|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgust 2005
4.7.2007 8:06:51   
violinski
A veš, da sem samo reklamo videla.

Aja, dobro jutro.

Ne, Tia, nimam, sem pa videla, da delajo reklamo, da odganja tudi tigraste komarje. Edino je štos, ker ne vem, ali prodajajo v lekarni al v vsaki trgovini (kot Raid pri nas). Reče pa naj, da išče 'Sandokan contro zanzare tigrate'. Drugače pa mislim, da tudi Raid pomaga, ker so naše otroke požrli komarji samo prvo noč, ko smo bili v KP, takrat ga namreč še nismo imeli. Kasneje ni bilo novih pikov.

A veste, da je včeraj, tri ure za Kety rodila še ena moja znanka? Mi je sporočila svakinja, ki je bila njena poročna priča user posted image  Ima pa punčko, Moniko. A ni posrečno ime? Bravo za dojenčke!!!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2326
4.7.2007 8:17:54   
Tiamo
čestitke za Moniko, tudi jaz sem zvedela, da je ena znanka iz mojega okoliša včeraj za Kety rodila fantka...

Monika je lepo ime, ampak jih jaz tok poznam da mi je vsakdanje oz. imam kar veliko sodelavk s tem imenom. Včeraj sem zvedela še za eno ime, ki mi je padlo v ušesa Heidi, tudi lepo in nenavadno. Me spominja na knjige o avstriski punčki, ki sem jih brala ko sem bila majhna.

Hvala violinski za italijanski prevod...samo da ne bodo začeli v lekarni indijanskega plesa plesat, ker se imenuje Sandokan. V čateških je Demi en komar pičil na lička in je imela kar orng bulo cel teden, sem ji mazala z vsem živim, teetree, easy gel, Fenistil, pa ni izginila...srbelo jo pa ni, ker se ni nič praskala. Pa še eno bulo je imela na roki..pa smo imeli vključen Raid v vtičnici user posted image  Za Sandokana bi morala izvedeti ali se namaže prej ali potem, ali je sploh maža....grem pogledat na net, samo mi bo verjetno samo indijance ven vrglouser posted image

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2327
4.7.2007 8:20:46   
Tiamo
najdla svečke
user posted image
sprej
user posted image

uglavem ni mazilo, obstajajo svečke, sprej, vstavki za vtičnico...

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 4.7.2007 8:21:05 >

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2328
4.7.2007 8:26:28   
Tiamo
No potem pa še to najdem
Agresivni tigrasti komar, ki najraje pika podnevi, se je v zadnjem času precej razširil v sosednji Furlaniji ...jaz vsaj upam, da do Pašmana niso še prišli

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2329
4.7.2007 8:46:57   
Tiamo
evo napetost pred razgovorom se dviguje in rabim še nasednje vaše misli od vprašanjih, ki jih lahko dobim

Zakaj menjate službo?
Zakaj mislite, da ste primerna za to službo? 

pa čist na splošno mi probajte odgovort, tako, da naj ne bi bilo povezano z učiteljevanjem. Men se zdi, da če je odgovor zakaj naj bi bila primerja za službo...začnem nakladati, ker imam rada otroke, rada učim...to zna vsak povedat.

Upam in srčno upam, da ne bo v času razgovora kak hud naliv in bom tja prišla premočena!!!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2330
4.7.2007 8:59:10   
Jessy
Dobro jutro!

Tia, jaz bi takole odgovorila:
  1. Službo menjam, ker v trenutni nisem zadovoljna. Potrebujem nenehne spremembe  in izzive. Prepričana sem, da bom v šolstvu tega deležna.
  2. Primerna sem, ker sem zanesljiva, odgovorna, izobražena user posted image . Delo z računalniki mi je v veselje.

Ostalo boš pa sama dopolnila, ker se najbolje poznaš. Drgač pa mislim, da je treba omeniti tudi delo z otroki. To je navsezadnje ta glavno in radi slišijo, pa čeprav je že izgurljena fraza.
Velik sreče ti želim!!!

Pri nas čist malčk pada dež.

Grem skuhat kavo.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2331
4.7.2007 9:01:40   
ery
Ojla punce,

Tia kje imaš razgovor? V ljubljani-v OŠ? Na žalost ti ne znam odgovorit na tvoja vprašanja, tako kot bi ti želela. nisem v tej stroki.
Hm, mogoče zakaj si primerna za to služba....Joj ne vem, da je tvoj cilj, da ... No sem šla vprašat pomočnico ravnateljice in to res ravnatelji vprašajo.

