|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
4.11.2006 22:18:10   
Maxica
Sem utrujena sto na uro, tako da se jutri kaj več oglasim.
Bi rada sam povedala, da mi je prejšnji dan Evik sporočila, da doma uživajo, da je Matjažek prav priden fantek, da pa špara oči in še ni bila nič na forumu. Upam, da se bo kaj oglasila v kratkem.user posted image Pogrešam njene user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 301
4.11.2006 23:25:56   
Pikabu
Lep podrav vsem.

Evo mene, končno nazaj. Saj ne vem, ali naj vam povem po pravici, zakaj sem bila brez interneta ali ne? user posted image user posted image user posted image V sredo sva se z možkom nekaj spičila in jaz kakrnšna sem, sem se držala, on mi je iz jeze odklopil modem in ga nekam skril. Sicer sva naslednji dan normalno govorila, ampak modema in interneta mu pa nisem hotela omenjati, sem mislila, da ga bo sam od sebe pač uredil nazaj, pa ni bilo nič od tega. Sem pri sebi sklenila, da mu ne rečem nič glede tega in bom zdržala brez, dokler ne bo pač on uredil, pa sem zdržala do danes, zdaj mi je bilo pa dovolj. Sva skupaj gledala BAR, potem je pa on rekel, da bo gledal tisti film naprej in sem ga lepo prosila, če mi uredi nazaj, pa je potem v smehu šel in mi prikopil. V bistvu je bilo vse čisto brez veze, ampak sem bila trmasta pri sebi, da bom zdržala brez., dokler se on ne odloči, da grem lahko spet kaj gor, da mu dokažem, da nisem taka odvisnica, no, pa do danes mi je uspelo. Aja, nisva se pa spičila zaradi interneta. Joj, joj, če pomisllim, kako sem bila jezna, ko sem ugotovila, kaj je naredil. user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem se komaj prebila čez vse, kar ste napisale. Super ste punce, spet smo nazaj. Prav v veselje mi je brati vse to. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Muki
, upam, da je Neža spet v redu. Saj tudi pri nas kdaj pride do kakšnega izpada. Ga je ene dvakrat udarila po glavi, ampak sem potem to povezovala s tem, da opazuje mene, ko ga trepljam (po njenem tepem) po ritki, ona ga je pa pač po glavi. Drugače je pri nas tako, da tudi Emo v vse vključujem. Ko ga grem previt, jo posadim na previjalno in mi ona podaja robčke, pa obriše ga, pri kopanju vedno pomaga, pa tudi sama od sebe me pogosto posnema. Če jaz dojim Maksa, ona doji svojega dojenčka. Mi je pa ravno ena prijateljica pripovedovala, ki bo sicer imela prvega otročka, ampak je psihologinja govorila o tem na materinski šoli, da je menda dobro, če ima starejši otrok svojega dojenčka in da naj bi mu pustili, da z njim dela, kar želi. Pomeni, da naj bi otrok sproščal tudi agresijo na tistega dojenčka. Jaz Emi sicer vedno rečem, da Ane (tako je ime njenemu dojenčku) ne sme kar vržti na tla, ko sej naveliča, ali pa je tepsti. Ali pa to: zelo ji je všeč, če se lahko usede na enega od naju z možem in jaha. Potem je to isto počela z Ano. Sem se vedno bala, da bo to tudi Maksu naredila. Jaz ji vseeno govorim, kot da tudi Ano boli, da naj z njo ne počne tako, ker se bojim, da bi tudi z Maksom potem isto počela. Se pa pri nas zelo obnese to, da ima ona svojega dojenčka. Skoraj ga moramo vzeti na sprehod s seboj, jo komaj prepričam, da je njena Ana premalo oblečena za ven. Kakšnega nasveta ravno nimam. Pri nas bolj po občutku delamo. Včasih mi je hudo, ker se mi zdi, da mož pretrdo prime Emo za kakšno stvar, pa potem zanalašč kaj naredi, ampak pri nas je bolj problem, da je do naju bolj agresivna (če je), oz. se do naju grdo obnaša. Je pa veliko bolj pridna, kadar smo sami, brez atija, če je on zraven, veliko bolj poskuša izsiljevati. Sicer ga ima pa zelo rada. Zjutraj vedno najprej vpraša, kje je Maks. Pa vedno ga hoče pobožat, če tudi spi. In potem ji dopovedujem, da Maks spi in da ga bo kasneje pobožala pa ona tako lepo reče: "Samo pobožala ga bom.".

@lina,
me včasih prime, da razmišljam, kako bo lepo, ko se bosta oba skupaj igrala, pa komaj čakam, da bo tisto uvajanje goste hrane mimo in da bom lahko nromalno za vse kuhala, ampak se potem spomnim točno tega, kar je altati pisala. Nikoli več ne bo tako odvisen od mene, tako nebogljen. Pri Emi sva bila midva tudi strožja, pa sva se trudila, da jo čim manj nosiva, pa zvečer je šla striktno spat v svoj košek, zdaj si pa mislim, da moram uživati, ker ga lahko tako nosim, če ne drugega, bo kmalu kar pretežak, pa ponoči je tak cuker, ko me ko en čukec gleda. Je čisto priden zraven mene, leži in me gleda, prav čutim, kako mu je najbolj pomembno, da čuti mojo bližino. Jaz tudi neskočno uživam v vseh trenutkih. Zraven mi je pa v veselje opazovati Emo, kako je že velika, koliko stvari razume, kako mi pomaga. Prava mala cukra sta oba. Aja, pa spomnim se službe, pa si še toliko bolj želim, da bi čas počasneje mineval. Pa ne, da ne bi rada hodila, uživam v službi, samo vem, kako mi bo spet težko ju oba pustiti, pa hudo mi je, ker bom imela manj časa zanju in mi ni vseeno da bo nekdo drug prvi videl stvari: npr. prvi korak, če ne bo Maks prej shodil in podobno.

Naja,
čestitke, čim prej se nam pridruži.

Punce, blagor vam, da vam gredo kilogrami tako lepo dol. Pri meni je pa veliiiiiiika kriza. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Iz porodnišnice sem prišla lažja za približno 7 kg, zdaj sem se 4 že zredila nazaj. Približno 14 dni kao pazim, kaj jem, pa gre vseeno gor, nič dol. Pa polno dojim, veliko smo zunaj na sprehodu, veliko dela je z obema otrokoma, pomeni, da nisem veliko pri miru, kile pa takole. Nimate pojma, kako sem žalostna in potem v vsej krizi, namesto da bi manj jedla, mi najbolj diši čokolada in iz same depresije pojem celo čokolado. user posted image user posted image user posted image user posted image Danes in jutri si še pustim grešiti, ker je mož spekel božanski štrudelj, s ponedeljekom pa res stroga dieta, da vidim, če bo kakšen učinek in da dobim zagon, da bom pazila še naprej. Najhuje pa je, ker se ob dojenju zelo lačna, potem imam pa za vsako stvar slabo vest. Da vam še povem današnjo štorijo. Se je Ema šla tehtat in sem se za njo še jaz. Pa je bil spet šok, spet je šlo gor. In možu nekaj jamram, pa se pogovarjava o tem. Med tem časom Ema najde škatlico, kjer so kovanci noter in začne možu razlagat, da gre v trgovino in kaj vse bo kupila. Nato teče, da bo atiju kupila tiste bonbne, ki pečejo. Pa se z atijem nekaj pogovarjata okoli tega in jo vprašam, kaj bo kupila meni. Potem pa sledi trenutek tišne in kot strela z jasnega: "NIČ!!!!!!!!". Pa jo vsa šokirana pogledam in vprašam, zakaj ne in ona meni reče: "Ti imaš samo vodo.". Pa se nisva z možen prej nič okoli tega pogovarjala, sama od sebe se je spomnila. Sva se tako oba smejala. Bom kar Emo zadolžila, da bo pazila na mojo dieto. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Glede drugih stvari se mi ne da kaj dosti pisati, bom sproti, upam, da ne pride spet do kakšnega mrka. user posted image user posted image user posted image Grem gledat, če naš tamali cuker še kar spi.

