|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: AVGUST 2005
27.9.2006 12:43:00   
Tiamo
Zdajle imam malico, sem si šla po kos pizze, pa sem jo pol stan vrgla, ker ni bila po mojem okusu.

Danes sem kar pridna v službi, zato se nič ne javljam...hehe igram pasianso, sej ne res sem delala.

sem hotela poklicati v vrtec, pa je skoz številka zasedena, MOBI jim pa ne deluje več. zdaj okoli 13 gre mami po Demi in upam, da je danes naredila kak grižlaj, bo moja mami kar s skledami hodila v vrtec in s seboj vzela tisto, kar Demi ne poje...saj bomo vse plačali. Se hecam, me je sram, da bi to naredila.
Res pa ne verjamem zato hočem tudi govoriti z vzgojiteljico, če res tudi grižljaja ne naredi in ne popije enega požirka. Mi je čudno, ker da od 3 ponoč, ko je nazadnje dobila mleko ne bi nič jedla. Danes se je zbudila ob 1:30 in popila mleko.

grem na WC pa na enega po hrani

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 651
27.9.2006 12:46:25   
Tiamo
tole sem še hotela, poglejte ta filmček o novi pumpici za nos, ki se jo dobi na Madžarskem. Ena RR jo že ima, pa je rekla da je ful fajna, pa pride malo več kot 1300SIT. Bi jo kar nabavila, samo nevem kdo bi šel na Madžarsk user posted image   vioinski berem, da jo nerabijo več, važiči k znate pihat. In skrivnost violinski, mi Demi vsi pihamo, pa ne dojame...prej bo živžgat znala kot pa pihat iz nosa user posted image

Moj je rekel, pol boš pa ponoč s sesalcem okoli šibala user posted image

http://baby-vac.hu/klip/orrszivo.wmv

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 652
27.9.2006 12:52:52   
violinski
Tudi za naju je prišel čas in že sva nazaj od prvega obiska vrtca.

V skupino sva prišla kmalu po zajtrku in otroci so se že igrali. No, nekateri so začeli jokat - še posebej en fantek, za katerega pravijo, da grozno pogreša svojo mamo, ko vidi, da je ena druga mama tam. Takoj so začeli peti pesmice (no, vzgojiteljici sta peli), otrokom sta dali v roke ropotulje, potem smo pa počasi že pospravili in šli ven na igrišče. Zunaj so se otroci razigrali, Aljoša tudi, vzgojiteljice so pa pripravile sadje in jim ga podajale za jest. Midva sva se potem počasi odpravila, saj nisem hotela preveč razvnet Aljoše, ker potem ne bi dobro spal, pa tudi utrujen je že bil. Seveda mi je zaspal v avtu.

Za jutri sva z vzgojiteljico dogovorjeni, da ga za kako uro med igranjem zunaj pustim kar samega.

Tia, ko si spraševala za plače - koliko sem imela prej, verjetno veš, ker sva imeli porodniško približno enako, zdaj bom pa imela manj. O kakih 200 jurjih ali celo 1000 evrih lahko samo sanjam.

Lep dan!

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 653
27.9.2006 12:53:29   
Tiamo
Kety si me prehitela...

Ja kdaj je grozno v službi če vegiteraš, ampak je bolje kot da me morijo vsako sekundo. Pač počivam in raziskujem net.

Glede zaves ti ne znam predlagat nič, ker sem jaz čist proti zavesam in ko bomo imeli kaj več denarja in zamenjali okna, si bom umislila plis - tako varjatno k je na sliki, imajo že vse barve in motive kar si zaželiš...gredo dol in gor, imaš dnevno in nočno varjanto skupaj..se pravi da temni in senči ob enem...zavese so mi drugi največji zbiratelj pršic poleg tepihov.
user posted image

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 654
27.9.2006 12:56:36   
Tiamo
violinski a sva midve revčke al nisva ko govorimo o plači...zato punce se jaz v službi zanašam na moj pregovor "za ta denar je to to"

super avatar, smejko Aljoša...vrtec je pa uspel, jaz čakam zdaj da me pokliče mami.

zdaj moram pa res na wc

si bom probala naložit MSN samo nevem kako mi bo ratalo k je vse zaprt pri nas v službi

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 27.9.2006 13:01:50 >

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 655
27.9.2006 13:02:34   
violinski
Tia, če imaš mail pri googlu (@gmail.com), si lahko naložiš googletalk - mene tudi tam najdeš, v IE pa itak dela on-line. Če nimaš gmaila, mi povej, ti pošljem vabilo.

