|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: AVGUST 2005
11.10.2006 14:37:48   
tina104
Zdaj pa imam res ogromno za odgovorit. Bom sigurno kaj pozabila.

Najprej, čestitke, Tia, za sprejem na faks!user posted image

Žigcu user posted image  za korake!

Davidu želim čim prejšnje okrevanje. Petri, poročaj, kako je!

Naš še ne nosi kape ipd., mi tudi ni jasno, kako bo mu ostala na glavi, ker vse takoj dol potegne.

Žabic še ne nosi in sploh ne vem, če mu jih bom za v vrtec dala, če pa je tako vroče tam, on pa je še sploh ful hitro preznojen. Tudi v nogice. Doma po novem nosi mokasinke. Te mu oblečem preko nogavičk, ker imamo res fejst mrzla tla. Kupila sem te mokasinke v Aladinu za 800 sit. Vsi tako reklamo delajo za HM, pa tam stanejo 1900sit (tam sem mu jih namreč najprej kupila, pa so mu prevelike, bodo že počakale).

Za ritko nam odgovarja Bebival ali lekarniška krema za nego otroka. Bubchen - ko smo uporabljali, je v enem dnevu dobil grozljivo rdečo ritko.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 801
11.10.2006 14:56:42   
tina104
Moram pa še odgovorit, kaj sem si zase privoščila od Aljaževega rojstva naprej:
  • 1x sem bila 2 uri pri kozmetičarki
  • 1x sem bila pri pedikerki (to ni bla neka uživancija, ampak sem šla, ker sem imela velikansko bradavico na nogi)
  • vsak mesec mi sestra, ki je frizerka poreže lase, občasno naredi tudi pramene, ampak tu je Aljaž ponavadi zraven in potem to mojo frizuro delamo po obrokih
  • 1x nakupovanje oblačil in kosilo čisto sama (2 bluzi)
  • nakupovanje oblačil in obutve v spremstvu mojih moških večkrat (2 hlače, 2 dogi rokavi, nekaj majic s kratkimi rokavi, športni copati),
  • srečanja s kolegicami - vedno je bil Aljaž zraven
  • 1x bila na obletnici valete, pa sem vmes mogla domov letat.

V glavnem, saj sem si kar nekaj privoščila, a le redko sem res imala čas čisto čisto zase.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 802
11.10.2006 15:05:58   
Jessy
Lepo pozdravljene.

Kar nekaj časa nisem imela nobenega časa, da bi prišla kaj pogledat ali napisat. Včeraj in danes sva pa z Nejo sploh sami doma, ker je očka šel na Simobiliado v Opatijo - danes k sreči pride nazaj. Ta teden je zame obupno naporen in niti en dan nisem šla spat pred 1. uro. Včeraj, ko pa sem se namenila iti prej (ob polnoči), je pa Neja imela manevre, tako da sem spet zaspala okrog 1h, ob 4h spet v luft - spet Neja kričala, ob 6.00 sem pa že vstala za v službo. Ne vem, kaj ji je, ampak zadnjih nekaj dni je prav čudna. ponoči zelo zelo slabo spi in se zbuja skoraj na 3 ure in prav vsakič more piti mleko, drugače sploh ne zaspi nazaj in samo joče. Poleg tega smo še vedno hudo smrkavi. Barva smrklja je bila že zelena, zdaj pa je bolj bela (tisti, ki se spoznate na barve, bi prosila, če mi malce razložite). Smo špricale s fiziološko večkrat na dan, ampak stanje ni bilo nič boljše, tako da sva včeraj šli po Operil v lekarno, ki sem ji ga dala samo za čez noč. Takoj se je poznalo, da je lahko dihala, ampak kljub temu se je zbujala.
Ta tretji problem je pa ta, da se ji je koža na ličkih prav malo vnela. Sem jo mazala z Bubchen - Wind und Wetter, pa ni bilo nič bolje in se je stanje le slabšalo. Ker sva bili v lekarni, ko sva šli po Operil, sem vprašala lekarnarja, kaj misli o njeni koži in če bi se mogli it pokazat k zdravniku, pa je rekel, naj se po večkrat na dan maževa z Bepantenom in če ne bo bolje v parih dneh, naj se greva pokazat. Včeraj sem jo namazala zagotovo ene 5x, če ne še kaj več, pa se mi zdi, da je stanje že boljše.
Upam, da se pocajtava.

David, upam, da se kmalu pozdraviš!
Tia, tebi čestitam za sprejem na Pedagoško! user posted image user posted image user posted image  Glede kašljanja po mleku sem ti hotela isto napisat, kot so ti povedali, da mleko tvori sluz (prav tako siri). Tudi sama to kdaj pa kdaj občutim. Zadnje dni, ko sem bila prehlajena, pa je sem to še bolj opazila.

Morem pohvaliti tudi naše vrtovčke, ker so se že tako privadili na bivanje v vrtcu! Se vam je gotovo polepšalo življenje, odkar veste, da ne jokajo več in da uživajo, kajne?

Tina, očitno sva že dve, ki imava ogromno dela zadnje dni! user posted image  Še vedno upam na boljše čase! user posted image  Glede otrok pa ti svetujem le eno: BODI VSTRAJNA in zahtevaj da naredijo tisto, kar si jim rekla. Od tega ne odstopaj, niti ne popuščaj, pa če moreš vsakega otroka posebej prijeti za roko in ga pospremiti na svoj stol ali pa k pospravljanju igrač, ki jih razmeče. Sam popusti jim ne! Če ne gre drugače, jim pa odvzemi eno stvar, ki jim je zelo všeč, npr. namesto igranja zunaj, bomo notri. Navsezadnje so res majhni, ampak vstrajat je pa treba. Ko sem jaz imela prvičke, sem večkrat določene otroke prijela za roko in jih posedla, da so kaj naredili. Ene parkrat to narediš (beri vsaj 2 meseca), ampak se obrestuje.

Natasa, tudi mi še nismo imeli zelo vnete ritke. Kadar je bila malo rdeča, sem jo na debelo namazala z Bubchnovo kremo ali bepantenom ali tea tree (od Justa), pa je bilo hitro dobro. Je pa res, da se držim priporočila svoje patronažne, ki mi je rekla, naj za vsakodnevno mazanje ritke uporabljam hladilna mazila, ki ne vsebujejo cinka, ker ko bo ritka vneta, cink ne bo učinkoval, ker ga bo koža navajena. Lahko samo potrdim, da pri nas cinkova mazila vedno pomagajo, ker jih uporabljamo izključno samo ob vneti ritki. Samo za info: še vedno imam ta prvo Bubchen kremo za ritko, ker jo rabimo tako poredko.

Kety, Timon je res za pohvaliti glede kahljice. Mi smo jo za nekaj časa dali na stran, ker je bilo zjutraj prehladno, da bi naga skakala po stanovanju. Zdaj pa že kurimo in bomo to uvajanje počasi spet začeli na enak način.