Uživajte, res vsas je lepo brati. Pogrešala sem vas. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 302
4.11.2006 23:47:19   
mis
O Pikabu, dobrodošla spet med nami!

Naja čestitke! Čim prej se nam pridruži! Pa smo vseuser posted image

Glede plenic: jaz uporabljam bombažne pralne Bambino mio. Moram reči, da sem zelo zadovoljna. Se mi zdi da ni kaj veliko več dela z njimi. Perem na tri dni, hitro se jih zloži. Jih že vnaprej pripravim in potem samo vstavim v hlačke in namontiram gor. Ma pa naša Tina konkretno ritko zaradi njih.user posted image  Ponoči dam Pampersko, da mi ni treba ponoči previjat, pa moram rečt da so slabše od bombažnih. Že dvakrat je bla pokakana do pol hrbtauser posted image

Jaz zaenkrat polno dojim, ji še nisem nobene flaške do sedaj dala in mislim da nam dobro laufa. Vsaj mala je sita in zadovoljna. Podojiva sev 15-20 minutah. meni tudi mleko kar samo teče...

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 303
5.11.2006 5:30:46   
beki24
moram preverit če moj avtar delauser posted image

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 304
5.11.2006 5:32:33   
beki24
zdej pa bo- upamuser posted image

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 305
5.11.2006 8:54:06   
Clody
ooo Pikabu, sm se že ustrašla, da ni kej fejst narobe!!!!
Pol pa poveš tako smešno!user posted image user posted image user posted image Ah, ti desci so res kot eni otroci. Ne morm verjet, da je čakou do kdaj boš zdržala!! hehehe Moj je tud odisnik od neta in ne bi zdržou tolk časa, bi jest najbrž dlje!!!
Otroke maš pa res pridne. A nima Maks nič krčou??
Glede kil pa nevem kaj je to!! Res smešno glede na to, da polno dojiš. Jest se nism še nč vagala, ker nimava vage - po en stran še bolš, da nism pol kej zagrenjena!

Vidm, da samo še jest nimam slikice - morm zrihtat!

Drgač je pri nas noč minila spet  mirno. Ustal smo  dvakrat se podojil in koma nazaj. Še zdle zjutrej je potegnu, ponavad bi se že crklou in gledou naokol. Včer smo imel polno obiskov in se še skopat nisva mogla. Zdej bi ga že vsi radi pršli pogledat.

Aja, sm se pa včeri nasmejala ko ga je ati previjal. Se je mali odloču da ga še pokaka in je zagnal ene dva torpeda direkt vanjga. Sm misla da se bom še jest u hlače od smeha. Je bil ati vs rumen, pa ni vedu al se nej smeji al joka!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Tiste ki imate fantke! Kdaj se nej bi pa lulija bolj konkretno začel umivat??

Zdej grem pa še malega nahrant pol pa prvič v trgovino!!

Mejte se!!

18.10.2006 se nam je pridružil Nejc!

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 306
5.11.2006 10:50:27   
štorkljica
Dan!
Clody HA HAuser posted image user posted image , vem kako je to, mene je mala tako storpedirala enkrat ko sve bile še v porodnišnici, sem mela odspredi celo spalko vsrano. Sem se lahko samo smejala kako original je mala cilala.
No drugače pa lahko končno kaj napišem, ker ma Ajdo zdaj očka v rokah, joj se rada ujčka. Zdaj sve se glih totalno napapcale, ponavadi bi mala še vzela joško, zdaj pa se je vstran obračala ko sem ji jo še ponujala. Zaspat pa noče in noče. Upam, da jo bo ati uspaval!
Tasha enkratno srčkani ste!! Pa tisti spanje na atiju je res svetovnouser posted image
Pikabu lepo, da si nazaj, je blo prav čudno ko te tak dolgo ni blo, kot da bi šla ponovno rodituser posted image user posted image user posted image  Joj, jaz bi ubijala za internet, da mi moj to naredi...user posted image user posted image user posted image  GRIZEM!! user posted image
Plenice pa bomo mi tudi malo eksperimentirali zdaj v začetku, do zdaj smo meli Pampers, pa Babylove (oboje zadovoljivo), potem hočem še probat Fixies, pa une od Mulerja, pa Šparove pa še kere. Bom videla kere se bodo najbolje obnesle, čeprav sem od vseh ki so kdaj meli otroke dobola nasvet, da so Pamperske najboljšeuser posted image
Glede mleka, a je možno, da se ti kateri dan naredi malo manj mleka, ker si mel bolj stresen dan? Recimo mene je včeraj tista novica z mojim psom totalno potolkla, potem pa je Ajda še proti večeru mela neke nastope in sem bla zvečer že skoraj brez mleka. Sem si za rezervo pripravila v flaški, pa ni hotela vzetiuser posted image  No pa sem jo potem pred spanjem vseeno z mojim nahranila, ga je blo očitno zadosti. Sem pa proti jutru ugotovila, da moje dojke niso več tako zelooo polne kot ponavadiuser posted image  Mogoče kera ve zakaj to?
Altati jaz tudi nisem pristaš kondomov, samo kaj pa če spet zanosim. Ta "iztop v Šiški" je bolj tako-tako izvedba varnega sexa, a ne? Kdaj lahko začnemo kontracepcijo jemati, tabletke ali pa uno Mirelo (ali kaj je že??).
Lucika meni se tudi zdi, da ma moje mleko podoben vonj kot otrokovouser posted image user posted image

No dovolj bo....PA LEPO NEDELJO VSEM!!!

