|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: December(ke/čki) 2006
12.1.2007 9:11:56   
Vilma
Frufru in Manetka kako je zdaj s temi kapljicami? In vse ostale, kako so vam pediatri rekli?! Našega tudi zvija, da je joj! Sem mu včeraj dala dve kapljici, pa je bil celo popoldne bogi.

Največja fora pa je v tem, da jaz trdim, da je pediatrinja rekla, da vsak dan povečuješ po eno kapljico (se pravi tako kot  piše Frufru), moj dragi pa, da vsak teden povečuješ po eno kapljico (tako kot piše Manetka) user posted image

Kako pa ostale dodajate te kapljice?

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 201
12.1.2007 9:36:23   
frufru
Vilma, globoko sočustvujem s tabo. Jaz sem se odločila, da bom usekala 3. varianto. Če je pri Manetki na 1 teden, pol ni nič narobe če mu dam danes tudi 2 in ne tri. Tako bo že tretji dan na dveh kaplicah. Če bo kaj boljše bomo šli na tri, drgač pa ne. Bom šla pa danes definitivno 2x ven. Ga zrak zmatra pa bolj trdno spi in se ob krčkih ne zvija tako hudo.

Matr, ne vem zakaj moramo me na otročkih poskuse delat. a je to kakšna tolažba, da so krčki normalni do 5.meseca? Tko mi je pediater rekeluser posted image user posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 202
12.1.2007 10:46:01   
crci06
Tintara, res škoda za službo, ampak ne si pustit pokvarit teh lepih dni... Boš pač uživala na sončku s svojim sončkom, pa tudi glede službe se bo že enkrat pokazal sonček.
Jaz tudi pojma nimam, kaj bom, ko "dete zraste"....  No ja, diplomirat bi morala vmes, pol pa ... kaj?
Najbolj še kr eno bebico.....  samo ne vem, če se bo financ minister strinjal.... user posted image

Pri kapljicah še nisem, vam pa prepišem, kakšna navodila je dobil moj, ko je šel dvignit kapljice:
prve 3 tedne nič. (vsaj tukaj so enotni, kajne? )
Prve 3 dni  po 1 kapljica na dan
druge 3 dni po 2 kapljici na dan
naslednje dni po 3 kapljice na dan  (samo ne vem, kako dolgo)?

V odpustnici pa piše, da naj otrok prejema Plivit D3 kapljice (od Plive) ali avstrijske Oleovit....

A imate mogoče različne kapljice, da ste dobile različna navodila??
(Plivine imajo 4000 i.e./1 ml.)
A se je katera kaj poglabljala v to, po katerih jih bolj matra?

Jaz pa že od zjutraj čakam patronažno (naj bi prišča ob 8.30) in je še ni... Ponavlja se zgodba z delavci...
mene pa res nihče ne mara, al pa sm tk dobra duša, da me vsi dajo na stranski tir, misleč, da jaz pa že alhko počakam... Ampak čaka pa tud Nejko, da bo jedel, pa da se ne bo šel pol direkt kopat...

Nič, jaz ga bom kar previla in nahranila. Naj jo pa celo pobruha. Al pa pokaka user posted image  Bo par nekajkrat vodo menjala, kaj pa je zatajila na Nejčevem drugem zmenku...

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 203
12.1.2007 11:52:05   
crci06
No ja, se moram takoj popravit. Ob 10.45 sem še jamrala, da patronažne ni nikjer, pa je pol koj prišla ga umit,  11.10 sva se že futrala in zdaj že spi...  Jaz grem pa tudi, haha.

A ve tudi čez dan še kakšno kitico odspite? Jaz se prav bojim, da mi bo prišlo to čisto v navado, ker bi moralo bit od 11h do 7h čisto dovolj (no ja, z enim ali dvema futranjema....)...

Če ne smem še ven na sončka, grem pa v posteljo, pa me bo sonce božalo čez strešno okno... user posted image

Ve pa VEN!!! Uživat še zame!

