|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: AVGUST 2005
2.10.2006 22:00:49   
Jessy
Ja, tako me je prej presenetila Neja. Ravno, ko sem se lotila tipkanja, se je oglasila. Po moje prav čuti, kdaj se usedem za računalnik! user posted image

Smo pa še vedno prehlajeni - kašljamo, kihamo in smrkamo. Čez dan sicer zakašlja le kakih 20x, ko pa zakašlja, se sliši, kako se ji "trga" v pljučih. Smrkamo bolj vodeno in prozorno. Sem šla v lekarno po fiziološko v razpršilu, pa sva se kar fajn namučila, da sva ji vpihnila nekaj fiziološke. Prej smo prakticirali z brizgalko, ampak ker smo ogromno fiziološke stran vrgli, ker ji je pretekel rok trajanja, smo se tokrat odločili za drugo, manjšo varianto.
Malce sem razmišljala, če ne bi bilo slabo se it pokazat k zdravniku. Če pa še bolj razmislim, pol me pa nima, da bi šla, ker mislim, da ji ni sile in bi se šli k zdravniku le obrniti. Bom vidla, če se ji bo stanje kaj slabšalo.

Kot sem že omenila, smo ji dali v roke vilice in zdaj sama prakticira hranjenje. Pri večerji (pečeno vmešano jajce) se je izkazalo, da če ne bo sama jedla, da sploh ne bo jedla. Sva se čudila, zakaj neki noče jesti, potem se je pa zadeve sama lotila, pa je zmazala cel jajček. user posted image

Ok! Toliko od mene! Grem še malce pred TV, ker sem zadnji 2 uri delala za šolo!
nočko

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 701
3.10.2006 8:12:56   
Tiamo
Jutro,

jaz že v polnem zagonu, vidim da bomo kmalu vse...edino nanka se nekja izmotava user posted image

jessy jaz na tvojem mestu nebi peljala Neje k zdravniku, ji pa res redno čisti nosek in pazi na dihanje. V spanju mora imeti tja do 30 vdihov. Pa hropet ne sme. Če kašlja je verjetno uredu, ker se izkašljuje...Demi takrat k sva dobile Ventolin ni kašljala, zdaj smo jo naučili.

Včeraj me je klicala vgojiteljica in povedala, da je Demi zelo pridna, ednino hrana ji še ne gre v slast. So ji pa spodnje trojke prebile dlesni, tako da tudi zaradi tega ni ješča. Vzgojiteljica je rekla, da je Demi ful faca, govori k strgan doktar, pleše, vse pokaže,..uglavnem se vidi, da je pred vsemi v motoriki in vsem. Spala je 2 uri, kar sem včeraj samo znorela in jim bom danes ali v petek povedala, Demi niso preoblekli oz. ji niso zamenjali plenice. se pravi je bila v eni in isti plenici od 6 zjutraj pa do 13 ko jo je babica prišla iskat. seveda je bila premočena čez hlače. Je pa vzgojiteljica babici dala svežo plenico in ji rekla, da je zaspalapredno so jo lahko preoblekli. Bomo danes videli kaj bo! Še dobro, da majo tam huginske, jaz imam pa pamperske, da takoj babica opazi, da je v stari plenici. Pa sem hotela iti po potrdilo k zdravniku, da naj v vrtcu uporabljajo tudi pamperske. Aja, če v vrtec prineseš potrdilo, da je otrok alergičen na druge plenice, uporabljajo pamperske.

sjug, a ti si pa na zdravi hrani? Bi šla z mojo sodelavko skupaj, ona je na presni. Zdaj je nehala tudi kozji sir jest.

Violinski, a Aljoša nič ne joka k ga pustiš v vrtcu?

grem delat

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 702
3.10.2006 8:30:10   
ery
Obup... kaj naredit... S fantom imava 14 mesecev staro Niko, živimo pri mojih starših oz. v zg.štuku v hiši. Kaj se to dogaja zadnje čase, nimam pojma, samo najreje bi šla. Res šla, nekam živet zase. To ni več normalno, da se starši v VSE, ampak res v VSE vtikajo. 3 tedne nazaj se je moj skregal z atijem, ker je moj ati prinorel sredi noči v naše stanovanje, ker je pač slišal neko vpitje. Ja, midva sva se neki kregala, pa še user posted image  se je jokala, moj je bil utrujen in ...ma to bi midva res sama rešila, ne pa da se vmeša ati. In kaj je iz tega sledilo. Moj mu je lepo rekel, naj gre dol, ati pa, da ga ne bo iz njegove bajte podil... Groza! Opremila sva pa vse midva!!!!
No sedaj so moj dragi in starši brez besed. In ati meni govori, če bo hodil mimo njega, naj gre kar iz bajte, da tega ne bo gledal. Po eni strani, razumem, mi je hudo, po drugi strani pa, kaj se majo naši za vtikat??!!