Rekla je, da kot prvo bodi sproščena, bodi ti! ne nakladaj, ker se to takoj opazi. Bodi iskrena! nato jim povej, da ko si se že odločila za ta študij, si imela cilj delati z otroki, da je tvoja želja od nekdaj in da je sedaj priložnost, da to tudi pokažeš. Predvsem pa povej tudi, da si komunikativna tako z učenci kot z UČITELJI, da ti je pomembno TIMSKO DELO!

A ti je kaj pomagalo?

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2332
4.7.2007 9:14:42   
Tiamo
Hvala, vse mi bo pomagalo kar napišete...itak pa potem k bom imela razgovor, čist drugače govoriš kot imaš prej scenarij v glavi...se mi zdi da se kar odprejo misli in govoriš.

ery, na OŠ blizu mojega doma, imam razgovor!

ej, a mislite da bi bilo čudno, da imam že vnprej pripravljena vprašanja in seveda zapisana v bloku, ki ga bom prinesla s seboj? Pa če si med razgovorom kaj napišem v blok, a bo čudno zgledal....ker vem, da ko bo konec razgovora, se bom spomnila, da sem še kaj pozabila vprašat in verjetno bom zaradi nervoze tudi kaj pozabila kaj mi bodo povedali na razgovoru...groza, evo živčki delujejo !!!

A katera ve koliko je vrednost količnika v šolstvu?

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 4.7.2007 9:16:26 >

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2333
4.7.2007 9:19:17   
ery
Osnovni količnik v šolstvu za učitelje 3,25. To pa pomeni, da imaš ustrezno izobrazbo in strokovni izpit-ga imaš? Če pa imaš že kaj delovne dobe in napredovanja se pa količnik poveča.

Ne vem kako bi to izgledalo, da bi pisala v blok. odvsno od ravnatelja, naši vem, da to ne bi bilo všeč.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2334
4.7.2007 9:28:51   
Tiamo
ery, strokovnega izpita imam za državno upravo, kar pomeni po moji logiki, ga imam narejenega za šolstvo samo pol, se pravi imam narejeno tist splošni del, država, sodstvo, UE, itd...šolska dela pa še nimam...danes bom zvedela kako in kaj, a sem upravičena ali bom mogla delat še izpit o zakonu šolstva in slovenščino. Itak moraš pa delati v šolstvu, da greš lahko potem na ta izpit.

Sej vprašnje imam samo kako je glede letošnjega dopusta, ali ga porabim ali prenesem.

zanima me pa vrednost, jaz imam zdaj količnik 5.2 in imam plače 724eur, v šolstvu je drugač...zdaj nevem kako je s količniki, ti ga prenesejo (po zakunu če menjaš službo med državnimi službami ti ga ne smejo zmanjšati), sej bom itak videla kako in kaj

še pol ure in štartam, kok me zvija

pri nas še nič ne pada....

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2335
4.7.2007 9:37:01   
ery
Tia, glede količnika ti pa trenutno ne morem pomagati, ke rje šla računovodkinja ravno ven. saj boš izvedela.
drugače je RES, da strokovca lahko delaš pač takrat ko si zaposlen v šolstvu, ampak naša ravnateljica zahteva da ga učitelji imajo takoj ob vstopu. Kar nekaj....user posted image  Zato tudi gleda take, ki imajo vsaj dve leti izkušenj v šolstvu.

No držim pesti, da bo šlo!!! Komaj čakam, da poročaš....

Joj, dans imam tolk dela, moram narediti še položnice za učbeniški sklad za otroke, pa kar tukaj čvekam.  čez pol urce bom pa skočila še v Citypark v HM, ker moram za sr+setsrično nekaj kupit, ker ima rojstni dan.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2336
4.7.2007 10:23:01   
violinski
Tia, jaz nisem nikoli rekla, da hočem menjat, ker sem v trenutni službi nezadovoljna. Nikoli niti z eno samo besedo nisem hotela povedat, da me trenutna služba mori. Povedala sem, da sem že veliko let v istem okolju in da si želim sprememve. Poleg tega sem imela še ta izgovor, da sem prej delala v podjetju z 20 zaposlenimi in da bi rada videla, kako je delati v velikih korporacijah. Ampak ok, to je veljalo za moj primer. Pri tebi ni tako. Povej, da čeprav je tvoje delo dinamično, kar ti je všeč, da je pa v večini postalo že precej rutinsko. In da si zato želiš spremembe.