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 204
12.1.2007 13:24:53   
pika30
Pozdravljene novopečene mamice,
vam po resnici povem da se vam nisem utegnila nič javit user posted image ,ker imam čez dan precej dela z mojo Ajdo.Ko je imel moj user posted image  očetovski dopust in Nina počitnice sta mi jo krepko razvadila.Zdaj se pa sama že ves teden matram z njo in jo tudi pustim,da malo joče,ker tako res ne morem nič naredit.Na zizi bi bila po eno uro,včasih po uro in pol...saj se v pol uri napapca,ampak zgleda da je ziza postala njena dudika in se cartla z njo(ta prave dude pa sploh ne zagrabi)...groza...še kosila ne uspem naredit...Babica je povedala,da ji prav nič ne manjka,na teži pridobiva...ja baje je samo malo scrtlana...malo???
No saj drugače je pridna..da ne rečem ponoči...Ajda bi mi spala po šest ur,če je ne bi prej vzela iz postelje in jo podojila.Ponoči kot da je ni...ne morem verjet.Zvečer ob 21.30 jo nahranim in jo ob 1.30 vzamem v posteljo...pa ona še kar spi...jo stisnem k sebi in ji dam zizo,podreva kupček in spi do 6.30 zjutraj... nato po hranjenju potegne še do 10.00 dopoldan.
Čez dan je malo v ležalniku,malo v jajčki..pa ji nič kaj ne paše...no včeraj pa mi moj pripelje nadomestni voziček Jane slalom(na mojega še moram čakat do konec meseca)...glej jo glej a tam notri pa ji paše.Neverjetno kako je postala pridna,pa samo v voziček sem jo položila...zdaj ga imam kar v stanovanju pa jo malo vozim,če je potrebno.Dopoldan sva šle ven na sonček pa mi še zdaj spi že cele tri ureuser posted image .Očitno se bova medeve spravile v red.Ja pa še kosilo sem že naredilauser posted image .
Če bo tako bom lahko z vami večkrat počvekala in vas prečekirala vse za nazaj,ker še to nisem uspela in tudi zase si bom kaj časa vzela.
Bdw. že pred časom sem dala v moj album slike od Ajde,tako da jo lahko malo pokukate.user posted image
Pa pa

Kdor ne misli na druge,bo nekega dne spoznal,da tudi drugi ne mislijo nanj....

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 205
12.1.2007 14:48:45   
Naja30
Zgleda, da res pediatri dajejo različna navodila. Jaz samo upam, da 5 kapljic ni preveč?? user posted image  Sicer odkar podirama kupček, nima problemov in je več ne napenja toliko, tako da zaradi kapljic menda ni krčev. Ampak vseeno me skrbi, da ni 5 preveč?

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 206
12.1.2007 15:23:02   
mum2be
Tintara - res je beda, ko se ti take stvari dogajajo pa se v tem lepem obdobju moraš mort s temi mislimi... Ampak po drugi strani pa tko kot so ti napisale punce pred mano - saj bo. Zdaj boš eno leto doma s svojim user posted image pol se bo pa menda že nekako uredilo. stvari, ki se danes zdijo popolnoma nemogoče ali brezizhdne se bodo že čez nekaj mesecev lahko pokazale v popolnoma drugi luči.

Glede teha kapljic o katerih se pogovarjate me zanima, če je to nekaj kar dobijo vsi dojenčki, ali kako?? Upam, da nas to ne čaka, ker smo danes bili pokonci do pol štirih, ker nas dajejo krčki oziroma prebava. Če dobio še to, bo pa sploh žur...

Sem vas pa hotla še eno stvar vprašat, namreč, kako umivate očke svojim user posted image - patronažna sestra mi je pokazala in v materinski šoli so rekli, da od zunaj navznoter (torej proti nosku) z enim kosmom vate, medtem ko v knjigi, ki jo imam doma berem, da od znotraj ven. Zdaj sem se pa že začela spraševat, če sem jaz kaj narobe razumela in otroka narobe umivam user posted image ali je tudi tu miljon pravil, kako in kaj?

Zunaj je tak lep sonček, sem mislila, da bomo šli danes prvič ven, čeprav je patronažna rekla, da ta teden še ne, pa tamala tako lepo spi, da verjetno ne bo s sprehodom danes nič.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 207
12.1.2007 15:46:33   
crci06
učke smo v P umili tako, da smo s kapljico fiziološke na gazici šli od zunaj proti nosku, pa še to le zato, ker je imel malo zapacane.... načeloma jaz ne čutim potreb, da bi jih kaj posebej umivala, tud patronažna je bila že 2x pri men in jih nikol ni nič rihtala...

