violinski
|
Živ! Bom probala čimveč v najkrajšem možnem času napisat , dobro, da hitro tipkam. Tia, fajn za faks, ampak to s službo je pa jako sranje. Meni, najhuje, kar se mi ta trenutek obeta je, da bomo delali dve soboti 'na probo' zaradi EUR, 30.12. ves dan, 31.12. smo sicer fraj, ampak bomo 1.1. ob 8h spet tle viseli. in 2.1. ravno tako. K sreči gre samo za krizno obdobje in ni vedno tako. Urnik dela imam drugače popolnoma enak kot moj mož, ki dela v javni upravi. Haha, je pa res hecno, ko praviš, da si čisto predstavljaš, kako govorimo, ko nas bereš - tudi jaz to počnem. Še najbolj se zabavam pri Štajerkah, ko kakšno svojo 'toto štojersko' zapišejo. To mi je ful všeč. Vidim, da vsi naši otroci cedijo z vseh odprtin, tudi Aljoša je bil poln sluzi, ampak ker je bila sama sluz, nič bolezenskega, nobenega znaka vročine, super pljuča in vse, ga je prejšnji teden P vseeno cepila. Včeraj je imel, kot pravi Tia, tudi on vnete učke, zato ker ga šmrkelj v nosu moti in se podrgne in pol še na učke prenese. Danes zjutraj je bilo že bolje. O šmrkljih pa so meni povedali tole: ko je še prozorno ni še nujno kužno in je prehlad mogoče preprečit s pihanjem in čiščenjem s fiziološko (Aljoša že kaže svojo trmo in noče pihat v robček, če mu ga dava jaz ali mož, samo če mu da kdo drug). Ko je zelen, je najbolj kužen, ampak tkole, sluzasto zelen. Čistit s fiziološko. Ko je gosto zelen, se že suši in je treba samo pazit, da se ne vrne nazaj na sluzasto zeleno in je treba čistit s fiziološko. Včeraj pa sem na strani od ene farmacevtske družbe videla eno stvar po imenu Nisita ali nekaj takega (je fiziološka raztopina) in v navodilih piše, da je dobro, da se vso zimo šprica v nos, da se ohranja vlažna sluznica. Če potegnem črto - nič ni treba vedet, kakšne barve je šmrkelj, čim se pojavi izcedek iz nosa je treba špricat (Tia, če boste čakali popolno zdravje za cepljenje, je mogoče, da bo cepljena šele enkrat aprila - zima je taka, da so nonstop sluzasti, še huje je potem, ko se na ful kuri). Aja, pri nas so tudi včeraj nežno zakurili, toliko, da ni bilo treba več v otroški sobi kaloriferja zagnat, ki sem ga dve noči prej. Mi fleke, ki jih dobi po licih Lana pozimi (začne se zaradi vetra, potem pa ona nese z rokami vse možne svinjarije gor) mažemo kar s Tea tree kremo od JUST (boste rekle, da delam malo preveč reklame, če sem mogoče zastopnica - nisem, znam pa prepoznat dobro kremo, ko vidim, da nuca), ker je malenkost antiseptična ji toliko bolj zaupam. Ali pa ognjičeva, obe sta za te stvari, le da jaz ognjičeve ne poznam toliko, ker je nimam. Za slabo spanje vam nič ne zavidam (smo imeli očitno dovolj vstajanja ponoči za Lano), pri nas se zdejle Aljoša res kakšenkrat zbudi, če zgubi dudo, ampak včasih jo sam najde, včasih je pa 'ogenj v strehi'. Kar me sedaj moti je, da se oba zbudita par minut pred šesto (preden bi se jaz zbudila), namesto da bi potegnila spanje do 6:30, ko imam naračunan čas, da morata onadva vstat. Pol naju pa motita, ko se midva pripravljava . Petri, drži se, sem prepričana, da bo kmalu spet v redu, vem pa, da je zate to zelo izčrpujoče. Ste poskusili tako, da bi tvoj mož vzel bolniško in bil malo z vama doma? Če se za to odločiš, bodi previdna, ker ko si na porodniški za drugega otroka (sicer ti še nisi) tvojemu možu ne morejo odobriti bolniške za prvega otroka, lahko pa vzame nego za družinskega člana (zate), v trajanju največ 7 dni letno, vendar le, če ima kakšnega pametnega osebnega zdravnika. Druga možnost je, da dobi bolniško nase, kar je pa spet odvisno od njegovega osebnega zdravnika. Tea, si v službi? Pomeni, da si bila v LJ prejšnji teden? Joj, jaz sem imela prejšnji teden tako gužvo, da tudi če bi hotela, se ne bi mogle srečat. Čestitam za izpit in za diplomo in držim pesti, da ti kmalu uspe!!! Še tebi recept za zamašen nosek: nafilaj z fiziološko. Naši otroci so dovolj stari, da tudi že dobijo eno kapljico Operila P (pediatrični) v vsako nosnico. To lahko zdrži pol noči, mislim, da več ne. Mi se poslužujemo ene stvari, ki se ji reče 'Gel za nos za otroke'. Je taka nežna mentica. Zvečer našpricamo fiziološko v nos, malo obrišemo, popihamo, kolikor se da. Namažemo vsako nosnico s tem gelom in hrbet in podplate s kremo materine dušice. Aja, pri kopanju pa nakapamo v tuš ene 10 kapljic Olja 31. To je en tak koktajl, ki se ga poslužujemo in deluje za ene 80%. Če so vprašanje še zobje, potem pa še izdatno namažemo dlesni s tistim gelom Teejel. Pozabila sem: včeraj si je Aljoša v vrtcu razbil ustnico. Zdaj ima zatečeno ko kak boksar. Potiskal je traktor ali kamion (saj veste: brrrrrrrr!!!!!) in mu je kamion ušel spod rok, pa ga prevrnil, da je padel na nekaj, morda celo na tla in si totalno odrgnil ustnico. Jasno, da se je drl ko jesihar, potem, ko je prišel mož ponj v vrtec pa še enkrat zacmauhal, ker mu je hotel povedat 'a veeeeš, kaj se je meeeeni danes zgodiiiiiiloooooo?'... Drugače je v vrtcu v redu, jé normalno, edino pije sigurno premalo, ker bi rad pil vodo, pa mora cukat tisti njihov grozni čaj. Ne vem kaj imajo v tem vrtcu proti vodi. Z Lano smo imeli isto. Ko je prišla iz vrtca se je najprej napila vode, šele potem je začela funkcionirat. Joj, sem že cel spis napisala - moram odpret svoj Blog, skrajni čas je že , da me boste kar tam brale!!! (ne, sej v resnici ga ne bom).
|