|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke in njihovi sončki 2006
17.5.2007 0:29:25   
andrejaz
Pozdravljene

Tudi mi smo imeli v zadnjih dneh pregled- Sara ima 8700g in 71 cm. Kri se ji je pa že precej izboljšala- se zelo pozna izboljšanje saj je začela veliko bolj jesti gosto hrano in se doji samo še nekajkrat na dan. Še zmeraj mora po nasvetu pediatra vsak dan jesti meso, pa rumenjak,…

Stuhica – glede odprave driske pa tako kot so ti že tudi punce svetovale: banane, postana jabolka, prepečenec, borovničev čaj, črtaj mlečne izdelke, kakšen riž na vodi skuhaj,…Drugače pa tukaj na našem koncu razsaja virus driskanja – Mark je prejšnji teden kakšna 2 dni driskal, potem pa še Sara.

Miši – se popolnoma strinjam s tabo, ko si napisala, da je dosti bockanja na to temo. Upam da boš v prihodnje to upoštevala, saj je bilo zelo neprimerno, da si tvoj včerajšnji post (glede na tole nočno uro je že predvčerajšnji post) začela tako pravokativno. Jaz vseeno upam, da se bodo punce, ki so protestno zapustile temo, kaj kmalu oglasile, saj je bilo tudi z njihove strani dostikrat napisano kaj zanimivega in uporabnega in ne samo čveka.

Prehrana – pri nas ne drži, kar ima mama, da hoče otrok. Jaz pojem vsak dan veliko skledo solate in tudi dosti druge zelenjave, pa noben od mojih otrok ni preveč ljubitelj zelenjave. Mark je v 3 letih največ 2x probal zeleno solato, pa čeprav gleda mene vsak dan kako jo jem. Zelenjavo sicer poskušam čimveč skriti – v pire krompir, pa zmiksam jo v omako,…Ker pa otrok ne more biti lačen, jedo moji otroci tudi kruh, pa kakšno instant zadevo tudi, saj namreč 3 letnika zelo težko prepričaš o tem, kako je bolje da bi pojedel jabolko če bi ravno takrat on jedel čokolino, pa še točno ve v kateri omari je spravljen.

Drugače pa je prehrana v našem vrtcu zelo raznolika in po mojem mnenju tudi zelo zdrava, saj imajo prav ekstra zaposleno osebo za sestavljanje jedilnikov.
Miši – mislim da imajo vsi vrtci javno izobešene jedilnike (nekateri celo na internet straneh), tako da mislim, da tvoja trditev kako je prehrana v vrtcih brez nadzora staršev, čisto ne drži. Imam celo občutek, da otroci v vrtcih jedo bolj raznoliko in uravnoteženo hrano kot doma. V vrtcu morajo jesti tisto kar dobijo ker drugega ni, pa čeprav je to zelenjavna juha. Doma pa otroci (pišem za malo večje in ne za naše avgustovčke) točno vedo, kako nas bodo okoli prenesli, da bodo dobili kaj drugega za jesti, kar imajo radi.. No na žalost pa je tudi tako, da nekateri starši nimajo dovolj denarja za nakup zelenjave in sadja, pa rajši otroku skuhajo npr. makarone, ki so cenejši, pa še otroci jih veliko rajši jedo, kot npr. brokoli ali cvetačo.

Če katero slučajno zanima še nekaj idej za jedilnike
http://med.over.net/za_bolnike/otrosko_zdravje/za_otroke/prehrana.php

http://www.vrtec-slobistrica.com/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=4&id=71&Itemid=49&lang=si

http://www.vrtec-maliprinc.com/?n=j

http://v-vrtci.kr.edus.si/index.php?page=jedilnik&category=2

Naš sonček Mark se je rodil 30.8.2004, sončica Sara pa 4.8.2006

(odgovor članu sončnica13)
Neposredna povezava do sporočila: 4601
17.5.2007 6:34:03   
lampica
Dobro jutro!

