violinski
|
Dan, deklice! Vam je vroče, kaj? Moram malo pisat, da držimo količino na nivoju, sicer pa imam dva simpatična dogodka za opisat - eden je bil bolj za jokat, ma mi je danes že smešen, drugi pa je bolj pozitiven. Začnemo pri drugem - Aljoša je že tretjo noč prespal brez dude. Ko smo se vrnili iz Kopra smo mu enostavno povedali, da smo jo pozabili pri nonici (v resnici je nismo) in je po par minutah "duda! duda! duda! duda!" to sprejel. Nekako sem pričakovala, da bo tako, ker smo ga že nekajkrat uspeli uspavat čez dan, če nismo bili doma in nismo imeli dude s sabo. Enostavno smo mu rekli, da je duda doma. Ravno tako tudi v vrtcu že nekaj mesecev spi brez. Potem pa še zabavni dogodek od včeraj. Ko je mož šel ponj v vrtec, mu je prinesel pol litra ZA-life, da bo lahko pil med potjo od njegovega do Laninega vrtca (Lano so zaradi združevanj selili v malo bolj oddaljeno enoto, še vedno pa je na 'walking distance'). Pri tem drugem vrtcu sem jih potem pobrala jaz, ki se itak grem vsak dan taksista. Peljemo se proti domu, tudi Lana dobi svojo pollitrsko flašo Za-life in 500m pred domom slišim od zadaj "glug-glug-glug-glug" zvok pretakanja vode. Se obrnem in naš falot zliva skoraj pol litra vode v svoj avtosedež sebi pod rit. Zmočil je majico, hlače, plenico od zunaj, komplet sedišče avtosedežka (imamo še vedno tistega 9-18) in od tam je pocurljalo še na avtomobilski sedež. Ma vam rečem, bi ga najraje kar ven postavila. Tko sva ga pa fajn okregala, pol smo pa morali oba sedeža (otroški in avtomobilski) nest gor, kjer smo otroškega slekli in dali prat, avtomobilskega sem pa samo z Vanishom za tepihe očistila. Ta drugi je bil tudi takoj suh, tako da ga je mož še zvečer nesel nazaj dol v avto, otroški je pa še moker in smo sedaj Aljošo posedli v večjega, iz skupine II. Niti ne vem, če bomo starega vračali nazaj, ali bo kar ostal v tem - bomo videli sproti. Včeraj me je jezilo, res, ampak danes mi je totalno smešno. Še sploh potem, ko je razumel, da ga je posračkal, je Aljoša prišel k meni in se mi zalepil 'za krilo' ter čakal, da ga pobožam. Ko kužki, ko dajo dol ušesa, če jih oštevaš. No, seveda, sva se še pogovorila (ponovi za mano "ne smem polivat" ) in potem je bilo vse po starem. Po tem, ko mi je pred dobrim mesecem dni stresel grisine skozi okno (živimo v 7. nadstropju) na dvorišče spodnjih sosedov in v dveh dneh dvakrat v igri ugriznil Lano, ne vem več, kaj vse lahko od njega pričakujem..... Za sproti. Kety, lepo da si se javila, ko bodo slikice jih bom z veseljem pogledala. Fino se rihtajte!! Nanka, tebi pa držim pesti za dopust, da tvoje sodelavke ozdravijo. Ery, uživaj na dopustu (ah, ja, tega ne boš več prebrala, pa vendar)... Sem še pozabila - za striženje smo imeli vik in krik. Samo striženje ni problem, problem so laski, ki odpadejo in se lepijo na kožo in pikajo. Ampak na pol sem ga postrigla. Malo stopničkasto, pa vsaj ni več kot kak pesnik. Letim!!!
|