Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 5.8.2006 14:21:16
|
|
|
|
Cebelica Maja
|
Iskrene čestitke: - Polly ob rojstvu hčerke Pie - Tiashi77 ob rojstvu hčerke Zoje - Bebi ob rojstvu sina Nejca - Huaniti ob rojstvu sina Petje - Andrejiz ob rojstvu hčerke Sare - Tiji75 za hčerko Tio - Stuhici za sina Alvina in seveda vsem očkom!!! Če sem slučajno katero izpustila se ji opravičujem in ji čestitam!!!
|
|
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 5.8.2006 14:25:56
|
|
|
|
Cebelica Maja
|
Pozdravljene preostale !!! Jih je že kar nekaj rodilo. Mislim, da sem sedaj jaz na vrsti saj imam PDP ponedeljek. Bom videla kaj bo na pregledu povedal G. Za ernkrat še nič ne kaže. Če se slučajno pojavi kakšen popadek je le en samcat in to je to. Trebuh mi skoraj nič ne otrduje tako da ne vem kako in kaj. Mogoče bo pa po moje, da bom rodila 14.08. Vse tiste, ki greste rodit upam, da bo porod potekal brez zapletov in hitro. Lep pozdrav vsem!!!
|
|
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 5.8.2006 15:12:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene! najprej čestitke novim mamicam in njihovim štručkam! Jaz sem bila včeraj na pregledu in sem povedala, da imam take čudne glavobole. Seveda se je dr. odločila,da me za en dan obdrži v bolnici in naredijo preiskave, da ne bi bilo kaj narobe. No takosem obležala tam na neki škripajoči trdi postli. Dans me ful boli križ. Po treh CTG-jih in UZ, je ugotovila,da je še plodovnica čista, maternični vrat zaprt ampak mehek. Ne vem kaj to pomeni. Otrok pa še tudi odmika glavico, vendar to ne pomeni, da se ne more postaviti v porodni kanal. Prišli smo do zaključka,da še kr ne obm rodila. Jz sm pa le mislila, da bo malček dobil malo spodbude, ko bo slišal jokati druge dojenčke. No danes sem pa lepo prišla kr domu. KAj pa hočem ležati tam če se nič ne dogaja. Vidim, da Gorenjke kr pridno rojevajo, me se pa nikamor ne premaknemo. Zdaj se moram pridet pokazat spet v torek, ko imam rok. Upam,da se bo začelo kaj dogajat. lp
|
|
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 5.8.2006 15:44:07
|
|
|
|
saraja
|
Lepo pozdravljene prav vse!! Čestitam pa vsem, ki ste rodile Todi - tudi jaz se počutim ko 90 let stara babica, sploh se ne morem več premikati, sem tako kit! Meni popadkov sploh še ni pokazalo, bila sem pa pri nadomestni G, ki pa me niti ni kaj povprašala, kako se počutim, ne pa da bi mi pogledala, a sem že odprta, ali pa kaj podobnega, tako, da ne vem na čem sem! Glede izcedka, ki ga pa imam ful močnega, se je samo namrdnila in rekla, češ da je beli tok, pred 2 tednoma pa mi je moj G našel bakterijo, kako pa naj zdaj vem če je še prisotna, kljub temu, da sem jemala zdravila?? Saj ne vem! Danes je pravšnji dan za poležavanje, domek je narejen že v celoti, razen na hodniku še danes polagata moj lubi in tast ploščice, potem pa je vse tuto kompleto! Babike lepo se imejte, tiste, ki pa greste v Rim pa čim manj bolečin! Pa javite se kaj!
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 5.8.2006 15:56:04
|
|
|
|
Vesna
|
čestitke vsem novopečenim mamicam.danes je moj dan D,ampak se še ne mudi,ctg je pokazal par popadkov,ma še ničl,jutri kontrola.lahko bo že danes lahko pa čez par dni,to poslušam že cel teden.en dan sigurno bo. lp vsem
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 5.8.2006 16:03:52
|
|
|
|
Busybee
|
Ptica: ti povem, da bova čakali do 14/8. Tudi mojemu se ne mudi nikamor, tako da sem se odločila, da grem zvečer še ne eno zabavo (30. letnica od sestrične). Očitno tale gorski zrak dobro vpliva na nosečnice. Kmalu bo zmanjkalo tule gorenjk. A je sploh še katera gorenjka noseča? V pričakovanju big booma vas lepo pozdravljam!
