|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: SEPTEMBERKE 2006
7.12.2006 13:46:03   
ajne
hojla,

evo, midve sva ujele nekaj sončnih žarkov, ajda še drema, jaz pa spet visim na netu user posted image .

Billi - včeraj je čolnarna odpadla, ker ni bilo interesentov user posted image , ampak sva se pa z urškomravljo dobili na sprehodu in tudi ujeli edine sončne trenutke včeraj v LJ. Je bilo fino in sva zmenjeni tudi za naprej. Če se želi katera pridružiti, je seveda vabljena.

Julam - ta velike jest tudi nisem nikoli široko povijala in točno to, če se s kom iz tujine pogovarjaš te itak čukasto gleda ko skušaš razložit, da pri nas pa široko povijamo. Ajdo sem morala, ker je imela 1B oba kolka ob rojstvu, ob kontroli pri 7 tednih pa je bilo že ok in sedaj ne povijam več. nisem na glavo padla, da bi jo matrala zato, ker pač to v SLO že 20 let vsi počnejo. Drugo je, če je v družini dedna nagnjenost k temu (baje imamo slovenci to v genih user posted image ).

AD3 - joj dobro, da ste me spomnile. sem jih nehala dajat, ker jo je tolk zvijal, zdej jih bom počasi spet dala, ker težav nima več. če se bodo spet pojavile, jih bom spet ukinla. tudi ta velika jih nikoli ni dobivala (ker jo je tolk zvijal po njih). sicer pa smo res toliko zunaj in precej pazimo na zdravo prehrano, tako da mislim, da neke panike ne bo.

Dedek mraz - ja pri meni v službi sami prinesemo darila, oni jih samo zavijejo. mi je to bedno, tako da sploh ne vem ali se bom letos matrala z obema iti tja. pri možu pa firma da vsem otrokom po starosti enaka darila (tako vsaj pravijo, ker bomo letos v tej firmi imeli prvič dedka mraza). verjetno bo letos moral biti dovolj le dedek mraz pri možu. sicer pa cel december nosijo neki možje, da so otroc že čist zmešani. pri vsakemu ki ga poznamo ali pa v decembru pride na obisk, pusti en od teh dobrih mož kaj tudi za otroke in potem je naša pupa že čist utrgana in že samo da koga vidi takoj vpraša, če je pri njih tudi kdo kaj zanjo pustil. ma se mi zdi da fejst pretiravamo. pa kaj čmo, vse za naše pikce, ne?

Komaj čakam,d a bomo okrasili smrekco, k sva sami okraske letos naredili... so tko lepi ratal...

uuu, zdej je pa alarm in grem, da ne bo kje gorelo user posted image

čau

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 551
7.12.2006 15:34:17   
Anonimen
Julam jest pa prvič slišim , da bi morala široko povijati, če pa mi niso nič rekli. Tako kot je rekla Žiža ( a si tud rodila v Kranju ??? ), da tam tega ne prakticirajo. So pa pogledali kolke in baje je bilo vse OK ! Jest potem nisem nič široko povijala !

Mi pa imamo službeni dedek mraz jutri. Me prav zanima kako bo, glede na to da je prvič !

Drugače pa je bil naš user posted image skrbno načrtovan, tako da sem se srečevala na tem forumu še pod ''Želimo si novega člana '''' ! Oh ja, kdaj je že to bilo ??? Aja, lani takle čas !!! Saj sploh ne morem verjet, da sem še lani decembra študirala plodne dneve, pa temperaturo, pa gledala kdaj imam ovulacijo, danes pa že berem kdaj bomo začeli jesti gosto hrano... ( no skoraj he he he  )...

Kako pa kaj tiste ki imate sedaj drugega user posted image  ? Meni npr. je sedaj naš vse na svetu.. je ne vem, pač edinec ( opla zaenkrat )..Kako pa potem to izgleda da nimaš več samo enega otroka ? Se čustva kaj spremenijo ?

Midva sva tudi izkoristila današnji dan in bila tri ure zunaj . Sem nabrala vejice in naredila venček za na vrata, ker je mali še spal.

Grem se še malo '''pomenit'''kaj pravi user posted image  !! Nekam vriska.....

(odgovor članu yennika)
  Neposredna povezava do sporočila: 552
7.12.2006 18:10:07   
x_srečka_x
POZDRAVČKE user posted image

Včeraj smo pa imeli mi pregled in smo veliki že 59cm in imamo 5540g user posted image  Smo že zrasli 10cm od poroda.

Midve sva tudi kar veliko zunaj, če pa ima mami še kaj za delat jo pa pustim kar zunaj na dvorišču saj če joka jo tako ali tako hitro slišim.

moje tudi luna nič ne nosi, vsaj za enkrat še nisem nič porajtala. user posted image

Najina Vesna pa ni bila nič načrtovana, zato jo pa imava zdaj toliko rajši user posted image

Zdaj pa šibam, Papa user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 553
7.12.2006 19:57:52   
buchka
Pozdravljene,
oglašam se vam prvič, berem vas pa že kar nekaj časa in se mi zdi, da vas že kar dobro poznam. Sem bila pa kar malo 'udobna', kar pomeni, da se mi ni dalo priključit se, saj sem vse, kar me je zanimalo, izvedela s prelistavanjem foruma. Bom pa od zdej to malo popravila.

Skozi materinske radosti in tegobe grem prvič, 3. septembra sem postala mama malemu Filipu in zdaj se navajava eden na drugega in imava boljše in slabše dneve. Mi smo prvo pikico dobili danes in že malo cvikam, kakšna bo noč. Že zdaj sva oba z atijem kot nora uspavala malega kričača in ne kaže, da je izgubil kaj dosti energije - jo hrani za ponoči.

