miši
|
juhej punce zdaj pa je res že čas,da kaj napišem, se nismo izgubili. Imam vedno manj časa za RR pa zadnje čase se mi sploh ne da pisat. Izgovor: spomladanska utrujenost. Nas je že ful veliko, da že komaj sledim. vidim,da ste vse fajn in da otročki pridno papajo, spijo,so navihani in tudi poredni. se mi zdi,da vsem nekje od 6.meseca dalje kar malo štrajkajo ponoči in da se je ritem spet spremenil. Pri nas je zelo veselo, včasih se mi zdi, da imamo kar cirkus. Naše dete je zelo zelo aktivno, če ponoči nebi spala celo noč, bi rekla,da je zagotovo hiperaktivna. Non stop se obrača na trebuh, leze, rije kot en krt, vse razmeče, tako je živahna,da jo je v rokah težko ali skoraj nemogoče držati, zdaj se že postavlja na vse 4 in pomojem da bo v kakšnih 14dneh šla "pot pod noge". Sedi še ne, se opira na rokice, je ne silimo, bo že. Najhujše je zvečer, ko je grozno zaspana, ampak tako ekstremno dobre volje,da jo je zelo zelo težko umiriti in uspavati. Če ji pojem,se mi smeji in poje z mano, leze po meni, po flaši se v sekundi dvigne in gremo na juriš, včasih kr v transu-na pol spi, če ji beremo pravljico, hoče izpulit knjigo iz rok, v posteljici dela skoraj akrobacije, da jo ponoči večkrat popravim, saj se zaplete v vrečo in kovter in potem stoka v spanju. To da pase kravice v spanju ni nič novega (izgleda pa zelo smešno). na trebuhu se zdaj obrača za 360 stopinj, tako da točno ve, kje je najina postelja in naju potem gleda in ropota,da jo že morava vzeti ven (prej sva jo malo pustila,da je debatirala ali se igrala). Rabi veliko pozornosti, vse jo zanima, kar roke steguje, lovi vse kar ji pride pod roke, tudi v vozku se mi obrača, tako da jo moram nujno pripeti (tudi če je naslonjalo višje, se obrne in skoraj zleze pod ročajem ven). Veliko se ukvarjam z njo, takrat pa je mirna, posluša, gleda, se veseli, zna pokazati že kar nekaj stvari. Igrače so zanimive kakih 15 minut, včasih manj, včasih več, potem pa je huda in se začne jeziti in stegovati roke, če jo ignoriram je seveda rompopom. Najbolj fino je,če kam greva, da je njej zanimivo, najhujše pa je biti cel dan doma. zdaj poskušamo spremeniti ritem, ker hodi prepozno spat...čez dan spi le po pol urice, v vozičku malo več. Res ne vem, od kje ji toliko energije. lahko bi še veliko pisala, imamo kar naprej kakšne štorije. Je pa dobrovoljka, zelo malo joka, je pa zato toliko bolj trmasta in huda, če se ji ne ustreže. Hrana-smo že poskusili piščančka, kar gre, tudi rumenjak (1/4, 2x na teden) ji dam, včeraj sem ji prvič dala skuto in marelico zraven. Štrajka pri cvetači, se kr davi in se jezi, verjetno jo motijo te bobice, kaj pa vem. danes je glodala korenčka, je fino za zobeke. aja, danes sem ji tudi malce sira naribala v pire, njami. s pitjem smo bolj tako tako, čajček kadar ji paše, sadni sok breskev še kar obrajta, no kar precej pa popije kompota iz jabolk, včasih dodam tudi kako slivo. vse domače. večer ji dam flašo žitne kaše z mlekom, ali kako kašo za lahko noč. sicer pa pojemo še 2-3 flaše mleka. mislim,da nam kar dobro gre, tudi špinača kar gre dol, bo pa treba res z meskom začeti,ker rabi več železa. Zobki-enki spodaj in prva enka zgoraj (končnoooo). Srečanje, seveda sem za LJ. fajn bodite, vam še pripopam par slikic naše zverinice. čaw Taja