Žiga, bravo za prve korake! user posted image user posted image user posted image  Zdaj pa že vsi hodimo! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 803
11.10.2006 15:32:51   
Tiamo
jaz sem še vedno v službi, danes smo do 17...nekaj se šušlja, da bomo delali od 9 pa do 19-sej so zmešani, dam takoj odpoved.

Vidim, da nam zadnje dni vsi otroci "sračkajo" ponoči, je kaj takega v zraku ali vsem zobje ven lezejo. Jessy Demi ima tudi tako kožo po licih, ampak to je od sline..se slini k ji zobje rastejo in si potem z dlanmi razmaže po obrazu. Jaz ji kar z justovim bodyfreshom namažem in se mi zdi da je bolje.

Za smrkle je vioniski ta glavna..e pa nanka bo kakšno rekla in sjug tudi...pogrešam pa že miševi, katera bi verjetno kakšno rekla o smrklju. Vem, da zelen ni uredu user posted image

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 804
11.10.2006 15:48:26   
Jessy
Hehehe, Tia, kako si me nasmejala s temi smrklji in strokovnjaki zanje! user posted image user posted image user posted image  
Neja ima vneto kožo po bradi (tu vem, da je od slinjenja, ki ji zadnja 2 tedna teče v potokih), pa tudi po ličkih in gor proti očem. Tam pa najbrž ni od sline, ker naša si z roko tisto slino nič ne briše in raznaša naokrog. Bomo vidli, no. Je pa prav grozna za pogledat. Po brad vsa pikasta, po ličkih vsa flekasta! user posted image

To s spanjem je pa pri nas zadnje noči res kriza! Ne vem, če so krivi zobje. Zrastli so ji že tri kočniki (štirice), ta četrtega verjetno še nekej časa ne bo, ker se ga nikjer ne čuti. Prav tako je pokukala tudi ta druga spodnja dvojka. O trojkah ni nobenga sledu, tako da zobe sem kar izključila kot vzrok za nespanje.
Pa tudi je mi skoraj nič več ne. user posted image  Se mi zdi, da zadnje dni le še od mleka živi! Sem ji pravkar skuhala njeno najljubšo zelenjavno juho s piščančjim mesom, ki ji jo bom ponudila za večerjo. Če paš e tega ne bo hotela, pol je pa res nekaj hudo narobe z njo.
Sem pa tudi na luno pomislila, ki je bila tokrat baje kar močnega vpliva. Morda nan aše bebice deluje dalj časa. user posted image user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 805
11.10.2006 16:14:43   
Tiamo
Jessy saj pri Demi je isto, v obraz vsa flekasta, mazoljasta..ma grozna je...sppimo tudi ne, doma tudi ne je tako k bi mogla, samo meso in hrenovke, nobene juhe, nobenega krompirja...mogoče kako banano

zdajle mi je moja mama rekla, da ji je danes začelo še iz oči tečt...ima vnete oči, tako da verjetno ne bo cepljena...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 806
11.10.2006 18:22:45   
tea01
Čao punce. Evo i mene. Imam slabo vest, samo enostavno mi ne znese, da vas pogledam. Ne bom vas brala za nazaj, ker ne bom sfolgala. Violinski hvala za link. Pri nas smo bolj po starem. Edina dobra novica je da imam še en izpit do konca in da sem oddala dispozicijo za diplomsko nalogo. Ta izpit na koncu mi ravno ne diši, je pa najtežji, tko da zbiram pogum, da se ga lotim. Sem še vedno v službi, kdaj bom šla domov ne vem. Ampak saj je povsod tako.

Ta teden Jure slabo spi, ker ima nosek zamašen in se zbuja. Tko, da Violinski, če mi poveš kakšen recept imaš ti, ti bom iz srca hvaležna. Imaš pa tudi moj mail.

Punce držite se. Se tipkamo, grem nazaj delat.

T

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 807
11.10.2006 19:12:01   
tea01
Tia, čestitke za sprejem na faks! Razturala boš sto na uro. Pridna si!lp

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 808
11.10.2006 19:23:32   
tea01
Petri, mi smo imeli podobno kot David predno smo šli na morje. Dobil je kar naenkrat ful vročino, celo 40,5, potem se je pozdravil in smo šli na morje. Na morju nam je spet zbolel. Isti simptomi. Nobenega kašljanja, smrkanja, samo malo manj je jedel, skoz se je hotel crkljati. Vročino smo mu zbijali z sirupi in svečkami. Je bil septembra na preiskavah pa mu niso nič ugotovili. Pravijo, da je imel spet virozo. Samo predno smo šli na morje so mu ugotovili bakterije v vodi. Grozno ko ne veš kako reagirati. Upam, da bo boljše! Zdrži.

Tia, tebe je pa res išias. Jaz imam iste simptome kot ti. Če se spomniš sem spomladi ful jamrala zaradi hrbta, no pa sem šla dvakrat h kiropraktiku pa se je stanje izboljšalo. Zdaj me pa boli samo dva dni pred mensezem. Hi pa imam alarm.!

Lp, t

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 809
11.10.2006 21:50:21   
petri85
O, Tea, pozdravljena po dooolgem času!

No,vidim, da je kar nekaj otrčkov bolanih. Za vse držim pesti, da se stanja normalizirajo!!!user posted image

No pri nas je bilo danes še malo slabše kot prejšnje dni, saj se je vročina nad 38,5 držala kar čez cel dan. Tako sva popoldne spet pristala v ZD, kjer je David dobil Voltaren svečke, je pa tud močno dehidriran, ker se mi grozno upira pri pitju!user posted image  Ma letam z vsem živim za njim, da kaj spije - no saj spje tam do 1/2 l, ampak to je zdele čist premalo!  Je pa res tako, kot je pisala Teja, ni nobenih drugih znakov viroze - smrklja, kašlja,..
Danes mu je še prevrjala, da ne bi bil slučajno kak miningitis in je k sreči to ovrgla.

Jutri zjutraj pa greva spet k P, da vidi spremembe.

Jessy, jaz sem pa mnenja, da kar bodi vesela, dokler ti želi spit toliko mleka. Naš ga že lep čas samega tud pokusiti noče!

Saj bo bolje, ane?

Čau!

(odgovor članu tea01)
Neposredna povezava do sporočila: 810
12.10.2006 6:56:13   
Tiamo
Jutro,

lih prej ko me je moj peljal v službo je vprašal če je petri že rodila in če so Davidu že vsi zobje zrastli. To pa zato, ker je demi bila spet ponoči ob 3.33 pokonc in se hotela srkljat in potem zaspala na mojih prsih do 5.30. Pravi, da če bi imel zdaj še enega bi se mu kar zmešalo...Upam, Petri da se res čim prej pozdraviti.

