|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: AVGUST 2005
21.1.2007 15:55:28   
Teya
ciao ciao...

Jessy, moja user posted image  je trenutno bolj žalostna.....spet sem fasala "sladkorno", le do so se zadeve tokrat bolj resno lotili (druga G). bila sem 2 dni v bolnici, kjer so mi izdelali profil sladkorja, zdaj pa so me dali na dieto user posted image (grdo, grdo, grdo), vsaj 6x dnevno se moram zbadat v prst in preverjat raven sladkorja v krvi....če bo presegel določeno vrednost, bom morala hodit na preglede v lj, dali mi bodo insulin, baje celo planirali porod in svega i svašta user posted image   evo, zato nisem nič pisala o svoji novi user posted image , saj nočem morit scene user posted image  lahko pa vsaj malo posladkam vso zadevo z novičko, da že čutim "brcike"...dokler mi G ni tega potrdila, si nisem upala nikomur nič omenit, saj se mi je zdelo čist nemogoče user posted image  tko, da...mislim, da bom s pomočjo malega bitjeca v trebuha sposobna držati tudi dieto in še vse drugo, kar mi bo na pot prineslo moje "presladko" življenje user posted image ....

srečno vsem!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
21.1.2007 18:59:01   
petri85
Kety, hvala za nasvet! Sem si naštimala termoforček in je že skoraj OK!!!!

Teya, verjamem, da ti je hudo, ampak saj bo vse v redu!!! Jaz sem morala tudi na test za sladkorno, ki je bil negativen. So mi pa razložili, da v bistvu ni problem v ničemer drugem, kot prehitrem pridobivanju teže otroka, zato tudi ponavadi prej sprožijo. Boš videla, tudi s tvojo štručko bo vse OK!!! Samo pogumno naprej!

Mi nimamo problemov z zaprtostjo, tako Tia, da ti ne znam svetovati! A DEmi poje kaj dosti sadja. David ga namreč poje ogromno, zato tudi do 4x dnevno kaka.

Pri nas je pa začel ključe obračat v ključavnicahuser posted image , tako, da jih moram z vseh (notranjih) vrat pobrati ven, da ne bo sebe ali koga drugega enkrat kam zaklenil.

Grem, ker je čas da spedenamo naše otroke za spanje!

Aja, sem pa tja dam kako slikico v album, ker sem tako ponosna na svoja sončka!

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
22.1.2007 13:54:43   
violinski
Bom še jaz malo kratka.

Mi smo spet na sralnih pošitnicah. Se pravi moški del družine je. Spet črevesni virus, tako da rabimo recept za preredko kakanje, ne za zaprtost. In žal, razen starih dobrih preskušenih receptov tudi jaz ne poznam nobenega več. Tia, si pri Demi poskusila topel Donat? Saj vem, da je ogabnega okusa, pa vendar...... No, mojadva danes tašča ahta. Njen sanjski dan, pravim jaz. Edino Lana ji manjka, ampak ona je itak v fazi, ko je samo moja. Zanimivo, ko je bila toliko stara kot zdej Aljoša je bila čisto atijeva, ampak je bilo tudi logično, takrat sem bila jaz noseča za Aljošo.

No, da vidim, kaj se vam dogaja. Petri, bravo za organizacijo in logistiko 'slamnate vdove', jaz bom to vlogo prevzela prihodnji teden, ko gre mož v Cannes na sejem. Ker pa smo že zdavnaj planirali, da bi Lana šla malo k mojim staršem na počitnice, bo šla prihodnji teden, predtem bo pa še dva dni v varstvu tasta in tašče, tako da bodo res prave počitnice. Midva z Aljošo se bova pa že nekako pedenala. Upam, da bo vreme kul in da ga ne bo treba veliko nosit, ker je že precej težek.

Ko smo pri teži - Lana je bila v četrtek na sistematskem pregledu ob 3 letih in je od svojega RD, ki ga je imela pred 2 mesecema do danes zrasla za 2,5cm, kar se mi zdi ogromno. Zdaj je visoka 99cm. Dobro, da so ji bile vse zimske hlače na začetku zime predolge, ker zdaj so ji glih prav. Tudi je precej pridna, kar se ostalih dosežkov tiče (po Denverjevem testu), edino š, č in ž še ne zna dobro reči, pa malo telovadiva. In r je še neznanka, ampak to itak pride nujno šele pri 5 letih.

Ključi in ključavnice - Aljoša stopi na pručko in pride v kopalnico, čeprav jo strogo zapiramo, zato da ne gre not (bide je največje veselje, ker voda teče). Ni pa še toliko visok, da bi s tal dosegel. Zato je pručka zakon. Ves čas jo prekladata sem in tja.

