|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
23.4.2007 12:37:04   
baja*
Pupi, mene tudi zanima zakaj se ne bi smele tuširat z vročo vodo. Jaz se vednouser posted image . Bušija pa raje ne bom več sončla. Vso srečo na izpitu!
Anja7, žal nimam pojma o teh vozičkih. Naredi kot ti je svetovala zvesta.
Rumba, hvala za odgovor user posted image .
lp

(odgovor članu pupi)
Neposredna povezava do sporočila: 2276
23.4.2007 12:41:44   
anja7
Hoj!

Ja, glede vozka bom res tko naredila, kot ste mi svetovale.Kar se pa tuširanja z vročo vodo tiče, je pa men ginekologinja rekla, da to lahko sproži popadke. Tko, da baje to res ni dobr. Mene je ginekologinja opozorila na to že neki časa nazaj. Tko, da se res tuširan bolj z mlačno vodo.

lp

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2277
23.4.2007 14:27:14   
Anonimen
Evo... Znani izvidi!

Moj cuker je v redu.

Ne vem, kaj je na tem, da je 50 g test vedno pozitiven, 100 g pa pol vse skupaj ovrže.

Ampak sem zadovoljna. Zelo zadovoljna!

(odgovor članu baja*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2278
23.4.2007 14:31:52   
rumba
zvesta, user posted image , super novica, sam prav vesela zate!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2279
23.4.2007 16:17:16   
poldy
No, da se še jaz malo javim.
Ravnokar sem iz lekarne in je ena gospa pred mano ful pohvalila kremo od bubchen-a. Potem pa je lekarnarka rekla, da prav zanimivo, da je tako super pri enih pri drugih pa dela alergije, tako da miislim da bo kar treba sprobat, katera bo našim sončkom bolj pasala. Drugače pa dobiš ob porodu za domov cel kup enih reklamnih artiklov, tako da jih sprobaš.
Tudi jaz sem v soboto začutila nekaj podobnega kolcanju. Sem namreč jedla arašide(sploh ne vem koliko jih je pametno jest med nosečnostjo!!??), pol pa ko sem šla spat se je pa začelo, čisto spodaj v trebuhu, tako da me je kar malo zaskrbelo, da ni bilo kaj narobe. Potem pa sem jih včeraj spet jedla, vendar veliko manj kot prejšnji dan pa se je pojavilo isto. Mislim, da moj sonček ne prenaša ravno dobro teh arašidov!
Jaz grem v materinsko šolo maja, ker me skrbi, če bi šla junija, da me ne bi kaj prehitelo. PA še moj je na bolniški zaradi poškodbe na delu vsaj do sredine maja, tako da gre lahko z mano.
Ali ste že kaj razmišljale od epiduralni? Mene je danes en akolegica vprašala, pa ji nisem znala odgovort, ker sploh še ne razmišljam o tem. Zame je še vse v megli popadki, porod, dojenje, previjanje,.... Ja tako je, če je prvič!
Sem pa v soboto kupila v baby centru tetra plenice, njihovo znamko in sem dala za 10 plenic 12,90€. Ostale pa so bile okrog 17€, pa ista kvaliteta, samo druga znamka.
Ali boster vzele paket ali denar. JAz sem malo preračunavala, pa ne vem če se bolj ne splača vzet denarja pa kupit kar ti manjka.

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 2280
23.4.2007 19:31:31   
Jelenche
ohoj julijke user posted image

se na hitro oglasim, .. sem res lena te dni.

sem ok,... beba brca  user posted image , shujšala sem user posted image , imam 2 kg več kot sem mela pred zanositvijo. Pridna sem. No sicer če gledam mojo težo na splošno... nikakor nisem pridna,.. ampak s tem se bom ubadala po nosečnosti. user posted image

zvesta super za cukr! Ti je G povedal kok je približno velik in težek bebi?

jaz grem tud maja v materinsko, me je strah da me ne bi kaj prej prehitelo user posted image
bübchen je baje fuuulll dobra kozmetika. Jo tudi user posted image  uporabljajo zase. Sicer pa verejtno res vsak po svoje odreagira. Jaz jo bom kupila, pa bomo videli.
Glede epiduralne sem razmišljala in sem se odločila da je ne bom imela. Saj hočem prvi porod "čutit".... , verejtno bom pa pri drugem porodu zahtevala epiduralno že v rešilcu user posted image   
Sicer pa po "znanih" podatkih, jo v LJ dobi res minimalno št. žensk user posted image
Glede paketa sem se tudi že odločila, da bom vzela denar in kupila kar mi odgovarja.

