|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: AVGUST 2005
10.1.2007 22:57:48   
petri85
Seven, tudi jaz vam želim še naprej prespane noči!user posted image

Jankobananko in Violinski, vse naj naj  za RD!!!
Violinski, torej se selite? Pa na toliko večji prostor? Super! user posted image

Naš David se tudi ničesar ne boji (bi bilo včasih dobro, če bi se vsaj kake stvariuser posted image  npr. podivjanega sosedovega psa!)

Tia, pa druge...a vaši avgustovčki se še namakajo v banji, da rabijo igrače poleg? Pri nas že zelo dolgo samo tuširamo (tudi nimamo banje) brez kakršnih koli rekvizitov - najbolj mu je všeč, da se lahko sam šprica s tušemuser posted image !

Naša fanta naju še vedno razvajata s spanjemuser posted image  (preveč se nočem hvalit, da ne bo kmalu slabše). Je pa Benjamin tudi dosti natančen, kaj mami poje - včeraj popoldne ga je kar zvijalo, zaspal je le na trebuščku. Ga je tako utrudilo, da je zvečer potegnil 1. rundo spanja v 7 ur skupaj!

Smo tudi že veliko zunaj. David veselo kraljuje na buggi boardu (mu takrat sploh na misel ne pride, da bi on hodil zraven vozička)

Morda sem spregledala...ampak kje Kety? A so slabosti mimo?

No, toliko danes z naše strani!

Violinski, pol se gremo pa pri nas tud sedaj krožno pospravljanje...vsak dan en prostor, pa ne ravno 15 min, ampak toliko, da nekak zgleda pospravljeno (morda včasih še manj kot 15 min!). Nam je trenutno pomembnejše, da smo spočiti, pa da se mamo skupaj fajn...red in čistoča pa malo trpita...ampak mam raje take fletne otročke...se bom vrejetno mogla počasi navadit na večjo bombo v stanovanju, ko bosta mulca v akciji!user posted image

Čau! 

< Sporočilo je popravil petri85 -- 10.1.2007 23:06:35 >

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
10.1.2007 23:31:11   
violinski
Petri, verjetno misliš takole:

http://www.moj-album.com/vstopnica/hlnh2a7_4c/

Kakorkoli, vidim, da se imate fino. To mi je všeč. Tudi Lana običajno kraljuje na polički za sorojence na našem Plikotu. Saj včasih hodi zraven, ampak 'stati zadaj' je zakon!

Aljoša je pa norc na vodo, tako tudi na tuširanje po obrazu.

Jaz nisem nek manijak pospravljanja, prej obratno (lenoba na kvadrat), ravno zato iščem način, da bi tudi pri nas vsaj nekako zgledalo, da ne izpade vedno tako, kot je na zgornji sliki. Problem pri nas je, da smo se zaciklali. Če hočeš en del pospravit, moraš stvari, ki si jih odstranil nekam dat in pri nas se en tak odvečni del sprehaja iz prostora v prostor, ker nima svojega mesta. Vsa mesta so namreč zapolnjena user posted image .

No, zdej pa res grem, saj tudi jaz ne smem nonstop jamrat....

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
11.1.2007 0:59:48   
ayna
Hello!

In sedaj se boste pa vprasale, kdo za Bozjo voljo je pa ta? No sem kad dolgoooo oklevala, da se vam oglasim. Imam kar tremo in ko sem prebrala post od violinski sem kar cutila, kako mi temperatura raste:). Toda zares ni fer( ze tako mogoce ni fer), da vas samo prebiram,   osebno pa se ne ograsim.

Najprej se vam opravicujem, ker sem bolj sramezljive sorte. Pisem na RR skoraj nic, ceprav se pa prek ZS z mnogimi dopisujem.  Jih poznam v zivo in mi je mnogo lazje. Sem tudi jaz avgustovka, imam hcerko Lino. Nekaj casa, na zacetku, sem se tudi z Misevi dopisevala, se celo  enkrat sva se bezno videli.
Imam tak grd obcutek, ker vas berem... torej sem skozi vase poste izvedela o vas in o vasih otrocih dosti a ne morem si, da vas vsaj enkrat na teden ne precitam. Ste mi mnogokrat zeloo stale ob strani, a da se tega sploh niste zavedale. Pomagale ste mi v mnogih pogledih  za katere sem mislila, da se dogajajo samo meni in mojem otroku, pa ni bilo  tako.  Uzivam ko berem tekste  od  violinski, misevi, Tie... jessy je faca, nanka mi je super mamica... in se vas je.  Ko se vam je Seven prvic oglasila, je malo manjkalo, da se vam se jaz a sem vseeno izbrisala tisto kar sem v tem okencku ze napisala. :( Ne vem zakaj, se danes mi je zal.
Upam, da mi ne zamerite, ce pa mi... se bom brez obotavljanja poslovila od tega topika... enostavno ga bom ignorirala.
Ce pa me sprejmete med avgustovke (upam upam) vam obljubim, da vas ne bom samo brala :).

Toliko za zdaj!
Lp!

Ayna

< Sporočilo je popravil ayna -- 11.1.2007 1:04:33 >

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
11.1.2007 7:04:00   
nanka
Dobro jutro,

Ayna, lepo, lepo pozdravljena, seveda smo te vesele, ti se nam kar pridruži, saj vidiš da v glavnem največ čvekamo o naših sončkih, velikih in malih. Super, da se se opogumila in se nam oglasila. Daj nam malo več napiši o Lini, kdaj je rojena, kako sta, iz katerega kraja ste, koliko zobkov že ima, hodi v vrtec in podobno. Mi smo zelo zgovorne in radovedne. Ti se nam le pridruži in čvekaj z nami.
Ayna, mi se vse poznamo, ker smo se lani dobile na pikniku ( bilo je super) in letos se bomo tudi enkrat, tako da nič bat, nas boš imela priložnost spoznati.