Petri, upam, da vroči obkladki pomagajo. Včasih pač pride do teh vozličkov. Samo zanemarjat se ne sme tega, pa sej to že vse vemo, pa vseeno pride do težav. Ni kej, lahko si ne vem kak doktor, ko imaš svoje otroke, se vse teorije podrejo in nastopijo izkušnje.

Tia, poskusi svečko potisniti čimbolj not. Če nimaš srca za to, jo prej segrej v rokah in potunkaj v hladilno mazilo. In potem hecaj Demi, da se smeje in sprosti ritne mišice. Več kot toliko ne vem, sem pa Aljoši morala večkrat vrniti svečko za vročino, ker jo je znal dati nazaj. Zdaj pa že vem, kaj moram. Enim otrokom pač pomaga to, enim drugo.

Tina, praviš, da je Aljaž ljubosumen na svojega bratranca - verjemi, da na bratca/sestrico ne bi bil. To je čist en tak drugačen odnos. Neki posebnega. In bi dovolil, da ga imaš v rokah, Lana ima edino to 'težavo', da reče "OBA!". Kar pomeni, da je treba cartat oba v enaki meri. Seveda to ni problem, le da je ona kar velikanka proti Aljoši. "Par conditio" mora veljat.

Jessy, bravo user posted image , da ste se tako fajn postrigli. Lana komaj čaka, da bo šla h frizerki, včasih si zaželi, da bi šla že naslednji dan, ko pride od nje, sem pa tudi jaz ta vikend oba postrigla (samo frufrujčke, ker sta jih imela že v očeh), in to presenetljivo popolnoma brez težav. Še Aljoša se ni upiral. No, pa za trenerko bom imela oči na pecljih. Čudi me le, da v Sport2000 nisi nič našla - oni so za take stvari zakon.

Teya - nosečnost je kratka, kaj je to proti letom, ki jih boš lahko preživela s svojim drugim cukrčkom (ne tem, ki ga imaš previsokega). Saj vem, lahko je pametovati, če nisem v tvojih čevljih, še posebej, ko se v življenju nisem držala nobene pametne diete. Držim pesti, da se bo stanje vsaj ustalilo, če ne že popravilo in da boš lepo uživala dalje.

Nič, grem delat, da ne bo zgledalo, da ful nekaj tipkam, pa nič od mene user posted image . Se še beremo!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
22.1.2007 23:43:00   
Jessy
En lep dober večer!

Danes se vam javljam, ker včerej nisem bila sposobna. Smo v soboto zvečer s prijatelji malo preveč proslavili moj roj. dan (sicer z zamudo). Smo do 04.30 igrali Pictionary, zraven pa seveda veselo nazdravljali. Ob 9h se je Neja zbudila, mama pa vsa user posted image . Sem šla zbudit user posted image , da jo je on umil, previl in preoblekel, nato pa jo je peljal k noni, da sva midva še malce pospala. Sem vstala šele ob 11.30 s slabo vestjo, ker sva bila doma, pa sva Nejo peljala v varstvo. Ahhhh....

Teya, krasen avatarček imaš! user posted image  Kaki frajer je s to kitaro! user posted image
Lepo, da si se nam oglasila, čeprav imaš težave. Naj ti čimhitreje minejo te nevšečnosti!

Petri, termofor res deluje čudežno. Sama sicer nisem imela vozlov, sem pa imela prevelik naval mleka še v porodnišnici, kjer so mi svetovali enako - pod toplo vodo, nato pa dojiti. Pa se je speljalo!

Tia, tudi pri nas nimamo težav z zaprtostjo. Težave je imela edino moja sestra, ki je bila že kronično zaprta. Pomagale so ji le otrobi z jogurtom (po uživanju cca pol leta vsak dan).

Violinski, pri vas se pa tudi kar vrstijo težave. Naj čimprej minejo!
V Sport2000 so sicer imeli trenirke (ločeno spodnji in zgornji del - le 1 model), ampak žal ne v moji številki. Bo treba počakat pomladno kolekcijo.

Tudi pri nas so ključi že nekaj časa zanimivi, ampak ne tisti, ki so že v ključavnici, temveč vsi ostali, pol jih pa vtika v katerokoli ključavnico. user posted image

Nejo sem šele danes slikala z novo frizurco, sam se mi zdaj ne da urejat slike, tako da bom to opravilo prestavila na naslednjič.
Petri, tvojih fotk pa še nisem uspela pogledat. Bom ob prvi priliki!