Naš sonček še trenutno spi in hitro izkoristim net za malo družbe.

Stuhica - upma, da bo alvin kmalu bolje. Naš če že trikrat na dan kaka ima hitro rdečo ritko, kaj šele če cel dan in noč driska. Revček. Upam, da so res zobki.

Prehrana- strinjam se z Andrejaz. Res nimam vedno doma tulk vrst sadja in zelenjave, da bi mali jedel zelo raznoliko hrano. Vsak dan pa tud ne more jest samo jabolk ,npr. Že jz se naveličam, kaj šele otrok.Pri nas skušamo vsak dan jesti dopoldne za malico sadje in za kosilo je kakšna zelenjava. Ampak mali že zaj ve, kaj mu ni po volji in njegovem okusu. In kaj ga naj zdaj silim? Sigurno pa je, da je to zeloodvisno od nas kako smo bili in smo mi navajeni se prehranjevat. Midva skušava, da bi vsaj otrok pojedel več saja in zelenjave, če je že midva ne , samo vedno pa tudi ne gre.

Drugače pa je že pravi kobacač. V posteji ga je vsepovsod polno. še dobro da je v vreči, da ga ne zebe ponoči.

Dekleta a se zavedate, da bo treba kmalu v službo??!!! Men je že zdaj groza. bo treba še enga naročit, da bomo skupaj lahk z otroci.

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4602
17.5.2007 8:26:59   
Sandra*
Pozdravljene!

Midva sva včeraj imela posvetovalnico. Mark ima 10 kg in 77 cm. Drugače pa je vse ok sam kar ornk je prehlajen.

Plazi se ko en velik, je že tako hiter, tudi po parketu šiba, sploh ni več ovire da je malo bol drseča podlaga.

Lp

(odgovor članu lampica)
Neposredna povezava do sporočila: 4603
17.5.2007 9:06:23   
L & L

IZVIRNO SPOROČILO: stuhica

A ima kdo kak nasvet kako se rešit driske- zdravnica je rekla da so najboljši probiotični jogurti- kaj naj mu dam še za jest ??'
kolk časa mislte da je še ok če ima drisko? A je možn da bo dobu še kak zob???? Kaj naj nardim????user posted image

Ok da ti še jest poskusim pomagat, glede hrane vse tisto kar so napisale moje predhodnice, pijača: obstaja od hipa korenčkou sok ki se imenuje ORS200 in je izključno namenjen otrokom z driskico je pa od 4m naprej.
Drugače pa naj bolj ampak res pomaga postana kokakola, samo to pa pomoje ne sme še pit, razen če bi pomagalo vsaj ene par požirkou, poskusi najprej s temi zadevami potem pa še kokakolauser posted image .
Lp pa pozdravite se.

Patrik 24.6.2005
Loris 14.8.2006
Orson 15.4.2009
I & L 26.6.2004

http://patrik-loris.moj-album.com/

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 4604
17.5.2007 9:36:10   
Splet.Ka
Dober dan.

Evo, jaz sem v svojem čisto nematerinskem elementu. Sara počiva, jaz imam pa masko na obrazu, masko na laseh,...user posted image

Stuhica, upam, da je driska izginila. Tudi jaz sem hvaležna vsem za nasvete, jih bom uporabila, ko bo treba.

Plazenje...jaz se nisem plazila. Naša user posted image  pa tudi počne vse ostalo, samo plazi se ne. Je pa en trenutek na enem koncu sobe, čez minuto pa čisto drugje.

Prehrana...se v bistvu strinjam z vsemi po malo. Pri nas pač drži, da kar ima mama, hoče tudi Sara. Tako da se res lahko potrudim in sem ji čim boljši zgled. Na srečo je (kot mama user posted image ) nora na zelenjavo.