aja... občutek imam da se mi je user posted image  obrnu. Upam,... saj je že cel cajt v medenični. pacek user posted image
Sem pa opazila da sem nek strah dobila v nosečnosti. Se zvečer ko sem sama doma skoz neki obračam in gledam okol sebe, s kej bo kaj ven skočilo. Zanimivo, ker se do sedaj nisem ničesar bala.

cmoka vseeeem

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2281
23.4.2007 19:43:12   
tejči77
Zvesta, super za cuker. Bravo, sem res vesela.
Z materinsko pa jaz začenjam že jutri. Mal se zoprno počutim ker bom sama. Sicer sem pa slišala,da imajo tudi za očke enodnevno hitro šolo-za tiste, ki se materinske ne morejo udeležiti. Ste že slišale kaj o tem. Jaz bom jutri vprašala.
Jelenche, jaz se kar ne upam stehtat. Se bom kar zdajle. Da vidimo, po moje me bo kap. Ker res ful velik jem, tud sladkarije, ki jih drugače nisem nikoli. Groza, 61kg, kar pomeni 9 kg sem se zredila od oktobra. Bo že šlo dol ko bom dojila. Hvala za nasvete pri dojenju. Sem tudi že na sredi knjige. Danes sem si namreč naredila en sprostilni dan-prvi dan dopusta in sem malo uživala.
Mene pa še ni strah kako bom znala skrbet za dete, po moje to še pride, ko začneš prejemat kup nasvetov in se ti kar naenkrat zdi vse tako zakomplicirano, prej pa misliš, da je bolj kot ne enostavno.

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 2282
23.4.2007 19:43:14   
Anonimen
Ne, Jelenche, nic ne vem glede velikosti bebice. Sem danes samo klicala k sestri, ki je rekla, da so izvidi v redu.
Imam pa pregled 8.5., pa upam, da bo takrat naredil kontrolo rasti.

No, midva sva se odločila, da tudi vzamema kar denar, ne paketa. Veliko stvari imava, vsaj tri pakete od sestre, tako da bova si raje kupila tisto, kar rabiva in želiva.

Sva bila danes v BC, sva šla gledat obrobe in nalepke za na steno, pa so meli samo čudno vzorčke (medved Pu, pa Nodi...).

(odgovor članu Jelenche)
  Neposredna povezava do sporočila: 2283
23.4.2007 19:45:57   
tejči77
Glede paketa, pa sem meni tudi zdi boljša izbira denar. Pač kupiš tisto kar še potrebuješ in kar je najbolje, po svoji izbiri.
lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2284
23.4.2007 19:49:47   
tejči77
Berem, da se pogovarjate tudi o kozmetiki. Pravijo, da na začetku pravzaprav ne potrebuješ drugega kot alkohol za popek in fiziološko raztopino, za ritkico bepanten in kakšno trdo milo za bebike. Karkoli drugega baje ni dobro za novorojenčkovo kožo, ker je zelo občutljiva. Nekateri na začetku umivajo samo z vodo.
Sicer vas bom pa jutri zasula z nasveti, ker bom poročala kaj smo delali v materinski, če katero zanima.
Me prav zanima, kako se materinske med sabo razlikujejo in koliko različnih nasvetov bomo dobile, kaj pravite.
lp

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 2285
23.4.2007 20:27:30   
rumba
Hojla!

Jaz ne razmišljam o epiduralni, ker sta bila oba poroda zelo hitra in neboleča, tako da upam, da bo v tretje enako.user posted image  Se bolj bojim, da ne rodim kje po poti do P ali pa na hodniku ali sprejemni, pa čeprav sem doma 5 min vstran. Že pri drugem, ko je šlo blazno hitro, mi sestre niso verjele.user posted image
Moji user posted image  se še ne kolca, se pa spomnim, kako je bilo pri prvih dveh - bedno nekje ful nizko dol. Bomo videli, če bo tudi tale kolcal.
Paket/denar: Mi imamo še večino opreme, zato bomo seveda vzeli denar. Pa tudi sicer se mi zdi fino, da sam kupiš, kar pač rabiš.
Jelenche, si pa pridna s kilcami. Bravo user posted image !

