katis
|
Ojla julijke! Avgustovska vohunka tuki - se moram mal v tele fajn debate vključit. Mazanje - moja koža je nagnjena k strijam in sm jih pred leti fasala zaradi debelosti. Kljub vsemu me možek že pridno maže . Trenutno z enim oljem, potem greva pa na kremo proti strijam, kos ebo trebušček dejansko začel kazat. Sem rekla, da bom poskusila minimizirat nove strije, če pa pač bodo, bodo vsaj od nosečnosti in ne po neumnosti zaradi preveč kil, ki so sedaj k sreči že precej skopnele. Spanje - na trebuhu mi že od prvega meseca ne znese več, ker mi kar na slabost useka. ZAto spim izključno na levem boku, vsi ostali položaji so nekako out, mi ne dajo spati. Samo ne vem, al si nagajam sama al je naš tako zahteven . Nam pa paše, če se potem možek za moj hrbet privije in objema ter greje trebušček super! Bolniška - tole tudi meni ne da miru, ker vem za par različnih primerov. Od ene kolegice prijateljica (no, tegea je že pet let nazaj) je bila od enga tretjega meseca na bolniški. Sicer ne vem kaj ji je pisalo na odločbi (strogo ležanje ali kaj drugega) vendar je dobila kontrolo in ravno takrat je nesla smetišnico smeti ven direktno v kanto. Baje je imela ful hude probleme neato na komisiji in ji je komajda uspela, da je lahko ostala na bolniški. Drug primer je ena moja kolegica, ravno takoo od tetjega meseca na bolniški, ki pa je vmes šla na morje. Baje ji je G to dovolila in na srečo ni imela kontrole. Samo to mi pa nekako ne gre v glavo, ker sem na MONu brala en komentar glede tega od Pušenjaka. Pravi, da bolniška zaradi nosečnosti ne predvideva sprehodov ali eventuelnega morja, kajti doma bi morali biti zaradi počitka. Če ti tvoj G reče ali napiše oz.dovoli drugače, je to absolutno narobe, ker tvj G bi moral vedeti, da ti tega v tem primeru komisija ne bo dovolila. A če te ne opozori ter hkrati dovoli npr. morje, ti tega ne moreš vedeti in zaupaš Gju, da ti že pove kako in kaj. Zato ne vem, kako se taki primeri nato obravnavajo na komisijah V glavnem, meni vse skupaj deluje smotano in mislim, da te lahko prav 'sladko zaje*ejo' če hočejo. Inšpekcije in komisije mislim. Priznam pa, da meni bi prav pasala bolniška, ker v službi zaradi utrujenosti, vrtoglavic ter še vedno prisotne slabosti komajda funkcioniram. Komaj čakam na pregled pri G v četrtek in bom videla, kaj bo. Sicer pa baje moja G ne prekticira ravno rada bolniških Jaz pa sesuta, kot da s hudo gripo v službo lazim. Eh, ta dvojna merila zdravnikov.... Se še kaj oglasim drugič. Če ne bom cele romane tule naeknrati pisala LP vsem julijkam P.s. Še vedno imam občutek, da bom julijka tudi sama