PAMELA
|
Pozdravljene punce, da se še vam jaz malo javim. Citrončica dobrodošla nazaj (bunda bi bila kar primerna - če pogledaš vremensko, nam ta teden ne obeta visokih temperatur). Vprašanje za tiste, ki morda veste: Ali Reš dela decembra (mislim zaradi praznikov)? V nov postopek nameravava iti k njemu, pa novembra jaz ne morem, decembra bi mi ful pasalo, prve tri mesece v drugem letu sem pa skoraj skoz poslovno odsotna - to bi pomenilo začetek novega boja šele aprila (to mi je pa malo dolgo). Da vam pišem kaj sma dala skoz avgusta - septembra. Nova borba MB DR Reljič - kratek postopek. Začetek pikanja 24.08 z menopur 300. Pridelala sem polno foliklov (veselili smo se sploh kakega folikla) in 3.9. punkcija - pridelek devetih celic (šok od sreče). 05.09. me kličejo, da naj prideva 06.09. na razgovor (po daljšem vrtanju zakaj le izvem, da nič ne bo z transferjem, ker je bilo vseh devet celic nezrelih, dve sta sicer kasneje dozorele, ampak žal...) Ko prideva drugi dan v MB izvem, da sploh mojega zdravnika ni, tako dobim le datum za drugi termin ... vsa žalostna sva odšla in nekje na pol pota do doma mi zvoni mobi in me kličejo iz MB in mi povejo, da so še enkrat pogledali in videli, da se je pa ena celica le razdelila (ne vem, če si kdo lahko predstavlja kaki šok je bil to). Vprašajo naju ali prideva nazaj na transfer!!!! Takoj vprašam, ali bi bilo bolje počakat do 5. dne? Po posvetovanju z biologom mi rečejo da ja, in da naj pokličema v soboto 08.09. zjutraj. Klicala sva že naslednji dan - v petek 07.09 - pa izvema, da se je celica nehala deliti in da nič ne bo - naj še pa vseeno pokličeva v soboto. Moj mož (ker jaz nisem imela več živcov) je klical v soboto - in povejo mu, da se je najin borec čez noč še enkrat delil - ampak naj počakama še en dan in pokličema v nedeljo. No v nedeljo so pa rekli, da ni nič več. V ponedeljek sem zamanj čakala, da bi zazvonil telefon,... Ja punce - ta cirkus čustev nama je pa dal vetra. Ampak - bila sva zmagovalca - vsaj to veva, da lahko pridelam folikle (se je zgodilo v stimuliranem postopku, da sploh ni bilo foliklov), da lahko pridelam celice ( se je zgodilo na punkciji, da jih ni bilo), in da se najini celici z ICSI metodo le združita . V naslednjem boju pa upava, da bova prišla do ET- ja. Kljub vsemu, naj pohvalim ekipo v MB, saj so bili zelo prijazni in razumevajoči (sploh pri mojih čustvenih šokih). Torej punce - kako je z Rešom in njegovim delovnim časom med prazniki? Pa fajn bodite.
|