|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: December(ke/čki) 2006
15.1.2007 18:52:14   
crci06
Zasanjana, Čestitke za prvo prespano noč! user posted image
Sem mislila, da to pride šele čez kakšno leto... še toliko bolje.

Jaz se pa lahko pohvalim le, da sem prespala cel dan, haha. user posted image  Danes pa res nisem naredila nič.
Parkrat sva jedla, in rito previjala, pa malo sem brala. Se vidi, da sem imela naporen vikend, pa sem morala nadoknadit, pa še moj sine že par noči bolj čudno spi.
Odkar mi je ornk bruhal in ga je ful zvijalo, mu ponudim samo po eno dojko naenkrat in še to za 10-15 min, pol pa basta. Načeloma ponovimo vajo čez 2-3 ure, včasih pa tako zaspi, da je vmes tudi do 5 ur...
Sem se že enkajkrat spomnila na London_pariz (ali pa Vampirko??), ko je pisala, da pozna fantka, ki se nahitro nabaše z vsem, kar vidi, ker ne ve, kdaj bo spet naslednjič lahko jedel...  To so v otroštvu verjento tudi z menoj počeli user posted image  

Zdaj sem se pa še jaz lotila koppirat decembrskih strani iz čvekanja v pričakovanju.... Kolk je tega!
Me prav zanima, R1ta, če si ti kopirala vse, ali samo svoje poste, ker če imaš do enga datuma vse, bi bilo najlepše, če bi se malo na ZS dobile user posted image

Malo sem razmišljala glede tehle kapljic z vitaminom D in nadomestnemu sončenju... Ali mislite, da je dovolj, če samo nosek pogleda ven na sonček, ker pač nagci ne bodo morgli biti še vsaj do poletja, ko pa jih bomo morale spet pokrivat... 

Aja, nosek... Jaz sem pa danes prekršila pravilo, da prvih 14 dni ne smemo ven... Sem ga oblekla v kombinezonček, v katerem sva prišla domov, pa mu je komaj še prav (bom dodala malo slik!).... Pa že včeraj sem opazila, da so mu ene najmanjše žabice že premajhne, ampak sem upoštevajoč starševski entuziazem dopustila možnost, da so šle skup, ko sem jih prala na 90° in potem v sušilcu... Tale bombažni kombinezonček pa ni bil nikjer, ne v enem, ne v drugem stroju vmes.
Me prav zanima, če se res že pozna v dolžino, samo ne vem, če se mi splača ga probat izmerit, ker je skoz v muvingu user posted image  

A ste kaj delale odtise nogic? Jaz imam kupljeno barvo, misleč, da bom to naredila prve dni, pa se še zdaj nisem lotila user posted image  lenoba ta mamica user posted image

???
Pa še eno vaše mnenje me zanima... Vem, da so v materinski govorili, da lahko v določenih tednih nosečnosti jemo kalcijeve tbl, zato ker se gradijo kosti in ne moremo tolk mleka spit na dan, da bi dobile dovolj kalcija; če pa ga že bomo spile po liter oz. dva, nas bo pa napenjalo. No, zdaj, pri dojenju pa pravijo: pij čimveč mleka, ne jej stvari, ki napenjajo. A je možno, da to, da jaz pojem ogromno mlečnih stvari, kaj napenja mojega "odjemalca"??  Najprej sme mislila, da ga raznorazni grehi (pica, politanke, gosti sok ipd.), zdaj pa tudi, ko sem jedla same mlečne stvari, je bilo ponoči isto. Saj je priden, ampak se vidi, da ga matra in ne more spat.

Če je pa vse drugo OK, se mu pa kolca po pol ure skup, da me prav gleda v očke in mi sporoča, anj mu pomagam, ampak KAKO?? ...

No, zdaj šibam pa pod tuš, ker je moje dete odšlo na obisk v spodnji štuk in imam dobro uro časa zase.
Jih moram kar fehtat, če mi vrnejo sineta, da ga nafutram in da mo še malo spal...  To se kar v vrsto postavijo, kdo ga bo kdaj "mečkal"...

Aja, še eno vprašanje: a boste ve dolgo časa likale vse bebi cunjice, al je to potrebno samo prvih nekajkrat?

LP!

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 226
15.1.2007 19:34:05   
frufru
Dopoldne smo se pa po sončku sprehajal in se malo sončiliuser posted image . Je bila tudi pri nas megla do 11h, samo sva šla vseeno ven. Ob 1130 je pa kot bi odrezal posijal sonček, megla pa je izpuhtela.

Drgač smo se pa danes šopali. Je ob 4h papcal, pol je pa rignil in bruhnil v loku večji del ven. Buši je bil čisto napihnjen. user posted image Pol sem pa malo bibopalčke z oljčkom napojila in mu malo v ritko potisnila. Najprej je ful zasmrdelo user posted image , pol se je pa ulila gorčična mezga in kar ni hotelo nehat tečt. Mu je pa vidno odleglo. user posted image user posted image Je začel od zadovoljstva čivkat, se polulal po povijalni in po sebi. Tako, da smo se šli malo prej kopat kot običajno. Zdaj pa že 3 ure spi kot ubit in ne kaže nobenih znakov, da se bo zbudil. Men če pa bubise raznest, pa ne vem al naj spumpam al čakam, da se zbudi.

Moj-moj, ti kar pojdi ven. Svež zrak mu ne more škodit, samo napravi ga. Pa tudi utrdil se bo. Sicer so pa temperature itak spomladanske in ne zimske. Jaz vse cotike zlikam, ker je naš Lovro kot princ na zrnu graha. Bognedaj, da je plenička mokra al pa žabice zgubane v copatku. Takoj protestira.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 227
15.1.2007 19:55:58   
lidijat
Mamice pozdravljene! Imamo pa precej manj časa viset tukaj gor, kot pa v nosečnosti. Jaz malo pokukam za sprostitev, za kaj dosti pisat pa ni več časa.

