|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
21.12.2006 11:55:04   
pika79
Živijo, da se še jaz oglasim po dolgem času,...sem tudi doma na bolniški, ta teden me je ujel tudi prehlad in me je čisto vrglo, no pa saj bo, danes me vsaj glava ne boli,...:))

Je pa tudi mene presenetila odločitev zdravstvene komisije,..., sem na bolniški že več kot en mesec in z ginekologinjo sem se pogovarjala, da bi mi podaljšali še za en mesec zaradi utrujenosti in slabosti,...zdej sem pa domov dobila odločbo še za 2 meseca,..me je skor kap,...tko kot tebe Ronja, mislim, kaj bom delala do takrat,....sploh ne vem kako se je to lahko zgodilo, a se je kateri od vas kaj podobnega zgodilo,...

Niti ne vem, če naj se kam pritožim, potem mi pa naslednjič bolniške ne bodo odobrili,... kaj ve mislite,..mislim sem prav v zadregi, tudi v službi sem rekla da sredi januarja pa pridem, če le ne bo hujšega,...sej po eni strani mi paše biti doma trenutno, samo kaj bom delala do srede februarja,...

Z mojo pikico je pa vse v najlepšem redu, samo se mi zdi da imam zvečer že prav ogromen trebuh pa sem ravno zaključila 15 teden,..a tudi vam trebuščki že veselo rastejo,...???

no pa lp pika

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
21.12.2006 12:04:47   
FLASK_A
ŽIVJO MAMICE!
Čestitam vsem ki ste imele preglede in ste videle svoje zdrave navihančke user posted image user posted image user posted image  Jaz imam pregled 3.januarja in KOMAJ ČAKAM!!
Tiste ki že čutite svoje user posted image , user posted image user posted image user posted image user posted image  Komaj čakam da se vam pridružim!! Naslednji teden bom že 18T, tako da že mora kej bit!
Vidim da vas je kar veliko utrujenih, me kar pomirjate- jaz bi kar naprej samo spala!! Moj me že tko čudno gleda, ker sem ko en polhek user posted image user posted image  in posledično pol še on preveč spi user posted image  No, včeraj sva pa le šla z najinim user posted image  na Rakitno, da mal zagazi v snegeca. In res je blo super, tko da punce s kosmatinčki v bližini LJ, kar u avto in na izletek user posted image  ne bo vam žal!!!
Smrekico sva okrasila že v nedeljo, včeraj pa sva zavila vsa darilca. Tako lepo vzdušje je nastalo v naši dnevni sobici, svečke sva naštimala, pa kekse na mizo, res fuuuul lepo. Jaz pa se bom mogla mal pripravit, u nedeljo dobimo sorodnike na kosilo. Sva se z mojim zmenila da jim pripraviva govejo juhco, mrežno pečenko (so blazni mesojedci)- čeprav men zdej pečenka fuul smrdi user posted image  pa gratinirano zelenjavco (to bo v prvi vrsti zame user posted image ), purana v smetanovi omakci, rižek z zelišči (al pa krompirček na čebulciuser posted image ) Pa še kaka sladica- pijana nevesta al pa kaj takega sočnega mmmmmmmm :) Bomo videli, kako bo uspelo.. Pa mal božične okrasitve krožničkov in voila :) Upam da jim bo všeč.

Pozdravček vsem user posted image  in vašim malim user posted image  user posted image user posted image

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
21.12.2006 13:41:54   
lunca2
Nikical se bosta pa s tvojim user posted image potrudila. Tole bo odlično kosilo oz. pojedina njami.

Ne sekirajte se če ste utrujene in veliko spite. Sej bo kmalu bolje, potem pa boste polne energije in ne boste vedele kam z njo. V user posted image pa je treba tudi malce počivati.user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
21.12.2006 17:34:22   
Drnula
Pozdravljene punce,

ali je / bo katera od vas šla na aminocintezo?

LP,
Drnula

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
21.12.2006 17:47:13   
Luckabucka
Drnula, Lusa gre 27.12., jaz pa 9.1., drugih kandidatk pa kot kaže med junijkami na srečo ni user posted image .

