žiža
|
Jaz sem s saro ravno prišla iz vrtca. So imeli dan odprtih vrat in vpis. Tako zdej imam oba vpisana. sara bi itak že kar redno hodila. Mi je včasih res žal, da je nisem že lansko leto vpisala. No sej bomo videli kaj bo jeseni. Ko bo treba vsak dan hodit ji pa ne bo več tako zelo všeč. Urbanček bo pa skupaj s svojimi prijatelčki iz porodnišnice Včeraj smo bili na eni šolski proslavi, kjer je pel očijev zborček. So bili tako luštni. sara je uživala,Urban se je pa ob prvem aplavzu tako ustrašil, da sta morala z mojo mami ven. Ga je komaj potolažila. Temu otroku šola zgleda ne odgovrja glih najbolje. Najino prehranjevanje z žlico gre tud zelo dobro. Včeraj je pojedel cel krožnik polente s korenčkom in brokolijem Količinsko poje dovolj za cel obrok, tako da ga po Gh ne dojim. Zjuraj se podojiva okoli 6ih, dopoldne mu naredim sadje, danes je pojedel 1banano+1 jabolček, sta samo dve žličke ostale Okoli 12ih se pa spet podojiva, da se še mal pocarta in zraven zaspi... potem za kosilo je zelenjavo v kombinaciji z rižem, polento, kuskusom... potem se porti večeru spet dojiva. zvečer pa okoli pol 7ih najprej poje kašico iz 150ml vode ga potem umijem iz rihtam za v posteljo, naštimam 200ml mleka, pomalca skoraj celo flaško in mal čez 7 zakomiran zaspi. Če je pa čez dan siten se pa tud večkrat dojiva. soncica pomojem ne bo nič narobe če mu daš več kot par žličk GH. Ne vem meni se zdi čist mimo da bi kuhala za dve žlici. Pa itak ga samo zrajcam, če mu dam samo za probat sem pa v soboto kupila frutek, da ga še na to čiročaro nadvim. Je praktično, če kam greš. pa za očije, da ji ni treba sadja lupit in tlačit. a ve pasirate sadje in zelenjavo s paličim ali samo z vilico zmečkate? jaz samo z vilico pa se super obnese. Če kakšen mal večji košček dobi ga ven porine, druge pa prav spretno prežveči hhhhhhmmmmm Sari sem pa vse miksala, lupila, pa prešala... nikol več!!!! kaj pa od začimb uporabljate? Mlečnih izdelkov (jogurti smetne, pudingi...) mi še ne prakticiramo. prav tako ne kakšnih smoki variant. Itak so v večini teh izdelkov prisotni arašidi, ki so ohoho alergeni. Pa sploh se mi zdi, da otroku dajo napačno oceno o okusu in hrani na splošno. za grizlanje in cuzanje jaz dajem kar posušene jabolčne krhlje in se super obnesejo, ker z njim ful drgne dlesni. ah sem spet pametna... vsak po svoje in prav je tako Danes je na TV3 ena ena oddaja o dojenju. grejo menda v ekstreme, jaz bom gledala, ker se še po 6ih mesecih ne morem načuditi, kako super je če lahkjo tako na izi dojiš Tevža, tvoj je pa danes zato tako siten, ker si bla ti včeraj tako pridna, da zdej tri dni nič ne boš mogla naredit. Zato ker si se na glas hvalila Jaz bom zdele zašepetala,da moja dva že cel teden hodita ob 12ih spat in spita vsaj do 2eh Kako ste zrihtali vaše vročine Julam in Lina. Meni je pedi. rekla, naj ohlajam v banji. Tako, da naštimam vodo toplo kot za kopanje in nato dodajam mrzlo. Zato, da otrok že takoj ne začne jokat. Pri Sari sem to naredila 1x in je ZELO učinkovalo.
|