Moj_moj tudi mi smo prekršili pravilo in smo šli ven v petek na Evin 13 dan. Ko je bil pa tak lep sonček, jaz nisem več noter zdržala.
Kar se pa pitja mleka tiče, ga je meni patronažna odsvetovala ravno zaradi napenjanja in pijem večinoma vodo in čaj za dojenje, tamala pa itak noče prav veliko cuckat in zgubljam mleko user posted image . Saj si ga včasih izčrpam in ji ga dajem po steklenički, kombiniramo tudi z Aptamilom pa z joški, smo čist zmešani. Upam, da bomo v sredo, ko jo pride patronažna skopat (popi še ni bil ok prejšnjič) na tehtnici zagledal kakšno vzpodbudno številko.

Danes sem si kupila tehtnico v Sparu zase, stara mi je tko neki čudne kg kazala. No, še pet kil dol spravim pa bo, potem pa še ene pet, da bom še kar normalna. Sem pa danes zlezla v kavbojke user posted image  (sem mogla kar malo telovadit, da sem jih dobila na rit). Kako ste pa kaj ostale s kilažo?! 

Lepo se redkajte (user posted image  mislim) in čim bolj mirne noči želim!

Rok - 03.10.2000 (ob 03.07)
Eva - 30.12.2006 (ob 11.39)
http://eva-rok.moj-album.com

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 228
15.1.2007 22:12:45   
r1ta
Čisto na hitrco se vam javim! Preberem vas še vmes ko jem, napisati pa že nimam več časa. Čez dan bolj ali manj spim ko mi Ana to dopušča ker ponoči spimo po 4 ure potem pa samo še na pol ker je treba Ani vsake 10 minut popraviti dudo če ne je jok. Tako da spimo nekje od polnoči pa do štirih zjutraj potem pa bluzimo do belega dne, se dojimo vsake 3 ure in potem poskušamo spanje spraviti notri čez dan. Je pa naša Ana zelo zaspana. Med vsakim dojenjem mi zaspi, prav na trdno in je sploh ne morem zbuditi. Prejšnji teden sem bila nekaj pametna okoli tega in sem celo svetovala žgečkanje po bradici zdaj pa... pozabi mami, jaz spim! Ko pa jo odstavim od prse pa ima oči kot pet kovačev in ne in ne zaspati. Uf... je kar težko... Včeraj smo šli na prvi pol urni sprehod in sem prišla nazaj totalno utrujena. Danes pa sva šli sami za 20 minut in me je tudi kar fino utrudilo. Japkico pa nič kajuser posted image  No, zdaj sva se lepo podojili iz ene prse, pri drugi je že spala kot top. Zdaj pa ne vem ali ima dovolj samo iz ene ali pa je enostavno zaspana.

Popkovnica pa nam še tudi ni odpadla. Ne vem kaj čaka. Je rekla medicinska sestra da se Ana noče ločit od mene, mene pa že malo skrbi. Zdaj je že skoraj čisto na koncu in ji malo tudi kri priteče ko ji zamenjam gazico. Bomo jutri poklicali zdravnika.

Moj_moj jaz sem si kopirala samo moje poste pa še to samo do 100 strani. Potem sem odnehalauser posted image . Mi je pa malo žal da če sem že kopirala bi lahko vse skupaj pa nisem...

Takolele. Zdaj grem na brzino perilo malo porihtat potem bo pa itak že spet čas za dojenje. Se mi zdi da ceeeeeeeli ljubi dan dojim....

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 229
15.1.2007 22:18:04   
Ženkica
Čao punce.

Zasanjana: čestitke za prespano noč! user posted image  Naš rekord je zaenkrat 5 ur v kosu; tut to ni tok slabo a ne. user posted image

Lidijat: ja, kile, kile; jst jih mam še cca 3 viška od user posted image ; no mogoče zdj že malo manj; 2 tedna že pridno v fitnes hodim, pa sprehodi, pa pazim kaj jem; stare hlače pa že vse na rit spravim že kar nekaj časa; sem prišla iz porodnišnice z -10 kg-jev; aja, tam sem bila 12 dni, tako da ne se čudit; sj veš kakšna je hrana user posted image

No, sam resnica je pa ta, da sm mela še pred nosečnostjo ene 3 kile viška; tko da realno je, da moram enih 6 kil vsaj minimalno hujšat, če bo šlo pa še kaj več dol pa še tok bolš.
Aja, pa opažam, da mam čist drugo obliko telesa, sploh v bokih, a ve tut?

Moj_moj: ti kar pejd ven s user posted image ; itak je topla zima, če temu lahko sploh rečemo zima. Glej, mi smo bili zunaj že 4 dan ko smo prišli domov iz porodnišnice; takrat je bila Kaja stara 15 dni; pa ne pozabi da je mela komaj dobri dve kili - veš, od svežga zraka še nobeden ni umrl a ne; samo fajn ga obleci pa bo.

Frufru: jaz sploh nič ne likam za Kajo; itak vse cunje posušim v sušilcu in so ful mehke, mehčalca uporabljam minimalno, ampak res minimalno; edino plenice sem likala, zdj sm pa še te nehala, ker ne povijam več široko. Enostavno se mi ne ljubi še peglat, sj mam dost druzga pametnega "dela".

Ajaaaaaaaaa, dons smo pa kupil nov jogi za Kajo user posted image user posted image ; bo oči ta teden enkrat posteljco postavil, mami mora pa še posteljnino oprat; pol pa juhuuuuuu, nova posteljica; zibka za dojenčke je že out pravi Kaja user posted image .

Smo imeli pa dons cel dan ful sonček; čista jasnina; se pozna da smo na hribu doma; res zakon; da o zraku ne govorim, čist ko suza. Zadnjič sva se z mami sprehajali po Črnučah z vozičkom, za user posted image  kakšen umazan zrak, prou ful se opazi razlika, sploh jaz jo opazim, ker sem navajena take čistoče.

Skratka, zdj grem pa malo Kajo previt, pa papcat mora še 1x dons, pol pa ajat. Jst sm tut čist zbita, ful dogaja cele dneve, sm tok aktivna kot že dolgo ne, kr padem v posteljo.

pa pa

Ženkica

(odgovor članu lidijat)
Neposredna povezava do sporočila: 230
16.1.2007 9:19:20   
tintara
Pozdravljene! Spet filam susilca, pa sem vas mal prsla prebrat, pa mal se pohvalt. Nasa punca drnjoha v lupinci zraven mene, vcasih se mi zdi, da fuul spi. Ne vem, nas prvi je precej manj spal, ampak on je definitivno premalo.