Zdaj pa grem v mižule!user posted image  Lahko noč!

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
22.1.2007 23:51:05   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: Teya

essy, moja user posted image  je trenutno bolj žalostna.....spet sem fasala "sladkorno", le do so se zadeve tokrat bolj resno lotili (druga G). bila sem 2 dni v bolnici, kjer so mi izdelali profil sladkorja, zdaj pa so me dali na dieto user posted image (grdo, grdo, grdo), vsaj 6x dnevno se moram zbadat v prst in preverjat raven sladkorja v krvi....če bo presegel določeno vrednost, bom morala hodit na preglede v lj, dali mi bodo insulin, baje celo planirali porod in svega i svašta user posted image  
srečno vsem!

Priporocam ti Montignaca. Dieta je namrec zasnovana tako, da preprecuje velika nihanja sladkorja v krvi. In res se je drzi, pa ti ne bo treba insulina. Sladkarije in podobne zadeve pa kar odpisi.. Pa ne sekiraj se prevec, saj bo.. Drzim pesti!!

Gospa sem.

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
23.1.2007 12:40:46   
violinski
Joj, spet smo dol padle. Oh, punce, le kaj bi vi brez mene, če vas jaz ne bi gor dvigovala....user posted image user posted image user posted image

Ravnokar sem govorila s taščo in je Aljoša že boljši, sivcer ne še čisto ta pravi, ampak bo. Če seštejem vse skupaj, mislim, da smo mu v teh treh dneh 4x posteljo preoblekli, njega samega pa niti ne znam prešteti, kolikokrat, štiri ali petkrat v nedeljo, ene štirikrat včeraj, enkrat danes ponoči in enkrat danes zjutraj, pa danes ga je še enkrat tašča. Pa stuširali vsakokrat, tako da sem kar vesela, da se rad tušira.

Lana ima pa popoldne plesni nastop v vrtcu, pa komaj čakam, da jih vidim! Drugi smo še kar, tudi mož se je kar odpravil v službo, pa še moj mali stari avto je šel skozi tehnični pregled (so ga peljali kar na servisu), sem takoooooooo zadovoljna.

Lepo preživite še ta deževni dan, jutri se nam že obeta zima. Če za drugo ne, bo dobra zato, da bo pobila kak virus in nekaj mrčesa, vsaj tistega, ki naj zime ne bi preživel (na sadnem drevju, naprimer, pa oljčna muha, ..... )

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
23.1.2007 21:20:31   
miševi
Spet sem si ukradla malo časa, da se vam javim...

Joj, Jessy, a Pictionary ste igral. To me spominja na čase, ko smo kot nori igrali tole igrico in pa Riziko. Sem bila znana kot "zelena kuga", ker sem imela krompir in sem skoraj vedno vse misije izpolnila in se naselila po celi kartiuser posted image . Tisto risanje in imitiranje je bilo pa tudi zakon - kolk je blo smehauser posted image .

Violinski, vidim, da ste spet v "akciji". Ti čisto nič ne zavidam tega preoblačenja, se še predobro spomnim, kako je šlo to pri nas. Je mali vestno skrbel, da je imel za vsako spanje svežo posteljninouser posted image . No, upam, da bo šlo kmalu na boljeuser posted image .

Teya, predvsem se pa oglašam, da odgovorim tebi. Jaz sem imela nosečniški diabetes pri Niki. Sem se držala diete kot pijanec plota (pri tej vrsti diabetesa moraš paziti predvsem na jutranji vnos hrane - takrat so ob nepravilni/preveč hrani vrednosti lahko porazne), pa sem vseeno prilezla na vrednost 8 in so me dali na inzulin. Mislim, da sem se (poleg že predhodnega špikanja prstov) zbadala zjutraj in opoldne skoraj tri mesece. Pa sem preživela. Tolaži se, da se vsaj zredila ne boš prekomerno. Jaz sem takrat po porodu imela manj kil kot pred zanositvijo. Ker sem se držala diete in sem bila na inzulinu, Nika niti ni bila pretežka (3650g, 54 cm). Tudi poroda mi niso sprožili predčasno in sem bila 3 dni čez rok. Nisem imela carskega reza. So pa bili pregledi čez nosečnost bolj pogosti, pa ekipa ob porodu je bila pojačana. Ko sem rojevala, je bil zraven tudi pediater, da so Niki takoj iz pete vzeli kri. To so potem delali še na par ur, da so spremljali njen sladkor, da ne bi bilo kaj narobe. Tako da boš videla, da bo šlo. Zelo mislim nate in držim pestiuser posted image .

