|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: December(ke/čki) 2006
24.1.2007 9:51:34   
frufru
Vilma te čist zastopim. Jaz Lovru kapljice zamešam v čajček (ker so sladke in iz bojazni, da bom pretiravala). Se mi zdi, da vseeno pomaga, pa po ritki ga trepljam, mu očitno paše. In obvezno na vsaj 2-urni sprehod po kakšni makadamski cesti ali po kockah. Ga malo trese, pa zaspi. Ma očitno enak učinek kot trepljanje. Drgač smo mi ta teden na 1 kapljici D3. Revčka navija, samo od kar delam kot sem ti napisala je malenkost bolje.

Manetka, kje si pa kupila samo eno prstno barvo. Sem šla v BC pa imajo samo komplet 5 barv. A te barve zdržijo več kot tri leta? Sem prebrala, da niso za otroke pod 3 letauser posted image  Pa ne vem ali naj kupim cel komplet ali se bodo pokvarile. Mogoče kompliciram, samo se mi vseeno zdi veliko za par odtisov 2000 sit dat

Moj-moj sem malo tuhtala o tvoji ideji s kapljicami. Se mi je zdela super, samo moj Lovro se ful kremži, ko jih dobi. Se bojim, da pol nebi več maral zizat, če bodo bubisi imeli okus in vonj po D3 kapljicahuser posted image . Tega pa nebi rada. Je le boljš in cenej če ima abonma pri mojih mlekarnah.user posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 301
24.1.2007 10:41:49   
pika30
Mi pa danes končno dobimo koroške kapljice,pa ne vem kako naj jih Ajdi dam,ker noče dude in ne flaše...čaj ji devam po žlički.
A ji lahko dam kapljice po žličkiuser posted image

Vilma glede tašče imam jaz isti primer,tako da te res razumem...še dobro da ne živimo pod isto streho,bi verjetno že zdavnaj user posted image .Saj drugače ne rečem je res dobra.
Takrat ko mi jo šraufa sem rada sama z njo,ker me obiski ob živce spravljajo.

V soboto bi šla za kakšne dve urci na službeni zaključek pa ne vem kako naj to izvedem.Razmišljala sem,da si izčrpam mleko za naslednji obrok,če bo lačna,pa ne vem a ga lahko dam tisti čas v hladilnik in ga moj user posted image  kasneje zagreje v grelniku.A se to lahko narediuser posted image

Jutri pa imamo prvič posvetovalnico...me že kar skrbi glede D3 kapljic,ko vas berem,da revčke tako zvija.user posted image

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 302
24.1.2007 11:09:59   
Vilma
Točno tako Pika 30! Tudi jaz sem najraje sama, ko malčka zvija. Hvala bogu tudi mi ne živimo pod isto streho, tako da ji lahko rečem, da zdaj tri dni bi bili pa sami.
Kar se tiče tvoje zabave, ti kar pojdi, si boš nafilala baterije. Mleko si skumpaj in v hladilnik z njim, lahko tam zdrži 24 uruser posted image

Frufru kar se kapljic tiče sem mislila glede tolažbe. Kolikokrat lahko dam eno kapljico na dan na dudo, da neha jokat. A tega nobena ne dela?! user posted image
Drugače pa ja, tudi jaz ga trepljam po ritki, včasih se hecam, da še preden bo zrasel bo fajn tepen po riti user posted image
Drugače pa se tudi naš DOminik kremži za vsako stvar, ki ni zizka user posted image  Tud če mu dam samo vodo dela face hehe user posted image

Zdaj sva šla za pol urce na sprehod, samo da ga oblečem v pajac, že neha jokat kot da ve, sa se greva vozičkat. NO zdaj je začelo deževati, malčka pa imam kar v njegovi sobici oblečenega, okno pa sem nastežaj odprla. Naj se soba malce zlufta, Dominik bo pa tudi še malce v vozičku spal user posted image
Sem pa ena izmed bolj norih mamic tuki v Postojni zgleda, ker ni nobene z vozičkom zunaj user posted image  Postojna je jako neugodna za mamice predvsem zaradi vetra.

