|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
26.2.2007 9:45:47   
Freycha
hehe ko smo ravno pri sanjah. Danes ponoči sem sanjala, da je SLO premagala Švedsko v fuzbalu ali v čem in je Švedska iz jeze napovedala SLO vojno. Naenkrat so se oglasile sirene in smo vsi laufali ven na dvorišče pred blok (še v LJ, pa prisotni so bili moja mama, oče in brat) in smo gledali, kako rakete iz avionov letijo direktno proti nam. Jaz sem se skrila pod klopco in sem jo odnesla brez problemov. Moji starši in brat pa tudi. Ker je bilo to sredi noči, pa sta moja starša zaspala tekom drugega napada in sem znorela in organizirala ljudi, da smo udrli v sosednji vrtec, ki pa je imel zaklonišče. Potem smo pa poslušali po radiu, da so tudi slovenci poslali jedrske rakete nad Švedsko, ampak je ena raketa zadela Bahame (pišuka, kje sem glih Bahame zadela), druga je šla ne vem kam itd... v glavnem nismo bili ravno uspešni pri raketah.

Potem sem se zbudila.

Sicer pa je bil moj palček v soboto izredno živahen, saj je čisto cel dan skakal po trebuhu, kot bi mu šlo za življenje. Popoldne mi je pa potegnilo, da se je moj palček pripravljal na Tae kwon do tekmovanje, kamor sem sama šla popoldne na finale. Očitno si je moj palček že zagotovil svoj šport: tae kwon do!! Po mamici bo, ni kaj user posted image
Včeraj je bil pa veliko bolj miren. Se vidi, da se je v soboto zmatral z vsemi treningi in tekmovanji v mojem bušiju....user posted image user posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 1351
26.2.2007 10:05:40   
Anonimen
Haj, noseče babe! user posted image

Sedim za kompjutrom, pijem magnezijevo tabletko in sama sebe prepričujem, da si moram že oblečt kaj druga. Ven iz pižame.
Vikend je hvala bogu mimo. Joj... Kolko jaz pojem med vikendom. Sem kot kosilnica. In to samo zato, ker me moj dragi ves čas z nečim zalaga. Kak sem vesela, da je doma, da se lahko s kom pogovarjam, tako sem zdaj radostna, da ga ni, da moj želodec končno počiva. :)

No, moj pikec v bušiju tudi skače in buta. Zdaj se ga da že čutit tudi z roko. Hja, močan je, ni kaj.
Sem ga ta vikend malo opazovala in ugotovila, da večino brc sicer čutim v spodnjem delu trebuh, v višini jajčnikov. Če sem pa v polležečem položaju, pa brce čutim v ritki. V bistvu mi nabija v debelo črevo in proti danki. Pa zdaj ne vem, ali je to normalno? Ali bi to lahko bilo zato, ker imam nizko ležečo posteljico? Še nikoli nisem nobene nosečke slišala, da bi brce v riti čutila. :)

Drugače pa sem fajn. Zunaj je snegeca za vzorec. Sicer mi ni jasno, kdaj je uspel zapasti, saj je vso noč lilo kot za stavo. Za posledico dežja sem danes ponoči šla kar 3x lulat, saj imam pod oknom streho, po kateri prav fino škropota. Moj mehur pa seveda posluša. :)

Nič, grem se zdaj preoblečt, pa meso dat iz skrinje, pol pa pade drugih 100 strani knjige danes.

Pa pišite kaj!

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 1352
26.2.2007 10:24:32   
bačko
En lep pozdrav!
Rumba jaz sem tudi za en sprehod po tivoliju in potem kak klepet!
Glede oblekic za naše user posted image .Meni je od mame sodelavka dala en kup stvari od povijalnih plenic do majč, bodijev....
Fajn je to ker je on tudi julija rodila in mi bo vse prav prišlo.Nekaj bova tudi sama kupila.Ona je imela fantka, jaz pa upam da bom zvedela v četrtek na monofologiji!Mene pa bolj zanima glede ostalih stvari za otroka.Npr:dude, flaške,olja, kreme itd.Kateri proizvajalec ima dobre flaške in dude?Pojsteljico imava, voziček tudi, previjalno mizo še čakam.Kaj še potrebujemo?
Lepo se imejte!Grem počasi v službo! PA PA

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1353
26.2.2007 10:37:38   
Freycha
uu jst sem pozabila še nekaj stvari napisati (Bačko hvala, ker si me spomnila).

In sicer, pred kratkim sem odkrila neke nove igrače - Cotoons (Bombažki)(http://www.pikapolonica.com/bombazki.si/), nad katerimi sem čisto navdušena. Našla sem jih v Pikapolonici in se odločila, da jih moram imeti. Sicer niso najcenejši, sem si pa v nedeljo kupila že prvega. Aja, napaka... mojemu palčku sem prvega že kupila (čeprav imam občutek, da so bolj zame, kot za palčka user posted image ).
Druga stvar pa je, da sta včeraj tast in tašča napovedala, da je strošek vozička njun user posted image !! Nama to seveda zelo prav pride, ker bova praktično vse sama kupovala (posteljco baje dobiva - vprašanje je le, v kakem stanju je) in ko sem zadnjič na hitro skupaj vlekla, koliko vse to pride, me je skoraj kap. Zato sem izredno vesela, da imava eno finančno breme manj user posted image

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1354
26.2.2007 10:43:34   
simi27
Živjo,

vidim, da ste se čez vikend naklepetale.
Jaz sem imela v petek pregled, smo poslušali srčka in je vse ok. Sicer pa imam jutri teden morfologijo in že komaj čakam.
Glede oblačenja novorojenčkov - v maternici je 37 stopinj, tsko, da so navajeni na to temperaturo. Glede na vreme, jih je potrebno oblečti tako, da jim je enako toplo kot jim je bilo 9 mesecev.
V petek pa je rodila tudi moja prijateljica in včeraj sem ju šla gledat v porodnišnico. Mali je prečudovit. Komaj čakam, da bo julij, da bom zazibala svojega otroka.