Sicer pa je z učki tudi pri odraslih tako, vse, kar počneš, je od zunaj, na not (če imaš not trepalnico ipd. )

Kapljice pa so VITAMIN D, ki jih mora dobiti vsako dete... tudi tebe to še čaka...

mene pa kuhanje kosila, še dobr, da je dete že nahranjeno.
Kaj bo, ko si bo želelo pravega kosila in bo revež že čisto lačen, mamica pa bo zanujala user posted image

Dojenje je pa res lepa stvar user posted image

(odgovor članu mum2be)
Neposredna povezava do sporočila: 208
12.1.2007 15:59:26   
Ženkica
Čao punce.

Nam tok dogaja, da nekako nimam časa tok pisat na RR. V glavnem, pravkar smo se vrnili s sprehoda, bili dve uri zunaj, je pa tko, kot da bi bla pomlad; 15 stopinj, sonček, skratka superca.

Mum2be: jaz umivam očke od zunaj navznoter, tako kot so rekli v materinski in v porodnišnici so mi tako pokazali, pa še babca je tako rekla; skratka bo že držalo.

Smo pa imeli danes tudi peditra; sem skoraj dol padla ko smo stopili v čakalnico ki je bila polna otrok in to bolnih user posted image , pa vsa okna zaprta, notr pa direkt sonce butalo; vroče kt v peklu; mater so ljudje leseni, tut okna ne znajo odpret, da pridejo mal do svežga zraka, sploh zdj k je tok toplo. Skratka, najprej sm odprla dva okna pol so pa tut ostali začel mal bolš dihat.

Kaja sedaj tehta 4.180 g in meri 56 cm-jev; glavica 37 cm-jev. Je bila ful pohvaljena, razvoj gre tudi super, mogoče malce tonusa na levi strani hrbtenice ampak tut to bomo odpravili s pasenjem kravic 3x na dan (po navodilih pediatrinje) in redno masažo. Čez tri tedne imamo pa spet kontrolo.

Aja, sem jo po sprehodu dala kar nazaj v voziček ko sem jo slekla in še vedno pridno panča user posted image ; mam mal cajta zase, oči je šel pa v savno uživat.

Sm vidla da ste se pogovarjale o pitju kave - jaz sem jo pila celo nosečnost in še vedno jo pijem; se pač nisem mogla odrečt; sicer se držim pravila "samo" dve na dan, kar je zame že uspeh, sm res pravi kofetar in se ji v bistvu sploh ne mislim in ne morem odrečt; a ni že dost da sem nehala kadit 3 leta nazaj. Skratka, se mi zdi da kava nič ne vpliva na mojo malo user posted image .

AD3 kapljice - se mi zdi da bi nam jih morala danes predpisat pediatrinja pa ni nič rekla, jaz sem bila pa tudi tiho, smo se komaj krčev znebili, ne rabim še tega user posted image ; bo pa naslednjič. Aja, pa baje jih v tujini sploh ne predpisujejo, to je samo nek slo. standart; no ja, ne vem če sto 100% res, ampak vseeno.

Zamenjali smo tudi hrano (dodatek); sedaj mamo Aptamil Comfort 1; se pa pozna da ni tako gost kot Aptamil Pre; hoče Kaja več popacat, no ja, sam da je punca zadovoljna, pa še upam, da sedaj ne bo več zaprta.

Jutri pa šibamo na izlet na Bled; se že ful veselim, že dolgo nisem bila na Bledu, sploh pa ne okoli jezera na sprehodu.

Fajn se mejte punce in uživajte s svojimi zakladki.

Ženkica

(odgovor članu mum2be)
Neposredna povezava do sporočila: 209
12.1.2007 16:02:17   
frufru
Moj-moj jaz mam tudi Plivit D3 kapljice. Majo pa eni AD3, te so pa od samegauser posted image , tako otroke zvijajo. Se mi zdi, da jih dobijo že na začetku otročki ki so rumeni ,al sem narobe informiranauser posted image  Plivit D3 so baje pravi balzam v primerjavi z unimi. Tako so mi mamice v čakalnici pri pediatru rekle.

