Jessy
|
Evo, pa sem dočakala petek!!! Se mi po eni strani kar dopade, da je dež, da bomo malce lenarili doma. Se je mama najavila na obisk, kar mi bo ustrezalo, da bom lahko skočila v knjižnico po eno knjigo, ki sem jo dala učencem za domače branje, pa v torek pišemo, jaz pa še brez knjige, ker je preveliko povpraševanje po njej. Sem se spomnila na svoja šolska leta, ko sem tudi vse delala ta zadnji moment. Violinski, morem čist malčk pokomentirat tvoj nasvet, da naj malce izprežem konje, da sem tudi mama, pa žena in ne samo učiteljica. Še kako imaš prav! Z veseljem bi vse vrgla v en kot za par dni, ampak na žalost ne smem. Nikakor si ne smem privoščiti, da pridem v službo brez materiala za raziskovalno delo, brez učnih listov in še česa. Edino, kar si lahko privoščim je to, da zvezke pregledujem 1 teden, prav tako popravljam kontrolke - točno to delam. Že od ponedeljka imam doma zvezke, da pregledam nareke, pa kontrolk od naravoslovja tudi še nisem pregledala. Evo, tako zgleda to naše delo v devetletki. V osemletki je vseeno bilo mnogo lažje za nas....zdaj pa je kup raziskovanja in terenskega dela, kjer pa moreš res biti v nulo pripravljen, pa še material je treba pripravljat.... Saj bi bilo lažje, ko bi moj prišel kaj prej iz službe, tako pa hodi ob 18.30 in lahko Nejo prevzame le za tisto urco in pol, kar pa meni ne pove dosti. Če bi bil prej doma, bi lahko medtem že kaj naredila, tako pa ne morem. Za povrhu vsega sem pa še full žalostna, ker imamo tako zanemarjeno stanovanje. Sploh ni več časa za pospravljanje. Pa ne bom dolgovezila....bo že bolje!!! Tudi jaz sem pokukala v sličice hišic! Lahko obe samo pohvalim! Lepe hiše imate!!!! Ja, surfinije so pa res hvaležne, vendar le tistim, ki jih pridno zalivajo. Jaz sem za zalivanje premalo vestna, zato so večkrat povešene in žejne. Pa uši jih čist preveč rade napadejo! Tia, a veš, da sem se tudi jaz že spraševala, zakaj neki Demi tako kašlja!?!? Morda bo res kriv suh zrak! Mi imamo 11 zob. Še vedno čakamo eno štirico (o njej ne duha ne sluha) in vse trojke. Ko bodo, bodo! Pri govorjenju smo pa na zlogih skoraj povsod. Vse je na BA, MA, MO, PA... edino mama, ata, nono in nona lepo reče v celi besedi tako kot je treba. Se pa vseeno zelo dobro razumemo, saj čist vemo, kaj pomeni določen zlog, ki ga omenja. Aja...pa bonbon reče bobon. Ma, važno, da se razumemo. Zadnjič ste govorile o žabicah. Jaz sem Neji ta teden ene 3x oblekla ta tanke žabice, v bistvu so 60 denske najlonke, ker je bilo res hladno, pa še bolj tanke hlače je imela oblečene, tako da smo jih kar oblekli. Prav tako imamo 2 dolga rokava + termo velur za ven. Enkrat smo ji že kapo dali, ker je bilo strupeno mrzlo, ko je pihalo, drugače pa prakticiramo trak. Glede poroda in epiduralne, tudi jaz ne razumem ljudi, zakaj ne izkoristijo to možnost, če jim naprimer 40 jurjev ni težko dati od sebe. Nekateri si res ne morejo privoščiti tega plačila - ok, to razumem. Nikakor pa ne razumem tistih, ki jim 40 jurjev ne pomeni veliko, oz. si to lahko privoščijo, da vseeno vstrajajo pri porodih brez anestetikov, oz. EA. Jaz vem, da če bom še kdaj noseča (upam, da bom ), pa da bo šlo vse vredu, da ne bo treba imeti CR, bom definitivno imela EA! Mi na kraj pameti ne pade, da tega ne bi izkoristila, ko pa imamo to možnost! Bi že ta prvič, če bi tako rodila....no, sem pa CR imela z spinalnim blokom. A sem zadosti naložila? Mislim, da sem in da je čas, da grem posodo zložiti iz stroja, da ta umazano naložim...aha..pa eden se je pravkar oglasil....očitno smo naspani! AKCIJAAAAA!
|