A SEM SMOTANA! Sej vem, da imaš gmail. Te pingnem tam čez.

< Sporočilo je popravil violinski -- 27.9.2006 13:06:52 >

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 656
27.9.2006 13:29:11   
Kety
Tia, tudi jaz nisem ravno za zavese, ampak imam tako grde roletnike (škatle), ki mi kazijo kuhinjo, da jih moram skrit za zavese. Greva zdele s Timonom v Velano, k je 200m stran od mene.

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 657
27.9.2006 13:35:56   
Tiamo
grem delat....tako da violinski hvala za povabilo, če bom imela čas bom potem pregledala.

Aja še to; Demi je že pri babici, danes je bila zelo pridna, jakala je samo k je babica šla, celo pila je veliko in spala 2 uri.user posted image

(odgovor članu Kety)
Neposredna povezava do sporočila: 658
27.9.2006 15:18:09   
violinski
Evo, zdej je Aljoša spet zaspal, ubožček, je čist fertik. Ko sem ga vprašala, če gre nina-nana, se je stisnil k meni in naslonil glavo na ramo. Čist neverjetno.

Kety, zdej vidim, da si tam doma, koder bo mene vozila pot v novo službo user posted image . No, približno.

Sem hotela povedati še za naslednje sobote - 30.9. gremo v Velenje, kjer bo zadnji dan Pike Nogavičke, 7.10. pa bomo sigurno v KP, ker nismo bili že ves mesec. Je pa res, da bo do takrat sigurno lepo vreme, z občasnimi oblačnostmi, za naprej se pa še ne ve.

Morda se lažje dobimo kako popoldne na kavi? V Cityparku, naprimer? Ali v Mercatorju v Šiški?

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 659
27.9.2006 15:56:41   
Jessy
Madonca, Tia! Tebi je pa dolgčas, kajne? user posted image user posted image user posted image

Jaz sem bila danes v Ajdovščini na seminarju. Je bilo super! Sem se naučila nekaj osnov retorike in upam, da jih bom s pridom uporabljala. To je bil končno en dober seminar, kjer sem bila res celotni čas 100% prisotna pri stvari! V glavnem, špica!
Ko pa sem prišla domov, pa me je doma pričakala bolna Neja. Tašča mi je povedala, da je pojedla le 3 žlice zelenjavne juhe in da je imela občutek, da težko požira, pa da je celo dopoldne sitnarila. Pol pa grem dol, k nam, pa jo vzamem iz postelje (se je takrat že zbudila), pa čutim, kako puhti. Ko sem izmerila T, je imela 38,1 C z digitalnim termometrom, s klasičnim bi bilo zagotovo še kaj več. Sem klicala v ZD, pa ni nobene otroške zdravnice danes. Lahko bi jo peljala k splošnemu, ampak z njim nisem nič na boljšem. Tako sem ji dala svečko za zbijanje T, pa flašo mleka, ki jo je scuzala v nulo - nisem imela občutka, da bi težko požirala.
Zdaj je že boljša, saj ji je T nekaj padla. Bomo vidli, kaj se bo še izcimilo in če bo jutri še bolna, bom ostala doma in jo peljala k zdravniku.

Zdaj pa morem it k Neji.
Aja...v soboto jaz ne morem, ker gremo familiarno v LJ. Imamo kar nekaj stvari za nabavit. Za naprej pa težko kaj rečem.

(odgovor članu violinski)
Neposredna povezava do sporočila: 660
27.9.2006 16:32:12   
Tiamo
jessy ni mi dogčas, ker imam dostop do RR...sploh pa ne veste kok sem jaz danes delala, preložila monitorjev in računalnikov...sem spet na starih tirih, fizični radnik.