Včeraj sva bile midve pri P, Demi je samo prehlajena, ima vnete oči, ampak to je lahko od prehlada in zob, ker ji izraščajo trojke. Ušesa ima čista, hvala bogu, pljuča čista...se pravi je samo prehlajena. Cepljena ni bila, zdaj moram poklicat takrat k bo zdrava in takoj leteti cepit jo. Glede flekov, Jessy, mi je rekla, da so to lišaji, lahko od sline, hrane..uglavnem je več vzrokov, dokler niso gnoji je vse uredu. Mazat je treba samo z negovalno kremo, nobenih Bepantenov ali Canastenov.

Jessy rada spravljam takole ljudi v dobro voljo, tudi ve mene doskrat samo ne napišem. Jaz že berem vaše poste tako (če se spomnim) kot govorite, se pravi violinski post preberem bol po primorsk, od nanke bolj tako na trdo, od Kety tako vzhičeno, Jessy tvojega tudi s takim naglasom kot ga imaš..si kar v glavi predstavljam glasove..od mievi tako bolj potiho, od Tine podobno k od Kety, od Petri zdaj k je user posted image  bolj na easy.....se mi dogaja, hehe.

Kety sem pozabila pohvalit Timona in njegove veze s kahljico, super boy....še vedno mi nisi odgovrila, kam hodite kupovat v Avstrijo za obleč.

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 811
12.10.2006 11:42:41   
Tiamo
user posted image user posted image  nam se obeta delavnik v sredah do 19 user posted image user posted image  pa sobote user posted image user posted image  zdaj sestankuje sindikat, upam, da bodo kaj zrihtal user posted image user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 812
12.10.2006 13:20:40   
violinski
Živ!

Bom probala čimveč v najkrajšem možnem času napisat user posted image , dobro, da hitro tipkam. Tia, fajn za faks, ampak to s službo je pa jako sranje. Meni, najhuje, kar se mi ta trenutek obeta je, da bomo delali dve soboti 'na probo' zaradi EUR, 30.12. ves dan, 31.12. smo sicer fraj, ampak bomo 1.1. ob 8h spet tle viseli. in 2.1. ravno tako. K sreči gre samo za krizno obdobje in ni vedno tako. Urnik dela imam drugače popolnoma enak kot moj mož, ki dela v javni upravi.

Haha, je pa res hecno, ko praviš, da si čisto predstavljaš, kako govorimo, ko nas bereš - tudi jaz to počnem. Še najbolj se zabavam pri Štajerkah, ko kakšno svojo 'toto štojersko' zapišejo. To mi je ful všeč.

Vidim, da vsi naši otroci cedijo z vseh odprtin, tudi Aljoša je bil poln sluzi, ampak ker je bila sama sluz, nič bolezenskega, nobenega znaka vročine, super pljuča in vse, ga je prejšnji teden P vseeno cepila. Včeraj je imel, kot pravi Tia, tudi on vnete učke, zato ker ga šmrkelj v nosu moti in se podrgne in pol še na učke prenese. Danes zjutraj je bilo že bolje.

O šmrkljih pa so meni povedali tole: ko je še prozorno ni še nujno kužno in je prehlad mogoče preprečit s pihanjem in čiščenjem s fiziološko (Aljoša že kaže svojo trmo in noče pihat v robček, če mu ga dava jaz ali mož, samo če mu da kdo drug). Ko je zelen, je najbolj kužen, ampak tkole, sluzasto zelen. Čistit s fiziološko. Ko je gosto zelen, se že suši in je treba samo pazit, da se ne vrne nazaj na sluzasto zeleno in je treba čistit s fiziološko. Včeraj pa sem na strani od ene farmacevtske družbe videla eno stvar po imenu Nisita ali nekaj takega (je fiziološka raztopina) in v navodilih piše, da je dobro, da se vso zimo šprica v nos, da se ohranja vlažna sluznica. Če potegnem črto - nič ni treba vedet, kakšne barve je šmrkelj, čim se pojavi izcedek iz nosa je treba špricat user posted image  (Tia, če boste čakali popolno zdravje za cepljenje, je mogoče, da bo cepljena šele enkrat aprila - zima je taka, da so nonstop sluzasti, še huje je potem, ko se na ful kuri).

Aja, pri nas so tudi včeraj nežno zakurili, toliko, da ni bilo treba več v otroški sobi kaloriferja zagnat, ki sem ga dve noči prej.

Mi fleke, ki jih dobi po licih Lana pozimi (začne se zaradi vetra, potem pa ona nese z rokami vse možne svinjarije gor) mažemo kar s Tea tree kremo od JUST (boste rekle, da delam malo preveč reklame, če sem mogoče zastopnica - nisem, znam pa prepoznat dobro kremo, ko vidim, da nuca), ker je malenkost antiseptična ji toliko bolj zaupam. Ali pa ognjičeva, obe sta za te stvari, le da jaz ognjičeve ne poznam toliko, ker je nimam.

Za slabo spanje vam nič ne zavidam (smo imeli očitno dovolj vstajanja ponoči za Lano), pri nas se zdejle Aljoša res kakšenkrat zbudi, če zgubi dudo, ampak včasih jo sam najde, včasih je pa 'ogenj v strehi'. Kar me sedaj moti je, da se oba zbudita par minut pred šesto (preden bi se jaz zbudila), namesto da bi potegnila spanje do 6:30, ko imam naračunan čas, da morata onadva vstat. Pol naju pa motita, ko se midva pripravljava user posted image .

Petri, drži se, sem prepričana, da bo kmalu spet v redu, vem pa, da je zate to zelo izčrpujoče. Ste poskusili tako, da bi tvoj mož vzel bolniško in bil malo z vama doma? Če se za to odločiš, bodi previdna, ker ko si na porodniški za drugega otroka (sicer ti še nisi) tvojemu možu ne morejo odobriti bolniške za prvega otroka, lahko pa vzame nego za družinskega člana (zate), v trajanju največ 7 dni letno, vendar le, če ima kakšnega pametnega osebnega zdravnika. Druga možnost je, da dobi bolniško nase, kar je pa spet odvisno od njegovega osebnega zdravnika.

Tea, si v službi? Pomeni, da si bila v LJ prejšnji teden? Joj, jaz sem imela prejšnji teden tako gužvo, da tudi če bi hotela, se ne bi mogle srečat. Čestitam za izpit in za diplomo in držim pesti, da ti kmalu uspe!!!