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 307
5.11.2006 10:59:06   
Maxica
Dobro jutro, uf, končno sem se malo odpočila. Včeraj sem se namreč kar malo preveč precenila in počistila celo stanovanje, s tem, da sem bila od zjutraj pa do štirih sama s svojima dvema otročkoma, ob petih so pa prišli moževi starši na obisk in so bili pri nas cele tri ure. Sicer so skoz govorili, nič nas ne pedenat, a imate kaj za pomagat itd., pa tašča je prišla na svoj račun, ker je pestovala user posted image  cel čas, ampak saj veste, kako je. Valjda ne bom pustila prazne mize, pa uležt se tudi ne morem, najin "ritem" z Lanom se je čisto sesul, ker je cel čas spal v naročju, tako da sem ga po treh urah kar vzela in šla previt. Sicer bi spal enih pet ur, pa bi imeli spet veselje ponoči. Koliko časa pa so pri vas obiski, če so? Jaz mislim, da je še prezgodaj zanje, nisem še v redu. Zvečer mi je vse tiščalo dol, sem se že bala, da bom maternico izgubila. Čišča se mi je povečala, tako da vidim, da je res treba počivat.
Aja, se mi je zdelo, da imam na levi dojki včeraj bolj malo mleka, pa sem si za hec skuhala sezamov napitek. Pije katera? Se zbudim ponoči, pa gledam, sem mislila, da mi bo dojke razneslo, toliko mleka je bilo. Tako da res učinkuje. Priporočam, če bo katera imela krizo kakšen dan.
Glede lulčka - meni je zadnjič patronažna rekla, naj malo kar potegnem kožico, toliko, da pridem do morebitne umazanije, ki se nabere od seča. Ampak to je res malo, lih toliko, da se vidi glavica. Ne vem, pri Maxu to nismo počeli, verjetno je to sedaj spet ena "nova moda".
A ve po potrebi previjate ali kako? Jaz zdaj gledam, da na ene 3 ure, pa če se da, med dojenjem, se pravi, da fajn poje na eni strani, ker se vmes največkrat pokaka, pol greva pa še na drugo stran jest.
Lucika, nikar mu ne pusti, da ti to počne, če imaš probleme z bradavicami. Za cucljanje obstajajo dude. Ne pusti se mu, ker je škoda, da ti uničuje bradavice samo zaradi certanja. Ker boš preveč trpela, ko bo čas za hranjenje. Sicer pa - probaj si jih mazati, pa nastavke si kupi, toliko da se ti zacelijo.
Čestitke Naji, čestitke za Lana. No, pa ni bil nič kaj premajhen. Presneti ginekologi, samo mešajo nas s temi njihovimi meritvami.user posted image
Pleničke imamo mi že kar od vsega začetka št.2. Nismo bili še nikoli mokri, edino pokakani smo bili včeraj do sredi hrbta.user posted image  Sicer je pa čisto normalno pri fantkih, da jim lulček nosi to lulanje vsepovsod.user posted image
Tasha, tudi jaz bi prosila za geslo.user posted image
Joj, Amazona, sožalje za vašega kužka. Vem kako je, nam so lani pred hišo povozili našo 16 letno psičko.
S tem, da sem ta grozovit prizor celo sama videla. user posted image user posted image user posted image  Sožalje.user posted image
Sicer, Amazona, glede mleka na eni strani - midva se (tako kot z Maxom) na levi strani ful težko pristaviva, ker imam precej vdrto bradavico. Tako da ga, če je panika, al pa samo tolažba, vedno pristavim na desni strani. Posledično je seveda tam več povpraševanja, zato tudi ponudba taka. In obratno - na levi strani manj obojega. Tako da zdaj kar malo bolj gledam, da bom ene dva dni več pristavljala na levi strani, pa bo.
Lucika, kakca sicer nisem še vohala, ampak jaz tudi pijem Krtek čaj (komarčkov itd.) in ima Lan od tega (notri so tudi kamilice) malo zelenkast kakec tu pa tam. Itak prek nas vse dobijo vase, tako da čist možno, da tudi kakec "diši" po tem.
Hehe, Pikabu, ti si pa faca. Zaradi svoje trme nas pustiš v negotovosti in skrbeh.user posted image user posted image  No, sam da sta porihtala sedaj. Ampak sedaj nas pa ne zapuščaj več, te pogrešamo, veš.user posted image
@lina, ja, jaz tudi večkrat tuhtam, joj, kva bi bilo fajn, da bi imel že ene par mesecev, da bi se zavedal okolice, pa da ne bi bilo njegovo življenje več samo v mojih rokah, da ne bi bil odvisen samo od mene, itd.itd.itd., ampak res pol pomisliš, kako gre čas hitro, lih zdej bo ene pol leta, še malo, pa bomo šli nazaj v službo, ti enkratni trenutki pa bodo samo še spomin. Zato se je treba res prav opomniti in v vsakem trenutku sto procentno uživati.
Tiste, ki imate drugega otroka, povejte, a je vaše navdušenje in ostalo tako, kot pri prvem? Ker sem jaz že ene parkrat prav opomnila moža, slikaj Lana malo, Maxa smo non stop slikali in snemali, sedaj pa kr nekako gre vse skupaj mimo nas. Pa je rekel mož, da je to čisto normalno, ker smo vse to že sprobali in da smo že vajeni vse skupaj. Ampak meni se kr zdi škoda in se mi smili Lan, saj ni on kriv, da je drugi otrok. Kako je pri vas?
Pikabu, čudno, te tvoje kile, prav res. Se mi prav smiliš, ker vem, da si se že celo nosečnost pazila, sedaj pa spet... Ampak, saj bo, boš videla. Sedaj je lih ta smotana zima tukaj, pol spomladi bodo za nami kilometri sprehodov, boš videla, kako bomo vse fit. Itak pa pravijo, da vse kile, ki jih dobiš v nosečnosti, imaš čas, da jih v toliko časa, kot si jih pridobival (se pravi 9 mesecev), tudi izgubljaš. Čudno se mi edino zdi, da jih ti sedaj šele pridobivaš.user posted image  Dojenje pa tudi mene prav izčrpa, sem tako lačna, pa samo kakšni piškoti me potolažijo.user posted image
Hehe, vaša Ema je faca. Ti pa samo vodo.user posted image user posted image user posted image
Ok, dovolj bo zaenkrat, gremo še malo počivat.user posted image  Lepo nedeljo in enga sončka vsem vam.user posted image

(odgovor članu Clody)
Neposredna povezava do sporočila: 308
5.11.2006 11:24:49   
Maxica
Še to sem hotela vprašati - a katera uporablja čebriček za kopanje? Mi ga pri Maxu nismo imeli, sedaj pa razmišljam, da bi ga Lanu kao Miklavž prinesel (spet revež drugi otrok, pojma nimam, kaj naj mu prineseuser posted image ), ampak nimam pa izkušenj, a se obnese ali ne? Ima katera že izkušnje z njim?
Amazona, mleka ne more kar zmanjkati in dojke niso posodice, v katerih bi mleko stalo in čakalo, da ga otrok spije. Dela se sproti, tako da po nekaj začetnih dneh, ko so dojke polne in trde, občutek napetosti popusti in mama misli, da nima več mleka. Ampak verjetno sta se ti samo ponudba in povpraševanje v toliko uskladila, da je videti, kot da so dojke prazne. Pa niso, verjemi. Sicer pa - jaz sem si prvič ful pomagala s forumom Dojenje na MONu. Malo poglej, morda tudi tebi pomaga kakšen odgovor.user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 309
5.11.2006 12:17:06   
muki1
Zdravo punce.

Tasha sneguljčica, jaz bi tudi geslo.
Frrr, tvoj Jaša je pa res dojenček za reklame. Pa všeč mi je, kako imata steno poštimano, v roza barvi. Jaz bom tudi dnevno malo popestrila, ko bom pri močeh za malarijo. Me tudi mika ena roza varianta user posted image . Moj me bo sicer ubil, ampak na koncu mu bo itak potem všeč. Samo modem naj mi pusti pri miru user posted image  user posted image  user posted image . Pikabu, ti si res ena trma, tvoj pa tudi user posted image .

Amazona, sožalje za peseka. Sigurno ti lahko od stresa primanjkuje mleka.
Kile....no comment. Sicer se ne redim, ampak dol pa tudi gre po polžje. Še vedno sem v nosečniških cunjah, ki so mi zdaj seveda prevelike, pa si nonstop hlače gor vlečem in to me prav nervira. Pikabu, o kakšni dieti ti to govoriš? Malo je še prezgodaj. Edino če misliš brez sladkarij. Saj te čisto razumem, ko si se vso nosečnost pazila in nisi smela sladkega, zdaj po neprespani noči meni tak cuker pade, da me edino čokolada za silo spravi k sebi, res...... 
Verjetno je tvoje telo na sladkor reagiralo z jo-jo efektom. Zdaj shranjuje kalorije za primer, da ga boš spet stradala.
Drugače pa hvala za odgovor. Mi imamo tudi dojenčke, ampak nobenega nima Neža tak za svojega, kot ima Ema Ano. Drugače je kakšen dan super, drugi dan ima spet izpade. Amapk zmeraj pravi, da ima Ivo rada. To je dovolj user posted image . Previjat jo pa noče. Sleče jo do plenic, kakec pa se ji gabi. Se zmeraj trosi, ko je plenica pokakana in se umakne user posted image .
Joj, sploh več ne morem pisat, ker me Neža utruja user posted image . Bom probala zvečer spet kaj naklamfat.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 310
5.11.2006 13:14:24   
mtina
Sedaj na hitro, mogočre kasneje več: Ali vas kaj bolijo hrbtne in rebušne mišice? Mene prav PEČE!

