|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
14.3.2007 7:06:04   
cicmar
Dobro jutrouser posted image !

Evo mene, dežuram že od 5.30. tako ali tako vstajam skoraj vsak dan tako zgoda, me pa zvečer pobere že okoli desete ureuser posted image .
Za tiste, ki se sprašujete glede vložkov. Sem šla prejšnji teden v Tosamo in kupila vatirance. Sem bila kar malo presenečena nad njihovo velikostjo 25X15 cm. Res so velikiuser posted image , vendar mi je prodajalka rekla, da so zelo priporočjivi za prve dni po porodu. Svetovala mi je 10 kom, kar zadostuje za tiste prve večje krvavitve. Dobi pa se vatirance tudi v lekarni...

Jaz imam do PDP-ja še točno 4t. Ta teden sem začela z masažo presredka-upam, da bo kaj pomagalo in da bo porod lažji. Tukaj je link o tej masaži, če katero zanima:
http://www.spolnost.com/index.php?page=masaza_presredka

Me zanima punce, katero kozmetiko ste oz. boste kupovale. Jaz mislim, da bom vse kupila od Bubchna.
za začetek bom kupila samo mazilo za ritko, trdo milo in kremo za obraz in rokice. Pa še mandljevo olje za temenca.Se na koncu tega kar nabere...user posted image .

Pa še nekaj. Tiste, ki imate lupinico Maxi-Cosi ali ste zraven kupile tudi podstavek EasyFixuser posted image  Me zanima, če gre tudi brez njega. Je samo lupinica pripeta z varnostnim pasom dovolj varnauser posted image

Je pa tudi mene zagrabilo spomladansko čiščenje, tako da dopoldneve ponavadi kaj drgnem, popoldne pa si privoščim sprehode...

V petek imam spet G in upam, da bo zadovoljna s pritiskom-imela sem zadnje čase kar malo visokega. Res upam, da bo vse v redu in da do PDP-ja ostanemo v enem kosu...imam do takrat še kar nekaj planov.

Punce, uživajte v pričakovanju vašihuser posted image !

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 926
14.3.2007 8:55:11   
gaja*
Cicmar, mene isto pobere zvečer pred deseto, pa zjutraj dve uri dlje spim user posted image  user posted image Hvala za inf. o vložkih, meni pa še vseeno taaako smrdijo, joj no. Že itak jih nisem uporabljala, ko pa samo pomislim na take debele plenice do sred ri*i, uhuser posted image  user posted image user posted image Bo že, da bojo le služili svojemu namenu, ne?
Jaz tudi že imam olje za masažo presredka, nekajkrat sem celo že masirala, samo pred 14 dnevi. Zdaj zvečer tako padem v posteljo, da se mi ne ljubi. V torek imam do pdp točno 4 tedne in takrat bom začela redno masirati. Upam, da bo kaj haska user posted image Kaj pa čaj iz malinovih listov? Boste kaj pile?
Kar se pa lupinice tiče. Midva sva vzela samo jajčko, brez podstavka. Isto se da varno pripet s pasom, pač od začetka gre malo počasneje; vaja dela mojstra - vsaj upam user posted image Ko sva jo kupila, se je meni ta jajčka zdela taaako velika, sva jo komaj na sedež spravila, pa tudi nimava glih malega avtauser posted image Sej fajn, da je malo bolj položna, ene so čist preveč jajčaste in so user posted image čist zviti noter. Pa mislim, da ima lilka tudi samo lupinico.

Pa še eno vprašanje imam za tiste bolj izkušene user posted image Naslednji teden začnem s pranjem in likanjem na veliko. Mehčalca ne uporabljam niti zdaj za naju, tako da ga tudi potem nisem imela namena, me pa zanima, kako sušite / ste sušile plenice in ta majhna oblačilca user posted image user posted image Meni uspe namreč vse v sušilcu skrčit in me je strah, da bom iz plenic dobila krpice, iz oblačil pa cotke za barbike user posted image user posted image Pa kakšne čudne oblike plenic bi ven dobila??? Sej zdaj imam veliko kompletkov iz pliša pa bombažnih stvari, samo me res zanima. Ste dale stvari v sušilca? Ker če bom pa sušila tako na prostem, bojo pa stvari trde user posted image
Si predstavljate da se skrči bodi št. 50? user posted image user posted image user posted image
A bi bilo ok če bi sušila na nižji temperaturi dlje časa? Sej nekje piše gor, da lahko sušiš (na etiketi je noter v sušilcu še narisana pikica ali dveuser posted image , ni vsepovsod prečrtano.) Kaj pa pomeni tak trikotniček na etiketah? Na plenicah je sušilc prečrtan user posted image

Mah, pravi strokovnjak sem jaz za touser posted image Samo mi je res škoda, da bi kaj zafrčkala... Sej za stare cunje me ni strah, jih niti nimam veliko, novih pa celo omaro. Pa same take lepe user posted image   user posted image user posted image

Ok, zdaj pa na delo, ob 9 začnem s šolsko zakonodajo user posted image user posted image Haha, še vedno vstrajamuser posted image
Javite se kaj, z eno očko skoz kukam k aprilčicam user posted image user posted image user posted image

*** Vse v življenju se zgodi ob svojem času ***
5. aprila se je rodila najina princeska Gaja :)
18. julija se nam je pridružil še Ažbe :)

(odgovor članu cicmar)
Neposredna povezava do sporočila: 927
14.3.2007 10:01:58   
lilka
Cicmar:jaz sem ob pol osmih že v pižami, potem pa še berem v postelji, vstajam ob sedmih, ker mož začne službo ob osmih, da skupaj popijeva kavo. Mene zvečer zelo hitro zmanjka in sem zelo utrujena, ker pač čez dan ne počivam.
Jaz sem tudi kupila kozmetiko Bubchen in sicer trdo milo, kopel in olje.
Ja jaz imam tudi samo lupinico in je čisto vredu, so mi zagotovili.