Še tebi recept za zamašen nosek: nafilaj z fiziološko. Naši otroci so dovolj stari, da tudi že dobijo eno kapljico Operila P (pediatrični) v vsako nosnico. To lahko zdrži pol noči, mislim, da več ne. Mi se poslužujemo ene stvari, ki se ji reče 'Gel za nos za otroke'. Je taka nežna mentica. Zvečer našpricamo fiziološko v nos, malo obrišemo, popihamo, kolikor se da. Namažemo vsako nosnico s tem gelom in hrbet in podplate s kremo materine dušice. Aja, pri kopanju pa nakapamo v tuš ene 10 kapljic Olja 31. To je en tak koktajl, ki se ga poslužujemo in deluje za ene 80%. Če so vprašanje še zobje, potem pa še izdatno namažemo dlesni s tistim gelom Teejel.

Pozabila sem: včeraj si je Aljoša v vrtcu razbil ustnico. Zdaj ima zatečeno ko kak boksar. Potiskal je traktor ali kamion (saj veste: brrrrrrrr!!!!!) in mu je kamion ušel spod rok, pa ga prevrnil, da je padel na nekaj, morda celo na tla in si totalno odrgnil ustnico. Jasno, da se je drl ko jesihar, potem, ko je prišel mož ponj v vrtec pa še enkrat zacmauhal, ker mu je hotel povedat 'a veeeeš, kaj se je meeeeni danes zgodiiiiiiloooooo?'... Drugače je v vrtcu v redu, jé normalno, edino pije sigurno premalo, ker bi rad pil vodo, pa mora cukat tisti njihov grozni čaj. Ne vem kaj imajo v tem vrtcu proti vodi. Z Lano smo imeli isto. Ko je prišla iz vrtca se je najprej napila vode, šele potem je začela funkcionirat.

Joj, sem že cel spis napisala - moram odpret svoj Blog, skrajni čas je že user posted image , da me boste kar tam brale!!! (ne, sej v resnici ga ne bom).

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 813
12.10.2006 14:21:18   
natasaxy
oj.

Violinski si se pa razpisala. Ja mi smo danes prespali noč, se je samo enkrat zbudil, pa nič zahteval je lepo zaspal. Smrelj je zelen, fiziološka šiba, ritka vsak dan bolje, čeprav je kriza pri previjanju, ker ko ga obrišem mi ne pusti in potem se mi z vso podrekano ritjo okol suče,...pa ne pusti, da ga lepo s kremo namažem,...Drugače je pa naš taka tečka tele dni, noče hodil, vozil bi se še kar v vozičku, takoj se strma in po tleh vrže, mislim, da je to od zob, da mu nič ne paše,...upam nouser posted image user posted image

Tia do sedmih - ta pa je huda no, pa kaj mislijo da smo stroji, da bomo po cele dneve na šihtih viseli, ma jaz sem prav jezna na te stvari,....potem pa naj bo nataliteta večja ja ha ha,...sej bodo otroci kmalu začeli z petimi leti hoditi v šolo, ker bo premalo učencevuser posted image

Violinski naš je prejšni dan tako pridelal malo večjo buško, je pa en mali stolček od lego kock - sem kupila tiste lego kockice z stolčkom in mizico v Merkatorju, pa ful rad tisti stolček mali okol nosi, pa ga je tudi kar naenkrat zmanjkalo, se je čez prekucnil, pa je bla buškauser posted image

Pa v vrtcu bi pa bili lahko veseli, da otrok vodo pije no. Jaz bi bila prav vesela, če bi jo maral, pa je ne, samo čajčki, pa še ti morajo biti malo sladkani, vodo edino tisto ima rad z okusom jabolka ali kaj podobnega.

Kahlica - ali jo že druge tudi prakticirate - a je samo Timon tako priden:). Pri nas še ne vemo kaj je to, je zaenkrat še igrača, pa noče gor sedet.

Nič to bi bilo vse zaenkrat,...izkoristite lep popoldanski dan.

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 814
12.10.2006 15:54:21   
petri85
Ojla!

Jaz sem pa danes tako vesela, ker gre stanje pri Davidu na bolje!!!! Smo mu včeraj zvečer dali svečko, pa ga res nalivali z vsem mogočim in smo vsi spali do 6.30. Pa sem mu dala flašo mleka (niti ne vem zakaj sem jo privlekla iz omare, ker, kot sem včeraj rekla je že lep čas tud videti noče?) in je spil celo flašo. Sem kar zijala, potem pa je zaspal nazaj do 9.45 brez vročine (ob 9ih sva imela pa uro pri P, seveda je gospodič vse prespal!) No in tud potem je vstal čist nov David, nič cmerav in tečen, kot je bil te dni. Pojedel je 3 skutice, sicer je potem malo bruhal, ker njegov želodček ni prenesel take količine naenkrat, ampak spet je - aleluja!
P je takoj ob vstopu vseslo rekla, da je danes čist drugačen v obrazek, je tudi veliko bolj sodeloval, kot včeraj, tako da smo zaključili(naš) vsakodnevni obisk pri P! No, me je pa skoraj na rit vrglo, ko me je soočila s kakšnimi mislimi me je vsak dan spustila domov...pravi namreč, da je vse skupaj povezano s cepljenjem in da, če naš otrok ne bi bil prej precej odporen bi se vse to skupaj razvilo v virusni meningitis, kamor se je vse skupaj obračalo iz dneva v dan. Pravi da je bila vsak dan v dilemi ali naju pošlje na infekcijsko, pa zaradi norišnice tam ni želela, da morda po nepotrenem kdo od naju stakne še kak drug virus, zato je vsak dan upala, da bo bolje.

Tia, upam, da so vaši sindikalisti udarili po mizi glede delovnika.

Violinski, a veš, da tega pa nisem vedela, da mož ne more vzeti bol. za bolnega otroka! user posted image Kaj pa če sta oba otroka bolna?

Nataša, a mu sedaj mažeš s kako kremico ritko? Pri nas je Bepanten zakon, če čisto malo pordi ritika, jo takoj malo z s tem namažem, pa ob naslednjem previjanju ni niti sledu več. Drugač pa pravijo, da je Praško pasta od Gor. lekarn tud ful učinkovita!

A pol že vsi kurte? Mi smo zdele tri dni sam v kopalnici za 15 min prižgal, toliko da se ni David v mrzlem umival, drugač pa smo mislili, da še ni potrebe?

No, Aljoša in Gašper, pa naj pocelita svoje ranice in buškice!

Pozdravček!

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 815
12.10.2006 16:10:31   
Kety
Ooooo, danes pa ste pridne! Ste vse pokukale na plano! Super!

Petri, sem vesela za vaju z Davidom, da se je vse uredu končalo. Super!!!! Je pa res močan fant, David!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja, pri nas je kahlica že vsakdanje opravilo. Včasih me preseneti in se pokaka v plenico. Razlog je v grozdju, ki ga fuuuul požene in ko se začne napenjat za kakat je že konec. Je že vse v plenici v dokaj tekočem stanju. Grozdja namreč poje ogromno, bi mu ga rada malo omejila, ampak ga ima tako rad, da ga potem še po tleh pobira, če ne dobi tistega iz trte.user posted image

Timon ima izredno rad vodo. Še vedno mu jo prekuhavam. A ve tudi še prekuhavate vodo za svoje user posted image ? No, tako, da smo po večini na vodi, sem pa tja mu dam v Nubijevo flaško s slamco tudi malo Hipp-ovega instant zeliščnega čaja. Ampak sem vesela, da ima rad vodo, ker jo ponoči tudi pije in ne bi rada videla, da bi imel zaradi tega kak karies.