Drugače je naš mali danes prava tečka, se samo joče.

Sonce!!!

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 311
5.11.2006 16:37:49   
Pikabu
Tudi jaz sem vas zeeeeeeeeeelooooooooo pogrešala, samo kaj češ, trma je trma. Saj on je bolj kot ne pozabil, da ni modema, jaz ga pa nisem spomnila. On je bolj malo na internetu, sem računala, da bo šel kaj kmalu plačat položnice in bo takrat priklopil nazaj, pa se mi je včeraj zazdelo, da vseeno utegne predolgo trajati. Drugače je krasen mož, pa vem, da sem tisti dan bila jaz vsega kriva, samo kaj, ženske smo ženske, pa mene še malo hormoni dajejo in smo bili tam. Važno, da sem sedaj nazaj. Sem bila pa sprva res kar malo jezna, potem se mi je pa zdelo zabavno, čeprav sem se ves čas spraševala, kaj se dogaja in kako ste kaj. Pa jezilo me je, da nisem mogla iti pogledat,kaj se v baru dogaja, pa sva ptoem zvečer skupaj gledala BAR in kometnirala. to ej bilo pa tudi nekaj, ker sicer ga ne gledam. Samo tukaj na RR-ju preberem, kaj se dogaja.

Sem šla gledat slikce od mis, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image res ste luštna družinica, Tina pa prava mala lepotička. Aja, pa mis hvala, ker si napisala, zakaj me ni.

Tasha,
tudi ti imaš lepotca, pa kako ti zgledaš mlada... Res kot ena punčka, to je kompliment, da ne bo pomote.

Tudi vse ostale slikice so lepe, otročki so pa itak zakon. Se mi tako fino zdi, da smo zdaj tukaj naprej in delimo radosti in skrbi druga z drugo, pa predvsem, da si podelimo tudi te slikice. Obljubim, da se v tem tednu tudi sama potrudim in kakšno dam, pa predvsem, da naredim album. A lahko prosim še vse tiste, ki imate narejen albume, za geslo? Hvala.

Našedva otročka trenutno pridno spančkata, sicer mislim, da se bo Maks kmalu zbudil, ampak vseeno izkoriščam, dokler še spi. Pri nas se je pa že malo oblikoval ritem. Zjutraj se dojiva od osmih do devetih enkrat in je potem več ali manj buden do enih, dveh. V tem času malo zadrema, spi sicer, če gremo z vozkom ven, če smo doma, pa opazuje okoli sebe, malo spi ( za 10 minut, potem pa spet gleda), predvsem mu najbolj ugaja, če je pri kom v naročju ali da smo ob njem in se pogovarjavmo, igramo. V vsem v tem času se še enkrat dojiva. Okoli enih, dveh ima kao kosilo in potem spi daljše obdobje. Potem se spet dojiva okoli štirih, petih in je spet isto kot dopoldne, da je buden, z vmesnimi dremanji do nekje desetih, enajstih. Takrat sledi večerni obred, dojenje in spanje v spalnici. Tako se potem ponoči le enkrat dojiva in spet spanje do zjutraj, ko se vse skupaj ponovi. Maks na srečo zaenkrat nima nobenih krčkov, tako da pretiranega joka ni, razen, če ga ne morem takoj vzeti v naročje, ali če mu pade duda ven, pa mu je ne morem takoj dati nazaj. Ponoči nam je sedaj že dve noči tudi uspelo, da je ves čas spal v svojem košku. Sama se potrudim, da ne zaspim in ga takoj, ko se neha dojiti, prestavim v košek, če tudi ne spi. Dam mu dudo in je do sedaj samo od sebe zaspal nazaj. Se zgodi, da mu duda pade ven, mu jo grem popravit, ampak to ni velikokrat, kar hitro zaspi nazaj.

Tole mleko je res hecno. Jaz sem danes ponoči imela spet tak naval, da me je vse bolelo in sem imela čisto trdo eno dojko in to levo, ki je manjša, pa za katero mislim, da je v njej manj mleka. Je Maks jedel zjutraj, pa mi je ni čisto spraznil, me je še vseeno bolelo, potem sem ga pa ob naslednjem hranjenju spet pristavila na isto stran, da jo je spraznil. Zdaj je pa spet vredu. Mi pa mleko kar teče ven. Če se mu vmes zaleti in spusti, se mi dobesedno ulije, pa kar eni trije curki še vedno špricajo ven. Prav hecno je za vidit. Aja, drugače sem pa začela piti čaj za dojenje, mogoče tudi to vpliva. Pijem ga pa bolj zato, da ne bi imel krčkov. Mi zdaj pridno dajemo kapljice in ni nobene negativne reakcije. Zvija ga ne, ima jih rad in se kar oblizuje, ko mu jih damo.

Glede lulčka je meni pediatrinja rekla, da naj mu kožico le toliko potegnem kot gre, mislim, da se glavica sploh ne vidi, samo luknjica nastane malo večja, patronažna je pa rekla, naj mu kar s palčko umijem. Zaenkrat počnemo tako, potem bomo pa videli, kakšna bodo nadaljna navodila.

Pleničke imamo mi pampers in sicer iz Mullerja. Prvi paket smo imeli iz "navadne" trgovine, se pravi, da so bile poljske in mu je velikokrat prišlo ven, tudi ob robu, ko je tista elastika, zdaj pri teh se pa le zgodi, da je čez noč kdaj moker, ker pač plenička ne zdrži več, drekec pa še nikoli ni prišel ven. Meni so res boljše te Mullerjeve in jih bomo zdaj kar tam kupovali. Ko pa bomo prešli na gosto hrano, bomo šli pa verjetno na Hoferjeve. Te uporabljamo pri Emi in se super obnesejo, tako da imam tudi pri Maksu namen potem s temi nadaljevati.

Maxica, pri nas je vsaj z moje strani navdušenje tako veliko kot pri Emi, pa se mi zdi, da tudi pri drugih. Glede slikanja je res, da malo bolj pozabljamo, čeprav predvsem jaz skrbim, da ga vseeno več slikamo in da bo tudi on imel tako kot Ema. Sem pa samo sebe obremenjevala, kako naj zdaj naredim z albumi. Večino slik imamo shranjenih na računalniku in CD-jih, kar smo jih pa dali razvit, je pri Emi vseeno prišlo na 4 albume. Zdaj pa ne vem, ali naj Maksu delam svoj album, pa še potem Emi svoje naprej, to pomeni, da bo kar nekaj slik potrebno dvojno razvijat, ali pa naj bo album kar skupen naprej. Verjetno se bom odločila za to drugo varianto, ko pa odrasteta, bodo meni ostali albumi onedva bosta pa CD-je odnesla.