Evo, pa še trebušček izmerim.... okroglih 100cm. Pa vsi mi pravijo, če grem slučajno že roditi.... pa da one niso imele takega trebuha na dan poroda, pa bla, bla, bla,....user posted image  Se mi ne zdi, da bi bilo to tako veliko.

A, eno vprašanje, ste že razmišljale, kako knjigico.... tisto spominjsko, a la To sem jaz, boste kupile. Jaz sem za Hano in Aneja imela eno, ki je ni več za dobiti, pa sem malo brskala po drugih in našla Moj prvi album od Didakte. Mi je fuuuul všeč, ravno prav za pisati in takoooo lepe ilustracije. Pa še všeč so mi barve, rumeno zelene kombinacije, ki niso ravno običajne. Je med dražjimi, a sem ga vseeno kupila.user posted image

Bodite v rožicah!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2286
23.4.2007 20:50:16   
siskamiska
Pupi zakaj točno naj se nebi tuširale z preveč vročo vodo ti ne znam odgovoriti, sem pa že od različnih oseb slišala isto, tako da je verjetno kaj na tem. Je pa že Anja7 odgovorila z nasvetom iz prve roke. Hvala Anja7.

Zvesta super za rezultateuser posted image . Malo sem spregledala koliko je kritična meja za sladkorno. Če mi lahko katera odgovori ji bom zelo hvaležna. V materinski knjižici piše da je meja da te dajo na 100 g test 7.8. Jaz sem jo imela 7.7 pa me niso dali.

Glede šole za starše - tiste ki ste iz Lj in pričakujete prvega otroka bi vam jaz osebno zelo priporočala šolo v porodnišnici. Res da je zelo dolga ( okrog 9 obiskov), ampak je zelo obsežna in ti res vse zelo podrobno pokažejo in povejo.
Jaz sem jo obiskovala 1.5 leta nazaj in sem bila navdušena. Sedaj sem hodila v ZD Šiška, smo imeli 4x in je res zelo splošen tečaj. Za moj okus kar preveč splošen.
V porodnišnici imajo tudi prav tečaj za očete, ki je samo 1x, mislim pa da je vsak 1 četrtek v mesecu. Ne me držat za besedo, mislim da bo najboljše da pokličete tja v šolo in vprašate.

Tudi midva sva se odločila da bova namesto paketa vzela denar, ker mi edino v poštev pride paket ki vsebuje trip - trap stolček, se mi zdi pa čisto brez veze zdi imet nek drag stolček, ko ga bom pa kupila prav od nekoga ki jih dela za bistveno nižjo ceno kot so pa v trgovinah. Pa tudi s prostorom sva trenutno tako omejena, da  jih nimam kam dati. Že tako je spalnica bolj podobna skladišču kot pa spalniciuser posted image .

Opazila sem da so mi začele kar precej zatekati noge, joj kaj bo šele ko bo prava vročina zunaj.user posted image

Dobila sem še napad alergije cvetnega prahu, ali ima mogoče še katera to nadlogo? Mislim da ni priporočljivo jest tablet za alergijo. Kiham  in smrkam pa tko da me pol LJ poslušauser posted image .

Lp

(odgovor članu tejči77)
Neposredna povezava do sporočila: 2287
23.4.2007 21:14:54   
rumba
siskamiska, jaz imam seneni nahod že kaka dva tedna. Kiham kot pri norcih, oči pa kot angora zajec. Ma, sem že navajena, saj sem brez tablet že 4 leta (1user posted image , dojenje, 2user posted image , dojenje, pa sedaj). Ravno danes sem spraševala, če bi se dalo kaj dobiti kar v lekarni, pa me je farmacevtka samo čukasto gledala, da to pa ja ne, saj sem noseča. Aja, pa ta ista ženska mi ni hotela prodati nobenega vitaminskega sirupa z dodatkom železa, zaradi istega razloga sevedauser posted image . Nekako sem jo prepričala, da mi je le prodala Centramen Mami... Halo??  Sem pa pri Pušenjaku enkrat brala, da menda Claretin ni prepovedan. Ta meni itak nikoli ni pomagal, tako da...

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 2288
23.4.2007 21:23:43   
baja*
Hej!