Je pa čisto res, da se začnejo prehranjevalne navade oblikovati v tako zgodnjem otroštvu, tako da moramo res biti previdni. Jaz ji na primer za žvečenje res redko ponudim kruh, raje košček jabolka, korenje,.. Pa je vseeno zadovoljna. Veliko znank pa otroke v vozičkih (da so celo dopoldne "pridni") pomiri s polovico žemlje. Tako da otrok ves čas nekaj žveči. Ko zmanjka, pa dajo še drugo polovico. Se mi zdi, da je pač treba ločiti med lakoto in preganjanjem dolgčasa.

HuAnita, srečno na sestankih za službo. A bova po kakšni varianti sodelavki?

Drugače sva pa s Saro zadnjič enega krtka rešili...je zašel na cesto in je imel že čisto optaskan smrček, ker je kar hotel riti po betonu. Pa tako prikupno se je oglašal. Tako da sem ga dala na travo in je potem lepo kopal po zemlji. user posted image

Bo treba maski sprat z obraza in lasuser posted image . Lep pozdrav!

Cvetim...

(odgovor članu L & L)
Neposredna povezava do sporočila: 4605
17.5.2007 16:42:30   
miši
helo evribadi

pri nas spet nekaj dež pada, naju je prej pregnal.sem skoraj začela tečt z vozkom.

driska-menda pomaga slivov sokec ja pa tisto od hippa je že ena napisala. izotonične pijače pa za tako majčkene menda niso primerne, pomojem cocacola tudi ne. stuhica, upam,da boste kmalu boljše, kot pa vem, je zelo zelo pomembno,da otroček pri driski mora ogromno piti. vsaj take so komande od dohtarjev v naši familiji.

prehrana- andrejaz, seveda se strinjam tudi s tabo,težko je biti pameten,ko pa ne poskusiš, se mi pa zdi ful fajn,da tako na skrivaj daješ zelenjavo, nekateri tudi nad tem obupajo. moram sicer reči,da poznam nekaj mamic z več otroki, ki zelo uspešno furajo zdravo prehrano in so svojim otrokom vcepile v glavo,da preveč sladkarij ni ok. nekaj že, ne pa npr. cela vreča smokijev. tako pravijo same. po drugi strani pa sem zadnjič na enem piknuku videla 10 letno deklico, kako je v nekje 35 minutah pospravila celo posodo piškotov in pred tem 2 kosa čokoladne torte. sem bila kar malo paf, me je kr minilo,da bi si vzela šeen kos tudi jaz. deklica ima sedaj okrog 20kg preveč. kaj bo z njenim zdravjem pa me bo zelo zanimalo.
včasih je bilo v razredu zelo malo debelih, morda 1  v razredu, te mamice, ki jih jaz poznam pa so naravnost zgrožene nad stanjem sedaj. Upam,da ko bodo naši mučki šli v šolo, da bo stanje drugačno, boljše pa da bodo tudi v vrtcih kdaj skuhali govejo juho na roke, olupili krompir in ga skuhali (vidim,da krompirja pojejo zelo veliko,predvidevam,da je instant), nabavljali sestavine na kmetijah, tržnici....seveda pa bi bilo za vse to zaposliti še kakšnega delavca, no tu pa se navadno zatakne...
jedilniki so res pestri in raznoliki, res verjetno redko kje doma tudi tako papajo, osebno pa bi naredila par stvari drugače.

hruška, vidim,da si razumela, kaj sem hotla povedat, mi ne rata vedno. tole z žemljo si res dobro napisala. imam kolegico,ko pride v trgovino gre najprej h kruhu in otroku najprej kupi žemljico, da jo potem v miru zoba in seveda tudi poje. in sedaj je to že taka navada, da če je ne dobi, dobi histeričen napad.kriza.

moram reči,da je naše dete zelo firbčno in skoraj vse,kar jaz nesem v usta, hoče tudi ona, tako da jabolka in hruške vedno jeva skupaj (tako grizeva sadež, ima 6 zob), tudi solato, paradižnik iz solate jemo, večinoma skoraj vse. pri nas to kar drži,da posnema mamo. to pa zame pomeni,da se ne smem basati s sladkarijami (od katerih sem skoraj odvisna user posted image ) in posvoje je to tudi dobra samokontrola, hehe.