Vidim, da se drugače ubadate z barvami in odtisi. No mi bomo to kasneje delali, ko bodo minili krčki in jokanje user posted image  

< Sporočilo je popravil Vilma -- 24.1.2007 11:11:45 >

(odgovor članu pika30)
Neposredna povezava do sporočila: 303
24.1.2007 11:22:39   
frufru
Vilma, zgleda da sva povezane telepatsko midve in najina pamžkauser posted image . Kot, da bi mene opisovala. Ja mu dam kapljico na dudko, ampak res samo takrat ko ga zvija (krili z rokami in se napenja). Po moje ne more bit hudga, ker mu dam itak manj kapljic in ne 15 kot priporočajo.user posted image si še zdaj nisem na jasnem, ali na obrok ali na dan. Mene so včeraj tudi čudno gledal, kaj z malim v takem vremenu okoli kolovratim. Samo po moje se bo samo utrdil in prej navadil tudi na slabo vreme. Saj lanske mamice menda niso bile celo zimo po hišah, ko je bil sneg. Človek pa tudi ne more user posted image  samega doma pustit in it po opravkih, pa do G.

Evo, zdaj se je pa naš zbudil, pa gremo spet ven, čeprav je bolj krmežljavo vrema. user posted image  a niso nekaj sneg napovedoval?user posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 304
24.1.2007 11:28:37   
emaa
Vilma, frufru nista edini, ki gresta ven v takem vremenu, mene samo padavine suatvijo, ker nimam pregrinjala za voziček. Da pa ne bi šla ven, če piha, ali je bolačno ali malo megle, se ne zgodi. Je itak v vozičku, pa sploh ne občuti in zelo uživa. In na take dneve srečam največ dve drugi mamici, se kar poskrijejo, ne vem no.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 305
24.1.2007 12:08:21   
crci06
glede kapljic na bradavico sem včeraj še precej razmišljala in sem se začela bat, da bi on mislil, da je z mlekcom kaj narobe in sem se odločila, da raje še) ne tvegam. če bo nujno...

Danes sva jo (1) kapnila kar direkt v usta, ampak je ravno usta zaprl, tako, daje zunaj ostala... pa sem mu dala še eno, ki pa je zadela cilj... pol sem ga pa podojila in vmes skoraj kapljice razbila... če bova tako nadaljevala, jih bova imela za  mesec ali pa še manj user posted image

jaz bi šla tudi ven. Imamo +1°C in 2 cm snega, od časa do časa malo sončka, potm pa dež.
nisem prepričana, če mi bo uspelo it ven...

R1ta, kakšno pa je pri vas vreme? Kako je pa bilo prejšnji teen z vetrom? upam, da pri vas ni posledic... pa malo snegca za vzdušje ti pa tudi privoščim...

Tašče...  smo se že stokrat zmenile, da vse direktno povemo, ane... pa je kar težko...  svoji mami že, njegovi pa težje...  midva zaenkrat greva le z vozekom ven, prav na kakšen obisk, pa magari k tašči, pa še nisva šla.
Je še čas, mogoče že ta vikend če slučajno mi ne bomo imeli obiskov...

Je pa tk fajn, ko se že lahko hecam, da je bolj švoh pospravljeno, odkar so otroc pr hiši... user posted image

Zdaj pa zapojem še eno pesmico in gre(va) pančkat... user posted image
LP!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 306
24.1.2007 12:40:44   
Vilma
Frufru se vidi, da sta najina dva, Lovro in Dominik na isti dan rojena. Jih ista luna trka user posted image
No tukaj zdaj dežuje in sije sonce user posted image  Čakam da preneha deževat, da se gremo drugo rundo vozičkat.
Ema ti vsaj dve mamici srečaš  z vozičkom, jaz ponavadi prav nobene.
Če pa srečam kakšno znanko, mi hitro pove, da je premraz za tako mičkenega dojenčka user posted image  Pri nas je zdaj 5 stopinj, ne vem no meni se to zdi super temperatura za zimski čas. Je pa res, da je tale veter zoprn, ampak tako kot si napisala Ema. Saj je v zavetrju! In vedno ko prideva domov ima tople rokice in nosek. Torej res ni bojazni, da bi se prehladil.
Itak moramo navajat malega na naravo, ko pa poleti tako rada kampirava. user posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 307
24.1.2007 18:04:05   
manetka
No pa smo prestali tale danuser posted image
Pri G je bilo vse v najlepšem redu, skoraj jo je kap ko sem povedala kakšno babnico sem rodilauser posted image .
Najbolj sem bila pa vesela, ker me ni prav nič bolelo, pa tako sem se bala, ker so me pri in pred porodom toliko prerofkali.

Pika mleko brez problema shraniš za 24 ur, jaz to skoz prakticiram, ker ga imam ponoči, da me vse boli, in si moram včasih spumpat, potem pa dam zvečer,če je premalo, druga možnost pa je da ga daš zmrznit, če ga ne porabiš, jaz sem si kupila prav posodice, ki pašejo na flaško od aventa.