Pravi človek za to delovno mesto pa si zato, ker imaš veliko znanja, ki bi ga dobro znala prenesti tudi drugim. Povej, da imaš izkušnje z učenjem drugih (sej si vse vaše praktikante in študente naučila, kako morajo delat, ne?) in da te to izjemno veseli. Tko mal pocukraj. Jasno, tisto, da imaš rada otroke, brez tega, kot pravi Jessy, sigurno ne gre.

Pa igraj z odprtimi kartami. Vse iskreno, le o svoji sedanji službi ne govori slabo, ker potem bodo mislili, da ko se nekoč ne boš več dobro počutila v novi službi, da boš tudi o njih slabo govorila. Tega pa nihče ne mara. Enkrat ko imaš pogodbo za nedoločen čas, pa lahko udrihaš čez staro službo kolikor hočeš user posted image  user posted image  user posted image .

Grem zdej.

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 2337
4.7.2007 12:43:23   
Nončika
ALO PUNCE!

po daljšem premoru spet tukaj. doma nimam interneta in sem bolj pristona na portalu v službi. zdaj ni v bližini šefa in hitro izkorisim čas.

Ketty:čestitke. kar prijelo me je da bi sama tudi spet mela bebo. prvo služba potem pa ostalo.

Tia74 tu sem.  ne nameravam pobegnit. razen seveda, če me ne boste tirali. prejšnji teden od četrtka pa do danes sem delala v trgovini z spominki pri našem jezeru. ena punca je šla na dopust, jaz sem pa ta deklica za vse. vse moram obvladat, vsepovsod moram delat, ko pa jaz kaj rabin pa ni nobenega nikjer. dobrota je sirota.

odvajanje od pleničk: uspešno. za lulanje smo uredili, zdaj že pove sama. za kakanje pa malo šteka. včeraj sem slišala mmmm. rekla sem ji da hitro na kahlico. je že bežala ampak vmes med potjo je uredila stvar. me je pa takoj prosila naj ji menjam hlačke, ker očitno ji ne paše.

punce vse mate karavane? midva pa mama malega puntota. lani smo si sposodili od atija in smo šli z albeo. ampak bi šli z puntojem samo nismo meli klime v avtu. letos sva pa menjala avto, kupili novega puntoja z klimo. tak da bomo letos štartali z novim. probam se ne sekirat bo že kako. voziček bo ziher potoval z nami, marela mala. letos pa obvezno še kahlica. ostalo pa še nisem niti razmišljala. znam, znam potem me bo pa čas priganjal.

lp, klarika

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 2338
4.7.2007 13:06:48   
Jessy
Tia, upam, da si uspešno opravila razgovor. Zdaj je že za teboj! Poročaj!

Klarika, midva sva pa lani šla s Puntotom. Smo bili kot sardince v konzervi, ampak k sreči smo vsaj klimo imeli, tako da nismo preveč trpeli. Letos bo pa "luksuz"!user posted image

(odgovor članu Nončika)
Neposredna povezava do sporočila: 2339
4.7.2007 13:24:55   
nanka
Klarika, ja midva imava karavana, samo nas je že poln avto, tako da izgledamo kot sardinice v konzervi ( nas je 5), tako da tudi vaš punto ne bo izgledal tako poln kot naš avto.