Torej hvaljenje: NAsa punca se ne samo smnejcka, ampak tudi vriska od veselja!!! PA trikrat se mi je ze s hrbta na en bok obrnila in enkrat iz trebuha na hrbet (iz pasenja kravic). Tale iz trebuha na hrbet mi je jasno, ker se v bistvu kar mal prevrnejo, ampak ostali dosezki so mi pa neverjetno zgodnji. No, al sem pa ze pozabila. No, ampak dobrovoljen je bil pa prvi vseeno bolj. Vsaj ko gledam slike, se cist na vsaki smeje k pecen macek. Al smo ga pa sam takrat slikal, kaj jaz vem.

Vceraj smo bili v zivalskem vrtu, smo obljubili ta velikemu, ker je imel prej en pregled na pediatricni. Je bla NAdja ful pridna, sva se v Zoo-ju previli in je pslala naprej. Super. Vreme sicer ni bilo najboljse, ampak zvali so prisle cisto zraven, ker ni bilo nikjer nikogar in ni bilo sundra. Se nisme gledla leva na 5cm, no ok, 50.

Aja, saj res, eno pametno sme hotla vzgat. Moj-moj, glede kolcanja: vcasih jih zebe kadar kolcajo. No, dostikrat jih zebe, kar sprobaj. Malo bolj ga pokrij in bo hitro nehal. Pa naj te ne zmede, da je zadaj na hrbtu topel, vseeno ga pokrij in kmalu bo nehal. Vem, da dostikrat kolcajo tudi zaradi zraka, ampak tale nasvet je od mojga oceta in je skoarj 100% pravilen. NAjprej (pri prvem) ga nisem hotla poslusat, ker je bil pac topel, ampak potem sem pa sprobala in je res. Vsaj po mojih izkusnjah - tudi kasneje, ko so ze otroci. Zdaj mi je pa kar tezko iti mimo akkega otroka, ki kolca, bi najraje rekla starsem, pa a ne vidte (sliste)da ga zebe, daj ga no oblecte.

Takole, nekaj se je zacelo premetavat, moram hit cunje not spravt. Aja, pa danes imamo prvi pregled, me zanima kolk smo se naredili. Cao, Tina

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 231
16.1.2007 10:37:25   
crci06
tintara, najlepša hvala za nasvet!
Definitivno ga bom sprobala takoj, ko se mu spet začne kolcat... možno je res, da ga zebe. Sploh v posteljici, ker ga ne upam okrog vratu ful zadekat, pa še z rokico se mi pol odkriva... Imam tudi spalno vrečo, ampak mu je še tolk velika, da je spet okrog vratu ful dekolte...  Bom mogoče končno kupila tak termofor, kot ga ima london_pariz (a se obnese?? ). Sem ga že hotela, pa me je moj v trgovini prepričal, da ga ne bomo rabili... user posted image

Jaz sem pa skoraj zadnja med vami rodila, pa skoraj ne upam/ne morem dajat nasvetov...
Lahko le komentiram tvoj post, R1TA, ker se mi zdi, da že ob branju razberem, kako te utruja tvoja japkica. Saj vem, da jih vse rihtamo z ljubeznijo in da kao  nismo utrujene, ampak v bistvu smo pa izčrpane...  Midva sva se tudi šla takole z dudko prvo noč skoraj eno uro, pa še zdaj se kdaj greva, ampak čisto po pravici povedano to pomeni, da je "naša" mamica lena. Če se zbudi oz. ga ponoči jaz zbudim, pa če je nahranjen, pa če podre kupčka in če še stoka in se igra z dudo (KER JIM BTW NE PADE VEN; AMPAK NAM JO MEČEJO VEN!!) in skratka, če se to ponavlja, ga dvignem, grem previt, malo poanimiram kakšno minutko (že med previjanjem poslušava piskanje ene glasbene igrače), ga dam nazaj v posteljico, priklopim glasbeno zvezdico in pol se umiri in mu tudi duda ni potrebna...  Tisto, da jim pade ven in da jim jo popravimo pali samo parkrat, pol pa se jaz ne grem več.
Aha, pa še eno foro imam...  ko mu dam dudo, jo najprej parkrat zelo hlastno potegne in takrat mu jo res lahko katapultira. Takrat mu jo kar malo podržim za par potegov, magari skoraj malo porinem v usta. Saj da glavo nazaj, če mu kaj ni prav. No, ko pa spravi sesalne obrate na normalo, mu pa približam njegovo rokico tako, da če se ne premika, si sam "drži" dudo oz. mu je rokica napoti, da mu ne more ven padit.
R1ta, poskusi kaj v to smer... al pa jo nauči, naj sesa palec, ta ji ne bo odpadel, haha. No, sej se hecam. V tem desetletju se palca ne sme sesat, ker ima potem otrok krivo čeljust. Verjento modna muha. Whatever.

Lidijat, hvala za nasvet patronažne glede pitja mleka. Ga bom malo zmanjšala, ker sem zdaj 2 dni imela samo mlečne obroke. Ko sem jaz to naši patronažni omenila, mi je začela že petstotič pravit zgodbico, da je vsak različen, da ona pravi, kakšnih limon ne jest, pa pomaranč, pa preveč kislo, pa sladko, pa ne slanega. Ima naštudirane 4 stavke, ki jih zdrdra vsakič posebej in jo je kar malo težko poslušat. Tudi ene strokovne stvari mi še ni svetovala, še dobro, da imam vas.

Pozabila sem se še posebej pohvalit user posted image   danes smo končno naredili odtis nogic mojega sineta...  bom dodala sliko v album...  tukaj vam pa lahko dam nasvete, če se boste tega lotile (tud jaz sem nasvete pobrala iz RR user posted image user posted image )

Pa še slaba novica: še posebej iz mojega štuka hiše smo imeli prav lep razgled, danes pa so nam direktno pod hišo manj kot 100 m od hiše , začeli kopati za nov bencinski servis, bife, hišo in vulkanizersko delavnico.
Mami je že celo leto slabe volje, ko pomisli na to, najhuje pa je, da je to nadomestna gradnja prijateljev od mojih staršev...  Mislim, da še odkrito jezna ne moreta biti... 