Kaj ste pa še ostale pisale....Aja - striženje. pri nas ni navdušen, samo smo mu zadnjič morali spredaj frfru odrezat. Umivanje pa fenaje pa ni problem. Ste zadnjič ene pisale od senc. Mi ob vikendih zjutraj uživamo v postelji, prižgemo luč in na steno delamo živalce. jure hoče tudi kaj ustvarit in maha kot zmešanuser posted image .

Drugače smo pa Niko vpisali v drsalni tečaj. Jo imajo pravi trenerji in ji gre super (je pa 5x po 1 uro). Želela bi jo vpisat še k plesu, pa smo po moje vse zamudili - natasaxy, a bo še kaj terminov?

Nas je danes zamedlo, sem komej prilezla v naš hrib, me je že začelo zanašati. Pa še moj ati je padel in leži, tako da imamo jutranjo logistiko čisto podrto. tako vstajam precej bolj zgodaj, Niki in Juretu pa se tudi več ne gode in sta ob šestih že v vrtcu oz. pri babici. Za povrh sem še zelo obremenjena v službi in delo stalno nosim domov, ker ne sfolgam, ker delam za 2 (sodelavka je noseča in je ni več). Najbolj zoprno je, ker delam še tisto, kar bi moralo biti že speljano. Sedaj me pa vsi fehtajo za to in ono...Pa mi še kar nalagajo. Potem mi pa ostane delo, vezano na računalnik... Smrk, smrk, sem morala malo pojamrat. Saj bo bolje, ko bo spet vikend user posted image (če ne bom spet celo nedeljo za računalnikomuser posted image ).
Tako, zdaj se pa poslavljam, ker se ne boste uspele prebit čez pisanje. Jest grem pa prevajat eno navodilo - zopet za službo...

Pa brez zamere - za dolgovezenjeuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 1307
23.1.2007 21:23:09   
miševi
Joj, pa še en piskerček moram pristavituser posted image . Glede zaprtosti pri otrocih - Niki je zelo pomagal Hippov sok iz sliv. Najkasneje po par urah je šibala na wc (iztisnit "štofelček"). Pa potem ponavadi še 1x in je spet normalno kakala.

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
23.1.2007 23:45:06   
Teya
Hvala vam punce za vse te vzpodbudne besede! zlate ste vse po vrsti! user posted image user posted image

miševi, v 2. nosečnosti se ti pa ta nevšečnost ni ponovila? mene full skrbi, da mi to ostane za vedno....tega pol leta že potrpim za našo malo štručko, da bi pa za vedno morala tako živeti user posted image user posted image user posted image  ojoj! meni so dohtrji določili mejo 6.6. user posted image  pravijo, da ko to prestopim, me dajo na insulin user posted image  no, konec koncu....upam da bo le z malim vse ok! super, da se je z niko vse tako lepo razpletlo! user posted image

jessy, hvala za kompliment!

tudi jaz sem nejcu včeraj ostrigla frufru na čelu user posted image  nikakor ni držal glave na miru, tako, da je končni cilj frizure zelo drugačen od planiranega user posted image user posted image  

en lep pozdravček vsem!

in še 1x HVALA!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1309
24.1.2007 13:02:59   
Kety
Hello!

Teya, mi je kar hudo, ko berem kakšne težave imaš. Moje slabost se lahko skrijejo. Upam, da bo vse OK tudi s tabo, ker vem, da z malim bo 100%. A ti pa že brcike čutiš!? user posted image user posted image user posted image , to je pa kar hitro ane?! Ti si pred mano kaka 2 tedna če se ne motim.

Jaz imam danes 3. pregled (če ne štejem NS) in komaj čakam, da slišim kakšno je stanje. Sicer ne vem točno kaj me čaka, vem da ne bo UZ-ja, bo pa ziher poslušala srček. Trebušček je že lepo viden in zdej se e ne da več zgrešit, da sem user posted image . Še vedno spim na pol na trebuhu, ker si tako še najbolj odpočijem. Bomo vidli, koliko časa bom še uživala ta luksuz.

Danes sva bila s Timonom v BTC-ju, sva šla v HM in sem totalno razočarana. Za Timona nič ne dobim. Rabila pa bi kake majčke št. 86, pa ni bilo nič pametnega. Nimajo ne pižamic, ne žaklov, NIČ!!!! Za punčke ogromno, na fantovskem oddelku pa poraz.

Joj, dobim obisk, šibam!