Lep dan!

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1355
26.2.2007 12:14:22   
Anonimen
Punce, nasvet za vas.

Sicer sem dolgo rabla, da sem ugotovila, da ga lahko delim z vami, ampak bolje pozno kot nikoli.

Če ima katera težave z vnetjem dlesni. Če vam pri pranju zob dleni ful krvavijo.
Jaz mam že od prej redno težave s tem, zdaj v nosečnosti pa še sploh. Sem bila v petek pri zobozdravnici, ki mi je svetovala redno masažo dlesni s srednje trdo (medium) ščetko in uporabo tekočine za izpiranje dlesni, ki se ji reče Corsodyl Mint. Zadeva učinkuje pri gingivitisu (vnetju dlesni) in še čem. Dvakrat na dan spiranje umitih zob s tem. Meni je sedaj po treh dneh uporabe dosti boljše. Priporoča pa se enomesečna uporaba. Tekočino dobite v lekarni ( v Hočah nimajo user posted image ), stane pa nekaj če 8 €.

(odgovor članu Freycha)
  Neposredna povezava do sporočila: 1356
26.2.2007 12:32:15   
rumba
Pozdravček!

Zvesta, hvala za nasvet glede dlesni. user posted image  Tudi jaz imam s tem hude probleme.

Ker smo ravno pri tem, kaj rabimo za user posted image , vam kopiram, seznam s komentarji, ki sem ga našla pri marčevkah. Dodala sem še nekaj svojih komentarjev - v zeleni barvi. Marčevke hvala!
Kopiram:

KAJ KUPITI?

zloženec sterilni 5x5cm, 1 x 50 kosov
70% alkohol
aspirator za nos (lahko kupiš kasneje po potrebi - mi ga nismo nikoli rabili)- no jaz ga rabim že praktično od dne ko smo prišli iz porodnišnice, malo pa pomaga, čeprav brez paličk in vate ne gre 

avtosedež

blazinice za dojenje (2 škatli- raje več, če ne želite  takoj 1 teden pošiljati v trgovino( mleko na začetku kar teče ven-no vsaj pri meni je ali pralne - jaz nisem bila zadovoljnja z njimi, ker se ne pritrdijo in potem kar lezejo po svoje)

body “Clar” (Baby Center; 2 kom št. 56, 2 kom št. 62, kasneje večji) -moj nasvet je, da si zapomnite koliko je vaš otrok velik tam nekje 32 teden- moja je imela 1600g( za orientacijo) in je še pri 2 mesecih nosila št. 56 ( torej boste kupile več kot samo 2 majički št. 56 oz 62)- pa še zmeraj ima otrok oblečena 2 rokava in pajaca čez!! - sigurno več, ker včasih porabiš lahko tudi dva naenkrat oz. na dan - pri previjanju ti ga polula ali plenička popusti ali se pobruhca

bombažna majčka 4x (2x2 različne velikosti) - enako

bombažna spodnja kapica 4x (2x2 različne velikosti)

bombažne spodnje žabice 4x (2x2 različne velikosti)- bombažnih jaz nisem rabila( razen če imate pajace brez stopal)- ker je premrzlo, če jih pa pod pajaca oblečem, je pa prevroče za notri, za zunaj pa še vedno premalo in sem raje kupila žabice ( v DMu ali H&M..) - enako mnenje

bombažne povijalne pleničke 6x

bombažne povijalne pleničke MALE 3x -NE

bombažne tetra krpice 6x -10X

čaj proti trebušnim krčem za novorojenčke (lekarna) (lahko kupiš kasneje po potrebi - naša je sicer imela krče, a ga ni hotela pit in smo ji raje dajali kapljice, ki pa tudi niso kaj dosti pomagale)

čaj za dojenje 3x- to je odvisno koliko ga boš pač pila  (uporabljala sem čaj v filtru od Nesetleja ali navadni Bebi čaj)

dekica (lahko tudi več, saj jo rabiš za v avto, za v voziček,... in da ti jo ni treba skoz prenašati sem in tja)

fiziološka raztopina - za noska si kupite v Mullerju od NIVEA Baby ( Nasen frei), v lekarni pa eno fiziološko razt. za nosek( da imate flaško, ki jo potem nafilate s temi iz Mullerja- je ceneje!!) za popek uporabljate isto!! Mi smo že od vsega začetka uporabljali kar sprej Sterimar.

grelnik za stekleničke -NE (praktično le v primeru, če ne dojiš - kupiš kasneje)- mleko si črpam- grela v grelniku 1 mesec- dela prepočasi, zdaj stekleničko pogrejem v vodi na štedilniku  - prvič ga nisem imela in ga tudi nisem pogrešala. Nisem uporabljala.

komplet (majica, hlače, kapica)
kombinezon / bundica
kopalna brisača 2x + rokavica za umivanje + goba

koš za plenice (plastičen s pokrovom) -NE - jaz tak koš ( imajo jih v Baby centru) uporabljam za umazane cunjice od

krema za bradavice -LANOLIN_MULTIMAM - ni nujno, da jo sploh potrebuješ. Bepanthen mazlo je zakon. Sem ga uporabljala že v porodnišnici. Namažeš bradavico - kar lepo na debelo, gor položiš en zloženec in razpokane bradavice so hitro rešene. Pa še spirati ga ni potrebno pred dojenjem.

