Anonimen
|
da pogumno naprej! Kakorkoli že! če boš še kaj rabila, se pa le oglasi, se bomo potrudili kaj naumit! IZVIRNO SPOROČILO: ronja Meni se zdi, da si se že odločila . Saj ni vse samo v letih... Eni so pri 18ih bolj zreli, kot drugi pri 36ih... In glede na to, da imaš tako rada otroke in ga že čutiš kot del sebe (te razumem, tudi jaz sem v 13. tednu...), bi ti bilo to verjetno res težje kot obdržati otroka... Jaz ga pri 18ih ne bi imela, prej itak ni bilo niti teoretične možnosti, ampak jaz si ga takrat res nisem želela, bilo bi me za umret strah, nisem bila tako zrela kot ti, pa tudi sem vedela, da si s tistim fantom ne želim ostat za večno (čeprav si je on želel)... Tako da precej drugačna situacija... So me pa starši zelo svobodno vzgajali, nisem imela kakih hudih omejitev, pa nisem nikoli kadila, pila, spat s fantom sem začela pri 18ih, ko sva že eno leto hodila... Tako da sem jim hvaležna za svobodno vzgojo , ni vedno slaba, odvisno od karakterja, jaz vem, da bi jim ušla, če bi me držali na kratko, tako pa sem bila zelo pridna Sta mi pa nekje pri 12ih rekla, da bi mi stala ob strani, če se mi to zgodi - meni je bilo za umret smešno, ker sem se takrat še s punčkami igrala, pa tudi pri 15ih nisem niti približno mislila na fante, ampak vem pa, da mi je vseeno ful pomenilo... Se strinjam, da naredi čim prej test, da boš ziher, povej fantu, da bo on vedel, pa seveda staršem, da se čim prej lahko sprijazni s tem še oče (zavrti mu tisto od Madonne: Pappa, don't pridge, I'm in trouble deep...but I've made up my mind - I'm keeping my baby ) Če si ne boš premislila, pojdi do socialne delavke na šoli in v vašem uradu in vprašaj, kako lahko dobiš kake dodatke, prijavita se s fantom v svoje gospodinjstvo, da dobita še kak dodatek, pa povsod sprašuj, kaj se da. In bo že nekak šlo - če ima fant pokojnino po mami, potem je to ena manjša plača, s katero se nekak da živet, sploh če ti starši še kaj primaknejo. Nekaj lahko on prek študenta zasluži, nekaj tudi ti mogoče kasneje - če si dobra v jezikih ali matematiki, lahko recimo inštruiraš osnovnošolce, to delo se kar dobi, sem dolgo delala to (daj oglase kar v bližnje oš). To lako namreč delaš doma in ti ni treba iskat varstva za malega. Vrtec boš verjetno itak mela zastonj. Stvari za dojenčka imajo ljudje navadno pol preveč zdaj, ko vsakemu vsi vse nosijo in se da dostikrat kaj dobit, tudi zastonj, če lepo napišeš in prosiš, če bi kdo odstopil kaj... (recimo v Delo in dom pod vprašanja bralcev, se dostikrat kaj takega najde, pa sem gor lahko daš eno tako temo - vsi ki imate otroško opremo, ki je ne rabite več in ste jo pripravljeni po simbolni ceni odstopiti ali podariti mladi družinici brez prihodkov...) Pa Salomonov oglasnik in drugi forumi,... Taki mladi pogumni mamici vsi radi pomagajo, boš videla! Mogoče njen oče na začetku ne, pa se bo že k pameti spravil Kar se tiče zafrkavanja sošolcev pa tako: jaz sem bila vedno malo drugačna, sicer ne , ampak vseeno drugačna od drugih, zaradi česar so me vedno zafrkavali - češ ti nisi normalna. Pa sem jim rekla - to je res, ampak kdo pravi, da je to kaj slabše? In niso meli kaj nazaj rečt... če te bo kdo zafrkaval, ga/jo vprašaj, če bi on/a imel jajca to naredit! Pa bojo tiho! In da si se sama za to odločila, reči, seksamo itak vsi, kaj se zdaj lepe delate, jaz sem pač pripravljena sprejet posledice, kaj to tebe moti? Pa boš mela mir! Samo odločna bodi! Takih se potem bojijo in ne drezajo dalje... Mogoče boš pa poz. presenečena, ena moja prijateljica je imela sošolko z dojenčkom, pa ji je par sošolk pomagalo pri malem, ga pazit, da je lahko šla kdaj v kino, itd... Pa če ti vsaka prijateljica prinese eno malenkost za malega, se bo tudi nekaj nabralo. Želim ti vse najnajnaj! Če si premisliš, te nihče ne bo obsojal! Če bi šla na splav, nisi edina, jaz sem v naši družini edina, ki ga ni mela, pa od družbe prijateljev sta tudi dve za kateri vem, pa še malo morje tistih, za katere ne vem... tak da - nič si očitat v nobenem primeru. Ampak kot sem na začtku napisala, se mi zdi, da si se že oločila, tako da pogumno naprej! Kakorkoli že! če boš še kaj rabila, se pa le oglasi, se bomo potrudili kaj naumit! iii to si pa zelo lepo napisala..hvala za te spodbudne besede
|