ronja
|
Meni se je že nekajkrat zdelo, da sem začutila , ampak ker vsi pravijo, da tako zgodaj še ne moreš, ne vem, če je to to... Pa še prvič sem in nimam s čim primerjat... Vam povem v kratkem, ko bom ziher Sicer sva bila danes pri njegovih sorodnikih na dedku Mrazu, sva tudi povedala novico, niti nisva prav zelo hlepela po tem, ampak je blo pač treba baje... Ampak me je pa ful razkurilo, da njegovi glupi sorodniki (nekateri) kadijo v istem prostoru, skratka tam, kjer smo bili vsi... Tudi ena 4 letna punčka in jaz, . Mislim, brezobrzini!!! Sem dobila napad (sem enkrat napisala, da sem mela astmo, no očitno jo še vedno mam...), smrkala ko utrgana, kihala, nisem mogla dihat, šla bruhat na najbolj umazan wc, kar si ga lahko zamislite (njegova babica, pri kateri smo bili, ni lih znana po čitsoči...), prišla nazaj, se sesedla na stol, skor padla skup med izredno dolgo trajajočim deljenjem daril, no, potem sva pa na srečo šla, ker bi sicer res skup zletela... Mislim, kak so eni ljudje kretenski!!!! Še zdaj sem besna! Nikoli se mi ni zdelo fer, da ljudje kadijo zraven bolnikov, nosečnic in otrok, sploh ne v zaprtem prostoru in sploh ne ljudje, ki jim kao naj ne bi bilo vseeno zate... Grrrrr!!!!! Joj, kok bi jim povedala svoje, pa sem komaj dihala, kaj šele, da bi se lahko razburjala in jezila nanje tam... Sem si želela samo stran in to sva šla, še pred koncem tistega k. deljenja daril. No, doma je revež kasiral vse to in zdaj še ve... Se moram spovedat, kaj čmo, baje ni dobro jeze potlačevat ... Hehe, pa je moralo ven Bote preživele? ker lubi ne vem, če bi preživel še en besni izpad, itak se je počutu mal krivega, ker so to njegovi kretenski sorodniki, itd... Ampak sem bila upravičeno besna, vsaj po mojem mnenju! To res ni prav! Takega napada že dolgo nisem mela, opazi razen lubija in njegove mame sicer itak nihče nič (zdaj vete, zakaj mam njo rajši...), ker so pač taki ljudje, tako da če ne bi bla , bi nalašč tam počakala, pa padla skup, pa da mogoče kakemu kretenu končno pade na pamet, oz. pardon, te nimajo, pač v glavo ali tja nekam, skratka, da ugotovi, kaj dela... Tako pa se mi je zdelo čisto brezveze, da bi se še matrala in sem rajši čim prej spokala, sploh ker če jaz ne morem dihat, tut ne dobi kisika... In s tem se mi ne zdi vredno zafrkavat... Še zdaj me pečejo učki od tega, ko sem prišla domov, sem še 1x bruhala, tokrat vem, da je bilo to tudi od tega, ne samo od , pa dala sem si kapljice v očke, ampak še vedno ni ok... Sem pač alergična na ta prekleti cigaretni dim... In zdaj ko sem bolj švoh še od bolezni, pa še , se vse skup še mal potencira... Grrrrr! Skratka, today was just not my day... Prekleti kreteni! Sorry, sem morala... No, včeraj je bil pa lepši dan : sem bila kar ok, bruhala samo 1x in cel dan pekla torte za danes (za h tem sorodnikom, ker je pač treba kaj prinest in je to bilo vseeno lažje kot za vsakega iskat eno bedarijo, pa še njegovi mami ni bilo treba delat toliko sladkarij, sva si razdelili, jaz torti in ona piškote, pa so bili vsi zadovoljni)... Naredila sem grško novoletno torto, v katero se da kovanec (umit in zavit v folijo, seveda, higienski razlogi ), potem pa ko jo razrežeš in razdeliš tisti, ki dobi kovanec, ima srečo celo leto. Ga je dobil en fantov bratranec, ravno tisti, ki je pred kakimi 14 dnevi dobil otročka. Tak da bo rabil srečo, hihi Druga torta je bila julovo deblo, rolada s kavno kremo, premazana in okrašena s čokoladno kremo in okrašena s čokoladnimi listki v obliki lobodike. No, to pa izhaja še iz poganskih časov, ko so slavili Jula, to je bil glavni njihov bog in so za solsticij (saj se reče solsticij najdaljši noči in najkrajšemu dnevu, ne?), no skratka 21.12. so praznovali in v čast Julu, ki je bil nek bog gozda in vsega stvarstva, tak nekak, so okrasili štor. Iz tega je kasneje nastala sladica v obliki štora oz. debla, ki so jo katoliki preimenovali v "christmas log", ponekod pa še vidiš originalno "yule log". No, tu sem si sama zmislila nadaljevanje in sem rekla, da so to deblo potem razrezali starešine in ker ga mi pač nimamo, ga bom dala za razrezat tistemu, ki ga tu zelo spoštujem in sem dala nož njegovi mami (nekak sem namreč hotela, da bi končno enkrat tudi ona dobila neko priznanje v tej familiji, pa čeprav samo od mene (so bili namreč familija po strani od fantovega fotra in začenši z njegovo mamo, torej njeno taščo, niso najbolj dobri do moje neuradne tašče... Verjetno je pa zato ona tako dobra do mene, ker se je zaklela, da ne bo taka tašča...) Res, da sem si konec te zgodbe zmislila, ampak se ji je zdelo fino, sploh pa itak tam noben nima pojma o poganskih običajih, tako da kar se tega tiče, si lahko zmišljujem, kolikor mi paše Drugo leto ali ne grem ali pa si bom spet kaj zmislila, hehe
|