muki1
|
Hej, Lucika, pri vas pa je bilo pestro. Sploh se nam ni sanjalo, kaj prestajaš. Sreča, da je vse za vama in da sta veselo doma. Pa seveda med nami . Evo, končno sem našla čas, da bi se malo razpisala, Čez dan skoraj ne najdem časa za računalnik. Neža je ta teden še doma, zato je kar pestro. Mož je bil vsega skupaj do danes doma samo en dan, vedno je nekaj nujnega, da mora vsaj za dve uri v službo….potem se seveda zavleče, da pride okrog enih. Ko je doma, mi pomaga in je večinoma časa on z Ivo, da se jaz igram z Nežo, ki je zelo različno razpoložena do svoje sestrice. Pridejo trenutki, ko je vsa raznežena in jo lubčka in stiska, da jo moram prav pazit, da Ivi česa ne naredi. Potem je spet sovražno nastrojena in jo lopne, pocuka za lase, uščipne….. takrat sem res jezna, ampak ji skušam lepo na miren način vedno znova dopovedovati, kako je prav in kako ni. Trudim se, da stavkov ne začnem z NE SMEŠ TEGA, da je ne bi še dodatno vzpodbudila ….. Danes zvečer, ko sem jo uspavala, mi je rekla, da ati ne sme prinesti Ive v spalnico, ker jo bo ona vrgla s postelje da bo umrla in bo šla v grobek. Kar brez besed sem ostala….mislim, kaj sploh povedati na to ? Danes je bila z babico in dedijem na pokopališču…morda ji odtod kakšna asociacija, ker ve, da osebe ki so v grobu pač tam spijo in se več ne vrnejo. To sem ji morala že davno razložiti, zaradi prababice, ki je živela v sosednji hiši, ki je zdaj prazna in jo je vedno zanimalo kako in kaj je s tem….. No, potem, ko so se vrnili s pokopališča pa jnašla mene, kako spim z dojenčkom na kavču in to jo je tako prizadelo, da je kar odšla gor k babici in dedku, ter s solznimi očmi rekla, da mamice več nima rada. Punce moje, kar v skrbeh sem. Upam, da jo bo minilo. Ampak res je že od nekdaj tako noro navezana name, sem se ves čas bala da bo tako, čeprav smo jo zelo lepo pripravljali na prihod dojenčka. Povsod je sodelovala. Brali sva knjigice o dojenčkih, se pogovarjali, z vsem je bila seznanjena, res sem mislila, da je odlično pripravljena. Pikabu, imaš kakšen nasvet zame ? Tvoja Ema se obnaša kot da bi bila stara 10 let, ne dve. Kar se tiče Ive, je pa res pravi zakladek. Pridno papca in spančka. Vmes jo seveda kaj šraufa, pa se malo joka. Imeli smo že dan, ko je celega prespala, pa dan, ko je ves dan jamrala…še se iščemo, ampak zaenkrat ni problemov. Popkovino ima zaenkrat še, zato se umivamo s krpico. Zgleda, da bo ta krnek še nekaj časa gor, ker se je drži kot klop. Kožo ima še vso luskasto, vendar je ne upam mazat z oljem, ker dobi potem izpuščajčke. Na sploh ima kožo izredno občutljivo. To ima darilo od mamice. Moja koža je tudi za en drek. Malo se počoham, pa imam 20 minut rdečo. Upam, da ni samo slabih stvari od mene podedovala. Hvala za nasvet o čajčku. Jaz ga že dva dni redno pijem, zaenkrat krčov še ni, razen zvijanja pred kakanjem. To jo zna kar bolet, ampak zelo hitro mine. Mleka imam zaenkrat tudi dovolj. Včeraj je patronažna tehtala mojo pikopoko, ker je bila ravno en teden doma, pa se je zredila za celih 260g. Se pravi, da ima hrane več kot dovolj. Pa se nikoli ne hrani na obeh dojkah naenkrat. Prejšnjo noč mi iz desne sploh ni pila, ker je res pridno spala, je samo dvakrat malo pojamrala in ko sem ji ponudila mleko, je zaspala že po kakšnih dveh minutah. No, ko sem danes zjutraj vstala, sem imela desno dojko trdo kot kamen in sem izčrpala 110 ml mleka. Še dobro, da se mi ni naredil mastitis…še tega mi je treba. Bradavice bolijo, se mažem z lanolinom in upam na boljše čase. Mislim, da mi je ravno lanolin privarčeval razpokanje bradavic, saj sem prvič imela čisto fuč obe. Šivi se me še pridno držijo, ampak me sploh nič ne bolijo. Že v porodnišnici sem lahko po turško sedela na postelji med dojenjem in me niso nič zbadali. Za razliko od prvič….vsaj to mi je bilo prihranjeno. Hrana; zaenkrat se izogibam sadju, razen v kompotu, pa banane jem. Ne bašem se s solato, pa zelja, fižola, in še kakšnih stvari, ki mene ful napenjajo se izogibam. Žal se ne morem izogniti čokoladi. Ta pa res gre v promet. Imam volčji apetit. A je pri vas tudi tako? Že v porodnišnici sem komaj čakala, da bom slišala, kako na hodniku ropota voziček, ki vozi hrano. Sploh ne vem, kdaj bojo začeli kilogrami kopneti. Sem na minus 6, še sedem mi jih je ostalo. Obleke še vse nosečniške nosim. Le ene stare hlače, ki so mi bile prej zelo prevelike dobim gor. Kako pa kaj pri vas? Ja,. Pa seveda še to. Vaši sončki so pravi angelčki. Vse slikice so fantastične. Če mi nismo en manekenski mesec. Le kaj je bilo v zraku, ko smo te otročke delali???!!!!