|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: AVGUST 2005
4.1.2007 21:07:59   
Jessy
Ojla!

Jaz sem danes za spremembo Nejo dala spat cele pol ure prej, kot zadnjih nekaj dni. Počasi jo moram navaditi na prejšnji ritem, predno smo bili na počitnicah. Upam, da mi uspe.

Nejo luna nič ne matra, sem pa slišala ogromno mamic, da so obupni ob tej luni.

Nam pa kuka prva trojka na plano. Sem mislila, da bo danes že zunaj, pa še ni predrla dlesni. Kakšni stranski učinki niso prisotni ali pa jih ne opazim (edino manj je jedla, kot običajno). user posted image
Ko že omenjam hrano...a mi lahko mal poveste, kaj in koliko pojedo vaši malčki čez dan? Meni se zdi, da Neja poje čist preveč, saj je kar fajn zalita in po moje jih bomo malo slišale v posvetovalnici, ki bo čez 1 mesec.
Neja takoj zjutraj spije 270 ml mleka. Ko je v varstvu pri noni, poje dopoldne tudi nekaj kruha, pa kakšen Fruchtzwerge, če sem pa jaz doma, pa ji zadnje čase dopoldne ne ponudim ničesar in niti ne prosi za hrano. Nato je kosilo, kjer poje zelo odvisno, kaj je za kosilo. Če je kaj na žlico, potem poje skoraj toliko, kot jaz, drugače pa kot piščanec. Popoldne sem ji tudi ukinila malico, če je nič ne omeni. Če pa pravi MAM MAM, potem ji ponudim navadni jogurt (ga ima zelo rada) ali 1 Fruchtzwerge, za večerjo pa poje ali en konec hrenovke (brez kruha) ali dobro polovico jajčka (brez kruha), ali krožnik juhe (vseh vrst) in tik pred spanjem še 270 ml mleka - grda razvada.
Sem kar malce zmedena od vsega. Neja je res debelušna in še nisva srečali človeka, da tega ne bi omenil, tako da sem kar malce zamorjena zaradi tega, pa čeprav sem čist zadovoljna, da je zdrava....ker pa imam že sama s sabo probleme s temi kilami, ne bi ravno rada, da bi jih tudi Neja imela, saj bom ta zadnjo jaz pokasirala, kot jih je moja mami, saj sva s sestro njo dolžili, da sva bolj rejeni, ker nama je vedno ponujala hrane v izobilju...user posted image user posted image user posted image

Sem mogla še jaz malo pojamrati. Morda mi bo malce odleglo.

Drgač sem pa tudi jaz že pred dnevi naredila en nov albumček z nekaj mešanimi slikami.

Grem zdaj še malo po RR pobrskat.
lp

< Sporočilo je popravil Jessy -- 4.1.2007 21:09:30 >

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1201
4.1.2007 21:19:32   
natasaxy
Jessy si me kar malo potolažila, sem mislila, da samo jaz tako razmišljam. Ker jaz mam tud probleme s tem. Naš mali bi lahko cel dan samo jedel, pa ni važno ali je po glavnem obroku, jaz ne smem ene stvari pojest pred njim, če me vidi je kriza. Še ne dovoli mi, da bi pol npr. piškota dala njemu in pol sebi, se tako dere,...naš ima tak velik trebušček, da me včasih res skrbi, da ne bo imel probleme s tem. Jaz sem bila tudi celo osnovno šolo bolj debeluška kot ne in so me zaradi tega potem v šoli zafrkavali, zato sem tudi samam občutljiva na to. Mislim da kaj dosti ne bova mogli spremeniti, otroka imata pač dober apetit. jaz se vsaj držim tega - čim manj sladkarij!

Mi imamo jutri praznovanje abrahama mojega atija. Pa se nekaj mučim z govorom in res nisem pesniški tip!!! A MA KATERA DOMA KAJ SHRANJENEGA, BI BLA FUL VESELA!!!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1202
4.1.2007 21:27:25   
Seven*
Ej punce, jaz ne vem kaj naj naredim. Moja Ema je rojena alpinistka. Skoz mi leze na visave in skoz jo moram prestavljati iz kuhinjske mize. V triptrapu se mi vstane in zleze na mizo, v dnevni sobi zleze na mizo in potem na OKNO!!! Samo gleda kje bo zlezla na visino. In ker ji ni dovolj, si na mizo odnese se kaksno zadevo na katero se potem vsede. Jaz res ne vem kako naj to resim.. 100x jo prestavim dol. Odlocen NE ne pomaga! Ima katera kaksno idejo? Ce pade jo nic ne izuci, ampak gre in poskusi znova.. GRR!!!

Gospa sem.

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1203
4.1.2007 21:48:15   
Jessy
Natasaxy, poglej na ta link
(upam, da sem prav napisala za povezavo).