Vilma moja Alja tudi non stop moli jezička iz ust, skoraj vedno takrat, ko ziher ni lačnauser posted image , tko de pusti glupo taščo.
Mi smo našo kar ustavili, ker se je od začetka tako silila, prej ko sem bila pa noseča je pa ni bilo za povohat.

Jaz mam pa en smešen problem z našo Aljo, se mi je pri dojenju začela kar nekaj jezat, me tepe pa praska pa nori po joški, tako da včasih jo moram prav stran dat, take počne. Se ji zaleti, pride mleko skozi nos, pa ni premalo mleka, mogoče celo preveč, jao jao no sej se bo porihtala, je pa tok smešno k ma joško v ustih pa noriuser posted image user posted image user posted image

Jest sm pa začela s kaplcami, pa mi zdej nonstop spi, a se ni eni tud to zgodilo?

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 308
24.1.2007 19:05:59   
severnica77
Pika30 - glede belih mozoljčkov na zizikah. Si me spomnila, da sem tudi jaz malo premislila. Naš mali je imel kak teden nazaj bel jeziček - sor. Ker se mu je sam ščistil mu nisem dajala gela za glivice in sedaj zgleda, da sem ga jaz skasirala na zizikah. No, pa sem zdaj namazala z daktarin kremico in je že občutno boljše, sem tudi dojila in je bilo res manj boleče. No, ta leva, ki je pa mehansko poškodovana pa še kar boli. No, pa saj bomo tudi to pretrpeli.

Mi smo tudi začeli dajati kapljice AD3. Najprej tri kapljice potem pa kar sedem - navodilo zdravnice. Me pa kar skrbi, ko so navodila tako različna. V glavnem v enem in pol tednu nisem opazila, da bi ga kaj krčki dajali. Res upam, da tako ostane. Mu jih pa dajem tako, da si malo mleka izčrpam, dodam kapljice in mu dam mleko po flaški. K sreči zgrabi vse: zizo tak in tak, flaško, dudo, svojo rokico, čigarkoliže prst. Sem prepričana, da bi sesal vse kar bi mu prišlo do ust user posted image

Super, da ste tako fajn opravile G pregled, mene še to čaka in me je že prav strahuser posted image  upam, da ne bo preveč bolelo.

Glede tašč ...
Zgleda, da sem jo preveč hvalila med nosečnostjo. Zdaj je tudi ona polna nasvetov. Ne to in ne ono, kako tisto in kaj zdaj s tem ... No, saj ima lep, prijeten ton, mi pa res ne paše. Dobro, da ne živimo skupaj.

Lubčka vsem našim user posted image

(odgovor članu manetka)
Neposredna povezava do sporočila: 309
24.1.2007 20:25:25   
frufru
Vilma očitno koktajl (otroški čaj, kapljice sab simplex) deluje. Danes je bilo bistveno manj galame. Sva šla ob 12h peš do CSD oddat papirje, v knjižnico, banko pa ni niti mignil. Pol je začelo deževatuser posted image , zaščita za dež doma, ampak vozek ni premočiluser posted image . Lovro je bil na suhem, zato sem bila pa jaz namočena. K sreči je R ravno končal službo in me med potjo pobral. Domov smo prišli ob 14.30 in je čukec še kar spal, ter potegnil do pol4. En obrok je spustil. Se mu je na očkah vidlo, da se je res spočil. Zdajle zvečer je jedel, malo ga je ščipalo, pa sem mu dala eno kapljico Sab simplex na dudko in ga dala v posteljico. Sem mu muziko naštimala in ko sem prišla nazaj do posteljice je poba že spaluser posted image user posted image user posted image user posted image . bomo videl kako bo ponoč. Če bo vse OK, smo nadmudrili D3 in krčke.
Pika mleko je baje obstojno 6 ur pri sobni temperaturi, 1 dan v hladilniku, 3-6 mesecev v skrinji (odvisno od literatureuser posted image )

(odgovor članu severnica77)
Neposredna povezava do sporočila: 310
24.1.2007 21:02:25   
Vilma
Manetka kar se tiče Alje in njenega dojenja. Pri nas je isto, Dominik začne čez čas vlečt jošk levo pa desno, pa praskat , pa kričat, pa pretegavat, pa noret, skratka nemogoč je!
Pa se ugotovila, da ga preveč silim k dojenju in da imam preveč mleka! Največkrat je dovolj že, če se podoji iz ene. Jaz pa ga silim še z drugo in zato začne protestirat. Vse to vlečenje, praskanje, norenje je v bistvu znak v stilu: Dej nehi me mami silit s to joško a ne vidiš, da sem sit user posted image  In res, ko ga odmaknem od joška je spet vse ok.
Poskusi Manetka, mogoče je pri vas isti problem sploh ko pišeš, da imaš preveč mleka.