Me pa zanima ena stvar, pa se mi zdi, da se na forumu bolj malo govori o tem. Resno razmišljam, da bi nabavila vlažilec zraka, ker se Filipu kar naprej maši nosek in potem je cela revolucija, ko mu špricava fiziološko v nos. Tiste stare (pa dobre) metode, kot je mokra cunja na radiatorju, se ne obnesejo. V stanovanju je skoz 24. stopinj, pa imamo prižgan samo majhen radiator v kopalnici. Ponoči je pa noro vroče in vsi slabo spimo. Kot sem gledala, je s temi vlažilci cela znanost pa tudi cene grejo v nebo. Jaz pa bi rada samo nekaj na elektriko, kar vzdržuje vlažen zrak. Razni ionizatorji, čistilci, pralci ... zraka me ne zanimajo, oziroma se mi zdi, da jih ne potrebujem. Vam bom hvaležna za izkušnje.

Toliko za prvič, bom nestrpno čakala vaše odzive. Lepo pozdravljene.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 554
7.12.2006 20:20:51   
ajne
DOBRODOŠLA BUCHKA!

ja kar se vlažilcev zraka tiče imamo mi zeloooo pozitivne izkušnje z air-o-swiss vlažilcem, ki smo ga pred časom kupili v sanolaborju in sem videla da jih še imajo. ima neko tipalo in ne dozira vlage v nedogled, tako da včasih pokuri celo posodo v eni noči, včasih pa čisto malo, odvisno od tega koliko vlage je v zraku. skratka meni se zdi super, ti pripenjam link (http://www.tersus-air.si/?stran=vlazilci_zraka) - nas je takle:user posted image

Na linku imaš zraven tudi opise... skratka mi smo res zadovoljni.

naši dve pupki pa sta bili obe na pol načrtovani... sva "nehala merkat" in sta se zgodili... nisem nikoli nič merila in štela kakih plodnih dni... pri prvi sva v bistvu naredila vse po PSu. Namreč, najprej sva se poročila, sva takoj nato šla na poročno potovanje in ko sva se po mesecu in pol vrnila, sem naredila test, ker mi je user posted image  izostajala in CB je bil pozitiven...

Lina - tudi jaz sem se spraševala, kako bom sprejela drugega otroka, češ, da ne bom mogla imeti nobenega tako rada, kot imam prvo... pa sem se krepko zmotila. ne samo, da ju imam enako rada, enako sem pravzaprav nora na obe. pa sem bila vedno prepričana, da nisem niti slučajno materinski tip - ta velika je bila prvi dojenček, ki sem ga kadarkoli imela v rokah (oh groza user posted image ). Meni se zdi, da mati narava s svojimi hormoni vse uredi tako, da je za naše male čmrlje najbolj prav. je pa res, da sem sedaj trdno prepričana, da smo z otroci zaključili.... bomo videli, če se bo to prepričanje kdaj spremenilo...

zdaj pa sam še - lahko noč!!!

(odgovor članu buchka)
Neposredna povezava do sporočila: 555
7.12.2006 20:25:17   
Anonimen
Buchka pozdravljena v naši družbi. Nekaj o vlažnosti in vlažilcih zraka sem brala na forumu ''Gospodinjski nasveti ''' recimo link
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1190341.

Jest zaenkrat prakticiram tako da dajem mokre cunje in altaleks. Ali pa dam kar kakšno posodico z vodo na radiator. Pa nam kar zadošča.

Je pa Filip točno en mesec starejši od našega !! Pa pravijo da po pikicah naši dojenčki bolj spijo !! Jutri nam sporoči !!

(odgovor članu buchka)
  Neposredna povezava do sporočila: 556
7.12.2006 22:16:10   
julam
Buchka, dobrodošla! Mi imamo že dve leti ultrazvočni vlažilec. V bistvu razmišljam, kaj naj ti rečem...sej še vem ne, ali smo zadovoljni. Smo kar malo pozabili nanj, še posebno letos, ker imamo stalno T 22 stopinj, pa tudi vlažnost je OK. Je pa seveda pomembno pri izbiri teh zadev velikost prostora oz ali boš vlažila samo eno sobo ali več. Pa fino je imet takega, ki zna avtomatsko zaznat, kdaj je stopnja vlažnosti primerna (jao, sori, sem tako zaspana, da ne morem več mislit in posledično verjetno pišem skrajno čudne stavke user posted image ).

Kar se pikice tiče, pa ni nujno, da bo kakšna panika. So pa meni pri prvem sinku vsi govorili, da bo ceeeeeeeeeeeeeel dan prespal - ja, malo morgen. V bistvu je bil tak kot vsak drugi dan, samo mesto pikice je malo zateklo in smo hladili z obkladki.

Lina, verjetno si že slišala, da se ljubezen do otrok množi in ne deli. Tudi sama nisem verjela, da bom lahko imela koga še tako rada kot prvega škratka. Po vzpostavitvi harmonskega ravnovesja (sem imela po porodu kar nekaj težav sama s sabo) pa je začel zgoraj omenjeni rek še kako veljati. In danes sta oba enako moja in ne predstavljam si, da enega ali drugega ne bi bilo.
Sem pa želela vprašati druge "mnogorodke", če ste imele na začetku kaj težav s primerjanjem: jaz sem namreč sprva malega stalno želela primerjat s prvim fantkom. In šele ko sem dojela, da ju ne morem in ne smem primerjat, da je vsak osebica zase in da sta si zato različna (kljub temu, da sta oba moja, naša), sem lahko zadihala in začela uživati v malem bitjecu. Ja, vsak začetek je težak, vsaj pri meni je bilo tako. Ampak važno, da je kriza mimo. In upam, da še nismo končali z bebicami, da se nam nekoč pridruži še kakšna user posted image !