Danes sva bila z Lovrom na dolgem sprehodu (11-14h) in je skoz spal. Vmes je parkrat zacmevkal in se zvijal, samo zbudil se pa niuser posted image . Ko sva prišla domov, je bila pa spet uzbuna. Revček se je šele sedaj malo pomiril.

Aja pa prijateljica M, ki je lani rodila mi je rekla, da je ona, ko so se začel krčki nehala za en teden, pol je pa šla od začetka. Se črevesje šele razvija in se vsak dan pozna. Na začetku je bila galama že pri eni kapljici pol pa šele pri treh. Pa je spet nehala za en teden in začela od začetka. Pediatru ni nič povedala. Pa je bilo vse OK. Njena sestra pa kapljic sploh ni dajala, samo na sončku je bila z user posted image  (ampak se je rodil maja). user posted image user posted image user posted image

Zdaj pa gruntam, če nebi še jaz tako nardila kot M. Kaj pa ve mislite???

(odgovor članu crci06)
Neposredna povezava do sporočila: 210
12.1.2007 20:21:35   
Vilma
Ja, teh kapljic je več vrst.
Tele AD3 Frufru so menda najhujše za krčke user posted image

Sem pa danes od ene mamice, ki ima petmesečnika slišala, da je ona te kapljice zamenjala za Oleovit in zdaj gruntam, da bi si jaz tud te nabavla.
Je pa tako, da se te kapljice dajejo do enega leta, tako da ali bom nabavila Oleovit, ali pa bom z AD3 prav počasi napredovala.
Mogoče res po dve cel teden, saj če se celo leto dajejo ni tolk važno, kako hitro prideš do sedmih ni tako?
Mi smo danes tudi bili dve rundi zunaj, prvo dve uri in drugo uro in pol user posted image  
Se mi zdi, da v vozičku tud krčke lažje prenaša.
Drugače pa pravijo, da fantke bolj ščipa trebušček, tako da Frufru in ostale, ki imamo fantke, bo treba počakat, da mine, ni drugega.

Mene pa nekaj drugega zanima? user posted image  Kako ste kaj vešče v oblačenju svojih malčkov. Jaz imam zdaj dobrih pet tednov prakse, pa vam povem, da sem še vedno nerodna! Imam toliko lepih stvari za oblečt, pa niti ne upam poskusit, mu oblačim samo take enostavne stvari, ki sem jih navajena. To so bodiji na preklop.
Sem gledala mislim da London_paris tvoj album, Ožbej ima kavbojke oblečene pri treh tednih. Te moram pohvalit, da si prava mojstrica. MI imamo doma ene žametne rjave hlače pa fuuuul lep rjav pulover z modrimi črtami za zraven AMPAK user posted image  Pulover je treba čez glavo oblečt, naš Dominik pa je alergičen na vse kar se čez glavo vleče, prav vrešči, tako da se niti ne trudim, da bi mu kaj takega obleka. Imate kak predlog, kako oblečt cunce čez glavo? Mogoče jaz kaj narobe delam?

PS: Zdaj pa čakam oddajo Americam Idol, sem jo že med nosečnostjo rada gledala pa mi je ostalo user posted image  Če bo seveda Dominik dovolil...

< Sporočilo je popravil Vilma -- 12.1.2007 20:22:20 >

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 211
12.1.2007 20:31:43   
Naja30
Ja, mi imamo te user posted image  AD3 kapljice.

Glede oblačenja, Wilma, sem tudi jaz bila na začetku precej nerodna in vsakič čisto potna, ko je bilo treba kaj čez glavo obleči. Potem pa sem se navadila. Tija niti pod razno ne mara oblačenja, je najraje nagica, potem pa ko se oblačima, pa protestira user posted image  Ampak jaz ji že kar oblačim tudi bolj "zahtevna" oblačila, ker imamo ful lepih stvari. V glavnem, ko joka, ji prigovarjam, da naga pa že ne more biti in ko je oblečena, jo stisnem h sebi in potolažim. Je pa res, da pri previjanju in oblačenju ne sme biti preveč lačna, potem se pa dere kot jesihar user posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   Kapljice
12.1.2007 20:39:26   
LanaM
Sama sem sicer rodila maja, vendar naj vam povem nekaj glede kapljic: Začnite jih dajat okrog 1 meseca, in sicer: 1. teden po eno, drugi po dve in od tretjega naprej po tri, pa bo čisto dovolj. Pa v toplih dneh, ko sije sonček ni nič narobe, če tudi na vaše malčke posije. Če pa bodo po AD3 ali plivit kaplicah imeli krče, pa vam priporočam avstrijske Oleovit kapljice. Dobijo se tudi pri nas, vendar predvsem v privat lekarnah