MI PA RES NI DOLGČAS!!!!!

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 661
27.9.2006 19:13:57   
Jessy
Tia, verjamem, verjamem! Upam, da nisi zamerila! Sem se malo pohecala! user posted image

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 662
27.9.2006 19:22:17   
nanka
No tako, z enim otrokom sem že zaključila pregled na pediatrični. Matic je v dve letih zrastel 10 cm in se zredil 6 kg, tako da je zdaj na spodnji točki krivulje in sicer meri 130 cm in tehta 28 kg pri 10,5 letih. Kontrolni pregled ima čez dve leti zaenkrat je OK.

Jutri pa naju čaka z Zojo ultrazvok trebuha in kontrola na gastro. Juhu. Zoja že komaj čaka, da se bo lahko jokala, ker se že dolgo ni. Samo vidi haljo belo ali modro in doživi živčni zlom, tak manjši. No ja, še to dava skozi, potem pa upam, da bo nekaj časa mir.

Kety, jaz tudi nimam zaves v stanovanju, imam notranje žaluzije in mi čisto zadostujejo, zaves si sploh ne želim. A si jih danes kupila?

Nič, toliko za danes

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 663
28.9.2006 7:28:18   
Tiamo
Jutro,

spet v službi.

Jessy tudi jaz sem se hecala, pač trenutno nimam toliko dela in mi je res malo dolgčas. Mi je pa čist vseeno, če bo šlo tako naprej bo kar super in ko se bo začela moja šola mi bo prav pasalo takole, da se bom lahko učila ali vsaj kaj prebrala.

Nanka, držim pesti za Zojo, da ne bo preveč jokala.

violinski greš v BTC delat, tam poznam kar nekaj ljudi, ki pa delajo na projektih, kar verjetno ti ne boš.

Drugače je bila Demi danes ponoči lepo pridna, spala do 5:45, k sva že midva rogovilila, popila čokolino, sem jo oblekla, je veselo čebljala, pri predaji k babici je malo jokala, ampak ni bilo sile. Tudi jaz sem danes spala k top, sem včeraj že ob 20:15 zaspala user posted image

grem na kavo k itak še vse spite ali se vozite na šiht.

Aja, violinski kdaj ti začneš?

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 664
28.9.2006 11:39:44   
Tiamo
čakam čakam in nobene na spregled user posted image

sem se spomnila, da sem vam pozabila povedati, da Demi oponaša:
  • kužka reče ljaja kao laja
  • račko gaga
  • kokoš koko
  • zajca skače opa opa
  • konjička tleska z jezikom
  • mucka mau mau
  • ptiča cici  kao čivčiv
  • kravo muuuu

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 665
28.9.2006 13:03:52   
nanka
Sva že nazaj iz pregleda. Sem tako slabe volje, da je kaj. UZ ni pokazal nič pretresljivega, vse je OK. Zoji je tehtnica pokazala 7100 g, jaz pa vsa happy. Pa mi zdravnica zateži, da ima 1 kg premalo ( kar že vemo in ji manjka že od začetka), pa zakaj ji ne dajem Polycal ( dodatek k prehrani, sami ogljikohidrati), pa sem ji povedala, da če ji ga dam ne je nič drugega, ker je sita. Skratka počutila sem se kot najbolj nesposobna, Zoja pa se je drla kot zmešana. Zdaj moram 3 dni voditi dnevnik prehrane, vsa živila tehtati in meriti in pisati koliko poje. Vsakih 14 dni imam tehtanje pri svojem zdravniku, čez 1,5 m pa kontrolo na gastro.

Toliko za zdaj, moram priti malo k sebi 

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 666
28.9.2006 13:07:41   
nanka
Aha, še besede, ki jih pozna
Ato- je avto
aoon- je avion, zmeraj pogleda v nebo
miv, miv je muca,
hoo- je kuža
muuu- je krava
oda je voda,
ta- ta, je tjaša
mo,mo- pomeni moje,
dudu- je duda
ed- deda
ma- kliče matica
abija- je jabolko oziroma vsa zelenjava in sadje, ki je okrogle oblike.
To so naši začetki govora.

