Jessy
|
Pa smo tudi mi doma! Prav na brzino sem vas prebrala in ulovila nekaj novosti, ki pa niso bile take, kot sem si želela. Nekatere ste imele res nekaj smole - takšne in drugačne - pa sem prepričana, da tudi za vas posije sonček. Violinski, upam, da boš kmalu zdrava! Vidim, da so tudi novi kar pridni, tako da resnično uživate. REs lepo za slišat! Kako smo pa mi preživeli dopust? Bilo je zelo zelo fajn! Čisto po pričakovanjih. Presenetila naju je, kako fajn je prestala pot dol in tudi nazaj. Sicer smo za dol imeli nekaj smole. Ko smo štartali malo pred 4. zjutraj, se je Neja zbudila in zaspala šele pri Postojni, v Knežaku pa je med spanjem že bruhala, tako da smo ustavili, jo slekli, da je bila le v bodiju (prej je imela spalni pajac in spalko). Še dobro, da smo imeli s sabo njeno odejo, da smo jo vanjo zavili, ko smo stali na tistem jutranjem vetru. Pol sva ji tam kar na "suho" dala nekaj tablete proti slabosti, ki pa jo je večina izpljunila. Potem pa nama je še 1x bruhala, malo pred mejo, nato pa je zaspala, v Bakaracu pa smo se za pol ure ustavili, kjer se je nahodila in nadihala svežega zraka, pa novo dozo tabletke je dobila. Od tam naprej pa je bilo vse enkratno in je stalno ponavljala, da gremo na morje. Za nazaj je bilo pa vse b.p., ker smo ji že ob štartu dali tabletko, ker smo šli šele ob 16h od dol. Mi nismo bili kaj dosti na soncu. Dopoldne se nam je uspelo spraviti na plažo šele okrog 10h, najkasneje ob 11.30 pa smo šli nazaj v app, ker je bilo čist premočno sonce, Neja pa ni hotela sedeti pod marelo v senčki. Popoldne pa smo hodili dol šele po 16.30, a ostajali tudi do 20h. Uživala je res 100%, plavala z rokavčki, prekopavala pesek, nabirala polžke...pa veliko družbe je imela. Tina, meni je bilo v Vidalićih zelo všeč. Res, da plaže niso kaj posebnega, vendar če se sprehodiš malce ob boali, dobiš predele, kjer so nasuti drobni kamenčki tudi v morju. Mi smo se tam usidrali, ker je bilo fajn za v vodo hodit, pa Neja se je igrala. Ko boste dol, boš hitro vidla, da morate it tja, kjer je veliko marel. Mi smo bili v app tik ob plaži. Smo se pa šli 1x kopat na nasprotno stran zaliva na plažo Prnjica, ki je res enkratna za otroke. Je pa za plačat parkirnino, ki znaša 11 kun za cel dan, s tem da lahko plažo vmes tudi zapustiš. Je pa plaža zelo velika in je tam skoraj mivka. Res lepo! Včeraj pa smo šli na plažo v mesto Pag, kjer pa je sama mivka. Res je gužva tam, sam se je splačalo it tudi tja. Tam pa ni nič za plačat. Marele so OBVEZNE, ker drugače ne boste zdržali. Marele ima čisto vsak in si že malce hecen, če je ti nimaš. Smo pa kar na plaži puščali podstavke in spodnji del droga od marele, tako da smo zamo zgornji del marele nosili domov. Tako so počeli vsi. Najbližja trgovina je v Kustićih, ki so cca 700 m naprej od Vidalićev. Tam zraven je tudi pekarija, kjer imajo fenomenalen burek! Njami! Na pico je treba it v Casko, ki je pred Vidalići in sicer v ta drugo picerijo, ki je čisto na plaži a se da zapeljat prav do nje. Res so dobre! Smo pa veliko hodili v Novaljo zvečer, kjer smo se malce sprehajali z vozičkom, saj se v Vidalićih ne moreš nikjer, Neja pa je komaj čakala na vožnjo z vozičkom. Tako smo domov prihajali po večini šele po 22. uri, nekajkrat tudi ob 23h, tako da smo pozno hodili spat. Je pa Neja vse lepo zdržala! Zdaj sem se pa že čist preveč razpisala. Bo treba it tudi kaj spat, da si malce odpočijemo, jutri pa v akcijo za pranje perila in počasi bo treba pripravljati praznovanje, ki bo v soboto. Tudi letos me čaka peka tort za Nejo in Tima. Se tipkamo! Lahko noč!
< Sporočilo je popravil Jessy -- 25.7.2007 0:17:14 >