Tudi mi bomo vzeli raje denar kot paket. Vsak € prav pride.
Glede epiduralne pa je jaz ne mislim imet. Bi rada izkusila pristen porod - ja Jelenche, me zanima, če boma po porodu tudi tako pametne. user posted image
Jaz pa še nisem zasledila, da bi se otročku kolcalo, me pa prav zanima kakšen občutek je to. Mogoče pa nisem dovolj pozornauser posted image .
Rumba, midva sva kupla knjigico To sem jaz. Mi je všeč, je pa kar dosti za pisat. Najprej nisem vedela, kako naj zapolnim vse tiste vrstice, ko sem pa začela pisat pa nisem mogla nehatuser posted image .
Uživajte...

Neposredna povezava do sporočila: 2289
23.4.2007 21:36:19   
*maja
Uf današnji dan je bil pa res superca....user posted image . Sem si nabrala malo energije, sedaj sva pa ravnokar z možekom prišla domov z večerje. In kar ne morem verjeti privoščila sva si jo sama brez mulčkov. Madona kako je pasalo, morava še kdaj ponoviti, predno dobimo user posted image , potem bo spet nekaj časa kriza s takimi zadevam.

Upam da prav kmalu pride spet kakšen tak super dan.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 2290
23.4.2007 21:37:17   
*maja
Aja pa še tole, kar se tiče paketa mi smo se tudi odločili da kar denarce vzamemo, z opremo in cunjicami smo itak že dodobra založeni.

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2291
23.4.2007 22:00:26   
siskamiska
Rumba, ko se bomo dobile moramo nujno izbrati zaprt prostor, ker se drugače ne bomo mogle nič pogovarjat ker bomo samo kihale user posted image .
Mene je oči pred leti spraševal če kadim travo ker sem imela tako rdeče oči zaradi alergije.user posted image

A mogoče katera ve v primeru carskega reza kdaj se dogovoriš da bi imel tisti carski ki je lokalno, pa da spremljaš cel porod?? Buden si ves čas, samo bolečine ne čutiš.  Upam da me katera vsaj razume kaj sem hotla napisat, ker sem tolk zakomplicirala da se še sama komaj zastopim.user posted image

Danes mi je možek pomil okna, jaz sem pa zavese oprala, da bom vsaj malo lažje dihala.user posted image user posted image user posted image  za mojega možeka.user posted image user posted image

Lp in lepo nočko

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 2292
24.4.2007 7:56:29   
rumba
Dobro jutro!
Danes pa izgleda, da bo malo dežje, pa bo spralo ta cvetni prah in bomo lažje dihale.user posted image
maja*, tudi midva imava v planu še eno večerjo, zadnjo večerjo pred user posted image .  Upam, da nama rata. Ja, res paše bit kak večer takole sam zunaj.
siskamiska, a mogoče misliš spinalni blok, ali neki takega? Menda je mogoč le, če je CR napovedan in brez zapletov. Potem se obenem dogovoriš še za to. Je bilo kar nekaj govora o tem na Pušenjakovem forumu. Ja, to zna biti res zanimiva fora.
OK, grem še obrnit kak list, preden zapustim kanclijouser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 2293
24.4.2007 8:55:58   
bačko
Dobro jutro.
Midva sva se tudi odločila da bova vzela denar.Se mi zdi še najbolj pametno.Danes moram poklicati na kadrovsko da mi izračuna kdaj lahko točno začnem dopust.Komaj čakam da ostanem doma in da se bom pripravila na prihod našeuser posted image .Pa še belilli bomo preden pride, da bo lepo.
Zvesta čestitam ti za razultateuser posted image .
Danes se mi ne da niti pisati.Nekaj čudnega je v zraku.Bolj žalostno se počutim.Bo bolje.
Lepo se imejte in pa pauser posted image user posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 2294
24.4.2007 11:30:38   
siskamiska
Rumba ne vem točno kako se reče, možno da je to to. Zaenkrat sta oba
user posted image user posted image  z glavico navzdol, samo če bi se pa en obrnil, bi si pa res želela vsaj približno bit v stanju da ju opazujem ko se bosta rodila.

Jaz grem pa počasi na pošto oddat dohodnino, pa v trgovino po solatko, potem pa likanje. Sem optimist da bom likala 50 kosov tetra plenicuser posted image .