krema za obraz - NE (mi je nismo uporabljali, le poleti baby kremo za sončenje)- super je krema od Aventa Magic cream, ali pa od Nivee za veter in mraz  ali od Bubchna za veter in mraz

krema za ritko / hladilno mazilo / praška pasta

mehka krtačka za lase - Ni nujno (mi je nismo skoraj nič uporabjali)- mehka krtača je za vsak dan- masiraš lasišče, glavniček uporabljaš, ko ima  temenca( rekla patronažna sestra)  - za temence obstaja poseben glavnik. Je nismo nikoli imeli.

mehka glasbena igrača

mokri robčki sensitive -NE (le kasneje za na pot)

nedrček za dojenje 2x (raje 4x)

negovalna kopel za umivanje- na začetku le navadno otroško milo ( brez vseh dodatkov, ker je lahko na kaj alergičen) 

nepremočljica podloga za posteljo - ni nujno (mi je nismo nikoli uporabili) oz. ko otroka odvajaš plenic

newborn plenice

odeja

olje proti strijam- če jih imaš( pa ponavadi ne deluje- škoda denarja)  - mazati se je smiselno pred nastankom in še takrat ni nujno da pomaga

olje ali mleko za telo- za otroka mandeljevo olje, v porodnišnici uporabljajo(lj) od Bubchen (Calendula Pflege Ol) 

otroška kad / čebriček

otroški dnevnik

papirnate brisače- raje od Tosame krpice za 1x uporabo  - te se res OK, se pa v Dm in Mullerju dobijo ene krpice za umivanje za enkratno uporabo, jih bom sedaj sprobala. Jaz sem navadno bombažno pleničko prerezala na 4 četrtine in obrobila. Tako sem naredila okoli 30 krpic, ki sem jih močila z vodo in uporabljala za umivanje.  

posodica za vodo (za na previjalno mizo)

posteljnina -2X

postelja
previjalna miza
previjalna podloga

prilagojeno mleko (Novalac, Milupa, Aptamil- kupujte v Mullerju če lahko, je boljše kvalitete) - lahko kupiš kasneje, če ne moreš dojiti. Ga nisem nikoli imela.

priročnik za nego otroka  - meni so bili dovolj zapiski iz materinske šole in rr 

prsna črpalka -NE-v sili se kasneje lahko kupi. Zguba denarja. Če je potrebno, kupiš naknadno.

rokavičke 2x-4X

seznam, koga obvestiti o rojstvu

slinčki (plastični na spodnji strani) - so res boljši, sicer jih skoz menjaš in še je  moker (če se veliko slini ali poliva)
spalna vreča - večja za kasneje

Spitaderm – za dezinfekcijo rok  - ni nujno - mi nismo imeli - dovolj je če si roke umivaš z vodo in milom,  ne živi v sterilnem okolju - moje mnenje je enako oz. mi je enkrat v lekarni rekla, da ne  "zavijati v vatko", saj je to še slabše. Nikoli uporabljali.

sproščujoča glasba, raje kakšne otroške pesmice, da jim jih boste pele 

steklenička 125 ml + manjši cucelj pri flaškah pozorno berite za koliko mesecev in za kaj so cuclji ( Aventove imajo cuclje po mesecih 0+, 1+, 3+, Nukove imajo cuclje od 0-6mesecev, ampak pazite kaj piše na flaški ali je za čaj, mleko ali gosto hrano) Kupi naknadno, po potrebi. Če polno dojiš, je ne potrebuješ.

steklenička 250 ml + večji cucelj - za kasneje - kupiš kasneje ali če si mleko črpaš- prav pride večja flaška Kupi naknadno, po potrebi.

sterilizator ? -NE, lahko samo sterilizacijska tekočina - če polno dojiš, ne rabiš nič od tega , mleko si črpam, pije po flaški in nimam sterilizatorja, flaške prekuhaš ( jst sm jih ene 5x- ni dobro preveč, ker  se mora navaditi na vse- nasvet pediatra) Nikoli uporabljali. Tudi dudico sem prekuhala le pred prvo uporabo. Tak je bil tudi nasvet naše zlate pediatrinje.

ščetka za čiščenje stekleničk - če polno dojiš, tega vsaj na začetku ne rabiš

škarjice / ščipalec za nohte
štorklja / kengurujček
termometer za telesno temperaturo Najboljši je navaden za merjenje pod pazduho. Ušesni pokaže vedno drugače, pa novorojenčku je prevelik.

termovka za stekleničko -NE, če ne dojiš- JA- pa še kakšna termo flaša za prekuhano vodo- za na pot

tetra pleničke 30x

tolažilna duda 2x ( kupite vsaj 2 različni- ne marajo vsi Aventovih ali vsi Nukovih oz. imajo še iz kavčuka in silikona- otroci so izbirčni   Kupili naknadno, po potrebi.

tople nogavičke ali copatke 2x - ne kupujte malih bombažnih za zimo!!!