Violinski in Jankobananko vse naj boljše, želim vama same lepe stvari in veliko zdravjauser posted image user posted image user posted image user posted image .

Petri, to je pa lepo slišati, da spite in da se imate krasno, le tako naprej.

O, a o pospravljanju se pogovarjate, jaz sem tudi bolj lene sorte. A pri vas imate kaj prahu v stanovanju, mi ga namreč nimamouser posted image user posted image  ( vsaj jaz ga ne vidim).

Pri nas izgleda pa kopanje bolj namakanje v umivalniku. Nič kaj rada se ne kopa, to pa samo zato, ker se boji umiti lase, tudi v tuš je ne spravimo brez joka. Ima pa tako dolge laske, da jih moram prati vsaj enkrat na teden, groz in jok. Da o fenu niti ne govorim, samo prižgem ga in že je katastrofa. Še dobro da smo pred Zojinim rojstvom zamenjali umivalnik ( zdaj imamo res velikega, spodaj so tri omarice) in jo zdaj noter vso umijem. 

Kety, kje si? Kako je, so slabosti minile?

Nataša, kaj je s službo? a bomo nazdravile?

Zdaj se moram pa posvetiti službenim zadevam, čao...

< Sporočilo je popravil nanka -- 11.1.2007 7:09:10 >

(odgovor članu ayna)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
11.1.2007 8:50:50   
violinski
Dobro jutro!

Spet jaz. Ayna, sem zelo vesela, da si se oglasila. Dobrodošla! Zdaj nas že poznaš in veš, da ne grizemo, če boš pa še aktivno sodelovala, bomo pa še bolj vesele, saj smo vesela družba zelo različnih ljudi z zelo različnimi otročki in ravno to je najbolj zanimivo. Že parkrat sem te opazila in sem bila prepričana, da si avgustovka, drugače te verjetno ne bi tako pogosto k nam zahajala. Upam, da ne zameriš, da sem te poskusila (in uspela) izbezati na plano user posted image !!!

Nanka, tudi naša Lana je bila najprej strasten kopalec in tuširavček, potem se je pa kar naenkrat začela upirati tuširanju po glavi in šele lani jeseni smo se nekako zdilali, da glavo splakujemo tako, da jo močno drži nazaj in roke na očeh (to je bolj za njen občutek varnosti, kot za kaj drugega) Samo jaz ji lahko umivam lase, splakujem jih pa tako kot frizerji to delajo v salonu - ročko držim tik ob glavi, tako da voda teče samo proti nazaj. In še z drugo roko preprečujem, da bi voda stekla po čelu. Nekaj časa se je še za ušesa sekirala, če je šla voda preko njih, zdaj sva pa že dogovorjeni, da se tudi ušeska lahko umijejo. Otroci zelo ne marajo, sem opazila, če jim voda teče naravnost na vrh glave. Tudi Aljoša kar vzdihuje, če pa ga polivamo ali se sam z vseh drugih strani in pod drugimi koti je pa v redu. Lana je občutljiva samo na oči.

No, grem na en sestanek, upam, da se še kaj javite.

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
11.1.2007 17:07:00   
Jessy
Oj!

Najprej morem pozdraviti našo novo avgustovko Ayno! Res lepo, da si se opogumila in se javila! Upam, da ni bilo le enkrat in da se boš redno javljala, oz. kolikor ti bo čas dopuščal! Tudi mene zanima vse v zvzei z Lino! Končno še ena deklica več med avgustovčki! user posted image user posted image user posted image

Malce z zamudo, pa vendar obema (jankobananko in violinski) želim vse najboljše! Pa še veliko zdravih in veselih dni z vašimi malčki in ostalimi najdražjimi! user posted image

Pa sem se spet našla na eni skupni točki z vami - v pospravljanju namreč! Meni je to delo tako odveč (pa ni edino, da ne bo pomote)! Pa saj bi človek pospravil in imel pospravljeno, ko bi le imela vsaj še 1x toliko prostora, kot ga imamo zdaj. Sem že predlagala user posted image , da bi se lotila zidat hišo, v kateri bi bila samo midva (sedanjo si delimo z njegovo sestro) in bi tako imela dovolj prostora za vso šaro!
Pri nas je redkokdaj pospravljeno! Se mi zdi, da tako, kot je bilo na takratnih sličicah, če se jih spomnite, od takrat sploh še ni bilo! Ahhhhh..... večna dilema!
Sem pa drugače sama bolj zadovoljna, če se konkretno lotim pospravljanja in v kakih 2h ali 3h urah vse pospravim in pol raje 1 teden roke v luft držim. Resnično! Meni to 15-minutno pospravljanje ne bi zaleglo. Sploh pa bi nastal problem tam, ker tisto, kar bi mi uspelo pospraviti v tistem času, bi se v trenutku povrnilo v prejšnje stanje in bi naslednji dan začela od začetka in ne od tam, kjer bi končala. Žalostno, toda resnično!