Drugače pa imaš glede hrane kar prav, sam mene to še vseeno malo mori. Bomo vidli, kaj prinese čas, drgač bomo pa full začeli telovadit, pa bo za vse boljše. user posted image

Seven, za plezanje ti kaj dosti ne morem svetovati. Neja sicer tudi rine navzgor, ampak višje kot na kavč ne more, saj imamo tako postavljene elemente. S triptrapa pa tudi pod razno ne more brez pomoči, ker smo preveč zaobljeni. user posted image
Jaz bi jo najbrž le budno opazovala in pazila, da se ne bi poškodovala....čeprav vedno res ne moreš biti zraven.
Po moje bodo druge kaj več vedle svetovati, ker imajo več izkušenj.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 4.1.2007 21:49:13 >

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 1204
4.1.2007 22:03:11   
violinski
Dober večer!

Luna? O, še predobro vemo, da je luna....

Jessy, natasaxy in Seven, je grdo od mene, toda pravkar ste me čisto potolažile, saj imam sama iste težave. Najprej s prekomernim hranjenjem (Aljoša), potem pa še s plezanjem (spet Aljoša user posted image ).

Aljoša jé ravno tako, kot je opisala natasaxy. Nikjer ne sme biti hrana na vidnem mestu, nihče ne sme jesti izven obrokov, če je Aljoša zraven, ker je potem on ZARES zraven. AM AM je še vedno najbolj priljubljena beseda, s tem da še vedno ne reče 'mama' ampak se je sedaj za silo naučil reči 'uaui', kar naj bi bila jaz, mami (le včeraj mi je potem, ko ga je Lana nahecala, rekel "TANJA!"). Jé pa vse. Jogurt preden gremo od doma (6:40), zajtrk v vrtcu (8:15) je ponavadi kaj mlečnega - gres, čokolino ali kaj, malica (10:00) je kruh in sadje, kosilo (11:30) je tipično sestavljeno iz juhe, krompirja/riža/testenin, zelenjave in mesa. Tako kot ga vidim jesti doma, bi rekla, da v vrtcu ravno tako pojé najprej iz svojega krožnika potem pa žlico ali vilico stegne še malo v sosednje krožnike. Spet malica (14:30), kruh in sadje ali jogurt, potem doma še ena malica z nami (17:00) in pred spanjem večerja (19:00)- čokolino, Fruchzwerge ali kaj takega. Pri tem spije vsaj liter vode, saj nosi svojo flaško ves dan s seboj tako kot drugi otroci ninice. Če ponoči zmanjka vode, kliče "TATI!", in ko se eden od naju pojavi v sobi, v spanju moli lonček proti nama, da mu ga napolneva.
In še kak sok na slamico dobi preko dneva. Kakorkoli, tehtali ga nismo že nekaj časa, ampak ima tak trebušček, kot ga je imela pred mesecem dni Petri user posted image . Drugje ni zalit, samo okrog pasu in na nogicah se malo pozna, vendar nima mišelinčkov. Priznam pa, da me bo zares skrbelo šele, če se bo še naprej nažiral, ko bo starejši. Aja, BTW, mleka ne pije, ker smo ugotovili, da po njem poliva in mu ga zato ne dajem. Zato toliko več jogurtov. Najbolj pogoste besede, ki jih slišimo iz njegovih ust preko dneva so (ok 'tati' in 'am am', za te sem že povedala): "TA!" (piškot, prosim!), "KRAH" (kruh, kar običajno pomeni, hočem kruh, razen če gremo mimo naše pekarne, potem pokaže, da tam kupujemo kruh), "ADA!" (čokolada - v decembru se je navadil, da je vsak dan dobil košček iz adventnega koledarja), "SOC" (sok) in zadnjič, ko je imel driskico, se je navadil reči tudi "TAJ!" (čaj), saj sem mu za dodajanje C vitamina in preprečevanje driskanja kuhala šipek. Aja, verjetno ste opazile, da so za vsemi besedami klicaji, to pa zato, ker mora ves čas kričati. Tega se je pa navadil od Lane, ona je namreč v tistih letih, ko itak ničesar ne posluša, hoče pa, da njo vsi slišijo in se nonstop dere. Ne glede na to, ali ti hoče kaj dopovedat ali pa pôje pesmico (to ponavadi počne na stranišču, pod tušem in v avtu).

Pol pa še plezanje. Vedno ob tem se spomnim prigod, ki jih je na MON pisala Skr_bna, ne vem, Seven, če si jo kdaj brala, vedno se spomnim, kako je napisala, da je njen sin pri manj kot dveh letih v nočni opravi (spal je v spalni vreči za dojenčke) splezal na vrh omare. Me kar strese. Tudi Aljoša mora biti vedno na visokem, imam edino to srečo, da gre vedno višje samo na preskušenih poteh (doma, pri moji sestri, pri babicah), nikoli nekje, kjer je prvič - tam je ponavadi zajc user posted image . Tudi pručko si prestavlja, kamor more, v Triptrap sem ga nehala dajati, ko je prvič splezal na mizo, od takrat pri jedi sedi/visi v tistem stolčku, ki se pritrdi na mizo, čeprav je zanj pretežek, vendar iz njega vsaj ne more tako enostavno splezati, ker se nima kam opreti. Pa ne, da ni vseeno splezal, le težje je. Ko je pa začel sam hodit, se je pa naučil tudi na Triptrap splezat sam, dol sicer še ni padel, se je pa že pobunkal med plezanjem, ampak tako, da se je ulovil. Drugače ga pa ves čas vlečemo dol s kakšnih višin, kako je v vrtcu ne vem, nisem imela še priložnosti vprašat.