Gaja*:jaz sem vse za dojenčka(cotke in pleničke) prala brez mehčalca in sušila zunaj na soncu in potem polikala, pa je čisto dovolj mehko. Ne vem, meni se je to še najboljše in najbolj naraven način zdelo, zdej za enkrat, ko mam pač čas in ko zunaj sije sonce, da lepo posuši.Meni je še vednoboljše na soncu kot v sušilcu. Pač vsak po svoje. Mehčalca nisem dala, čeprav ga drugače uporabljam, ker pravijo da naj nebi pri dojenčku, pa se mi niso trde stvari zdele, sploh potem ko polikam pleničke se mi zdijo dovolj mehke, sploh pa zdej, ko pride itak papmerska spodaj in niso na kožo.Tako si jaz neizkušena mislim.....user posted image
A da maš zdej nahrbtnik, ja to pa jaz nisem pomislila, kako bo torba k možu pasala, sem se mogla ful smejatuser posted image , ma moj jo bo mel obešeno na vozičku pa je. To ga morem pa danes zafrkavat, da nisva študirala ko sva kupovala kako bo on zadeve nosil.

BarbaraE:ja jaz sem tudi, ko me je začelo zbadat v mednožju pa dol tiščat, na vrat na nos torbo pripravila, po moje je to čisto naravna reakcija, pa še k G. sem se šla pokazat, ja kako pa naj jaz vem kaj mi je in kaj se spodaj dogaja. Zgleda, da pa se to moje ne bo nehalo do porodauser posted image . Moj G. pa sploh nima CTG- ja so mi ženske povedale, kam drugam te pa menda tudi ne pošlje, razen če preceni da je potrebno. Mislim kake finteuser posted image

Jaz tudi čez cel dan nekaj delam, pa sej ne morem samo ležat in noge v luft sej pa ja nisem bolana. Pač lepo počasi in čez cel dan nekaj, da čas mine.....malo sesam, pa prah pobrišem, pa počasi skuham ma do štirih čas da mož pride, pa malo grem na sprehod in tako, pa kaj polikam. Pač vsak dan nekaj malega.

Zdej smo pa res pridne in veliko pišemo....bravo mi!user posted image

Mene še vedno zelo brca, zdej ko tipkam prav nori.....

Atijeva gosenica in mamin sonček je naša Tinka, zdej pa imava še malega princa Ožbeja.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 928
14.3.2007 10:09:13   
Kaštrun
Aprilčice, a se še kar držimo? user posted image  Do sedaj je le ena ušla a ne?
Je moja mami včeraj rekla, da bi rada vidla, da bi že kar zdaj rodila - je tako neučakana user posted image . Sva se pa z možem pogovarjala, da ker je luna sredi aprila, pa ker so mi že rekli, da lahko kaj prej rodim, da bom pa mogoče rodila 14.4. -točno leto dni po SS - in bova tako dobila angelčka nazaj.

cicmar če imaš lupinico MaxiCosi je dovolj le lupinica in ne potrebuješ podstavka. Podstavek EasyFix je samo zaradi lažjega pripenjanja oz. se samo zatakne lupinica nanj (baje fino za tiste avtomobile, ki zadaj nimajo vrat). Midva bova tudi imela MaxiCosi, imava Oktavio in ne bova kupovala podstavka. Saj punce pravijo, da ko se enkrat navadijo na pasove je čisto enostavno.

gaja* jaz sem se ravno s kolegico pogovarjala glede plenic in sušenja v sušilnem, pa je rekla, da ji plenice niso všeč ko pridejo iz sušilca, ne vem pa zakaj. Pravi, da so "čudne" user posted image  Je pa tudi rekla, da ona tistih cotk, ki pridejo na dojenčkovo kožo (ala plajžki) ni prala, ker ima sušilca, ki pa itak deluje na taki temperaturi, da ji ni bilo treba likati, ker naj bi se bakterije že tam uničile. user posted image

Jaz danes nadaljujem s peglanjem. Še plenice do konca. Je zanimivo, da mi je ravno te najtežje peglat. Sem kupila nove, pa so take, kot bi jih potegnila iz riti.

Ampak prej grem pojesti Čokolino... mmmmmm....

Otroci ne vedo, kako radi jih imajo njihovi starši,
in tega tudi nikoli ne bodo vedeli, dokler se ne bo
nad temi starši zagrnil grob ali dokler
ne bodo imeli svojih lastnih otrok.

