violinski
|
IZVIRNO SPOROČILO: tina104 Glede trme in faze ne pa je pri nas neeeeeeeeeee kar aktualen, ampak se mi zdi že odkar govori. On si ne bo umil zob, ne bo se previl, ne bo se oblekel, ne bo se slekel, ne bo šel ven, ne bo šel noter, ne bo se umival ... Najbolj smešno pri vsem je, da npr. zvečer noče v kopalno kad, ko pa je enkrat notri, noče ven. Ko sva v stanovanju, noče ven, ko pa sva zunaj, noče noter ipd. Ponavadi pomaga, da rečem, da grem in ga pustim nekje samega (ga opazujem na skrivaj) in se hitro premisli. Ali pa če si noče umit zob, rečem, da grem kaj delat in se ne bom igrala z njim. Me že kliče nazaj pa reče, da mu naj umijem zobe. Tina, a imate vi to Aljaža ali našega Aljošo? Tudi on ne bi nikamor šel, ko pa je tam, ne bi šel nazaj. In tudi jaz ga pustim tam kjer je, pol pa priteče za nami. Po pravici povedano, če rečemo, naj gre pod tuš, ni tako. Je v trenutku slečen in brez plenice in stopa v tuš kabino. Samo morajo biti tudi igračke not. Tiamo, kar se tiče fluora imajo pediatri vsak svoje mnenje, jaz sem še najbolj sprejela kombinacijo tega, kar pravi naša pediatrinja in kar je rekla pedontologinja (otroška zobozdravnica). In sicer: pediatrinja nam je dajala fluorove tabletke že za Lano, potem, ko smo začeli umivat zobe z zobno pasto nismo več dajali tabletk, ker je veliko paste požrla, ko je pa začela pljuvat pasto oz, nasploh splakovat usta in ne dol požret smo pa ravno bili pri pedontologinji in je rekla, da pri treh oz. štirih letih je pametno, da spet začne fluorove tabletke, ker se takrat začnejo formirat šestice (v dlesni, ne zunaj), te pa rabijo ful fluora, da ostanejo zdrave. Za Aljošo pa je rekla nič tabletk, dokler ne neha požirat paste. Pri nas imamo zdaj Colgate stages zobno pasto za 2-6 let in jo imata ful rada. Ima tudi bleščice vmes in to je nekaj oh in sploh fantastičnega . Petri, upam, da se David kmalu pozdravi. Pri nas k sreči ni bil problem s hrano - no, takrat je Aljoša toliko več pil, ampak bil je še tko majhen, da je jedel še precej spasirano, pa hitro je minilo. K sreči ni imel visoke vročine. Klarika, jaz na svetu najbolj sovražim dež - sem ravno ugotavljala, da sem se v ponedeljek znašala na vse okrog mene in tudi prejšnji četrtek (k je obakrat ful padalo) me je tko znerviralo, da sem kar lajala. Takoj za dežjem sovražim dežnike, tako da zame ni zmagovalne možnosti . A vam povem, koliko močno sovražim dež? Ko sem prišla v LJ študirat, sem vsakokrat, ko je bil dež raje ostala doma kot šla na predavanja. POtem ni nič čudnega, če sem prvi letnik delala dve leti in vsega naredila 4 izpite. Potem sem zamenjala faks. Drugič - vedno, ko si izborim dopust, je dež. Vedno, ko grem za vikend k mojim v KP je dež. Tam nikoli ne dežuje, razen če jaz pridem. Ko sva pred desetimi leti z možem vandrala po Avstraliji, sva šla tudi v puščavo za dva dni. A uganete? Tako je deževalo, da so rekli, da je v dveh dneh napadlo toliko, kot letno zapade v desetih dneh. In to mi sledi še vedno. Moja otroka spita v svoji sobi - Lano smo selili iz najine sobe, ko je bila stara ene 6 mesecev, Aljošo približno enako. Lana je hodila par mesecev za tri ure ponoči k nama spat (ko je že hodila sama, je priletela okrog dveh ponoči in ob petih odcapljala nazaj v svojo posteljo), ko je pa dobila Aljošo v sobo pa nikoli več.
|