Natasaxy, pojdi na ta forum: http://med.over.net/phorum/list.php?f=109, tu je bilo v lanskem letu veliko veliko veliko idej za govore, vtipkaj 'abraham' v iskalnik in boš dobila vse mogoče. Imej malo potrpljenja, če ne najdeš takoj, ker so linki do linkov do linkov do linkov, ampak nazadnje prideš do želenega.

No, grem, da se me ne naveličate user posted image Lahko noč!!!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 1205
4.1.2007 22:18:01   
violinski
Npr. tole:

(Govori en drug Abrahamovec, če ga imate na razpolago, nagovarja občinstvo)

"V enem življenju veliko se zgodi, za rojstvo ni kriv tisti, ki se rodi.
Če narava je dala zdravja obilo, dočakaš ji 50, pa ne na silo.

Slišat takole je bilo da je tu eno lepo moško telo, ki leto praznuje petdeseto.
Po rimski navadi je tako da tako telo med abrahamovce vedno sprejeto je bilo.

Volja takšna je bila: poslali so mi vajenca,
abrahamovca, da ga popeljem na polja njegova, ko bo zdaj zastavil 50 znova."

(se obrne na slavljenca)

Sedaj pa brez sramu boš tukaj klečal, desno roko pokonci držal in glasno prisego za mano ponavljal.
Pozorno in mirno mene poslušaj, če hočeš biti abrahamovec nič ne zafušaj!"

(tu poklekne, najbolje na poleno in ponavlja prisego)

"Prisegam, da so moji rojstni podatki točni in da sem bil (bom) star 50 let;
da bom sledil programu abrahamovcev, ki se glasi:

Kot Abrahamovec bom:
-še bolje živel
-močneje ljubil,
-več bom užival,
-mlajšim bom delo nalagal,
-nobne zabave ne bom zamudil
-nobene ženske odklonil.

Za prehrano bom dobro skrbel:
-vitamine in kalcij vedno s seboj imel,
-maščob in sladkarij se bom izogibal,
-vsak teden se bom dobro razmigal,

Redno bom skrbel:
-da se mi pritisk ne bo preveč dvigoval,
-da mi srčni utrip ne bo preveč trepetal,
-da bom cukr spravil na nivo taprav,
-da še več bom na zabave dal.

Vsako jutro se bom pred ogledalo postavil, se prav prijazno pozdravil: dober dan, ___ (ime), samo enkrat se živi, zato ne delaj si skrbi!"

(potem še svečano oznanilo govornika)

Dne_____ je izpolnil 50 let svojega življenja g. __________.To priznava danes. S prisego, ki jo je ravokar dal in s svojim podpisom se je prostovoljno vključil v abrahamovske vrste kot najmlajši član.

Izključitev zaradi morebitne kršitve programa ni mogoča, kakor tudi ni možna pritožba na to odločbo.

Poklanjam ti certifikat za nadaljnih 50 let.

(za certifikat spraviš tole prisego v lepo obliko in pokloniš slavljencu za spomin)

< Sporočilo je popravil violinski -- 4.1.2007 22:25:04 >

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1206
5.1.2007 7:01:29   
nanka
Dobro jutro,

vidim, da ste se razpisale o hrani, to je tudi naša šibka točka, samo v drugo smer. Zoja je začela lepo jesti, čeprav hrane še vedno ne zhteva, se pa pridruži pri hranjenju vsakemu. Meni se zdi, da ogromno pije, tudi čokolade in piškotke, kile pa ne grejo nikamor. To je še vedno začaran krog. Kile sva spravili na 7.900 in niti grama več. Sploh ne vem več kaj naj naredim, sicer sem se pa že nehala sekirati. Vidim, da poje veliko, rada ima vse in to je to. Trebuščka nima nič, vidimo pa vse rebre. Po moje ji gre vsa hrana v lase, ker te ima pa res že dolge. Za razliko od vas, meni ni potrebno reducirati obrokov, ampak kilaža je pa vseeno večni predmet debate. Drugače pa si tudi jaz mislim, dokler bo zdrava in živahna smo vsi srečni.

Seven, naša je tudi pravi alpinist. Samo da je od tal, pa je srečna. Imamo plesalko na mizi. Spleza pa na vse, kar je dvignjeno od tal. Tudi za mizo v jedilnici ji že uspe priplezat. Zavihti se na stol in že je na mizi. Zdaj že izziva, ker se s trebuščkom nasloni na tisti del mize, kjer ni stola in z nogami binglja. Nimam rešitve kako jo tega odvadit. Vedno je nekdo ob njen in pazimo, da nebi padla. Jaz se tolažim, da bo kmalu lepše vreme in bova veliko zunaj.