(odgovor članu cicmar)
Neposredna povezava do sporočila: 929
14.3.2007 11:17:35   
gaja*
NinaF, dober tek, jaz tudi vsako jutro pojem čokolešnik , pa včasih še za večerjo. Ne vem, če ga nisem zdaj ko sem user posted image pojedla več, ko pa takrat,  ko sem bila mala user posted image
Zaradi pranja in sušenja se bom morala se odločiti kako in kaj. Za plenice me res skrbi, da bom imela cele neke čudne, če jih bom iz sušilca potegnila. Samo, jaz jih imam 50 za oprat, jih lahko potem po celem naselju obesim, da se bojo posušile... user posted image user posted image user posted image Itak da smo lani pred bajto izdrli tiste rogovile za sušit perilo, ker so bile preblizu ceste, tako da bom zdaj sušila samo na balkonu... Al pa kar v hiši. Bo kak sosed fajn zakuril, mi bo pa vse po dimu smrdelo user posted image user posted image user posted image Ah ja, če ni problemov, si jih pa naredimo. user posted image
No, a ni polna luna 17. aprila? Tak so mi vsi do zdaj rekli... Takrat je moj dan D user posted image user posted image Že itak me meče, ko je polna luna, tak da user posted image user posted image user posted image user posted image Bo težka!!
Lilka, jaz pa sem mojga moža kar vsepovsod vključevala v nakupe, samo odločla sem se pa potem itak sama user posted image user posted image user posted image Pa mu bo pasalo al pa ne. Tu pa tam je pa lahko izrazil svojo željo user posted image Pri torbi sva se pa res ful pogovarjala, ker mu grejo te nivejine strašno na jetra. Ne vem zakaj, pač zgleda, ker jo ima skoraj vsak in vedno suče očiuser posted image user posted image , ko ima kdo to torbouser posted image Sej men tud niso preveč lepe, pač, vsak po svoje. Vedno ko sva bila kje v šopingu, sem mu rekla, da si eno stvar lahko sam zbere user posted image user posted image , nivejino torbo mu pa jaz iz user posted image kupim, ker vem, kako si jo želi user posted image user posted image Sem mu pač potem dala na izbiro tole quinnyjevo al pa tiste trde  (ne vem firme) user posted image Bolš pa že, ko pa da bi on gledal kake planinske 75l ruzake user posted image user posted image user posted image user posted image

Joooj, meni se danes tako smeji user posted image

LP

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 930
14.3.2007 12:04:41   
Natas@
Najlažji način sušenja tetra plenic (vsaj zame), ko jih vzameš iz stroja jih fino streseš, da se "odmečkajo" in jih zložiš na četrtine (jaz jih tako da je daljša stran obrnjena navzdol) in obesiš na stojalo. Na začetu je mogoče res malo več dela, ker moraš dat rob na rob, ampak pri likanju se pa pozna, imaš en, dva tri polikano.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 931
14.3.2007 12:09:32   
smotka lonib
Hojla!

Ste se pa ful razpisale. Milslim, da tale lep sončekuser posted image vpliva na vas in seveda tud na mene, ki imam kar naenkrat ful energije.

Kar se tiče čokolešnika in mlečnega zdroba, ga tud jaz zadnje čase ful pojem, ker sem itak nora na mlečne stvariuser posted image . Mi pa zadnje čase pašejo samo sladke stvari, pa ne mislim čokolade, ampak razne peciva, potičke in štrukljiuser posted image . No, zdej sem pa lačna ratala. Sej bom glih zdej imela kosilo.

Jaz nimam sušilca in sušim zunaj na terasi, razen kadar začnejo pri nas sosedi okoli naše hiše gnoj razvažat ali pa  kuhajo kopo (oglje).

Ponoči pa ful slabo spim. Me ponoči ful noge bolijo, ko spim na boku, pol se pa vsake pol ure obračam iz enega boka na drugi bokuser posted image .

Kar se tiče kozmetike, sem kupila Bubchenovo, moram pa še kuit mandljevo olje, termomoter pa še modrček za dojenje nisem kupila.

Zdej pa grem , ker bo kosilo.

Lepo se imejte in radi se smejte!

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 932
14.3.2007 13:19:11   
gaja*
Joooj, če bi lahko, bi sama sebe po nagi riti nažgala user posted image user posted image In to ornk!!
Sploh se ne morem učit, tale sonček me tako razganja, da mi je prav ravno za vse skupaj. Jaz sama sebe sploh nisem take navajena, ker v starih časih sem se pa še kr učila, ko je bilo treba (ko je že tekla voda v grlo).
Zdaj pa bluzim med oblaki, razmišljam o user posted image , o pranju in likanju naslednji teden. Vse drugo. Od jutra pa do zdaj sem 5 listov prebrala. (pa zelo hitro beremuser posted image user posted image )
Jao, sem žalostna zarad tega, no. Sam problem je, da sem drugače tako dobro razpoložena, da sploh ne študiram na to, da ni prav kar delam user posted image user posted image

Mah... Malo pojamram, da nimam tak slabe vesti user posted image

(odgovor članu smotka lonib)
Neposredna povezava do sporočila: 933
14.3.2007 19:35:39   
hariba
Jaz pa sem danes bila pri ginekologinji in sem že precej odprta. Mi je nardila ctg. Čez 1 tedenga iam ponovno, če bom do takrat še v enem kosu, v kar ni močno prepričana. No jaz bi še vseeno raje videla, da še ostanem malo veenm kosu, čeprav me v križu že močno grabi, noge mi zatekajo, na wc sem več kot kjerkoli drugje, pa fulsem okrna in tečna, skratka grem že sama sebi na živce. Ja apn anpotnico za porodnišnico sem dobila. Ko sem šla domov si nisem moglapomagat, da ne bi v Ariel zavila in sem kupila eno luškano glasbeno igračko za na vozček, pa aventovo pumpico za mleko stiskat tudi.
Meni so se plenice v sušilcu skrčile, pol sem jih pa po radiatorju sušila in na stojalu,ker smo v malem stanovanju v bloku še živeli. Zdaj v hiši in jih bom zato vzunaj. Ostale cotkee sem pa vse v sušilcu.Jaz sem od treh mescev dalje dajal malo mehčalca zraven, ker imam rada mehka in dišeča oblačila. Ni pa nikoli nihče nobenih izpuščajev dobil.
Zdaj grem pa corn flakes jest sem spet lačna.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 934
14.3.2007 19:51:44   
smotka lonib
Hojla!