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 5.8.2006 18:17:01
|
|
|
|
melitkica
|
Ahoj! Tija 75 - ČESTITKE ZA HČERKICO TIO! Stuhica - ČESTITKE ZA SINEKA ALVINA! Pa si se rešila! Hitro okrevaj in polno zdravja ti želim, enako tudi Tiji 75! Čestitke tudi srečnim očetom! Saraja - zelo lepo, da ste končali s stanovanjem. Midva z še nisva tako daleč, se pa tolažim s tem, da bo v kratkem. Danes smo končali s pleskanjem, sledi čiščenje. Jutri pa se seliva nazaj v spalnico (jutri pripravim posteljico in previjalno za , ker drugače ne bi bila mirna, če bi prej šla v Rim). Kuhinja in kopalnica še nista dokončani, manjka oprema (ki je doma potrebna je le montaža). Bomo pač nekaj časa jedli še naprej pri tašči. Ostale borke, kako se držite? Jaz spim vsako noč slabše, se komaj premikam, boli me hrbet. V glavnem še 9 dni. Upam, da bo kaj prej, ker se mi že vse meša od pričakovanja. Jutri uredim vse potrebno za in takrat lahko grem rodit. V ponedeljek pa ponovni CTG. Tudi noge mi nenormalno otekajo že tri dni. Ali je kaj narobe, ali pa premalo počivam? Drage še nosečke, držite se do odhoda v porodnišnico. Naj bo porod čim lažji, brez zapletov! LP, Melita
|
|
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 5.8.2006 20:43:07
|
|
|
|
piscancek
|
ojla danes mi pa trebuh spet kr fejst otrdeva, ampak nič pa ne boli. Verjetno me lažni napadajo. Js si pa že tk želim ta pravih. Vsem vam, ki pa še vedno urejate gnezdeca, pa želim da bo to čimprej za vami, pa da bote lahk še par dni pol počivale.
< Sporočilo je popravil piscancek -- 5.8.2006 20:44:32 >
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 5.8.2006 20:57:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Busybee jz ne bom mogla tak dolgo zdržat. pr nam so se pogovarjale, da te pustijo 7 dni čez rok, potem pa pospešijo porod. To pomeni res tam okoli 14 ali 15 avgusta. Čeprav mene kar neki matra po malem, sam kaj ko potem vse mine. Ne vem kak dolgo se bo tole še vleklo. Vse bodo prej rodile kot jz. Danes upam, da bom spala kaj bolje, ko bom spala v svoji postelji. Tiste v bolnici niso ne vem kaj pametnega. Vsem želim mirno in naspano nočko. lp
|
|
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 6.8.2006 9:23:22
|
|
|
|
Busybee
|
Dobro jutro! Pri nas nič novega. Ampak mene že vse boli, pa še ponoči me je tlačila mora 100 na uro. Najprej sem sanjala, da so kr eni vrgli 2 atomski bombi na Irak, potem pa še, da mi je moja G povedala, da moj tako čudno leži, da mi bodo cel trebuh pri strani prerezali. Upam, da ste ostale bolje spale! LP
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 6.8.2006 9:59:01
|
|
|
|
TODI
|
Dobro jutro!! Tudi pri nas nič novega, sicer imam PDP res 25. ampak paničim vsakič, ko me začne kaj boleti. Včeraj sem tudi že paničila, pa me je bolel samo želodec in sem že mislila to je to. Tudi danes zjutraj me je začelo zvijati in sem že pomislila da bo treba iti, pa se je vse skupaj umirilo. To je pa zato, ker že vem iz prvega poroda, kako naj bi popadki izgledali in je potem samo še slabše, ker za vsak ta lažni popadek, ki ga imam mislim, da se bo že začelo. me je kar malce strah ko pomislim na vse to, pa čeprav vem da ni vsaj prvič ne bilo tako hudo, ker je bil otrok majhen in ni imel nobenih problemov priti ven. Pa ve vas je že kaj strah. Berem da Busybee že malce dajejo sanje, tudi mene so pri prvem, sedaj še ne. Očitno bo danes spet eden tistih dni, ko se bo dalo dihati in bo temperatura ugodna. Lep dan vam želim in tiste, ki vam je danes namenjeno iti v Rim, srečno in uspešno!!!