No da ne omenjam včeraj oz.danes ponoči. Je hčerkica že spala, se zbudi, in skos se ji je kupček podiral... Zgleda, da jo je trebušček bolel. Je jokal, potem je vse pobruhala, moj jo je miril, jaz sem se umaknila, da sta bila sama, ker je bil še bolj jok, če sem bila zraven. Moj jo je preoblekel, in prav tako posteljo, skratka, vse ok. Ampak user posted image je jokala takoj, ko si jo položil v posteljico in ugasnil luč. Tako sta se z njenim očijem igrala še kako uro, da se je umirila, pobruhala je itak vse...Tudi potem je težko zaspala, ampak ji je potem rekel, da je tega dovolj in je treba spat, in je potem zaspala.

Ob 4h pa jaz auf, ker se je spet neki zvijala in jokala, skratka je bila pestra noč.

Zjutraj grem v službo in moja mami pravi, da nikjer ni tako kot pri nas. Skratka je rekla: Ja spet se je N.jokala...Jaz:ja in? Ona: ati je hotu gor pridt, pa sem ga ustavlala, dost mam tega.. Jaz:Jaz mam tud dost, da je skos eno vtikanje v vse...

Joj sem se zdej razpisala. Brez zamere. No zdej me pa mami kliče, da je ati hotu gor pridt, ker je slišal mojega vpit. Halooooo????? pa tud če bi vpil, se njega ne tiče. Je tako? in reče naj mislim s svojo glavo. ma ne morem več, sem ji samo prekinila. res ne morem, samo še na jok mi gre... Vmešavanje je pa vse, če grem v mesto, zakaj grem, če je to in ono..

res je, da je včasih moj malo preveč agresiven in živčen, ampak tak je, ne bo se spremenil... In po moje, če bi bili na svoje, bi blo res fajn. ker kregava se samo zaradi naših. OBUP!

Ali kdo ve za kakšno bajtico majhno na vasi? user posted image

Še enkrat brez zamere ker sem napisala k avgustovkam, ampak nekako spadam sem user posted image

lp, ery

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 703
3.10.2006 9:07:37   
Tiamo
ery prav hudo mi je, da tole tvoje sporočilo berem...tudi vidim, da si čist ob živce, ker je čist zmešano zapisano ali se samo meni zdi?

Uglavnem je čist vseeno kako je napisano, važno je razbrati tvoj problem. Za Kranj nič ne vem, lahko pa vprašam od moje prijateljice mamo ki oddaja hiško v Lj blizu Kety?

ery vedi, da si ti bila enkrat taka mala punčka, kot je Nika in tvoja starša, ki sta vama/vam dala streho nad glavo se po njunem mnenju morata oz. sta se dolžna potegnit oz. vmešavat v vajine zadeve. S pogovorom verjetno ne boste nikamor prišli!! Vedi pa da si ti tista, ki lahko naredi mir. Zavzemi se za svojega partnerja in ne za starše, drži z njem, ker on bo prebil s teboj dolga leta verjetno do starosti. Starši so svojo nalogo že opravili (čeprav oni menijo da je še niso). Tako, partnerju moraš biti v podporo, držita skupaj, naj ti pove kaj ga moti in to povej svojim staršem....pa ne gre za materialne stvari, pa kaj pol za pohištvo... če ne boš držala s patnerjem bo med vama nastala velika luknja in bog ne daj, da se bi razšla zdaj k imata en zakladek.

Tako, pogovori se s starši in mogoče bi bilo res dobro, da bi šli za kak let stran, da se zadeve ohladijo.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 704
3.10.2006 9:18:11   
nanka
Dobro jutro,

Ery, se čisto strinjam z Tio, ne pusti se staršem in podpri partnerja. Pri nas smo vmešavanje tašče rešili tako, da sva zalila plato in zaprla dostop iz zgornjega v spodnje nadstropje. Zunaj sva si naredila svoj vhod in to na drugi starni, ki ga imata tašča in tast. Od takrat naprej je bil pri hiši mir. Nič več se ne sliši dol k njima, če pa hočeta priti k nam, morata pa iz hiše in okoli hiše k našemu vhodu. Probajta z partnerjem tako rešit, če pa ne gre pa vama ne preostane drugega kot da se preselita. Ne pustita se staršem, držita skupaj pa bo.

Sjug, glede vozička ti nimam kaj svetovati, ker ne poznam nobenega, ki bi ga imel. A si poskusila na bolhi? Tam prodajajo kar veliko vozičkov, mogoče pa ga ima kdo?

Petri, kako si, se zadnje čase bolj malo javljaš. Še malo pa bo detece tu. Kdaj imaš rok?

Violinski, ti začneš pa v petek v novi službi, a je tako? No veliko sreče.

Pri nas pa vse kaže, da bo Zoja končno dobila svoj tretji zobek in to bo desna spodnja dvojka. Ga že vidimo, samo dlesni še ni prebil. Zgoraj ni pa še nič, je še vedno brezzoba. Upam, da bo več pojedla, ko dobi še zgornje zobke.

Zdaj uživa v risankah, čez pol ure pa se bova odpravili na sprehod.

