miši
|
helo evribadi kako smo kaj? kaj vroooče? tudi mi2 sva zunaj od 8.30 do 10.30, ker je potem že malo too much, bi se mama preselila k Ajdi v vozek. sedaj se je naše spanje popravilo,ko je Ajda tako aktivna, spi dobro uro dopoldan, popoldan pa kakor je, večinoma zdaj spimo že 1x na dan. vsaj to malo dlje. Naša pupa zna že veliko stvari, mama že reče pa tudi Ajda pove, je lahko za izgvoroit, oponaša kuža in vse nas komandira z njenim malim prstkom. leze pa non stop,če bi se dalo,bi zlezla na luster. Kar se hrane tiče, nimam časa,da bi na dolgo napisala jedilnike, tako da bom samo na hitro par idej,te se bodo lažje uresničevale, potem,ko ne bo več flaške (mleka). Npr. takole je pri nas: *zjutraj ko vstanemo-flaša (mleko 3) *čez 3 ure-vse možne kombinacije sadja+misliji/kosmiči/žitarice (se jih da fino uprašiti v mikserčku) ali s skuto (kupim od LJ.mlekarn tazeleno ali dobimo domačo) ali z jogurtom. tudi kompot ima rada (po šalčki) iz domačih jabolk,sliv in biomarelic.to sadje tudi porabim. *čez 2-3 ure flaša (jo počasi ukinjamo) ali telečje kuhano meso zmiksam, dodam nekaj goveje jušne osnove (naredim v naprej za v skrinjo-v kocke)+kuhana zelenjava (po 2,največ 3 različne)+male testeninice. tukaj se res lahko izmišljuješ, menjaš meso,zelenjavo,dodaš riž, testenine,polento in razne vrste kaše (ajdove ji še ne dam). Če ji dam samo kašo (npr. cvetača+korenje), ji vmes zamešam še žličko domačega deviškega olja ali sezamovo olje. *čez 3 ure-ponavadi malo poje z nama(imamo pozno kosilo), večinoma zelenjavo, npr. paradižnik iz solate, riž,zelenjavno prilogo, meso (kakor kdaj). temu sledi kako lahko sadje (banane ne). *zvečer pred spanjem dobi žitno kašo za lahko noč od Hippa, po flaški. ***vmes popijemo kar pecej čaja. če ni časa za kuharijo ali če ni sadja, ji seveda dam tudi kupljene kašice,ki so izdelane iz bioloških pridelkov.piškotek dobi občasno. kruh ji dam,ko jaz zajtrkujem-tako po drobtinicah,da ga sama nosi v usta, jemo večinoma pravi polnozrnat kruh (Sosedov ne šteje!),babi ga tudi naredi iz pirine ali polnozrnate moke (njam njam). sladkarij zaenkrat ne obrajta, torto sme ji dala za poskusit pa se je zmrdovala,hvala bogu. Smokijev ji ne bom dala,dokler bo le šlo, fruhtswerge še nismo dali,ni potrebe. tudi jogurte jemo 3.2,kar je čisto ok. npr. razni vanilijevi jogurti imajo 10% mlečne maščobe, to je ogromno. Velikokrat je tako,da če jaz kaj jem, hoče tudi ona, tako da včasih res kar naprej jemo,kar je tudi zelo fajn in odlično za metabolizem. kakamo vsaj 1x na dan. pri kuhanju tudi uporabljamo začimbe, razne kaše,mesa jemo kar dosti (že zaradi športa),tako da ga Ajda dobi 3x na teden. poje precej žitaric,vlaknin,tudi špinača je na seznamu "favourite". Slabše pa ji tekne riž (ga moram (čist spasirat) pa polenta (mora bit kaj dobrega zraven). pire krompir ji naredim zraven špinače, sicer krompirja ne jemo prav veliko.v pire ji tudi dam malo korenčka in rumenjak. no,gotovo sem pol še pozabila povedat. mislim,da nam gre kar dobro. smo zelo zdravi (trkam), do sedaj je enkrat smrkala (pri 3 mesecih) in 1x kašljala (6 mesecev). bom še fotke dodala kasneje. čaw