mis
|
Joj, kok je blo lepo videti da me pogresate, še lepše pa je blo brati ko ste mislile, da smo že doma. No naj povem od začetka. V torek sem slišala da piska in hrope, v sredo sem jo šla pokazat, Ventolin. V petek kontrola. Nič novega. V soboto zvečer nisem vedela kaj narest. Zvečer zaspi in noro kašlja. Groza. Res revica. V nedeljo zjutraj pa tako piska, da sem rekla gremo. Tam dobimo inhalacijo Ventolina, posluša, nič bolje. Pridemo čez 3 ure, ker so tako rekli. Nič bolje. Začnem razmišljat, da res malo poje. Ne more, ker je zabasana, nima apetita... Skratka, gremo noter. Inhalacije s fiziološko, filanje fiziološke v nos in seveda infuzija. Ob prihodu je imela 100g manj kot pred enim tednom. Tina je glede na situacijo pridna. Predstavljejte si, da se lahko sprehajava na 2 kvadratnih metrih, ker je skoz priklopljena. Na začetku se je skoz hotla igrat s tisto cevko v roki, zdaj se je že navadla. Danes je res ful spala. Pojedla, spala, pojedla, spala... popoldan ni veliko spala, no zdaj pa že eno uro drnjoha. Čez dan tudi jaz kaj z njo zašvasam, kolkor uspem, ker je skoz nekaj. Ni tako hudo kot se mogoče sliši, al pa sem se že navadla. No, ima pa virus RSV, ki se prenaša preko kihanja, kašljanja... Odrasli so večinoma samo prehlajeni ali nič, otroci do 1 leta pa ponavadi zbolijo tako kot Tina. Pljuča.
|