Naš je danes tudi odvalil 4-urni dnevni spanec, sem ga hodila gledat, če še diha user posted image  Ko bi vsaj še ponoči eno tako oreng rundo spal. No saj bo, dan po dan, pa bomo zmagal user posted image  

Nič punce bodite v cvetju, pa se še kej tipkamo user posted image
Lahko noč

(odgovor članu manetka)
Neposredna povezava do sporočila: 311
24.1.2007 22:22:41   
anckabancka
Končno se javljam pri vas decemberkah! Nisem se ravno pogosto pojavljala na čvekanju v pričakovanju, ampak brala sem vas kar redno. In končno sem uspela priti tudi na ta forum, da se razpišem malo o našem malčku!

Naš Gašper je bil tisti, ki je bil "točen ko švicarska ura", saj je prijokal na svet točno na rok, za silvestrovo 2006. In smo le ujeli december za rep. Nisem zastonj nosila majčke z napisom "pridem decembra" user posted image Še naše mere: 3140g, 51 cm, 34,5 OG. Porod pa ekspresen in bomo zagotovo šli še tretjega iskat v porodnišnico, mogoče četrtega... user posted image

Ja, doma že imamo enega večjega falotka, ki je star leto in pol. Imamo pa že od mojega prihoda iz porodnišnice izredno stanje, saj smo stalno bolani. Tastarejši- Aljaž se še od ene bolezni ni dobro pozdravil in je že spet ves bolan. Letos je bil cele 3 dni v vrtcu user posted image Mož pa je ta teden že zaključil z očetovskim dopustom in sedaj sem sama doma z dvema majhnima, ki me zelo rabita. Trenutno smrčita vsak na svojem koncu in sem skočila malo na RR. Ja, tudi Gašper, ki je komaj prišel na ta svet je že pokasiral zamašen nosek od svojega bratca. Se mi prav smili, revček, ko se matra z dihanjem... Da o zdravju mojega moža in o mene ne govorim...
Ja, imamo kar pestro situacijo in si še zob nimam časa umit in pa jesti.... Ko pa slučajno oba hkrati spita, pa hitro izkoristim, da prinesem notri kako urco od neprespanih noči.
Nikoli si nisem mislila, da je toliko dela in skrbi z dvema otrokoma. Včasih kar jokam od utrujenosti in ker mi veliki bratec Aljaž kravžlja živce ravno, ko dojim Gašperja. Samo molim, da se Aljaž čimprej pozdravi in gre v vrtec, da bom imela samo enega. Večkrat razmišljam o prvi porodniški, ko sem imela samo enega dojenčka pa sem bila grozno utrujena in nisem imela časa za nič. Zdaj to lahko pomnožim z dva...
No, res nam je težko ampak nam je pa tudi lepo. Aljaž je bratca lepo sprejel in ga rad poboža, mu pomaga podirati kupčke, pomaga mi pri previjanju, pa ziziko mi drži, ko ga dojim... user posted image Ampak včasih me pa izziva, ko vidi, da mu ne morem do živega, ker dojim malega...user posted image Ja, je tavelik veliko bolj naporen, kot tamali.

Ker sem verjetno zadnja decemberka, še nimamo problemov z AD3 kapljicami, pa poporodnega pregleda tudi še nisem imela... Krčev zaenkrat nimamo... Prvi pregled imamo šele 1. februarja.
Pa nekaj o AD3: Pri prvem otroku sem jih zelo malo dajala. Samo od začetka mogoče en mesec, dva... Pa mi je pri enem letu pediatrinja rekla, da se mu je mečava lepo zarasla in da se vidi, da je lepo jedel AD3 kapljice. Sem samo prikimala. Ja, ja... user posted image Res pa je, da je bil rojen julija, če to kaj pomeni.

Ja, Gašper se lepo redi. Ga je tehtala patronažna in se je v 10 dneh tredil za 490g, potem čez dva dni pa še za 170g. Je res pravi požerušček. Edino zadnje dni je manj, ker je prehlajen in mu očitno ne paše toliko jesti.user posted image Ponoči pa kakor kdaj... Največ je spal 4 ure v kosu in to dvakrat.