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Kapljice
13.1.2007 9:04:03   
manetka
Meni sta pediatrinja in lekarnarica dali enaka navodila, kot jih v prejšnjem postu daje Lana, mislim, da kapljice niso vezane na težo user posted image .

Jaz ji še ne bom dala kake par dni, ker imamo precej težav že z mozoljčki, revici so se preselili sedaj na dekolte, obraz pa postaja čist.

Meni dela oblačenje težave zaradi širokega povijanja, full malo ta lepih hlač ji gre na rit, ker je vse preozko, zato jo oblačim bolj v žabe in pajace, pa kavbojke so ji tudi ozke, pa nočem, da jo vse tišči, če ji pa dam večjo številko hlač ji je pa treba spodaj vse zavihat, pa trapasto izgleda.

Pa izgleda, da bo spet en lep dan, komaj čakam, da greva na potepuser posted image

LP M.

(odgovor članu LanaM)
Neposredna povezava do sporočila: 214
13.1.2007 9:44:27   
Naja30
Sem potem včeraj šla brat navodila za te user posted image  kapljice (kakšna mama, šele po 2t uporabe grem brat navodila user posted image ). Pa piše, da je doza odvisna od tega, ali je otrok dojen ali ne. Dojen otrok rabi več teh vitaminov, tisti ki pa se ne dojijo, pa dobijo vitamine s prilagojenim mlekom. Tako, to je to. Midva z možem sma klicala pred nekaj dnevi pediatrinjo, kaj naj naredima s temi kapljicami, ker ima krče po njih in je rekla, da to nikakor ni možno, ker nam je dala blago varianto user posted image  Ne vem, vem samo da krči to res niso bili, a o tem sem že pisala.

(odgovor članu manetka)
Neposredna povezava do sporočila: 215
13.1.2007 13:18:30   
vampirka
Mi smo dobili recept za AD3 kapljice, ampak bom šla v A po oleovit (baje ne povzročajo krčev tako kot naše). Sicer pa sem sploh v dvomih, če bi ji jih dajala. V tujini tega sploh ne poznajo! Gre pa za dodatek D vitamina, ki preprečuje rahitis user posted image ...ves ta vitamin pa se da na sončku dobit...ne vem no...mi skoraj nimamo krčev (ponavadi nas zvija kakih 15 minut proti večeru) in ne bi riskirala da nas začne (pa še London_paris se je potuhnila in koroške kapljice proti krčem skupaj z njo user posted image ).
Se mi zdi, da ful preveč kompliciramo...enako je to s primerom umivanja učkov: vseeno je v katero smer (teorij je sto). Ravno tako npr. v MB popek čistimo z alkoholom, v LJ pa s fiziološko...nosek nekje s kamilicami, spet drugje s fiziloško...na koncu je pa najbolje svojo glavo in materinski čut uporabit in bodo vsi gor zrasli user posted image .
Tintata, ti se pa ne sekiraj za službo (mogoče bo šefe celo držal besedo in jo dobiš nazaj po porodniški)...in res je: vse tiste, ki smo ful dolgo čakale na svoje user posted image , bi vse službe menjale za svoje zakladke!

http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 216
13.1.2007 14:57:45   
Zasanjana
Hej!

Mi smo danes spet sami in nam dogaja sto na uro.Saj to verjetno vsem. Možek je v službi, otročka pa zabavata en drugega.
Današnja noč je bila supeeer.Smo se res vsi naspali.Zgleda, da ima naš user posted image  občasno neke "fleše", da noče spat.No, danes je buden že od 11h.Vse okoli ga zanima.Gledali smo že avte na balkonu, pa rožice.Peli smo, plesali, brali pravljice, ...Tud če ne razume nič, vseeno debelo gleda, ko govorim in se pači.

