s u g a r
|
Jutro vidim da smo budne že kot čuki. Jaz sem ok, špikanje je malce manjše imam pa OBUPNO GROZNO bolečino na levi strani trebuha - k da mi bo mišica počla - še dobr da imam ob 11 G in da jo zaslišim napolno. Vleraj je bilo na Welnessu tako lepo zvedela sem kup info kako v kakem primeru pomagat, če ima otroček npr. sor, kolike, in uno drisko k je zdej ful razsajala po vrtcih. In pazte to me zanima če je res, a so vaši otroci, ki jih imate v vrtcih tudi polni "šmrkla oz sluzi" v nosku in ustih ko pridejo domov? Baje je hrana v vrtic čist , sami praški (omake, juhe, krompir - vse vse instant) in da nič ne skrbijo za hidracijo otrok - jih nihče ne sili pit oni pa tud ne vejo kaj je to pit je treba. Me je kar malo stisnilo, ko sem to poslušala in to od ljudi ki imajo več otrok in so v stiku tudi s tujimi non stop. Pa punčke s holeserolom pri 11 letih - HALO, fantki hiperaktivni (preveč) in nikoli sfokusirani - problematični otroci. Jz k sem to slišala me je kar rolal. res smo instant generacija in kaj bodo nardil "vzgojitelji - šolski sistem" iz naših otrok - kakšni bodo ti otroci v starejših letih (bo smrtnost prišla na dobo 60 let zato ker bodo vsi zastrupljeni od okolja in od neprave hrane, s katero jih fopajo od najmanjših nog?). Jaz se bom pošteno trudila, da bo naš mali Val prevzel dobre navade, samo glede kaj večina počne se bom morala truditi. Kok staršev daje otroku za vmesni obrok sladkarije (piškote) namesto tri ali par krhljev sadja (pa tu ne smemo pozabiti netropskega, ker je v tropskem polno ogljikovih hidratov). No res sem raz , k vidš ki ti te stvari govori oseba ki je to izkusila na svojem hrbtu - težko je imeti otroka ki je non stop bolan in mu zdravnik da samo tableto in nič drugega. Pa alergije mačke - vse hrana na vse vpliva. Sploh nočem o tem razmišlat ker bi lahka govorila miljon let, sam vam povem da za naše otroke bomo najbolje skrbele same pa še me/jaz se bomo mogle prekleto dobro posvetiti kaj bomo naredile in kako porihtat sebe da bomo vzor (kot itak da bomo ampak ne samo vzor celi BOG) svojemu otroku in le mi kot družina mu lahko privzgojimo neke smernice, ampak se jih moramo same naučit in peljati. Sorry ampak mene je bilo včeraj groza in sem vesela da sem marsikaj izvedela in da vem kaj mi je se za spremenit. Drugače danes imam v planu, prepisat avto, it k G in potem oprat perilo (čeprav bom mojga našuntala da to zrihta), pospravt in še kaj pa vem kaj vse se bom spomnila. Tako da jez bom danes no uglavnem pridna bom Zdej grem pa se zrihtat da grem k G.