Lep dan še naprej

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 705
3.10.2006 9:35:00   
Tiamo
ery pa še to sem hotela napisati, pa so me zmotili....

tudi jaz sem imela z očetom težave, ko se je Demi rodila. Iskala sem vse mogoče vzroke zakaj sem bila tok izčrpana in skor padla v depresijo pri Deminih krčih...seveda so bili potem vsi pametni, najbolj pa moj oče, da mi moj partner nič ne pomaga in ga nikoli ni doma in sem skoz sama. Res je imel malo prav, sem tudi jamrala takrat na RR, da sem za vse sama. Ampak tudi moj partner je pač odražal tako, da ga ni bilo domov, svojo žalost in zmedo pri Deminem celodnevem in nočnem joku. Potem sem pa, se spomnim, 3 ure meditirala na balkonu s škatljo cigaretov, in prišla do zaključka, da če se bom pustila vsem (predvsem očetu), bom izgubila partnerja, ker ni tudi on ni več prenesel pritiska, da mu skoz govorijo pejt domov, zakaj ne pospravljaš, zakaj ne previjaš, poglej kakšna je tvoja, čist posušena.....no in potem sem lepo očetu povedala, da je to moje življenje, naredila si bom takega kot mi ustreza, da se naj ne vtikuje (vem, da mi je bilo prav vroče v glavi, ko sem mu to govoril). Kako je sprejel? sej se ne vtikujem toliko! No prav, se pa ne bom več. Potem je mogoče kak mesec držal surlo, zdaj smo najboljši prijatelji in še vedno mu kdja pojamram in mi da kak nasvet.

Tudi nankin predlog je zelo dober, kaj meniš?

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 706
3.10.2006 9:56:31   
ery
Hm, Tia in Nanka... Hvala., res! Tole s plato ne bo šlo, res ne. uf, da bi se kaj na njegovi hiši delalo..To pa ne.
Tia, js sem tud čisto suha, in mojega tudi ni doma, ker skos dela, naj dela... Če hoče..in isto poslušam, kot si ti. Ampak pri meni ne zaleže. A veš kolikokrat sem jima že rekla, pa ne zaleže, ja mogoče za 2 dni, potem pa spet in spet. Pa vse sprašuje, če sem Niki dala to, da bi blo boljš ono, pa kapo ji daj gor, pa kje je tvoj, pa nič več ne naredi okrog hiše (Zdaj sploh noče, ker je ati rekel, da je njegova bajta)...

tako je to..

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 707
3.10.2006 10:47:41   
nanka
Ery, tudi pri nas je bilo hudo, ko sva začela preurejati in je bilo kar nekaj hudih besed. Pa sta se sprijaznila, ker drugače bi mi odšli. Je bilo nekaj časa hudo, potem sta se pač sprijaznila. Pa smo začeli prekopavati vrt z bagerjem, pa je bilo spet hudo. Pa kaj, danes po 10 letih pravi, da tako lepo kot je zdaj ni bilo nikoli.

Če imaš varianto, zakleni tista vrata, ki vodijo v vaše nadstropje. Če ne gre, jih pa vzidajta takoj na začetku vašega stanovanja. Če ne bosta, pa zaklenita vrata od spalnice in ko bo hotel kdo noter pač ne bo šlo. Obvezno pa se vsi štirje vsedite za mizo in pogovorite, drugače boš imela probleme s partnerjem. Ne takoj, čez nekaj časa pa mu bo filem počil in vaju bo zapustil, ker takšno življenje ni nič vredno. Vem, ker sem bila sama na tem. Sem mu povedala ali bomo naredili svoj vhod ali pa selitev. Ker bo dobil kmetijo selitev ni prišla v poštev. Sem pa zato dobila svoj vhod in ljubi mir. Zdaj hodita tast in tašča k meni na kosilo v soboto in nedeljo in se imamo prav krasno. Prvih pet let pa sem bila zrela za v polje, resno, ko pa mi je počil film, so se pa stvari obrnile na bolje.

< Sporočilo je popravil nanka -- 3.10.2006 10:50:24 >

(odgovor članu ery)
Neposredna povezava do sporočila: 708
3.10.2006 12:03:38   
Tiamo
ery, res naredi tako, kot ti svetuje nanka...zagrozi jima s selitvijo! Pa boš videla kaj bodo na to rekli!

tvojega čist razumem, da noče nič narediti, zakaj bi če takoj dobi vse pod nos, da ni nič njegovega... Pazi tudi nase, da ne boš padla v depresijo, ker to vodi tebe tja. Si med dvema ognjema, če se ne motim in se ne moreš odločiti kje bi bila, a ne? Starše imaš rada, kot tudi svojega fanta...samo fantu je čažje kaj zabrusti nazaj kot staršem. Si se vprašala mogoče zakaj took dela? Mogoče lih zaradi situacije doma. Mogoče bi bil več doma, če bi bili z njim prijazni...to je beg pred resničnostjo. glede pametovanja oblačenja in kaj si Niki vse dala, ti predlagam da govoriš, samo jajaja in še enkrat ja!