vata cik cak - otroška, ki se lepo trga in se ne mucka

vatirane palčke -DEBELE

vodni termometer
voziček
vrtiljak za nad posteljico - ni nujno (mi smo raje obešali gor različne igračke)
vrečke za umazane plenice (Merkator, 100(?) na roli) - to tudi mi uporabljamo namesto palčka zavijalčka - jaz sem šla kupit palčka zavijalčka pri 6 M, ker ko je začela jesti še kaj drugega so kakci ful smrdeli, le ta pa zadrži smrad

vzmetnica

SEZNAM STVARI ZA V PORODNIŠNICO

zobna ščetka in krema
vazelin za ustnice
krema za telo (ni nujno- jaz je nisem uporabljala) Jaz nisem uporabljala nobene kreme, pa še milo sem imela čimbolj nevtralno, brez vonje, saj je dojenčku vsak drugi vojn (razen po mamici) tuj!
krema za obraz
vložki (Always, Cathrine- NE- so pregrobi, Vir 80, raje vir extra) Najboljši so vatiranci iz Tosame – ti so podobni Vir vložkom, samo da so večji. Dobiš jih v porodni, pol pa nič več.
zloženci - za kaj že - vse za  imajo v porodnišnici
šampon - 3 dni že zdržiš z umazano glavo ( jst nisem imela časa da bi si jo sušila- vsaj jst sem se nahitro stuširala in že poslušala če se  joka) - se strinjam
gel za tuširanje
deodorant
Bepanthen mazilo + Bepanthen Plus( samo kremo za bradavice- to pa nujno , kakršnokoli) LANOLIN-MULTIMAM
obroč za plavanje (da sediš na njem zaradi šivov)
Bivacyn sprej- tudi nisem rabila 
Slivov sok od hipa - če boš imela slučajno probleme s prebavo

ROKAVIČKE ZA OTROKA  in DUDO ( za vsak slučaj)
če imate vdrte prsne bradavice vzemite s sabo še nastavke za dojenje - sicer ponavadi to ugotoviš šele kasneje, ko je čas za dojenje

sušilec za lase-
natikači (taki za na plažo, za v kopalnico) - ni nujno, greš noter pač bos, copate pa pustiš pred vrati
blazinice za dojenje in nedrček za dojenje (vsaj 2)
škarjice in pilica za nohte - narediš že doma, če si notri več kot 3 dni ti pa že mož prinese

denar (za avtomat) - kave ti res ne dajo, vsega drugega je pa dovolj
nogavice
halja - ni nujno - dobiš v porodnišnici - bog ne daj, rabiš potem celo potovalko s sabo, ki pa je nimaš kam dati
svoje spodnje hlačke (2-3) - jaz sem potrebovala le ene za domov, drugače raje uporabljala tiste iz porodnišnice

spalna srajca- dobiš v porodnišnici 
oblačila za domov - naj ti jih mož prinese ko greš domov ( pa pripravi mu preden greš v porodnišnico!!!!)
(mrežaste) spodnje hlačke za enkratno uporabo (kupiš v lekarni Sanolabor ali Tosami) - mi smo jih dobili v porodnišnici (LJ)

piškoti, če slučajno ostaneš brez večerje
sadje- po porodu raje ne- gre v mleko in  zvija (edino kakšna banana lahko - pa še to ne pretiravat, ker sta lahko potem oba zaprta) 
voda v plastenki

poročni list
potrjena zdravstvena kartica
napotnica ginekologinje
materinska knjižica
blokec + pisalo (za vsa vprašanja, ki jih na viziti zagotovo pozabiš)
mobitel + polnilec
fotoaparat

OPREMA, KI JO POTREBUJE NOVOROJENČEK ZA ODHOD IZ PORODNIŠNICE

newborn plenice
1 povijalna plenica 
4 tetra plenice ( pravijo v MŠ)
1 žabice ali pajac z naramnicami
1 tetra/mako majčka ali 2 majčki brez bodya
1 clar body
1 kapica, pozimi 1 bombažna in 1 topla (flis ali volna) razen če bo 20 stopinj zunaj
1 nogavičke ( tople za pozimi) 
1 (volnena) odejica
1 rokavičke
1 topel kombinezon/pajacek
avtosedež - lupinica

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1357
26.2.2007 12:35:09   
rumba
He, he, he.... vidim, da barve niso prijele.... Pa saj je vseeno.user posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 1358
26.2.2007 13:14:33   
lejca
POzdrav vsem skupajuser posted image

Vidim,da ste se  cez vikend naklepetale...skoda ,da nisem uspela priti prej....ste mi dale kar veliko nasvetov....

V cetrtek sem imela morfolosko in sem vprasala za spol ...moji dve pikici bosta deklici....user posted image  user posted image ....sem presrecna ceprav nama z mozem je blo itak vseeno...
Vseeno sem malo v skrbeh ker imam ponovno morfolosko cez dva tedna...je to normalno pri dvojckih.'...Ginekolog mi je povedal,da je ena deklica vecja kot druga in ta vecja se giblje kr precej bolj kot ,manjsa....Mogoce zato ker ima vec prostora?
In se ena stvar....zgleda ,da sem se veselila prehitro glede brcik...tud men otrdeva trebuh ...jst pa sem mislila ...in bila zelo ponosna na to...da se moji dve ze premikata ....kaksna smola...moram se vedno pocakati....
Naslednji teden grem tudi jaz k zobozdravnici....je normalno da krvavijo dlesni ....bebice ti vzamejo veliko kalcija...ceprav vsak dan ziher spijem pol litra mleka ce ne vec...
Upam na vaso pomoc...
hvala pa lep dan
Lejca

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 1359
26.2.2007 19:38:54   
Jelenche
hej punceeeee

sem že bolje, .... user posted image

Še vedno na bolniški, in upam da bom do konca tedna user posted image
Rumba... bravo za seznam, super super stvarca tole kar si napisala!
Kety99 ... kaj se dogaja,... je vse ok? ... dej oglasi se prosim

Lejca, a ti pa kar punčkeeee ... jeeee bravo bravo ... punčke smo zakon user posted image