Moj sine bo pa fajn kakšne 2 leti lahko bagerje gledal čez balkon... če le ne bo to prehitra gradnja...  pa moj srči bo lahko med kuhanjem na petrol gledal motorje, k bojo tankat hodil, jaz pa mojga srča, ko bo hodil na bencinsko na kofe...  kva bomo imeli fajn nadzor, hahaha. Če želite, da sem vaš detektiv, kar sporočite! user posted image

Se vidi, da so mi spet "odpeljali" sineta na cartanje v spodnji štuk...
Zdaj si bom pa en dooolg tuš privoščila...  al pa če kaj naredim user posted image

Skratka, uživajmo!

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 232
16.1.2007 12:39:19   
Barbk
Ojla bejbike,

drage moje končno sem uspela mal pokukat na našo temo.user posted image Bravo jaz...user posted image  Bom v tem postu napisala kaj dogaja pri nas, pol bom mal za nazaj prebrala kaj se z vami in vašimi sončki dogaja in enkrat do večera še mal to pokomentirala.user posted image  Sem vas pa bejbike kljub natrpanemu urniku ful ful ful pogrešala.user posted image No takole pa začnimo.Naša Manca mi sicer dopušča nekaj časa user posted image , a sem mogla nadoknaditi zamujeno za faks. Dela je bilo uf za znoret...user posted image  No zdaj sem na tekočem, sam je pa tega tekočega precej user posted image  pa še izpit imam 2.2. in se je treba učit.user posted image  Groza sem kar mal ven padla. No zdaj pa na lepše zadevce.Naša Manca se pridno redi-najprej je v 5 oz. 6 dneh pridelala 120g no zdaj pa v enem tednu celih 190g in smo pristali iz 2510g (s tako težo smo šli domov) na 2820g.user posted image user posted image  Res skoz papca.Stalno imam v rokah zizke in pumpo.user posted image  Moja mlekarna komaj folga.user posted image  Ja naša mlekarna kljub velikosti ne pridela glih velik mleka.user posted image  Ma dokler bo pač bo. No drugače pa naša Manca poleg stalne lakote tud pridno kakca.user posted image  Po 5 do 6 krat na dan in to obvezno po hranjenju.Tako, da smo spremenili sistem, pa še joka ni med previjanjem.user posted image Najprej papica, pol kakica in šele pol plenička. No zvečer smo zadnjič lačni tam okrog desetih, pol enajstih. Spimo do ene 3.00, spet papcamo, pa takoj pridno zaspimo in se spet zbudimo ob ene 6.00 za papico in zaspimo do 9.00.Ma pridna je tale naša pišika. No preden zaključim bi pohvalila mojega user posted image , ki mi res pridno pomaga (izogiba se le previjanja-zaenkrat user posted image ), pa vam ga nisem pohvalila kako me je prijetno presenetil v porodni.Z mano je ostal do konca (čeprav je ves čas govoril, da bo finiš preskočil), me bodril, prtiskal z mano...No na koncu je potočil solzico (še zmer me ta prizor gane in mislim, da mi bo za večno ostal v spominu njegov do solza ganjen obraz, ko je zagledal najino princesko) in prerezal popkovnico.Zame je bil pravi heroj.user posted image  No takole tole je zaenkrat vse-šibam zizko pumpat...

Aja v albumu je nekaj slikic naše Mance.

Barbk

30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o)

Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5!
(10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 233
16.1.2007 13:02:36   
Ženkica
Barbk!!!!!!!!!!!!!! Živjoooooooooo; mater, nauš verjela, komaj sm čakala da se kaj oglasiš user posted image . Ej, sam si pa faca; kako ti uspe še za fax zraven delat; in to že 1 mesec po porodu; res si faca user posted image .

Ej, samo en nasvet; sm gledala fotke od Mance; luštna punca, dolgolaska, tko kt naša Kaja; sm vidla, da jo pokonci na eni fotki držite; rajš se izogibajte tega, zaradi posedanja hrbtenice, zdj k so naši sončki tko mejhni jih je treba met čim več v ležečem položaju.

Aja, sicer sm pa jst tut ležalnik skenskala; sm si mal brala razvoj dojenčka pa tko; ležalnik daje občutek breztežnosti in to ni dobro za otročkov razvoj oz. razvoj hrbtenice. Najbolš je ravna in trda podlaga. No ja, mogoče malo paničarim, sam kaj čm, taka sm user posted image ; vse najbolše za mojo user posted image .

No, letim zdj, se pišemo,

pa pa

Ženkica

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 234
16.1.2007 13:14:53   
Barbk
Uh Ženkica sem pa vesela za tako dobrodošlico-res je lepo, če te je nekdo tako vesel.user posted image  Kako ti praviš o ležalnikih.Men je patronažna priporočala glih ležalnik in pa lupinice čim manj-za v avto ja, doma pa rajši ne.Seveda je pa najboljš ravna podlaga.Joj dej mi prosim tole povej kako za enga user posted image  naštimam slikco v avatar-mi neki nagaja.Al sem spet blond...

30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o)

Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5!
(10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 235
16.1.2007 13:56:46   
r1ta
Ja moj_moj, odkrito povedano moja japkica ni ravno najbolj mirno in enostavno dete. Danes že spet bolj ali manj bedi od 4.30, vmes mi je sicer zaspala na prsih in sem jaz zraven dremala ampak se je zbujala vsake nekaj časa. Zdaj spet joka že 3 ure, pa zadrema za 2 minuti pa spet in spet... To je za popiuser posted image . Jaz pa sama doma, v bistvu nimam časa da se stuširam in kaj pojem, nosit je pa tudi zaradi šivov ne smem kar naprej... Uf, upam da tole obdobje kmalu mine...

Sinoči smo se kopali in je ati hotel nekaj okoli popkovnice pomagati in ker ni točno vedel kako je gaza zavita je obrnil v napačno smer in je popkovnica skoraj odpadla, ponoči pa ko sva se previjali je odpadla dokončno. Zdaj je moja japkica čisto odcepljena od mene...