Za kopanje sem že zadnjič omenila, da je imela v kadički od tuša (tudi mi nimamo banje) toliko igrač, da se je komej lahko usedla mednje. Tuširamo se mi ne, ker tako uživa v čofotanju tiste vode, da kar nimam srca, da ji ne bi dovolila tistega veselja. Poleti bomo pa zagotovo prakticirali tuširanje, saj bo potrebno prav vsak dan, česar pa zdaj ne počnemo.

Kety se pa res že nekaj časa ni oglasila. Le kje je? user posted image

Jaz se pa zdaj odpravljam k frizerju! Sem ga že tako potrebna, da je kar hudo! Bi šla že pred novim letom, pa mi ni časovno zneslo, ko sem pa imela čas, je bila pa moja frizerka zasedena. No, danes sva pa le našli eno uro tudi zame - 18.15. Se bom pa dogovorila še za Nejo, da jo bom peljala na striženje. Se spomni enkrat al pa dvakrat na teden in ne pusti narediti repkov, niti špangic ne pusti namontirat. In pol ji tisti lasje silijo v oči, česar pa ne prenesem. Sicer je pa fajn, da se lase postriže, da se okrepijo.

Včerej zvečer sem pa imela kar pestro z Nejo. Ne vem, kaj jo je pičilo, ampak ona me je kar klofnila po obrazu in to fajn močno, da me je vredu bolelo. Pa sem odločno in glasno rekla, da ne in bila huda, pa še s prstom sem ji žugala, ona pa s še večjim veseljem ubriše še enkrat po meni. Takrat sem jo pa močno po rokici fliknila in seveda je jokala....čez kake pol minute neha jokat in prime v roke daljinec in me še z njim ubriše. user posted image  Pa sem jo še enkrat, še bolj močno in bila zelo huda, nakar sem jo šla kar v pižamo preoblečt (to je bilo okrog 20h) in ji rekla, da bo šla kar spat. Pa se začuda še ni upirala. Po moje je vedela, da ga je polomila (vsaj upam), saj sem jo še ob 21.30 slišala, kako klepeta s svojima medvedoma.
Mislim, no...kaj takega!?!? Mene je prav šokirala. Kar je bilo pa še huje, je bilo pa to, da sem po vsem tem sama imela slabo vest, ker sem jo udarila. user posted image  Upam, da jo je minilo in da tega ne bo več poskušala!

Zdaj se pa grem počas pripravit za k frizerju! user posted image

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
12.1.2007 1:36:32   
ayna
Ok torej veselo na delo user posted image !

Hvala za dober sprejem. :) Tako, kot sem ze obljubila bom poskusala biti aktivna in za dober zacetek naj vam napisam kaj vec o Lini in meni.

Prihajava z Gorenjske, zivimo v istem mestu kot Misevi. Lina se je rodila 16.8. in je bila teska 2840 kg velika pa 49cm. Porod je potekal normalno in tudi dojile smo se dobrih 11 mesecev. Na zacetku, smo imele malo problemov s pridobivanjem na tezi ( tu sem veliko prebrala   od nenke) toda kmalu smo se nekako ujeli v ritem hranjenja. Sedaj je Lina teska 10,6kg.   
Ker naj bi nadeljevala z studijem smo Lino vpisali v jaslice a po treh mesecih izpisali. Razlog? ...  nenehno je bila bolana. 3 krat bronhitis v dveh mesecih. user posted image
Toda, ker sem jaz spet user posted image , (naj vam zaupam,)  sem 8 dni pred rokom... sva lepo z Lino doma. Je zelo ziv in navihan otrok. Jo sedaj v tem stanju komaj dohajam.  A samo da je zdrava in da je vse uredu.

toliko za enkrat...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
12.1.2007 6:28:43   
nanka
Dobro jutro,

Vau, Ayna koliko dobrih novic si povedala. Ja krasno user posted image , se pravi še malo pa boste dobili novega člana. Super. Torej lahko pričakujemo lepe novice že prav kmalu.

Jessy, joj kolk sem jezna na Maticevo učiteljico. Moral je narediti časovni trak svojega življenja. Sva bila pridna in sva se res potrudila. Še dvakrat ga je prinesel domov , da je nekaj popravil, ker ni bilo dobro. Na koncu mu je sicer dala pet, ampak z pripombo, ja tebi je pa nekdo pomagal. Ja valda da sem mu pomagala, kdo mu pa bo, če ne jaz. Seveda vem koliko in kaj mu lahko pomagam, da je izdelek še vedno njegov. Tjaša je pa tudi pozitivno zaključila prvo konferenco, tako da smo zaenkrat kar veseli. Ne preveč, ker sta dva predmeta dvojka, ampak saj bo že. Je obljubila, da bo bolj pridno zagrabila knjige.

Zoja je pa včeraj dobila nekje adrenalinsko injekcijo, ker je bila neustavljiva. Plezala je na kavč iz kavča pa skakala na tla na blazine. Neuničliva je, pa kregat se tudi že zna. Tjaši pravi ( če ji kaj ne dovoli) ti ti Taši.

Juhuhu, petek je, še malo pa bo vikend.

Imejte se lepo...

(odgovor članu ayna)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
12.1.2007 7:49:28   
Tiamo
Dan,

prvo naj pozdravim Ayno in njene lepe novice. Super, da imamo še en porod v bližini. Pa da ima Ayna punčko, pa ti predlagam, da ji kupiš, pediatrinji moraš reči za bel recept, Bronhomunal. Lini, to dajaj in ne boš imela oz. ona ne bo imela več težav z bronhitisi.