Zdaj pa že filozofiram. Rajši grem!

Papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 557
7.12.2006 23:25:55   
žiža
Čer mamike in dobrodošla bauchkauser posted image user posted image
Sem tako žalostna da mi gre kr na jok. Znorela sem nad našo taveliko trmoglavko. Ob pol osmih sem jo dala v posteljo tako kot vedno in ni in ni hotla zaspat. 100x jo je lulat 45x kakat, 10001x je bila žejna... Se mi je že pošteno mešalo. Skakala je po postelji in tulila kot žival. Sem ji parkarat lepo rekla, da če se ne bo umirila in zaspala bom odnesla vse njene igrače ven na hodnik in jih bom dala drugim otrokom. Itak se mi je smejala v glavo in ob pol 10ih mi je prebilo in sem kratko malo odnesla vse njene stravi iz sobe vključno z njenim dragocenim, neprecenljivim zajcem. Ji ni kapnilo sploh, še naprej je norela tolk časa da se je z ustnico zabila v ograjo posteljice in potem jok( seveda je zbudila Urbana) in kje je moj zajc.... sem vztrajala in rekla, da če bo utihnila in zaspala ji bom dala zajca v posteljo. Ostale igrače pa dobi takrat, ko bo zvečer zaspala brez ceremonij.
In je en čas še hlipala potem pa zaspala. Zajca sem ji dala v posteljo tako kot sem rekla, vse njene igrače in risanke pa sem pospravila v predal pod posteljo. Pustila sem ji barvice in spomin. JOj tako mi je hudo, da me je pripeljala do tega. Ne vem kako bo jutri zdržala. Pa kaj bom narediola, če glih tako ne bo zvečer zaspala? Ampak popustit pa res ne smem. Mora vedeti da resno mislim in ene meje pa morajo biti. Presneto, ne morem verjeti, da me tako preiskuša.
Mah, naj neham težit. Spet samo svoje tegobe zlivam na vas, ki uživate in okušate prve radosti materinstva. IZKORISTITE te fine trenutke, čez dve leti bodo ti naši sončki ratali prve male zverce. Pa kljub temu jih bomo imele nadvse rade in res je TAKO težko postavljati meje in se jih držati in biti hud in strog........ aaaaaaaaaaaa vzgoja je najtežja šola!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oh da nebi nazaj razmišljala kakšne dvome sem imela glede ljubezni do drugega otročka. Tud približno si nisem znala predstavljati kako bom lahko imela še nekoga tako rada in kako bom lahko še nekomu rekla ti si moj največji zaklad, ko pa že imam največji zaklad.... Ja res, ljubezen se samo deli, ni šans, da bi lahko imela nekoga raje. S primerjanjem jaz nisem imela težav, mogoče zato, ker imam parček in je res vse drugače. Oba sta moja sončka. In oba sta bila zaželjena. Načrtovala sva jih, nisva pa mislila da bosta oba ratala že kar na prvo. tako da je po eni strani bilo presenečenje. Prijetno! Tud jaz upam, da mi bo dano še kdaj okušati nosečniške radosti. potem čez kakšnih 5-6 let.
Aja, bili smo na kontroli in sta bolje. urban seveda drug teden ne bo cepljen, ker mora menda biti 14 dni zdrav.
Vlažilca zraka mi nimamo. Imamo pa v stanovanju kar fejst toplo (23-24) blok pač . Radiator imamo prižgan samo v kopalnici. V spalnici imam okno tudi ponoči obvezno odprto, drugače bi se skuhali.
Joj se mi že kar vrti tako sem zaspana. Držite pesti, da bom jutri zmagala v "boju" z malo trmico.
nočko

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 558
8.12.2006 7:09:36   
incabinca
Dobro jutro!

Midva pa sva imela včeraj posvetovalnico ter dobila tudi pikico. Lovro skoraj opazil ni da je pikico dobil, sam mal se je nakremžil, potem pa se naprej smejal zdravniku. Veliki pa smo 63 cm in težki 7410!!!

ok, mali kliče.
papa

(odgovor članu žiža)
Neposredna povezava do sporočila: 559
8.12.2006 10:51:41   
buchka
Pozdravljene! Punce hvala za nasvete in linke, sem že vse prečekirala, zdaj pa moram še mojega nahecat, da gremo po trgovinah in pogledamo v živo. Sicer pa bom vlažila samo spalnico, ker v dnevnih prostorih imam okna odprta in zadostuje.

Smo spali presenetljivo dobro; v prvem delu štiri ure skupaj, v drugem delu pa še slabe tri. Opažam pa, da se Filip vedno zbudi med peto in šesto uro, ne glede, kdaj je nazadnje jedel. Hoče svežo plenico in malo telovadbe, potem pa potegne še eno kitico. Najbrž mu je to ostalo iz porodnišnice; vsako jutro so nam pripeljali naše zakladke ob petih. Jaz pač nisem tista srečnica, ki bi ji beba spala celo noč. Ampak sem se že navadila.

V Ljubljani se izza oblakov prebija sonce, greva se martinčkat. lp

(odgovor članu incabinca)
Neposredna povezava do sporočila: 560
8.12.2006 10:56:23   
Anonimen
Dobro jutro oziroma dober dan ženkice,

mi smo dones spali in jedli točno na tri ure. Naš user posted image  je ko urca. Lačen, lačen, lačen...in to tako točno, da ure sploh ne rabim. Ne upam začet ponoč s čajem, ker ne vem če ne bo potem jok in stok. Bom danes zbrala pogum, glede na to da je vikend in da mi bo možiček lahko pomagal.