Danes bodo končali fasado. Je fuuuul lepa barva. Bom slikala hiško in dala fotko v album. Res je dobro izpadlo. Hiška je kot bi bila nova. Uspelo nama je tudi prebarvati ostrešje in res izgleda super!

Danes me pa fuuuul grlo boli, ker sem se predvčerajšnjim namrazila na odru, ko sem barvala. Šit, upam, da se Timon ne bo nalezel. Danes je pri babici v Dragomlju in upam, da bomo spet spali celo noč. Danes je namreč nismo. Je bilo treba spet pit ob 4ih zjutraj in to vodo. Mleka tudi pod razno noče pit ponoči. Ne vem, kako to da je tolk žejen, saj mi čez dan ogromno spije!user posted image

Mi tudi še ne kurimo, ko se fasada posuši, bomo nazaj namontirali klimo, s katero grejemo dva prostora v prehodnem obdobju. Centralno pa zalaufamo, ko je že res mraz! Upam, da bo letos opazna razlika, da smo noro dobr izolirali bajto! Prej namreč ni bilo nobene izolacije.
Vijolinski, ti si pa res mojster za smrklje!user posted image user posted image user posted image user posted image  

< Sporočilo je popravil Kety -- 12.10.2006 16:11:57 >

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 816
12.10.2006 21:27:47   
sjug
Dober večer vsem!

Danes sem vas ponovno malo prebrala in da še sama kaj dodam. Najprej odgovori na poste.

Tia, najprej bravo za vpis na faks. Sedaj pa pridno študirat. na tvojem mestu Demi sigurno ne bi dala cepiti dokler ni popolnoma zdrava oz. ne pred poletjem. Zakonsko je sicer določeno, da se cepljenje ob 1. letu sme prenesti za pol leta, tisto pri letu in pol pa do 3. leta. Sama razmišljam, da bom dala naslednjič Ažbeta cepiti šele čez leto in pol, ko bo skoraj tri. Ker me je kar zvilo, ko sem prebrala post od Petri ...

ko me je soočila s kakšnimi mislimi me je vsak dan spustila domov...pravi namreč, da je vse skupaj povezano s cepljenjem in da, če naš otrok ne bi bil prej precej odporen bi se vse to skupaj razvilo v virusni meningitis,

Saj ne vem, kaj naj si mislim. Ma naj nas nehajo prepričevat o tem, kako je cepljenje koristno in nedolžno. V službi imam kolegico, ki je otroka peljala cepit v bolnico, da je bila pod zdravniškim nadzorom, ker je pri enem letu močno reagirala na cepivo. Drugače pa bravo David, da si v redu user posted image .

Še to sem hotela dodat, čeprav sem že večkrat omenila. Zakaj nobena ne zagovarja kozjega mleka? Ažbe pije oz. dobi žitne kašice ali je pire ipd. samo s kozjim mlekom, kravjega mleka ali pa sira mu sploh ne dam. Jogurt pa dobi dvakrat na teden in nič več. Bom sedaj nekaj napisala, pa upam, da ne bo hitro drugačna situacija. Že trkam na mizo z obema rokama. Ampak moja dva nista nič smrkava. Pa je Katarina lepo v vrtcu že drugi teden. Tudi Ažbe je zdrav, sem prav srečna, res. Če pomislim nazaj, kake težave smo imeli še poleti s pljučki. Res da sta oba imela med vikendom enodnevno vročino, verjetno kako virozico.

Violinski si se pa res razpisala. Naš se mimogrede potolče kar doma. Buška tu, praska tam, malo pojokca in gremo naprej. Je kot tankec, kar šiba dalje.

Ehm, glede šmrklja pa nisem ravno expert. Katarina je bolj šmrkljaste sorte, tako da smo jo morali ene trikrat celo peljat spucat nos, ker ji ga nisem mogla spucat. Sedaj zna super pihat imam pa tudi ene homeopatske, ki so prav za sinuse In ko je prehlajena in ima zabasan nos, ji dam eno granulo in se ji kar vsuje iz nosa. Zagotovo je hitreje bolje, pa še sinusi je ne bolijo. Ažbe običajno nima težav z noskom in vnetimi očmi, mu gre takoj nižje, kar je še slabše. Drugače pa uporabljam na litre fiziološke ne glede na barvo in konzistenco šmrklja in ponoči OperilP. Zakaj bi se otrok matral in težko spal, če ni treba. Aja, pa na morje, kolikor je to mogoče. Morski zrak je zakon.

Kahlica tudi pri nas še ni aktualna. Jo ima bolj kot nadomestek avtomobilčka in jo fura po stanovanju. Zvečer in ponoči pa tudi pri nas že kurimo. Naša hiša je bolj slabo izolirana in se mi zdi, da je skoz mrzla, poleti in pozimi. Res pa sem tudi sama bolj zmrznjene sorte.

Oh Kety, kje že nekaj časa mu ne prekuhavam vode. Itak je ne mara piti. Pije veliko kompota (iz bio jabolk, ki jih tašča nabere po kmetijah naokoli, ko se špancira z Ažbetkom). Sok ali pa napitek mu naredim s prefiltrirano vodo. Kot samopomoč priporočam Herbion tabletke (ameriški slamnik), ki jih vzameš 3-4 na dan. Zanesljivo pomaga pri prehladih, bolečinah v grlu, ipd. Dejansko samo poveča odpornost, da telo samo in hitreje premaga okužbo.

No, sem se pa še jaz razpisala. Grem počasi spat.

Never Ever Give Up!

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 817
13.10.2006 7:16:58   
Tiamo
Jutro,

za nami je najbolj grozna noč, Demi se je zbudila ob 24 in ni zaspala do 4, sem čist zmozganga, pa še prvič imam predavanja, upam, da ne bom zaspala.

Ponoči je pa skoz jamrala in jamrala, ni hotela biti ne pri meni, ne v veliki postelji, ne v svoji...sem ji mazala dlesni s Tee tree (če katera kaj rabi od Justa lahko meni reče, nisem zastopnica, je pa moja prijateljica). Pa je bilo za 15 min mir, pa potem jovo na novo. Groza....pa vroča se mi je zdela, pa sem ji merila T, pa je imela 36,5..se pravi je bila vroča od joka, pa gretje smo prižgal, če jo slučajno zebe, pa pit ni hotela, pa mleka tudi ne. Nevem, bom danes, če jo bom videla že v budnem stanju pogledala, a je na plano prišla ta druga dvojka.

