lilka
|
U madona ste se razpisale, bom mogla vsak dan sledit, če ne je preveč..... Jaz sem v četrtek poklicala k G., ker me je res tako dol tiščalo, da nisem vedla kaj naj, pa je sestra rekla, da naj kar pridem na pregled, da bom pomirjena. Pa je vse vredu je rekel, s tem da sem zaradi hitenja in živčnosti mela pritisk 140/90 in mi je neslano dieto ukazal, pa kar eno kilo sem se zredila v 14 dneh . Še vedno me dol tišči, ful čutim pritisk na sramno kost, tudi ko se obračam v postelji, samo zgleda, da je to res normalno, ker je vse pregledal in je rekel da je vse o.k. Pol me je pa ful na smeh vleklo, ko mi je naštel kaj pomeni neslano:največ 2 dcl mleka na dan, nič argo juh, nič svinskega mesa, nič gaziranih pijač, joj ko bi on vedel da jaz nič od tega ne jem in ne pijem. A to je za njega neslana dieta , meni je blo ful smešno, sem prijetljici povedala, pa je rekla da je njej zadnjič zaradi zatekanja isto naštel. Pa sestra je rekla, da naj imam kak sadni dan, halo od začetka nosečnosti do zdej sem se zredila vsega skupaj 2 kg, a zdej naj mam pa sadni dan . Jaz ne vem no? Gaja*:ja midva sva šla na ogled porodnišnice in zelene sobe, ah nič posebnega nisi zamudila, jaz sem pač šla, ker sem hotla vedet kako zgleda in kje točno je, da pol ne bluzim po celi bolnici s popadki, če pravijo da moreš kar sam tja prit do porodnega oddelka. Mah sej se trudijo, so lepo pobarvali, sam porodna soba je meni še vedno kot klavnica, ker majo take ploščice kot so jih meli včasih pri našem mesarju, pa tiste mize z tistimi ajmpri na tleh....pol oddelek je pa lep, res so ga lepo zrihtali in pobravali, tam je pa zdaj kar prijetno. Midva imava pa danes prvi letošnji piknik. Pride možev brat s familijo, pa moja tašča in tast. Bomo kar zunaj spekli meso in krompir, ker je res ful lepo vreme. Za dan žena me je mož povabil v restvracijo na kosilo mi ni blo treba kuhat, pa dopust si je vzel, tako da je blo res fajn, čeprav je bil deževen dan. Pleničk še vedno nisem polikala, pa če me tako navzdol tišči, da težko stojim, bom naslednji teden vsak dan malo, pa bo. Joj, če bo mene zdej še teh 40 dni tako dol tiščalo, bom pa res komaj čakala da že rodim. Čutim pa brcike na desni in na sredini, pa mislim, da še ni navzdol čisto obrnil, bog si ga vedi, zakaj pritiska, sej po moje še G. ne ve, ker ni nič rekel. Da naj se vsedem in počivam, je mislil da še delam, je mislil da sem prišla da bi mi dal bolniško, je kar debelo pogledal ko sem rekla da imam že od februaraja dopust. Eh, sej bo! No lepo soboto vam želim, grem zdej krompir nalupit.