Pika30, kok je Ajda luštna bejbika!Jaz se skor stopim, ko gledam te decembrčke.So res lepi, lepi, pa mehki...pa lepo dišijo.user posted image

Tintara, škoda zaradi službe.Kot so že ostale rekle, ne sekiraj se.Se bo situacija definitivno obrnila na boljše.Upamo samo, da bo šef držal obljubo, a ne.user posted image

AD3 kapljice: Te so res hudič.Res jih v tujini ne poznajo.Pri nas jih ni, pa so vsi user posted image  vseeno gor zrasli.Veliko mamic jih ravno zaradi krčkov ne daje.Mi smo tud pri prvi imeli grozne probleme s temi.Krčki naj bi se umirili do 5.meseca, pri nas pa se niso in zato smo nehali s temi kapljicami.Smo bili pač več časa na sončku.
Frufru, si zgruntala, kako boš naredila glede tega?

Tako, na hitrico... zdaj pa šibamo na en dooolg sprehod, ker je lep sonček in celih 18,5 stopinj!Ne duha ne sluha o kakšni zimi.user posted image

LP!

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 217
13.1.2007 19:10:47   
frufru
Jaz bom pop...user posted image zaradi teh user posted image user posted image user posted image  kapljic. Ko je ura 13 se začne uzbunuser posted image . Kljub temu, da sem ostala na 2 kapljicah. Ne pomaga ama nič. Niente, nada. Je šele zdaj revše zaspalo. Naj grejo v maloro vsi pediatriuser posted image , jaz bom šla po poti prijateljice M. Jutri mu ne bom dala nobene kapljice in ga pustila en teden brez njih. Pa zunaj bom hodila kolikor se bo dalo. Pol bom pa spet probala. user posted image Ampak samo z eno kapljico.

(odgovor članu Zasanjana)
Neposredna povezava do sporočila: 218
13.1.2007 22:09:01   
frufru
Po trodnevnem napenjanju in krčih, smrdljivem prdanju se je Lovro le uspel pokakat. Sva ga previjala po ure, da sva ga sčistila. In sračkanje je smrdelo po gnilih jajcih.user posted image user posted image user posted image Kaj naj pa zdaj to pomeni?user posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 219
14.1.2007 10:38:04   
tintara
hojla punce in vasi soncki!
glede kapljic jaz ne bi prevec komplicirala, ven na sonce, pa bo. mi jih se nimamo, pa smo med starejsimi, tako da ce kak teden ali dva ali tri pocakate, tudi ne bo sile. jaz sem jih starejsemu dajala, a ne celo leto. poleti sem nehala, starost kakih 8 mesecev. sem slisala ze tudi tisto varianto, da glava prehitro okosteni in so pol otroci mal slabse umsko razviti, ce se lepo izrazim. ma, hvala lepa. kolk je na tem resnice, pa nimam pojma. ampak rahitisa pa res ni veliko.

hvala vsem za tolazbo glede sluzbe. zdaj sem ze kar pomirjena, ampak butasto je, ko se ti to naredi ze drugic. tokrat imam sicer obcutek, da me bodo res vzeli nazaj v sluzbo, sam vseeno. tudi ce me, sem ugotovila, so ful prisparal: pogodbe za nedolocenga jim ni treba dat, vmes sem nezaposlena in nimam dopusta, ki bi ga sicer dobila in lahko v novembru v miru uvajala v vrtec, pa regresa jim ne bo treba dat... jezna sem, ker sem med nosecnostjo se ful na teren hodila, da bi ja cim boljsi vtis pustla in da ne bi sefa zaj, ker sef je res zakon. s tem sem si pridelala neke bomnuse za dodaten dopust, ki pa se bo iznicil... ma, spet sem jezna, moram nehat. sam direktorja se nekam pšosljem, pa bo.

punce, sibamo na soncek, sam rito se previjemo, pa ta starejsa dva morta se pridet iz trgovine (ha, se vedno placujemo v tolarijih in jih je treba dans pogont). Gasper je vesel, bo dobil bager na ta racun.