Mi imamo pa danes v njegovi službi dedka mraza. Pa glede na to, da je v Ljubljani pa še ob petih popoldne ko je največja gužva, se bomo temu verjetno odpovedali. Sej darila itak lahko prevzame potem v tajništvu. Da bi pa tako majhnega vlekla sabo, pa še cel ceremonial je to, mi je pa itak brezveze. Sva rekla, da bova danes raje postavljala smrekco, pa lučke, jutri bomo pa šli že popoldne v Ljubljano pogledat lučke, pa malo na stojnice, ob šestih pa domov. Takrat je pa tudi največja gužva baje.

Žiža - to je bilo pestro. Si malo kar predstavljam. Prava navihanka kajne ?!

Incabinca - bravo za takega korenjaka ! Ali je ponoči kljub pikici spal ?

Danes bo pa izgleda sonček, tako da bomo dan lahko polno izkoristili kar zunaj ! Ma je tako toplo, da bom glihkar začela kar rožice sadit, pa čevapčiče pečt...pravo poletje ni kaj !!

Neposredna povezava do sporočila: 561
   [Brisano sporočilo]
8.12.2006 13:06:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rose22)
  Neposredna povezava do sporočila: 562
8.12.2006 16:03:50   
incabinca
Lina - Lovro po cepljenju ni imel nobenih stranskih učinkov, spal je kot običajno in nič nisem opazila da bi blo kej narobe.
Drugače pa moram povedat, da se je danes Lovro prvič sam obnil iz trebuha na htbet! In to kar 2x!!

Zdej si grem pa glavo umit, pa cunje pripravt k Lovro lih spi, gremo zvečer na novoletno  (službeno) zabavo. Juhu, žurka :D

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 563
8.12.2006 21:29:42   
x_srečka_x
OJLA VSEM user posted image

Že pridno pančkamo celo urico, zdaj pa ima še mamica malo čas prebrat in kaj napisat user posted image

AD3 ji jaz dajem po žlički, pa tudi tiste kapljice proti krčem sem ji dajala po žličku.

za ponoči jaz kar brisačo fejst zmočim pa kakšno eterično olje gor, pa je fajn zrak user posted image

Vesna po ceplenju ni imela nič težav, ponoči je pridno spala je še celo 20minut več spala kot ponavadi user posted image  zdaj ima budilko naštimano na točno 20 čez 7 user posted image  Je tok fajna ko se točno takrat zbudi, že tri dni zapored.

SONCICA te svečke dobiš na recept ko je user posted image  cepljen če ima več kot 38.5 vročine. drugače pa ni treba nič dajati. Pa če ima zatečeno mu daješ obkladke, samo raje preventiva kot kurativa.

Ste ve že kaj dobivale user posted image  Jaz je še sedaj nisem dobila, pa ne dojim več ker se je odstavila.

Zdaj bo pa kmalu eno leto odkar obstaja najina user posted image  Vesna, to bo natanko 16.decembra, sem si še datum zapomnila user posted image

No lepo se imejte, pa še kaj napišite...
Nočko user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 564
   [Brisano sporočilo]
8.12.2006 21:56:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu x_srečka_x)
  Neposredna povezava do sporočila: 565
9.12.2006 13:17:02   
Billi
Kakšen lep angelček je zgoraj user posted image
Mi pa nimamo nobene ure. Ponoči nimam pojma kdaj se bo zbudila. Včasih prespi celo noč, včasih se zbudi ob petih. Potem včasih še potegneva do pol desetih, včasih pa morava že ob osmih vstat. S hranjenjem je tudi zelo podobno. Ampak zaenkrat me to nič ne moti in kar gre. V bistvu mi kar paše, ker potem se tudi meni ni treba držat nekega ritma, smo potem bolj po taborniško. Upam samo, da se mi ne bo slabo obrestoval tale nered... user posted image
Vedno težje jo pa zvečer obdržim pokonci. Vedno prej mi hodi spat. Zvečer mi včasih zaspi še preden ji mlekca naštimam, ali pa potem poje čisto malo, ker že komaj gleda. Tako da včasih že ob pol osmih spi.
Igračke jo že kar zanimajo in steguje rokice proti njim, potem pa če rata v usta. Drugače pa večinoma samo rokice pristanejo v ustih. user posted image Najraje se pa pogovarja. Ampak motorika nam pa še ne gre tako zelo. Še vedno je najraje na hrbtu, pri pasenju hravic se pa zelo hitro utrudi.
Incabinca, čestitke Lovrotu, da se že takole obrača user posted image . je pa res močen fant.
Pri nas je z vlažnostjo bolje, ker smo polovico radiatorjev v stanovanju zaprli, pa je še vedno toplo. Pa stalno perilo sušimo, tako da je včasih še preveč vlažno in moramo luftati.
Drugače pa Sončica, glede otroških dodatkov in ostalih transferjev za otroke, je celo enostavneje, če očetovstv ni urejeno, ker ti potem ne težijo, da moraš izterjat preživnino. Ampak dolgoročno pa ni fajn, recimo za dedovanje, ker potem otrok nič ne deduje po očetu. Pa sploh drugače ni fajn zaradi samega občutka in doživljanja otroka.
Ampak jaz pa po eni strani občudujem mamice, ki se grejo to kalvarijo, glede dokazovanja, ker res ni prijetno. Je pa sigurno v korist otroka.
Mah, mal filozofiramo, kaj pa čmo na tak pust, deževen dan...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 566
9.12.2006 21:07:39   
Tanyka
user posted image

user posted image
user posted image

Pa je uspelo tudi meni vas prebrat in nekaj napisat.
No pri nam je stvar sledeča:
oba imata angino, tak, da smo na antibiotikihuser posted image user posted image .Rene je imel vsakih 6 ur vročino, kak so mu svečke spustile, mu je TT začela naraščat.Imamo pa paracetamol svečke Mariborskih in Ljubljanskih lekarn, pa so mi bolše iz Ljubljanskih.Ko sem mu dala svečke Mb mu TTsploh ni padla user posted image
Je pa sedaj že ospen tudi prijel, tak, da smo že veliko boljše(TRKAM).
Tak, da imamo cepljenje spet prestavljeno za en tedn in sicer na 19.12.