Zanima me ali ste vse dosledne in spijo vaši malčki v svojih posteljicah?  Naš je večinoma kar pri meni v postelji. Jaz sem pa itak tako neprespana in utrujena, da ga priklopim in se zbudim potem čez kako uro, ga samo dam na drugo zizo in se spet zbudim čez urco... Tako več ali manj celo noč. Imam kar slabo vest, ker ne morem ostati budna...

Zdaj pa šibam malo pančkat, dokler se lakotnik ne zbudi...

Pa obljubim, da se bom več javljala! user posted image

Imam celo neke slikice našega palčka v albumu, ki ga lahko pogledate...

Ponosna mamica petih fantkov :)

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 312
25.1.2007 10:36:04   
crci06
oh,joj,kapljice...user posted image user posted image

kazanje jezička: mislim da sem v dec.št. revije Mama brala razlago, da vsi kažejo jezička in da je to prvi način prave komunikacije (razen jokauser posted image ) zato mu ga moramo mi t 

hm... nekaj me explorer heca, bom raje tako nadaljevala...

torej... ko nam otrok pokaže jezička, mu ga moramo mi nazaj, zato, da vidi, da je v dvosmerni komunikaciji on enakopraven člen in da lahko tudi on začne komunicirrat z nami, pa mu mi odgovarjamo... nekaj v tem stilu.. v primeru posebnih izpadov kakšnih tašč, pa lahko poiščemo citat, hihihi.
To bi jih šele razkurilo, da bi rekel: preberi si na strani 10 osmo in deveto vrstico...

A je katera že gledala v raznih Prometejih za prstne barve? Mogoče bi pa tam dobila samo 1 barvo posebej... vprašanje pa je cena... kakor ima trgovina kaj veze z dojenčki, se mi zdi, da je vse dražje...

AnčkaBančka... dobra si, da imaš dva tako mala otročka... pridna res, pohvaljena! Sliši se luštno, občudujem pa te, da zmoreš!
Ne vem pa, če ti to res kaj pomaga, da otroka dojiš med spanjem in, da spi pri tebi. Naš ima zibko poleg mene. Saj ne rečem, da je tudi kdaj ob meni v postelji, al pa na kavč se vležemo vsi trije eden za drugega (prednost starih kavčev!!)... ampak to imamo mi za pocrtat, če pa zaspiva tako, sem pa jaz čisto polomljena...
Raje se skoraj zbudim, ga podojim, malo probava kupčka podret, pa nazaj v zibko... Tebi bi tudi svetovala, da eno noč tako poskusiš, mislim, da bo jutranja bilanca boljša...

Kaj pa lahko naredimo, če otrok ne zna piti po flaški? Včeraj se mu hotela podturit čaj proti krčem, pa sva eden drugega debelo gledala, kaj je zdaj to... Ni šlo...
Pa koliko npr naj bi popil čaja, če to ni za najest al pa za odžejat se, ampak tako malo za med obroki... 10 ml? "100 ml"? Vsekakor sta dve kapljici verjetno premalo, kajne, haha.
Več včeraj ni šlo. Bomo še danes poskusili, če bo isti šmorn...

Zdajle si bo pa naša mamica privoščila film Happy Feets... Cel teden se že ukvarjam samo z malim in z gospodinjstvom in skrbim, da je za "večjega" skuhano ko pride, in pol spet pomivat...
danes imam pa rižoto še od včeraj in se NIČESAR NE PRITAKNEM... Tako. Na veliko. Da bom res spoštovala tako odločitev. (al mi bo hudouser posted image )

Sicer pa - mi pa imamo že ful snega. Mogoče bom dala malega v varstvo, pa bom sama šibala na en giro... Se mi zdi mrzlo, pa še zneži.... bo junior kar doma, če ne neha snežiti, sicer pa gremo sprobat, če ima Queeny dobre zimske gume ..

(odgovor članu anckabancka)
Neposredna povezava do sporočila: 313
25.1.2007 15:49:34   
r1ta
Pozdravljene!

Na hitro.

Naša Ana-Lucia je postala tako pridno dete da me je kar strah preveč se hvalit.  Zadnje tri noči je spala po 5, 6 in danes ponoči 7 ur skupaj. Pa veste da sem se fino naspala. Še očka je bil poln energije na vse zgodajuser posted image . No potem sva se najedli in je spet zaspala za eno urco, pa sva spet jedli in je zraven mene v postelji spala še eno urco in pol. Je pa res da zdaj čez dan je na dve uri, maksimalno na dve in pol. Mogoče se zgodi da malo dlje zašlafa čez dan, pa je ne zbujam če ne spi več kot 4 ure. Skratka pridkana je! Je pa res da sem jo scrtala tako da je kar hudo. Pošteno me že pozna po glasu, vonju in še čem in je najbolj zadovoljna če je v mojem naročju. Velikokrat čez dan spima skupaj tako da spi na mojih prsih in se s trebuščkom dotika mojega trebuha. Nikakor je ne morem slišati da joče. Govorim res o tistem joku ko tečejo krokodilje solze. Si mislim da sem se preveč mučila za njo da bi ona zdaj jokala.
Moram it, se joka...