Nanka, še enkrat se ti zahvaljujem za zelo lepe stvari, večkrat bi se morale takole dobiti na kavi. Tjaša je prav fina, lušna punca in ta prava baba. Seveda Demi ni pokazala vseh svojih govornih zmožnosti, je pa nanko klicala po imenu, ampak je imela pri tem dudo v ustah. Pa sem lih napisala kok malo imamo dudo, zdaj jo imamo spet veliko.

Violinski, daj k pri sebi odelaš 15 min, pridi še k meni user posted image . Ma kdaj se mi da takole pospravljat, kdaj pa ne.

zdaj grem ker telefoni že brenčijo

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
12.1.2007 8:11:41   
Seven*
Oila punce.

Mi smo fuuuul popravili spanje. Predrami se mogoce 1x na noc, ampak kmalu zaspi nazaj. Pri njej spi atek, ker bi mamo najbrz slekla. user posted image user posted image user posted image user posted image

Moj Jakob je ta teden pri meni doma, ker ima skrlatinko. Smo se za Emo dobili antibiotike preventivno. Ce katero zanima kako to izgleda, sem na forumu Otroci pod temo Pikice obesila gor slikice.

Drugace sem pa kronicno utrujena, zmozgana, rada bi sla malo med ljudi, pa ni nikjer sluzbe na vidiku. Mesecno dobim na racun samo otroski dodatek.. user posted image

Ayna, ti bos pa imela majhno razliko.. Koliko? 18 mesecev? Drzi se, na cajte bo utrujajoce.. Ceprav jaz sem imela 15 mesecev razlike, pa zmantralo me je vseskupaj kar je bilo z Emo.

Punce ta mesec se cakamo: MRi (dva dni pediatrije, ce bo zdrava), nevrologa, nevrokirurga, pa pregled za oci in sluh imamo, ker smo v rizicni skupini. In glede na to, da je zdaj se Jakob bolan se mi zdi, da smo NONSTOP po ambulantah in bolnicah. Res imam dovolj vsega, se dobro, da tamala tako super napreduje. Frajerka mala..

Gospa sem.

(odgovor članu ayna)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
13.1.2007 13:30:43   
natasaxy
Dan.

No zdej pa jest nimam nič časa. Nanka bomo nazdravili. Že cel teden delam, tako da je zeeeeeeeeeellllllllllllllloooooooo pestro. Vse je bilo tako hitro, veliko stvari res veliko me čaka, tako da sem ta teden čisto izmučen. Delam  v službi, popoldne sem mogla še tečaje podelat, nekaj sem jih predala drugim - tisto kar je bilo v dopoldanskem času - 2x na teden pa popoldne šibam še učit, tako da je vse hiter tempo. No uglavnem so me kar dobro sprejeli, veliko ljudi še ne poznam, ker večinoma sem locirana  v pisarni, da pridem čim prej noter. Pogodbo imam sicer za določen čas pol leta - je pa to velik začetek, mi vsaj končno začne delovna doba tečt,...toliko zaenkrat o službi.

Petri super da ste tako pridni, že David je dobro spal, mislim, da se tudi Benjaminček ne bo kaj dosti pritoževal. Vi kar uživajete, pa za tebe jaz sploh ne verjamem, da bi lahko imela kaj razmetano, ker ko sem bila pri tebi je bilo vse kot v škatlici - igrače pa so povsod - mi jih čez dan sploh kaj dosti ne pospravljamo, zvečer pa vedno skupaj z Gašperjem vse pospraviva, da se fant navadi redauser posted image user posted image !

Ja Ayna ti kar lepo dobrodošla, pa še kakšne slikice dodaj od tvoje male oz. kmalu ta velike Line. A že kaj veste kaj pričakujete. Navijamo za user posted image  al kako?

Pridno nam boste delale skomine,....nataliteta definitivno ne upada, vsaj pri nas ne?user posted image user posted image

Jaz se sploh ne morem še navadit, da tamalega ne vidim tako dolgo. Ta teden sem ga res malo, ker prvi dan sem bil na šihtu do sedmih zvečer, ker me je še čakalo popoldne uvajaneje. V sredo sem bila po službi deset minut doma, pa sem mogla že šibat učit,...tako da sem prišla zvečer, da sem ga dala spat. No v četrtek sem bila doma ob štirih, sva takoj izkoristila za sprehod, igranje, crkljanje, včeraj pa sem bila tudi po službi eno uro doma, pa sem šla spet učit,...tako da sva se zopte videla zvečer za spanje. Mi je kar hudo,...amapak ima pa ata tako rad, da vsaj vem, da se ima v varstvu pri atu in mami fino - pa še družbo ima ker pazita še bratranca 2 leti in pol starega, od dvanajstih naprej pa še ta drugega bratranca, ki je star 5,5 let, tako da imamo že doma mini vrtec.

Uživajte v vikendu. cao

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
13.1.2007 14:56:37   
miševi
O, ayna, lepo, da si se javilauser posted image . Se mi je zdelo, da ima violinski tebe v mislih. In kako krasne novice. Upam, da ti tudi drugi porod mine lepo in brez zapletovuser posted image .

Natasa, kar hud tempo, ampak sigurno si vesela, da imaš službo. Sedaj, ko se uvajaš, je verjetno res hudo, potem bo pa steklo in bo urnik bolj predvidljiv.