< Sporočilo je popravil nanka -- 28.9.2006 13:11:12 >

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 667
28.9.2006 14:19:30   
natasaxy
Pri meni spet neki suminiki nagajajo, tako da, se isto razumemo a ne.

Pri nas je
avto / brm brm, pa igrace, vse kar je na kolesih je zakon,
muca / mau
kuza / ou ou, nekje manjka huser posted image
namesto mama je baba, vcasih mamauser posted image
ata pa je obvezno ata
ce gremo jest je obvezno ama ama ali pa papat
pa zna oponasati prasicka / hrrrr dela z nosom
pa konjicka, pa kako delajo indijanci
pa krava je mu.

Drugace pri nas nic posebnega, zdej spimo, ko pa se zbudimo gremo na soncka.

Glede piknika, pa zame zal ne pride v postev ne ta in ne naslednji vikend, zal.

Tezko se bomo uskladile kaj, bi pa bilo fajn ce bi se nekako lahko dobile.

Sibam, da me ven ne vrze, pa pa

(odgovor članu nanka)
Neposredna povezava do sporočila: 668
28.9.2006 14:56:01   
Tiamo
še 6 min pa grem....jessy in teya lepo kaj napišita vaju doma berem...

samo tok da povem, da je Demi danes v vrtcu celo nekaj malega pojedla user posted image , pila, spala 2 uri in nič jokala.

Demi zna tudi

• oponašat avto brrr
  • mami reče
  • ata in oca (beri očka)
  • baba (beri babica)
  • isa (pes od babice iša)
  • indijance zna itak že 3 mesece, tako da niso več popularni
  • k pade reče apa
  • amaam lačna
  • dej dej žejna
  • ti ti ti krega se
  • papa

pa še bi se našlo

< Sporočilo je popravil Tia74 -- 28.9.2006 15:01:52 >

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 669
28.9.2006 15:06:50   
Jessy
Nanka, upam ,da si se do zdaj že malo pomirila. To more biti res hudo, da ti nekdo opočita glede hrane, ti pa veš, da se fuuuul trudite okrog hrane z njo, pa tudi veš, da napreduje v teži. Po moje bi bilo bolj zaskrbljujoče, če ji teža ne bi naraščala. Upam, da boste tudi to uspešno prebredle!

Tia, jaz sem se pa kar malce ustrašila, da si me resno vzela, ker v tvojem "odgovoru" ni bilo enga samega smeškota. Sem imela kar slabo vest! Me pa veseli, da sva razrešili zadevco! user posted image

Neja je tudi že boljša. Vročine zjutraj ni več imela, ji je pa na nos udarlo ven, tako da smo fajn smrkavi.
Naš govor je pa sledeč:
mam mam = hrana
mama = to sem jaz user posted image
ata = je seveda ata user posted image
tlesk z jezičkom = konjiček
AAA = osliček (manjka ji še I)
gagagaga = raca (le, da se G bolj slabo sliši)
sssss = kača
hov = kuža
mev = je mijavkanje muce
maa = muca
baaj = Blaž
bobo = Bogdan
nene = Neja
tit = Tim
po = popek in prosim (ko prosi z rokami)
papa = pa pa (pa še pomaha zraven)
ba = telebajski
bo = bonbon
..... oponaša tudi prašička in kako nono smrči - oboje enako zveni
zna poklicati tudi nono in nonota, vendar le z glasom A na različne načine oba pokliče (ufff, kako lepo sem oblikovala ta stavek - me bodo slavistke linčale user posted image )

Mislim, da sem vse napisala. Se je pa ta seznam naših prvih začetkov besed začel večati šele v zadnjih 14-ih dneh. Zdaj pa skoraj vsak dan kaj novega pove.

Grem zdaj nekaj prigriznit.
Mejte se!