Z načrtovanjem otrok pa je bilo pri nas tako:
Prva nosečnost ni bila načrtovana, in niti nisem pomislila drugače kot, da nosečnost sprejmem.Prvič sem bila stara 18 let, ko sem zanosila, mesec po mojem 19 rojstnem dnevu pa se je rodila najina prvorojenka Larauser posted image user posted image user posted image .
Z drugo načrtovano nosečnostjo, pa se je pri mojih 22 letih rodil najin drugorojenec Rene.Sreča se je samo podvojila in ljubezen do otrok se pri nama doma le množi.Oba sta najina
user posted image in oba imama enako radauser posted image .

Imamo pa tudi mi doma trmo, tak, da vem kako to "deluje"
Vendar skoraj vedno popustim, se mi zdi, da jo itak nonstop nekaj buzoriram
Lara ne to, pospravi igrače, ne govori nazaj,............................ in še in še-madona je starševstvo težka služba!!!Otroci pa nas imajo 100% prečitane in točno vejo kje je meja.
ŽIŽA- kako ste rešili pri vas?

BUCHKA-user posted image

Glede hranjenja- imamo še vedno težave.Noče in noče jestuser posted image user posted image user posted image .Danes sem hodla v mullerja po gris z medomuser posted image , vem, da ni ravno ok ampak, kaj več, da naredim.Po flaški ni hotel jesti, tak, da sem mu pol naredila bolj gosto, in mu dajala po žlički.Je kar nekaj pojedeluser posted image .Upam, da bo to kmalu mimo, ker imam živce že na nuli.
Pol pa še kakšni pametni nasveti, saj veste.........................

SONČICA-zelo lepa slika,user posted image  je res pravi user posted image user posted image user posted image

ROSE22-upam, da bosta dobro uredila gleda očetostva.Sicer pa imamo tud ženske svoj ponos.
Jaz ga tud ne bi silila v nič, ker če mu samem pamet ne kaže..........potem res ni vredn, da mu otrokec reče ata- moje mnenje.

Grem k mojima pikecama user posted image Tanja

Vse mame so bogate, če imajo rade svoje otroke.
Nobena ni revna, ne grda, ne stara.
Ljubezen je njihova največja radost.
(Maurice Macterlinck)

Moja ljubezen vaju bo spremljala vedno, danes in večno!!

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 567
9.12.2006 22:08:08   
alenka11
ojla  user posted image

Naš pikec že spančka jaz pa hitro malo RR prečekirat.
Glede kolkov tudi jaz nisem komplicirala. V porodnišnici so naredili UZ in je imel enega A, drugega B - so rekli da je OK in sem verjela. Imamo pa v soboto ponovno UZ. Upam da bo vse ok.

Tudi mi smo kar načrtovali naše detece ampak nam ni ratalo v prvo, smo kar par menstruacij dali čez potem se je pa prijelo. Kako bo oz. če bo drugi bomo pa še videli. Zaenkrat pravim da je dovolj user posted image .

Sem pa danes naredila najcenejšo igračo in naš Aleksej je čisto navdušenuser posted image user posted image user posted image . Še ob nobeni ropotuljici se ni tako smejal. Čisto navaden bel papir sem porisala s črnimi vzorci (črte, krogci, vijuge...). Ko mu pokažem pred oči sem mu čist zmeša od veselja. Bomo videli kako dolgo mu bo to všeč user posted image .
Drugače ima pa zelo rad eno malo ropotuljico in z rokicami že udari po njej, prime pa samo če mu ravno rata. Rokice pa kar naprej v usta tlači .
Incabinca našemu je tudi prvič uspelo da se je pri pasenju kravic prekotalil na hrbet. Sploh ne vem kako user posted image .

Jaz tudi dajem AD3 po žlički in nimam nič težav.

Tanja upam da se ti otročka čimprej pozdravita. ubožica ti čisto nič ne privoščim. Pri nas smo kar zdravi (trkam).

Soncica pravega angelčka imaš.

Toliko za danes. Lepo spančkajte.

15. september 2006 - ALEKSEJ

(odgovor članu Tanyka)
Neposredna povezava do sporočila: 568
9.12.2006 22:25:00   
rose22
No pa da se jaz napisem nekaj predn sibam v posteljo.Mi smo imeli pa danes ponoci celo stalo.Je bla kar naprej pokonci,jamrala,stokala in sem ugotovila,da je vzrok zamasen nosek.In smo hitro spirali s fiziolosko,zraven pa so tekle krokodilje solze.Pa ni nc pomagalo.Nosek je se vedno zamasen,pa se kasljat je zacela cez dan.Upam,da ne bo se kaksne vrocine.

user posted image se vedno nimam,pa je cist nc ne pogresam.