Ah, moje kile.... Kakšen dan se res ful sekiram, kakšen dan mi je pa vseeno. Verjetno je vsega kriva sladkorna. Saj drugače je ful čudno. Jaz imam zdaj v bistvu eno kilo manj kot sem imela ob zanositvi, ampak je to vseeno ene 4 več, kot sem jih imela ob prihodu iz porodnišnice. Glede na stanje ob zanositvi sem se zredila le za tri kile, če pa računamo, da sem prve tri mesece nosečnosti shujšala za 5 kg, sem se zredila 8 kg. Mogoče pa samo telo hoče priti na težo ob zanositvi... user posted image user posted image user posted image Ampak to je še vedno preveč. Zdaj bom pazila predvsem pri sladkarijah, pa zjutraj bom poskušala, da bom jedla sadje, pa potem po šesti uri nič in vmes veliko vode. Pa kruh bom poskušala popolnoma črtati z jedilnika, se mi zdi, da ta tudi veliko prinese. Bomo videli, kako bo šlo, sicer pa po prenehanju dojenja ena huda dieta, pri Emi mi je potem po prenehanju dojenja z dieto uspelo shujšati ene 8 kg, se mi zdi. Zdaj bi le to rada dosegla, da se ne bi redila, za vse ostalo se bom pa ptoem sekirala. So mipa cunje vse prav od časa izpred zanositve, tako da mi je verjetno tudi to varljivo.

Maxica,
a veš, kaj bo pri nas prinesel Miklavž? Tistega pametnega kužka. Je že varno spravljen v omari. Emi pa verjetno železnico. Me pa nekaj zanima, ko smo ravno pri tem. Zelo me mika kupiti en tak most, ko je že blazina spodaj. A jo katera že ima in kakšno? Mi smo pri Emi imeli en čuden most, ki ga niti ni kaj dosti uporabljala, pa imeli smo posebej kao eno didaktično odejo, pa se je tudi vedno splazila dol in ji sploh ni bilo zanimivo. Zdaj sem pa videla, da imajo take zanimive, ko je že oboje skupaj, samo sem v dilemi, da spet ne bo zanimivo. Smo bili pri eni prijateljici na obisku, ko sem bila še noseča in je bilo Emi šele zdaj zanimivo. No, nekaj takega bi tudi kupili za Mikavža, samo še proučujem, če se splača. Glede čebrička ti pa ne znam pomagati, ker ga mi nismo imeli niti pri Emi niti zdaj. Ko bo prerasel banjico, gremo vsi skupaj v taveliko bano.

Muki, mislim, da Neža potrebuje samo čas, da se privadi. Verjetno je pa res pri vas Neža veliko bolj navezana nate, kot pri nas Ema name. Saj me pogreša, saj velikokrat reče, atiju NE, MAMI BO, ampak vseeno jo vidim, da je tak človek, ki rabi še druge ljudi ob sebi. Aja, pri nas se tudi zelo trudimo, da jo ves čas za vsako namanjšo malenkost pohvalimo, še posebno, če je kaj povezano z Maksom. Ko pride do njega ga pobožat, ji vedno rečem, kako je pridna, prijazna sestrica. Pa Maksu vedno pred njo razlagam, kako je Ema že velika in pridna, ali pa recimo, ko se greva previjat, pa Ema kasneje pride za nama in mu vedno rečem, Maks, poglej, tvoja sestrica Ema je prišla. Se mi zdi, da se ji res fino zdi, ko njej dajem eno veljavo. Če pa naaredi kaj narobe, ji je nahuje, da jo pošljem stran, še vedno pali tisto, da mora v svojo sobo. Se mi pa zdi, da jo tudi Maks zelo "porajta". Ko jo zasliši, ali pa zagleda, se vedno obrača za njo, pa Emi potem spet rečem, poglej, kako te Maks gleda, tudi zasmeje se trenutno največkrat prav njej. Aja, sem pozabila povedat, zdaj se počasi začenja zavestno smejat, pravi mali sonček je. Ni pa še tega toliko, da bi ga lahko ujeli v objektiv.

Uf, sem se spet razpisala, se vidi, da me dolgo ni bilo. Zdaj grem pa pogledat, kaj delata Maks in ati, potem pa upam, da se kamlu Ema zbudi. Bomo šli še malo po grobovih, ker v sredo nismo nič šli zaradi dežja, potem pa verjetno še k moževim staršem na obisk, pa bo spet nedelja mimo, Kako je fino, da jutri ni potrebno v službo.....

Lepo nedeljo vsem.

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 312
5.11.2006 16:49:32   
lucika
maxica, seveda mu ne pustim. ampak pristavljava jovo na novo...dokler ne zacne v redu pit. kaj pa naj med tem naredim, ce ne zgrabi kot mora. ga dam v pojstlo, da se dere kake tri ure, in ce bo pol priden, dobi za jest? brrr, jaz sem ze cist adijo od tega...
ena stran se mi je malo popravila, druga je katastrofa,. kot bi mi pol bradavice manjkalo, tak spic mi na strani ven strli, druga stran pa kot je ne bi blo...
zdaj sem se odlocla, da bom poskusla to stran malo popravit; s tem da si pumpam, in ne dojim. vceraj ni slo, pa sem malemu naredla eno rundo aptamila. ob devetih. ob enajstih in ob stirih je dobu mojga mlekca; in potem smo spali do neverjetnih desetih!
danes dopoldne sem dojila samo na boljsi strani; na drugi pa sem si spumpala celih 60. to je moj rekord, no. in mu dam po flaski..spije 50, pa se malo mi je bruhnil...
kolegice so vse neverjetno pametne. naj se potrudim in bo. njim je kri spricala naokol ko so dojile. pa gnojilo se jim je vse, pa bog ne daj adaptiranga mleka. bruhnil mi je zdaj ob 4 po obroku prav zaradi onega mleka, ki ga je vceraj ob devetih baje pojedel...
saj vec ne vem, kaj je prav in kaj...

upam, da bo tole kmalu minilo, in mi bo uspelo se kaj lepega kdaj napisat:)

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 313
5.11.2006 16:55:27   
mtina
Lucika: kaj pa če si spumpaš in mu daš po flaški?

Sonce!!!

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 314
5.11.2006 17:11:32   
lucika
ja, mtina, to sem zdaj zacela. na boljso stran bom dojila, slabso bom pumpala in mu dala. vceraj ni slo spumpat, danes pa ze. od crpalke me ne boli; upam, da se mi bo zacelilo s tem, da kak dan ne bi dojila na tisti strani. kaj mislite?
ta ista kolegica me je gnjavila, naj za vsak slucaj kupim adaptirano mleko; zdaj pa me gnjavi, zakaj sem mu ga dala. ma, tole je psihicno res res res naporno. sam se ne bom dala.... zdaj sem malo jezna...pa se bom ze skulirala... saj mali itak ne bo mel nic od mene, ce se bom razjokala pred vsakim podojem na levi joski, halo?

drugace pa zdaj spancka ko angelcek. da ga malo pohvalim...

a bedijo vasi tudi vedno dlje casa? pikabu, nas ima tudi intervale, navadno popoldan do vecera...ko ne spancka. to je normalno, ne, da je vedno vec casa buden? ze pri dveh tednih?
no, samo da nima teh intervalov ponoci, pa bo ok...

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 315
5.11.2006 18:18:12   
tasha23
Punce hvala za komplimente user posted image ,od nekdaj mi pravijo, da ne kažem svojih let, jaz pa nimam nič protiuser posted image .

Drugače pa sem danes prav povožena in bi mi prav pasalo malo relaxa. Naš malček se je ponoči spomnil, da mi rad z nami komuniciral in hotel zaspati do dveh in pol, nato pa budilka pred 7 zjutraj (včeraj pa je spal 8 ur v kosu user posted image ), čez dan pa je treba toliko postoriti... Še dobro, da je lepo vreme in gremo lahko na sprehod, prav paše malo svežega zraka...