Cmok vsem vam!

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 314
25.1.2007 16:08:41   
Ženkica
Ojla.
Bom kratka tokrat.
Moram najprej povedat, da je Kaja začela ful spat, tudi čez dan (končno) user posted image ; tudi ponoči je začela spuščat en obrok.
Tudi jaz se že bolj počutim, tko da jutri računam da bom končno ozdravela, da bom šla lahko zvečer na bowling user posted image .

No, v album sem dodala nekaj svežih fotk od včerajšnjega kopanja, če katero slučajno zanima.

Aja, Kaja tut non stop jezička ven moli, pa začela se je tut jezit in ful čeblja. Skratka, vedno bolj je luštna. user posted image

Uživajte,

Ženkica

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 315
25.1.2007 16:42:24   
frufru
Sem sprobala tole z jezikom, pa res komunicirajo. user posted image Se mi je pol moj cukrček nasmejal, ko sem mu nazaj jezik pokazala. Sem bila čisto medenauser posted image

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 316
25.1.2007 19:10:34   
Zasanjana
Živjo!user posted image No... na hitro, da vas ne pozabim...ali pa ve mene.

Pri nas doma smo imeli teh nekaj dni pravo štalo.Vsi smo bolani in čist bogi.Zala je fasala neko bakterijo in je v dveh dneh zbruhala čisto vse, kar je pojedla.Potem je dobila še drisko, tako da smo v ponedeljek pristali na urgenci, kjer so rekli, da je dehidrirana in je dobila infuzijo.user posted image Jst sem se skor sesula tam.V tistem momentu sem si mislila, da sem najslabša mama na svetu.
Potem je zbolel še mož.Dobil je vročino in vneto grlo... od njega sem se nalezla jaz, od mene pa Aleks.Revež ima čisto zabasan nos.Težko diha in je tečen, pa tud bolj malo spi podnevi.Ampak fiziološka dela čudeže.Ko sprazniva cevi, se smejčka in je ful vesel.Ja, jezička tudi mi kažemo.Še posebej, ko smo naspani.

Papamo tudi pridno, še bolj pridno se pa redimo.Mamo že 5.200g.Ponoči se zbujamo samo enkrat, če imamo polno pleničko, drugače pa spimo do 7.00 kot polhki.Dojimo se na tri ure, zadnji obrok pa pokasira okrog polnoči in sicer v mleko vmešano GH.Sem pa brala na francoskem forumu mladih mamic, da dodajajo v mleko tudi drobtine mletih piškotov.Smo tudi to probali in je user posted image  zmazal vse, ni bil pa preveč navdušen.Vidim, da ne bo izbirčen in da bo velik jedec.Kot mami.user posted image

Komaj čakam, da se pozdravimo, da bomo lahko šli kaj ven.Meni je muka biti zaprta med štirimi stenami.Pa Aleksej tudi težje zaspi, kot ponavadi.Če gremo ven, gremo ponavadi na dolge ture in ga kar zmatra.

Zdaj ga gledam, kako leži pod glasbenim mostom, brca igračke, se smejčka in čeblja nekaj v tri dni.Je ful simpatičen.

Grem palačinke pečt...mmm... lepo se mejte!

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 317
25.1.2007 19:21:21   
Strawberrie Cherrie
No, nimam vas časa brat za nazaj, imam že eno tiho oglašanje našega princa na zrnju grahauser posted image
Imamo pa ful probleme s krčki, kljub temu, da je polno dojenuser posted image - upam tudi da čimprej mine.
Lep snežni pozdrav od nasuser posted image

