Pikabu
|
Tudi jaz sem vas zeeeeeeeeeelooooooooo pogrešala, samo kaj češ, trma je trma. Saj on je bolj kot ne pozabil, da ni modema, jaz ga pa nisem spomnila. On je bolj malo na internetu, sem računala, da bo šel kaj kmalu plačat položnice in bo takrat priklopil nazaj, pa se mi je včeraj zazdelo, da vseeno utegne predolgo trajati. Drugače je krasen mož, pa vem, da sem tisti dan bila jaz vsega kriva, samo kaj, ženske smo ženske, pa mene še malo hormoni dajejo in smo bili tam. Važno, da sem sedaj nazaj. Sem bila pa sprva res kar malo jezna, potem se mi je pa zdelo zabavno, čeprav sem se ves čas spraševala, kaj se dogaja in kako ste kaj. Pa jezilo me je, da nisem mogla iti pogledat,kaj se v baru dogaja, pa sva ptoem zvečer skupaj gledala BAR in kometnirala. to ej bilo pa tudi nekaj, ker sicer ga ne gledam. Samo tukaj na RR-ju preberem, kaj se dogaja. Sem šla gledat slikce od mis, res ste luštna družinica, Tina pa prava mala lepotička. Aja, pa mis hvala, ker si napisala, zakaj me ni. Tasha, tudi ti imaš lepotca, pa kako ti zgledaš mlada... Res kot ena punčka, to je kompliment, da ne bo pomote. Tudi vse ostale slikice so lepe, otročki so pa itak zakon. Se mi tako fino zdi, da smo zdaj tukaj naprej in delimo radosti in skrbi druga z drugo, pa predvsem, da si podelimo tudi te slikice. Obljubim, da se v tem tednu tudi sama potrudim in kakšno dam, pa predvsem, da naredim album. A lahko prosim še vse tiste, ki imate narejen albume, za geslo? Hvala. Našedva otročka trenutno pridno spančkata, sicer mislim, da se bo Maks kmalu zbudil, ampak vseeno izkoriščam, dokler še spi. Pri nas se je pa že malo oblikoval ritem. Zjutraj se dojiva od osmih do devetih enkrat in je potem več ali manj buden do enih, dveh. V tem času malo zadrema, spi sicer, če gremo z vozkom ven, če smo doma, pa opazuje okoli sebe, malo spi ( za 10 minut, potem pa spet gleda), predvsem mu najbolj ugaja, če je pri kom v naročju ali da smo ob njem in se pogovarjavmo, igramo. V vsem v tem času se še enkrat dojiva. Okoli enih, dveh ima kao kosilo in potem spi daljše obdobje. Potem se spet dojiva okoli štirih, petih in je spet isto kot dopoldne, da je buden, z vmesnimi dremanji do nekje desetih, enajstih. Takrat sledi večerni obred, dojenje in spanje v spalnici. Tako se potem ponoči le enkrat dojiva in spet spanje do zjutraj, ko se vse skupaj ponovi. Maks na srečo zaenkrat nima nobenih krčkov, tako da pretiranega joka ni, razen, če ga ne morem takoj vzeti v naročje, ali če mu pade duda ven, pa mu je ne morem takoj dati nazaj. Ponoči nam je sedaj že dve noči tudi uspelo, da je ves čas spal v svojem košku. Sama se potrudim, da ne zaspim in ga takoj, ko se neha dojiti, prestavim v košek, če tudi ne spi. Dam mu dudo in je do sedaj samo od sebe zaspal nazaj. Se zgodi, da mu duda pade ven, mu jo grem popravit, ampak to ni velikokrat, kar hitro zaspi nazaj. Tole mleko je res hecno. Jaz sem danes ponoči imela spet tak naval, da me je vse bolelo in sem imela čisto trdo eno dojko in to levo, ki je manjša, pa za katero mislim, da je v njej manj mleka. Je Maks jedel zjutraj, pa mi je ni čisto spraznil, me je še vseeno bolelo, potem sem ga pa ob naslednjem hranjenju spet pristavila na isto stran, da jo je spraznil. Zdaj je pa spet vredu. Mi pa mleko kar teče ven. Če se mu vmes zaleti in spusti, se mi dobesedno ulije, pa kar eni trije curki še vedno špricajo ven. Prav hecno je za vidit. Aja, drugače sem pa začela piti čaj za dojenje, mogoče tudi to vpliva. Pijem ga pa bolj zato, da ne bi imel krčkov. Mi zdaj pridno dajemo kapljice in ni nobene negativne reakcije. Zvija ga ne, ima jih rad in se kar oblizuje, ko mu jih damo. Glede lulčka je meni pediatrinja rekla, da naj mu kožico le toliko potegnem kot gre, mislim, da se glavica sploh ne vidi, samo luknjica nastane malo večja, patronažna je pa rekla, naj mu kar s palčko umijem. Zaenkrat počnemo tako, potem bomo pa videli, kakšna bodo nadaljna navodila. Pleničke imamo mi pampers in sicer iz Mullerja. Prvi paket smo imeli iz "navadne" trgovine, se pravi, da so bile poljske in mu je velikokrat prišlo ven, tudi ob robu, ko je tista elastika, zdaj pri teh se pa le zgodi, da je čez noč kdaj moker, ker pač plenička ne zdrži več, drekec pa še nikoli ni prišel ven. Meni so res boljše te Mullerjeve in jih bomo zdaj kar tam kupovali. Ko pa bomo prešli na gosto hrano, bomo šli pa