Mi smo danes drsali (oz. Nika je prvič stopila na drsalke). Ji je kar šlo, tako da bomo v naslednjih tednih zelo aktivni na tem področju, da lepo osvoji vse, tako kot je treba. Smo bili v Kr. gori, pa smo hoteli se še it sankat v Podkoren ali pa Planico, pa je sneg, ki je bil tam še prejšnji teden (sicer za vzorec, a dovolj za sankat) kar izpuhtel. Potem, ker sta mala dva v avtu zaspala, smo se pa peljali še do Kranja, kjer sem imela za kupit eno darilo.

Violinski, tole tvoje pospravljanje sigurno preizkusim v ponedeljek. Se mi zdi fino, ker drugače imam že uveljavljeno, da zvečer vse (na uč) lepo pospravim, Jure in Nika sta pa sploh neproblematična, kar se pospravljanja igrač tiče. Mene najbolj moti prah, ki pa se ga bom na tak način očitno končno znebila. Hvalauser posted image .

Nanka, ti pa kar še naprej pomagaj svojim otrokom. Učiteljica očitno nima pošlihtano, do kje je otrok zmožen sam naredit, od kod pa potem rabi malce pomoči, idej, usmerjanja,... Za Tjašo se pa ne sekiraj. Ponavadi so taki, ki v srednji šoli ne blestijo ravno (so nekje na sredi) na faxu prav eksplozivni in pridni. Važno je, da ni enic, pa da zbere takšno povprečje, da bo potem dovolj za naprej, če bo želela.

Zdej moram pa preverit v kuhinjo. Vidim, da se oba obešata po mizi, Jure pa razdira zlikano perilo, ki sem ga imela namen spravituser posted image .

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
13.1.2007 22:28:33   
MajaPRO
Pozdravljene!

Hvala vsem za čestitke! Zelo ste pridne s pisanjem, vas sploh ne sfolgam prebrat. Prav pogrešam čase, ko sem prebrala vse od A do Ž in napisala kak dolg post.

No, meni je v tej nosečnosti zelooooo slabo. Do sedaj sploh nisem poznala, kaj je prava slabost. Pri Vidu sem parkrat zjutraj bruhala, ko sem si med umivanjem zob izzvala brahanje (ne namenoma, seveda), zdaj pa mi je slabo ves dan, bruham pa ne. Upam, da bo kmalu minilo in ne bo trajalo vso nosečnost, kot pri nekaterih.

Ne sekirajte se zaradi teže vaših malčkov. Ugotavljam, da je Vid med najtežjimi, saj ima ok. 12,5 kg in 84 cm (po domačih meritvah), pa se mi ne zdi predebel. Je bolj konkreten od ostalih malčkov, to je res, vendar ni s tem nič narobe. Tudi pediatrinja mi je rekla, da naj bi otrok pri 1 letu potrojil svojo porodno težo. Meni se zdi čisto normalen, saj je bil do 8. meseca abnormalen glede kil user posted image .

Petri, a tvoja dva spita vsak v svojem kinderpetu ali ste Davida dali že v "pravo" posteljo?

Nič, grem pod tuš in spat. Lahko noč!

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
13.1.2007 22:33:38   
Jessy
En lep dober večer tudi od mene.
Imam kar pestro ta vikend, tako da sploh ne uspem ničesar narediti. Danes smo bili popoldne še na praznovanju roj. dne (Tinkara je vpihnila 1. svečko), tako da smo vsi izmučeni prišli domov. Jutri pa bo spet pestro.

Nanka, naj malce pokomentiram glede te učiteljice, čeprav sama kaj dosti ne maram ocenjevati njihovega dela. Mislim, da si je učiteljica kar sama kriva, da je Matic prišel v šolo z domačo nalogo, kjer ste mu pomagali starši. Moje mnenje je, da je nekorektno dala tak komentar. Zakaj? Če je bil njen cilj, da ji otrok SAM naredi ta časovni trak, potem naj ga da delat v šoli, pod njenim budnim očesom. Itak, da bodo starši pomagali otroku pri taki nalogi. Navsezadnje je to zelo zahtevna naloga. Ne vem, kaj je sploh pričakovala drugega od njih!?!?
Ti se ne sekiraj zaradi tega, ob priliki bi ji pa jaz to povedala, da če pričakuje, da bodo tako nalogo delali sami, naj jim jo da za delat v šoli in ne za domov.

Seven, a vi pa kar škrlatinko!? Sem šla pogledat slikce! Sem prav vesela, da sem to videla, saj bom tako vsaj vedela, s čim se srečujem, če jo bo naša kdaj imela. A pol je zdaj že kaj boljše? Kolk časa pa so pikice prisotne pri škrlatinki?
Me je pa kar zmrazilo, ko sem prebrala, katere preiskave vse boste mogle delat! Upam, da bodo izvidi najboljši!

Uff, Ayna, to pa so novičke! To je skoraj tako, kot ko sem pred parimi dnevi izvedela, da je moja nekdanja soseda, s katero sva bili v času srednje šole zelo dobri prijateljici, rodila! Takrat sem izvedela kar dvoje naenkrat: rodila in očitno to pomeni, da je bila tudi noseča! user posted image
V glavnem, čestitam, pa da bi le vse potekalo tako, kot mora!!! Držim pesti!

Natasaxy, tebi pa čestitam za službo! Vsak začetek je težak, a se kmalu človek privadi novega ritma! Kar korajžno!

Miševi, kolk točno je stara Nika, da se je že na drsalke spravila??? user posted image user posted image user posted image  Jaz komej čakam, da bom Nejo lahko dala na rolerje, pozimi pa na drsalke....Sam še prej bomo mogle te nogice poštimat. Sem danes govorila s sestrično, ki dela v Nemčiji na RTG in mi je rekla, da pri njih za take težave dajejo otroke na fizioterapijo. Upam, da se bodo pri nas tudi zmigali in nama predpisali kako fizioterapijo, al pa kaj drugega, ki bo učinkovalo!

