muki1
|
Maxica, Neža se na vsake kvatre enkrat spomni, da se je ona tudi dojila, ampak nikoli ne tečnari. Edino enkrat je med skupnim kopanjem imela nek trenutek slabosti in je malo potegnila, pa itak več ne zna, pa ni nič priteklo, potem se je režala s te blazne fore, kaj je zdaj ona naredila. Ljubosumja ni. Polno težav in težavic mamo, da ne bo izpadlo, da se hvalim, ampak ljubosumja res ni čisto nič. Ena sama ljubezen z Nežine strani. Jo tako nežno crklja, včasih pregrobo, ampak ne zlonamerno. Pa ko zjutraj vstaneta je takšno ljubezensko gruljenje, da se mi kar srce topi. Najbolj pa se kaže Nežina brezpogojna ljubezen ravno pri igračkah. VSE ji da. Svojega dolgo časa najbolj omiljenega telebajska je recimo včeraj zvečer nesla s sabo spat, potem je videla, da Iva že spi v svoji posteljici in se je čisto raznežila, ter Telebajska položila k Ivi, ona pa je šla spat brez igrače. To je nekaj tako lepega, nesebičnega, da mi je skoraj razneslo pljuča od ganjenosti. Upam, da tako ostane. Ga pa zdaj že Iva kvačka. Saj taki mali verjetno še niso sposobni čutiti ljubosumja, ampak, ko se jaz in Neža crkljava in delava kakšne neumnosti, se ona začne bunit, pa na vsak način hoče k meni v naročje. Tudi če je pri atiju, potem hoče k meni.