Jessy
|
Tudi danes ste za pohvaliti! Nanka, jaz sem sposobna pisat o svoji službi v nedogled! Ne vem, če ste me pripravljene tolk poslušat! Danes je zame prav fajn dan. V šoli je moja včerajšnja grožnja očitno zalegla, saj so bili danes pridni kot miši. Ko sem zjutraj vstopila v razred, so lepo TIHO sedeli in bili pripravljeni na pouk (to sem težila iz dneva v dan, da tako mora biti, pa skoraj nikoli ni bilo). Prvi dve uri so pri likovni v normalnem hrupu (likovni pač ne more potekati brez klepetanja, to vem še iz svojih šolskih dni) in tudi delali so z vso vnemo! Po malici sem jih vprašala (so spet vsi tiho čakali na svojih mestih in bili pripravljeni za uro), če je kaj narobe z njimi, če se je slučajno kaj zgodilo (to mi res ni bilo več "normalno" zanje)? So me začudeno pogledali in rekli, da ni nič narobe. In smo delali naprej. Ko smo šli pri športni ven, na stadion, so se sami med seboj poštimali in si ukazovali, da naj se postavijo v vrsto in utihnejo (tisti, ki so bili včerej najbolj aktivni, so bili danes ta glavni ki so jih krotili ) in tam so mi delali res maksimalno! Pri zadnji uri, so pa spet full delali in bili pridni! Tako sem jih ob koncu dne pohvalila in jim za nagrado dala bonbone - so bili full veseli! Upam, da bo tudi naslednji teden tako fajn! Zdaj pa še ena današnja taktika, ki morda pride kateri od učiteljic za prav (al pa tudi mamicam, nikol se ne ve). Kljub vsem zgoraj naštetim pohvalam, pa sem mogla tudi malce pograjati. V razredu imam enga fanta, ki je bolj zahteven od ostalih (vedenjske in učne težave), pa je na stadionu malce ponagajal sošolki tako, da ji je pesek dal za majico, potem pa drgnil po hrbtu. V glavnem...ko smo prišli v razred, sem tega fanta vprašala, če mu je všeč, če ga jaz oštevam. Pa me butasto gleda in pravi, da mu ni všeč. Itak, da mu ni! Komu pa je? No....potem mu pa rečem, da sem dobila občutek, da mu je pa to všeč. Pa me spet butasto gleda (po moje je mislil, da se mi je odfecljalo) in ponovi, da mu ni všeč in vpraša, da zakaj imam tak občutek. Pol sem mu pa rekla, da zato, ker vsak dan nekaj ušpiči, kar posledično pomeni, da ga morem okregat. Pa me čukasto gleda, ker mu ni jasno, zakaj bo danes okregan, ker pa on ni nič danes ušpičil. Zato mu osvežim spomin, kaj je počel na stadionu - mu hitro postane jasno, o čem govorim. Pol ga vprašam, če bi njemu bilo všeč, če bi ga ta punca s peskom po hrbtu drgnila in mu pesek dajala za majico. Tako sva prišla do zaključka: NE STORI DRUGEMU TISTO, KAR NE ŽELIŠ, DA BI DRUGI STORILI TEBI! Je fant rekel, da se bo potrudil, da ne bo več nagajal, da tako meni ne bo treba vsak dan posebej njemu težit! Sicer v to močno dvomim, ampak, če bo minil že 1 sam dan, da ga ne bom opozorila za kakšno neumnost, bo veliko! A je bilo dovolj šole? Kety, a veš, da sem prej imela v mislih, da ti omenim, da je z današnjim dnem nastopil vikend in da nas obveščaj o morebitni ....pol pa vidim, da si jo že dobila! Ti, šment! Pa več sreče prihodnjič. November je bil naš mesec! Morda bo tudi letos obrodil sadove! A veš, da če je trgovina samo do takrat odprta, pol očitno ne bomo šli vanjo, saj moj ob sobotah dela do 13h, pa predno je doma je ura 13.30, pol da pojemo in se zrihtamo, je ura že 15. Do Vrhnike imamo pa še cca pol ure. Bomo vidli, no, ko se bomo mimo peljali! Moj seznam tudi ni tak, kot bi ga želela. Torej... Od 29.7.2005, pa do danes, sem: - šla na novoletno zabavo s sodelavci (a to šteje?)
- ene 3x bila pri frizerju, da sem postrigla š**** in obnovila pramenčke
- Kupila sem si 2 puloverja, 3 modrčke, 2 spodnji majici - vse prek Quelle, ker vzame najmanj časa (to mi je častil - dobrih 17 jurjev)
- kupila sem si 1 poletne dolge hlače in japonke
- kupila sem si 2 kapri hlače in 3 kratke majice
- kupila sem si 1 čevlje
- za 5 dni sem šla v šolo v naravi (a to šteje??? )
- en večer sem šla na zabavo s skupino s katerimi smo bili v šoli v naravi
- na pijačo sem šla večkrat, vendar nikoli brez Neje
Po moje je to to! Saj navsezadnje niti ni tako slabo, kot sem sprva mislila. Bi pa lahko bilo boljše, ja! Glede žab...jaz sem ji oblekla žabe le 2x. Enkrat takrat, ko smo imeli piknik na 1 000 m nadmorske višine, pa zadnji vikend, ko smo šli kropit in sem ji oblekla oblekco. Drugače pa jih še nisem dala gor, ker za po stanovanju so dovolj ene hlače, če greva pa ven, pa pogledam, da če je hladno, da ji oblečem kakšne debelejše hlače. Tudi že žametne smo nosili. Na glavo ji nisem dala še ničesar, čeprav sem že videla, da so nosili trakove. Se kar bojim, kako bo, ko bo treba dat kaj na glavo, ker takoj začne vleči dol. Zagotovo bo pa kmalu treba začet z žabami. Ko gre sonce zadaj, je v trenutku fajn mrzlo. Ery, a v torek greš? Bom mislila nate! Glej se, da mi pošlješ kak SMS, ko boš lahko, da sporočiš, kako je s tabo! OK? Bomo držale pesti! Ej, Kety, saj vem, da se mi boš smejala, ampak jaz res ne vem, kaj so to "hotkice"! Se pozna, da sem 60 km stran od Ljubljane! Še nikol nisem slišala za to besedo. Tako na pamet bi rekla, da so kake hot spodnje hlačke. Kolk sem falila? Tia, a veš, da sem kar debelo pogledala, ko sem vidla, da hodijo v vrtcu spat ob 10h. Ko sem jaz delala med počitnicami v vrtcu, so hodili spat po kosilu, torej ob 12h. Spali so pa različno dolgo, nekatere smo tudi budili ob 14h, ko so starši začeli hoditi po njih. Zdaj pa grem in se zleknem na kavč! Popoldne pa na sonček! JUPIIIII!
|