No, toliko od mene. Grem še tist bambus spit, ki sem si ga prej naštimala, da bom pol lažje zaspala! user posted image

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
13.1.2007 23:51:49   
Teya
da ne boste čist pozabile name, moram vsaj kakšno črko napisat, ane user posted image

prav težko se spravim h pisanju, saj preveč zamudim in se težko nazaj vklopim v debate....pa tudi preveč vsega se v tem času zgodi, da bi lahko pisala o vsakem posameznem dogodku.....

nejc je vsekakor cel razgrajač, velika quantarca user posted image , je pa bolj suhcene sorte (ni mi jasno po kom je to pobral user posted image ) že večkrat sem se spomnila, da bi ga bilo potrebno kaj zmerit in stehtat, pa vedno nekako izgubim to misel iz glave še preden jo realiziram user posted image
full ima rad knjigice, vse pokaže, pol pove, full rad pa tudi riše oziroma kraca....se sliši vse lepo in prav, se sliši kot zelo umirjeno dete, a je daleč od tega....ne riše, ne "bere", ne poče NIČ, če jaz ne sodelujem v njegovi igri.
a ima katera kakšen recept, kako priparvit otroka do malo večje samostojnosti pri igri?

čestitke Maja, čestitke Anya!

Kety pa tudi jaz pogrešam....tudi pri julijkah07 se nič ne oglaša (vsaj toliko kot jaz sledim, je že kar nekaj časa nisem opazilauser posted image ) UPAM, DA JE VSE OK!

pozdravček vsem....

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
14.1.2007 0:36:44   
Seven*
Misevi, pikice so prisotne par dni. Drugace pa skrlatinka ni neki bavbav. Edino otrok je potem obcutljiv, ker zadeva zdela imunski sistem. Imel je malo vrocine, pa flekast je bil in to je to.. Naslednji dan je ze bil pravi Jaka nas mali.. Zdaj ga bom pa cel teden imela doma. Se bova cartala..

Preiskave pa. Ma jaz sem po letu in pol laufanja po bolnicah ze sita vsega. In pri vsakem pregledu cakas par ur. Po svoje jamram ker nimam sluzbe, po drugi strani pa itak ne bi mogla it v sluzbo. Bi bila skoz na bolniski..

Bo ze..

Gospa sem.

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
14.1.2007 11:26:00   
tina104
Pozdrav spet po enem tednu!
Ta teden je bil spet tako natrpan s službenimi obveznostmi in z ukvarjanjem z Aljažem, da ni bilo časa za RR. Nekaj sem vas že prebrala, nekaj pa še bom zdaj.

Ayna, dobrodošla med nami!

Drugače pa pri nas je tako: Aljaž je prehlajen, sicer je bil cel teden v vrtcu, ker mu je samo malo teklo iz nosa, včeraj je bilo malo slabše, danes še slabše, zdaj še kašlja. Upam, da se ne bo razvilo v kaj več. Sicer pa moram rečt, da so v vrtcu bili v petek npr. samo 3 otroci in da Aljaž pravzaprav sploh ni bil do sedaj toliko bolan, kot nekateri drugi. Že trkam na lesuser posted image .
Tudi jaz sem prehlajena, se mi zdi, da že od septembra, ko sem začela delat, si samo nos brišem. Kak teden vmes je v redu, pa spet...

Aljaža smo včeraj merili in tehtali (domače meritve): 82 cm in 12, 9 kg s čevlji, vsemi oblačili in polno plenico, tako da mislim, da ima nekje 12 kg.

Zdaj vas preberem, pa še potem kaj napišem, če bo čas.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
14.1.2007 12:01:11   
tina104
Violinski in jankobananko, tudi od mene lepe želje ob roj. dnevu!!user posted image

Seven, uf, kolikon letanja pri zdravnikih. Mi smo, odkar je začel hodit v vrtec, tam nekje 1x na mesec, pa se mi že to zdi grozno dosti!
Sicer pa sem jaz imela škrlatinko,  ko sem bila mala in to 2x, ker je prvič nisem dobro pozdravila. Pa lahko kar neke posledice pusti, če ni dobro zdravljena. Spomnim se samo, da nisem smela telovadit oz. se preveč gibat in mi je to bilo ful grozno.

Seven, povej malo, kako vam je zdaj uspelo to, da se Ema ne doji več toliko ponoči? Kaj si ji rekla, da ponoči zizike spijo ali kaj? Jaz se še vedno nisem odločila za to, da prekinem nočno dojenje. Če se doji samo 1x, mi ni problem, ampak ponavadi se večkrat.

Maja, želim ti čim manj slabostiuser posted image .

Petri, ko berem tvoje poste, pa sploh ne morem verjet. Mi pri 18 mesecih ne spimo tako dobro kot vi pri 2 otrocih.