Nič ženskice, grem. Malo me je strah, da bom od samih živcev začela nazaj kaditi...

I have no special talents. I am only passionately curious.
(A. Einstein)

(odgovor članu Barbk)
Neposredna povezava do sporočila: 236
16.1.2007 20:42:49   
emaa
Večer punce, da se malo javim, da smo še živi. Fanta dobro rasteta, kdaj David pride domov se ne ve. Ima namreč zelo nizek hemoglobin, pa občasno dobi transfuzijo krvi. Zdaj pa se Luka nekaj pritožuje, ker nikakor noče zaspat.

(odgovor članu r1ta)
Neposredna povezava do sporočila: 237
16.1.2007 21:03:18   
Ženkica
Barbk: glej, tukaj si preberi, ful piše o razvoju otrok v prevem letu ipd.

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=861535

jaz sem še toliko bolj pozorna na to, ker je Kaja nedonošenček in me je ful strah, da se ne bi razvijala tako kot treba

R1ta: samo en nasvet; Kaja je tut ful skos jokala, nakar sem opazila da zato ker je lačna; daj user posted image  še jesti; magari po flaški, če nimaš dovolj svojega mleka; uspeh zagotovljen, ti povem; jaz sem bila ful prepričana kako sem pametna, da je moj otrok sigurno sit, pa sem se totalno uštela .

Emamair: držim pesti za tvoja dva sončka, še posebej za Davida user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 238
16.1.2007 21:29:42   
Zasanjana
Ma, če me pa zdej še enkrat vrže ven, bom popenila!Zdaj se že drugič spravljam pisat ta post.Pa še popoldne me je dvakrat ven vrglo.

Pri nas smo že vsi naštimani za spat.Tastaraa dva bi rada spala, tamlada ga pa lumpata.Oči poskuša Zalo uspavat s pravljico.Ji je že dve prebral.Se mi zdi, da bo prej zmanjkalo njega.Aleks že dvajset minut leži v košku in se nekako pogovarja sam s sabo.Čakam, da bo zahteval joško.

Danes sem mogla spet v zdravstveni dom po datum za UZ, ker so nekaj zašuštrali s papirji.Po novem nam je ime Katherine Julie Denevemkaj.user posted image user posted image v glavnem, UZ imamo naslednji teden.
Me je pa pediater vprašal, če že dodajam gosto hrano.Najprej sem jaz čudno pogledala, pol je pa on mene, ko sem mu rekla, da še ne, ker se mi zdi, da smo še mal premajhni.Je rekel, da sploh ne, naj kar začnemo z kakšno ala rižolino slovensko varianto.Kaj pa ve mislite?Naj začnemo?user posted image Meni se zdi, da je dojenje še zmer zadost in je vse skupi bolj preprosto.

No, tko, zdej pa kraljveič že zahteva joško.

Barbk, ful lepo, da si se oglasila.Tvoje poste je zmer zabavno brat.Ema, mi vsi še vedno držimo pesti za pogumnega Davida, da ga čimprej dobite domov.

Lahko noč!

(odgovor članu Ženkica)
Neposredna povezava do sporočila: 239
17.1.2007 3:47:44   
frufru
Porkaflik sem user posted image jezna sama nase. Sem se že pred odhodom k Lovrovi babici (taščici) bala, da se bo prehladil, ko jim pri vseh oknih piha. Sicer so zakuril, samo naše dete kašlja.user posted image Dopuščam sicer možnost, da se je nalezel od mene, samo po enem tednuuser posted image user posted image user posted image , nevem no. Ampak kihat je začel v ponedeljek po obisku. Sem mislila, da je od suhega zraka, zdaj je pa prešlo v kašljanje. Zdaj mu pa grejem prsa s slončkom iz luščin. Upam, da bo zaleglo. Po dojenju je zaspal kot polh.

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 240
17.1.2007 10:19:50   
emaa
Zasanjana meni se ne zdi prezgodaj za gosto hrano, ker bo naš Luka tudi to kmalu potreboval, ker mu samo mleko kmalu ne bo zadosti, tam nekje okoli 2,5-3 mesecev bo treba dodajat. Saj mu daš itak zelo malo v mleko. Če pa oba pojesta na obrok nekje od 120 - 160ml, Luka tudi več, če je fejst lačen. Davida jaz, ko pridem podojim in nato dam še po flaši, pa bi kar še pojedel.

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 241
17.1.2007 10:53:32   
Ženkica
Moja Kaja bo stara čez 10 dni 3 mesece, poje pa cca 100 ml na obrok (povprečno); je pa še vedno na 3 ure, razen ponoči. Se mi zdi da ji več enostavno ne gre v želodček, tehta pa sedaj 4.400 gramov.

Jaz ji bom začela do-dajat gosto hrano ko bo stara dobre tri mesece, ampak gledano korigirano starost, se pravi enkrat meseca marca; prej se mi zdi še prekmalu.

Me je pa prejle skoraj kap - od veselja user posted image user posted image user posted image . Stopim na vago pa še -2 kg-ja, jupiiiiiiiiii. Sam še vedno vam ne povem kok kil mam, še vedno preveč. Ampak se izboljšuje.

Sicer pa sva se pravkar skopali (včerja zvečer mi ni zneslo) in pojedli, zdj morm pa mal pospravt, pol gremo pa k tašči na kosilo, pride še neka žlahta z otročki, tko da bo kar pestro.

Aja, včeraj sva z možem po dolgem cajtu uspela celo user posted image ; mater, je pasalo, lohk bi večkrat, ampak kaj ko user posted image  noče spat, če mami ne gre tut spat user posted image . Bom sam rekla, da je blo zanimivo. user posted image

mejte se

Ženkica

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 242
17.1.2007 11:06:32   
crci06
hej, hoj!

Uvajanje goste hrane.... seveda se nam zdi zgodaj, saj se pri nas to začne uvajat pri pol leta, al kako že...
Če pa ti tako svetuje pediater, mu pa pač verjameš, al kako že...

