Maxica
|
Jutro, čveke. Jah, danes je pa res vreme. Bljak. Upam, da bo vsaj snežilo, če že mora biti taka gniloba. Jaz sem danes spet sama z otrokoma, pa še mama in ata sta nekam šla, tako da smo sami trije v celi hiši. Moram pa še hodit na ogenj dajati v kurilnico, vendar pa fantička mi je že uspelo nahraniti in oba preobleči, pa še sama sem celo že zajtrkovala. Jupi. Posvetovalnica - Lan se je od odpustne teže zredil za kar 1100 g, zrastel za 5 cm, tako da je res že cel dečko. S kolki je vse v redu, tako da je zdravnica rekla, da ga lahko povijam že kar brez povijalne plenice, torej samo pampersko. A še katera tako povija že pri enem mesecu? Maxa vem, da sem tri mesece povijala s povijalno in tetra plenico. Mah, če tako pravi zdravnica... Sem sklenila, da ga bom ponoči še kar široko povijala, tako da bo tudi malo bolj toplo imel okrog ritke, za čez dan mi pa čisto paše, če je samo pamperska. Je res hitro opravljeno previjanje. Drugače je pa vse v redu, pregledala je očke, ustka, trebušček, lulčka, kravice je pasel, v sedeči položaj ga je postavila, drugega pa mislim, da ne. Sedaj pa spet kontrola teže in rasti čez en mesec. Se je pa že nekaj spremenilo v teh dveh letih. Baje se sedaj po nekih evropskih standardih začne z uvajanjem goste hrane že po dopolnjenih štirih mesecih. Halo, saj to bo pa res brž. Pri Maxu so ful težili, da je treba zgolj dojiti 6 mesecev, no, sedaj so pa že nove fore. Mah, bomo videli sproti. Pri Maxu sem se ful držala tega in tudi precej komplicirala pri gosti hrani, kar se je izkazalo kar za prav, saj ni bilo nikoli kakšnih problemov z alergijami. Upam, da bo tudi sedaj podobno. Aja, pa navadno mleko naj bi se začelo uporabljati šele tam pri letu in pol, do takrat pa kar adaptirano za pitje. Eh, kr neki. Evik, a si dala Matjažu kaj čaja? Morda je zelen kakec od tega. Jaz Lana milim na tri dni, dam pa kr malo tekočega niveinega mila na tisti vlažilni robček in ga s tistim umivam. Tako mi je že pri Maxu pokazala patronažna in še vedno tako prakticiramo. Tune iz konzerve jaz tudi kar precej pojem, do sedaj ni bilo kakšnih posledic. Tako kot pravijo - manj kompliciraš, bolje je. Kje so pa res ostale, pogrešanke? Dajmo, dajmo čveke, na plano. Kot da imate še kaj drugega početi, kot viseti tu na RR. Evo še ena fotka od Maxa pri enem mesecu, pa ena iz bazena. Smo hodili na plavanje za dojenčke, 10x je bilo, enkrat na teden in je bilo super. Komaj čakam, da bo tudi Lan dovolj star, pa da spet hodimo. Enga sončka vsem vam.