šibam
čaw

http://www.papicajezakon.blogspot.com

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4606
17.5.2007 22:03:05   
stuhica
Ojla,
evo me, sme prišla do računalnika! končno!!je zaspal naš Alvin!

v glavnem stanje z našo drisko se upam da izboljšuje. Čez noč je sinoči prespal da ni bil nič udriskan,ampak mi je danes čez dan 4-5 sračkal tekoče, tako da sem ga h sreči ogla preoblečt samo dvakrat- v primerjavi z včerajšnjim sranjem 15-20 je to kar že napol zmaga!

Hvala vam za nasvete. Čudi me le da ste mi nekatere odsvetovale mlečne izdelke! Moram reči da mi je pediatrinja svetovala probiotični jogurt in res pomaga , zvečer sem mu ker pač ni bilo mleka dovolj ( ma mi je zmešal celoten ritem dojenja in GH tako da smo skor cel dan na zizi pomalem) dala žal ker drugega ni bilo 1 dc alp. mleka in ni bilo nobene driske čez noč in tud zjutraj. Ja sej morda je res prezgodaj mogoče tud ne ampak pač drgač ni šlo. Je pa mislim da počasi treba že uvajat saj v vrtcih tud pri 11 mescih dobijo alp. mleko oz. prekuhano mleko.

Korenčkova juhica mislim da je tudi pomagala da se je driskica malce zgostila, tako da upam da nam gre na bolje saj sedaj ne driska več po mojem dojenju!

HRANA No ker smo bili bolani in smo viseli na dojkah, ker mu ostala hrana ni šla mu moram počasi spet privajati GH.Juhice ima še vedno rad, danes je pojedel celo banano. Je pa pri nas tudi tako da kar kdorkoli je bi on tudi rad probal.
Mesa itak že prej ni znal pojest razen hrenovk, tako da me to še čaka, zelenjavico je pa kar pridno malce popal. Radi ima tud skutice in jogurte. Kruhek pa jaz tud našmu kar dam ampak v mejah normale kak mali košček.

SLADKARIJE Kar se tiče sladkarij, smokijev itd. kake hrane se kar nekako držim načela da mu teh stvari ne dajem. Tudi po nasvetu diaabetologinje, ki mi je svetovala že v nosečnosti da otrok dokler ne poskusi kaj sladkega npr čokolado itak ne ve kakšen okus ima tako da naš mali dobi od tako imenovanih sladkarij le mannerjeve baby piškote. Smokijev mu še ne mislim dajat kar nekaj časa- pa ne zarad arašidov ampak tud zato baje kre niso dobri za zobke. user posted image

NAŠE MERE no ko smo prišli v bolnico smo imeli 9075g in 73cm  ko smo šli ven smo imeli 8600g ! Smo shujšali za pol kilce- madonca k bi še men uspelo kdaj shujšat ampak na malo bolj zdrav način!user posted image  

KG PRI MENi Baje gredo kg dol z dojenjem- LAŽ pri meni gredo GOR!!! Samo upam da ko neham dojit da mogoče res kak kilca izgineKaj pa ve mislite??

Dopust smo preživeli razen zadnjega dne seveda enkratno, naš mali lump se je tako veselo igral še z ostalimi otročki od sorodnikov. Vreme je bilo super tud moj dragec se je malo odpočil zdaj pa spet dela vsak dan.

SPANJE naš mali upamd a pride nazaj na stare tire spanja  kajti sedaj se spet budi ponoči. Je pa kar letečman v svojem ambientu, saaj se v postelji obrača sem in tja enkrat je na enem koncu drugič spet na drugem  in je prav hecen se zbudi se usede in potem samo pade dol na drugo   stran ko da bi bil pijanček.