Tako rada bi imela več mleka, naš mali pa iz dneva v dan zahteva več kot mu jaz lahko nudim (danes npr. njegov najmanjši obrok je bil od 90 -120ml). Jutri bom šla pogledat, če dobim nastavek, ker naš malček se preveč rad igra bradavičko in mi jo vedno rani. Ker se pa pri dojenju hitreje utrudi (zaradi sesanja) porabimo veliko časa preden se ta 'Lačni franc' nasiti in mene začne prav fino bolet hrbetuser posted image .

Kar se pa lulčka tiče, meni patronažna ni še nič rekla. Jo bom v torek, ko ponovno pride, vprašala kako se to izvajauser posted image user posted image user posted image  pa vam sporočim kaj pravijo o tem na obaliuser posted image

Mama je v manjšini ampak nič zato, se pa bo razvajala....

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 316
5.11.2006 18:50:34   
Evik
hojla punce, tukaj vaš nočni duhecuser posted image
vidim da brez foruma ne gre...
danes smo stari 10 dni - juhej
porodno izkušnjo sem si zapisala v zvezek, tako da jo ob priliki prenesem. drugače pa - saj same veste - ogromno novega - tako kot tudi za vas.
trenutno se full spotim, ko Matjaža umivam, mislim ne znam pa pika. zdaj obraz že znam pa glavico, pa nosek sem danes spucala, potem pa zgornji del, ma groza, ne prenaša pa še jaz sem nerodna.
noge pa potem spet ok...
isto kupček, zdaj se prav prisiljujem, da ga dam na ramo, ker mi ni in ni šlo, pa tudi on ga redko podre.. zakaj je že potreben - zato, da spusti zrak in ga ne mučijo krči pa da še dobi kaj prostora v želodec?
na trenutke obupujem - posebno ko sem utrujena, na trenutke sem pa vzhičena, včeraj sem ves čas imela oči na "mokrem mestu"...
aja pa oblekic tudi ne obvladam - zaenkrat smo v dveh majčkaj in bodiju z nesramnicami (naramnicami) in copatki. imam pa še kup drugih variant pa ne vem čisto točno kako jih uporabiti.
pa to zavijanje v pleničke...
v glavnem evo mene
počasi bom prebrala kaj ste že izmodrovale - ampak preveč pa punce ne viset gor - mormo oči šparat! so menda občutljive prvi mesec po porodu.

hojla hojla hojla huuuuraaaauser posted image user posted image
pa hvala za čestitkeuser posted image user posted image user posted image

SVAKOGA DANA U SVAKOM POGLEDU SVE VIŠE NAPREDUJEM...

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 317
5.11.2006 19:06:37   
@lina
Tudi jaz sedaj izkoriščam "prosti čas" - najmaljši spi, ta starejši se pa z očijem potepa, jaz pa kam drugam kot na forum. Pikabu, meni bi trma verjetno prej popustila, bi bila abstinenčna kriza prehuda user posted image

Tasha,  tudi jaz bi geslo.

Frrrr, tolk ste luštni. Ampak tile mali pikeci so si vsi tako podobni. Ko sem si ogledovala tvoj album, je starejši sedel pri meni v naročju in je ob vsaki fotki rekel, lej ga Matjažka! Nisem ga mogla prepričati, da ne gledava njegovega bratca, zato sem se na koncu vdala...

Amazona, žal mi je za tvojega kužka. Mogoče je vseeno bolje, da nisi bila ti zraven, ko se je to zgodilo.
Kako si prepričana da imaš v eni dojki manj mleka? Jaz imam tudi na trenutke občutek mehkih dojk, ampak niso brez mleka, ni bojazni. Samo uskladili smo se v količini. Potem pa malo dlje spi in mehkih dojk ni več...
Kar se pa kontracepcijskih tablet tiče, a ni tako, da med dojenjem niso izvedljive. Midva sva se namreč sprijaznila s kondomom, probala sicer še nisva, ker moja čišča še  ni izginila - dva dni je ni nič, potem pa spet malo za opozorilo...Grrr! Me pa  moj user posted image  že sprašuje, kdaj bova spet, pa tudi že razmišlja o tretjem otroku... Uhhh!

Lulček - meni je patronažna rekla, naj ga nič ne vlečem do prvega pregleda, pol bo pa zdravnica povedala kako in kaj. V knjigi nega matere in otroka je pri umivanju fantkov samo navedeno, da se fajn očisti pregib z nogico, pa lulček se privzdigne da se očisti prostor med lulčkom in modnikom in prostor med modnikom in ritko. Pa mazati je treba s kremo tudi nad lulčkom proti bušiju, ne pa tudi samega lulčka.

Maxica jaz ga previjam bolj po potrebi, se pa trudim da res ne mine več kot recimo 4 ure. Razen ponoči, seveda, takrat ga ne previjam, razen če je premočen, to je bilo pa samo ene dvakrat.
Kar se pa slikanja tiče - je res mogoče malo manj tega, vem da sva starejšega slikala za vsak teden ki ga je napolnil, pa še vmes ene 50x.user posted image  In tudi meni se smili Matjažek, ker res ni kriv, da je drugi otrok. Nas pa na slikanje opozarja njegov bratec, odkar sem mu ga dala v naročje da sta se skupaj slikala, bi se on non stop slikal z njim - "pri meni čičal"!!

Kar se črpanja tiče - tole vam mora vzet pa ful časa... Jaz sem imela 3. dan v porodnišnici ful naval mleka, tako trde joškice sem mela, da mali sploh ni mogel zagrabit, tako da so me peljali k tisti mašini za črpanje... pa sem si črpala cca 20 min, pa sem navlekla 25ml, tolk da se je nabreklost sprostila in je mali vsaj zagrabil lahko... Pa nisem imela praznih, pa samo 25ml v 20 min, koliko časa pol rabite da napumpate 120 ml?
Tasha, zakaj te boli hrbet - a zaradi dojenja? Pa se probej čimbolj podpreti z blazinami... jaz imam vedno blazine pod tisto roko, na kateri ga držim... In kakor ostanejo blazine na fotelju, tako tudi naslednjič vem, na kateri strani sva se nazadnje dojila user posted image  

zdaj se grem pa še malo gospodinjskih del - vklopit pralni stroj, pa polikat ene par krpic... Moram rečt, da je tale sušilni stroj zakon! Pravzaprav nič več ne likam, razen kakšnih moževih srajc, pa včasih plenice, če se mi robovi zdijo preveč skravžlani (večinoma pa zamižim na eno oko in tega ne vidim). Pri starejšemu sušilca še nismo imeli in sem vse likala - sploh ne vem, kdaj sem utegnila user posted image

Lepo se imejte - danes je na popu Dnevnik Bridget Jones - sem brala samo knjigo, pa me zanima kakšen bo film...

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 318
5.11.2006 19:21:46   
Evik
sem prebrala prvo stran pa imam že full vprašanj - jaz sem bila prve dneve full aktivna pa tudi zdaj jaz skrbim za pranje - in en stroj kar operem na dan... in čiščo imam rdečo... upam da nisem že kaj preforsirala???
a ponoči kaj previjate?
za krče sem mislila, da se pojavijo šele po tretjem tednu?
kateri dan ste šle ven? mene je moj poslal že včeraj, je rekel da rabim malo na svež zrak - pa sem se samo malo sprehodila po ulici... to je bil deveti dan
v glavnem najbolj me zanima kolk hitro si lahko aktiven, ker jaz se moram ves čas bremzati pa mi ne rata, potem sem pa čisto izčrpana in jokava...