Včeraj v vrtcu je bila pridna. Vsak dan dobim iz vrtca listek, na katerem piše kok je pojedla, od kdaj do kdaj je spala in kaj je počela. Se je včeraj močno podriskala, so jo preoblekli, drugače je za zajtrk pojedla 2 krožnika gresa, za malico kruh in za kosilo nič. spala je 2 uri in se veselo igrala.

sjug, lih sem premišljevala o kozjem mleku, vem da je super in da ne povzroča sluzi, samo nevem kje ga naj dobim? Na glavno tržico se mi ga ne da it iskat. sej, če malo bereš in gledaš npr. Animal plenet, vse živali, ki jih samice zapustijo, jim ponudijo nadomestno mati kozo. Imam sodelavko, ki se na te reči zelo spozna, in me je kdaj kar groza jo poslušat...ko mi razlaga, kaj je vse nevarno. Npr. včeraj sva imeli debato o zobnih pastah, kok je fluorid škodliv user posted image , pa v vsaki je cink...tako, da bom šla v akcijo in malo brala sestavine zobnih past.

evo nekaj za nas znalke:
»Ne uporabljajte zobne kreme s flouridom pri dojenčkih in otrocih«
Namesto tega DAKJ skupaj z avstrijsko in švicarsko strokovno zvezo priporoča pri otrocih starih do treh let, uporabo fluoridirane jedilne soli in fluoridnih tablet; v prvem letu skupaj z vitaminom D - preprečevanje rahitisa. V študiji A. Heilgermann in W.-E. Wetzel je bilo ugotovljeno:
»Glavni vzrok za nastanek flouroze zob, je uživanje prevelike količine flourida - hkratno uživanje fluoridnih tablet in požiranje fluoridiranih zobnih krem, pri otrocih mlajših od štirih let.«
Pri predpisovanju fluoridnih tablet za otroke do četrtega leta starosti naj bodo starši obveščeni o uporabi zobne kreme, ki ne vsebuje fluoridov. Enako velja za starejše otroke, ki še ne znajo zobne kreme pravilno izpljuniti.
Dentinox je razvil otroško zobno kremo brez fluorida.
Ta specialna otroška krema je v lekarnah pod imenom
Nenedent brez fluorida
»za otroke, ki prejemajo dovolj fluorida«
Nenedent brez fluorida se lahko tudi pogoltne, vsebuje veliko ksilitola, ki zavira nastanek zobne gnilobe. Tako ne pride do nekontrolirane sistemske uporabe fluoridov, ki je glavni vzrok za nastanek fluoroze stalnih zob.
»Fluroza zob skazi stalne zobe za vse življenje - Nenedent brez fluorida pomaga to preprečiti.«

Sjug, kje pa ti kupuješ te hemeopatske stvari?

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 818
13.10.2006 8:17:09   
nanka
Dobro jutro,

tudi pri nas smo imeli ponoči budnico, je kar trajalo,da je nazaj zaspala.
Včeraj je bila na tehtanju in ima 7500, ponovno sledi tehtanje čez 14 dni. Zoja nič ne smrka in kiha, tako da kar trkam.

David user posted image za boljše zdravje. JA teh cepljen se tudi jaz bojim, oziroma reakcij, pa ni imel noben otrok kakšnih hujših reakcij, samo sitni in jokavi so bili pa vsi, brez izjeme.

Tia, kako ste se dogovorili, a boš res morala delati do 19? Katastrofa.

Sjug, jaz kozjega mleka ne maram in ga nikoli nisem, oziroma jaz sploh ne pijem mleka, zdaj vemo po kom je Zoja. Drugače imamo pa doma krave, tako da ostali člani pijejo domače mleko, ki je kontrolirano 2x na mesec, ker ga tudi prodajamo ljubljanskim mlekarnam. Matic pa domačega mleka ne mara, pije samo alpsko 1.6.

Že tri dni se trudim, da bi spila mleko v posteljici ali zjutraj ali pa zvečer. Neuspešno, ga samo proba in vrže flašo na tla. Kupila sem ji HIpp 3 z okusom sadja, mleko v prahu, alpsko mleko, domače mleko in kakav. Vwedno gre spat z flaško pijače ( gosti sok ali sladkan čaj), včerak sem ji pa mleko naredila. Je zaspala brez flaše in brez joka, mleka pa niti poskusila ni.

Kety, priden Timon, da že kahljico uporablja, naša jo tudi, samo oblečena. Slečena ni variante, da se gor vsede. Jaz ji tudi vode že dolgo ne prekuhavam, natočim iz pipe in naredim instant čaj. Drugače sem pa prav vesela, da je začela piti gosti sok, tako da jo zdaj v glavnem s tem tankam. Še vedno bolje kot ena umetna packarija Polycal, za kar vztrajajo na gastro.

Tia, to z zobno kremo vem ja, pri nas tudi fluorovih tabletk ne predpisujejo več, tako da jih za Zojo nisem dobila. Pa tudi pri zobarju še nisva bili, brezveze, ker ima še zmeraj samo spodnja dva zobka in se nima smisla hodit kazat. Drugače sta si pa otroka umivala dolgo zobke brez zobne paste, mislim da sta bila stara že 4 leta ko sta jo začela uporabljati, prej pa samo vodo in krtačko. Ni bilo lepšega kot takrat, ko sva si z Matico zjutraj skupaj umivala zobe, predno sva šla v službo in vrtec. Pristavil si je podstavek, potem pa sva drgnila zobke in to 4 leta vsako jutro. Še danes si jih oba rada umivata.

< Sporočilo je popravil nanka -- 13.10.2006 8:21:29 >

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 819
13.10.2006 12:42:29   
Tiamo
jaz sem se za danes nadelala, pojedla kosilo in zdaj imam čas za RR, potem pa šibam na predavanja.

sem klicala v vrtec, ker me je skrbelo...demi je spala od 8 do 10 in ko sem klicala ob 11 so rekli, da gredo lih spat in Demi se je kar na ležalnik ulegla, mogoče bo še eno rudno spala. To bo imela moči za ponoč, jaz pa komaj gledam, še dobro, da sem imela veliko dela in tako nisem mislila na zaspanost.

Grem zdaj na eno kavo....

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 820
13.10.2006 14:12:54   
natasaxy
Dan.

Najprej čestitke Davidu, da se je skoraj pozdravil. Glede virusnega miningitisa pa res ni tako nedolžna zadeva, od mojga nečak jo je imel pred mesecem dni, star je pet let in je moral biti v bolnici, ker ga je tako močno bolela glava. Še sedaj se morajo pazit, da ni preveč na soncu, oz. da ima pokrivalo na glavi.