Ko bi vsaj mamice vedele, kolk so naši dojenčki siti ali pa lačni, ane, pa nam to žal ne morejo še povedat...
Jaz se tudi bojim, da ne bi z mojim kaj narobe delala, da ne bi bil revež lačen... Zdaj se dojiva 10 min na 3 ure... Pa ni problem v tem, da nimam mleka, ampak očitno ne znava podret kupčka. In pol ima težave.
V porodnišnici so mi rekli, da nič hudega, če ga ne podre, da je pač lepo jedel. In res je tiste dni lepo jedel.
Zdaj sem se pa tudi jaz že malo navadila in se verjetno kdaj rahlo bolj površno naštimam, pa tudi mali me že hoče malo okrog prsta sukat... čeprav meni se še vedno zdi, da lepo je, samo, ko pa bi moral kupčka podret, pa nič.
Če ga dam čez ramo, je najprej meni grozno, ker nimam prakse, pa še on se mi zvera, kakor, da bi ga iz kože dajala. Sva ga probala uštimat nežno, v dvoje, pa ni nič pomagalo. Ne pozna te poze in basta.
Druga varianta je, da ga mečkam po rokah - pestujem, ampak bolj pokonci.
Ženkica je opozarjala, da ne tako pestvat, samo kaj pa naj?? BTW: tako so mi namignili v P, čeprav pokazal pa ni nihče...  Tretja varianta pa je, da ga lepo položim ležat, obvezno na bok in obvezno ga zadaj zabašem s povštrom, ker se bojim, da se mi prevali na hrbet.
In glej ga zlomka: točno čez pol ure mi začne "kupčka podirat"... To zgleda tako, da se mu spahuje mleko nazaj, on revež (gorenc, ni kaj), pa usta zapret, pa ga spet požret...  Čez nos pa gre ven, seveda. Ne morem mu dopovedat, da če ga bruhat, naj bruha... 
Potem si pa predstavljajte, kakšno imava ponoč, ko se jaz bojim zaspat, dokler ni po cca uri te procedure konec...
Če ga seveda ne začne v trebuščku ščipat, da ga kar zvija...

Pri kolcanju je pa včeraj res takoj pomagalo, da sem mu oblekla še en puloverček, danes pa sem ga še bolj pokrila, pa kar nekaj časa "ni prijelo"...

Najhuje pa je, da se mi otročki smilijo, ker jih ne zastopim... user posted image

Torej - imate kašne nasvete glede teh naših kupčkov?? 
Morali bi prav odreti temo, kaj smo že s skupnimi močmi nagruntali oz. kaj so nam povedale patronažne...

Aha, BTW: seveda še mislim na Luko in Davida in sem vesela vsake dobre novice! Pa seveda Barbk, welcome back... Tvoje slikice sem si pa že včeraj dopoldan ogledala, sem jih zvohala takoj, ko si jih gor dala user posted image   in moram priznat, da so dejansko vsi dojenčki najlepši....  Manca je čudovita!  Kot mamica user posted image  pa kmalu ji boš lahko tud tako frizuro delala user posted image

R1ta, ti pa nikar ne začni (ne še!) kadit... bo japkico še bolj zvijalo in ji bo mleko smrdelo; pa v stanovanju itak ne boš mogla, da se ti kakšna bebi astma ne razvije, ven ne moreš skoz hodit, zraven vozička je grdo, če mamica kadi...  evo, to so moji argumenti, ki me držijo nazaj. Pa zelo lepo mi je, ko kar naenkrat mi ne smrdijo vse cunje in tudi jaz...  si ne predstavljam glih skadit čika, pol pa it otroku lupčka dat... ??
Ej, raje se spravi na RR  in se malo razpiši, ti bo odleglo bolj, kot misliš, da ti bo čik pomagal...
Kaj pa starši, so prišli na obisk?? Se mi zdi, da nisi nič pisala? Al te v bistvu ravno takrat ni bilo doma?
Kako pa kaj tašča? 
(pa tašča od Zasanjane, to je že enkrat ena spraševala, pa nismo dobile nobenega komentarja)

Pa o kilogramih ste spraševale... bom kar priznala, ker sem bila vodilna v +kg...  do pred parimi dnevi mi je šla lepo kila na dan dol, zdaj pa gre še samo 10 dag / dan...  Je pa res, da pojem toliko, kot v P, in to so ogromne količine. Očitno sem do zdaj toliko rabila, da si opomorem, zdaj pa se bo spet začelo nalagat.. 
Evo, od jutri naprej bom bolj pazila tudi pri količini... 

Zdajle pa grem pomerit kavbojke: ...
...
..
.
user posted image user posted image user posted image
zapela sem jih, AMPAK, čez pas od kavbojk se je pa povesila taka velika gmota špehaste odvečne kože...
Bo treba začeti telovadit malo za trebuh...

Koliko dni po porodu pa ste bile ve nazaj na svoji teži? Jaz sem danes 14 dni čez, pa še kar nosim najmanjše nosečniške hlače... Mi ratujejo preširoke v trebuhu, ampak sem se pa ful navadila, da mi je toplo skor do jošk...

no, pa lep pozdravček  vsem!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 243
17.1.2007 12:18:36   
razigrana
Da se pofočkam še tukaj user posted image   14.12 sva postala ponosna starša malemu Binetu. Ob rojstvu je bil velik 54cm in je tehtal 3800g. Porod je bil ekstremno hiter - ob desetih dopoldne sva parkirala pred porodnišnico, ob 10.45 pa sem že pestovala user posted image . Če bi vedela da bo pri vseh tako, jih imam še 5. Drugače je pa Bine priden fantek, ki večino dneva prespi, ravno tako je ponoči, edino malo ga mučijo krči. Me je bilo prav strah kaj bo šele, ko bomo začeli jemati D3 kapljice, pa se mi zdi, da je s krči celo bolje.

moj_moj ne vem ali dojiš, ker sem vse napisano bolj na hitro preletela, ampak ko se Binetu kolca (kar pogosto) ga pristavim, da naredi par požirkov in se kolcanje umiri. Tudi mi imamo kupljeno barvo, da bomo naredili odtis rokic in nogic. Smo včeraj že poskušali pa je bil preveč živahen, tako da je nastal en zmazek. Bo treba poskusit ko bo spal. Čakam tudi kakšen nasvet iz vaše strani, če ima katera kakšno idejo.