Aja, jaz sem tud za kavico v tivoliju itak .. user posted image  

Jaz bom pa končno to morfologijo dočakala. To bo v petek zjutraj,... komi čakam. Matr bom že konec 21 tedna.
Moj tut brca ... ornk brca ... je zadnjič tut mož čutil. Sicer je držal roko mi gor pol ure,.. user posted image , ampak je čutil.
Kaj je še novega?... aja gledala sem v baby centru posteljnino od italbaby... pa to je za crknt,... ampak res pretiravajo... cena posteljnine je 30.000 sit. user posted image  Sicer, je res lepa ... ampak 30.000sit??? fak
Mogoče si jo bom kar sama sešila, pa saj to ni težko ... user posted image

pa pogreeeešaaala sem vas user posted image
no zdaj grem pa mal čitat še po netu,... spet te plenice

aja ... kera mi lahko pove koliko časa je lahko otrok v lupinici na dan? eni trdijo da ni ok preveč, zdaj po novem baje tudi pediatri svetujejo da je ok ... pa nič mi ni jasno ... kaj vi pravite. Koliko je lahko user posted image  na dan v lupinici?

cmoka vsem skupaj

pa pa

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu lejca)
Neposredna povezava do sporočila: 1360
26.2.2007 19:51:31   
Afnica
Jaz imam pa ju3 morfologijo. user posted image  Komaj čakam. Pa čeprav sem vedno trdila, da ne bom vprašala za spol, najbrž bom, če bo se res dobro videlo. Lejca ti sporočim. user posted image

Moram vam povedat, da me nosečke obkrožajo na vsakem koraku. Najboljša kolegica bo rodila junija (kar bom najbrž jaz z dvojčki tudi), njena svakinja bo mela maja, danes sem bila pri sestrični, ki pričakuje naslednji teden, in še mrzla sestrična iz Lj je danes bila pri nas in so ji po tel. sporočili, da je krvni test pokazal user posted image . user posted image  Da o znankah, ki so user posted image  sploh ne govorim. Tudi mene čudi kaj toliko jamrajo za nataliteto. user posted image

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 1361
26.2.2007 19:56:06   
Freycha
Jelenche - meni so v Pikapolonici rekli, da je lahko v lupinici maksimalno dve uri, potem ni več priporočljivo. Je pa res, da se mnenja med seboj zelo razlikujejo. Menim pa, da če mora otrok na začetku spati čisto v vodoravnem položaju, lupinica pa je malo pokrčena, da mogoče res ni fajn predolgo otroka notri držati........

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1362
26.2.2007 20:17:29   
Bonni
Zivjo punce, user posted image

Danes je pa en prav poseben "nosečniški" dan, saj sem v roku 4 ur zvedla za 3 nove nosečke. Pa to ni res ... Me že skrbi za posteljo v porodnišnici user posted image  (no, malo heca more bit). Ej, pa to je SUPER punce.

Sem pa tudi jaz za pijačko v Tivoliju, saj sem z mojim user posted image na Rožniku skoraj vsak nedeževen dan. Ja, ja, tkole kompenziram moje vsakodnevne nenosečniške športne navade, ki jih zdaj RES pogrešam. No, se pa splača malo stisnit zobe in bomo avgusta pol spet ornk športal, a ne?

Rumba, hvala ti za tale spisek. Je tako dooooolg, da nisem niti uspela prebrati celega. Sem ga pa shranila in ga bom brala malo pa po malo. Jelenche, kolikor jaz vem za lupinico, pravijo da največ tam okrog 1,5 ure na dan. Sem pa malo preučila ležalnike in kingurije za novorojenčke. Oboje pediatri odsvetujejo, tako da si bom jaz verjetno kupila štorkljo (tisto culo) za takrat, ko bo res nuja. Npr. ko bo treba user posted image  ven peljat in user posted image  ne bo doma. Še dobro, da bomo rodile poleti, ko je tako toplo, da bomo lahko kmalu zunaj. Saj imam prav, a ne?

Držim pesti tudi za jutrišnji sončen dan user posted image !

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 1363
27.2.2007 9:06:21   
Jelenche
Julijke srečke nosečke:user posted image              

01. Teya 
02. noka81
03. anja7
04. tani33; Slovenj Gradec; user posted image
04. pikica123
05. Yvona
05. Rožica82

05. Polona25
05. Majrim
05. Anonimna
07. Jasnicaa ; Celje
07. Tašonka ; Brežice
07. Lali82 ; Ljubljana
08. Kristina_1 ; Postojna; user posted image  user posted image
08. Jelenche ; Ljubljana; user posted image

08. Anja O. user posted image user posted image  ; Celje
09.*maja
09. 76suza
10. Tejči77 ; Celje
11. lexl
12. Freycha ; Felbach (AUT) user posted image
12. Kety ; Ljubljana
12. Afnica user posted image user posted image   ; Celje

12. corfu
12. lejca user posted image user posted image
13. mary82
15. zvesta; Maribor; user posted image
15. bačko
16. Teika
17. Kety99

17. Heya ; Brežice
17. arijana
19. Bety
19. ksenjak
19. GabiW
21. simi27

22. pikam
24. Ezica
24. zarja123
24. madejka; Maribor; user posted image
24. poldy
25. pupa*

25. siskamiska user posted image user posted image  ; Ljubljana
25. Nisaa; Jesenice user posted image  user posted image
25. yudit
25. pupi
25. kapica; user posted image
26. Mari71
27. rumba; Ljubljana user posted image user posted image user posted image
27. miša99
27. malamisha; Ljubljana

27. tigi212
27. Ribi06; Ljubljana; user posted image user posted image
28. kniči 
28. jerneja
31. Pinkyca

31. Bonni; Ljubljana

imamo 56 user posted image , od tega 8 user posted image user posted image        in       52 user posted image                                   imamo 2 user posted image  in 1 user posted image

to smo julijke!!! user posted image   user posted image   user posted image                  

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 1364
27.2.2007 9:14:29   
anja7
Hojla punce!