Spet jaz. Sem dons spet mal zunaj okrog hiše grabla, ker je bil tak lep sonček.

Gaja*!
Je pa problem, če je sonce, pa učit se je treba. Se spomnim v srednji šoli, ker sem imela vsa 4-leta pouk popoldan user posted image , kako je bilo težko sedeti v učilnici in poslušati prfokse, zunaj pa krasno sonce, pomlad in pojoči ptički. Nobenmu se ni nč daluser posted image .

A ste slišale, da naj bi se drug teden spet ohladilo user posted image ? Me je kar groza, ker sem se ful navadla tega lepega vremena. Upam , da navjo rekl, da bo kakšen sneguser posted image . Glih zdej mi bojo narcise cvetele. Katastrofauser posted image !!

Zdej grem pa otroke v posteljo spravt.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 935
14.3.2007 20:01:47   
cicmar
Živjo!

Mama mia, nosečke a se je zares začel?user posted image Očitno boš ti Hariba med prvimi pristala pri marčevkah. Sicer pa to ni tako grozno, glede na to, da si že naveličana...Če boš šla, ti želim vse naj, naj...

Katera že pri nas ureja seznam nosečk? Bi bilo fino, če bi ga spet kaj obnovila...
Ja, za vreme sem pa slišala. Grozauser posted image . Ravno, ko bomo me rojevale bo pa navsezadnje še sneg.

Jaz sem si pa danes za malico privoščila bakalar, zdaj sem se vrnila ravno iz vadbe Fit nosečke, pa me spet lakota daje, sem tam vse pokurla...Jutri grem pa k mami na kosilo-na ričet, mljask!

No,user posted image se jutri še kaj pišemo...

Neposredna povezava do sporočila: 936
14.3.2007 20:51:41   
Kaštrun
IZVIRNO SPOROČILO: hariba

Jaz pa sem danes bila pri ginekologinji in sem že precej odprta.

Hariba tole si pa jaz ful težko predstavljam. Sem prvorodka in si kar ne predstavljam kako je, če "odprt" hodiš po svetu user posted image . Imam občutek, da ko se enkrat začneš odpirat, je potem en dva tri... Si to predstavljam tako, kot bi user posted image  gledala na tla med tem ko hodiš user posted image .

gaja* sem bila jaz ista pred tem izpitom. Ker je bil izpit v ponedeljek, sem si rekla, da v torek začnem prati in peglati in pripravljati za bebico, tako da sem komaj čakala torek! Potem sem bila pa itak tako utrujena, da sem začela šele v petek user posted image

lonib meni pa žefran cveti na terasi. Je prav lepo videti. Jutri, če bo lepo vreme bom pa ovenele rože zmetala iz korita, pa pripravila zemljo za kakšne nove... lepe...

Božajte trebuščke in čim bolj prespite noč! user posted image

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 937
15.3.2007 8:47:19   
Mokka
Hooj Aprilcice!
Joooj se pa res ze velikooo dogaja. Vseeee cvetite in to se cuti skozi crkice vase. Jaz sem se dokaj pomirjena, saj imam PDP 27.aprila, in ze vemoooo da pricakujemo user posted image . Naju z mozickom novica ni nic presenetila, ker sva bila oba 99% da bo tako. Zelj posebnih ni bilo, da je le zdraaavo deteuser posted image
Jaz sem se vedno v sluzbi, zagnana v delo in je fino. Pric zato ker se odlicno pocutim, drugic pa zato, ker je fajn, da ostane nosecka v formi in vitalna dokler se le da. user posted image
Zanima me pa nekaj. Kako se stejejo tisti dnevi - 28 dni. Ali se PDP steje za prvi dan, ali se ne??? Na socialno se namrec nisem sla, ker mi se urejajo pogodbo, in bi mi nasvet kake druge nosecke prav prisel. Vedeti pa zelim zato, da bom vedela, koliko dopusta koristiti pred nastopom. Hvaaaala za nasveeeetek, in zeeeeeeelim vseeem cim lepase pomladne dni. Uzivaaajte svoje Pikice v busijih, pa ne pozabite na svoje mozickeuser posted image .

(odgovor članu cicmar)
Neposredna povezava do sporočila: 938
15.3.2007 9:18:53   
BarbaraE
Hariba - koliko si pa že odprta?? Pišuka, mene bi bilo kar strah na WC hodit, če bi me moja G domov poslala tudi, če bi bila že odprta.
Jaz sem prvič rodila točno na rok, ker sem imela 1. kontrolo v porodnišnici in me je ob gin. pregledu G obvestila, da sem že 4 cm odprta in da grem rodit. Rodila sem pa brez svojih popadkov, pa še ta umetnih nisem kaj pretirano čutila. No, upam da se tokrat primeri podobno. Je bilo čisto fajn, ker nisva imela z možem neke panike sredi noči ali pa da bi jaz njega morala vsa panična klicat v službo, da se je začelo.  