Tia, zdaj si že opravila, čakamo poročilo.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2340
4.7.2007 13:33:02   
Tiamo
evo mene nazaj, preživela...kandidatov je bilo sigurno 20 user posted image , drugače nič posebnega, učila bi računalništvo od 3 razreda in do 9, pa še malo matematike in tehnike, da bi pokrila delovno obveznost. Nakladala sem itak  ful, tako da sem imelo potem čist suho grlo. Vprašanja so bila pa Zakaj se vidim v šolstvu? Kako bi ukrotila problematične otroke? Kako bi potekala učna ura z različnimi razredi različnih starosti? Za zadnji dve sem čist na splošno odgovorila, da žal  trenutno na te dve vprašanji težko odgovorim; problematični otrok je lahko ker se dolgočasi, že vse zna...takega bi motivirala z dodatnimi nalogami, težjimi nalogami..na drugi strani je problematični otrok lahko eden, ki nič ne razume in samo moti pouk, njemu oz. še enkrat bi razložila snov in njemu dala lažje naloge in mu malo več pomagala...reagirala bi čist odvsno od situacije, narave otroka itd... Glede poučevanja različnih razredov z različnimi starosti sem pa rekla, da bi na to vprašanje tudi lahko odgovorila šele ko začnem učiti, da lahko samo na splošno povem, da sta tudi dva razreda istih starosti otrok čist različna...vendar bi gradila na prijateljskem odnosu s trdno postavljenimi mejami do kam lahko otroci sežejo s svojimi nemiri, pogovori itd.

Jessy a sem uredu odgovorila? Tebe sprašujem, ker imaš največ izkušenj s tem. Violinski tudi sama si ne dovolim kritizirat sedanje službe, povedala bi samo, če bi me že vprašali, da sem prišla do te točke k mi je vse postalo rutina in da hočem svoje znanje prenašati naprej. Kritiziranja pa nič!!!

Delo je pa za nedoločen čas in za  1 leto, a mogoče katera ve (ker sem pozabila vprašat) a 1 leto mislijo šolsko ali koledarsko? Pozabila sem vprašat tudi za plačo user posted image

Grem nekaj pojest...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2341
4.7.2007 13:46:37   
ery
tia, samo da je za tabo. Po moje si odgovorila uredu, kolikor mi je to znano, oz.kolikor slišim učitelje govoriti o tem. več pa seveda Jessy.

Kandidatov je bilo res veliko, pri nas jih povači največ 4. Če je delovni čas za   leto, potem to ni za nedoločen čas, ampka določen in pomeni za šolsko leto-vsaj ponavadi je tako-od 1.9.2007-31.8.2008.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2342
4.7.2007 13:50:05   
Jessy
Tia, meni se zdi, da si res dobro odgovorila. Sploh tisto z dodatno pomočjo in težjimi, zahtevnejšimi nalogami. user posted image user posted image user posted image

Glede pojmovanja "leto": 1 šolsko leto traja od 1.9. pa do 31.8., pouk pa se konča prej. Tako, da je šolsko leto enako enemu letu, le da se pogodba začne s 1.9.
Če dobiš za nedoločen čas je to več kot predobro! user posted image user posted image user posted image

Plača, ki bi jo dobila brez strokovnega izpita iz šolstva je najbrž okrog 850 €. Res pa je, da ne vem, kolk ti prinese strokovni izpit.
Če ti povem na mojem primeru: delovne dobe imam 6 let in 8 mesecev, od tega sem imela 10 mesecev pripravništva. Ko sem bila brez naziva, sem dobila plačo 946,15€, od tega mi kar nekaj prinese razredništvo, povečan obseg dela (poleg pouka imam še kolesarski izpit), pa seveda delovna doba.

Osnovni koeficient je 3,25
dodatek za psihofizične obremenitve je 2,52

Ne vem, kolk ti to pomaga. Sem prepisala iz svoje plačilne liste.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 4.7.2007 13:51:03 >

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2343
4.7.2007 13:57:24   
Jessy
Če k zgornjemu dodam konkretne zneske v NETO:
  • redno delo  448,33 €
  • delovna doba 12,33 €
  • korekcijski dodatek  22,79€
  • dodatek za psihofiz. bor.  382,82€
  • SKUPAJ: 866,27 €

Razlika so pa doatki za razredništvo, povečan obseg dela.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2344
4.7.2007 14:00:03   
Tiamo
eh, punce sem se zatipkala, delo je za določen čas 1 leto...ne za nedoločen, glupa jaz...opravičeno, ker me je začela bolet glava.

Se pravi, če je za določen čas je od 1.9.-31.8?