(odgovor članu Teya)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
24.1.2007 14:01:22   
Tiamo
hojla,

čist na hitro, ker sem čist žalostna in na dnu...mal tudi zaradi službe...ampak glaven razlog...

sestrična je rodila in ....v pon. sta se oba borila za življenje, sestrična je izven nevarnosti, fantek je pa na kirurgiji in še nevemo kako bo. Drugače nič ne vem, ker je sestrična čist iz sebe, nič ne pove, nesmemo jo klicati, uglavnem ne sprejema nobenih obiskov in ne čestitk. Ona je v Kr, malecki pa v Lj.

samo tok, pa Teya, da se ne boš ustrašila, sestrična ima sladkorno ampak že od majhnega, prva nosečnost je potekala brez poblemov, tale, pa na rok je rodila, pa vse prej uredu..ma groza...sem čist down, ker si predstavljam, kaj mora ona zdaj doživljati...

Samo pesti lahko držim..šibam punce, delat...

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
24.1.2007 14:22:57   
tina104
Joooj, Tia, tvoji sestrični res res želim, da bi se vse v redu izteklo. Sploh si ne znam predstavljat, kako grozno mora to bituser posted image .

Teya, tudi tebi želim čim manj težav. Avatar pa imaš res super!

Violinski, vaši družini želim čim več zdravja in čim manj preoblačenja!

Da še jaz malo pojamram - sicer niti četrt tak hudo ni, kot je pri nekaterih drugih - Aljaž je spet nekaj tečen ob popoldnevih. Samo na zizi bi bil, nič kaj drugega noče jest in ne pit, igra se sicer celo sam nekaj časa, pa spet hoče zizo in tudi zvečer se ful dolgo doji, preden zaspi. Kaj mu je tokrat, res ne vem. V vrtcu je baje ful priden in normalno je.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1312
24.1.2007 21:15:51   
miševi
Teya, po prvi nosečnosti je sladkorna izginla, med drugo je ni bilo. Baje je veliko odvisno od hormonovuser posted image .  Sem pa potencialni kandidat za sladkorno v naslednjih letihuser posted image , pa še pri mojem načinu življenja....  V glavnem, želim ti vso srečo, saj bo hitro mimo. Jaz sem na začetku doživela hud šok, potem sem se pa sprijaznila, drugače bi bila Nika prava živčna razvalina.

Tia, uboga sestrična. Držim pesti, da bo vse v redu, da bo otročiček zdrav in da bosta kmalu skupajuser posted image .

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
24.1.2007 21:17:08   
miševi
Ayna, vidim, da si gor. Upam, da že pestuješ novo detece... Poročaj!!!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
24.1.2007 21:22:09   
ayna
pozdravljene!

Samo na kratkoo se vam javim, da ne boste mislile, da sem vas pozabila. Sicer vas brala nisem, kasneeje enkrat. naj vam povem, da sem 18.1 rodila. Fantka teskega 3140 g in velikega 51 cm. Ime mu je Jakub. Ko nom imela vec casa, naredim album, da vidite moje otroke.

Sibam sedaj! Sorry za napake in malo zacetnico, a tipkam z eno roko, ker jakuba v narocju drzim.

lp!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1315
24.1.2007 21:31:51   
miševi
Ayna, iskrene čestitke ob veselem dogodkuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!! Pa seveda čestitke tudi novopečeni sestriciuser posted image !  Sedaj imate pa parček..... Lepouser posted image .

(odgovor članu ayna)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
24.1.2007 22:22:40   
Jessy
Bravo Ayna in Jakub (a sem prav zapisala, al je Jakob???)!!! user posted image user posted image user posted image  Zdaj pa čimveč cartanja in veliko prespanih noči! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1317
25.1.2007 10:01:31   
violinski
Dan!

Najprej čestitke, ayna! Naj bo Lina fajn starejša sestrica in naj ti Jakub ne dela veliko skrbi! Upam, da je vse potekalo v redu in da se počutiš dobro.

Tia, držim pesti za tvojo sestrično in sinčka, tudi med mojimi prijatelji je ena taka žalostna štorija - po šestih mesecih se dojenček končno odpravlja domov iz kliničnega centra, kjer je preživel, odkar se je rodil, s tem da bo še potreboval posebno nego. Meni je hudo, ker vem, da čisto nič ne morem pomagat, sva pa z mamico včasih na liniji in mislim, da se kar dobro drži. Upam, da bo tudi tvoja sestrična našla moč zase in za malega.

Aljoša še vedno ni kaj boljši, trenutno sem doma z njim, saj sva se včeraj za las izognila infekcijski - prejšnji dan namreč ni nič kaj jedel in pil, in je bil včeraj že skoraj obnemogel. Potem sem ga pa malo prisilila, da je pojedel najprej eno (zmečkano) banano, potem je spal, potem je pojedel krožnik juhe, pa spet spal, potem je ene petkrat kakal, potem je spet eno banano, pa spet spal, zvečer pa ni uspel pojesti večerje, pa je šel spet spat. Pa pil je veliko, včeraj. Tko da je bila plenička danes zjutraj total nabito polna lulanja, kar je pa itak najbolj pomembno.