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
21.12.2006 18:02:44   
Drnula
Lusino zgodbo sem brala in jo cisto razumem.
Luckabucka, kako, da si se ti odločila zanjo? Kakšno tveganje pa si imela? Čeprav, prej, po NS nisem razmišljala še o enem testu sem danes pomislila na to. Jaz bom jutri dopolnila že 17 teden in sem malo pozna. Imela pa sem malo večje tveganje kot 1:4000.

lp

(odgovor članu Luckabucka)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
21.12.2006 18:16:09   
Anonimen
Pozdravljene!

Vem, da ste že vse dale skozi NS, ampak me zanima ena stvarca...no naše julijke pravijo, da morš met zravn na NS materinsko knjižico.. Kako je blo to pri vas???? Namreč jaz sem bila dans na pregledu pri G, pa mi je rekla, da materinske knjižice nebom dobila prej kot na naslednjem pregledu, ko bom že v 16t...  A so pri vas zdravniki zahtevali materinsko? Ste jo imele vse? Bi bla zelo vesela kakšnega odgovora...

Kak fajn, da ste...se lahk obrnemo malo na vas, ki ste že dale te stvarce skozuser posted image

papa

teja

(odgovor članu Drnula)
  Neposredna povezava do sporočila: 1282
21.12.2006 18:21:41   
Liona
Ronja, ta komisija pa res zna presenetit. Meni je tudi moj ginekolog dal predlog za bolniško do 10.12.06, sklep komisije pa je bil do 11.1.07 user posted image  Me je tudi kar obrnilo. Sploh mene, ki v zadnjih treh letih nisem imela nič več bolniške kot 1 dan (pa še to zaradi odstranitve modrostnega zoba). No, 12. januarja grem končno v službo... Komaj čakam user posted image .
Vidim, da imate že kar preglede v začetku januarja. Moj naslednji pregled je 12.2.06-morfologija. Prej nimam pa nič user posted image . Ampak se ne sekiram preveč. Jaz sem v začetku user posted image  zaradi krvavitev imala že en kup UZ in pregledov tako, da malo pavze paše. user posted image

Še nekaj. Ima katera kakšno idejo kaj narediti z razbolelim vratom. Očitno sem pretegnila mišice in boli k user posted image . Ne morem niti glave obrnit, se sklonit... Groza! Kakšna ideja?

Lep večer vsem vam in našim user posted image

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
21.12.2006 18:23:06   
Luckabucka
Drnula, sploh nisem bila na NS. Stara sem 37 in mi AC pripada. G mi je rekla, da je nesmiselno hodit na NS, ker na tem pregledu itak samo izberejo tiste s povečanim tveganjem in jih pošljejo na AC. Torej moja razlaga sami sebi user posted image  je takšna, da če bi šla na NS in bi bilo tveganje povečano, bi se do AC samo sekirala do nezavesti in to brezveze, ker pač NS ne ugotavlja dej. stanja in rezultat NS ne pomeni, da je z otrokom potem v resnici kaj narobe. In kontra. Če bi bil rezultat vredu, bi to pomenilo samo, da je tveganje majhno, kar pa seveda ne pomeni, da je z otrokom vse vredu. Mislim, da padeš dol. user posted image
Mi je po eni strani prav žal, da moram sploh razmišljat o teh stvareh. V prejšnji nosečnosti se sploh nisem ubadala s tovrstno problematiko, izvid na NS je bil vredu, niti na konec pameti mi ni padlo komplicirat.user posted image user posted image  
Zdaj sem se pač morala malo bolj pozanimat kako in kaj, na koncu koncev ni zanemarljivo niti to, da obstaja tveganje za splav....

Drnula, jaz te popolnoma razumem, da razmišljaš o tem. Če te še kaj zanima, pa kar vprašaj.
LP

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1284
21.12.2006 18:29:13   
Luckabucka
Aja, tolko flancam, da pozabim napisat bistveno. AC se dela v glavnem med 16. in 18. tednom, jo pa delajo tudi kasneje. Poskusijo jo pač narediti čimprej iz preprostega razloga, ker če je slučajno kaj narobe in se odločiš za prekinitev nosečnosti, je primerno, če se to naredi čimprej. Pa še to, če ti AC ne krije ZZZS, stane ca 140.000. Lahko pa poiščeš na internetu Medgen, ki opravlja te preiskave v Postojni, imajo pa eno gospo (tel. 01 510 7130), ki ti zelo prijazno razloži vse, kar te zanima.

