violinski
|
Bom probala bit kratka, čeprav ste veliko napisale in me mika, da bi veliko pisala tudi jaz. Sem tako utrujena, da komaj še tipkam, dva dni že belimo in rihtamo in žagamo in razstavljamo in sestavljamo, roke komaj še držim vodoravno, pa sebe v sedečem položaju tudi. Ne verjamem, da bom dolgo pokonci to noč (prejšnjo noč smo po vsem razžagovanju zidne omare in vsem možnem delu še zažurali do 4h zjutraj, smo pri moževi sestri igrali eno družabno igro - ko mišk ni doma, mačke pač plešejo, a ne?) Kruhomat - jaz imam Kenwoodovega na eno gnetilko in ga obožujem. Delala sem že s Clatroniki na eno gnetilko, Clatronikom na dve gnetilki in Kenwoodom na dve gnetilki in vam povem, da ni prav nikjer nobene razlike. Vsi so dobri, v vseh se da spečt kruh. Jaz imam najraje in mi tudi najbolje uspe 'ta hiter' program - kruh je na mizi v dobri uri (peče se eno uro, potem mora še dvajset minut not odležat). Doma pojemo ohohohohohogromno kruha, ampak samo, ko so otroci doma. Malicamo vsak dan, skoraj vedno je nekaj s kruhom, če sta pa še dopoldne doma, je potem še dopoldanska malica s kruhom. Jaz sem itak sendvič generacija, sanjam sendviče tudi ponoči, ampak v zadnjih tednih sem čez kruh naredila križ in ga ravno zaradi tega, ker bi ga pojedla, kolikor mi ga daš, pa še s salamo, sirom, majonezo, ..... se od njega nagnusno redim in sem ga zbrisala z jedilnika. V kruhomatu delam kruh iz bele moke, včasih črne in koruzne, enkrat sem ga naredila iz pirine moke, ponavadi vržem noter še semena za kruh in tako dalje. Najboljše pri vsem tem pa je, da če nimam časa ali imam polne roke drugega dela, vrže sestavine vanj mož in kruh je enako dober. Prejšnji dan je moja mama pozabila, da je oče dal peči kruh in je med vzhajanjem kruhomat umaknila s pulta (in iztaknila iz elektrike) in ker posoda ostane še eno uro po tem topla, je kruh vzhajal in vzhajal in vzhajal..... Ko je opazila, je vzela testo ven, ga razvaljala, na tanko tanko namazala z maslom, ga zvila v 'štrudl' narezala na rolice in rolice dala potem peči. Jessy, obljubim, da je kruh imel popolnoma drugačen okus, kot ponavadi in čeprav ni na mojem jedilniku, sem eno rolico z velikim veseljem in s kraškim zašinkom zmazala. Slinavka - izpuščaji zunaj in not v ustni votlini, veliko veliko veliko sline, v ustni votlini tudi afte, otrok noče jesti trdih stvari, upira se mu vse, kar je kislo, najraje pije kaj hladnega, najbolje preko slamice, da tekočina ne pride v stik z notranjimi razjedami. Veliko naj pije, ker hrana ne gre dobro. No, če sploh je slinavka. Pri nas je duda že zdavnaj pozabljena, mislim, da Aljoša sploh ne ve, da je kdaj imel dudo, plenička je pa še vedno dobra prijateljica. Prišla bo pomlad!!!! Tudi naši bi rabili dežne škornje, Lana nujno, Aljoša pravzaprav ene ima, ker jih je tašča kupila Lani, ko je ona imela 25 nogo. Kako se DVD ali CD s pravljicami menja je pri nasdoma Aljoša naučil Lano, daljinca pa ona bolj obvlada . Jutri mi ju moji starši pripeljejo, mi pa ju odpeljemo v SG h drugi babici in dediju. Danes sva bila na obisku pri moževi babici v Železniki. Katastrofa, da ji ni primerljive. K sreči so uničene samo materialne dobrine. Kar je slaba tolažba. Držte se, jaz sem med tipkanjem tega posta zlezla že pol metra nižje na kavču. Naj živijo prenosniki!!!!
|