Ery, lih pri vas, mi je zdajle znaka rekla, da en skupen znanec, ki dela (no nevem če lih na tvoji šoli) uglavnem dela v OS Jarše,  je imel pogodbo za določen čas od 1.9.-1.7 potem je bil pa dva meseca brez službe, pol so ga pa spet sprejeli za napisano obdobje user posted image

No, potem sem dobr odgovorila, še dobro da sem sveža iz faksa oz. da sem si kaj zapomnila...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2345
4.7.2007 14:03:26   
Jessy
Če ti naredi pogodbo za določen čas, je čist možno, da bo do 1.7. Če pa je rekla, da za 1 šolsko leto, pol je pa zagotovo od 1.9. do 31.8.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2346
4.7.2007 14:11:58   
ery
Se strinjam z Jessy. za eno leto je od 1.9.2007-31.8.2007.

Možno je pa, da končaš 1.7. ali celo 22.6.-tako sta pri nas končali sedaj dve učiteljici-podaljšano bivanje.

A pa se ti splača za eno leto? a je to samo nadomeščanje?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2347
4.7.2007 14:12:46   
Tiamo
govorila je samo 1 leto, nič šolsko, in seveda si jaz to predstavljam od 1.9-31.8...šele potem sem premišljevala kaj naj bi leto predstavljalo? Potem sem pa še od tisto od znanke slišala, da so znancu naredili od 1.9.-1.7. me je pa malo stistnilo.

Veš, da za eno leto se mi ne bi splačalo, oz. bi se mi, če ne bi imela kradita. Delo ni nadomeščanje, sta šla dva v pokoj...ravnateljica mi je razložila, da je za določen čas, ker kot prvo nimam še celega strokovnega (v mojem primeru) in ker jim tako narekuje Minstrstvo za šolstvo, ponavadi 2 leti podalšajo določen čas, potem pa dobiš nedoločen. user posted image

Strah me je samo zaradi kredita, ki ga imava in da ne bom čez eno leto na cesti oz. a zavodu. Itak sem se pa tako odločila in bom te skrbi prenesla na takrat k se bo to dogajalo, če se sploh bo. Zakaj bi se naprej sekirala, a ne? Mislim, pa da z mojo izobrazbo in izkušnjami ni težko v kaki privat računalniški firmi najdem sanjske službe user posted image  ali grem pa za kelnarco!!!

Mogoče me pa sploh ne bodo izbrali!!!!!!!

Uglavnem plače bom imela več kot tukaj!

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 4.7.2007 14:18:16 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2348
4.7.2007 14:19:19   
ery
Aha. Ne, če je za eno leto MORA biti 1.9.-31.8!!! če bi slučajno končala kaj prej, bi ti morala to NUJNO povedat že sedaj.

Ravno prejšnji teden je pri nas ena odpovedala, ker naj bi delala samo do julija naslednje leto. in še enkart iskat kandidate. groza!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 2349
4.7.2007 14:22:47   
tina104
Tia, tudi jaz mislim, da si v redu odgovorila. Sicer pa je zelo pogosto to zaposlovanje od 1.9 do 30.6. Jaz sem imela tako, ker sem imela pripravništvo, na naši šoli pa mislim, da sta še vsaj dve taki. Potem pa za dva meseca na borzo, pa spet dalje. Za nedoločen čas te ne morejo zaposlit, če nimaš strokovnega izpita.

Pri nas ni niti enega razpisa za moje delovno mesto! Kriza! Še vedno upam, da bo kaj.

Jaz imam za zavarovanje za tujino za Aljaža še od maja, ko smo bili v Petrčanah, ker mu velja 1 leto, za naju še moram uredit. Tako gremo komaj čez 1 mesec na morje.

Gremo pa s karavanom. Kar prav pride, čeprav letos ne bomo tovorili vozička, še nikoli tudi nismo imeli zraven otroške osteljice, tudi igrač vzamemo minimalno (vedro, lopata, grablje, kaka knjigica, obvezno odejica, no pa zdaj bomo verjetno še kako orodje vzeli (kladivo ipd.) in to je to.
Vozička mi nismo uporabljali že od lani od začetka septembra. Večinoma ga nosimo, vmes gre malo sam, pa ga nesemo, pa spet sam ... pač gre malo bolj počasi.

Kam greste sploh na morje in koliko boste plačali? Mi še nismo nič rezervirali.

Glede lekarne, vzamem podobno zraven, kot ostale, mogoče malo manj stvari.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 2350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  92 93 [94] 95 96   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...
Kam se lahko odpravite na Prešernov dan?
Na Prešernov dan (8. februarja) večina muzejev in galerij odpira svoja vrata. Pripravljajo pa tudi druge brezplačne dogo...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.