Glede kil sem tudi jaz še kar močno v plusu, in sicer +6 user posted image , pa tudi postava se mi je spremenila kot je ena napisala. Ali pa so šli vsi kg v rito user posted image Tudi to je možno.

Pa vidim da imate kar precej punčk user posted image

Tako, zdaj pa šibam, ker se oglaša naša sirena. Čas za kosilo user posted image

LP!

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 244
17.1.2007 12:23:53   
frufru
Našmu pikcu slonček pomagauser posted image user posted image user posted image . sicer še pokašlja ampak bolj na plitvo. Zdaj ma pa slončka skoz na sebi, ko spi.

Moj-moj Naš Lovro ima tudi probleme s kupčkom. Ko je bil R doma, sva mela tako taktiko, da je bil R pripravljen s plenico na roki, potem ko je spustil zizo, smo meli pa hitri dvig pokonci. Je lepo laufalo, samo zdaj sva pa dopoldne sama. Jaz sem kar naprej pokozlana. Ponavadi je tko, da mi bruhne med zize, po možnosti na sveže preoblečem pulover in modrcuser posted image . Pol sem pa zgruntala, da manj zraka nahlasta, če si ga fino podložim, tako, da ma bučko vsaj 10cm višjeod nog.. Mu celo rata kupček podret, ne vedno ampak bistveno pogosteje kot prej .

Porkaflikkva je zdej touser posted image , tipkam pol pa kar nekaj preskoči in nekje na sredi teksta začne pisat.Aa se vam tudi to dogaja???

< Sporočilo je popravil frufru -- 17.1.2007 12:25:39 >

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 245
17.1.2007 12:50:17   
pika30
Hojla,
kako vas je lepo spremljat,a ko je tako malo časa kaj napisat.
Prejle je bila babica pri nas in malo Ajdo sva prvič skopali..joj kak je uživala,zdaj ko se je napapcala pa spi kot user posted image .Na teži pa zelo pridno pridobiva...sem kar ponosna da imam še svoje mleko in da bi ga še zelo dolgo imela.user posted image
Danes je stara točno tri tedne.
Ma pridna je ratala ta moja pupika,čez dan sploh ni nič jokavauser posted image  ,je najrajši v vozičku...ponoči pa tako spi kot da je ni.user posted image Res sem vesela,da si lahko sama doma kaj postorim.Včeraj sem si okna umila,pa zavese oprala,cel kup strojev
perila oprala,kosilo skuhala,šle na dolgi sprehod in potem še vse posesala in pobrisala,jupi res sem vesela.user posted image

Kupček pri meni tudi ne podira vedno,jo pa obvezno dvignem (ko se sede dojiva)in si jo dam na prsa,da ga podre,če pa ne pa jo položim v posteljo.Najrajši se dojiva v ležečem položaju v moji postelji,jo dam na povšter in ko se napapca je tako malo dvignjena in kar sama kupček podre,jaz pa se samo tiho odklopim od nje in zagotovo zaspi za tri ure.
AD3 kapljic še ne uporabljava..ima drugi četrtek prvič posvetovalnico...vem da jih bo zdravnik predpisal...me je kar malo strah kako bova potem,če jo bo po njih začelo zvijati...ker zdaj zaenkrat jo nič ne šraufa.
Sem pa iz več virov izvedela(recept starejših babic),če naše user posted image zelo  šraufa,dodajte v pripravljeno mleko dve kapljice limone...limone jauser posted image ,ampak to velja za tiste ,ki svoje user posted image  hranite po steklenički.Ko se bebica nahrani,začne na veliko prdeti,da spravi zrak iz sebe in se nato počuti veliko boljše... pravo olajšanje začutijo....rezultat zagotovljen.user posted image
Ko sem že pri user posted image ...pregledala sem vaše albume joj kako lepe sončke imate...res so krasni vsak po svoje je poseben.

Jaz bi si rada dala Ajdo na avatar pa mi pravi da je datoteka prevelika,kako si naložim sliko gor???? prosim naj mi ena pove.
Želim vam krasen dan..sonček je zunajuser posted image
Medve danes ne smeva ven,ker se jo kopala...pa komaj čakava na jutrišnji sonček.. saj se obeta  krasen teden.user posted image
papa

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 246
17.1.2007 13:22:08   
lidijat
user posted image Ojla mamice!

Razigrana, dobrodošla med nami. Če bi pa vsem ratal takole na hitro rodit, mislim, da bi šla rodnost kar precej gor.

Ženkica tole o user posted image  je pa zanimivo prebrat, mojega user posted image  že mal razganja od napetosti, tistih 6 tednov pa še ne bo kmal mimo, pa priznam, da jaz tudi nisem glih razpoložena za muckanje. Saj bo boljše.

Moj_moj-kupčke probajta na roki podret. Glavico mu nasloniš na roko, z dlanjo ga pa držiš za bušija. Nam kar uspeva tako. Patronažna jo ful premetava, za kupček je rekla tudi, da jo konkretno čez rame položiš, da gleda malo okoli, pritisk na bušija pa naredi svoje in kupček je tukaj. Smo se pa mi danes kopal, je kar uživala naša punca. Edino za ponoči ne najdeva recepta, od 9-ih zvečer pa tja do 2-3 ponoč gleda ko čuk s palce-midva pa zjutraj, ko vesoljčka. Je lahko še tako sita, ne bo zaspala.

Pika30 ti imaš pa eno pridno punco, pa ti si tudi pridna, ko vse to postoriš. Za avatar si moraš pa ful pomajšat slikco, odvisno kater program imaš, da si slikco lahko pomanjšaš.

R1ta cigarete pa le pusti pri miru, so ti že punce vse povedale. Probaj ji dodati mleko, mogoče ga imaš premalo oziroma se ne naje dovolj. Za piti ji pa daj takrat, ko je v res budnem stanju. Naša je tako lena za pit, da ji dam po steklenički za pit, takrat, ko jo previjam. Saj že prej tudi pri meni pije, ampak zaspi kot top pri vsakem cuckanju.

Barbk-luštna punca vajina Manca. Se morata z našo Evo dobiti na kakšnem dcl belega, ko sta se rodile na isti dan.