(odgovor članu natasaxy)
Neposredna povezava do sporočila: 670
28.9.2006 21:21:17   
tina104
Ste pa bile pridne. Sem vas res dolgo brala, napisala bom pa samo na 2 temi.

Najprej plača. Ker sem pripravnica, bom imela 70% plačo, kar piše, da je 126.000 bruto! Sem učiteljica, če je slučajno katera pozabila! Se pravi o 300.000 lahko samo sanjamo. Moje kolegice, s katerimi sem se pogovarjala, dobijo okoli 180.000 do 200.000.
Prve plače še nisem dobila, tako da kako bo zares pri meni, še ne vem.

Ko berem, kaj vse vaši govorijo, se ne morem prečudit. Mislim, saj Aljaž nonstop nekaj čveka, ampak niso to neke stalne besede. Govori mama, pa ata, ampak to govori se mi zdi včasih kar tako.
Edino, kar nekaj pomeni, je ge - glej, am govori, ko odpira usta, brrrrm pa, ko vozi avto, traktor, motor, poganjalca,... Razume res ogromno, pokaže tudi take predmete, za katere še jaz nisem točno vedela, kaj so - to ga je ati naučil (spona, robna lepilka...).

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 671
28.9.2006 22:07:18   
sjug
O, pogovarjate so o jeziku naših nadebudnežev. Ažbe je sicer zelo zgovoren, razumem ga pa skoraj nič. Kar razumem je sledeče:
na - pomeni daj mi, pokaži mi
mama - je mama
brrrr -je avto
ida - je  naša psica
baba - mislim, da sta to oči in Katarina user posted image , mi še ni uspelo ugotoviti. Ampak to je pa tudi vse. o kakšnem hov hov ali mjav pa ne duha ne sluha user posted image . Saj pozna že, ampak povedati pa še ne zna. Je bila Katarina precej bolj zgovorna.

Veš nanka verjamem, da te je prizadelo. Ampak ravno danes se je Katarina igrala s precej starejšo punčko iz ulice (je v 3. razredu OŠ), ki dobiva vsak dan injekcijo  rastnega hormona. Punčka ne raste oz. zelo počasi in je res majhna. Nisem mislila, da je že 8,5 let stara, to je enkrat več kot Katarina. Saj res zdravniki pozabljajo na biodiverziteto, ampak v nekih mejah pa morajo biti vrednosti. Ali je kdo v družini slabo pridobival na teži oz. je zelo lahke sorte? Poskusi njihovo skrb razumeti kot pozitivno. Radi bi se prepričali, da otrok dobi dovolj za rast. Pri nas je bilo pa ravno obratno. Sem samo čakala, kdaj me bo kdo kregal zakaj je Ažbe tak korenjak (nisem hotela napisati bajsek), pa je bil samo dojen do 6. meseca. Sedaj se stanje normalizira in sem prepričana, da se bo tudi pri Zoji tudi. Bo kasneje nadoknadila, samo da dobi dovolj hranilnih snovi, vitaminov, mineralov in da je drugače zdrava in živahna.

Punce mene pa čedalje bolj stiska zaradi službe. Sem bila danes na angleščini (ker jo imamo zastonj) in sem mimogrede še rožo nesla v pisarno. Šefica se mi je že nasmejala in mi obljubila polno dela, samo da se pojavim v službi. Začnem pa v ponedeljek. Za vikend grem pa še v Lucijo mal uživat na sonce in dihat morski zrak. Ah, kje je še ponedeljek!

Never Ever Give Up!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 672
29.9.2006 7:24:00   
Tiamo
JUHUHU petek je tuuuuuu user posted image

Jessy a smeške bi rada user posted image user posted image user posted image user posted image  evo jih.

Danes delam samo do 13 user posted image  Grem po Demi v vrtec in potem greve na avtobus, verjetno bo čist vzhičena na avtobusu. Danes ponoči je 3 krat pila mleko, mala čez dan ne je toliko, pol pa ponoči nadokadi.

vidim, da imajo naši user posted image  kar vsi skoraj isti besedni zaklad. demi mi je najboljša, ko se pogovarjam po mobiju in ona zdraven blebeta k da bi se ona pogovarjala. aja pa še nekaj opažam, pri govorjenju ima Demi polna usta jezika...opleta z jezikom k da ne bi bil njen user posted image  Pa vaši?