Najprej me zanima kako kej ketty99 - upam, da je vse ok? Ko boš lahko se nam kej javi, ker me res skrbi, kako je s tvojo princesko!
Drugač smo imel pa včeraj morfologijo in hvala bogu naj bi bilo vse ok. Edino, kar mi je blo mal čudno je blo to, da je trikrat merila obseg želodčka. Baje, da ga je težko v pravem položaju dobit in da lahko zaradi tega pokaže drugačne vrednosti. No upam, da je uredu zmerila. Drugač je pa tale naš fantiček kr živahen in močen postal. Zdej že res prav močno čutim tole našo žabico, k pleše po trebuščku. Ja, pa moram vam povedat, da so tud mene mal kregal zaradi kil. Namreč zredila sem se 9 kg - pri 22 tednih. Ja, vem da je preveč, ampak pojma nimam od česa. Apetit imam sicer ful dober, ampak to ga imam pa tko al tko zmeraj. Ja, pa mal mi hemoglobin nagaja-mi je že padel na 117, tko da bo treba res pazit. Pa za mojo leno prebavo sem dobila sirup PORTALAK. Baje da je ful zanič-zdele ga bom probala.

Afnica - držim pesti za morfologijo, Lejca tebi pa čestitke za tvoji princeski user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bonni)
Neposredna povezava do sporočila: 1365
27.2.2007 10:53:42   
rumba
Pozdravček!

Kety99, si zrihtala?
Lejca, čestitke za pupiki!
Jelenche, super da si spet zdrava in da boš lahko spet klepetala! user posted image user posted image
Koliko časa je lahko otroček v lupinci ti verjetno nihče ne bo dal pravega odgovora, saj se še samo pediatri in specialisti razvojne medicine ne poenotijo. Vsi pa nekako pravijo, da ne predolgouser posted image  A če greš na sprehod, pa je dete v lupinci, pa doma kako urco, dve v ležalniko ni panike. To so mi pa vsi rekli.  Ležalnik je fajn stvar, čeprav je najbolje imeti bebiko čimveč na tleh (na mehkiejši podlogi). Ma, mi nismo nikoli pretirano komplicirali. Freycha, to da bi moralo biti dete v čimbolj vodoravnem poližaju, pa vedno bolj zavračajo. Idealni položaj je v naročju, kjer ga držiš zelo podobno, kot v jajčki. Pediatri vsi povdarjajo ta pravilni "baby handeling". O tem lahko veliko prebereš tudi na netu. V materinskih šolah nas zagotovo premalo učijo ravno o tem! Jaz sem s hčerko redno hodila na nevrofizioterapijo in so naju kar dosti naučili, vendar bi bilo super, da bi se o tem poučilo vse bodoče starše. 
Pa štorklja ali trak sta res menda ful primerna. Jaz imam trak, a moram žal reči, da ga nisem veliko uporabljala. Nekako si ga ne znam prav naštimatiuser posted image  Ene pa ga ful hvalijo.
Afnica, uživaj na morfologiji, držim pesti, da bo vse ok, pa poročaj nam, kako je šlo. user posted image
Anja7, user posted image  za morfologijo!

Grem spet mal delatuser posted image !
Pa-pa!

(odgovor članu anja7)
Neposredna povezava do sporočila: 1366
27.2.2007 11:26:40   
polona25
Najprej en lep pozdrav po dolgem času. Zdaj moram pa hitro pisat, ker me je prejle ven vrglo. Sem mela napisan cel roman in sedaj moram začet spet od začetka. Groza.

Hotla sem povedat, da sem imela prejšnji teden morfologijo. Trenutno sem v 22. tednu. Sem še kar na bolniški, ker se ne morem otrest stalnih viroz. Če je ne staknem sama, mi jo prinese Žiga iz vrtca ali pa mož iz službe. Pa sem spet tam, kjer nočem bit! No ravno zaradi teh viroz sem bila zelo v skrbeh, če je z otročkom sploh vse ok. Ginekologinja ga je ornk premerila in ''preštudirala'' tko da sem zdaj vsaj malo pomirjena. So me živci že kar zelo matrali.

Drugače pa JELENCHE lahko daš na seznam, da bomo imeli spet fantka, rodila bom v Ljubljani, pa še PDP mi lahko prestaviš na 3.7, čeprav dvomim, da bom tako hitra, glede na izkušnje iz prve nosečnosti, ko se dete kar ni hotelo ločiti od mene.

Ker bomo meli spet fantka, sem kar malo prikrajšana za nakupe. Nekako sem si predstavljala, da bom končno lahko kupovala roza cunjice, ampak tud tako bo super. Bomo pa malo prišparali.
Edino kar sva se z možem odločila da bova še kupila je posteljica 140x70, ki se kasneje razstavi v mladinsko. Prej smo imeli 120x60, ki pa se je kmalu izkazala za premajhno, saj je bil Žiga še v spanju povsod drugje, kot bi moral biti. So se pa za zelo uporabne izkazale prenosne posteljice. Pri vsaki babici smo meli eno, pa še doma v dnevni sobi je bila ena, ki je služila kot pomožno ležišče za čez dan, kasneje pa za stajico. Seveda je bila nepogrešljiva tudi na dopustu. SE res super obnesejo in tudi cenovno so zelo ugodne, tko da za ceno ene lesene dobiš kar 3 prenosne. Notri gre pa tudi jogi 120x60.