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 318
25.1.2007 21:04:09   
Barbk
Čer babuške,

evo mene...Pokorno se javljam...Res nisem glih najbolj pridna, ampak se trudim.:o) Ma upam, da ko bo ta izpit za mano, da se bom mal več družla z vami moje bejbike.No vas poskušam vsaj redno brati, da vidm kako se fino rihtate. Ženkica vajina Kaja je pa prava lepotička.R1ta juhej za pridkano Ano-Lucio. Joj smeškoti ne delajo...?!Ja pa tele krokodilje solze so mi pa tud znane.Manca se sicer precej smejčka ( ja patronažna je rekla, da sploh ne more verjeti očem, da se pri treh tednih naša pupika tolk smeje), a ko se odloči jokcat (ko je lakota, al si pa tako zaželi mamine ali očijeve bližine) so to res solzice, take ta prave, ta velikeee...Moj_moj uh Happy feet...Me na rač. čakajo kake 3.tedne pa še nisem uspela pogledat. A veš, da sobica napreduje :o) Parket je danes položen, drug teden pa samo še polakirat in pohištvno zmontirat (v soboto naju čaka šoping day) in končno sobica bo tu. No, da pohvalim našo Manco, ki se je v enem tednu poredila za 280g in zdaj smo že na 3100g. Pridna pupika najina. Je pa res, da papca tudi dodatek. Babuške mislim, da bo moja mlekarna prav kmalu "kjuzo". Tak velik obrat, pa taka mala ponudba...:o( No midve bi jutri morali imet že prvi pregled (baje kar zgodaj 3 tedni in 6 dni), pa je zdravnica zbolela in smo do nadaljnega prestavili. Zdaj pa komaj čakava, da neha snežkat al pa dežkat, da se zapodimo z našo makino (beri vozek-btw Buzz je res špica, super lahka kategorija, taka sportiš makina) na svež zrak. Še to danes sva že ta drugi večer sami doma, je šel lubek spet v službo, in sva kar mal žalostni. Se kar razvadiš biti takole cele dneve skupaj. .o) Ma zdej pa šibam se mal k najlepši punčki se stisnit. No bodite vse fajn. Ema tudi jaz milsim precej pogosto na vas 4.

Nočka,
Barbk

30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o)

Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5!
(10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 319
25.1.2007 21:19:53   
r1ta
Saj ne vem če sem vam povedala kakšne nasvete vse so mi dale tukaj babice... Če ima dete krče pijte vsak dan yakult (ne vem če se ga dobi v Sloveniji) ali pa activio. Zagotovo pomaga! Pa če dojite ne rabite dajat čaja proti krčom otroku, dovolj je če ga same spijete 2 skodelici na dan. Za več mleka pa sem povedala da pomaga temno pivo (seveda z 2,5 alkota, da ne boste preveč spale med dojenjem). Pa piti piti piti. Pa da dete spi lepo ponoči je fino če ga med zadnjim obrokom skopate. Torej najprej ena ziza, nato banica, in nato še druga ziza pa ajo ajo. No če se še kaj spomnim vam napišem zdaj pa tečejo krokodilje solze ker je čas za zizo...

Lepe sanje in dolgoooooo nočko!

(A. Einstein)

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 320
   prstne barve
25.1.2007 22:35:49   
LanaM
Mislim, da prstne barve na komad prodajajo v trgovinah Hobby art.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 321
   RE: prstne barve
26.1.2007 8:47:56   
ELA06
Pozdravljene mamice!

Jaz se vključujem bolj pozno....saj veste kako je materinstvo, veliko novih obveznosti.
Naša Ela se je rodila 04.12.06, pohitela je za 3 dni, 3680 kg in 52 cm! Porod je bil zelo naporen, ker je imela okoli noge ovito popkovino in so moral naredit vakum. Šivi so pa s..user posted image bolel!
Naše dete pridno raste, ponoči se dojiva na 3 ure, včasih potegne tudi 4 ali 5 ur.
Sigurno ste to temo že predelale...ampak vseeno rabim pomoč. Mi smo dobil kapljice D3, po katerih je imela ful krče ( pred tem jih nismo poznal), včeraj sem začela s kapljicami AD3, pa je bil že po eni kapljici cel halo!
Potrebujem nasvet, kaj naredit, da ne bo tako hudo. Ona joka, jo zvija, pa je dobro za 20 min pa spet, tako je bilo včeraj celo popoldne.
Ob 4h zjutraj sem ji pred dojenjem dala kapljice proti krčem, ob 8h sem ji pa dala 2 kapljici AD3 ( z zelo težkim srcem!!!!!!!!!!!!!!!), pred naslednjim dojenjem pa ji mislim dat spet kapljice proti krčem. Meni je zdravnica rekla, da naj ji dajam 1.dan 1 kapljico, 2.dan 2 kapljici in tako povečujem......
Kapljice proti krčem pa je rekla v lekarni, da jih lahko damo pred vsakim obrokom, običajno, če so hudi krči pa pred vsakim drugim.
Če mi priporočate s čajem ne vem kako bo, ker sem ji pred časom dala čaj po žlički (in probala po flaški) pa ga ni marala. Tako da se izključno dojimo.