Zoja je postala pravi umetnik, imamop že vse stene popisane. Najrajši riše in to po rokah in stenah. Uporablja pa obe roki, z desno riše kroge, z levo pa črte. Najrajši ima kuli ali pa flumaster. Naše stene že prosijo, da jih pobelimo. Zdaj že ve da sva huda, če sporošča svojo umteniško žilico na stenah in se ponavadi skrije kam kjer je ne vidiva, samo kuli slišiva. Kolikor se trudimo skrivati vsa pisla, vedno jih kje najde, če ne drugje, pa v predalih pri Tjaši ali pa Maticu.

Nataša, jaz tudi nisem čisto nič pesniški tip, tako da tu žal ne znam z ničemer pomagati.

Lep dan in ne preveč naporen, saj je petek

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 1207
5.1.2007 8:06:28   
Tiamo
Jutro,

Jessy lepa nova slikca....

Demi je danes ostala doma, jo čuva babi. Včeraj je imela temperature 39,5, sem klicala na dežurno in so rekli naj ji dam samo Calpol, če normalno jé in pije. Potem sva se cca 1 uro stiskale in sem ji brala knjigice, malo gledale risanke in potem je okoli 18 zaspala za 20 min, se zbudila brez vročine in do 21 spet dirkala po stanovanju, se igrala itd. Ponoči je lepo spala, zdaj čakam da me pokliče babica, da vidim kako je z njo.

Glede hrane, meni se pa zdi da Demi malo jé. Zjutraj popile cca 250ml mleka, potem za malico kak piškot ali sredico kruha, potem za kosilo mogoče en krompir, potem večerjo kako gres, mlečni riž ali skuto. Pred spanjem obvezno še flaško mleka. No mislim, da ne pojé veliko, a se ji ne pozna da bi bila kaka suhica, hehe. Nič jo tudi ne silim jésti, že pove če je lačna.

Gem delat...

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1208
5.1.2007 16:55:18   
tina104
Natasa, bom držala pesti, seveda.

Aljaž je danes že precej boljši glede na prejšnje dni, ni pa še čisto tisti pravi Aljaž - dobrovoljček, ogromnojedec, tekač in še kaj.

Glede plezanja - Aljaž pleza večinoma samo na svoj stolček, iz tega stolčka pa seveda daje knjige iz polic itd. V stolčku za hranjenje je trdno privezan, tako da nima šans, da kam gre. Je že sicer poskušal. Ja, pa iz stolčka je včasih že tudi splezal na kavč, ker kar tako na kavč ne more, ker je previsok. Jaz pač poskušam bit zraven, ko dela te akrobacije. Drugače pa pač blizu kavča ne sme bit kakih stvari, s pomočjo katerih bi splezal gor.

Violinski, ful sem se nasmejala besednemu zakladu Aljošeuser posted image .

Naš nimam občutka, koliko je. Trenutno se že kak teden skoraj samo doji.
V normalnih in "zdravih"dneh pa precej poje, predvsem me vedno vleče v kuhinjo, ko v knjigah vidi, da kdo je (kak medvedek ipd.), ko sliši rezalni stroj, hoče jest sir, ko midva z mojim jeva, bi on tudi... Ponavadi ti prigrizki niso tako veliki - pol keksa ali rezina sira ali rezina jabolka...
Drugače se zjutraj doji, v vrtcu ima zajtrk (gris, kruh z namazi...), vmes še kaka rezina jabolka, kosilo, malica - popoldansko malico v vrtcu nima vsak dan, če je nima tam, doma ponavadi noče nič, se doji, potem še pozno popoldne je nekaj takega kot midva za pozno kosilo, zvečer se še doji. Pa ponoči tudi.  Zdaj ko sem vse to napisala, se mi zdi ogromno. Je pa to res tako ob dobrih dnevih. Drugače pogosto menja gosto hrano za dojko. Se mi zdi, da ima ogromen trebuh, v druge dele telesa pa ni več tak debelušček.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1209
6.1.2007 8:59:14   
Tiamo
Dan, namesto na predavnjih sem doma, ker smo imeli ponoči žur. Zdajle se še oblečemo in peljemo Demi k zdravniku. Mi je ob 00.00 zakuhala na 40 stopinj, sem klicala na dežurno, so dejali naj jo ohlajam v vodi in ji dam Calpol. Klcala sem predvsem zaradi tega, ker sem ji dala Calpol, ampak mi ga je ven plunla tako, da nisem potem vedela a ji lahko dam še eno dozo ali ne. Potem sem ji dala spet polno dozo in jo je pogoltnila in zaspali smo okoli 3. Zdaj je pa spet vse uredu, se zbudila, že raja in gleda risanke. Pojedla je že čokolino in popila cca 1dc čaja. Bomo videli kaj bodo rekli pri zdravniku. Se gremo obleč! vas obveščam

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1210
6.1.2007 10:24:09   
miševi
Tia, upam, da z Demi ni kaj hujšega. Dobro opravite...

