beki24
|
jutro no midve pa zdejle nočeva spati! Mi mala kravce pase na trebuhu - a se vaši tud že ful dvigujejo? naša ful glavo dviguje! to je bilo ob 6ih zjutraj amazona, naša joka tudi npr. če se preveč naje,potem jo moram pa malo po trebuščku masirat, drugače pa več ali manj samo jamra! Res histeričen jok imamo pa že 3 dni okoli dveh ponoči- ko je sita, brez krčev in budna kot čuk in noče spati! Prej sva jo okrog nosila, pa se je že razvadla, pol smo bli pa do treh- štirih pokonci in potem ob 5.30 spet- meni se je že mešalo od nespanja!! Zdaj jo pa pustiva, da se dere ( prvo noč sva obe jokali- vsaka v svoji postelji ), no zdaj se samo ona dere, najbol zanimivo je to ko probava če bo kdo prišel jo dvignit- joka, pa neha in mal počaka, pa mal zajamra in potem spet jok, pa vmes spet neha in potem spet jok!! Midve sva trenutno tudi samo na flaški- mleka pa tudi toliko, da mi kar teče, ko se dojiva in potem se mali zaleti ene 4x, pa obe sva mokri, ker vse mimo teče Drugače pa je naš ritual pri hrani naslednji: je, podre kupček, včasih še kaj ven vrže, potem spet mal poje, mal zadrema, pol se ji kolcat začne, čakamo, da mine in potem mora spet mal pojest....pa kupček podre, če je sreča, potem pa spat !! Gaya- a si si poskusila mleko izčrpavat? Poskusi po vsakem podoju do konca izprazniti dojko, da nastane potem več mleka ( ne verjet, da ti ga bo zmanjaklo, če si ga boš črpala), meni je še patronažna rekla, da včasih še ona reče , da naj si kakšen dan mleko črpajo, da se malo poveča proizvodnja!! Jst mam tolk mleka, da me je že strah , kaj bo, ko bom hotela nehati ( npr. zdej si ga iz vsake dojke načrpam po cca.110- 130 ml na približno 3-4 ure- enkrat več, drugič manj- v glavnem, ga še stran zlivam ) Drugače se pa naša kljub temu, da je že 3 tedne več ali manj na flaški, še zmeraj rada doji, če ji dam , samo potem tako vleče ko nora, da se ji skoz zaletava, pa crklja se preveč na dojki( ja to je res) pa spi vmes in potem se lahko 1 uro dojiva, kar je pa problem, ker je čez 1 uro spet lačna! Kopanje- ja naša je zelo pridna med kopanjem, prav uživa, samo problem je da nje to ne uspava ampak se še bolj zbudi in potem noče spat!! No drugače imam jst občasno še zmeraj vročino ( zaradi vnetja maternice), kljub temu, da sem že 10 dni jemala antibiotike ( tudi to je razlog, da se ne dojiva polno- ker sem jst čist preveč zmatrana). Danes grem spet v porodnišnico, mislim, sem zdaj toliko tam kot une, ki grejo čez rok , pa upam, da mi bo dal nove antibiotike, take, ki bodo delovali, ker mam tega že poln kufer!! Pa tudi če to pomeni, da gre mala na Aptamil!! Drugače pa našo zvija odkar sem jaz na antibiotikih in zdravilih še bolj, kot bi jo drugače, kapljice dobiva že 14 dni ( tudi zato- ker se je ful napenjala in ni mogla kakati), zdaj jih dobiva redno 3-4x na dan in je malo bolje! Zvija jo še zmeraj, ampak ne toliko, kot bi jo brez kapljic!! Tako da o AD3 kapljicah raje ne razmišljam!! Drugače pa tudi jaz pijem zdaj kombinacijo bebe čaja in kamilic- upam, da bo kaj pomagalo!! previjanje ponoči- jaz jo previjem enkrat od 20-22h, namažem jo s kremo za vneto ritko, ker je bolj gosta( po nasvetu patronažne), potem se pa okoli 5,6 zjutraj spet previjeva! To je zdaj, ko jo ima po 20 uri zvečer moj, jst grem pa spat, da lahko imam potem nočno izmeno , kaj bo pa drug teden ko gre on v službo , povem potem.........