Anonimen
|
Kakor sem že prej napisala - s Tejo N sva dobili dovoljenje, da Vam za namen pomoči posredujeva tiste podatke, katere ste dobili, torej ime, priimek, naslov in številko TRR. To, da je kakršnakoli pomoč na prostovoljno bazi, je jasno in samoumevno. Po drugi strani pa nas vse zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov - mene, kot moderatorko, morda celo bolj od ostalih (v tem primeru). Podatki za so mi bili dani z namenom, da jih posredujem osebam, ki želijo pomagati. Torej nikomur drugemu in za noben drug namen. Tudi medijem nisem posredovala podatkov družine in nima jih niti RR Team (vsaj z moje strani ne). Verjamem, da velikokrat morda izgleda drugače, ampak svoje moderatorstvo na Dobrodelnosti jemljem zelo resno. Zavedam se odgovornosti in tega, kaj pomeni dati obljubo in zaradi tega grem nemalokrat do roba svojih spodobnosti (psihičnih in fizičnih). Vendar je to stvar, za katero sem se odločila sama, predvsem na podlagi tega, da je bila RR tista, ki mi je pomagala pri pogrebu moje matere in ker se mi je zdelo pošteno in edino pravilno, da se takšen način pomoči nadaljuje tudi za druge, ki pomoč potrebujejo, istočasno pa je to (na nek način) tudi moja zahvala članicam RR. Zato se me stvar, napisala v e-mailu, osebno dotakne, če smem temu tako reči. Še zdaleč nisem krivec, sem pa posredno odgovorna za to, da so podatki družine prišli do nepooblaščenih oseb. Pri vsem, kar se v mojem življenju dogaja, je praktično nemogoče, da bi preverila vsakogar, ki me je zaprosil za podatke družine, pa tudi teoretično je to na pragu izvedljivosti. Nimam ne časa ne financ za takšno preverjanje, po drugi strani pa se mi zdi tudi nepošteno, saj je veliko ljudi želelo ostati anonimnih, kolikor se le da. Zato se nisem niti pri enemu "zapičila" v to, da bi iskala njegove podatke v telefonskem imeniku, se spraševala, zakaj imajo takšen nick ali e-mail, kakor ga imajo in poskušala razkriti njihovo identiteto. Moja naloga in moj namen kot moderatorka je posredovati podatke pomoči potrebnih tistim, ki želijo pomagati. Zato iskreno upam, da "dogodek" družini ne bo prinesel negativnih posledic v smislu obtoževanja, zavisti in javnega razkrivanja. Kdorkoli se želi na lastne oči prepričati v verodostojnost te akcije, je dobrodošel v soboto, 16.09., da se nam pridruži na poti do družinice (v kolikor se bodo oni s tem strinjali). O tem se bomo prej pozanimali in Vas obvestili. Istočasno pa sem se, po temeljitem razmisleku, odločila, da je ta akcija zadnja, ki je izpeljana na tak način. Kako bodo izpeljane morebitne naslednje, Vas bom obvestila s posebno temo, pripeto na vrhu foruma. Bo pa to veljalo samo za akcije pod mojim okriljem, torej tiste, katere bom jaz objavila na Dobrodelnosti. Vsi tisti, ki boste pomoč iskali drugače, boste iz tega izvzeti, s tem pa tudi kakršnakoli moja odgovornost, kar bo posebej poudarjeno. Tokrat se torej iskreno opravičujem družini za (recimo temu tako) mojo nepazljivost pri posredovanju podatkov, v primeru kakršnihkoli resnih nevšečnosti pa sem pripravljena nositi odgovornost za to. Stojim za svojimi besedami in svojim delom in tudi tokrat ne bo nič drugače. Pošiljateljici e-maila pa naj bo ta post istočasno tudi odgovor na njen e-mail. Kje in kako bo od sedaj naprej preverjala podatke družine ali kogarkoli drugega, je njena lastna odločitev, za katero bo posledice nosila sama. Prav tako se bo sama odločila, ali želi pomagati ali ne, saj vse podatke, potrebne za pomoč, ima. Moje osebne podatke pa posredujem samo osebam, s katerimi se tudi osebno srečam. Če ima to željo, naj se mi oglasi preko ZS ali e-maila in bova poskusili najti čas za srečanje. Istočasno pa priznavam, da me je, kljub zagotovo dobremu namenu, razočarala s prekoračenjem meje zaupanja in zasebnosti (pri vseh drugih možnostih, ki jih je imela).
|