Nč, mal sem pokomentirala, zdaj moram pa še našega tastarejšega nafutrat, si je zaželel pizzo. 

Lepo se rihtajte še naprej!

LP

Rok - 03.10.2000 (ob 03.07)
Eva - 30.12.2006 (ob 11.39)
http://eva-rok.moj-album.com

(odgovor članu razigrana)
Neposredna povezava do sporočila: 247
17.1.2007 14:13:55   
crci06
frufru
Pol sem pa zgruntala, da manj zraka nahlasta, če si ga fino podložim, tako, da ma bučko vsaj 10cm višjeod nog.. Mu celo rata kupček podret, ne vedno ampak bistveno pogosteje kot prej .

A se to sme? Ne vem od kje mi ideja, da mora biti glavca v istem nivoju kot buši, ko se hrani... sem mislila, da je že to narobe, ker pri nas ni glih tko, seveda razen, če leživa. Samo pol se pa revež prestraši, če se mamica poleg njega dvigne iz postelje, k pomoje zgleda, kot da zmaj nekam pleza, haha.
Danes bom po vsakem dojenju poskusila en položaj za kupček, pol ga (se) bom pa kar prisilila, da se enga navadi...

razigrana, dobrodošla! Bolje pozno, kot nikoli, ane?  Glede prstnih barv... veselo packajte, ampak jaz si odtisa rokic nisem upala naredit, da ne bi slučajno kaj na prstkih barve ostalo in bi jo nesel v usta... Za odtis nogic rabiš poleg dojenčka še 2 osebi, za rokico pa pomoje še eno več, da res drži vsak eno!
Sicer pa sem ga jaz previla, oblekla bodi, potem sem pa bel list papirja položila na eno trdo podlago; z mojim prstom zajela barvo, jo napackala po podplatih in nato pritisnila list pravokotno na nogico. Poslusila sem tudi  "povaljat", pa na barvni papir... pa ni tolk dobro...  potem pa en drži bebico, drug pa nogice v lijak in dol sprat, pa je...  POSKUSITE!!!!  Največ kar je, je lahko, da vam ne rata!!!
Jaz mu bom dala odtis v album (si bom dala, sej to je itak bolj za žensko dušo, kot za bebico).

Pika30 - a vi ste pa 3 tedne morai čakat na popek?? Naš se je smel kopat že pri 1 tednu... al pa je to spet različna politika razlišnih patronažen...

Ženkica pa user posted image .. mi lušte delaš, čeprav se mi samo sliši fajn, mika me pa še nič ne... pomoje se mi še šivi niso stopili, vsaj opazila še nisem. Bom danes naročila kontrolo, ker imam slučajno šanso med tednom....
Pa vse bo lege artis, da ne bo katera kaj sumila!!

Jah, nič, ne glede na to, kolk sem na netu, se kar noče samo pomit....
Grem pa pomivat, k sem se kar zamislila, kolk je Pika pridna, jaz pa nič ne naredim... NIČ user posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 248
17.1.2007 15:30:39   
frufru
moj-moj mi je tako rekla tudi mamina prijateljica, ki je delala kot medicinska s. na otroškem oddelku. Sicer pa, če se kupček podira pokonci, kaj ma bit narobe, če pije postrani. Mi leži v rokah, samo bučka je višje pri bubisih, nogice pa pri mojmu kolku.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 249
17.1.2007 15:35:50   
Vilma
Jaz pa se ne morem nič pohvalit user posted image  BOm kar mal pojamrala, mi bo vsaj malce lažje.
Moj dragi je v ponedeljek končal z očetovskim dopustom in od takrat smo čist razštelani user posted image  Kot da bi mali čutil, da atija ni doma, da sem jaz bolj živčna, ker sem sama doma in cirkusira. Čez dan in noč.
Včeraj recimo je od osmih zjutraj do osmih zvečer)spal samo dopoldne 45 minut, popoldne pa 1 uro. Čisto premalo za tako mičkenega dojenčka. Vmes pa se je ogromno jokal, tako utrujen je bil, ampak učke pa zapret niti pod razno! user posted image  
Tudi ponoči se je zbujal vsaki dve uri in non stop sem ga imela na jošku. Spala sem mogoče vsega skupaj 4 ure, ampak to so bili trenutki po 15 minut, mogoče pol ure.
Ob šestih zjutraj sem jokala skupaj z njim, ker nisem več vedla, kaj naj. user posted image  
Vam povem, da sem tako utrujena, da tud zaspat ne morem več. Zdaj je končno zaspal, jaz pa na računalniku visim in gledam ko ena sova. Rabim en konkreten spanec v enem kosu. Vsaj pet ur. To bi mi sigurno pomagalo.

Zadnje dni se mi dogaja, da ko se zbudim, ne vem, a imam Dominika na jošku, al je v košku, al zraven mene. Potem zapaničarim, skočim iz postelje pa še to čisto na napačno stran. Čisto mam zjebano orientacijo in občutek za čas, prostor, spomina itak že dolgo nimam, pozabim v naslednji uri, kdaj sem ga dojila in kdaj je čas za naslednji obrok. user posted image

Vas pa berem, ne vem katera je pisala, kaj vse je postorila, okna, likanje, pospravljanje... Jaz še pojest nimam časa. Likanje je cel projekt. Ko začnem, vsaj 5X ugasnem likalnik, ker Dominik joka. Potem pa odneham, ker ne gre. Skratka adijo pamet.

Zdaj sem si končno zrihtala mal pomoči, ko sem sama, ker enostavno ne zmorem. Dominik je zahteven otrok in jaz nisem super mama, čeprav bi rada bila. Ampak ne gre, res ne gre.

Aja pa še to. Kapljice AD3 smo ukinili, zdaj čakam, da jutri dobim Oleovit kapljice. Aja samo za informacijo, če jih bo še katera želela imet. Ni vam treba hodit v Avstrijo, se dobijo pri nas, ampak samo  v Škofji loki v lekarni. Samo pokličete in jih menda pošljejo po pošti.
A jih katera že ima? Zanima me, koliko kapljic se teh da, glede na to da dojim? Če nobena ne ve, bom morala klical zdravnico, da mi pove ona.

Uf sem se razpisala, upam da ima tole rep in glavo.

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?