Kar se pa nase Neje tice,smo se pa tud najprej matrali,ni blo v prvo,pa je blo tud enih par tardecih vmes.In hecno toda najin zadnji seks je bil pa veliki finale.Takrat se je pa prijela in danes imam najlepsega otrocicka na svetu.Po tistem sva pa v roku dveh mescov sla narazen.ker ni blo nicesar vec samo se en velik kreg.

AD3 imam pa jaz Oleovit D3 in imajo kapalko,tko da ji kar na jezik kapnem,pa lepo pomlaska.

Sem se pa jaz tud zadnjih par dni mal sekirala,ko je tko cudno jedla.Hotla je flasko na dve ure,pojedla pa je pol nekje od 60-100ml.Vcasih zvecer pa kar 170ml pri zadnjem obroku.In sem se danes sama pri sebi pripravla,da jo bom pustila minimalno tri ure(ne me kregat),pa je potem jedla nekje na 3.5-4h,pa je pojedla 130ml.user posted image user posted image user posted image user posted image Tko da bom poskusla mal veckrat to prakticirat.

Sem pa zadnjic v trgovini za hec kupla sampon Johnson z vonjem sivke.Punce jaz nisem mogla verjet,da je imela kozo in laske prav svilnate.Sem se se bolj zaljubla v mojo puncaro in bi jo kar ves cas stiskala k sebi.

No zdaj pa grem.

Mirno nocko vsem,pa drzte pesti da bo vsaj za odtenek bolj mirna noc tudi pri nas.

25.09.2006 je na svet prisla najvecja sreca mojega zivljenja

Umetnost ljudi je vedno znati razumeti, znati oprostiti, se kdaj pohvaliti in pokazati s kretnjo, ki jo nasprotnik razume...Umetnost je potočiti solzo in se znati ob enem nasmejati!

(odgovor članu alenka11)
Neposredna povezava do sporočila: 569
9.12.2006 22:51:09   
julam
Punce moje, moram vam potožit: danes je bil prvič potreben dodatek, mamici je zmanjkalo. Saj vem, da ve večinoma vse dodajate ali pa ste na flaškah, ampak glede na to, da mi je prvega ratalo brez flaške gor spravit,je bil to danes zame pravi mali šokec. Očitno se pozna, da sem na dieti in hrana ni dovolj bogata, pa da premalo (beri NIČ) počivam...pa mlekarne odpovejo. Božček, je bil tako živčen, ko je nehalo teči, on bi pa še in še. Pa sem ga menjavala iz  leve na desno, pa spet nov krog. user posted image   Možek je pa ta  čas vodo prevrel, pa zmešal formulo, pa shladil...še dobro, da smo imeli vse sterilizirano. Hja, kaj hočemo. Bom pa jutri bolj pridna in bom malce poskrbela zase. Saj vem, da ni nobena tragedija, pa vendar mi je fino biti "neodvisna" in samo dojiti, je bistveno lažje. Pojedel je pa 70ml - sploh ne vem, ali je to veliko ali ne...

Tanja, oba škrata imaš na antibiotikih? Jao, to mora biti pa kar naporno! Bogi vi vsi trije oz štirje. Upam, da bo šlo hitro mimo! Pa taka mlada mamica si!!! Čestitke!!! user posted image Jaz sem bila pri 18 še sama tako otročja, da še dobro, da me ni kakšna nosečnost presenetila. No, tudi pri 22 se mi je še mešalo. SIcer te pa situacija verjetno kar hitro k pameti spravi, a ne? Sta bili pa moji obe nosečnosti napol načrtovani  - to pomeni, da smo šli na varianto "ko bo, bo". In obe sta me presenetli, ker sem bila 100%, da bo nekaj časa trajalo. No, upam, da bo v tretje pa le nekoliko kasneje ratalo. Moj user posted image se namreč nič kaj preveč ne obremenjuje z zaščito user posted image user posted image user posted image ! Sem brala na forumu avgustovk, da je ena, ki je rodila samo 14 dni pred mano, spet noseča!

Ajne, v petek sem bila v našem novem Mercatorju. Ugani, kdo je bil tam! Šifrer!!! Revež je sedel za eno mizico in čakal na tiste kupce, ki bi zapravili 10000+ in potemj naj bi jim  kao novi CD podpisal. Sem se takoj spomnila nate in na tvojo veliko škratiko! user posted image

Buchka, priznam, da mi je kar lažje, ko berem, da vendarle nismo edini na tem forumu, ki ne prespimo večji del noči. Meni je bilo že prav čudno, ko je tiste 2x spal do 3h o 4h user posted image ! Sicer se pa po novem zbujamo že ob polnoči in potem včasih na 2 ali na 3 ure. Sem pa začela kar prakticirat dudo: vedno ko se zbudi, najprej ponudim dudico, potem šele papico. In skoraj vedno nama rata nekoliko podaljšat čas med podoji.

Mi pa paracetamol svečke kupimo brez recepta user posted image .

Lepo  spite!

(odgovor članu rose22)
Neposredna povezava do sporočila: 570
9.12.2006 23:17:29   
princes
user posted image
Da še jaz mal natipkam, zdaj smo imeli norišnico, smo v četrtek izvedeli, da imamo krst jutri...
Ima Lia jutri ravno tri mesece, tko da mi je ta datum najlepši, pa še spočeta je bila lanski december..user posted image naju je blagoslovila, je bila načrtovana...Imamo same lepe spominčke na lanski december...user posted image

Drugače smo ok, samo malo bolj malo kakamo, pa čist tak zelen kakec..user posted image

Mknuple, upam da se hitro pozdravite...Mora biti pa res naporno, boščki...

Sončica, kok je luškan, res pravi angelček...Kakšna lepa ustka...

