Pikaču
|
S temi vrtci letos je pa res križ, tud pri nas so morali na podlagi navodila ministrstva opustiti vrsto dejavnosti. Vsako leto smo starši dali cca 4 eur za nakup knjigic, saj imamo v vrtcih svoj bralni kotiček, kjer si otroci vzamejo knjigice za domov, potem so otroci ob koncu šol. leta dobili diplomo in kakšno igračo (letos so dobili voščenke in barvanko), men je blo to zlo lepa pozornost. No, letos pa jim je ministrstvo prepovedalo pobirati kakšen denar od staršev, zato tudi drugo leto dobijo samo diplome za bralčka. So pa uvedli obogatitvene dejavnosti-za mlajše otroke športne dejavnosti, zeleni kotiček, kuharski kotiček, ... Tudi tabori se v dolenjskih, posavskih, belokranjskih občinah ne bodo izvajali , kar je povzročilo kar nekaj prepirov, saj menda morajo vrtci zagotoviti osebo, ki bo na voljo otrokom 24 ur na dan, pa neki potem zaradi plačila in odgovornosti, sej še sama dobro ne vem, ker itak velja to za otroke od 5 let naprej. Danes sem Emi kupila sirup Prospan za mokri kašelj, bom vidla, če bo kej nucalo, zjutraj kar pokašlja, čez dan sicer ne, je pa to tud zaradi suhega zraka v stanovanju, joj, moram nastavt vlažilnike na radiatorje. Drgač pa se v vrtcu že tretji dan polula v hlače, vzg pravi, da takoj ko se prebudi, se polula. Sem jim pa razložila, da jo je potrebno takoj na stranišče dat, ker drgač bo lužica. Bom vidla kva bo dons. Doma je pa čist ok. Lepo pove, pa tud če ne, jo sama namamim, pa gremo na penico (tko zdej prav, če želi na stranišče ). Tud prov. V šoli mam gužvo, moram dve projektni nalogi narest v roku 14 dni, sem hotla včeri zvečer, pa sem zaspala pri Emi in mož tud. Pol sem se pa ob 22 vstala, sem se preoblekla in šla nazaj. Upam, da bom danes boljše sreče. Če ima katera, kakšno gradivo, ki se tiče motivacije zaposlenih, mi ga lahko posreduje, bom tisočkrat hvaležna. Dam za -ic.
|