ronja
|
ribica, čisto po nepotrebnem se usajaš . Ne pravim, da si nezrela na splošno, pravim, da tako kot jaz v tvojih letih nobena od naju pri 18ih ni (bila) ZRELA ZA OTROKA - tu se verjetno strinjaš. Te čisto popolnoma razumem, sama sem ves čas enako razmišljala in sem se tudi odločila za otroka šele po končanem faksu, potem, ko sva oba dobila službi in ko sva se preselila na svoje. Predno sva se odločila za otroke, sva zelo pridno uporabljala kondome in sem prepričana, da če jih ne bi, bi že prej zibala - saj je tudi zdaj prišel takoj, prvi mesec, pa nisem več tako zelo mlada kot vidve... Tako da se strinjam s tabo. Tudi jaz sem šla delat test takoj po izostanku m., ker bi me razgnalo od radovednosti... Tako, da ne se razburjat, nič hudega nočem! Pravim samo, da smo ljudje različni, da je anonimna po moje bolj zrela za otroka, mogoče si ga je podzavestno želela in se zato ni zaščitila, mogoče je zaščita odpovedala, mogoče se pa pač kdaj zgodi, vsi delamo napake, v navalu strasti pa sploh - vsekakor se mi zdi zdaj brezveze ji nekaj očitat in pamet solit, zakaj se ni zaščitila - posledice bo nosila sama in po moje so dovolj velike brez da ji še jaz pametujem tu zraven... Na splošno sem pristaš mnenja, da ko je nekdo do vratu v težavah, mu ne pridigam, pa tudi če si jih je sam nakopal za vrat... Zakaj jaz mislim, da še ni naredila testa, sem že enkrat prej napisala - verjetno se je bala videt resnico, rabila je čas, da se navadi na to misel in verjetno si ni želala premišljevat o splavu in je rajši počakala, da bo za splav skoraj prepozno... Ker če ga ne gre delat v tem ali naslednjem tednu, se mi zdi, da bo že skoraj prepozno. Mogoče si je to želela... Da je ne bi okolica prepričevala, da naj splavi... špekuliram, priznam, anonimna, povej sama, če imam prav ali ne... Se strinjam, da je zelo malo tako starih deklet, ki so sposobne imet otroka, zato pa tiste, ki so, še bolj spoštujem... Spoštujem njen pogum, da si upa imet pri teh letih otroka in mislim pač, da zdaj ne rabi pridig o kontracepciji, ampak pomoč, kako naj sfura tole mladoletno materinstvo... Se strinjam, bolje prečiti nego lječiti, kot si napisala, samo ona zdaj pač ni več v fazi preventive... Zdaj mora pač naprej... Sicer pa glede na tvoj predzadnji odstavek, je vprašanje, kako bi se ti odločila . Težko se je postavit v to situacijo nam, ki nismo v njej... Zato pa ne maram bit preveč pametna... Vem pa, kako je bilo meni, ko sem mislila, da sem , pa je bilo pri 23ih, ampak ravno tisti mesec, ko sem imela zlomljeno nogo in so mi jo operirali, me 100x preslikali ravno v delu maternice, tudi operacija je bila pod rentgenom, nabasali so z raznimi zdravili, antibiotiki, analgetiki, dobila sem transfuzijo... skratka, otrok ne bi mogel bit normalen po vsem tem... Pa sva bila ves čas zaščitena od a do ž! Takrat pa res nisva niti pikice tvegala, ravno zato, ker sem se tako bala, da ne bi kaj ratalo. Pa bi se vseeno lahko zgodilo... In vem, da bi mi bilo grozno delat splav, čeprav bi bilo zaradi tega, ker z otročkom ne bi bilo vse ok... Zato jo po svoje razumem...
|