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 1367
27.2.2007 11:35:32   
polona25
.... spet jaz!
Sem pol sporočila raje takoj objavila, da me ne bi spet ven vrglo.

Drugače pa zdaj ko sem na bolniški finiširam z diplomo, ker bi res rada ta faks enkrat končala. Sploh pri otrocih je zelo težko študirat. Pri enem še nekako gre, ne vem pa kako bi zmogla pri dveh. Tko da zdaj res pospešeno delam na tem.

Še malo o vozičku. MI smo pri Žigu meli QUINNY freestyle 3xl, ki se je super obnesel, tko da ga ne bomo menjali. Moram reči, da ni bilo terena, ki ga ne bi z njim prevozili. Je res super za off road, pa seveda za rolanje. Edino zdaj mi je kolegica posodla še košaro, ki pa je v prvo nisem imela. Imeli smo namreč lupinico od maxi cosija, ki se je tud super obnesla, saj si jo enostavno namontiral na voziček in zadeva je bila rešena. Košare niti nisem pogrešala in je tudi sedaj ne bi kupovala, ampak ker se je ravno pokazala priložnost sem jo vzela. So pa te lupinice od maxi cosija zelo uporabne, saj jih imaš lahko tudi kot ležalnik-gugalnik. Pri nas je bil Žiga zelo veliko v lupinici. Na vozičku je pač malo bolj v ležečem položaju, če jo maš kot gugalnik tudi, če pa jo fiksiraš pa lahko otrok sedi malo bolj pokonci.

Plenice bodo pri nas spet Pamperske. Ne morem si predstavljat, da bi jih prala na roko. Enostavno ni časa. Že tko pralni stroj non stop lavfa, ko je treba toliko cunj oprati. Tud če si malo bolj mobilen in si z otrokom veliko zunaj so takšne plenice bolj praktične. Ne morem pa seveda govorit čisto objektivno, ker enostavno bombažnih še nisem sprobala. Tko da kar se ekologije tiče, take plenice čisto podpiram.

Še to me zanima iz katerih koncev LJubljane ste. Saj veste za kasnejše sprehode. Jaz sem iz Tacna in me zanima, če je še katera iz moje bližine.

Čav čav,  in veliko sreče na morfologiji.

(odgovor članu polona25)
Neposredna povezava do sporočila: 1368
27.2.2007 12:02:54   
GabiW
Živjo punce,

najprej bi povedala nekaj glede prebave. Jaz sem bila celo zivljenje zaprta. Ampak ZELO zaprta. Zdaj pa je ravno obratno. Moj recept je, zjutraj si stisnem 3 pomaranče in jih na tešče spijem, potem vse normalno jem in tekom dneva spijem recimo da 3-4 dcl Donata (tako zaradi prebave kot zaradi zgage, ki me peče že od vsega začetka). Prebavo imam lepo urejeno, vsak dan vsaj enkrat grem na ta veliko potrebo. Običajno je to zjutraj, ko spijem pomarančni sok.

Glede oblekic in plenic in ostale opreme pa sem še popolnoma neizkušena, tako da bom še naprej samo brala vaše predloge.

Jaz sem za danes zaključila z delom. Zdaj šibam na eno kavico, da si pritisk dvignem potem pa domov počivat.
Ko boste za sprehode po tivoliju pa sporočite.

Pa pa, Gabi

(odgovor članu polona25)
Neposredna povezava do sporočila: 1369
27.2.2007 13:35:42   
kety99
Helov punce!
Pri meni nič novega...sem še zmeraj na trnih...nič ne vem, ker je moja G šla na dopust...Sem se naročila v porodnišnici, ampak so me naročili šele 16.3....ker imajo baje gužvo...do takrat pa lahko samo čakam in upam, da bo vse ok! Zdaj se tolažim s tem, da mi je mogoče prehitro delala morfologijo in da se kakšen organ še ni čisto razvil...in da bo 16. vse v najlepšem redu.
Anja si že probala Portlak proti zaprtju? Meni ga je G predpisala čisto v  začetku nosečnosti in nisem bila navdušena, ker sem imela po njem drisko...Tako, da sem ga nehala jemat...Tudi tebi priporočam, da si zelo zmerna pri uživanju tega, raje poizkusi s čim bolj naravnim. Hvala bogu, se je meni zdaj prebava čisto uštimala...
Joj punce jaz že komaj čakam, da mi ne bo treba več v službo...Tko rada bi se posvetila vsem stvarem, ki so povezane z bebiko, ampak enostavno ob takem tempu nimam časa...Saj veste....služba, kuhanje, pospravljanje in že je dneva konec...uh še 2 meseca moram potrpet, potem pa bo!

(odgovor članu GabiW)
Neposredna povezava do sporočila: 1370
27.2.2007 15:57:43   
Afnica
Evo mene iz pregleda user posted image . Z dvojčkoma je vse o.k, mere štimajo, razlike med njima skorajda ni. Levi je obrnjen z glavico navzdol, desni pa z ritko. In ta z ritko je nekoliko nižje. In če bosta tako ostala- kar je pri dvojčkih verjetno, potem bomo imeli CR, ker se tako ne moreta rodit. Trebušček, srček, glavica,...vse štima...ampak me je vseeno napotila še na UZ v porodnišnico. Je rekla, da škodit ne more. :)

Glede spola...levi ali leva :) skriva kaj ima med nogicami...rekla je, da se kaj konkretnega (moškega) ne vidi...sumi, da je user posted image , ampak ne more zagotovo trdit.
Desni pa pravi, da kaže nekaj. user posted image  Torej user posted image . Je rekla, da moški so celo življenje takšni, da se radi kažejo kar imajo. user posted image user posted image user posted image

Kilogrami...v 5ih tednih + 3kg. Torej v 22ih tednih + 5kg. Kregala me ni nič....najbrž bi me, če ne bi blo o.k.