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 319
5.11.2006 19:37:10   
Evik
no pa še zadnjo stran sem prebrala - mislim, to ni prav za tiste k smo na koncu rodile, vi se že čist druge stvari pogovarjate... se bom pač počasi prebijala skozi. zdaj sem pa pozabila kaj sem hotela... aja.

maxicauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image NA JURIŠ!

mimogrede, mislim da si Tasha ti pisala o moževem previjanju, no moj je tudi mislim da včeraj zjutraj se po mojimi budnim očesom spravil k previjanju in doživel prijetno presenečenje, najprej je Matjaž začel lulat in sem mu hotela reči, naj da plenico čez ampak še nisem uspela izustiti, ko se je že pokakal čez celo previjalno, no istega dne popoldne sem bila pa še jaz deležna takšne "sereče", samo dvojneuser posted image user posted image user posted image , zato ne sprašujte, zakaj se pri nas veliko pere...

(odgovor članu Evik)
Neposredna povezava do sporočila: 320
5.11.2006 20:06:39   
lucika
mi smo doma tocno en teden, pa sem v tem casu ze trikrat prala plenice. res sem bila tolko pametna, da sem on stroj iz leta 1988 zamenjala z novim, ker mi slim, da bi tastari skripnil ze v tem tednu. neverjetno, vendar ko mu uspe lulat po nas, mu rata zmocit se plenicko na previjalni in vse tri za siroko povijanje:) za kakanje med previjanjem sva uvedla te podloge za previjanje: sva jih na mele kocke razrezala, glih tolko da ce se pokaka, ne gre po plenickah. ker nas bibek naraje lula in kaka, ko ga previjava. al pa tiiik po tem, ko je gotov.

zdaj spet spancka. smo se nafutrali iz boljse strani, zdaj pa razmisljam, kaj bomo v naslednji rundi naredili. se mi zdi, da se mi slabsa stran ze malo popravlja, po enem dnevu nedojenja na njej. mamica 81, kako je s teboj?????? midva imava zgleda iste tezave...

(odgovor članu Evik)
Neposredna povezava do sporočila: 321
5.11.2006 20:54:12   
frrrr
Pikabu, welcome back user posted image svaka ti čast, da si zdržala... si mogoče strelec po horoskopu? jaz sem namreč tut fejst trmasta... sam dvomim, da bi mi ratalo kaj takega...
glede kil pa sočustvujem s tabo... očitno tvoja ščitnica mal narobe dela, la kaj bi to bilo user posted image

pri meni pa je teža zdej neki časa mirovala... včer sem imela pa kar kilo in pol manj tako, da sem zdaj še na 5+ telovadit pa še nisem začela user posted image

Clody, lulček se konkretneje umiva od enega meseca dalje... takrat je potrebno kožico malce odmaknit in umit

beki24, lušten avatarček user posted image zdej pa ni več mojemu podobna... razlaga za ostale: v porodnišnici sta si bila tolk podobna, da  bi ju lahko še zamenjali, če ne bi bila različnih spolov user posted image

tasha, hvala za pohvale... bi prosila za geslo tvojega albuma, da si še vašega cukrčka ogledam

Maxica, previjamo se mi tut tako... med dojenjem... pa je kr fajn, ker je bolj miren.

drugače pa previjanje ponoči... očitno je naš mali pogruntal, da ponoči ni fajn kakat in sta že dve noči plenički suhi... ob 24ih se previjemo... potem se okrog 5ih, 6ih zjutraj dojimo in sem ponavadi še previla, ampak očitno to ni več potrebno
no, saj pa potem na hitro nadoknadi... če ga ob 8ih zjutraj previjem, je ob 11ih že cel za preoblečt, ker plenica ne zdrži user posted image

aja, Maxica še to... čebriček... mi uporabljamo banjico in je mali full zadovoljen... čofota tolk, da sem mu včer že igračke za v vodo kupila user posted image no, sej vem mau prehitevam...

muki1, Jaša je zadnje 3 dni dobil tolk mozoljčkov, da bi bil primeren za kakšno kremo za pubertetnike... ampak mi je pa še vedno najlepšejše bitje kot vsem mamicam njihovi angelčki
aja, stene so pa oranžne user posted image zato pa nisem želela v oranžni porodni rodit, da ne bi imela potem doma v dnevni filinga, da rojevam user posted image

Evik, tebe sm pa res že fejst pogrešila... čeprav ponoči še ne strašim tu okrog in mi še ni dolgčas... še kak mesec, da se orng ulaufamo user posted image drgač pa ne skrbi, sm po nerodnosti kr zraven tebe -> boš vidla, pol pa kr nekak pride čas, ko vse shendlaš in je mali zadovoljen...
podiranje kupčkov... mi jih niti ne tolk čez ramo podiramo, ker mu ni tolk všeč... včasih jih kr sede podremo... važno le, da ima glavo višje od trebuščka
sprehodi... nas je patronažna že kr 6. dan vn poslala, samo js še nism smela it ven, mali pa

@lina, sem se mogla fajn nasmejat... lejga Matjažka user posted image bi pa geslo tvojega albuma, da si ogledam vojga cukra... verjetno je tudi kje tvoj malček, ki menja svojega bratca z Jašo na slikici

no, mejte se! dost za dans... kopanje in hranjenje na vrsti...

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 322
5.11.2006 22:52:14   
Pikabu
Spet sem tukaj. Moram vse za nazaj nadoknadit. user posted image user posted image user posted image user posted image Frrr, nisem strelec, ribica sem. Pa vseeno znam biti trmasta, če se odločim.

Končno mi je uspelo urediti album. Hvala možeku, user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image da si si vzel čas in prenesel slike na računalnik. Tiste, ki še veste geslo od prejšnjega albuma, le dodate spredaj črko m in imate geslo novega albuma, sicer se pa slišimo na ZS. Tudi jaz prosim vse, ki ste naredile albume, za geslo: frrrr, tasha, še katera?

Kakšno slikco moram pa še sem prilepit.

Naš mišek star en mesec.
user posted image

Kakšna resna faca, čeprav se zna že prav simpatično posmejati.
user posted image

Za mis, podiranje kupčka sede. V bistvu ni nič posebnega. Jaz ga nagnem potem še naprej, da mu stisnem trebušček. Na rami ga sploh ne more podreti, zdaj ga samo še takole podiramo, ker ga res takoj podere in je veliko bolj zadovoljen otrok.
user posted image

Pa še ena z obema sončkoma.
user posted image

Lucika
, ne vem, če sem dovolj pozorno brala, a si mogoče poskusila dojiti z nastavki. Pomojem bi ti zelo pomagali. Drugače pa poskušaj čim bolj tako ravnati, kot se tebi zdi, da je prav. Verjamem, da te vsi begamo z raznimi nasveti in da ti gre to že na živce.

Evik, dobrodošla med nami. Veselo klepetanje. Pa nič se ne sekiraj zaradi nerodnosti, smo šle vse skozi to. se boš hitro vsega navadila.

Zdaj grem pa spat. Danes je celo možek malo prej prišel gor, moram malo izkoristiti....

Lepe sanje, pa čim bolj mirno noč vsem.