Vso srečo ti želim ob porodu, kadarkoli se pač začne. Moja sestra bi zdaj najbrž začela navijat, da moraš roditi na 19. marca, ker ima ona takrat roj. dan. user posted image

(odgovor članu Mokka)
Neposredna povezava do sporočila: 939
15.3.2007 9:29:28   
gaja*
Maaaa, tolko sem že napisala, pol pa mi ni več želelo poslat user posted image user posted image user posted image
U glavnem, jaz sem se ravno fajn najedla, tak da je bušči spet poln. Upam, da bo držalo en čas. Jutri imam pregled, zdaj se že 3 dni nisem tehtala, ker me sploh ne zanima, a je šlo kaj gor al ne, mi je že čisto vseeno kolk bo. Občtek imam, da ne prav dosti (upam, da drži)...
Včeraj je moj potegnil iz njihovega podstrešja zibko. Seveda sva jo takoj sestavila in postavila kar v dnevno, poleg že sestavljenega kinderpeta. Joj, imava pravo gužvo zdaj tam. No, sej še malo, pa bova raznosla po pravih sobah user posted image user posted image Kaj sem želela napisat... Ker nisem želela uporabljat stare vzmetnice pri kinderpetu, sem jo tudi tukaj mislila zamenjati. Ko sem zmerila poden od zibke, pa sem dobila take čudne mere, da nikjer na netu nisem našla vzmetnice (35x85), ker so vse 40x90. Če bom pa zdaj večjo not potisnila, pa podlaga ne bo ravna... Kje naj še pogledam za take male vzmetnice?
Mokka: če imaš pdp 27, bi morala porodniško nastopiti 30.03. Pa taki logiki so vsaj meni izračunali. Če nimam prav, naj me katera duga popravi.
Lonib: ja, čist sem razštelana user posted image V bistvu si ne predstavljam, da bi bila še študentka ali pa mi med faxom imela otroka. No, sej verjtno bi mi šlo, ker bi moglo it, samo zdaj sem že čist zakrnela user posted image Sem že odločena, da grem v lj na izlet in se skoraj da sploh ne učim večuser posted image Pa kaj, pa že ni take sile... Zgleda.
Druage pa: ali ve katera kje v lj je min. za šolstvo in šport. Na kotnikovi 38?
Jao jao, še s tem bom imela težave user posted image user posted image
HARIBA: ti si me pa čist iz tira vrgla user posted image Sej sem pričakovala in se že psihično pripravljam, da se bo tudi pri aprilčicah začelo, samo haaalo.... A je ta čas že res tukaj ?? Tudi meni bo vse prvič, tako da še nimam izkušenj, samo men se zdi, da sem slišala, da so ene lahko dlje časa tak "malo" odprte? Tako da ni nujno, da boš kar rodila... Al je? V vsakem primeru naj gre čimlepše mimo user posted image
Cicmar: ne kliči snega, men je že dost slabega vremena, bi kr skoz sonček mela user posted image

LP, javite se kaj

(odgovor članu Mokka)
Neposredna povezava do sporočila: 940
15.3.2007 9:42:07   
Kaštrun
Mokka, tudi jaz imam PDP 27.4. in

porodniška se ti prične 30.3. (ta dan si že doma). Te pa opozarjam, da moraš papirje za porodniško odnesti na CSD pred nastopom porodniške!, se pravi pred 30.3.! Na to bodi pozorna, drugače boš zamudila rok za oddajo. Takrat moraš priložiti še:
- obrazec S-1 (potrdilo o predvidenem datumu poroda - originalni izvod - dobiš pri G)
- obrazec S-2 (potrdilo delodajalca o pričetku porodniškega dopusta)
- obrazec S-6 (podatki o zadnjih 12ih plačah)
- obrazec za paket (če boš vzela denar pa še ftc. bančne kartice zaradi TR-ja)

Vse obrazce lahko že prej sprintaš preko neta in ti jih ni potrebno iti iskat ravno na CSD.

(odgovor članu gaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 941
15.3.2007 10:36:36   
Mokka
Nina F - hvaaaala za vse podatke in tvojo pomoooc. Jaaa midve pa imava na isti dan, a ni finoooo. No, saj ne vem kje, jaz v Lj, pa ti ??? Itaaak pa jih le bore malo rodi prav na PDP. Sem pokukala k marcevkam in ugotovila, da jih je vecina rodila prej. Meni so cisto na zacetku, na nuhalni, dolocili pdp celo 4/05/2007, a se je kaj kmalu Pikica takooo potegnila, da zdaj kaze tako kot mora, torej po ZM. Kdaj pa bo, ne vem. Mene v sluzbi celoo hecajo da bom prej, keruser posted image naokoli, in sem zeloo fit. Kakorkoli, zdaj Pikici govorim, da naj kar lepooo se zdrzi v busiju, in pridnoooo pocaka na svoj cas. user posted image Vsak teden je za otrocka velik napredek. To pa ze vse vemooo.
Hvalaaaa se enkraat in pozdrav tudi vseem ostalim Pupam user posted image !!!
Luuustn dan od meneeee. Bodite v user posted image , iiiiiiin user posted image user posted image user posted image !!!!!!

(odgovor članu Kaštrun)
Neposredna povezava do sporočila: 942
15.3.2007 13:26:50   
bojana1
Lep pozdrav user posted image !