Naš je danes spal do pol desetih, sem mislila, da sploh ne bo več utrujen, pa je ob pol enih bil tako neverjetno zaspanuser posted image . A so vaši tudi tako veliko spali, ker se mi zdi da je zadnje dni čisto fuč zaradi teh zob. Še kosila ni hotel pojesti, samo spat sem ga nesla.

Tia uspešna prva predavanja no, le glej da boš kaj odnesla od njih, pa da ne boš med poukom klepetalauser posted image user posted image

Tudi jaz poplnde šibam delat, tako da bosta z atijem kraljevala do večera, jutri pa upam, da gremo kaj k nam domov, če nam bo uspelo, ne bo treba kuhat.

A ste kaj vraževerne. Petek 13, mi ne občutimo kake razlike.

Petri ritko sem mazala ja s praško pasto, pa se mi zdi res super, se hitro posuši, tako da je že kar dosti bolje, edino kadar mu brišem ritko, mi ne pusti, ker ga še malo zapeče.

Midva tudi še nisva bila pri zobozdravniku, se bova šla počasi pokazat, bom še malo počakala, da še dvojke ven prilezejo.

Zdej pa mislim, da se je mali zaspanko zbudil, ga grem polubčkat. Imejte se in lep vikend, če mi ne bo uspelo priti do računalnika. Čau bau

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 821
13.10.2006 14:26:15   
Jessy
Lep pozdravček še od mene!
Tudi jaz sem se nadelala za danes in do nedelje tudi videt nočem šolskih stvari. Vem, da to ne bo možno, saj bom že jutri zvečer delala s sodelavko poročilo za šolsko skupnost - ja, tudi to imam čez!

Naša današnja noč je bila kot iz pravljice - Tia, s tabo pa full sočustvujem, ker neprespane noči so katastrofa za v službo! Včeraj smo jo skopali. Je norela po vodi, kot smotana - celih 45 minutuser posted image . Kopalnica je zgledala, kot zgledajo kopališča tik ob bazenih. To je pljuskalo na vse strani. Še nikoli ni tako norela. Me je bilo strah, da bo kam treščila, zato sem kar naprej sitnarila, da se more usest, saj je stalno dvigovala ritko iz vode. Je ni za pustit tudi 2 sekundi brez nadzora.
No, potem je pojedla flašo mleka in šla spat ob 20.30. Zaspala je takoj in niti enkrat se ni zbudila. Spala je baje do 8.20. Enkratno! Upam, da bo tudi jutri tako, da bom malce dlje spala.

Kozje mleko: vem, da je zdravo, ampak meni osebno okus ni všeč in mi ne pade na pamet, da bi ga ponudila Neji. V bistvu se na to možnost niti ne spomnem, niti mi ni v interesu. Sicer naj bi starši za svoje otroke dali najboljše stvari, ampak jaz se v kozjem mleku res ne najdem. Žal. Pa niti ne vem, kje bi ga dobila, če bi ga že hotela dajat. user posted image

Zobno pasto brez fluora sem jaz videla na polici v Tuševi prodajalni Lepota in zdravje. Je pa zelo majhna tubica, stane pa skoraj jurja.
Jaz je ne uporabljam, ker imamo tabletke, tako da bomo do nadaljnega umivali le z vodo. Se pa morem en dan spraviti k zobozdravniku. Ima že enke, dvojke in tri štirice zunaj, tako da je res že skrajni čas, da bi se šli vpisat - pa kar pozabim. user posted image

Tia, ker ravno omenjaš Just - jaz za Tea tree nisem slišala, da bi bila primerna za izraščanje zob. Meni je bilo rečeno, da je za ta namen tista krema, ki je namenjena za noge - Pedikrem al nekej tazga (z zeleno piše in ena noga je narisana). Jaz sem ji nekej časa s tistim mazala, pol sem pa raje na Calgel prešaltala, saj so meni Justove kreme zelo močnega okusa in ko sem jo sama sebi dala na jezik me je vse minilo, da bi Neji še kdaj mazala dlesni z njo. Je pa drugače zelo hvaljena s strani mamic.

Grem zdaj pojest kosilo, pol bo pa spet akcija, ker bo kmalu budna!

p.s. Ery se mi je javila, da je operacijo uspešno prestala (pod splošno narkozo), ter da bo kar 4 tedne na bolniški. Boli je ne več tako zelo.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 822
13.10.2006 23:08:55   
violinski
Evo še mene. Danes spet niste veliko pisale, zdej pa jaz dva dni ne bom blizu računalnika, pa bom v ponedeljek v službi lahko samo RR brala user posted image

Se že veselim, ker so naši otroci vedno bolj zdravi - vidim, da gre Demi na bolje (razen spanja), sej Tia, vidiš, konec koncev se ona fino naspi v vrtcu, pol ima pa čas zabave ponoči. Eh, ti otroci si vedno eno svojo zamislijo. Zdej pa takole: ti razmišljaj o tem, da se bo čez štirinajst dni zamenjala ura in vsi naši otroci bodo postali blentavi in bo šlo lepo spanje v maloro, Demi bo pa naredila glih obratno in začela spat ko šus user posted image .

Petri, super, da je tudi David bolje, je pa prišla kar ena huda reč za tabo, a ne? Ko se zaveš, kaj vse bi lahko še bilo.... Še sreča, da se je tako obrnilo. Pa dobra je, pediatrinja, da je kr malo zase zadržala - verjetno ni hotela delat prezgodaj panike, da te ne bi vznemirjala. Kaj pa vem, lahko vzameš za dobro, lahko te pa postane malo strah, če začneš razmišljat, kaj vse ti zamolčijo.

Glede bolniške jaz vem, kako je, samo v času mamine porodniške. Če zboli najprej en otrok in potem še ta drugi (če sta oba starša v službi), pa nimam pojma, kako je. Domnevam da je podobno in da dovolijo na bolniško samo enemu od staršev. Kako bi recimo jaz ALI moj mož funkcionirala z obema bolnima otrokoma si jaz nikakor ne predstavljam, tistih ki so ta pravila pisali, pa to čisto nič ne briga, sej njim so itak vedno babice ahtale otroke, ali pa so žene vse popedenale in sami niso niti vedeli, da imajo otroke za čuvat in vzgajat. Jaz pač držim pesti, da do tega ne pride, kaj pa hočem.

Sjug, za kozje mleko si ne morem kaj, da se ne bi podpisala pod tisto, kar je napisala Jessy. Točno tako mnenje imam tudi jaz in me veseli, da ga je napisala, saj sama sploh ne bi znala bolje povedati. Nasploh jaz pri zdravljenju in urejanju ugodja mojih otrok ne kompliciram veliko ne z zdravo prehrano, ne s homeopatijo, ne s čisto kemijo - tko, mal po občutku, pa neki zdravi logiki, glih toliko, da si ne zakompliciram življenja. Če je priložnost mirne duše zavijem v McDonalds, istočasno si pa prizadevam, da pojesta čimveč sadja in zelenjave. Me pa zanima tale ameriški slamnik - ga jemlješ ti, ali ga daješ otrokom? Se ga otrokom sploh že sme dajati? Slučajno vem, da je precej učinkovit. Pa menda se ga ne sme jemati hkrati z uživanjem mandarin ali grapefruita? To sem brala na strani enih lekarn, pa ne vem, katere so bile....