Danes grem en štuk nižaj na davčno vprašat, zakaj je moj dobil 20 jurčev manj, kot sem mu jaz izračunala. jaz, moj brat, oče, 3 prijatelji..vsem sem jaz zračunala dohodnino, računalniško in na roke, so dobili do stotina točno. Edino moj 20 jurček manj.

Pa danes prodam še Tomy 6...ma ga nismo nič rabili k je Demi tok kmalu shodila. Zdaj ga bo pa uničila, če ji ga dam za peljat.

Glede plač vidim, da smo kar vse bolj boge...jaz v 5 letih nisem videla 2 spredaj, edino k dobimo regres, ampak to ne šteje. Pri nas je tako, da sploh mi ne morejo povišati plače (zdaj boste rekle, da nič ne delam), ker smo državna uprava in g. virant pač zahteva tako in nič drugače. Kot sem se že odločila, moj pregovor dneva je "Za ta denar je to to", ne bom se več predajala, za koga, za kaj....sej vam sploh ne bom napisala kaj se dogaja k me kličejo po telefonu, ker sem že odmislila.

sjug, welcom to the club delavnih....

Grem na kavo....

(odgovor članu sjug)
Neposredna povezava do sporočila: 673
29.9.2006 7:26:02   
Tiamo
malo nostalgije kaj se je dogajalo leto dni nazaj

Kety (9/29/2005 9:02:22 AM)

Komaj najdem čas za RR! Se mi zdi, da mi za vse zmanjkuje časa. Dopoldan ko sem sama z ne počnem drugega, kot da se ukvarjam z njim, ko pa spi pa pospravljam! Sem že čisto crknjena!   Se je pa malček nekje prehladil in ima skoz poln nosek in se ful kaka (kot bi imel drisko)! Sem klicala v ZD pa so mi rekli, da dojeni otroci ne morejo imeti driske in da je to verjetno od sluzi, ki jo poje Upam!! Povejte mi, a kakec vaših tudi že smrdijo?? Pred kakim tednom se ni imel nobenega vonja, zdej pa ga zavoham čez 3 plasti cunj in plenic,...   Jaz mu še nisem začela dajat kapljic...kar odlašam! Sem rekla, da jih bom ko bo dopolnil 6 tednov. To bo pa jutri!  Tina104! Bravo za KG! Naš se je poredil za 1100g in smo bili tudi pohvaljeni! Sicer pa če ti skoz visi na zizi, pol pa že res mora it nekam, ane! No, mi imamo tudi že vse sorte vzdevke; lumpi, sonček, mucek,...pa tudi kaka smrdica se najde!!   Lp Kety

Jessy (9/29/2005 10:42:25 AM)

Dobro jutro!!!   Mi pa danes praznujemo dva meseca . Sva pa tudi že iz posvetovalnice. Danes smo veliki 56cm, težki 5150g in obseg glavice je 38cm.   Tudi Nejin kakec smrdi. Ma, njen kakec imam očan vonj že kakšen mesec, je pa zeloooo redek, kar je običajno za dojene otroke. Včeraj sem jo odvila takoj, ko se je pokakala, pa je kar "luža" kakca bila v plenički, ker še ni uspela vpiti vse tekočine. Tako, da bodi res brez skrbi, da nima driske!   A drgač bo treba temo avgustovk kar zapret? Se mi zdi, da imam le jaz največ časa za sedenje pred računalnikom. Včasih mi je res kar dolgčas, ker nobena nič ne napiše. Itak smo pa samo ene 4, ki redno tukaj pišemo. Le kam so se pogreznile ostale?