Cao, mejte se, T in N

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 220
14.1.2007 12:38:39   
vampirka
Tintara, dobro se z dobrim vrača - to lahko pomeni tudi boljšo službo user posted image ... aja, glede kapljic in učinkov nedajanja: izgleda, da imamo potem samo Slovenčki probleme s tem...hm, mogoče zaradi trde vode user posted image user posted image user posted image user posted image !
Pika30: tvoja Ajda je res pravi sonček. Ti pa nekaj polagam na srce (in ostalim tudi) - ne objavljaj slikic nage pupike v javnem albumu...je bila polemika pred kakim letom na RR, ko so se slikice golih bejbijev (še posebaj tiste, ki kažejo spolovila) pojavile na drugih spletnih straneh (beri: bolni pedofili) user posted image ...al se je celo en psiho oglašal na RR glede tega...brrrrr (me kar zmrazi od groze že ob sami misli na kakega takega bolnika)!!!
London_paris: kje si nam ti?????????? Upam, da je vse Ok in si samo izredno bizi z malim Ožbejkom! Saj nisva z Ženkico hudi nate zaradi kapljic...bova pač prišparali, ker se bodo krči že prej končali user posted image .

http://vampirka.moj-album.com/

The brain is like a parachute. It works only when it is open!

(odgovor članu tintara)
Neposredna povezava do sporočila: 221
14.1.2007 13:07:23   
Ženkica
Čao punce.

Najprej vam moram povedat kako pridna je ratala moja Kaja user posted image  user posted image ; nič več ne jokca (no ja, razen če je lačna), tudi spi ponoči, danes celo podnevi user posted image , krčev  ni več user posted image , papca kot ta velika, v vozičku spi, smejčka se ful rada, kravice pase, v glavnem še pa još. Sem res ful vesela, ker je ratala tak zadovoljen otrok oz. dojenček. Aja, pa zamoti se že tudi sama. Jo dam pod igralni most in ni problem; vmes komot skuham celo kosilo, posesam, pa še pojem če je treba.

Včeraj smo bili na Bledu; smo šli mal na izlet, uff, kako je lepo  tam okoli jezera; ampak gužva pa ful user posted image ; nam je blo kar malo žal na začetku, ker je blo že na cesti za user posted image . Naslednjič gremo definitivno sredi tedna. Aja, vozičkov in nosečnic pa neomejeno; tisti ki ni imel vsaj enga otroka sabo je bil že mal čuden. user posted image

Evo, jst sm pa dons že iz fitnesa, pa mal sm pospravla, zdele smo kosilo pojedli; sm nardila rižoto z morskimi sadeži pa solatko; zdj pa počas šibamo ven na sonček; je treba še Kaji kosilo dat, pa rito umit.

Aja, zanima me še , če še katera dodaja Aptamil Prematil 1?

Lepo nedeljo vsem skupaj,

Ženkica

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 222
14.1.2007 17:10:03   
mum2be
Juhu. Pri nas smo imeli bolj nemirno noč. Krčki jo dajejo, da je kaj in sploh ne vem, kako naj jo pomirimo. Tudi podnevi se je zvijala, da je bilo joj, pa tudi v naročju ni zasapala, kar ponavadi z veseljem dela . se podojiva previjeva in malo pockrljava, pa zaspi. Danes pa se je tam do treh samo drla oziroma napeto kukala v svet. Potem je ob treh končno zaspala - vstali pa smo tam okoli desetih, pol enajstih (seveda smo se pred tem dojili tudi ob devetih, pa ob šestih pa pred tem še ob dveh ponoči). Glede na to da je stara komaj 14 dni mislim, da ni bojazni, da se preveč dojimo in bi jo razvadili, hm?

Že zadnjič je user posted image  kupil kapljice v lekarni (sab simplex), ampak se jih kar nekako neupam dat tako majhnemu dojenčku. Mama je rekla, naj probam s kamilicami, da pomirjajo črevesje, pa tudi na forumu sem prebirala poste za nazaj, pa vidim, da ste tut druge s čajčki poskušale.

