Tiamo
|
malo nostalgije kaj se je dogajalo leto dni nazaj Kety (9/29/2005 9:02:22 AM) Komaj najdem čas za RR! Se mi zdi, da mi za vse zmanjkuje časa. Dopoldan ko sem sama z ne počnem drugega, kot da se ukvarjam z njim, ko pa spi pa pospravljam! Sem že čisto crknjena! Se je pa malček nekje prehladil in ima skoz poln nosek in se ful kaka (kot bi imel drisko)! Sem klicala v ZD pa so mi rekli, da dojeni otroci ne morejo imeti driske in da je to verjetno od sluzi, ki jo poje Upam!! Povejte mi, a kakec vaših tudi že smrdijo?? Pred kakim tednom se ni imel nobenega vonja, zdej pa ga zavoham čez 3 plasti cunj in plenic,... Jaz mu še nisem začela dajat kapljic...kar odlašam! Sem rekla, da jih bom ko bo dopolnil 6 tednov. To bo pa jutri! Tina104! Bravo za KG! Naš se je poredil za 1100g in smo bili tudi pohvaljeni! Sicer pa če ti skoz visi na zizi, pol pa že res mora it nekam, ane! No, mi imamo tudi že vse sorte vzdevke; lumpi, sonček, mucek,...pa tudi kaka smrdica se najde!! Lp Kety Jessy (9/29/2005 10:42:25 AM) Dobro jutro!!! Mi pa danes praznujemo dva meseca . Sva pa tudi že iz posvetovalnice. Danes smo veliki 56cm, težki 5150g in obseg glavice je 38cm. Tudi Nejin kakec smrdi. Ma, njen kakec imam očan vonj že kakšen mesec, je pa zeloooo redek, kar je običajno za dojene otroke. Včeraj sem jo odvila takoj, ko se je pokakala, pa je kar "luža" kakca bila v plenički, ker še ni uspela vpiti vse tekočine. Tako, da bodi res brez skrbi, da nima driske! A drgač bo treba temo avgustovk kar zapret? Se mi zdi, da imam le jaz največ časa za sedenje pred računalnikom. Včasih mi je res kar dolgčas, ker nobena nič ne napiše. Itak smo pa samo ene 4, ki redno tukaj pišemo. Le kam so se pogreznile ostale? Kety (9/29/2005 11:27:49 AM) Ja, Jessy, še jaz se občasno zgubim in se nič ne javim!! Vidim, da se tudi tvoja pupika lepo redi...upam, da naš ne zaostaja! Joj, ampak naš mucek ima tako poln nosek, da se mi kar smili. Sem mu poskusila kr malo s pumpico ven dobit, pa ne vem, ali je slaba pumpica ali pa jaza ne znam z njo delat, ker sploh ne vleče. Samo nekaj malega sem ven dobila. Se mi pa ful smili, ko mu dajem fiziološko v nosek, ker potem ful joka in se mi zdi kot da bi bil jezen name! Me ful jezno odrine z rokicami!] Upam, da bo hitro minil prehlad! Drugače ga pa kar uredu prenaša, saj je zjutraj ful dobre volje in se ful smeji in "pogovarja", dokler od utrujenosti spet ne zaspi. Jessy, si me pa potolažila glede kakca. Danes se je tudi meni pokakal ravno ko sem odvila plenico in kar teklo od njega in plenica sploh ni uspela tako hitro pit tiste tekočine. A to je res normalno? Zakaj pa prej ni bilo tako blato?? Kakšne barve pa je pri tvoji? Od našega je rumeno zelen zjutraj, čez dan bolj rumen, potem pa zvečer spet bolj rumeno zelen! So mi pa itak v ZD rekli, da je to normalno, le če bo prehlad hujši naj se pridemo pokazat! Pa še to: s koliki kapljicami AD3 si ti začela? Jaz bi mogoče z 2 ali 3! Žličko pa imam od HIPP-a - a misliš da je prevelika? miševi (9/29/2005 12:12:19 PM) Neja, čestitam za dva Pa se res vsi lepo redite. Saj se naš Jure tudi, sam je večinoma na dodatku. Ko sem Niko samo dojila, sva pri dveh mesecih tako slabo napredovali, da smo tudi začeli dodajat. Mate kar srečo, da mate mleko. Jaz ga imam čedalje manj in počasi že obupavam, bi si kar nehala pumpat. Pa še psihično sem obremenjena, ker imamo smrt v družini. Jaz ne vem, kaj se to dogaja - že takoj po Nikinem rojstvu mi je umrl svak, da še na pogreb