Kety (9/29/2005 11:27:49 AM)

Ja, Jessy, še jaz se občasno zgubim in se nič ne javim!!  Vidim, da se tudi tvoja pupika lepo redi...upam, da naš ne zaostaja! Joj, ampak naš mucek ima tako poln nosek, da se mi kar smili. Sem mu poskusila kr malo s pumpico ven dobit, pa ne vem, ali je slaba pumpica ali pa jaza ne znam z njo delat, ker sploh ne vleče. Samo nekaj malega sem ven dobila. Se mi pa ful smili, ko mu dajem fiziološko v nosek, ker potem ful joka in se mi zdi kot da bi bil jezen name! Me ful jezno odrine z rokicami!]   Upam, da bo hitro minil prehlad! Drugače ga pa kar uredu prenaša, saj je zjutraj ful dobre volje in se ful smeji in "pogovarja", dokler od utrujenosti spet ne zaspi.   Jessy, si me pa potolažila glede kakca. Danes se je tudi meni pokakal ravno ko sem odvila plenico in kar teklo od njega in plenica sploh ni uspela tako hitro pit tiste tekočine. A to je res normalno? Zakaj pa prej ni bilo tako blato?? Kakšne barve pa je pri tvoji? Od našega je rumeno zelen zjutraj, čez dan bolj rumen, potem pa zvečer spet bolj rumeno zelen! So mi pa itak v ZD rekli, da je to normalno, le če bo prehlad hujši naj se pridemo pokazat!   Pa še to: s koliki kapljicami AD3 si ti začela? Jaz bi mogoče z 2 ali 3! Žličko pa imam od HIPP-a - a misliš da je prevelika?

miševi (9/29/2005 12:12:19 PM)
Neja, čestitam za dva Pa se res vsi lepo redite. Saj se naš Jure tudi, sam je večinoma na dodatku. Ko sem Niko samo dojila, sva pri dveh mesecih tako slabo napredovali, da smo tudi začeli dodajat. Mate kar srečo,  da mate mleko. Jaz ga imam čedalje manj in počasi že obupavam, bi si kar nehala pumpat. Pa še psihično sem obremenjena, ker imamo smrt v družini. Jaz ne vem, kaj se to dogaja - že takoj po Nikinem rojstvu mi je umrl svak, da še na pogreb nisem mogla, sedaj, po Juretovem, pa moja ljuba teta.] Jaz ne vem, a smo zakleti, al kaj??!! Ne verjamem več v naključja. Saj rečejo, da ko se rodi otroček, da nekje drugje življenje ugasne, ampak res ni treba, da prav takrat v familiji. Saj vem, da sem nesramna, da tako mislim, sam zdej še hormoni tako delujejo, da me vse 100x bolj prizadene. Tko da jutri potujemo na čisto drug konec Slovenije na pogreb. Slab namen za prvi izlet.   Tudi naši kakci zelo "lepo" smrdijo. Zaenkrat ima tudi še tekočega - ker je še vedno delno na mojem mlekcu. Glede barve pa - pravijo, da če je pridružena zelena barva, da je to takrat, ko otročka malo boloj zvija.   Kety - probaj drugo nosnico zatisnit s prstom, ko iz prve vlečeš. Pa stisni pumpico, preden jo pristaviš k nosku, potem, ko je pa na nosku, jo pa spusti. Bi moralo ven povlečt. Bistvo je, da je medtem druga nosnica zaprta.   Pri kapljicah ti pa priporočam, da začneš z 1, potem, ko vidiš, da je vse v redu, pa po istem principu zvišuješ na 7. Mi smo trenutno na 2 kapljicah in bomo še mal ostali, ker ga mičkeno zvija. Potem bomo pa navalili na 3. Jaz uporabljam žličke, ki mi pridejo pod roko - brez ostrega roba. Imam tudi Hippovo in iz nje tudi lepo poliže.   LP od še ene avgustovke, ki visi na računalniku kljub 2 otrokoma.