Nanka, glede te učiteljice - po mojem bi že prej morala opredeliti, do kakšne mere lahko starši pomagajo. Mi pri kakih plakatih ipd. dovolimo pomoč staršev - 4. razred, samo morajo otroci sami nekaj napisat, literaturo lahko npr. starši poiščejo, pomagajo kaj gor zalepit, naredijo lahko črte na plakat, ampak potem morajo otroci sami to napisat.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1268
14.1.2007 21:02:35   
miševi
Bom samo Jessy odgovorila, potem grem spat, ker smo tudi mi danes bili na rojstnem dnevu, dopoldan smo pa predrsali, pa sankali smo se po ledu. Torej, Nika bo februarja 4,5 let stara. Včeraj je bila prvič na drsalkah (15 min), danes smo bili pa eno uro, na naravnem ledu, ki je bolj hrapav, brez ograje,... Se je po 15 min sama vozila, naučila pobirati in sedaj ji manjkajo samo še finese - ustavljanje (ne na ritiuser posted image ) in malo lepše poganjanje. Sem zelo zadovoljnauser posted image .

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
14.1.2007 21:05:50   
Seven*
Tina, naredili smo tako, da atek spi pri njej. In ce se je zbudila, je pac morala zaspati nazaj drugace kot s pomocjo dojke, ker mame ni bilo. Sploh ni bilo grozno. Zdaj se prvic zbudi ob 5h, se podoji in spi naprej. To se mi zdi ze ful velik napredek. user posted image user posted image Ce imas moznost, angaziraj ateka..

Gospa sem.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1270
15.1.2007 15:30:35   
Jessy
Ja, kje pa tičite vse danes?

Mi smo brez posebnosti! Trojka se še kar trudi prebiti dlesen. Že cel teden mislim, da danes pa bo pokukala ven, pa kar noče. K sreči nimamo okrog tega kakšnih težav.

Vreme je pa krasno, kajne? Ne vem, a samo mi prespimo ta lepši del dneva, al se to dogaja še kje? Se mi kar srce trže, ker zdaj tako lepo sije sonce, ko bova pa z Nejo naštimani za ven, bo pa že napol tema. user posted image  No, saj zdaj bo zmerom daljši dan, pa bomo morda kmalu tudi mi dočakali popoldansko sonce.

Teya, zelo lepo te je bilo spet slišat! Pogrešam pa malo tvojih občutkov ob novi nosečnosti! Kako se počutiš?

Tina, po moje bi tudi pri vas znala učinkovat menjava pri spanju, da bi namesto tebe imel ob sebi očka. Verjetno bi kmalu pogruntal, da se nima smisla zbujat za prazen nič! Upam, da vam uspe, tako kot je Seven.

Miševi, Nika je zakon!!!! user posted image user posted image user posted image  A pol bom mogla še tolk časa čakat, da se bova šli kaj rolat? user posted image

Ah, nič..kaj čem, če pa nobene nikjer ni! Mejte se fajn, pa čimprej kaj napišite!
bye bye

< Sporočilo je popravil Jessy -- 15.1.2007 15:31:44 >

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
15.1.2007 15:47:55   
tina104
Aljaž je komaj zdaj šel spat - prvo spanje, zjutraj je sicer spal do 6.45, pa vzgojiteljice niso nič rekle, da bi v vrtcu kaj dremal. Sicer pa cel čas nič ne kašlja, ko pa leže, pa začne fuuul kašljat in sploh ne more zaspat oz. ko zaspi, spi par minut pa spet kašelj in v jok user posted image . Mogla sem malo pojamrat, smo imeli kar pestro noč, sicer je bilo celo bolje, kot je zvečer kazalo, ampak še vseeno se je zbudil nekje 3 ali 4x, pa od 4.00 naprej sem poleg njega spala, ker ko sem hotela stran od njega, je kar začel jokat. Ko pa sem ležala poleg, pa je spal naprej.

To, da bi atija angažirali, bi meni bila kar fajn ideja, ampak ati je bolj občutljiv kot jaz in ko se Aljaž malo začne jokat, je že celi paničen. Ati verjetno ne bi bil najbolj za to. Bom mu sicer zdaj enkrat to predlagala. Vedno to odvajanje nočnega dojenja prelagam na čas, ko bo Aljaž čisto zdrav. Pa ta čas nekak nikoli ne pride. Enkrat ga mučijo zobki, drugič poln nosek, tretjič kašelj,....

Kety, videla sem, da si na RR. Javi se kaj, te že pogrešamo.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
15.1.2007 16:42:55   
petri85
Ayna, pozdravljena med nami!!! Seveda ti želim še zadnje lepe dneve nosečnosti! (če že ne cartaš svojega drugega otročka?) Sem vesela, da bo še ena frišna mamica tu gor, da ne bom samo jaz punce dolgočasila z našim dogajanjemuser posted image  Ti se kar veselo oglašaj, no upam, da ti bosta tvoja Lina in ??? to dopuščala!

Nataša, res sem vesela, da si dobila službo! Začetek je pa res vsak težak, ampak saj boš kmalu vpeljana! Še enkrat, srečno!

Maja, mi še vedno kupujemo drugo posteljo. Kak mesec imamo še čas, ker je Benjamin sedaj še v zibki. Bomo pa kupili zagotovo že kar mladinsko posteljo (imava zaenkrat ugledano eno od Sadeka), ampak bo potrebno dodati varovala, drugače bo naš David vsak dan na tleh pristaluser posted image

No, mi smo se dopoldne 1. kopali! Je užival100/uro! PS je moja kolegica, tako, da je prej poklicala, kdaj bo prišla, kar je veliko bolje, kot lani pri Davidu (je bila ena druga PS) nikoli nismo vedeli kdaj pride...smo čakali celo dopoldne, pa ne jedli, potem je bil pa že tako lačen, pa midva tudi, da sem ga ravno podojila, midva sva bila pa ponavadi ravno sredi kosila...no, v glavnem vse narobe! Sedaj sva pa toliko prej jedla, pa vedeli smo kdaj segreti kopalnico.Smo z obiski PS zaključili zaenkrat. Saj je res vse OK.