nisem mogla, sedaj, po Juretovem, pa moja ljuba teta.] Jaz ne vem, a smo zakleti, al kaj??!! Ne verjamem več v naključja. Saj rečejo, da ko se rodi otroček, da nekje drugje življenje ugasne, ampak res ni treba, da prav takrat v familiji. Saj vem, da sem nesramna, da tako mislim, sam zdej še hormoni tako delujejo, da me vse 100x bolj prizadene. Tko da jutri potujemo na čisto drug konec Slovenije na pogreb. Slab namen za prvi izlet. Tudi naši kakci zelo "lepo" smrdijo. Zaenkrat ima tudi še tekočega - ker je še vedno delno na mojem mlekcu. Glede barve pa - pravijo, da če je pridružena zelena barva, da je to takrat, ko otročka malo boloj zvija. Kety - probaj drugo nosnico zatisnit s prstom, ko iz prve vlečeš. Pa stisni pumpico, preden jo pristaviš k nosku, potem, ko je pa na nosku, jo pa spusti. Bi moralo ven povlečt. Bistvo je, da je medtem druga nosnica zaprta. Pri kapljicah ti pa priporočam, da začneš z 1, potem, ko vidiš, da je vse v redu, pa po istem principu zvišuješ na 7. Mi smo trenutno na 2 kapljicah in bomo še mal ostali, ker ga mičkeno zvija. Potem bomo pa navalili na 3. Jaz uporabljam žličke, ki mi pridejo pod roko - brez ostrega roba. Imam tudi Hippovo in iz nje tudi lepo poliže. LP od še ene avgustovke, ki visi na računalniku kljub 2 otrokoma. Jessy (9/29/2005 4:44:49 PM) Joj, Miševi! To je pa res žalostno, da se tako dogaja! Izkreno sožalje! Je pa pri nas tudi ena podobna reč s smrtmi. Nam se to dogaja pred porokam. 3 mesece pred poroko mojih staršev, je umrl ata od mojega očeta. 3 tedne pred poroko moje sestre je umrla moja stara mama in v istem letu, kot sem se poročila jaz, je umrla še ta druga stara mama. Meni to tudi niso zgolj naklučja. Pa dovolj o žalostnih temah. Kety, haz sem začela z 1 kapljico in sem šele nekaj dni na dveh. Žlička je vsaka dobra, ki seže v usta. Barva kakca je kot gorčica. Nismo še imeli zelenkaste. Men se zdi, da našo spet nekej zvija. Kety (9/29/2005 6:13:14 PM) Miševi, hvala za nasvete,...bom preiskusila. Ja, našega pa že zdej skoz neki napenja in upam, da po kapljicah ne bo slabše. Drugače sem pa danes v lekarni zasledila brošuro za sirup proti napenjanju in krčem. Samo se nisem nič pozanimala. Sem pa iz pregleda in je vse OK, vse se mi je dobro zacelilo. Imela sem kar precej poškodovan MV, ker sem se zaradi umetnih popadkov prehitro odpirala in G. je rekla, da so me tudi ful lepo zašili. No, če bo s krvjo vse OK, potem se naslednjič oglasim pri G. čez 3 leta oz. ko bomo naslednjič v pričakovanju!(za kar pa je rekla, da naj ne bo pred vsaj letom in pol). Jessy, kako si pa dala samo eno kapljico? Na žličko, pa gor svoje mleko ali kako?? A ful kompliciram??? Ampak res ne vem kako naj se lotim tega! Se bojim, da mu ne bom znala dat. Zadnjič sem mu hotla dat prekuhano vodo po flaški, pa ni znal pit iz nje!Kako bo šele pri žlici! LP Kety Jessy (9/29/2005 6:32:02 PM) Jaz sem kar na žličko kanila kapljico in sicer čimbolj proti robu (ne na sredino), pa nič mleka nisem dodajala. Na začetku sem jih dajala, ko je najbolj kričala za jest in je avtomatsko imela odprta usta. Žličko sem dala v usta in jo narahlo naslonila na zgornjo čeljust in potegnila nazaj ven. V trenutku je utiknila, ker je "baje" sladkega okusa in je bila ob tem prijetno presenečena. Zdaj pa ne čakam več, da kriči, ampak ji žličko naslonim na spodnjo ustnico in usta se avtomatsko odprejo, čisto zadosti, da tisti del žličke, kjer so kapljice, potisnem v usteca. To je to! Saj bo šlo, boš vidla!
|