|
|
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 6.8.2006 11:25:32
|
|
|
|
Anonimen
|
Pozdravljene! Če me pa kaj razjezi, je pa to, da napišem post, ga potrdim in kar zgine nekam. Potem pa vse znova. V glavnem pr nam nič novga. Spala sem odlično. Kar sem bila pa na WC-ju je bilo pa samo razgibavanje. Najhuje je ko te ful tišči, pa nič ne gre ven. Očitno mi voda spet ostaja v telesu. Bom imela spet noge kot balončke. Boli me spet glava. Mine pa spet boli. Res ne vem kaj če to bit. V bolnici pa mi tudi niso znali nič povedat. Non stop sem ful utrujena. Kr nič se mi ne da. Dobr, da se je tašča ponudila, da naju danes vabi na kosilo. Saj dragi skuha, sam kaj ko je potem treba posodo pomit. Tisto pa mosškim kr ne gre. Lep dan in nam ki smo željne že rodit, želim, da bi se to čimprej zgodilo. lp
|
|
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 6.8.2006 11:45:13
|
|
|
|
Busybee
|
Ptica: a vodo imaš v redu? Ni nobenih beljakovin v njej? LP
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 6.8.2006 12:29:12
|
|
|
|
Vesna
|
ptica jaz sem ful otekala,pa mi pomaga koprivin čaj,od kar ga pijem,ne zatekam več,pa tudi pri hrani ne pazim več,sem pa že čez rok,tak oda bi zdaj mogla zatekat pa ne več .
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 6.8.2006 13:34:08
|
|
|
|
Nea
|
Hojla! Noč je bila mirna, ampak že celo jutro čutim popadke. Sicer še niso tolko redni, da bi šibali v bolnico tako, da bom počakala... Tokrat me boli v spodnjem delu trebuha: trebuh se napne, zaboli, bolečina se stopnjuje in potem počasi popušča. Pojavlja pa se vsakih 15min, pa vsako pol ure, pa spet vsakih 10 min... V prvi nosečnosti me je največ bolelo v križu. Zdaj ne vem, al me to še čaka, al pa bo ostalo samo na bolečinah v trebuhu. No punce... glede na izkušnje, ki jih imam od prvič se vse skupaj lahko razvleče na še par dni... če pa upoštevamo da drugič gre hitreje, pa bom kmalu na poti... Me je pa ful strah Lepo nedeljo vam želim, Nea
|
|
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 6.8.2006 14:03:36
|
|
|
|
Samoyedka
|
Pozdravljene punce! Zgleda smo vse na tem, da se je začela akcija in priprave naših maternic na porod- tudi mene kar naprej lovi, trebuh čez cel dan otrdeva, sramne kosti bolijo, pa špika me kot pri menzi...ampak čez cajt spusti. Če se maternica tako pripravlja in trenira, bi morale potem vse roditi v manj kot pol ure , ko bo tako daleč. Neki sem se zdaj spomnila- tiste, ki ste s koroške, ste mogoče slišale. Jaz sicer punce ne poznam, pa tudi folk vse možno govori, v glavnem: pred časom je rodila ena, ki celih 9 mesecev kao ni vedela, da je noseča- so jo odpeljali v bolnico menda zaradi ledvičnih kamnov ali slepiča, pač neki čisto x... ven je pa prišel en velik ledvični kamen . Jaz tega ne verjamem, da ne veš, da si noseča, ko je toliko stvari, ki se spremenijo in dogajajo. Verjetno je bilo nekaj drugega še tu zraven. Samo, da mi vemo, da bomo dobile Vesna, tudi jaz zdaj pijem koprivin čaj par tednov, zraven pa še brusničnega, in se mi je voda prav čudežno popravila, ne otekam, pritisk ok. Čeprav pa se še vedno držim neslane diete, edino kar pa ne zdržim več je pa sadni dan . Pupe, uživajte v haldovini
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 6.8.2006 14:52:59
|
|
|
|
Sandra*
|
Ojla! Kako ste kaj? jaz sem že sita vsega in komaj že čakam da naše dete prijoka na svet, če bi rodila na pdp bi se zdle že cartali doma, pa nič. Jutri imam spet pregled pri ginekologiniji, če ne bo nič moram v torek v porodnišnico, kjer dobim umetne popadke, upam da bo potem naše dete prišlo na svet že v torek, da me ne bodo pustili čakati in da mi slučajno ne bo treba po nepotrebnem ležat v porodnišnici. En lep pozdravček vsem!