Jure že spet spančka. Očitno še vedno ni dober, ker si tako zgodaj zaželi spančkat. Sicer ga uho, hvala bogu, ne boli več, tako da je glede razpoloženja že spet moj stari Jure, še vedno pa smrka, pokašljuje, pa malce bolj se želi crkljat. No, važno je, da je vročina izginila po 2 dneh antibiotika in da iz ušeska ni začel teči gnoj. Smo pa spet do srede obsojeni na stanovanje. No, Nika ne, ona z atijem že veselo špancira po gozdu.

Petri, res imaš zelo luštkana otročka. In tudi jaz ti želim prespane noči in čim manj krčkov.

Glede hrane je naš mali pravi požerušček (na mojo žalost). Glede na to, koliko poje, ne izgleda prav nič mišelinkast, kot je napisala violinski (mimogrede, violinski, Aljoša na avatarju izgleda prav luštkan suhcen cukrček). Ni taka trlica, kot je bila Nika, ko si ji res lahko (in ji še) rebra štel, bajsek pa tudi še (k sreči) ni. Zjutraj popije 270 ml mleka. Pri naših potem poje še nekaj kruha, nato čez dopoldan sadje. Na sadje je prav nor in če doseže, nosi mandarine vsaki dve minuti za lupit. Opoldne ima kosilo, kjer poje največ zakuhane juhe, pa če je špinača in krompir poje veliko ali pa makarončkov. Ostalega bolj malo. Popoldne ima za malico puding, jogurt ali gres. Ob naši večerji prigrizne nekaj malega (ker bog ne daj, da bi brez njega za mizo sedeli) - 2x kruh za v usta ali pa 1 zdenka sirček brez kruha, 1 rezina sira,... Pred spanjem pa zopet mleko - 270 ml ali manj. Jessy, ravno glede tega mleka, ko si napisala, da je razvada. Nika je malo pred tretjim letom še vedno zjutraj in zvečer "mlekcala" in zobozdravnica je to zelo pohvalila, pa še unih fluorovih tabletk ni bilo treba jest, ker je dovolj mleka dobila. Tako da na mleku bomo mi toliko časa, kolikor bo želel. Je pa postal malo izbirčen...

Plezalec je tudi naš itak. Osvajanje trip-trapa in posledično mize, če bi mu pustili, je mala malca. Na stolček mu pustim, na mizo pa ne. Sicer še poskuša, vendar mu z bolj ostrim tonom povem da ne, pa uboga. Prvič sem pa zavpila ne in ga trdno postavila nazaj na stol. Zaenkrat tole deluje. Leze itak v vse mogoče škatle, četudi so pregloboke in potem na pol ven in not visi. Bušk ima toliko, da ne štejem več, ravno pred spanjem je tako "lepo" padel, da ima 4 cm dolgo zarezo z buško na čelu. Pa sem bila zraven, sam je bil zgleda že tako utrujen, da se je zafecljal... Je pa plezalka tudi Nika. Zadnjič si je v svoji sobici nastavila stol, naj še enega, za malenkost manjšega in je veselo šarila po policah. Ko sva jo z mojim videla, je manjkal samo še mm, pa bi jo spodneslo in direkt po stopnicah....

Natasaxy, želim ti uspeh s službo!!!

A sem še kaj pozabila napisat? No, saj sem že dovolj nakladala. počasi bo treba it kuhat, pa praznično čičkarijo pospravit.

LP

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1211
6.1.2007 11:09:11   
Jessy
Tia, tudi jaz srčno upam, da bo Demi kmalu spet zdrava in vesela in da ji ni hujšega! Smo pa tudi mi imeli ponoči "žur". Spat je šla ob 21.30. Čez 1 uro je že kričala kot pri norcih. Sva jo šla pogledat in sva jo prinesla v kuhinjo, kjer je govorila BUBA. Sem jo vprašala, kje jo boli in mi je pokazala na mesto, kjer ji rine ven trojka. Nato sem ji namazala predel s Calgelom in očitno je za nekaj trenutkov odleglo. Zadeva se je ponovila še ob 3h in ob 5h, nato pa je spala skoraj do 10h. Danes ji še nisem uspela preveriti, če je trojka predrla dlesen, ker tako tišči usta skupaj.

Vidim, da ni samo naša požerušček!!! Nekako si mislim, da ko bodo večji, ko bodo večino dneva preživeli zunaj, da bodo takoj kako kilo izgubili, saj ne bo časa za hrano, ker bu zunaj prelepo. Zdaj so pa odvisni od nas, koliko časa so zunaj in če sem poštena, se meni ne da biti zunaj po 5 ur, saj je čist premrzlo. Midve sva v 1 uri do 1,5 ure nazaj doma, ko greva ven. Bo spomladi takoj boljše! user posted image
Mislim, da bomo mi tudi še naprej mlekcali, saj je večerno mleko ta pravo uspavalo in pomiritev, zjutraj pa tudi paše nekaj toplega mleka. Danes sem ji v mleko zamešala še 4 žličke čokolina in je z veseljem zmazala. Ker je dobila čokolino, ji dopoldne ne bom ponudila nobene hrane več. Možno pa je, da bo vseeno jedla tekom dopoldneva, saj je trenutno pri noni in verjetno ji bodo kaj ponudili, saj ji stalno rinejo hrano. Se bomo mogli usest in zmenit, da bodo to malce zreducirali.