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 2295
24.4.2007 12:35:24   
simi27
Pozdravljene!

Jaz sem bila danes na pregledu in je z našim pikcem vse v najlepšem redu (smo poslušali srčka in gibe). Imam sicer nizek pritisk, ampak je še v mejah normale. Mi je rekla naj spijem kakšno kavo več, baje je do 5 kav na dan še normalno in nič ne škoduje. Glede otrdevanje trebuha pa mi je rekla, da naj malo več počivam in spijem 3-4 magnesole. Drugače pa imam naslednji pregled 30.5., ko bo naredila UZ in prekontrolirala rast našega fantička. Joj, kje še je to.

Tudi midva greva čez praznike na morje. So naju prjatelji povabili, da greva zraven v apartma, ker imajo prosto sobo. Že komaj čakam, da se bom nastavljala soncu. Kopala pa se verjetno ne bom.

Ja, tudi jaz sem našla v H&M navadne majce, ki niso drage, so lepe in še prav mi bodo do konca. Sem malce pogledala, ali se bo našlo kaj za poroko (kolegica se konec junija poroči), pa imajo kar nekaj lepih cunjic. Le krilo si bom kupila še kakšno nosečniško - razmišljam o kavbojskem (saj to je primerno tudi za poroko, ne?)

Lepo se mejte in pazite nase.

Lep dan vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 2296
24.4.2007 17:21:06   
ikonca
Pozdravljene,

tudi jaz prisegam na navadne majice.
Nekaj sem jih kupila v H&M nosečniških, ki nimajo izrazitega kroja in jih bom lahko nosila še potem. Drugače pa meni ful lepo zgledajo tunike in še dovolj so dolge.
Nosečke so ful lepe v pisanih barvah. Imam kolegico ki se je skozi napravljala v črno, zdaj pa ko ima trebušček se ji ne pod več.

Glede sončanja trebuščka! Nekje sem prebrala da sončanje trebuščka ob zmnernih temperaturah zelo blagodejno vpliva na otročka. To je zanj kot nekakšen Wellness, saj ga svetloga v trebuščku napolni z energijo in ga pomirja - kot pozno popoldansko poležavanje na plaži. Jaz sem že nekajkrat probala ko je brcal, odgnila sem majčko in otrok se je namestil in začel še on uživati.

Mene ta mesec ful drži za pleskanje ampak se nočem lotit ker vem koliko je za zaščitit in potem pa še za pospravit. Z mojim sva se preselila v novo stanovanje lansko leto in ga še zdaj renovirava. Ne vem ali naj renoviram naprej ali vse zapravim za najinega otročka (omare, previjalna, cunjice ...)user posted image user posted image

Koliko obiskov je potrebnih v materinski šoli in koliko ur to traja?
Jaz se prijavljam že cel mesec pa se še kar nisem uspela.

(odgovor članu simi27)
Neposredna povezava do sporočila: 2297
24.4.2007 17:21:54   
ikonca
Zvesta čestitam ti za razultateuser posted image .

(odgovor članu ikonca)
Neposredna povezava do sporočila: 2298
24.4.2007 17:31:34   
Freycha
danes nisem ravno najboljše...

sem čisto brez volje, tečna in zoprna, dan mi kar ne mine, dolgčas mi je in nič se mi ne da delat. Že dolgo se nisem tako down počutila. Komaj čakam, da pride četrtek, pa kar ne pride...... vse se mi vleče v PM......

Ponoči nisem mogla spati, stalno sem se prestavljala, obračala, vse me je tiščalo, trebuh je bil ko kamen, pa na vsake pol ure sem mogla na wc.

Že cel dan me zgaga daje, mala je že dva dni full čudno mirna (komaj jo kaj čutim), čeprav daje danes malo več energije od sebe.

Pa kaj sem res tako vremenska postala, al kaj?

V glavnem, komaj čakam, da mine dan in da grem lahko spat.

Res sem tečna!!!user posted image

(odgovor članu ikonca)
Neposredna povezava do sporočila: 2299
24.4.2007 18:13:36   
siskamiska
Freycha user posted image user posted image user posted image user posted image  vsak ima kdaj slab dan. Tudi tebi to pripada.

Sem pa opazila tudi pri sebi da sem še bolj vremenska kot sem bila pred nosečnostjo.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 2300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  90 91 [92] 93 94   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.