tejč
|
Petraa se mi je oglasila po sms še proti jutru. Pravi, da sem jaz na vrsti, da je zaenkrat sama s Tjašo v sobi in da me čaka. Ne bi se branila... Če je katera za, se ji tudi lahko pridruži. Ampak zdaj pa resno, punce: včeraj zvečer sem že mislila, da bova morala it. Pa ne od popadkov, veste, kaj se mi dogaja? Da me tamala TAKO ZELOOOO pritiska in se premika, da imam občutek, da mi bo resno padla nekam dol. Brca me direkt v vaginalni predel. Premika se tako močno, da je že vse skupaj naravnost fuuul boleče in skeli. Ravno tako se raztegne vse tja do reber. A je to sploh še normalno glede na intenziteto????? Saj vem, ne morete vedet.... Naj ne povem, da sem imela zadnji pregled v začetku aprila in da me moja G še zdaj naroča na en mesec. CTG? KAj je že to? Po moje ga ne bom videla prej kot v porodnišnici...Sploh ne vem, če sem že kaj odprta. Pa se mi sploh ne da nekam hodit, no...Danes me čaka za nardit torta za 14 oseb. Potem sem zvečer razmišljala, da je zelo zanimivo, da so se ti njeni močni premiki in pritisk začeli pojavljati na intervale. Tudi od jutra, ko sem vstala-no, ja, spala sem itak od pol 5 do 6- se mi skoz zeloooo intenzivno premika ta otroček. Pa madona, saj sem že nekrat rodila, pa spet pojma nimam! Je pa res, da sem bila takrat not sprejeta že prej, ko mi še nič ni bilo, nikakršnih popadkov-itak svojih nisem imela, ni voda odtekla-NIČ. Zdaj pa res ne vem, kaj naj čakam, zaboga... Pa še razmišljala sem, koga nja pokličemo za čuvanje Ajše-ali sosedo-ampak se prej nisem nič dogovorila z njo, al sestro v Lj, al prijateljico z majhnim otrokom...Al jo nja kar s sabo do porodnišnice peljemo in predamo moji sestri...Potem sem pomislila: "KAj če je lažen alarm?" Pa za brez veze tamalo budit. Nonsens! Naj bo lepo doma in spi...Noh, ja, soseda ima pa enoletnega otročka, ne vem, ali jo naj povabim na kavč spat, tamalega pa da pusti možu, za katerega pojma nimam, če bi porihtal tamalega... Jejejejjejej, jaz res nimam časa se zajbavat s tem porodom... Škoda, da res nimava nikogar od staršev v bližini, v tem primeru je res lažje. Ampak moj aše itak niti v penziji nista... Kako nakladam!!! Se vidi, da sem si labtopa ven izštekala in ga na mizo med posodo od zajtrka ruknila. Torej, danes zalaufam vse svoje kuharske sposobnosti in pripravim lepo belo torto z marelicami, skutino kremo, maslenim premazom pod tičino maso. Torta bo izgledala kot veliko pravokotno darilo. Take so vsaj moje želje. Bomo videli zvečer, če bo uspelo. Tičino maso mi bo namreč pomagala razvaljati mož, ker se jaz ne bom še s tistim valjarjem matrala. No, pa ve??? Še katera odhaja??? KAkšen nasvet glede tega otrdevanja trebuha, premikanja dojenčka, tiščanja navzdol???? LP
|