Ta teden še uživam...je mož še doma, pa mi kuha, pere, lika, ponoči kupčke podirata, Davida pedena, skratka je res zlat, ga moram pohvalit!

Naš Benjamin je bil ob rojstvu ful temen(tako polt, kot lase). Danes po treh tednih pa je že čist blond! Sva bila pa ful presenečena, kajti David, kot veste, je ful svetle polti in pa tudi čist blond. Mali bo pa očitno svetlolas, pa bolj temne polti - to bo zažigalna kombinacija, tako kot Demi

Včeraj smo bili zunaj slabe tri ure! Vreme je bilo pa zares krasno. Saj sem vam povedala, da že več kot en teden izkoriščamo te lepe dneve in hodimo na sprehod. Me je pa 2 dni nazaj ena sovaščanka ustavila, ko smo se sprehajali, češ kaj pa midva z Benjaminom že zunaj počneva, ker njena hčerka je rodila 3 tedne pred mano, pa še nišla ven! user posted image   Jaz ne vem, a smo res mi čudni, a so drugi?

Danes je pa pri nas taka megla, da skoraj prsta ne vidiš pred sabo! Midva z Benjaminom sva tako lepo notri, ati in David sta šla pa malo višje z avtom in uživata na sončku! Sem jima kar malo fovš!

Aja, sem opazila en nov lušten avatar! user posted image  Lana in Aljoša pa znata pozirat!

Čau!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
16.1.2007 1:10:16   
ayna
Hello!

Najprej hvala vsem, ki ste mi izrekle zares lepo dobrodoslico. Bom cisto kratka, namrec jutri ups danes imam zgodaj ctg in pregled. Torej sem se vedno v enem kosu user posted image . Pocutim se uredu, ceprav bi rada da je to cim prej  za menoj. Upam, da bo vse ok, ter da se vam drugic  javim z malim dojenckom v narocju. Lina bo pa poleg Nodija gledala. user posted image
A to vam moram razlozit. Nasa je naravnost mahnjena na nodija. Zelo rada ima to risanko. Pravzaprav je to edina risanka, ki jo zanima. No in ce mene vidi za racunalnikom, toliko sitnari, da jo moram vzeti v narocje in ji pol ekrana nastimam, da gleda Nodija, drugo polovico pa jaz uporabljam( jo sploh ne moti moja polovica :) ) ... potem si lahko predstavljate kako zgleda moje prebiranje ringaraje. user posted image

Pojdem sedaj, ker drugace jim bom tam na ctg-ju spala. user posted image

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
16.1.2007 8:15:29   
ery
Dobro jutro, punce.

najprej Ayna, dobrodošla!!!!  me prav zanima kaj bo pokazal ctg. Poročaj! naj pa povem, da tudi jaz bolj prebiram RR, saj bo zgleda treba doma kupiti nov računalnik, ker nekaj časa je delal, sedaj spet ne, le berem lahko, pišem ne. user posted image
tako da, kolikor mi čas dopušča, na hitro kaj napišem v službi. problem pa je, ker mi skoraj ves čas za ovratnik šefica diha. Obup!!

kaj naj napišem, novega ni nič pretiranega. Noseča še nisem. user posted image  Jessy, kaj če bova spet skupaj nosečki. Jaz tudi razmišljam, da bi jeseni delala na drugem otročku, upam, da se vsaj prime, ker že o tem toliko načrtujem. Moj user posted image  bi že zdaj imel drugega, samo on bi ga imel, če bi se pa jokal ponoči ali pa ne bi ponoči spal, bi bila pa jaz tista, ki bi bila cele niči pokonci. ker je on tak zaspane, pa bogi ...ah ne bi zdaj o tem.. user posted image
Skratka, aprila imam pregled pri gin.in če bo izvid negativen, lahko načrtujem drugega user posted image . Ampak potem....

Nika je živahna, nagajiva, mene bolj malo uboga. ko me ni zraven, je res pridna, gre k vsakemu v naročje, ko pridem jaz v bližino, vidi samo mene in začne tečnart. pri meni ne zaspi v svoji postelji, če jo da kdo drug zaspi takoj. če ji kaj prepovem, se mi smeje, šele ko jo po rokici mal udarim, naredi šobico. Drugega nič. Ah bo že. Vsi pravijo, da jo imam razvajeno, kaj mi gre to na živce.
Ponoči spi, če nima kakšnih čudnih sanj, popoldan pa zaspi ob 12h in včasih ob 16h za eno urco.

moram it kavo kuhat za mojo šefico, uživajte.

papa

(odgovor članu ayna)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To otroci MORAJO slišati od svojih staršev!
Preverite, katera so tista pozitivna sporočila, ki bi jih vsak otrok moral slišati od svojih staršev. Zbrali smo jih kar...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

partner vs. očka in obratno
Admin

Moj partner je v mojih očeh tak očka, kot sem si ga predstavljala pred rojstvom otroka...

Ne; delala sem mu krivico, zdaj je veliko boljši. (27%)

Da; od njega nisem pričakovala veliko in pričakovanja so se uresničila. (16%)

Ne; predstavljala sem si, da bo boljši kot se je izkazal do sedaj. (22%)

Da; imela sem visoka pričakovanja in ni me razočaral. (35%)

Število vseh glasov: 167

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!