anckabancka
|
Končno se javljam pri vas decemberkah! Nisem se ravno pogosto pojavljala na čvekanju v pričakovanju, ampak brala sem vas kar redno. In končno sem uspela priti tudi na ta forum, da se razpišem malo o našem malčku! Naš Gašper je bil tisti, ki je bil "točen ko švicarska ura", saj je prijokal na svet točno na rok, za silvestrovo 2006. In smo le ujeli december za rep. Nisem zastonj nosila majčke z napisom "pridem decembra" Še naše mere: 3140g, 51 cm, 34,5 OG. Porod pa ekspresen in bomo zagotovo šli še tretjega iskat v porodnišnico, mogoče četrtega... Ja, doma že imamo enega večjega falotka, ki je star leto in pol. Imamo pa že od mojega prihoda iz porodnišnice izredno stanje, saj smo stalno bolani. Tastarejši- Aljaž se še od ene bolezni ni dobro pozdravil in je že spet ves bolan. Letos je bil cele 3 dni v vrtcu Mož pa je ta teden že zaključil z očetovskim dopustom in sedaj sem sama doma z dvema majhnima, ki me zelo rabita. Trenutno smrčita vsak na svojem koncu in sem skočila malo na RR. Ja, tudi Gašper, ki je komaj prišel na ta svet je že pokasiral zamašen nosek od svojega bratca. Se mi prav smili, revček, ko se matra z dihanjem... Da o zdravju mojega moža in o mene ne govorim... Ja, imamo kar pestro situacijo in si še zob nimam časa umit in pa jesti.... Ko pa slučajno oba hkrati spita, pa hitro izkoristim, da prinesem notri kako urco od neprespanih noči. Nikoli si nisem mislila, da je toliko dela in skrbi z dvema otrokoma. Včasih kar jokam od utrujenosti in ker mi veliki bratec Aljaž kravžlja živce ravno, ko dojim Gašperja. Samo molim, da se Aljaž čimprej pozdravi in gre v vrtec, da bom imela samo enega. Večkrat razmišljam o prvi porodniški, ko sem imela samo enega dojenčka pa sem bila grozno utrujena in nisem imela časa za nič. Zdaj to lahko pomnožim z dva... No, res nam je težko ampak nam je pa tudi lepo. Aljaž je bratca lepo sprejel in ga rad poboža, mu pomaga podirati kupčke, pomaga mi pri previjanju, pa ziziko mi drži, ko ga dojim... Ampak včasih me pa izziva, ko vidi, da mu ne morem do živega, ker dojim malega... Ja, je tavelik veliko bolj naporen, kot tamali. Ker sem verjetno zadnja decemberka, še nimamo problemov z AD3 kapljicami, pa poporodnega pregleda tudi še nisem imela... Krčev zaenkrat nimamo... Prvi pregled imamo šele 1. februarja. Pa nekaj o AD3: Pri prvem otroku sem jih zelo malo dajala. Samo od začetka mogoče en mesec, dva... Pa mi je pri enem letu pediatrinja rekla, da se mu je mečava lepo zarasla in da se vidi, da je lepo jedel AD3 kapljice. Sem samo prikimala. Ja, ja... Res pa je, da je bil rojen julija, če to kaj pomeni. Ja, Gašper se lepo redi. Ga je tehtala patronažna in se je v 10 dneh tredil za 490g, potem čez dva dni pa še za 170g. Je res pravi požerušček. Edino zadnje dni je manj, ker je prehlajen in mu očitno ne paše toliko jesti. Ponoči pa kakor kdaj... Največ je spal 4 ure v kosu in to dvakrat. Zanima me ali ste vse dosledne in spijo vaši malčki v svojih posteljicah? Naš je večinoma kar pri meni v postelji. Jaz sem pa itak tako neprespana in utrujena, da ga priklopim in se zbudim potem čez kako uro, ga samo dam na drugo zizo in se spet zbudim čez urco... Tako več ali manj celo noč. Imam kar slabo vest, ker ne morem ostati budna... Zdaj pa šibam malo pančkat, dokler se lakotnik ne zbudi... Pa obljubim, da se bom več javljala! Imam celo neke slikice našega palčka v albumu, ki ga lahko pogledate...