Danes zjutraj je pojedel malo čokolina, zdej pa spet spi. Držite pesti, da se izvlečemo iz tega user posted image .

O, pa še vprašanje - kako naši avgustovčki sprejemajo današnji snegec? Midva sva sicer not, ampak ko ga je Aljoša videl skozi okno je bil tako presenečen, da je skoraj s stola padel, pol sem mu pa morala ene šestkrat povedat, da je to sneg. Ne "deššššššš", kot reče on, ampak sneg. Pa je šel gledat na vsa okna, če je povsod user posted image .

Grem se dat iz pižame, se tudi sama crkljam.....

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
25.1.2007 19:06:38   
Jessy
Zdravo!

Le kje vse tičite? Morda na snegu?
Midve sva se prej odpravili na sneg, pa se ga je bala. V bistvu niti ne bala, ampak bolj je bilo videt, da jo moti, ker se ji je prijemal na čevlje in ker je takrat tudi snežilo, ji tudi snežinke na kombinezonu niso bile všeč, tako da sva najin sprehod končali v pičlih petih minutah.
Ko pa ga opazuje skozi okno, ima pa usta na stežaj odprta in je videt strašno zadovoljna. Le kdo bi jo razumel!?!? Sicer ima pa še čas, da se ga privadi! user posted image
Violinski, je pa tudi naša včeraj govorila, da pada DAŠŠŠŠŠ (čist v narečju user posted image ), proti večeru pa je že začela, da pada SNIIIII. user posted image

Tia, to, kar se je zgodilo tvoji sestrični in sinčku je res grozno. Človek na kaj takega še pomisliti ne more. Žalostno, res žalostno. Srčno upam, da si oba opomoreta in zaživita eno lepo življenje!

Violinski, tudi Aljoša potrebuje kakšno pikapolonico (trenutno simboli ne delajo) za srečo, da se čimprej pozdravi.

Neja pa že prepoznava barve (to vneto trenirata s taščo), tako da že pokaže na rdečo barvo in pove, da je to DEČA (rdeča). user posted image  Njen besedni zaklad je iz dneva v dan večji, tako da ji sploh ne sledim več.

Grem zdaj po Nejo k tašči, saj je njena večerja že kuhana.
Uživejte!

Neposredna povezava do sporočila: 1319
26.1.2007 11:51:56   
Tiamo
Dan,

Ayna čestitke ob rojstvu Jakuba.

Naj vam povem, da je šla sestrična že domov, njen Timon je pa vsak dan bolje user posted image

Ja tale sneg, tudi Demi je bila čist fascinirana ga lovila in govorila snee. Jessy res vsak dan bolj govorijo in uporabljajo že veliko besed. Demi naprimer, ko hodi po stopnicah, jih šteje oz. štejeva skupaj, reče ena, dve, tli..potem pa sest.

violinski upam, da je Aljoši bolje, Demi še vedno kaka trdo, včeraj sem opazila eno rdečo pikico, ji je verjetno žilca počla. Danes je namesto občajnega čaja za vrtec dobila, slivov sok..upam, da jo bo kaj pognalo.

Grem še malo delati, pol pa na faks. Jutri imam izpit, mogoče že danes, nevem kdaj bom prišla na vrsto.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
26.1.2007 20:49:30   
violinski
Čer!

Tia, držim pesti za izpit - prej ko boš na vrsti, prej bo konec user posted image .

Včeraj smo zvečer spet bili na tem, da se spokamo na infekcijsko, ker je Aljoša dvakrat bruhal popoldne (najprej med kosilom potem pa še vodo tik pred večerjo, se pravi, da je potem ostal brez večerje). Ker se fant naceja z vodo, namesto da bi normalno pil. Zato sva mu potem odvzela magični lonček in mu dozirala vodo, da je pil iz kozarca (pije po manj naenkrat) in to samo takrat, ko sva midva dovolila. Ker je potem normalno lulal in tudi ni več bruhal, ni bilo več alarma. Sva pa vso noč vstajala, da sva mu dajala piti vodo. K sreči je bila zjutraj plenička popolnoma polna (to je znak, da je dobro hidriran) in je kakal šele ob 10h. Počasi je tudi začel postajati dobre volje in se je igral z dominami in puzzli, kar je sploh nekaj novega ta teden, saj je drugače samo poležaval in visel na meni. Te dni mu je šlo tudi zelo na živce, če se ga je dotaknil kdorkoli, ki ni bil jaz ali tati. Še Lana mu je šla na živce, danes sta se pa že igrala skupaj. Sicer še vedno ni "trden v svojih dejanjih" je pa zelo dobro to, da je danes veselo jedel vse obroke, ne da bi bruhal in med obroki žvečil prestice s ta veliko soljo user posted image .