|
|
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 6.8.2006 15:20:48
|
|
|
|
Busybee
|
Sandra*: definitivno sočustvujem s tabo. Jaz imam dva dni do pdp, pa samo čakam kdaj se bo začelo. Vse me boli in tišči, trebuh imam več ali manj trd, ampak tole dete noče nikamor. Imam feeling, da ko takole čakaš, že tisti strah počasi mineva, ker si iz dneva v dan bolj naveličan in samo hočeš, da bo mimo. LP Vsem!
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 6.8.2006 16:05:39
|
|
|
|
Cebelica Maja
|
Jaz sem tudi še doma. Jutri je PDP in pregled pri mojem G. Imam pa danes težek dan. V bližini popka me ful špika, brca na veliko ali pa prav boleče. Sem pa končno spala po 14 dneh malo več časa. Celih 8 ur, sem rekord podrla, ki je bil 4 ure. Sem prav zadovoljna. Sandra a te bodo pustili samo 7 dni čez rok? Vsi pravijo, da sedaj puščajo le toliko in nič več 14 dni kot včasih. Držite se!!!
|
|
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 6.8.2006 16:08:56
|
|
|
|
Cebelica Maja
|
Samoyedka jaz sicer nisem iz Koroške ampak iz LJ, ampak tole je pa malo za lase privlečeno. Jaz se nisem med nosečnostjo skoraj nič spremenila, le kilograme sem pridobila, karakterno pa čisto nič. Ena stvar se sigurno spremeni pri . Lahko bi pa me rekle, da nismo seksale in da smo kar zanosile.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 6.8.2006 16:50:01
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 6.8.2006 16:53:47
|
|
|
|
piscancek
|
lp js vam pa povem, da če prej ne, gremo v sredo vse rodit , polna luna se prebližuje
|
|
[Brisano sporočilo] 6.8.2006 16:57:15
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 6.8.2006 17:09:34
|
|
|
|
Samoyedka
|
Jp, Čebelica Maja meni se zdi tudi feeeeejst za lase privlečeno, ampak ženska je menda še ginekologe prepričala, da je medicinski čudež in da ni vedela za nosečnost. Saj ne mislim, da se moraš spremenit za 180 stopinj v nosečnosti, ampak da ne opaziš, da nimaš menstruacije 9 mesecev, da se malo porediš, da ti dojke verjetno malo nakipnejo brez silikona in čudežne masaže, pa da ti nekaj miglja in razbija v trebuhu...to pa ja menda morš opazit? Pa neki ne razumem- a jo njen moški tut tak slabo pozna, da nič ni zamerkal? Svašta Piščanček, pol pa tak nima smisla v sredo se v Ravne vozit na CTG, se kar v bolnici dobimo še s Sarajo, pa v akcijo Uf, kak bi bilo fajn. Sandra, držim pesti, da se bo tvoj sam odločil, da pride na svet pred torkom. Tole čakanje čez rok ne more biti preveč prijetno, sploh če si potem v bolnici. Pupe, uživajte.
|
|
RE: Julij je out, gremo avgustovke! 6.8.2006 17:12:42
|
|
|
|
Splet.Ka
|
Avgustovke, Po dolgem času se oglašam. Kot veste, sem postala julijka, naša mala je na svet želela točno 4 tedne prezgodaj. Iz porodnišnice sva prišli šele v četrtek zaradi rumenice. Potem pa sem zbolela še jaz , tako da zdaj zaradi mene čepimo doma. Je pa mala pravi cukrček! Sandra, ti še vedno čakaš? In vse ostale tudi? Upam, da se mi kmalu pridružite
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?