Prosim za kak pameten nasvet!

pozdravček vsem mamicam in njihovim sončkom

(odgovor članu LanaM)
Neposredna povezava do sporočila: 322
26.1.2007 12:31:55   
r1ta
Ne razumem zakaj me nekdo ne razume...user posted image

Ela06, če dojiš in ima dete krče in ne mara čaja ga spiješ ti in bo tudi pomagalo. Pa activio pij!

(A. Einstein)

(odgovor članu ELA06)
Neposredna povezava do sporočila: 323
26.1.2007 12:54:37   
vampirka
Joj, jaz vas tudi nisem uspela vse za nazaj prebrat (pa sem samo 2 dni manjkala user posted image )!

Frufru: hvala za nasvet glede gela, ampak sem včeraj kupila elektronsko pumpico za nosek, ki je zakon!!! user posted image  ...vakuum je sicer manjši kot pri ročni ampak konstanten in ven povleče celga user posted image  - še iz pete vun user posted image ! Tamali pa neverjeno paše in kar zaspi poleg user posted image user posted image  ...
Anckabancka: Laura je spala z nama v postelji 5 tednov - in sem mislila, da je lažje, ker jo kar v leže priklopim na zizo...pa sem se motila (to vidim zdaj, ko spančka v svoji posteljici polg postelje - jo imam na dosegu roke user posted image )...saj sem vsakič med dojenjem zaspala, pa kupček smo bolj na pol podrli...pa tudi podzavestno se ne upaš obračat po mili volji. Imamo pa sedaj (trkam na les) že nekak ritem: od 19-20h se gremo kopat, nato hranjenje in nekje med 21-21:30h zaspančkamo. Potem se prvič zbudi okrog 2h ali 3h, naslednjič pa okrog 6h ali 7h...vstanemo pa tam okrog 9h (ali pa jaz že malo prej, da kaj uspem naredit, medtem ko moje dva dojenčka še spančkata.
Moj_moj: enkrat si sprašvala glede glasbe - Laura obožuje vse, sam da je šunder (beri hrup). Pesmice ji pojeva oba (atija je pred mano sicer sram, ampak ga slišim, če ne ve da sem kje za vogalom user posted image )...radio je prižgan ves dan, najraje pa gleda in se tudi že sporazumeva s pojočimi igračkami na igralnem mostu user posted image .

Pa še nekaj statistike: Laura ima že 4,1kg (to je 240g/teden) user posted image ...mami ima še vedno 3kg+ (nič smajlija z aplavzom)...in pa prva user posted image  M je prišla (pa naj še kdo reče, da je polno dojenje učinkovita kontracepcija user posted image  (in ja - ziher je M, ker sem bila včeraj na 1. pregledu pri G...). Kaj pa ostale, ki ste že več kot mesec od poroda - ste tudi že kaj dobile ali ste srečkice?

Mater sem se razpisala...user posted image  (da se vam malo maščujem)... Zdaj gremo pa na sprehod (jaz sem tudi v klubu norih mamic, ki gredo na zrak, pa čeprav niso idealni laboratorijski pogoji zunaj user posted image ).

http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu ELA06)
Neposredna povezava do sporočila: 324
26.1.2007 13:21:59   
frufru
Dan!

Mi mamo pa res zlato deteuser posted image . Sem mela Zobarja ob 8.30, ko ponavadi papca, pa sva jedla ob 7.30, pol pa pešake v ZD. Jaz sem dobila novo plombo (staraje pregorela). Potem sva šla pa še na občino za osebno. Moje slikice niso bile dobreuser posted image , ker ni plavo ozadje, na drugi se vidi jeziček, na tretji ni gledal direkt v kamero. Pol sva morala it k fotografu. Ga je slikal 5x, da smo dobili eno spodobno. Pol je bilo malo galame, ker je bilo dete potrebno spet v pajacka obleč. Na občini je pa začela spet komplicirat, ker je na sliki na modrem ozadju senca mene, pa ker se vidi prst, ko sem mu glavico podpirala. Je rekla da za pasoš to ne more bit, za osebno bodo pa mogoče vzeli. Dec user posted image , človk bi popi...
Zdaj sva pa prišla domov. Lovro je z vmesnim cmevkanjem spal 5ur!!!  In to podnevi, pa en obrok je spustil. Sem ga takoj priklopila in previla, zdaj me pa veselo gleda, kako klepljem po računalniku

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?