verjetno na Hoferjeve. Te uporabljamo pri Emi in se super obnesejo, tako da imam tudi pri Maksu namen potem s temi nadaljevati. Maxica, pri nas je vsaj z moje strani navdušenje tako veliko kot pri Emi, pa se mi zdi, da tudi pri drugih. Glede slikanja je res, da malo bolj pozabljamo, čeprav predvsem jaz skrbim, da ga vseeno več slikamo in da bo tudi on imel tako kot Ema. Sem pa samo sebe obremenjevala, kako naj zdaj naredim z albumi. Večino slik imamo shranjenih na računalniku in CD-jih, kar smo jih pa dali razvit, je pri Emi vseeno prišlo na 4 albume. Zdaj pa ne vem, ali naj Maksu delam svoj album, pa še potem Emi svoje naprej, to pomeni, da bo kar nekaj slik potrebno dvojno razvijat, ali pa naj bo album kar skupen naprej. Verjetno se bom odločila za to drugo varianto, ko pa odrasteta, bodo meni ostali albumi onedva bosta pa CD-je odnesla. Ah, moje kile.... Kakšen dan se res ful sekiram, kakšen dan mi je pa vseeno. Verjetno je vsega kriva sladkorna. Saj drugače je ful čudno. Jaz imam zdaj v bistvu eno kilo manj kot sem imela ob zanositvi, ampak je to vseeno ene 4 več, kot sem jih imela ob prihodu iz porodnišnice. Glede na stanje ob zanositvi sem se zredila le za tri kile, če pa računamo, da sem prve tri mesece nosečnosti shujšala za 5 kg, sem se zredila 8 kg. Mogoče pa samo telo hoče priti na težo ob zanositvi... Ampak to je še vedno preveč. Zdaj bom pazila predvsem pri sladkarijah, pa zjutraj bom poskušala, da bom jedla sadje, pa potem po šesti uri nič in vmes veliko vode. Pa kruh bom poskušala popolnoma črtati z jedilnika, se mi zdi, da ta tudi veliko prinese. Bomo videli, kako bo šlo, sicer pa po prenehanju dojenja ena huda dieta, pri Emi mi je potem po prenehanju dojenja z dieto uspelo shujšati ene 8 kg, se mi zdi. Zdaj bi le to rada dosegla, da se ne bi redila, za vse ostalo se bom pa ptoem sekirala. So mipa cunje vse prav od časa izpred zanositve, tako da mi je verjetno tudi to varljivo. Maxica, a veš, kaj bo pri nas prinesel Miklavž? Tistega pametnega kužka. Je že varno spravljen v omari. Emi pa verjetno železnico. Me pa nekaj zanima, ko smo ravno pri tem. Zelo me mika kupiti en tak most, ko je že blazina spodaj. A jo katera že ima in kakšno? Mi smo pri Emi imeli en čuden most, ki ga niti ni kaj dosti uporabljala, pa imeli smo posebej kao eno didaktično odejo, pa se je tudi vedno splazila dol in ji sploh ni bilo zanimivo. Zdaj sem pa videla, da imajo take zanimive, ko je že oboje skupaj, samo sem v dilemi, da spet ne bo zanimivo. Smo bili pri eni prijateljici na obisku, ko sem bila še noseča in je bilo Emi šele zdaj zanimivo. No, nekaj takega bi tudi kupili za Mikavža, samo še proučujem, če se splača. Glede čebrička ti pa ne znam pomagati, ker ga mi nismo imeli niti pri Emi niti zdaj. Ko bo prerasel banjico, gremo vsi skupaj v taveliko bano. Muki, mislim, da Neža potrebuje samo čas, da se privadi. Verjetno je pa res pri vas Neža veliko bolj navezana nate, kot pri nas Ema name. Saj me pogreša, saj velikokrat reče, atiju NE, MAMI BO, ampak vseeno jo vidim, da je tak človek, ki rabi še druge ljudi ob sebi. Aja, pri nas se tudi zelo trudimo, da jo ves čas za vsako namanjšo malenkost pohvalimo, še posebno, če je kaj povezano z Maksom. Ko pride do njega ga pobožat, ji vedno rečem, kako je pridna, prijazna sestrica. Pa Maksu vedno pred njo razlagam, kako je Ema že velika in pridna, ali pa recimo, ko se greva previjat, pa Ema kasneje pride za nama in mu vedno rečem, Maks, poglej, tvoja sestrica Ema je prišla. Se mi zdi, da se ji res fino zdi, ko njej dajem eno veljavo. Če pa naaredi kaj narobe, ji je nahuje, da jo pošljem stran, še vedno pali tisto, da mora v svojo sobo. Se mi pa zdi, da jo tudi Maks zelo "porajta". Ko jo zasliši, ali pa zagleda, se vedno obrača za njo, pa Emi potem spet rečem, poglej, kako te Maks gleda, tudi zasmeje se trenutno največkrat prav njej. Aja, sem pozabila povedat, zdaj se počasi začenja zavestno smejat, pravi mali sonček je. Ni pa še tega toliko, da bi ga lahko ujeli v objektiv. Uf, sem se spet razpisala, se vidi, da me dolgo ni bilo. Zdaj grem pa pogledat, kaj delata Maks in ati, potem pa upam, da se kamlu Ema zbudi. Bomo šli še malo po grobovih, ker v sredo nismo nič šli zaradi dežja, potem pa verjetno še k moževim staršem na obisk, pa bo spet nedelja mimo, Kako je fino, da jutri ni potrebno v službo..... Lepo nedeljo vsem.
|