JOJ zdejle sem se čist zmedla sem kr geslo pozablauser posted image mi je šele v tretja se uspelo prijavitiuser posted image .Z user posted image  se že cel teden potepama:on z štirikolesniku,jaz pa z avtom ,pol se pa nek na user posted image dobima,imava zmenke,hehe.Se hecam,sej vete ,zdej se pa res ne morem na motorju vozit.Lani ko še nisem vedela,da sem user posted image ,sem se, pa mi je kar hitro postalo user posted image .
Danes pa ne vem,se tko slabo počutim,da mi ne paše ,ne sedet, ne ležat, niti sonček me ne spravi v dobro voljo.Me mal skrbi,ker mi je na zadnje G. rekla,da je to tudi začetek porodauser posted image .Sej res ne vem,kaj naj bi to pomenilo,da je že spuščen in da imam maternični vrat kratekuser posted image .A smo blizu???
Pa še neki me zanima ali lahko plodovnica počasi odteka??
No verjetno spet delam nepotrebno paniko,pa saj me zastopite 1.user posted image ,pa še slab dan imam.

Ve pa hitro na sončka,nabrat si energijo zase in za svojega user posted image !

1.4.2007 bom prvič mama

(odgovor članu Mokka)
Neposredna povezava do sporočila: 943
15.3.2007 18:06:38   
smotka lonib
Hojla!
Ko sem brala te vaše čveke, je še mene mal zagrabil tam spodaj. Ko sem bila prvič noseča,  sploh nisem razmišljala kdaj mi bo voda odtekla ali sem kaj že odprta itd.. Zdej, ko je pa Hariba rekla, da bo mogoče že kmalu rodila, je še mene mal panika zagrablauser posted image . Se bojim, da bi pri meni prehitro potekalo, ker sem oba otroka rodila zelo hitro.

Hariba!
A mi lahko poveš časovno, kako si rodila prve tri otroke? A je bil vsak naslednji hitrejši?

Sonček se je pri nas pojavil šele ob 11 in sem ga ful izkoristila.

Zdej pa grem, ker me otroci preganjajo za večerjo!

Čao!

(odgovor članu bojana1)
Neposredna povezava do sporočila: 944
15.3.2007 18:31:29   
zalbi
Hej!

Gaja, jst mam tut za sabo en tak beden dan, vse mi gre narobe, pa že cel dan sm čist taka bedna. Imela sem ful moraste sanje o otrku, tako da sem se že zjutraj zbudila čist čudna. Skratka, upam, da bo jutr lepši dan, posebi zato ker imam še en kolokvij na faksu.Že cel dan me stiska trebušček, prou tako napeto s počutm, skratka čist sem zanič.
Gaja* Sicer pa Kotnikova 38 je, če morda več kje je ledina center v Lj, točno v tem centru, ali pa ti bo mogoče lažje če ti povem, da je to nasproti dijaškega doma Tabor. Poej kaj kej poznaš pa ti lahko tudi bolj podrobno opišem.

ja pa včeri sem dobila odločbo od csd-ja, pa mi ni čist jasn k sta kr dva bruto zneska napisana, a imate to tut druge tako čudno napisano.

že čakam jutri, k sigurno bo lepši dan. Uživajte!

26. 4. 2007 - postala mami našmu sončku Sari in 16. 12. 2009 smo dočakali drugega sončka Žaneta.

Neposredna povezava do sporočila: 945
15.3.2007 19:30:48   
hariba
Ja ni nujno, da bom že rodila, samo je pa mnogo večja možnost okužbe plodovnice, zato me je nalo panika zagrabila. Odprta sem pa za 1 prst, tako je rekla. Jaz pri prejšnjih otrocih nisem bila nikoli prej odprta. Ampak kar tako ven tudi ne more past, dokler ne začne plodovnica odtekat, takrat pa ni drugega kot takoj rodit. Sem pa ta druga 2 zelo hitro rodila. Ta drugega sem rodila 5 dni pred rokom. Sva se z možem tisto noč kar dolgo pogovarjala in še celo nardila plan za drugi dan. Sva zaspala, okrog pol dveh sem se zbudila sem se zbudila od bolečin in tiščanja na wc. Sem tam opazila krvav izcedek. Sem šla se oblačit in zbudit mojga. Moj ni verjel, da gre že tako zares in si je gospod šel čevlje čistiluser posted image . Če bi se še malo obotavljal bi rodila doma. Moški pač! Ob treh 40 min po prihodu v porodnišnicoco sem rodila. Tretjič dan pred rokom sem po pol ure po prihodu v bolnico rodila. Popadke sem v sparu dobila, kamor sem se sama pripeljala, moj pa je prišel po me ko sem ga poklicala in to celo takoj!
Prvič je bilo dan pred rokom, porod je bil pa kar hud. Začel se je pa z odtekanjem plodovnice ob 9h zjutraj, rodila sem pa potem ob 1 h ponoči z umetnimi popadki, ker moji niso bili dovolj močni.4 ure sem bila v porodni.
Hvala vsem za lepe želje, tudi jaz vsem aprilčicam želim čim lažje porode in zdrave user posted image .
Zdaj grem pa hčerki lase oprat, si jih še zdaj kdaj noče. Božajte trebuhe,saj boste kmalu brez njih ostaleuser posted image .

(odgovor članu zalbi)
Neposredna povezava do sporočila: 946
15.3.2007 19:46:59   
smotka lonib
Hojla!