Zdajle k je grozno ti predlagam, da zaenkrat se nič ne pogovarjate...lepo svojemu reči, če lahko pride prej domov, se oblecite in pojdite ven do večera...pa potem doma samo spat. Pa se sprehajajte, pejte ven jest, pejte gledat izložbe, pejte skupaj na pijačo in se veliko pogovarjata o tej zadevi, ti mu izpovej kaj misliš, in verjetno bo tudi on tebi povedal kaj on misli. Tako bosta rešila situacijo

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 709
3.10.2006 13:28:03   
violinski
Lepo pozdravljene!

Kar v duši me stiska, ko berem eryine težave, meni je vse to tako blizu a vendar tako daleč - jaz živim že dolgo na svojem in se držim tistega 'mama in tašča ne smeta živeti tako blizu, da bi lahko prišli v copatih na obisk'. Vsa ta leta me obremenjuje kredit, polovico let sva živela samo na moji plači, ker je mož še študiral, vedno berete, kako je pri meni majhno, ... pa vendar je vse samo moje.

Točno vem, če bi bila v takih situacijah, kot si ti, ery in je bila nanka, bi se meni dogajalo isto. In ravno tako ne bi znala kar naravnost povedat, da je moje življenje moje. Saj še sedaj, ko se poskušajo vtaknit v kaj, kar se jim ne bi bilo treba (vsi štirje najini starši), si komajda upam povedat, da bom naredila, tako kot se meni zdi prav. Potem se pa čudijo, kako to, da sem nekaj naredila, ne da bi prej povedala, da bom. Pa še me potem peče vest. Se spomniš, Tia, ko sem v še porodnišnici jokala, ker me niso znali pustiti na miru? In to je bilo vse v vidiku 'SAJ VAM HOČEMO SAMO POMAGAT'. Hvala, ni treba. Če bomo kaj rabili, bomo vprašali - to je najtežje reči, pa vendar je samo to tisto, kar morajo slišati. Vedno sem razmišljala - raje bi bila čisto plonk in v podnajemu, kot v isti hiši/stanovanju z mojimi ali njegovimi starši. Ker so preveč dobri.

Ery, če tvoj oče vidi hišo kot na 'njegovo' in ne vidi, da je hiša tudi 'vaša', mu povej, da v 'njegovi' hiši pa ti ne bi več živela, ker nisi več stara deset let. Saj vem, kako ljudje gledajo na stvari, ki so jih sami zgradili/kupili, saj sem tudi jaz ljubosumna na svojo lastnino, ampak, če je bila njegova želja, da bi ti ostala za vedno pri njih, bi moral razumeti, da si sedaj del druge družinske celice, ne več njegove.

Zdaj je samo na tebi, da stopiš trdno na tla in poveš, kako morajo stvari stati. In zelo lepo sta povedali Tia in nanka - bodi na strani svojega partnerja in drži z njim. Če te učijo, kako vzgajati (ali obleči) Niko, je pri meni pomagalo tole: "Mami, a so tebe tudi vsi gnjavili, in ti solili pamet, kako naj mene vzgajaš?" Mama je vsa sigurna vase in zadovoljna odgovorila "Ja, seveda so!" In sem ji rekla:" In tebi je to bilo zelo všeč, ane?". Tle se je pogovor končal z vidnim umikom na njeni strani.

Da menjam temo - sjug, moja sestra ima tak voziček, kot ga ti iščeš, ampak žal ga je posodila eni družini, ki imajo enoletno punčko in ga ravno rabijo. Ne vem, bom malo podrezala, da ugotovim, če bodo slučajno prešaltali na kakšno marelo, in če bodo ta voz vračali, ti sporočim!

Tia, Aljoša je jokal v vrcu samo v četrtek, ker je padel, ko se je podil s samokolnico po vrtu, pa ko so šli not, ker je hotel biti še zunaj, včeraj in danes pa prav nič, danes je celo rekla, da nista niti za sekundo rabila dude. Se pa ves čas nekaj reži, meni je prav smešen, ko pridem ponj, ima tak nagajiv nasmešek na ustih od ušesa do ušesa in se drži, kot da bi nekaj pomembnega vedel, za kar je prepričan, da jaz ne vem. user posted image Ma važno, da uživa. Jé tudi, kot da bi bil za to plačan, ga vedno pohvalijo.
No, jutri bo tudi prvič spal tam, to me pa res zanima, kako bo sprejel. Saj videl je že, da gredo otroci spat, kako bo pa on, pa si ne predstavljam.

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 710
3.10.2006 13:44:19   
Tiamo
violinski ja zelo dobro se spomnim, ko si jokala v porodnišnici... ja res je najtežje je povedat, zato sem napisala v zgornjem postu v oklepajih, da mi je bilo vroče v glavi, ko sem mojemu očetu govorila: naj se ne vtika v moje življenje..nevem zakaj je to tako težko naredit, a partnerja lahko vsak trenutek naderem brez slabe vesti. Se pa še vedno zgodi, da mi kdaj oče reče saj si rekla, da naj se ne vtikujem, pa ga vprašam čist kako banalno stvar, kasiram pač nazaj, ker ga boli, da mu je to njegova hčerkica rekla. Itak naši očetje nikoli ne bodo razumeli, da nismo več njihove male punčke in se bo zgodilo tudi nam k imamo punčke in tistim, ki jih boste še imele, da bodo naši partnerji se pravi očetje naših hčera isti, kot so sedaj naši očetje.

ery, upam, da se boš držala našega samo enega nasveta: DRŽI S PARTNERJEM!!!!