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu kety99)
Neposredna povezava do sporočila: 1371
27.2.2007 16:04:50   
anja7
ketty99, hvala za nasvet za Portalak. Ja, danes sem prvič vzela eno taveliko žlico, zdej bom pa vidla kaj bo. Če bo hudo, bom nehala. Drugač je pa ok, da se tolažiš s tem, da je bila morfologija prekmal narejena. Mislim, da bo vse ok. Zdej je treba samo pozitivno mislit in držim pestke za tvojo pikico.

Afnica, čestitam za morfologijo!user posted image user posted image user posted image

lp vsem

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1372
27.2.2007 17:50:37   
kapica
Anja, jaz sem tudi imela tezave z prebavo od prvega dne nosecnosti. Zadnji teden, pa sem zacela piti mineralno vodo, ne Donat, ampak navadno. In ker pijace z mehurcki sploh ne morem pit, jo vedno toliko stresem, da mehurckov vec ni. In mi zeloo pomaga, to pomeni da odkar spijem 1liter mineralne, grem vsak dan na wc. Jaz mislim da je od tega, kaj drugega ne more biti. Samo kot nasvet, ker sem tudi jaz bila ze cisto obupana glede tega.
Afnica, cestitke za fantka user posted image , mogoce bo pa ta drugi do konca ostal skrivnost, bi bilo tudi zanimivouser posted image .
Kety, pri meni je isto glede sluzbe kot pri tebi. Komaj cakam da bom doma, res, mi  je ze tecno in naporno in urnik je tako zadelan,da mi tudi ne preostane casa za bebico. Drzim pesti, da se bo vse dobro izteklo user posted image .
Polona cestitam tudi tebi za fantka user posted image . Upam, da nisi prevec razocarana, lahko pa se poskusis potem v tretjeuser posted image .
Lejca, hura za pupikeuser posted image user posted image . Lepo, lepo user posted image .
Rumba, hvala za seznam, res je obsiren, ko bom imela vec casa, se bom poglobila in ga nastudirala user posted image .

Kaj pomeni na seznamu, ce so tri nosecke zraven, tako kot rumba pri tebi? A zato ker je tretji otrok, ali imas pa trojcke in jaz nic ne vem user posted image ?

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu anja7)
Neposredna povezava do sporočila: 1373
27.2.2007 19:11:11   
lejca
Lep pozdrav...

AFNICA cestitam za user posted image  ,drugi pa naj bo za presenecenje....Sem vesela zate,da sta dvojcka v redu....in da ni razlik....ker sta dvojajcna je manjsa verjetnost da bi eden jedel vec kot drugi....zato sem jaz toliko bolj zaskrbljena ker sta moji enojajcni in je % vecji...no jaz upam da bo vse potekalo kot mora.Upam,da bos lahko rodila po naravni poti in ne bila prikrajsana za tako lepo ceprav boleco izkusnjo.Tudi meni se obeta CR.

KAPICA tudi tebi hvala za cestitke.

ANJA tudi jaz sem bila zadnje dni zelo zaprta ampak se mi je uredilo,ker sem spila vec kot 2l in pol tekocine in raznih juhic...

KETY99 bodi brez skrbi..zagotovo ni mogla zmeriti vseh organov...vcasih je zaradi tega,ker se giblje prevec ali pa se ni dalo videti ker je se prehitro...jaz sem imela morfolosko nekaj dni nazaj in jo moram se enkrat ponoviti cez 10 dni.Ce te je narocila tako pozno pomeni da ni nc narobe ce bi te narocila takoj pa bi verjetno blo kaj  narobe.Brez skrbi...kljub temu bom v mislih pri tebi.

JELENCHE lahko pripises da sta moji user posted image  user posted image  in da bom rodila v Italiji.Hvala.Verjetno bo treba spremeniti tudi pdp ampak zaenkrat se ne vem kdaj.

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 1374
27.2.2007 19:11:46   
rumba
Pozdravček!

Danes sem imela pregled. Najprej mi javi, da sem izsušena (čeprav sem do pregleda, ki je bil ob 13-ih, spila že dobra dva litra in pol vode...), ko pa ji povem, da sem vsečas fuuuuuul žejna in me nič ne odžeja ter da imam vrtoglavice, me pošlje nazaj v laboratorij ta test krvi, ki pokaže povišan sladkor. Hja, pa smo tam. Baje imam vse znake nosečniške sladkorne, zato moram jutri še na obremenilni test na polikliniko. Sploh ne vem, kako bom zdržala nič pit od polnoči, pa do konca testa. Pa saj me bo pobralouser posted image  Sicer pa sva še poslušali srček, pa merili trebušček in seveda klepetali. Sem bila pri eni blazno prijazni G, ki je nadomeščala mojega. Si je vzela ful časa! Pol me je pa še tolažila, da saj bo.... pa čeprav nisem glih neki zaskrbljena. user posted image  No, javim jutri, kako je šlo.
Kapica, sem se prav nasmejala... trojčki, to bi pa bil zalogaj, kaj?user posted image user posted image   Ne, to pomeni, da je moja tretja nosečnostuser posted image .

E, zdaj grem pa malo surfat po netu in se učiti diete, ki mi jo je priporočila, četudi bi bil jutrijšnji test ok.
Pa-pa!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 1375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  53 54 [55] 56 57   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?