Jaz bi tudi rabila enega, ki bi mi odmerjal hrano. Sem se spet poredila! Odkar sem prišla z morja, sem se zredila skoraj za 5 kg! user posted image  Prav kmalu bom spet na dieti, saj to nikamor ne pelje. Po ta drugi strani se pa sprašujem, če bom ves preostali čas življenja stalno nekej hujšala? A ima to smisel??? user posted image  Je pa res, da sem trenutno še čist premlada, da bi se zapustila!

Mislim, da sem zadosti jamrala...grem peči burek! user posted image  - adijo kile!

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1212
6.1.2007 19:20:23   
Tiamo
Čer, evo Demi še vedno laufa okoli po stanovanju, danes ni imela popoldanskega spanca, skoz nabita z energijo. Prej se ji je tempeatura spet povzpela na 39, dobila Calpol..in že je v akciji. Zdravnica je rekla, da sumi slinavko, ki se lahko razvija 2 dni ali pa zobki 5-tice. po mojem mnenju zobki niso, ker ni imela nikoli tok visoke temperature. Če ji vročina jutri ne pade zvečer, bove v ponedeljek šle k njeni pediatrinji...danes sva bile pri dežurni. Aja, nanka, a so od sodelavke moža našli? grem jo preoblečt k je še nekaj v plenico naredila.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1213
6.1.2007 21:57:35   
MajaPRO
Lep pozdrav!

Malo se spet javljam, da vas presenetim z novico, da se bo tudi naša družinica povečala, in sicer v začetku septembra. Nam je kar v prvem šusu ratalo, tako da sem zdaj v 2. mesecu, zaenkrat se počutim super. Prvi ginek. pregled imam šele 15.2.

Tia, upam, da je Demi zdrava in vsi ostali avgustovčki tudi.

Tudi Vid je nekaj noči nazaj jokal in kazal na mesto zgornje trojke. Smo mu dali Calpol, s Calgelom ni pustil mazati, pomirili pa so ga le Telebajski. Čudi pa me, da še trojka do danes ni predrla, čeprav je dlesen natečena in čutiti je špiček tik pod njo. Mi pa ne pusti nič po ustih šariti, tako da niti ne morem prav pogledat.

Jessy, praviš, da se bojiš, da je Neja premočna? Meni se ne zdi. Tudi Vid je približno takšen, vendar se mi zdi zdaj pravi suhec proti temu, kakšen je bil prej. Po domačih meritvah bi naj meril ok. 84 cm in tehtal 12,5 kg. Poje pa tudi ogromno (na srečo veliko sadja). Sicer pa komaj čakam posvetovalnico, ki jo imava 21.2.

Bodite fajn, lepo nedeljo in uspešen delovni teden!

Otrok stane največ na tem svetu. Tvojo ljubezen. Tvoje življenje.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1214
6.1.2007 22:34:34   
Jessy
Ooooo, Maja! Čuser posted image Euser posted image Suser posted image Tuser posted image Iuser posted image Tuser posted image Kuser posted image E! Ste ga pa res hitro naredili! user posted image  A je šlo tudi v prvo takoj? Super!!!
Ja, Maja, meni se zdi Neja res zelo močna. Najbolj se to opazi, ko je v družbi z drugimi otroki. Vsi so suhci proti njej. Morda se na slikah ne vidi, tudi nama se ne zdi tako zelo močna, ampak vsi ostali pa to vidijo! Mah...saj po svoje je res čist vseeno, sam da je zdrava. Neja pa po najinih meritvah tehta točno 12 kg, kolk je velika pa nismo merili, ampak more biti nekaj čez 80 cm, saj so ji hlače št. 80 kar naenkrat postale prekratke, tako da bo treba spet v nabavo.

Tia, slinavka pa res ni prijetna reč. Upam, da se ji ne razvije!

(odgovor članu MajaPRO)
Neposredna povezava do sporočila: 1215
7.1.2007 9:22:23   
nanka
Dobro jutro,

Vau, kakšne lepe novice Maja user posted image user posted image user posted image , čestitke in čimmanj slabosti.

Zoya, a sem prav videla in si zopet tetka ( Alja)? Čestitke Evi in vsem vam.user posted image

Tia, je Demi kaj bolje? Ste našli vzrok visoke vročine?

Miševi, vidim, da je Jure že boljši, še dobro da mo je antibiotik tako hitro prijel, ker boleča ušesa so user posted image .

Jessy, ne sekiraj se glede hrane in kil, boš videla saj se bo kmalu potegnila in bo ravno prava, opazke pa presliši.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1216
7.1.2007 9:45:55   
zoya24
Punce pozdravljene,

NAJPREJ VSEM NAJLEPŠE V LETU 2007!!!

Sem namreč včeraj že spisala cel roman, pa me je vrglo ven user posted image user posted image .