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 711
3.10.2006 13:48:16   
Tiamo
violinski, samo aljoša je pa faca..edini k ne joka, ko ga oddaš v vrtcu user posted image  mali genij je! Demi je danes bila zelo pridna, so jo preoblekli in to celo, od plenice, bodija do štumpfov...nisem mislila to, samo plenico..verjeto se je kaj polila.

Je pa danes pojedla 2,5 zrezka, žal je živa mesojedka...kaki župce, meso je prava zadeva...že ve kaj je dobro, hehe.

Grem na kavo (samo iz avtomata), ker bom drugače zaspala.

Sem bila pridna in zamenjala žice na monitorji, ter pokvarjene poravila s pinceto...e zakaj sem delala faksuser posted image . (to sem samo tako napisala, da vidite da sem en fizikalc in da ne jamram zastoj)

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 3.10.2006 13:52:37 >

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 712
3.10.2006 14:39:31   
Kety
Dober dan!

Ery, tvoja situacija mi je znana, le da se je meni to dogajalo pri mojih 18ih letih. Starši me sploh niso razumeli, sploh ne mami. In tako sem se pri 20ih odselila od doma, pri 21ih poročila, naredila 2 faksa in sedaj imamo še našega Timončka. Ko so videli, da nisem kar zabluzila in kljub njihovim nenehnim ponavljanjem, da nisem sposobna, bila uspešna, so se malo umirili. Še vedno nam škriplje, ampak ko se vidimo, se imamo lepo, razen če ne zabredemo v kako debato, ki se tiče ostale družine in fer odnosov. Moja rešitev je bila v tem, da sem se odselila. Takrat sem bila še samska in sem si to lahko privoščila, pri tebi je situacija malo drugačna, ker moraš gledati na svojo družino. Naredi tako, da boste srečni VI! Drži s partnerjem, to je prva!! Ko se boš z njim temeljito pogovorila in se dogovorila kako bosta rešila zadevo, uredi še s svojimi. Verjamem, da je težko, saj jaz še danes ne upam, rečt svojim staršem nič. Razen ko je res hudo in mi poči film, takrat nimam meja. Pa vržem nazaj za vsa leta, pol pa samo gledajo od kje mi vse to prihaja....

Joj, upam, da boste rešili zadevo, ker najbolj žalostno pa je, da so starši krivi, da mladi ne sfurajo zakona. Pol pa sami sebe trkajo po prsih in govorijo, no smo rekli, da ne bo šlo! Kriza, vsaj pri meni bi bilo tako.

Nič, Timon se je zbudil, mu grem dat kosilo, ker mi danes ni hotel jest še nič konkretnega!
Vijolinski in Tia, vajina otroka pa kraljujeta med avgustovčki. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Kety -- 3.10.2006 14:42:20 >

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 713
3.10.2006 14:48:24   
Tiamo
kety, najina otroka z violinskim sta se verjetno že v porodnišnici zmenila, da bosta nekaj posebnega...

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 714
3.10.2006 14:50:46   
Tiamo
še eno vprašanje za Jessy, a ti še hujšaš na RR? In kako napreduje hušanje? ali si že nehala in dosegla željeno težo?

Še 10 min in grem, upam, da ne bo dež, ker nimam dežnika

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 715
3.10.2006 20:06:25   
petri85
Joj punce, sem prišla mal na RR pogledat po dolgem času, pa ugotovim ,da je ena od decembrčic danes že povila fantka!!!! Sem tako šokirana in hkrati srečna, da je z njima vse uredu, da tud pista ne morem!!!!!

LP!

P.S:Se oglasim, ko bom zmožna!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 716
3.10.2006 20:50:33   
Jessy
Ery, hudo mi je, ko berem, kaj se dogaja pri vaši hiši. Vem, da si že večkrat pojamrala, kakšno je stanje, ampak imam občutek, da je z dneva v dan slabše.
Punce pred mano so ti že vse povedale, kaj lahko storiš in mislim, da nekaj od tega boš res morala. Če bi bila sama v tvoji situaciji, bi se zagotovo odločila za SVOJO družino, pa čeprav smo s starši v dobrih odnosih. Jaz si sama gradim svoje življenje in Neja ter mož sta mi na prvem mestu, ampak res na prvem mestu! Zanju bi se bila pripravljena tudi skregat in odditi od doma.
Punce so ti že rekle, da morata vidva držati skupaj!!! Od tega res ne odstopaj in podpri svojega partnerja! Navsezadnje je zdaj v igri tudi Nika, ki pa bo bolj vesela, če bo imela atija in mamico skupaj, kot pa babico in dedka, očija pa ne bo nikjer, mamica bo pa slabe volje, ker se ji je podrl svet.
To so res težke zadeve! Res je lažje govoriti, kot nekaj storiti, ampak mislim, da pri vama res ne bo druge rešitve, kot da se odselita. Kar sta opremljala v "očetovi" hiši, pač pustita tako kot je, pobereta pa lahko pohištvo, kar pa tudi nekaj velja.
Prepričana sem, da ko bodo tvoji videli, da resno mislita it od hiše, da se bosta zamislila nad svojim početjem - morda bo stanje vseeno nespremenjeno.
Res upam, da boste zgladili nesporazume!!! Poročaj!