Jessy (9/29/2005 4:44:49 PM)

Joj, Miševi! To je pa res žalostno, da se tako dogaja! Izkreno sožalje! Je pa pri nas tudi ena podobna reč s smrtmi. Nam se to dogaja pred porokam. 3 mesece pred poroko mojih staršev, je umrl ata od mojega očeta. 3 tedne pred poroko moje sestre je umrla moja stara mama in v istem letu, kot sem se poročila jaz, je umrla še ta druga stara mama. Meni to tudi niso zgolj naklučja. Pa dovolj o žalostnih temah.   Kety, haz sem začela z 1 kapljico in sem šele nekaj dni na dveh. Žlička je vsaka dobra, ki seže v usta. Barva kakca je kot gorčica. Nismo še imeli zelenkaste.   Men se zdi, da našo spet nekej zvija.

Kety (9/29/2005 6:13:14 PM)

Miševi, hvala za nasvete,...bom preiskusila. Ja, našega pa že zdej skoz neki napenja in upam, da po kapljicah ne bo slabše. Drugače sem pa danes v lekarni zasledila brošuro za sirup proti napenjanju in krčem. Samo se nisem nič pozanimala.   Sem pa iz pregleda in je vse OK, vse se mi je dobro zacelilo. Imela sem kar precej poškodovan MV, ker sem se zaradi umetnih popadkov prehitro odpirala in G. je rekla, da so me tudi ful lepo zašili. No, če bo s krvjo vse OK, potem se naslednjič oglasim pri G. čez 3 leta oz. ko bomo naslednjič v pričakovanju!(za kar pa je rekla, da naj ne bo pred vsaj letom in pol).   Jessy, kako si pa dala samo eno kapljico? Na žličko, pa gor svoje mleko ali kako?? A ful kompliciram??? Ampak res ne vem kako naj se lotim tega! Se bojim, da mu ne bom znala dat. Zadnjič sem mu hotla dat prekuhano vodo po flaški, pa ni znal pit iz nje!Kako bo šele pri žlici!   LP Kety

Jessy (9/29/2005 6:32:02 PM)

Jaz sem kar na žličko kanila kapljico in sicer čimbolj proti robu (ne na sredino), pa nič mleka nisem dodajala. Na začetku sem jih dajala, ko je najbolj kričala za jest in je avtomatsko imela odprta usta. Žličko sem dala v usta in jo narahlo naslonila na zgornjo čeljust in potegnila nazaj ven. V trenutku je utiknila, ker je "baje" sladkega okusa in je bila ob tem prijetno presenečena. Zdaj pa ne čakam več, da kriči, ampak ji žličko naslonim na spodnjo ustnico in usta se avtomatsko odprejo, čisto zadosti, da tisti del žličke, kjer so kapljice, potisnem v usteca. To je to! Saj bo šlo, boš vidla!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 674
29.9.2006 12:43:39   
Kety
Uuuuu, nostalgija, ja! Kolk me je skrbel za vsak drekec, mi je bilo kar malo nerodno, ko sem brala.

Danes je Timon prespal noč. Očitno mu ne smem pustit preveč spat podnevi, ker včeraj se je pazil pri babici in je v celem dnevu spal dobri 2 uri in je potem tudi ponoči spal. Pri meni doma pa spi prvo rundo 3 ure, potem pa še popoldan kako uro in pol. Samo kaj ko je pa tako siten in komaj drži glavo pokonci, potem mi pa na vsakem koraku štrbunkne. Ga dam raje spat. No, danes tega ne bom storila, bomo videli kako bo.

Ja, danes je pa petek. Jutri gremo spet v Ankaran lovit še zadnje sončne dneve, tako da Sjug, bova skupaj dihali morski zrak. Zakon!!!

Zdej si grem pa lase posušit in delat!

(odgovor članu Tiamo)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Triki za odvajanje od plenic glede na astr...
Vsako astrološko znamenje ima svoje značilnosti, ki so vam lahko v pomoč, da izberete pravo taktiko odvajanja od plenic....

Spolnost med nosečnostjo
pikpiki

Kolikokrat na mesec ste imele/imate spolne odnose med nosečnostjo?

0_x_ mesečno (29%)

1x mesečno (14%)

2x mesečno (17%)

Do 5x mesečno (17%)

Do 10_x_ mesečno (9%)

Več kot 10_x_ mesečno (14%)

Število vseh glasov: 90

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!