Mi imamo pa že smrekco postavljeno, pa kakšnega pretiranega zanimanja ni za njo...iz strani Lie...user posted image

Za koga navijate v baru??
Jaz za Grega....

Zdaj gremo pa v mižule, da bomo jutri sveži na slikah....
user posted image

(odgovor članu julam)
Neposredna povezava do sporočila: 571
9.12.2006 23:48:59   
Tejcha
Čer,

vidim, da imate, tako kot pri nas, kar večinoma zabite noske ponoči. Js imam pri postelji Aqua maris (mislim, da se tak napiše) in takoj pomaga. Ćez dan ni problema, ponoči pa revež ne more jest zaradi zamašenega noska.
Je pa prav hecen, ko smrči - se mu ritka zraven trese, user posted image - tak da ni samo od noska. Moram naslednji mesec vprašat, če je lahko  s tem kaj narobe...

Krst: ful se mi je luštalo 24., pa je termin že ponucala ena kolegica, tak da zarad ene strani žlahte tega ne morm speljat... Se bom pa pozanimala, če bi šlo 31. Takrat bo pa pri nas eno leto od takrat, ko smo skuhali našo malo srečo... Bomo vidli...

Tanja, bila sem prepričana (glede na tvoje izkušnje in nasvete), da si starejša, :) Pa to je sedaj pohvala, da ne bi slučajn narobe razumela. Js jih imam 23.

Pa ostale? Ste že v službah, študentke? Srečka, zate sem si zapomnila, da si menda najmlajša med nami, torej še dijakinja... Je še katera?
Kako usklajujete obveznosti? Men se bo vsak čas zmešalo od slabe vesti, ker samo prestavljam izpite... Učit se mi pa zaenkrat še res ne ljubi. Sem pa (ponovno, :) ) 4. letnik na Pravni fakulteti v MBju in resnično upam, da bo drugo leto za Tilnov 1. RD v rokah že držala vsaj na pol sfrizirano diplomsko...

No, zdej grem pa spat, ker imam jutri dopoldne v planu LIKANJE... user posted image

Nočko

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...

(odgovor članu princes)
Neposredna povezava do sporočila: 572
10.12.2006 20:36:13   
Tanyka

user posted image user posted image

user posted image

Kam pa ste se danes vse skrile?
Jaz sem bila danes zelo pridna, sem izkoristila gužvo, ker je ati doma, in sem zlikala 4 pralne stroje, in vse sem si pospravila v nulo-do jutri, ko mi bo Lara spet vse nametala.Sedaj pa smo že vsi v pižamah in pripravljeni na spanje, z izjemo Reneja, ki spi že kakšno urco.
Moram vam povedat, da mi je pralni stroj zružiluser posted image user posted image user posted image , moram jutri klicat serviserja-je še pod garancijo-------ZELO DOBRA ROBAuser posted image

Res je, da sem ful mlada PONOSNA mamicauser posted image .Ati pa takaltak.Prvič si je želel punčko in je bila, drugič pa je bil 100%, da je naštimal fantka- in res.Moški saj veste.

Vidim, da ene že kar krasite stanovanje in postavljate user posted image , mi imamo malo okrašeno v Larini sobici.Drugače pa smrečico postavljamo na sveti večer, se mi zdi, da je ravno v tem poseben čar Božiča.Je pa res, da smo že user posted image -pri tem je Lara glavnauser posted image

OK SEDAJ PA PIČIM SPAT, KER SEM FUL UTRUJENA
user posted image tanja

Vse mame so bogate, če imajo rade svoje otroke.
Nobena ni revna, ne grda, ne stara.
Ljubezen je njihova največja radost.
(Maurice Macterlinck)

Moja ljubezen vaju bo spremljala vedno, danes in večno!!

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 573
10.12.2006 21:44:12   
borovnička
Helou punce! user posted image

Upam, da niste čist pozabile name, da se me še mičken spomnite.user posted image Sploh nimam časa za RR.user posted image Zdaj sva mal na počitnicah pri mojih starših, da lahko mal skočim za računalnik in mal prebrat, kaj se je dogajal. user posted image

Jaz ne vem, sploh mi ne znese ne skuhat, pa vse pospravit. Nik zahteva vedno več mene. Ko je mel krče, je bil nonstop po rokah, zdaj se je pa tega navadil in ne zdrži v svojem stolčku ali postelji več kot 15 minut sam.user posted image Glih včeraj sem likala do pol dveh zjutraj. Najin ati cele dneve dela in se mi zdi, da čisto nič ne naredim.user posted image Kako pa ve kaj skombinirate, da vam vse skupaj znese?

No, v ponedeljek smo bili stari 3 mesece in en teden.user posted image Dobil je prvo pikico. Ok, priznam, mene je bolj bolelo kot pa njega.user posted image Velik je 62 cm, tehta pa 5560 g.user posted image Reakcije na cepivo pa ni imel.user posted image Tud spal je uredu, nogica ga drugi dan ni nič več bolela in tud tečen ni bil.user posted image

Na slikanju kolkov smo tud bili.user posted image Vse ok.user posted image Tako kot v porodnišnici, so rezultati tud zdaj 1A.user posted image Povijala sem ga pa široko samo en mesec, pol pa nič več.