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 323
6.11.2006 8:40:54   
gaya

Jutro,

pa da še jst hitro izkoristim minutke ko Gaja spi.

maxica  a mi zaupaš, kje dobiš ta pripravek al kakroli že je za sezamov napitek. Da poskusim še to.

pikabu jst bi geslo, pa še zraven tvojo tel, ker sem jo zgubila, da greva mal na kofetek z najinimi sončki, pa da te mal zaslišim glede parih stvari v zvezi z dojenjem, k maš že prakso user posted image

lucika midve z Gajo sva imeli enake težave. Jst sem mela desno stran totalno zdemolirano. in sem se cel mesec trudila samo z dojenjem. Ker so mi vsi glavo povnili s tem, da ne smem obupat, pa vse so kao nek suffer furale na začetku, samo nobena pa ni znala dat kakega nasveta kako zadeve omilit. Sama sem se znašla tako, da sem na zdravi strani dojila, na poškodovani sem si izčrpavala. Pa sem si nekako popravila. Nato se mi je po enem mesecu kar naenkrat zgodilo, da je bilo za našo lakoto premalo mleka (pediater mi je rekel da je prehitro zrasla) in sva viseli po 2 uri na joškah, pa ni nič pomaglo. Sedaj se včasih naredi, ponavadi zvečer, da ji moram dodati adaptirano mleko, še vedno pa poskušam na vse možne načine da bi se moja proizvodnja povečala. Ne morm jo pa prav velikokrat pristavit, ker zdaj že kar po 4 ure spi. Tko da tudi če boš kdaj dala dodatek, nisi zato nič slabša mati. Konec koncev ravno tko se tvoje psihično stanje pozna na mleku(baje) in če že 3 ure prej trepetaš ker veš da je spet na vrsti dojenje ne vem kako korist ima otrok od tega. Dojenje je smiselno ko zadovoljuje in otroka in mater. To je seveda moje mnenje. Res pa je da pa po parih dnevih pa ni fajn obupat, kar pa ti definitivno nisiuser posted image . Držim pesti da zrihtata tako da bo prav.

nočno previjanje midve sva se na začetku parkrat šli previt, ker sva imeli težave s pristavljanjem in sem mislila da noče zato ker je mokra ali pokakana, pa ni blo nič od tega, samo fazo pristavljanja sav mogli dat mim user posted image . Sedaj jo previjem okol polnoči in potem med 6-7 zjutraj. Zaenkrat je ok, ker rita ni vneta in mala lepo zadovoljno spi.

podiranje kupčkov nama včasih uspe takoj, včasih pa si jo namontiram na trebuh, jst gledam tv ona pa v roku pol ure podere kupček, če ga ne, ga pač ne, in jo prestavim v vozek ali zibko.

sprehodi nama je tud patronažna rekla da greva lahk vn 7 dan, ampak jst sem bla lahko samo na balkonu, ker baje zarad slabokrvnosti nisem smela nikamor, oči pa je malo peljal na kratek sprehod mislim da je blo cca 15 min.

Punce dajte mi povedat, a zdaj k je tko mraz hodite ven? Jaz kar ne vem kako naj jo napravim? A mislite da če je v bodiju, enem puloverčku, žabice in trenirka(spodnji del) pa kombinizionček v redu, al je preveč? Ker ko grem po opravkih jo kar s sabo vzamem, ker tko rada spi v avtu, pa če jo z lupinco okol nosim, bi blo brez kombiniziončka kar malo premalo, al se motim?

kopanje dajte mi povedat, kolk časa jih moramo dajati s pleničko v banjico? Ker Gaja štrajka dokler je zavita v tisto fleho, pol k ji pa v banjici dam to dol, pa ful uživa?

kengurujček zanima me če je še premajhna za kengurujčka? A more čist sama glavo držat?

solzenje učka midve sva problem povedali pediatru, pa je vzel bris in je bil negativen. Kar pomeni da neka bakterija ni. Baje danes dobim kapljice, a jih je katera uporabljala in v koliko časa so pomagale?

ad3 tiste ki jih že imate. Ali majo mali krče po njih? Ali jih sloh dajete? Jst jih še ne, ker jih ne morem iskat, ker seveda še kar nisem dobila kartice za zavarovanje user posted image . Moram prašat če jih lahko dobim na potrdilo.

No zdaj pa šibam še mal zase poskrbet, doklerše lahko

pa lep začetek tedna

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 324
6.11.2006 9:00:10   
altati
Punce, čist ste divje!Dober dan, dva dni me ni tukaj, pa ne vem kje naj začnem brati!
Pikabu-welcome back , Evik-welcome back - res smo vaju pogrešali in to fulll!!!!

Naja piše: Midva sva ok. Privajava se na dojenje! Lan je en velik srček! Meni so sprožili s tabletko! Bilo je boleče, trajalo je 5 ur! Ampak mi smo pogumni1 Pozdravi mi oktobrke!

Maxica: mi imamo čebriček! Fantastičen je, že od prvega dne ga uporabljamo. pri mojih dveh ta velikih puncah sem imela banjico, zdaj smo pa kupili čebriček. Jaša uživa sto na uro. Držim ga samo pod pazduho, da ima glavico ven, ona pa 'razturava', plava žabico, se odriva, usede na ritko in noge pomoli ven iz vode, v glavnem fantastična stvar, če mene vprašaš. Mi ga kopamo vsak večer, pred spanjem in fant že točno ve kaj ga čaka, ko pripravljamo. Meni je res super... priporočam nakup! Resnično!

Pikabu: dobro si nas prestrašila s svojo trmouser posted image , smo mislile da nas že več ne maraš...Naš Jaša ima že tudi kar svoj ritem ....zujutraj vstaneva okrog 8-ih, do cca 11h je buden, nato spi kakšni dve uri, pa hranjenje, potem gremo ven-v vozičku spi, popoldne tudi še spi cca 2 uri, zvečer od cca 5h-do 7.30 je pa buden, se igramo, pogovarjamo, hranimo in kopamo, nato pa najkasneje ob 8h zaspi...Ponoči pa je 2-3x.

Evik: ne obupuj, vsak dan bo lažje...Ti še nisi navajena Matjaža, on pa tudi tebe ne..Na istem sta, oba se učita...Poskušaj se čim bolj sprostiti, vse narediti počasi, brez hitenja, nervoze, kar globoko dihaj vmes, pa bo šlo...Pa tudi če Matjaž joče zraven, kar poj mu vmes, pa te bo začel poslušati-slej ko prej, boš videla.....Kmalu boš expert!
Evik-kar se tiče aktivnosti-delaj kolikor lahko, čišča bo tudi še kaj rdeča, ker se kakšna krastica olušči, ven greš lahko, ko se boš očutila-jaz sem že 7.dan po porodu šopingirala po mercatorju in Hervisu s hčerama...Pa Evik-mi že slončkamo! tudi ti boš kmalu....

Lucika- jaz ti bom pa tako rekla! Če ne gre, če te dojenje ubija, ker vidim da trudiš se kot nora. Pojdi na flašo! Jaz mislim, da malo pretiravajo z dojenjem za vsako silo. Da boš vsa krvava, trpela kot nora-ni vredno. Kako smo pa mi gor zrastli-ob razredčenem kravjem mleku s sladkorjem...pa smo dokaj normalni, se ti ne zdi???? Jaz ti bom rekla- vsaka čast za trud, a če ne gre, se ne počuti krivo, naredi mu aptamil in oba se bosta počutila bolje.....

Pikabu : ne sekiraj se za kile...Mogoče je to samo trenutno, ker si prešla na navadno prehrano. Počakaj še z dieto, jaz mislim, da se ti bo umirilo. Ti si trenutno zamenjala prehrano, v nosečnosti si se ful držala, in zdaj tvoje telo reagira, verjemi. naj se najprej prilagodi, pusti ga, jej kar ti paše....Boš videla kilaža se bo ustavila, samo ne pojdi zopet na dieto...

Maxica, pri nas je navdušenje za vsakega otroka večje-kar se tiče slikanja in podobno....jaz mislim, da zato ker sva starejša, in bolj uživava...pa tudi pri nas je vedno 5 let vmes med enim in drugim in se že malo odvadimo vmes.....Vi ste kar hitro en za drugim...

zdaj se pa Jaša krega....čao...

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

TOP božične risanke in družinski filmi
Preverite seznam najbolj čarobnih, zabavnih ter smešnih božičnih risank in družinskih filmov, ob katerih boste vsaj za n...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?