Nanka imaš prav, včeraj je sestrica rodila punčko Aljo. Smo bili celi dan vsi na trnih. Prvič je namreč imela CR, zdaj se je pa odločila roditi naravno, s tem, da ji je voda odtegkla, odprta pa ni bila skoraj nič, ko je prišla v porodnišnico. Potem so ji pa sprožili porod in je trajalo celo večnost (cela dan), da je rodila. Sem pa ful vesela zanjo, da ji je uspel naravni porod, saj si ga je zelo želela.

Maja tebi čestitke, zdaj se vas je pa že kar nekaj nabralo, ki ste noseče v drugo. Razen seveda naše Petri, ki že pestuje. Sem si ogledala slikice, res ta cukra mala dva.

Mi smo drugače OK, rastemo. Zadnje čase nekaj štrajkamo pri kosilih, če je na žlico je, drugače pa poje dva grižljaja, razen v vrtecu, ko baje poje vse. Tehtamo pa okoli 10,5 mogoče kakšnih 100 gramov več. Smo bolj pri lahkih.

Praznovanje je potekalo bolj mirno. Žiga je šel spat kot običajno, midva sva pa malo jedla, malo pila, pa malo TV gledala. Nič posebnega torej.

Danes bo zgleda en turobni dan, pri nas je megla, pa zgleda, da bo svak čas začelo deževati. Bomo spet bolj kot ne notri.

Nič grem likat, lepo bodite!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1217
7.1.2007 10:37:11   
nanka
Zoya krasno, da je Evi šlo vse tako kot si je želela, želim ji čimprejšnje okrevanje.

Tia, ne od sodelavke moža še niso našli in je še vedno pograšen. Vse je tako kot prvi dan, še malo pa bo preteklo že dva meseca kar ga ni.

Moje kosilo se že kuha, tako da lahko malo pogledam naokoli.

Lep dan, čeprav je tudi pri nas precej turobno.

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 1218
7.1.2007 12:32:02   
miševi
Tudi naše kosilo se še kuha, tako da imam čas malce pobrskat. jure spi, Nika in ati pa pospravljata lučke pred hišo.

Maja, iskrene čestitke!!!! Da bi se še naprej tako dobro počutila!

Zoya, tudi tvoji sestri čestitam za hčerkico in seveda tebi, ker si zopet postala tetka. Če si je res tako želela naravni porod, verjamem, da je bila zelo vesela. Naj kmalu okreva in s štručko odide domov...

Sedaj grem pa mešat, da se ne zažge...

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 1219
7.1.2007 13:46:38   
natasaxy
Dan.

Maja ja prav lepo, vidim, da ste avgustovke kar pohitele, pridne res!! Čestitam, pa čim mirnejšo nosečnost ti želim.

Vidim da ste pridno držale pesti. Jutri grem na podpis pogodbe o zaposlitvi - imam blizu, pet minut od doma, kar mi zelo ugaja, je bilo to vse na hitrico, ker je šla ena stran in so na hitro eno rabili, tako da mi je ena kolegica vse zrihtala. Še danes ne dojemam. vem da bo začetek zelo naporen. Bom poročala kako bo kaj šlo. Sem pa ful vesela. Pogodba bo pa najprej za določen čas pol leta.

Smo imeli tudi mi praznovanje prejšni dan - moj ati je bil 50 let star - je bilo noro dobro, 60 ljudi, skoraj tako kot poroka, povezovalec, živa glasba,...žurali smo do jutra. Tako da smo včerajšni dan bolj prespali.

Grem tudi jaz likat in take stvari. Lepo nedeljo vsem. 

(odgovor članu miševi)
Neposredna povezava do sporočila: 1220
7.1.2007 14:28:58   
Jessy
Natasa, čestitam za službo, pa veliko uspeha ti želim!

Zoya, tebi pa čestitam, ker si postala teta, prav tako tudi sestri! user posted image user posted image user posted image

Mi smo pravkar prispeli domov. Smo bili pri mojih starših na kosilu. Neja je kar naenkrat postala tečna in smo po hitrem postopku šli domov, zdaj pa že leži in prav kmalu bo tudi spala.
Mene pa čaka čiščenje hladilnika. Ga že lep čas nisem, zdaj pa je začel smrdeti, kar pomeni, da je skrajni čas, da se ga lotim. Čiščenje hladilnika pa res odlašam vse do zadnjega. Meni je to delo tako odveč, da je kar hudo. user posted image

Tiste, ki imate sonček, ga izkoristite. Mi bomo očitno le v megli.

Se tipkamo!
čau

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 1221
7.1.2007 15:31:45   
tina104
Maja, čestitam, res super in zelooo nepričakovana novica!user posted image user posted image user posted image
Če bi stavile, katera bo naslednja, bi jaz stavila na zoyouser posted image .
Domači že vedo?

Zoya, tebi čestitke ob rojstvu nečakinje!user posted image

Natasa, tebi pa čestitke zaradi službe! Boš videla, da se boš navadila, boš kar hitro uspela usklajevat vse skupaj. Sicer pa si tako že do zdaj nekaj delala, pa je šlo. A te plesne vaje boš imela še kljub novi službi?