Smrečico sva pa z Nikom že postavila. Danes smo meli fotografiranje za voščilnice. Sva ga z atijem kar namatrala.user posted image Je bil božiček Nik.user posted image Najbolj zanimive so pa seveda lučke.user posted image

Štajerke, bo katera peljala naslednji teden svoje malčke na slikanje z Božičkom v Europark? Mi bomo šli pogledat mal konec tedna, če ne bo preveč gužve.user posted image

Vidim, da si vlažite stanovanja.user posted image Saj je res treba, sploh zdaj, ko se kuri. Midva imava v dnevni sobi fontano in je super.user posted image Veliko manj prahu je, pa tud zrak je super.user posted image

Rose, a ni res super kopel od Johnsona?user posted image Nik je po kopanju mehek kot putrček, pa tko lepo diši.user posted image Je pa fajn tud kremica od Afrodite Bebica. Takooo diši, mmmm.user posted image

Zdaj pa letim.

Lepo nočko vsemuser posted image !

Najino srce grejeta dve srečici... prvi je ime Nik, drugi pa Neja.

(odgovor članu Tanyka)
Neposredna povezava do sporočila: 574
11.12.2006 8:26:04   
ajne
hojla,

mi smo imeli spet zgodnjo zabavo... ampak, je pa danes spala od sedmih do pol dveh in potem je potegnila do pol petih in potem še do šestih (sicer z mojim vztrajnim sodelovanjem - tlačenjem dude v usta). ob šestih pa čist konc. vstat in se zabavat. zdejle pa že komi gleda.... in jamra, da je zaspana user posted image .

vikend je bil čist povprečen (beri - mož je imel dve novoletni zabavi, me pa smo se zabavale same doma, no ta starejša je bila en dan "na počitnicah" pri babi), ker je ta dež ubil vse želje po kakem izletu, tako da smo včeraj že postavili smrekico. je bla ta starejša čist navdušena, ko sva dali gor okraske, ki sva jih sami naredili.

julam če bi moja pupa vedela, da je njen idol osamljen nekje v eni štacuni... bi bili ziher takoj tam, da bi ga vsaj sam mal za rokav pocukala... sicer pa se ne sekiraj zaradi mlekca... tudi to je za nekaj dobro, če ne drugo, boš lahko imela formulo s seboj in ni več problema kje lahko v teh hladnih dneh, ki se končno obetajo, dojiš... mogoče pa je tudi samo prehodnega značaja. mal se umiri, pa mogoče vseeno kaj dodatnega pojej, pa spočij se (ja sej vem, da je to skoraj nemogoče)... veš, da sem danes ponoči probala tvoj recept z dudo in je ajda potem, ko je prvič začela cmokat in bi jo še včeraj že dojila, potegnila še za celo uro in pol... tako dolgo brez dojenja, kot danes, še ni bila... a ja, ajda nikoli ni prve runde ponoči potegnila dalj kot do treh, pa še to le če je zelooo pozno zaspala (pravzaprav se je to zgodilo mogoče ene dvakrat).

glede starosti, pa sem jaz pri svojih rosnih 31 očitno med hudo najstarejšimi tukaj... me veseli, da imamo še tako mlade mamice, ki pa vseeno tako zrelo razmišljajo... sploh je mene tudi tanjina starost presenetila... jest sem pri tistih letih samo na žure hodila in se zabavala (no vmes sem tudi nekaj študirala, da sem doštudirala). to, da obstajajo v življenju tudi otroci, se je men posvetlo šele tam mal pred 30tim. Ko sem zvedla za prvo nosečnost sem najprej pomislila na to, da v lajfu še nisem držala v roki nobenega otroka ki bi imel manj kot pet let... in kako bom handlala tako mičkeno bitjece, ne da bi mu pri previjanju zlomila kak krhek del telesa. no sej potem vidiš, da je mati narava poskrbela tudi za take primerke kot sem jaz in moram rečt, da ni bilo nobene panike. zdej si pa življenja brez mojih dveh pupk sploh ne morem predstavljat.

Tejcha, upam, da ti uspe čimprej diplomirat, da se pridružiš klubu pravnikov (pravnic). A že kaj veš iz katerega področja boš delala diplomo? Jaz sem diplomirala in se prvič zaposlila še v prejšnjem tisočletju. Kriza, kok smo že stari!!! Sicer pa ravno ugotavljam, da mi bodo počasi atrofirali možgani, ker mentalno nič ne delam (korekture mag. naloge sem že naredila in sedaj čaka na vezavo - user posted image user posted image  za mene), zato sem si navlekla mal dela iz službe, pa še mož mi bo kaj odstopil, ker enostavno ne zdržim le s tem, da previjam in dojim (no pa na netu visim). sej je super, ampak mi manjka ta del življenja. tako da mi prav hudo ne bo, ko bom šla nazaj. se pa spomnim, da je bilo pri ta prvi precej drugače, sem imela precej manj časa... zdej, ko pa imam dve, pa še moža ni nič doma, pa mi kar nekak čas ostaja (očitno sem se naučila zracionalizirat določene zadeve, pa predvsem hudo dobro organizirat čas).

Tanja če se meni pokvari pralni stroj, ga lastnoročno odnesem v štacuno in ga komu v glavo vržem... si sploh ne predstavljam, ker pri nas pa gre enih cunj v pranje, da je groza. mi je mož zadnjič rekel, da me sploh drugje v bajti več ni kot le v pralnici user posted image user posted image  - mu pa ni kapnilo, da bi me  kdaj zamenjal...

Urškamaravlja, kako je uspel krst? Kako je zadevo prenesla Lia? Pri nas nimamo tega običaja, smo vsi brez zakramentov... ma če se bo katera hotela krstit, se bo lahko potem še vedno sama za to odločilauser posted image .

Tako, ajdica seveda veselo spančka, mami bo tole tudi zaključila. ko se zbudi, bova šibali po darilo za atija, ki ima danes rojstni dan, potem pa jo bova ucvrli verjetno na primorsko, ker se tam napoveduje krasen dan...

čau

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......