ronja
|
ojla, punce! Tak slabo, kot danes, mi pa že dolgo ni bilo... Ampak lahko sedim, hehe to je že nekaj! Lunca, držimo pesti, da bo vse ok! pa saj če je do zdaj bilo, ma da je še naprej! N&B, potem sva pa že dve, ki mava poln kufr mene z mojo boleznijo! Ti pa lepo ta hemoglobim med slabokrvne junijke razdeli in glej, da ti vse na pregledih super zlaufa - pa mi ja ne boste zdaj kar vse po vrsti začele delat konkurenco pri bolanosti? mam primat . Ne, resno, punca, misli dobro, če že ne bo vse dobro, bojo vsaj misli dobre... Tak nekak si jaz rečem Ne vem sicer, kaj se ti je točno zgodilo pred 3 leti (če želiš, napiši), ampak verjemi mi, da se te stvari navadno dogajajo 1x v življenju, to mamo nekak dost, tok da ugotovimo, kako je to, da se ti nekaj hudega zgodi, da potem lahko še bolj uživamo v lepem (tako vsaj pravijo, da naj bi bilo zato dobro...) Držim pesti zate! A sem vam povedala, da so mi iz Zavod za zdravstveno zavarovanje poslali, da naj bi bila v bolniški od 2.2. - FEBRUARJA??? Pa Ronji se bo zmešalo!!! V službi me pa tudi že malo pogrešajo... Kati, hehe, samojedi so res zimski , ko sem bila mala, nisem smela met psa (najprej mami ni bila za, potem so mi ga celo zdravniki prepovedali), sem si ga pa strašno želela... In sem preštudirala vse o psih, tudi pasme, čeprav sem bila vedno pristaš mešancev, kar sedaj tudi imava (tudi prejšnji dve sta bili mešanki). Ampak vem,d a je za samojede pisalo, da so strašno prijazni in da imajo edino to slabo lastnost, da so prijazni tudi do vlomilcev... upam,d a bo kaj snega za tvojo Ajko (tako je bilo ime tetini afganistanski hrtici; zdaj pa ima ta teta samojedko - imela je dve, pa je ena že umrla) Aja, knjige: preberi Odštekonomijo, par strani nazaj sem pisala o njej, res te potegne, ni tako dolgočasna, kot se mogoče sliši! Pa seveda moja najljubša knjiga: Ronja, razbojniška hči (Astrid Lindgren) - sicer otroška, ampak ful fajn knjiga! Še vedno jo vsako leto preberem - po nekem "čudnem naključju" je naslovnica te knjige moj avatar , jaz sem se nekaj časa mučila s Stepnim volkom (Hesse), zdaj ko sem bila bolana, pa sem obupala... Aja, meni je bil zelo všeč Menuet za kitaro (Vitomil Zupan), sicer pa malo povej, kaj te zanima. Zadnja leta sicer bolj malo berem, sem bolj pri športu, ko sem bila mlajša, sem pa cele knjižnice požrla... janapan, jaz za THT še nisem čisto odločena, verjetno ne bom šla, saj so rezultati NS tako dobri... Sicer je THT manj zanesljiv (cca 60%) kot NS (cca 80%), ampak skupaj sta pa bolj (cca 90%), nekak v tem smislu. Oba pa samo gledata tveganje, 100% je samo AC, ampak na to pa ne grem, če ni nujno! NR, čestitam za RD tvoje male! pri nas ga ima naslednji teden oče, potem pa najboljši prijatelj, jan. pa še dve prijateljici... pa še fant bo stric postal začetek jan... Se moram pošlihtat do takrat, ker ziher vsi pričakujejo in domača ... lučkabučka, če mi bo le ratalo, bom tudi za praznike kaj naredila. Zdaj imam sicer obilo dela s tistimm honoranim risanjem, upam, da mi bo ratalo... Ko to naredim, pa dalje... Imam še nekaj daril za "taščo" v delu, pa še očetu bi rada par stvari naredila, knjigo že imam, ampak on ima zdaj še rdm, za brata imam že kupljeno knijgo, zelo rada pa bi kaj naredila tudi , ker imava že tako "tradicijo", da mu vedno kako darilo sama naredim, pa vedno mu zraven ostalih daril kupim še kako knigo. To pa zato, ker si je knjige vedno želel, pa je prvo dobil od mene. mene je bilo takrat kar malo sram, ker pri nas smo vedno dajali knjige in se mi je zdelo neoriginalno, ampak sem vedela, da mu bo všeč, ap sem mu vseeno dala... Potem je bil pa tak vesel ... In zdaj vedno dobi še kako knjigo . Za mami pa še nimam nobene pametne ideje... Za sestro jih imam nekaj, samo ona itak gre nekam, tak da bogve, kdaj ji bom lahko vse skup dala... Sicer so včeraj vsi moji prišli k nama na kosilo - naredila sem oz. sva sirov fondi, zraven pa sem spekla dva različna domača kruha, soparjeno zelenjavo (brstični ohrovt, cvetača, korenje...) in v posodice naložene ostale dobrote: češnjeve paradižničke, gobice (šampinjone, narezane na četrtinke), na trakove narezano šunko, kumaro, črno redkev, na kocke narezan domač kruh,... Vse to potem pomakaš v sirov fondi, zraven pa lahko še grickaš ostale prigrizke: olive, kumarice, vloženo papriko, feferone, gorčico, kislo smetano, ajvar,... Skratka, mislim, da so bili kar zadovoljni A se kateri že cedijo sline? Sem hotela naredit še sladoled in domače kornete, sem že naredila maso za oboje, pa so bili že preveč siti na koncu... Oče je doniral pito (ja, sam spekel!), pa tudi te niso mogli... Tak da sva jo odnesla k fantovmi staršem, njegovi mami se je prav fajn zdelo, da jo je je oče spekel, hehe In smo je tam pol zmazali, nekaj je bilo za zajtrk, nekaj je še čaka na kako junijko, ki bo lazila po centru LJ.
|