< Sporočilo je popravil Luckabucka -- 21.12.2006 18:30:34 >

Neposredna povezava do sporočila: 1285
21.12.2006 18:31:52   
lunca2
Teika meni je moja ginekologinja že na prvem pregledu dala materinsko knjižico. Jaz sem jo imela s seboj na NS vendar je nisem potrebovala, ker mi je moja ginekologija vpisala izvide NS. Je pa čudno, da ne dajejo materinskih knjižic kar na začetku oz. vsaj na drugem pregledu.

Tretji pregled pri gienkologinji pa imam 12.1.2007. Rekla pa je tudi, da me ne bo pregledala če bo do takrat vse vredu. Le na pogovor kako sem, tehtanje, merjenje pritiska in pregled izvida za urin.user posted image

< Sporočilo je popravil lunca2 -- 21.12.2006 18:33:12 >

Neposredna povezava do sporočila: 1286
21.12.2006 18:36:37   
Drnula
Hvala Luckabucka. Se strinjam kot si zapisala ironijo. Res je tudi možnost splava. Lahko se sekriaš zaradi ene ali druge stvari do konca življenja. Neko odločitev moraš sprejeti, ali tvegaš na ta ali oni način. Pač vsak po svoje naj pretehta in sprejme svojo odločitev in odgovornost. Sem pa malo pregledovala forume in se mi zdi, da se vseeno zelo malo odločajo za ta test. 

Tudi za tel. št. hvala, bom poklicala.

LP in srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 1287
21.12.2006 19:55:59   
FLASK_A
Teika, meni je moja g dala materinsko že na 1.UZ pri 8T. Nevem, zakaj je tebi neče dat prejuser posted image  Na NS sem jo vzela s sabo- niti ne vem, kako bi moja g lahko vpisala podatke, ki jih vidi zdravnica na NS user posted image user posted image user posted image  In še to- pazi da ti res vpiše vse podatke, ker jih je meni zadnji trenutek, ko me je že ven pošiljala in sem ji rekla da naj še kaj vpiše porkaš!!! To je pomembno, moja g se zdaj ozira na podatke, ki so mi jih tam vpisali (sprememba PDP, velikost user posted image ).

Liona, ful hecno da nimaš zdaj 2meseca nič pregledov- saj morajo biti na 4 tedneuser posted image user posted image  Dat moraš vodo (za beljakovine), pritisk ti izmeri, tehtanje.. Hm,  jaz ne bi bila ful zadovoljna s takim g... To je pač samo moje mnenje. Razboleli vrat pa- user posted image + masaža pa bo user posted image

Lep večer!!

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
21.12.2006 20:27:15   
ronja
pika, in Liona saj ti NI TREBA OSTAT V BOLNIŠKI DO TAKRAT! Do takrat ti pustijo bit, lahko pa greva seveda že prej v službo! Meni sicer moja g. ne dovoli vsaj še 14 dni, ampak potem pa lahko probam... Mogoče pa hočejo na ta način večat nataliteto, da poskrbijo za , hehe Nič se ne pritožuj, enostavno, ko boš lahko, pojdi službo, obvesti svojo zdravnico o tem, da si prekinila bolniško in to je to.

Jaz sem ravnokar iz pregleda pri g.,sva poslušali , bije zaenkrat čisto normalno, 158/min in kot sem že napisala, mi je prepovedala it v službo še vsaj do 9.1., potem pa samo, če naredim tisti preizkus s stopnicami Pravi, da ona ne da kar tako bolniške , ampak da ve, če je katera bolana in taka pa mora bit doma in počivat... Sicer mava baje oba lahko probleme s , in jaz... naslednji pregled 22.1. - takrat še ne bo morfologija, ne? Ali že - to bo 18. teden, verjetno še ne...

Joj, jaz pa nič ne spim! Odkar sem tako ok, da lahko sedim, cele dneve delam... kar pač lahko v sede (kosila recimo še ne morem naredit, vsaj ne brez posledic - da drugi dan cel dan ležim - to sem že ugotovila...) No, upam,d a bom čim prej fertig z vsem, kar mora bit narejeno... Pa da se še malo naspim Sicer sem navajena nič spat in sem navajena na ful tempo in sem ga kar pogrešala, ko sem bila bolana, samo mogoče bi morala res malo manj razgrajat...

