|
RE: IVF, ICSI - SEPTEMBERČICE IN OKTOBRČICE 18.10.2006 5:50:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Najprej maza kar hudo mi je ratalo ob tvoji izkušnji . Ne vem kaj naj ti rečem, po vsem tem čakanju, sta najbrž res na tleh. Kar zjočita se, pol pa v nove boje. Ne smemo se preveč ozirat na preteklost, ker je ne moremo spremeniti, lahko paspremenimo prihodnost, zato moramo čimhitreje delati na njej, da bo uspeh, kot si ga želimo. Zdaj je dež in po dežju vedno posije sonce, to bo vajin mali sonček . Da pa sta mogla it skozi tako preizkušnjo, pa si res nista zaslužila. Jaz skoraj da ne verjamem,da bi pozabili zamrznit, ker še nisem slišala, ampak nikoli se ne ve in vedno je lahko kaj prvič. Mislim, da že zaradi zakona delajo korektno z zarodki. Včasih ko so zarodki slabe kvalitete je boljš, da je tko, kot pa da se matraš in čakaš 14 dni na rezultat, ker zelo slabi zarodki prinesejo samo . je pa hudo za en par, ki čaka na ET, pol pa ni nič za vstavit. Sva na lastni koži občutila prvič ko sva zastonj pršla v postojno in potem še 1x po telefonu. Naj pa še pristavim svojo zgodbico. Junija sem bila na punkciji in moj dragi je takrat tudi oddal seme, ker nisem pridelala nobenega jajčeca, je moževo seme vrgel v koš,ker je valda bilo neuporabno. Po pogovoru, da bo odpotoval in da ga ne bo v avgustovskem postopku, pa je Reš šel brskat po smeteh in vzel seme ven, da ga bo dal zmrznit. Midva lepo domov, pršu je avgust, meni so se pa začele porajat črne misli: a je dal zamrznit ali ne, ker nisva nič podpisala, nič izpolnila, kaj če ni zamrznu, moj pa kilometre vstran, itd.itd. Ko sem prvi dan pršla na UZ, sem prvo vprašala kaj je s semenom. In je dal isto vpašanje, a smo sploh zamrznili??? Halo, kar oblilo me je. No pol si je zapisal, da bo preveru in mi zabičal, naj ga spomnim naslednjič. Jaz koza pozabila. Punkcij apa se je bližala. Tretjič sem se spomnila in je reku, da so zamrznili. Ko pridem na punkcijo pa njegov sin, kje pa je seme????? Halo, sem skor z mize padla. Pol ap mu reš reče, da je to uno, ko so ga zadnjič preverjali ali je zamrznjeno ali ne. No hvala bogu, seme je bilo tam. Hočem rečt, kokr koli so mal zmedeni in ne vejo ali so ali niso, mislim da so kar zamrznili. Se pa velikokrat dogaja, da zamrznitve ne preživijo. Moj ima kvalitetne plavalce in ogrmno, vendar naju je Reš stalno opominjal, da se lahko zgodi, da ne bo noben preživu ali pa bojo preslabi. Čeprav je rekel,da zaradi kvalitete in količine ne bi smel biti problem, je treba vedet da se to dogaja. Tak, da me je še to bilo pol strah. Sem si že rekla, pismo, če se men končno najde kak jajček, naj kar njegov sin prispeva mal materiala . želim vama, da se čimprej postavita pokonci in gresta v nov postopek, kjer vaju bojo čakali lepi folikelčki, lepi jajčki in ta pravi zarodki, ki se bojo obdržali vseh 9 mesecev
|
|
|