Pol bom najbrž jest tud tega rodila na hitrco, kar je po eni strani ful fajnuser posted image , po drugi pa ne, ker sem doma v hribih. Se bom z mojimi starši zmenila, da bom kak teden prej prišla k njima in tam spala, ker bo rešilec lahk prišel v 2 minutah. Če bo prišel k nam, se bo najbrž izgubiluser posted image oziroma bi prej že rodila, sploh pa ponoči, ker ne bi vedel pri katerem odcepu mora zaviti user posted image in ko bi videl, da je v vasi konec asfalta, bi mislim, da je tam konec svetauser posted image .

Po mojem bomo pa najbrž že naslednji teden katera od nas že odpeketala v porodnišnico. Sem pogledala k marčevkam, pa so vglavnem vse rodile pred rokom.

Sem včeraj bunde spravila nazaj v omaro, pa sem vidla pri poročilih, da bomo bunde spet oblekliuser posted image . Grozauser posted image , sem jezna kot user posted image  na to trapasto vreme.
Vsem pošiljam user posted image user posted image  za srečo.

(odgovor članu hariba)
Neposredna povezava do sporočila: 947
15.3.2007 20:50:49   
Kaštrun
Danes je res en čuden dan! user posted image  

Sem mislila, da se samo jaz slabo počutim, pa vidim, da grem vsem nekam "slabo". Moj trebuh je danes non-stop napet, pa sem zjutraj popila kavo, potem vmes pojedla 3 pomaranče in 2 kivija, ob pol 5ih šele kosilo - malo makaronov in od takrat naprej nič, pa imam občutek, da mi bo trebuh razgnalo. Je tako trd, da komaj sedim (v bistu napol ležim ko tole pišem). Mi je kar slabo. Da ne govorim kakšno je bilo spanje danes ponoči. Katastrofa! Drugače pa naša user posted image  tako močno brca, da včasih kar na glas zavzdihnem user posted image , tako zaboli. No, ampak tako saj vem, da je ok.

Sem pa danes vse pripravila za user posted image  kar se tiče cunj in plenic in tudi zložila vse v omaro. Zdaj ne peglam več pol leta! Jutri grem še po nedrček za dojenje, pa tudi torbo sem si počasi pripravila in dam tu pa tam notri kakšno stvar, ko se spomnim.

Mokka, sem sicer iz KR, ampak če ne bo kakšne panike bom šla roditi v LJ. Imam tam G. Matrala sem bom itak al v LJ ali pa v KR, tako da... mogoče se pa res vidiva user posted image

No zdaj pa res ne morem več... Grem in vsem skupaj pošiljam en velik... user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 948
15.3.2007 23:19:30   
katja pv
Trenutno stanje aprilčic:
01.04. - Binci, Ljubljana (2. user posted image , 1.user posted image - 21.06.2005)
01.04. - lonib, Ljubljana (3.user posted image , 1. user posted image - 15.9.1995, 2. user posted image - 24.11.2000)
01.04. - bojana1, Slovenj Gradec (1.user posted image )
02.04. - rumena, Ljubljana (2. user posted image , 1. user posted image - 12.10.2005)
03.04. - mary10 (2.user posted image , 1. user posted image - 6.11.2005)
03.04.- andie, Celje
04.04. - anna2007
04.04. – Bay, Postojna ali Izola (1. user posted image )
05.04. - tikka (1.user posted image )
05.04. - hariba, Celje (4. user posted image , 1. user posted image - 06.09.1995, 2. user posted image - 24.07.1998, 3. user posted image - 11.05.2000)
06.04. - ily, Novo mesto (2.user posted image , 1. user posted image - 08.02.2003)
06.04. - vanna, Ptuj (1.user posted image )
06.04. - neli01
07.04. - Katikasu, Ljubljana (1.user posted image )
08.04. - lianlian, Maribor
11.04. - laaara, Celje
11.04. - cicmar, Kranj (1.user posted image )
14.04. - BarbaraE, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 08.04.2005)
14.04. - Julija24
14.04. - kikica
15.04. - Brunette_
15.04. - a&m, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 4.12.2004 )
16.04. - wallery (3.user posted image , 1. user posted image - 15.09.2003, 2. user posted image - 29.01.2006)
17.04. - ALESSA
17.04. – gaja, SG (1.user posted image )
18.04. - julij11 (2. user posted image , 1. ?)
19.04. - Ksia (1. user posted image )
19.04. - lilka, Slovenj Gradec (1.user posted image )
19.04. - Katym, Novo mesto (1.user posted image )
19.04. - katja pv, Murska Sobota (2.user posted image , 1.user posted image - 21.06.2005)
20.04. - Lari, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 18.12.2004 )
20.04. - sabri, Ljubljana (1.user posted image )
20.04. - Tanchy, Ljubljana (1. user posted image )
22.04. – taška 30, Ljubljana (2.user posted image , 1. user posted image - 28.04.2005)
23.04. - Ivek, Slovenj Gradec (2.user posted image , 1. user posted image - 18.08.2004)
23.04. - anonimna T
23.04. - zalbi, Ljubljana (1.user posted image )
24.04. - Mimi*, Ljubljana (2.user posted image ,1. user posted image - 17.04.2004)
24.04. - Pinja, Ljubljana (2.user posted image , 1.user posted image - 25.12.2004)
25.04. - Jagoda3, Ljubljana (3.user posted image 1. user posted image 28.12.2000, 2. user posted image 21.10.2003)
26.04. - Beti S, Šempeter pri Gorici (2.user posted image , 1. user posted image - 29.12.2003)
26.04. - mojčca, Kranj (2.user posted image , 1. user posted image - 09.03.2005)
27.04. - Tinka1, Maribor
27.04. - NinaF, Kranj ali Ljubljana (1. user posted image )
28.04. - Petica, Ljubljana (2.user posted image , 1.user posted image - 28.7.2002)
28.04. - Mokka, Ljubljana
28.04. - *metuljčica* (2.user posted image , 1. user posted image - 29.11.2004)
28.04. - ploskicjoka (1.user posted image )
30.04. - deja777 (1.user posted image )
30.04. - brina, Postojna (1. user posted image )

Trenutno nas je 50 nosečnic za april.
Statistika: do sedaj se nam je rodilo 18 user posted image in 7user posted image .