No, saj danes sem bila pridna: nisem šla na službeno zabavo - zdajle jo majo, jaz pa doma in za školjko... Meni je super izgledal, samo kaj mi pomaga, se mi prav ne da jest, da bom potem bruhala... Sicer sva danes šla po praznični LJubljani domov - ko sem se vračala od g. - in sva se ustavila na enih čevapčičih in na kostanju. No oboje je že bolj kot ne preteklost (šlo v kanalizacijo po hitri poti)... Zato tudi nisem šla na zabavo, itak bi samo bruhala tam, to
 pa nekak nima preveč smisla...

Jutri ima samo naš oddelek zabavo, pa bom šla, za kako urco, samo da jih vidim in pozdravim...

Okraševala midva še nič nisva - no, saj mava še čas do dedka Mraza... Zdaj mam še toliko stvari za naredit, da nekak ne pridem zraven, pa še po trgovinah zaenkrat še nisem mela moči it... Sva pa na novo priseljena, mislim, zdaj bo ravno eno leto in še nimava nič svojih okraskov, tako da jih je treba naredit, pa smrečico kupit...

Na AC jaz ne bom šla, ker so rezultati iz NS tako dobri... Če  bi  pa mi  pokazalo veliko tveganje za DS, bi se pa gotovo odločila  za AC.

Sem pa danes vprašala, če naj grem na THT, pa je rekla, da pri mojih rezultatih nima nekega smisla... Da je bolj za zmanjšanje tveganja, kadar je NS velika, moja je bila pa mičkena in da ona na mojem mestu ne bi šla, ampak uradno tega seveda ne sme rečt, hehe

teika,
če ne boš mela sabo knižice, ne bo nič tako narobe, povej, da ti je pač še niso dali pa je. Ni nič važnega, da jo maš. Hočejo
 pa zdravstveno, čeprav sama plačaš pregled

liona,vrat počasi in previdno razgibavaj!

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
21.12.2006 20:30:03   
ronja
Meni so na NS dali dva sprintana lista, v materinsko niso nič vpisovali - tja je vpisala oz. prepisala g. podatke iz tistih listov. To je to. Samo reči, naj ti nekaj dajo pisno.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
21.12.2006 20:39:36   
lunca2
Tudi meni je na NS dala sprintane izvide in tako je lahko moja ginekologinja vpisala potrebne podatke iz NS. Je tam rekla, da je bolje tako.user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
21.12.2006 21:11:09   
Liona
nikical, jaz sem s svojim ginekologom (dr. Pušenjak) čisto zadovoljna. Moja voda je bila do sedaj vedno bp, krvi pa tako ali tako ne daš na vsakem pregledu. Dala sem jo v 8t, pa potem v bolnici, zdaj jo bom pa februarja zaradi ponovnega testiranja za tokso.
Imate ostale res preglede na 4 tedne ? Zakaj pa? Na netu sem tudi brala, da imaš vsak mesec preglede šele proti koncu nosečnosti, jaz pa tako dalečv še nisem user posted image

pa-pa

(odgovor članu lunca2)
Neposredna povezava do sporočila: 1292
21.12.2006 21:35:51   
mehurčica
Drage junijke, morem vam sporočit žalostno novico, da je Luša danes bila na čiščenju, ker včeraj mali pikici ni več bil srček.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Liona)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
21.12.2006 21:40:30   
NRMM
Ja shiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit no user posted image user posted image user posted image user posted image . En topel user posted image ,kaj več žal nisem zmožna. Drži se Lusa!