Kako sem bila vesela danes - iz službe sem odšla kako minuto pred četrto uro, ker sva se z možem dogovorila, da poberem Lano jaz v vrtcu, saj si tega ful želi (zjutraj jo vozim jaz in to je, odkar hodi v vrtec, prvič - doslej jo je vedno mož, ker je imel službo bližje). No in tako se z njim in z Aljošo srečamo pred vrtcem, jaz pa odbrzim po njo na igrišče. Je tako zalaufala proti meni, ko me je videla, da bi me skoraj podrla, ko mi je skočila v 'navočje', kot temu reče ona. Potem smo se par minut še igrali na igrišču z dvema njenima sovrtčanima, ki so ju tudi ravno prišli iskati, pa tudi Aljoša je bil neverjetno dobre volje. Se je toboganal, Lana se je pa vesila user posted image Sonček je bil, pa kar prijetno toplo, no.

Kety, pri šmrklju sploh ni potrebno bit ekspert. Ene par barv obstaja, rešitev je pa vedno ista. Fiziološka, fiziološka, fiziološka.

Evo, da ne boste spet rekle, da sem bila dolga, čeprav sem. Sej imam še veliko za povedat, ma vas ne bom morila za vikend user posted image user posted image Imejte karseda lepe družinske dni!!

O, pa, Jessy, lepo pozdravi ery, zaželi ji, naj bo čimprej spet na nogah user posted image !

< Sporočilo je popravil violinski -- 13.10.2006 23:10:45 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 823
14.10.2006 8:40:51   
Tiamo
Jutro, današnja noč je bila še kar, spala je do 3:45, potem nekaj jamrala, sem ji dala dudo v usta in je zakričala k nora, sem se v trenutku zbudila, jo vzela iz postelje in jo imela ene 15 min pri nama, kjer je pa tudi ni hotela spat, skoz se je premetavala, pa jamrala, na koncu je že pela in vriskala. Potem jo je očka nesel v posteljico in v trenutkui je zaspala, zdaj še spi. Včeraj je bilo super na predavanjih, ker imamo zanimivo predavanje Psihologija. Gledali smo tudi film o otrok z D.S., katerega sta mati in oče dala na plastično operacijo obraza, da so mu obraz popravili, da ni več zgledal, kot otrok z D.S. Seveda je okolica pritiskala na starša zakaj plastične, otroku se je še vedno poznala bolezen po operaciji, iskala sta vse možne potrditve, da sta prav naredila...uglavnem bolezni žal ne moreš premagati z nobeno od znanstvenih metod..predavanje je potekalo tako, da smo diskutirali o psihološkem vidiku na to, sem bila kar glasna in sem si nabrala že nekaj črnih pik s strani sošolcev, ker se nisem strinjala z njimi. Profesorca me je pa zagovarjala, tako, da sva bile jaz in profesorca na eni strani, vsi ostali pa na drugi. No se je še kak moški našel, ki je držal z menoj. Uglavnem sem zagovarjala starša, da sta se prav odločila...vsi drugi pa kok je to grdo od njiju, moraš ljubezen dati otroku, veliko potrpljenja...bul šit, to moraš vsem otrokom dajati in ne samo bolanemu, pa imela sta še 3 otroke, kaj pa uni??? Ne bom z vami preveč diskutrirala, naj povem, da izpit zgleda tako, da moraš biti prisoten na vseh predavanjih 80% in potem zagovarjati seminarsko nalogo pred vsemi...kar mi je malo grozno, ampak bom kakšenega takratkega ruknila pa bo, hehehe. Snov za seminarsko imam že v glavi, mi je takoj padla v oči knjiga iz seznama knjig TAKO MAJHEN PA ŽE NERVOZEN..mogoče lahko povežem z Deminimi krči na začetku in njenim jokom. Demi je včeraj očka lepo rihtal, seveda mu je pomagala mami, je bila zelo pridna, dokler nisem jaz prišla domov user posted image  Pol pa skoz za mano, mene je pa zvečer tako glava bolela, da sem mislila, da mi jo bo razneslo, na koncu sem šla še dvakrat bruhat, čeprav nisem jedla od 13. Zaspala sem kot top, zdajle sem pa kot da bi imela mačka. Bomo šli v zdaj v Lekarno po Plivadon za glavo. Verjetno sem bila tok zmatrana od vsega tedna, da sem bruhala... Zdaj se naša dama prebuja...

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 824
14.10.2006 14:04:32   
Jessy
Pa sem spet tu!

Danes sem bila deležna doooolgega spanja. Zvečer sem zaspala sredi filma Talec, ki je bil na POPu (zato mi pravkar možiček pripravlja film, da ga bom pogledala še 1x, ker ga ima k sreči posnetega). Ob 23h me je zbudil in sem se samo v posteljo premaknila in spala naprej do 9h, ko se je oglasila Neja. Je bila ponoči izredno pridna in je spala celo noč brez hranjenja.
Ob 10h sva že bili zunaj, kjer sva se sprehajali kar lep čas. Vmes smo se dobile še s sestro, tako da je Neja imela družbo, ker sta s Timom lahko hodila naokrog, ko sva midve srkali kavico. Domov sva prišli šele ob 12.30. Za Nejo sem že imela kuhano kosilo, tako da je ona ob 13h že lahko šla spat, za naju pa sem pripravila torteline z gorgonzolo, za kar sem se zamudila le 10 minut.
Zdaj pa Neja še spi, jaz grem pa film do konca pogledat!
Popoldne pa s soncem bolj slabo kaže, a bomo kljub temu šli na sprehod.

Tia, to, da so starši dali otroka z D.S. na operacijo, se meni zdi totalni absurd. Ubogi otročiček! Namesto, da bi ga sprejeli takega, kot je, so ga po nepotrebnem mučili, saj so mu zadejali le kup bolečin, ki jih revček še razume ne. Mislim, kaj vse si starši ne izmislijo!

No, grem zdaj!
čau

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Top ideje za otroško silvestrovanje
Silvestrovo je tisti poseben čas v letu, ki si ga otroci zapomnijo za vse življenje. Zato svojim otrokom pričarajte otro...
Novoletni prazniki – za skrb in za veselje
Nekoč so bila darilca predvsem praktična in smo jih hitro ter preprosto pripravili: za otroke, domače in prijatelje neka...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?