Jessy, sem se nasmejala, ko si napisala, da imaš preveč kil, pa potem tisto o burekuuser posted image . Jaz tudi skoz pravim, ja zredila sem se, potem pa kar po sladkarijah navalim. No, trenutno sem se odločila, da imam res kake 4 kg preveč in bi jih bilo treba dol spravit, ampak počasi. Trenutno pač res malo gledam, da sem zmanjšala sladkarije, pa vmes med obroki ne jem nonstop nekaj. Če mi je že 1x uspelo shujšat 10 kg, pa po porodu nekaj kg, ni vrag, da mi tudi zdaj ne bo!

Aljaž je spet dobre volje in po starem, hvala bogu.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1222
7.1.2007 18:34:44   
Jessy
A lahk spet mal jamram?

Smo šli ob 17h na sprehod vsi trije - peš od doma! NAPAKA!!! Hodimo nekej časa in se odloči, da naj jo nesemo...pa sva jo lep čas prepričevala, da je ne bova nosila in nekako nam je uspelo. Čez čas se spet ponovi isti problem in tudi takrat nam je uspelo in je hodila naprej. Vse prav in vredu, ampak medtem, ko smo hodili, se je naredila tema in luči prinesejo SENCE! Ajoj! Ko je ona opazila sence, da se premikajo, jo je skoraj kap. Taka panika, da je še nisem vidla take! Smo jo vsesorte prepričevali, da je to njena senca in da kar ona naredit, to tudi senca. Še kazali smo ji, pa nič. PANIKA! Tako sva jo ostale pol poti mogla skoraj vedno nositi. Sama je šla edino tam, kjer se senc skoraj ni videlo. OBUP! Sva prišla domov vsa izmučena!

Očitno po temi ne bomo več špancirali! user posted image

Tina, a ti še ne veš, da je burek full dober za hujšanje? user posted image user posted image user posted image  Men se full pozna, da odkar sem ga pojedla zgleda matematično nekako takole: **** kg - (-1 kg) user posted image . Saj take račune še znaš računat, kajne? user posted image  user posted image

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 1223
8.1.2007 12:06:06   
Tiamo
Dan,

vidim, da Jessy samo jamra user posted image . Jessy ti kar jamri, pa še nekaj..meni se zdi moja Demi obilnejša od Neje user posted image , vsaj po slikah sodeč. Jaz se sploh ne sekiram, prehitro pride kdaj kak virus (Rota in podobni) in takrat rabijo svojo obilnost. Tako da se ne sekiraj...pa tudi zaradi sebe ne, samo bureke jej, pa bo šla teža sama dol, hehe.

natasa poročaj o službi!

nanka tole je pa prav čudna zadeva, da moža še niso našli user posted image

MAJAAAAAAAAAAAAAAAAA, čestitke...zdaj boste vse (ene ste že in ene že rodile) kmalu v drugo zanosile user posted image , tudi jaz bi, samo moj noče pomagat, hehe. A ima še katera tak zadrdtega deca (upam, da ne bo tega prav...pa tudi če, naj vidi kaj mislim).

Demi je šla danes v vrtec, ker včeraj ni imela nič vročine...sem klicala v vrtec in je vse ok, lepo je jedla in veliko pila, zdaj spi. Včeraj mi je tekoče kakala, tako da mogoče so zobki. Ma bom videla, samo da je visoka vročina izginila.

Lepo se imejte, šibam na malico...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 1224
8.1.2007 12:24:41   
nanka
Dan,

Tia super, da je Demi tako hitro prišla k sebi. Čist lahko da so zobki krivi, Demi tako samo še petke manjkajo, a ne?
Svojga dedca boš pa kmalu prepričala, boš videla samo malo še počakaj da Demi zraste, pa ga bo kmalu spet prijelo, da bi imel bebico v hiši.

Ja, rota virusa se jaz bojim pri Zoji kot user posted image , ker če ga dobi, smo v riti. Še dobro da je v varstvu pri babici, kjer ni nobenega stika z tem virusom, vsaj upam. Ponavadi zna otrok izgubiti tudi do 2 kg, to pomeni da bi bila naša kmalu na 5 kg.

Nataša čestitke za službo, upam da ti uspe dobiti pogodbo za nedoločen čas.

Pri nas ni nič novega, pridno rastemo, se učimo in nagajamo.

< Sporočilo je popravil nanka -- 8.1.2007 12:25:35 >

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 1225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  47 48 [49] 50 51   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Ideje za družinsko silvestrsko noč
Nikar se ne mučite z dopovedovanjem, da je novoletna zabava šele zvečer, temveč nestrpno energijo otrok uporabite pri pr...

PRIJATELJSTVO MED MAMICAMI
MAMICA TREH

POZDRAVLJENE MAMICE,MOJ INTERES JE PRIJATELJEVANJE MED VAMI IN SI IZMENJAVATI MNENJA IN NASVETE

(87%)

(13%)

Število vseh glasov: 101

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!