Pa še to: včeraj sem mu po vseh nasvetih dala tudi postano Coca Colo in pri driski ni ravno pomagala, je pa vrnila malo mineralov v kri, kar je tudi dobro. In moram reči, da jo je kar z veseljem pil (čeprav je potem poplaknil z vodo).

Joj, o besednem zakladu raje ne bi govorila. Nonstop ponavlja besede za nami, danes mi je bil dober, ker je rekel "bam-bam neg?" (bam-bam reče, ko kaj pade ali ko kaj tolče, neg je pa sneg). Se pravi, zanimalo ga je, zakaj danes ne pada sneg user posted image . Za crknit.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
26.1.2007 21:21:17   
miševi
Violinski, sem vesela, da gre Aljoši na bolje, kljub alarmu. Mogoče so pa še zadnje stvari morale ven, sedaj bo pa dobro.

Joj, kako vse hvalite besednjak vaših malčkov in malčic. Naš mali je pa bolj bogi pri tem. Tisto, kar zna, zna in sem že parkrat naštela. Razume vse, pove pa ne. Sicer nekaj poskuša, pa mu ne gre. Danes sva pela pesmico o uri in je na koncu le izdavil en "tak" - od tik-tak. Pa premišljujem, da mu še bolj "beremo" in kažemo kot Niki, ker ga knjige in okolica bolj zanimajo. No, zgleda, da nam bo šlo to bolj počas.
Kar pa ne velja za njegovo trmo. Tako trmastega malega človečka, ki želi na vso silo uveljavljati svojo voljo, še nisem srečala. To bo res pravi lev. Se zelo, zelo trudimo, da bi mu pokazali, da mu s takimi in drugačnimi forami ne bo uspelo doseči, kar si želi. No, tudi na tem področju upam na napredek, pa čeprav počasen. ravno zaradi tega letos odpade izlet v Grčijo, ker si ne predstavljam potovanja z njim. Nika je bila, kot da je ni in ni bil problem avion, hotel,... Tako bomo šli pa kar na Pag, v apartma.

Pa še nekaj se nam zadnje čase dogaja. Ker se ponoči (vsako noč zadnji teden) zbuja ob dveh in 2 uri kolovrati (se smeje, "poje", skače po posteljici - vse v temi, ker mu ne prižgem luči), zjutraj pa ga mi zgodaj odpeljemo k moji mami, je tako utrujen, da si je pridelal že 2 buški (včeraj na čelu, danes pa se je točno na istem mestu udaril), ki štrlita iz glave kot rožička. Oko ima pa plavo in napol priprto, kot boksar. To je pa pridobil danes pri babici v varstvu...

No, zdaj me pa že nekam pošljite s tem jamranjem...

Aja, še Tii sem pozabila zaželet srečo na izpitu!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1322
26.1.2007 22:18:31   
Jessy
Tia, me veseli, da je s sestrično in user posted image  bolje! Naj gre še naprej tako! Tebi pa veliko uspeha pri izpitu! Saj bo!

Vidim, da se tudi Aljoša pobira in mu gre na bolje! user posted image user posted image user posted image

Glede besednjaka je od otroka do otroka tako različno. Se mi pa zdi, da so dekleta tudi na tem področju malce v prednosti pred fanti. Je pa Neja res prava žlobudra in stalno nekaj govori - včasih že prav preveč.

Hehehe, violinski, sem se nasmejala BAM-BAM NEG! Fuuuuul dobro je to povedal! user posted image user posted image user posted image

Miševi, ne sekiraj se zaradi bušk. Tudi Neja jih je že nekaj pokasirala in največkrat jo stakne zvečer, tik pred spanjem, ko še z zadnjimi močmi nori in pleše in seveda je noge ne držijo več in butne kamor pač prileti. Se mi zdi, da si še ene ne pocelimo, že imamo drugo. user posted image  Je pa res, da podpluto oko res ni prijetno videt, sploh pri tako majhnem otroku.