Tia, jaz se sicer spet nekaj trudim z dieto, ampak tokrat nisem uspešna z njo, saj mi kar ne uspe zvoziti dnevov s tisto hrano, kot je namenjena za tisti dan. Za to je predvsem kriva služba, saj ko pridem domov je ura že 14.30 ali kaj več, potem pa sem omejena s časom za pripravo kosila, saj ga morem skuhat in po možnosti tudi pojesti do takrat, ko se Neja zbudi, kar pa je okrog 15h. Tako mi občutno primanjkuje časa za pripravo kosil, zato skuham kaj takega, ki je hitro narejeno, ampak na žalost je to največkrat tudi izven dovoljenih živil. Pač , tako je! Prej, ko sem bila še doma, mi je stvar dosti bolje šla od rok! Saj, ko se bom malce ujela s to službo, bom morda spet uspešno hujšala. Ne, drugače pa še nisem na željeni teži in mi do tam manjka kar celih 10 kg, če pa še kakih 5 več, pa tudi ne bi bilo slabo, ampak mislim, da do idealne teže res ne bom več prilezla user posted image .

A naj povem, kaj sem danes delala? V šoli sem bila od 7.20 do 13.30. Nato sem šibala (dobesedno šibala) domov in skuhala kosilo. Ob 14.20 sem šibala v trgovino, nato pa nazaj v šolo, kjer sem bila ob 15.30. Ker sem vodja šolske skupnosti, sem danes organizirala delavnice za otroke (danes je dan otroka), tako da sem domov prišla ob 19.10. Sem se že bala, da danes sploh ne bom uspela videti Neje, saj je zjutraj še spala, ko sem šla od doma, popoldne, ko sem bila doma pa je tudi spala. Ker pa gre spat že ob 20h, je vse kazalo, da bo prej zaspala. No, pa mi je le uspelo prišibati do časa domov. In pol naj še kdo reče, da smo učitelji ob 12h že doma user posted image user posted image user posted image  - ga skenslam!!!!

Petri, ti pa kar še drži svojega user posted image  v trebuščku! Nič ga ne pusti prehitro na svet, saj mu je notri dosti lepše!
A si zdaj že prišla k sebi???? user posted image

Grem delat za šolo! Čau bau!

(odgovor članu petri85)
Neposredna povezava do sporočila: 717
3.10.2006 20:59:53   
nanka
Petri, ja lepo čuvaj svoje dete še na toplem, je pa res hitro rodila.

Jessy, kako si pa ti pridna, delaš skoraj vsak večer za šolo, me zanima če Maticeva učiteljica tudi. A si ti od otrok tudi zahtevala, da v šoli sestavijo grafe? ( naši so si morali izmisliti podatke, narisati tri vrste grafov, tortni graf pa sestaviti v excelu), to jim bo tudi ocenila, mislim da pri NIT-u? Drugače pa je Matic že dobil prvo oceno za govorni nastop. A si ti že pričela z ocenjevanjem?

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 718
3.10.2006 22:44:18   
Jessy
O, Nanka, a Matic tudi hodi v 5. razred? Točno to, kar ti omenjaš, smo se mi učili.
Ja, v učnem načrtu piše, da morejo znati narisati grafe (stolpični, vrstični in kolačnik). Pri stolpičnemu in vrstičnemu morejo biti natančno prikazani podatki, medtem ko pri kolačniku (tortni) pa more znati vrisati deleže, pa deleže tudi opisovati z ustreznimi besedi (večina, skoraj vsi, manjšina, tretjina, polovica, četrtina...). Tudi to piše v načrtu, da morejo znati te grafe prikazati tudi na računalniku. Me smo se odločile, da tega od njih ne bomo zahtevale, čeprav naj bi znali. To, da znajo narisati graf, pa zahtevamo. Pa še mnogo drugega znanja okrog grafov.
Tudi z ocenjevanjem sem že začela. Pisali smo matematiko, pri NiT in Družbi pa zaenkrat še ustno sprašujem (družbo pišemo naslednji torek). Na žalost sem podelila zelo slabe ocene. Danes sem bila prav slabe volje, ko sta se mi 2 fanta javila NIT, pa je ta prvi komej spackal za dvojko (pa še to sem mu fejst skozi prste pogledala), ta drugi pa trojko. To je res žalostno, da ko se javijo, da dobijo takšno oceno. Upam, da bodo kmalu ugotovili, da se je stvari res treba naučiti.
Sem pa skoraj prepričana, da tudi vaša učiteljica veliko dela doma, razen, če je že kakšno leto prej učila v istem razredu. Me smo letos prvič v 5. razredu devetletke, tako da je za nas prav vse novo in imamo ogromno dela z raznimi učnimi listi, prosojnicami, delovnimi listi.... Drugo leto bo že bolje! user posted image

Zdaj pa letim pod tuš, pol pa spat, saj morem biti jutri v službi že ob 7h (torej vstanem ob 6h user posted image ).
nočko

p.s. MajaPRO zgleda, da je tudi čisto zatopljena v delo, saj se tudi skoraj ne javlja več. user posted image  Le kje tičiš??? user posted image

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 719
4.10.2006 8:06:53   
Tiamo
Jutro,

ery upam, da si uredu!

