GATA
|
Draga anonimna, šele danes sem opazila tvojo temo in vidim, da imaš podobne težave kot sem jih imela jaz. Še predno pa bom karkoli napisala, bi vsem rada povedala to, da tisti ki ne pozna teh stvari in občutkov ne morete soditi. In če bi bili samo en dan v koži oz. Z občutki takega človeka kot je anonimna vam povem, da bi gledali na stvar čisto drugače. In to niso stvari, ki bi bile za obsojat človeka. Ja veliko nas je, takih mamic s takimi občutki, samo vse ne podo povedale. Marsikatera bo tudi zanikala. Hja kaj čmo vsak po svoje jaz pravim. In tisti ki pravite, da bogi otrok in da ga naj da v posvojitev – ja halo ljudje. A vi bi tud dali svojega otroka posvojit ko bi ugotovili, da nekaj ne štima z vami? A bi ga dali? Mene je tud usekalo na podolgem in počez – po porodu. Jaz osebno sem mišljenja, da to lahko pride tudi v hujši obliki, če je oseba že pred tem bila bolj depresivna. Ja ne boste verjeli, smo tudi ljudje depresivni in tudi če tega ne poznaš ne moreš vedeti – enostavno si tudi sanjati ne more kako to izgleda, kako je to mučno! Anonimna, iz tvojih postov sem razbrala, da si imela že prej obdobja depresije, zakaj je do tega prišlo ne vem. Niti ne vem kako hudo depresijo imaš, mogoče pa še kaj dodatno – ne vem. Jaz te ne bom obsojala – le zakaj?? Tudi sama sem imela (sicer hvala bogu) lažjo obliko depresije al pa kaj podobnega. Pa tud to, da že v fundamentu nisi hotela oz. Želela otroka te ne bom obsojala – le zakaj? Če je človek depresiven, v nobeni stvari, pa naj bo to spočetje otroka ali pa kaj drugega ne vidi lepega. To je depresija. Ti tudi ne bom govorila, da daj otroka nekam – le zakaj??? Tudi v meni se je postavilo vprašanje, a ko ga je moj partner izrekel na glas – je bil odgovor odločen NE! Jaz sem imela in še vedno imam dobrega partnerja in starše (živimo pri njih), ki so prvi opazili, da z mano nekaj ni v redu. Sprejeli so in me niso obsojali. Meni osebno je bilo vse več ali manj isto – napadi joka, grde in črne misli, jeza, strah, ljubosumje, neodobravanje, nerazumevanje, breme – skratka vse kar si človek NE želi. Samo taki so občutki ne da se jih izključiti, odmisliti – je kot nekakšen črv ki te gloda in žre in ne da in ne da miru! Ja hudičevi hormoni so tisti ki te iztirijo, in če se ne uredijo, je pač žal tako, da je NUJNO potrebno poiskati tudi strokovno pomoč. Opazila sem da si jo sicer pred nosečnostjo že iskala in očitno žal naletela na »gluha ušesa«. Lahko ti rečem, daj probaj še enkrat – zavoljo sebe, otroka in ostalih. Imaš nerazumevajoče ljudi okoli sebe, zato se s tem problemom kot vidim ubadaš in spopadaš sama. Kot ti je že ena napisala, in se mi zdi krasna ideja za tvojega partnerja – napiši mu pismo – izlij se na list papirja (pa brez olepševanja). Lahko pa ti rečem, da ko je človek bolj »priseben« (beri nedepresiven) vidi vse v čisto drugačni luči – je nepopisno drugače. Verjemi mi. Pri G sem dobila knjižico v kateri so vse telefonske kamor se lahko obrneš in opisi tudi takih in drugačnih »čudnih stvari« (beri depresij) opisani. Piši mi na ZS, da ti jih bom prepisala – če želiš.
|