Oh, joj, midve sva bili danes spet zunaj in sva imeli kar nekaj težav, ko sva se sprehajali, saj kjer je bil sneg po pločnikih ni hotela hoditi. Ker sem vstrajala, da gre sama, da je ne bom nosila čez sneg, nama je nekako uspelo ampak s kup nerganja zraven. Jutri jo imam namen peljat se sankat, saj tam bo sedela na sankah in ne bo imela stika s snegom. Upam, da se bo pripravljena sankat!

Drugače sem pa jaz danes že veselo hodila po snegu. Sem peljala svoj razred na vrh enega hriba, ker se mi je zdelo brezveze, da smo v telovadnici, ko pa je zunaj tako lepo. Tako smo šli za 50 minut na en hrib, kjer smo imeli kar tempo, saj normalno rabiš cca 45 min do vrha, mi pa smo morali v tem času biti že nazaj. Je pa res, da smo se navzdol večina časa drsali, pa veliko smo tudi tekli, saj ni bilo kakih nevarnosti, ker je zadosti snega. Smo se imeli res enkratno in otroci so bili na koncu tako navdušeni, da so spraševali, kdaj gremo spet. Posledično pa sem bila prej tako utrujena, da sem se ulegla in zaspala za dobro uro, zdaj pa zletim še pod tuš, potem pa še v konkretno spanje. user posted image

Že nekaj časa vas nameravam nekaj vprašat, pa vedno pozabim. Zdaj imam pa problem...spomnila sem se, da imam nekaj vprašat, kaj pa imam za vprašat, sem pa pozabila....ojoj user posted image

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
26.1.2007 22:32:28   
petri85
O, Ayna, iskrene čestitke ob rojstvu sinka Jakuba!!!! Seveda velja tudi sestrici Lini in očku!!! Želim, da bi vam lepo steklo življenje z dvema malčkomauser posted image !!!!

Violinski, no samo da gre Aljoši na bolje! Dobro, da veš, kako reagirati! Jaz še nimam izkušenj s takimi virusi in bi me verjetno kar malo panika zagrabila. Mu tudi jaz pošiljam eno pikapolonico za zdravje!!!

Tia, sem kar svojega malčka šla vmes pogledat, če je OK, ko sem prebrala zgodbo tvoje sestrične. Tudi njima želim predvsem zdravja in sreče!!!
Aja, zate pa držim pesti!

David je včeraj zjutraj gledal čez okno, kot tele v nova vrata, kaj za eno čudo je to zunajuser posted image  Sta se z možem hitro vrgla v zimsko opremo(no pa jo le nismo zamanj kupovali) in odšla zganjat vragolije na sneg. Sprva se ga je tudi bal in sploh ni upal stopiti na sneg, potem pa ko je videl, da ne grize, je pa začel bresti po njem. Sta naredila snežaka, noter ga pa tud potem nismo mogli spravit! Za sankanje ga pa žal ni dovolj.

Danes je bilo pa krasno zunaj! Prava zimska idila v soncu! Pri nas je očka malo prej prišel domov, mi 3je smo jo pocvirnali na doolg sprehod. Očka je ta čas skuhal kosilo. Po kosilo jo je pa on mahnil na Šmarno, mi 3je smo pa ves ta čas odspali! 

Miševi, drugač sem pa jaz tudi kar malo žalostna nad besednim zakladom našega Davida. So zgelda, tile faloti, rojeni 17. malo bolj leni za govorjenje. Saj ne rečem, da ogromno čeblja, ampak, kaj ko je vse po kitajskouser posted image  Smo zadnjič srečal ene znance, katerih mali je dober mesec starejši, pa prijavi "žakaj glemo pa ždej tuki?" Sva oba postala kar malo zaskrbljena, kdaj bomo pri nas tvorili take stavke...no enkrat bomo, samo še ne takoj! Violinski, pri nas pa za glagol padati uporablja bum. Aja, pa ko sva popoldne pela Ježek teka, teka, on poje žk teke, tekauser posted image

Možek mi peče pecivo za jutri, ko dobimo obiske...se bom spet postarala.

Lep vikend vam želim!!!!

< Sporočilo je popravil petri85 -- 26.1.2007 22:35:07 >

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1324
27.1.2007 14:18:10   
miševi
Petri, če sem prav razumela, praznuješ rojstni dan. Torej vse najboljše in uživaj v krogu svojih najbližjih!!!!!!!!!! (Upam, da nisem mimo udarila...).

Smeški mi pa ne delajo, zato ti pošiljam en namišljen šopek in tortico:).

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Norice: Vse prej kot nedolžna otroška bolezen
Čeprav norice mnogi obravnavajo kot običajen del otroštva, norice niso vedno brezskrbna bolezen. Lahko vodijo do resnih ...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?