Jessy ti imaš pa za jamrat, hehe....moj dan poteka takole, vstanem ob 5.30, popijem kavo (ker brez nje ne morem funkcionirati), se umijem, zrihtam, potem zbudim Demi in ob 6:00 smo že v avtu, 6:10 min smo v vrtcu, ob 6:40 sem v službi, v službi sem od pon do čet do 15, v sredo (danes user posted image ) do 17, edino v petek do 13. Potem grem na avtobus in k babici po Demi, tam sem okoli 15:15, pride po naju očka ob 16 in ob 16:30 smo doma. O kuhanju in pospravljanju ni zdaj v našem domu ne duha ne sluha.

Še Demi je zadnje čase tečna in zaspana že ob 18. Včeraj je zaspala ob 18:15 min. Ponoči mi je skoz nekaj jamrala, tako da sem danes zmatrana in tečna.

Jessy a nisi nekja govorila o energiji, da jo imaš več o si v službi? Nevem, moja energija se je nekje zgubila. Učiteljce imate super delavnik, edino te sestanki in delavnice vam porušijo sistem.

tudi jaz pogrešam Petri, pa majo, pa druge...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 720
4.10.2006 14:25:29   
Jessy
Tia, 5.30? user posted image  Khm....jaz bi izredno trpela, če bi mogla vstajat tako zgodaj. Že, ko morem ob sredah vstati ob 6h, je to zame čist prezgodaj. Raje popoldne dlje delam, pa zjutraj pozneje vstanem. Še dobro, da imam tako službo, da vstajam malce pozneje.
Ja, Tia, drugače pa imam res več energije zdaj, kot prej. Nekako res velja tisto, ko pravimo, da več kot imaš za narediti, več narediš. Res si potem kak dan čist izmozgan, ampak na splošno gledano pa imam več energije za delo.

Pri nas že dolgo pospravljamo izključno čez vikend. Vmes nam ne uspe! Smo pač v svinjaku, ampak važno, da se imamo radi! user posted image

Ery, danes sem se večkrat spomnila nate in sem pričakovala, da boš danes kaj napisala, kakšno je stanje. Vsekakor upam, da se dobro izteče!

Grem zdaj pojužnat (skledo solate imam že zdaj, pred računalnikom in vmes, ko tipkam tudi hrustam, zdaj grem pa še na krompirjevo juhco).

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 721
4.10.2006 14:26:41   
tina104
Sjug, moja sestra ima tak voziček, pa ji stoji v eni sobi. Pri tavečjem je rabla samo globoki del, tako da ne vem, če športnega ima. Mislim, da ga ima, pa ga ni hotla uporabljat, ker je voziček ful neraktičen za v avto. Bom jo malo povprašala.

Ery, hud problem in še kako mi je to poznano. Tudi jaz sem se pri 21 odselila od doma, ker me starši niso razumeli. Skoz so govorili, da tako ne bom šole naredla, ker sem si našla takega fanta....bla bla bla. Šolo sem naredila še v krajšem času kot naj bi jo. Kamorkoli sem šla, sem mogla vprašat, moj nikoli ni smel pri meni prespat.... Dokler bom v njihovi hiši, bom delala tako, kot oni pravijo... Take stvari. Večkrat sem rekla, da se bom odselila, pa me zgleda niso resno jemali, ker jim je bilo ful hudo, ko sem to res naredila. Zdaj se super razumemo. Če bi bila tam, bi bilo tako, kot je pri moji setri, ki še je tam - kamorkoli grejo, jo sprašujejo, kam grejo, pa kaj tak dolgo zjutraj spijo, .... Živa groza. Drugače so ful taki, da bi nama s sestro se mi zdi vse kupili, pa nama dali, pa zjo bit tudi ful fajn, prijazni in vse ampak vtikujejo se pa tudi v vse. Pomaga samo, da se odseliš. Da bi si naredila sbvoj vhod - ni šans - to je njihova hiša in tam ne moreš delat, kar hočeš. Približno tako.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 722
4.10.2006 14:39:20   
tina104
A ve vidite slikico pod mojim imenom? Jaz je ne.user posted image