Sem gojila full upe da bomo šli danes ven, pa kaj, ko se je tako jokcala in jo je tako zvijalo. Sploh je ne bi mogla iz 4. nadstropja do dol prinest, pa cela prešvicana je, ko se tako dere, me je prav strah, kaj naj bi ji sploh oblekla, da se ne prehladi slučajno, saj tko pregrete pa res ne morem kar v voziček poknit. Anyway, potem je itak od utrujenosti zaspala, pa bomo mogoče šli pa jutri ven...

Komaj čakam, da se tole malo umiri in upam, da naslednji teden ne bo kak dež. Full si želim it ven na svež zrak, da se bo vsaj malo dan razbil, ker počasi postaja vse skupaj zelo monotono. Še dobro, da na RR lahko vskake toliko pogledam, če se kaj dogaja. user posted image

Upam, da se imate ostali kaj bolj fino kot mi - vsaj tisti, ki imate malo starejše dojenčke, vam full dogaja.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 223
14.1.2007 22:37:08   
frufru
Čer!

Zjutraj mu nisem dala kapljic in ga cel dan ni nič zvijalo, samo prdi pa ful smrdeče (po gnilih jajcih smrdi)user posted image .

Mi smo se pa danes potepali.  Smo šli na obisk k babici (taščici) in se pokazat, ko ni prišla na obisk. S sabo smo peljali cel arzenal (pleničke, podloga in ostale pritikline. Je bil naš korenček (punto oranžne barve) čisto poln. Bo res treba razmišljat o nakupu večjega avtauser posted image . Mimogrede smo zavili v Leclerc, sem kupila fletkane hlače in majčko za Lovra. Smo se sprehajali in vozili po sončku. Pa voziček smo stestiral na gozdni poti ala Camel Trophy. Test je odlično prestaluser posted image user posted image user posted image . Dojili smo se pa kar med vožnjo v avtu. Je ravno tako naneslo. Pol pa še pri babici in teti, kjer smo obrnil pete, da smo se še previli, ker je bila zunaj že doma.

Skratka doma imamo enega pridnega potepuha, ki samo čaka, da kam gremo.user posted image

(odgovor članu mum2be)
Neposredna povezava do sporočila: 224
15.1.2007 17:38:23   
Zasanjana
Živjo!

Da se najprej pohvalim.Ne morem mimo tega.Mi smo danes prvič prespali celo noč.user posted image user posted image Zadnjič smo se podojili ob polnoči, potem pa sem ga položila na trebuh, je kravice pasel, namesto da bi zaspal.Sem ga potem rajš obrnila in je zaspal takoj.Živ krst ga ni zbudil do pol sedmih.Je pa prdel ponoči kot taprav dec.user posted image

Zanima me, kako ve animirate svoje user posted image  med previjanjem?Naš namreč kar telovadi, pa steguje rokice, skoraj zleze s previjalne mize, ... Ponavadi ga žgečkam, da se smejčka ali pa se pačim, da vsaj za nekaj trenutkov pritegnem njegovo pozornost.

Dopoldne smo imeli pediatra.Sicer smo bili naročeni šele drugi mesec, a sem včer klicala za datum za UZ srčka, pa so rekli, naj se kar pokažemo.Ma sem bla res prav smotana.Kličem in potem zaželim dober dan po slovensko.Je sestra mislila, da jo kdo zafrkava.user posted image Sem čist pozabila preklopit jezika...
No ja, naš mali veliki Aleksej meri 58 cm in ima 4.960g.Še čisto malo mu manjka do 5kg.Je super razvit glede na svoje stanje.Sem res ful vesela, da nimamo kakšnih problemov z razvojem, ker ko berem zgodbe o vseh mogočih težavah in žalostnih izidih, me kar stiska pri srcu.

Po pregledu smo nujno rabili svež zrak, ker je v teh zdravstvenih ustnovah vedno tako zadušljiv zrak, da mene začne bolet glava.Smo šli na sprehod po sončku do tržnice, pa v park.Sem videla, da že sladoled prodajajo.user posted image

Zdej je pa treba eno smrdljivo pokakano rito previt in perilo obesit!

Lep večer vsem skupaj...user posted image user posted image

(odgovor članu frufru)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Teh 9 reči mama NUJNO potrebuje po porodu!
Katere so tiste nujne reči, ki jih potrebuje mama po porodu, da se lahko mirno posveti svojemu novorojenemu otroku? Prev...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?