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1294
21.12.2006 21:50:08   
Liona
Ne, noooooooooo user posted image user posted image user posted image user posted image . Tiste, ki imate stike z njo ji recite naj bo močna. Mi smo z njo. In sočustvujemo z njo. user posted image  Žal mi je.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 1295
22.12.2006 9:03:56   
pika79
Tudi jaz sem dobila materinsko v 11 tednu, tako da sem jo lahko nesla na NS, kjer so mi rezultate vpisali in so mi dali tudi pisni izvod rezultatov, tako da pomojem tudi ni panike, če nimaš materinske,...:))

Liona, tebi se je isto zgodilo kot meni, so mi kar podaljšali iz 2 na 3 mesece bolniške, tudi jaz pojma nimam kaj bom delala do takrat,...sicer sem ta teden pošteno prehlajena,...tko da se bom odločala sproti in upoštevala Ronjin predlog, ...če mi bo res veliko do tega, bom pa prekinila bolniško, oziroma bom verjetno vmes šla za kakšen dan v službo jim malo pomagat urediti stvari,...sej sem do sedaj šla že 3 krat,...:))

lp vsem skupaj

Mi je zelo žal za Lušo,...upam, da bo lahko čim prej spet poskusila in da ji bo čim prej uspelo priti do svojega zakladauser posted image . Ne vem če je kaj v tolažbo ampak pravijo da narava poskrbi za tiste zarodke, ki bi se rodili zelo bolni in bi bilo potem le še huje,...mogoče takšna razlaga kaj pomaga,...jaz sem tudi imela user posted image user posted image , pa enemu srček ni začel utripati in sedaj bomo imeli enega velikega bojevnikauser posted image , ki se ga zelo ali jo zelo veselimo,...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1296
22.12.2006 9:20:34   
FLASK_A
Luša, sploh nimam besed user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Drži se, bodi močna kot te poznamo!user posted image user posted image user posted image

Ronja, morfologija je nekje v 20-21T. Se pa strinjam z vami, da če ti da na NS sprintane izvide- pol res ne rabiš materinske. Nisem vedla da to tut obstaja user posted image .
Liona, nisem mislila nič slabega glede tvojega g. Če je vse kul, itak super!Moje slabe izkušnje z dohtarji pač nardijo svoje, zato samo povem moje mnenje.

Si doma? Doma si. http://www.facebook.com/doma.si.vesna

(odgovor članu pika79)
Neposredna povezava do sporočila: 1297
22.12.2006 9:27:55   
janapan
Lusa user posted image user posted image
Bla na drugem pregledu 16 teden...vse bp, poslušala srček bije kot zmešan, mal bakterij na vodi ampak pravi da ni nič takega da je to normalno pri nosečnicah in da ni kaj skrbet...vprašala sem jo za bazen in je rekla da itak naj kar hodim plavat da blagodejni učinki odtehtajo negativne, kar se tiče okužb pa da če se pač takoj stuširam in preoblečem nima kaj bit....jaz pa sem si rekla da bom probala, če ne bo težav potem plavanje 2-3 x na teden.

Punce bodite zdrave pobožajte svoje trebuščke in imejte lepe praznike, letos jih delite še z nekom ; ))

(odgovor članu pika79)
Neposredna povezava do sporočila: 1298
22.12.2006 9:38:12   
Liona
nikical, tudi jaz ne mislim nič slabega. Veš, jaz sem imela krvave in rjave izcedke od 5 do 9t in mislim, da sem imela že do takrat pet UZ in potem še nuhalna. Mislim, da sem svoj bonus že skoraj izpolnila user posted image . Zdaj pa mislim, da si user posted image  zasluži malo miru. Sicer bom šla kri verjetno dat malo prej (od svaka teta dela v laboratoriju), da bodo do pregleda že izvidi. Malo sem se samo zamislila nad tem, da bo takrat za morfologijo že prepozno. Moram zračunat koliko bom takrat noseča, če sem zdaj že v 15t. Ja, res bo pozno. A ne? Joj, bom takoj poklicala in povedala...

Lusa, nikakor mi ne greš iz glave. Tako mi je hudo, da sem včeraj zvečer po prebranem postu skoraj zajokala. Ampak vem, da si močna oseba. Da se boš pobrala in kmalu zakorakala v lepo in zdravo user posted image . Drži se.

Se še beremo in pišemo. Jaz grem računat koliko bom noseča 12.2. Do kdaj se dela morfologija user posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
22.12.2006 10:17:14   
Luckabucka
Draga Lusa. Zelo mi je žal zate. Želim vse dobro tebi in tvoji družini, predvsem, da vam prihajajoče leto prinese več sreče.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?