violinski
|
Dober večer! Luna? O, še predobro vemo, da je luna.... Jessy, natasaxy in Seven, je grdo od mene, toda pravkar ste me čisto potolažile, saj imam sama iste težave. Najprej s prekomernim hranjenjem (Aljoša), potem pa še s plezanjem (spet Aljoša ). Aljoša jé ravno tako, kot je opisala natasaxy. Nikjer ne sme biti hrana na vidnem mestu, nihče ne sme jesti izven obrokov, če je Aljoša zraven, ker je potem on ZARES zraven. AM AM je še vedno najbolj priljubljena beseda, s tem da še vedno ne reče 'mama' ampak se je sedaj za silo naučil reči 'uaui', kar naj bi bila jaz, mami (le včeraj mi je potem, ko ga je Lana nahecala, rekel "TANJA!"). Jé pa vse. Jogurt preden gremo od doma (6:40), zajtrk v vrtcu (8:15) je ponavadi kaj mlečnega - gres, čokolino ali kaj, malica (10:00) je kruh in sadje, kosilo (11:30) je tipično sestavljeno iz juhe, krompirja/riža/testenin, zelenjave in mesa. Tako kot ga vidim jesti doma, bi rekla, da v vrtcu ravno tako pojé najprej iz svojega krožnika potem pa žlico ali vilico stegne še malo v sosednje krožnike. Spet malica (14:30), kruh in sadje ali jogurt, potem doma še ena malica z nami (17:00) in pred spanjem večerja (19:00)- čokolino, Fruchzwerge ali kaj takega. Pri tem spije vsaj liter vode, saj nosi svojo flaško ves dan s seboj tako kot drugi otroci ninice. Če ponoči zmanjka vode, kliče "TATI!", in ko se eden od naju pojavi v sobi, v spanju moli lonček proti nama, da mu ga napolneva. In še kak sok na slamico dobi preko dneva. Kakorkoli, tehtali ga nismo že nekaj časa, ampak ima tak trebušček, kot ga je imela pred mesecem dni Petri . Drugje ni zalit, samo okrog pasu in na nogicah se malo pozna, vendar nima mišelinčkov. Priznam pa, da me bo zares skrbelo šele, če se bo še naprej nažiral, ko bo starejši. Aja, BTW, mleka ne pije, ker smo ugotovili, da po njem poliva in mu ga zato ne dajem. Zato toliko več jogurtov. Najbolj pogoste besede, ki jih slišimo iz njegovih ust preko dneva so (ok 'tati' in 'am am', za te sem že povedala): "TA!" (piškot, prosim!), "KRAH" (kruh, kar običajno pomeni, hočem kruh, razen če gremo mimo naše pekarne, potem pokaže, da tam kupujemo kruh), "ADA!" (čokolada - v decembru se je navadil, da je vsak dan dobil košček iz adventnega koledarja), "SOC" (sok) in zadnjič, ko je imel driskico, se je navadil reči tudi "TAJ!" (čaj), saj sem mu za dodajanje C vitamina in preprečevanje driskanja kuhala šipek. Aja, verjetno ste opazile, da so za vsemi besedami klicaji, to pa zato, ker mora ves čas kričati. Tega se je pa navadil od Lane, ona je namreč v tistih letih, ko itak ničesar ne posluša, hoče pa, da njo vsi slišijo in se nonstop dere. Ne glede na to, ali ti hoče kaj dopovedat ali pa pôje pesmico (to ponavadi počne na stranišču, pod tušem in v avtu). Pol pa še plezanje. Vedno ob tem se spomnim prigod, ki jih je na MON pisala Skr_bna, ne vem, Seven, če si jo kdaj brala, vedno se spomnim, kako je napisala, da je njen sin pri manj kot dveh letih v nočni opravi (spal je v spalni vreči za dojenčke) splezal na vrh omare. Me kar strese. Tudi Aljoša mora biti vedno na visokem, imam edino to srečo, da gre vedno višje samo na preskušenih poteh (doma, pri moji sestri, pri babicah), nikoli nekje, kjer je prvič - tam je ponavadi zajc . Tudi pručko si prestavlja, kamor more, v Triptrap sem ga nehala dajati, ko je prvič splezal na mizo, od takrat pri jedi sedi/visi v tistem stolčku, ki se pritrdi na mizo, čeprav je zanj pretežek, vendar iz njega vsaj ne more tako enostavno splezati, ker se nima kam opreti. Pa ne, da ni vseeno splezal, le težje je. Ko je pa začel sam hodit, se je pa naučil tudi na Triptrap splezat sam, dol sicer še ni padel, se je pa že pobunkal med plezanjem, ampak tako, da se je ulovil. Drugače ga pa ves čas vlečemo dol s kakšnih višin, kako je v vrtcu ne vem, nisem imela še priložnosti vprašat. Natasaxy, pojdi na ta forum: http://med.over.net/phorum/list.php?f=109, tu je bilo v lanskem letu veliko veliko veliko idej za govore, vtipkaj 'abraham' v iskalnik in boš dobila vse mogoče. Imej malo potrpljenja, če ne najdeš takoj, ker so linki do linkov do linkov do linkov, ampak nazadnje prideš do želenega. No, grem, da se me ne naveličate Lahko noč!!!
|