Ko smo ravno pri delavniku učiteljev, moram rečt, da meni zaenkrat ne gre slabo. Ker imam pripravništvo, nimam toliko dela. Večinoma sem v službi od 7.30 do 12.15. Če kaj nadomeščam, je seveda drugače. Večinoma nadomeščam OPB ali jutranje varstvo in zato mi ni treba delat nekaih priprav, ker jih imajo učiteljice, ki jih nadomeščam, že narejene. Edino za nastope moram naredit priprave, to ponavadi delam v soboto. Pa npr. zvezke včasih popravljam. Poleg tega imamo še nekje 1x na teden popoldne kaj, npr. prejšnji teden smo imeli konferenco od 16. do 19.30! Res se zaenkrat ne morem pritoževat, je pa res, da sem tudi plačana manj. Jaz sem drugače v 4. razredu in smo že začeli s spraševanjem.
Ima pa moja mentorica tudi kar precej dela, čeprav je že lani imela 4. razred, nonstop popravlja zvezke, vedno kaj pišejo, pa popravlja - ne za oceno, ampak bolj nekakšno preverjanje.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 723
4.10.2006 15:08:05   
Jessy
Tina, jaz vidim slikco pod imenom! user posted image

Imaš pa prav, da se stalno (poleg drugega dela) nekaj popravlja. V osemletki si pisal kontolko, pa je bilo, zdaj pa moreš najprej pisat preverjanje (ga je seveda treba pregledat), potem pa še kontrolko. S tem imaš dvojno delo, učenci pa od tega nič kaj več....to ti je devetletka, ja....
Mene so pa danes razkurili, ker full neresno jamljejo to šolo. Je nekaj sončkov v razredu, nekaj pa tudi takih, ki so brez vsake morale. Najbolj me je danes pojezilo, ker sta bila 2 učenca brez delovnega zvezka za glasbo. Saj se včasih res zgodi, da se kakšno stvar pozabi, nikakor mi pa ne bodo govorili, da so tako pozabljivi, da skoraj nikoli nimajo s sabo. Skratka....omenim jaz, da naj odprejo DZ, da si ogledamo, kaj bomo delali. Ta dva učenca pa brez kančka slabe volje, izredno flegma rečeta, da sta pač brez DZ, pri tem pa sta se še malce smehljala - češ, kaj nam pa moreš. Samo prikimam in zabeležim, da sta bila brez, nato pa povem, da gremo v računalniško učilnico, kjer bomo iskali določene podatke prek spleta. Pa vidim ta dva učenca, kako sta navdušena in sta skoraj skakala v luft od veselja - v moji glavi pa ta čas dozoreva taktika. Potem pa povem, da naj se učenci, ki imajo DZ lepo postavijo v vrsto, njima pa sem dala dodatno zaposlitev v razredu.
Vmes sem ju prišla pogledat, pa sta lepo špancirala po razredu, nakar grem do pomočnika ravnatelja in ga prosim, če gre lahko v razred k njima in ju vpraša glasbo (je tudi on prof. razrednega pouka). Takrat se je oglasil ravnatelj in mi rekel, naj jima kopiram tisto stran in naj gresta še onadva gor, jaz sem pa odločno rekla, da to pa ne bom delala za učence, ki jim je vseeno in ki so iz ure v uro brez pripomočkov in da imam tega zadosti in da njune lenobe ne mislim podpirat - pol me je pa podprluser posted image . Pomočnik je nato res šel in ju vprašal. Sta bila vsa zelena v glavo, ko smo prišli nazaj.
Drugače nisem maščevalna ali kaj podobnega, sam ta njihov brezbrižen odnos mi je pa res odkril streho! Eni se lepo pridejo opravičit, če jim kaj manjka, pa se jim vidi, da jim je hudo, nekaj jih je pa čist brez vesti. Upam, da je bilo to vzgojno in da se kaj podobnega ne bo več dogajalo.

No, pa sem se spovedala.user posted image  Zdaj grem pa na kavč dokler se Neja ne zbudi!

Aja...nič nisem omenila...nič je nisem vozila k zdravniku. Nosek lepo spiramo (seveda imamo s tem ogrooooomno priprav in joka), pri kašljanju pa tudi ni kake sile. Se bomo kar sami pocajtali.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 724
4.10.2006 16:00:57   
Tiamo
Tina tudi jaz vidim tvojo sliko pod nikom.

Ja Jessy sej verjetno sem zato brez energije k tako zgodaj vstanem. Naš prihod v službo je lahko od 7.-8. ure zjutraj in odhod potem od 15-16. Če bi prišla ob 8 ne bi nič dlje spala, ker bi mogla na avtobus, mogoče ene 15-20 min, kar pa ne pomeni nič.

jessy pravilno si naredila, super proguntavščina za učenca, ki se delata norca iz poukauser posted image

Danes sem dobila plačo, za zjokat user posted image user posted image  Samo so me pa povišali in mi dali količnik 4.0 -e po 4 letih si pa zaslužim mali povišek...ampak na plačilni listi  tega ni videti. Sem bila pa seveda na bolniški zaradi Demi in teden na dopustu. Naj vam zaupam, 142.164,00 SIT - a se mi sploh splača zjutraj vstajat...seveda se mi ker imam kredita za 20 tisoč več kot plače.

grem enega prižgat...

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Družinski sestanek - Družinske novoletne z...
S pomočjo družinskih sestankov se bo otrok naučil dveh pomembnih življenjskih lekcij - kako predstaviti svoje ideje in ž...
Ko berete otroku …
Nova študija je pokazala, da starši, ki med branjem kažejo s prstom na črke in besede, ki jih preberejo, lahko s tem svo...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?