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 949
15.3.2007 23:53:32   
katja pv
Pozdravljene!
Po daljši odsotnosti mi je spet uspelo priti do računalnika in vas prebrati. sem potrebovala kar 2h, da sem se prebila skozi vse zapise.
Rok za carski so mi prestavili na 3.4., tako da še vedno ostajam aprilčica. Otročiček bo user posted image , tako da je že izbrano ime Ana - pravo olajšanje, ker sva se z možem kar mučila glede fantovskega imena. Z glavo je že lepo obrnjena navzdol, tako da bi moral biti CR kar hiter po besedah ginekologinje. Naslednji teden imam kontrolo, da se dokončno dogovoriva o carskem in dokončnem datumu operacije. Sem pa že naveličana čakanja, ker me od vsega tega ležanja in počivanja, ki ga moram dati skozi v tej nosečnosti že vse boli. Če me ne boli ritnica, trtica, kolk ali hrbet se pa še dojenček loti brcat v vse mogoče živce, da me kar zvije. Sedaj je še bolj aktiven, ker ima manj prostora, saj je posteljica tako pritrjena nad materničnim vratom, da se ni dvignila in raztegnila z obratom navzdol. Opažam, da jo najbolj razganja zvečer in ponoči.

Glede vložkov sem jaz v bolnici dobila VIR 90 in ne 80. Razlika je v tem, da imajo vir 80 še dodatno plast plastike, 90 pa ne. V Murski Soboti, ker sem prvič rodila smo imeli na razpolago dovolj vložkov, hlačk in spalnih srajc. Tudi obroč sem dobila v bolnici.

CSD mi je že nakazal denar za paket, ki znaša 250,26 EUR.

Torbo si še nisem pripravila. Po potrebi mi jo lahko pripravijo kar starši, saj za v bolnico rabim samo kozmetiko in kakšen zvezek za zapisovat misli, občutke in čase dojenja ter dojko (mi je že pri prvi nosečnosti pomagalo na začetku, da sem sledila, kje sem končala z dojenjem). Vsem začetnicam z dojenjem pa zaupam nasvet, ki sem ga prejela od prijateljice, ki ima 6 otrok: "vsako dojenje pričnite na tisti strani, kjer ste nazadnje dojile in dojite 5 minut, nato preidite na drugo dojko in pustite, da se otrok doji kolikor dolgo želi. Na ta način spodbujate dojko, da proizvaja mleko." Meni je ta nasvet odlično pomagal in sem dojila 15 mesecev. Upam, da bo tudi vam.
Stvari za novorojenčka mi bodo pa prinesli kar en dan pred odhodom ali celo isti dan, saj bom v bolnici vsaj 7-10 dni zaradi CR.

Glede kozmetike pa še to. V bolnici boste prejele paketek za dojenčka, ki vsebuje tudi Bubchen kremo za ritko. Priporočam, da jo prej preizkusite na ta način preden pričnete z nakupovanji. Meni ni ustrezala in sem si raje kupila drugo - Pasta di Fisan. Po Bubchenu je imel sin kar nekajkrat rdečo ritko, po Fisanu pa nikoli. Nekatere bolnice imajo na razpolago posebna mazila iz lekaren, ki so tudi odlična. Zato vam priporočam, da raje počakate in vidite kako in kaj in šele nato kupujete kreme za ritke v trgovinah.

Sedaj ko je tako lepo pomladansko vreme. V Novi Gorici smo imeli do 21 stopinj sem se dajala kar malo na balkon in se sončila. S tega vidika sem kar hvaležna, da sem pri starših. Mi pa počasi vse skupaj preseda in bi najraje šla domov. Še dobro, da je sin sedaj skoraj cel čas pri meni in se veseliva ko pride ati končno na obisk skoraj vsak vikend. Najbolj mi bo pa odleglo maja, ko se vrnemo v stanovanje in bo naše življenje spet na starih tirih in bolj umirjeno. Vsak dan odbijam in nestrpno pričakujem dan D. Na srečo gre čas dokaj hitro in me od poroda ločuje že manj kot trije tedni.

Sedaj pa moram počasi nehat, da ne prekurim telefona staršem. Se še slišimo.

V življenju sta dve sreči: ljubezen do partnerja in ljubezen do otrok. Jaz imam obe!
21.6.2005 - Matija
2.4.2007 - Ana

(odgovor članu katja pv)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?

Z vrnitvijo na delovno mesto nimam težav. (33%)

Preobremenjenost in pomanjkanje energije. (33%)

Prilagoditev na novosti in spremembe na delovnem mestu. (0%)

Strah pred izgubo službe. (17%)

Težave z usklajevanjem službe in družine. (17%)

Število vseh glasov: 6

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!