V glavnem toliko za danes upam da se še kaj slišimo v kratkem! Grem še malo pobrskat če je kak razpis za službo, sem dobila negativn odgovor žal. upma le da bo bolje !

Čav bav

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 4607
19.5.2007 0:15:06   
piscancek
ojla babnce, da se še js mal oglasim

grem kr po vrsti:
- naši frkolinki se je pa na dopustu odprlo in je začela veselo papcat. Imava tri obroke gh ( zajtrk- sadje, kosilo- zelenjava, večerja- sadje ali pa rižolino z riževim mlekom) drugače pa dojenje 4x na dan min. Ponoči pa 2x gašenje žeje na joški- sem jo hotla mal okol prnest in ji ponoči ponudla namesto joške magični lonček- mala je histerično popenla in valda dobila kar je hotla. V glavnem pr nas so zize še vedno zakon.

Smo dobili teste iz alergoambulante in so HB negativni. Zdej mormo pa še do četrtka počakat, ko imamo posvetovlnico, pol pa začnemo nadaljevat z uvajanjem gh.

Stvari, ki vsebujejo gluten še nismo poskusili,tudi mlečnih stvari ne. Sem prav vesela, da je Ajda ljubitelj zelenjave in sadja. O kakih cukranih stvareh še niti približno ne razmišljamo. Itak bo imela še celo življenje priložnost okušat in jest nezdrave stvari, zato je ne mislim navajat nanje že v prvem letu njenega življenja.

Za žejo pije vodo iz magičnega lončka, še raje po slamici. Obožuje pa sok korenček- jabolko iz power juicerja- tega spije skor 2 dcl .

Drugače je naša okroglinka zelo veselo bitjece,ki ima rada veliko ljudi okol sebe, vsakemu se smeji in ga ogovarja in maha. Je pravi mali cukr.

nč, grem počas spat

z rojstvom najine prinčipeske Ajde, sem dobila najlepše ime - mami

http://princeskaajda.moj-album.com/

(odgovor članu najina pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 4608
19.5.2007 13:19:54   
tiasha77
Punce, končno je prišel ati domovuser posted image user posted image user posted image , sm tok vesela, tamala pa tuduser posted image . Zdejle sta šla na kratek potep, jst sem že pospravla kar sem hotla, zdej pa tlele visimuser posted image user posted image user posted image .

Huanita - wb v civilizacijouser posted image , upam da bo zdaj računalnik delal brez problemov

Sončnica13 - verjamem da pregled ni prijeten, ampak lahko se tolažiš s tem, da je Nik zdaj še tok majhen, da bo to kmalu pozabil, pa tako boste najverjetneje ugotovili vzrok bruhanju, držim pesti, da pregled mine čim bolje

Piščanček - oj, ste že nazaj, dej še kej napiš kak je blo na dopustu (razen o hraniuser posted image ), pa superca da uvajanje gre

Stuhica - drisko se zdej že menda pozdravli, neuser posted image , so ti pa punce dale pametne nasvete; glede mleka pa tako, včasih so ga res odsvetovali ob driskah, kake probiotične jogurte pa se zdaj priporoča, v glavnem pri odraslih velja, da jej tisto kar ti paše, za user posted image  je pa to mal težje ugotovit; pa super za dopust

Sandra* - tale tvoj Mark je pa prav velik fantekuser posted image , bravouser posted image

Andrejaz - super da se je Sari zboljšala kriuser posted image

Magnolija - mi uporabljamo Pampers navadne 4 za čez dan, ponoči pa 4 Activ Fit (ne 4 komade, ampak velikost štirkouser posted image )

L&L - uživajte na dopustu, pričakujemo poročilouser posted image user posted image user posted image

Joj, pa še nekaj, naša mala se je sama odločla da je dojenja dost, zdaj je že tretjo noč prespala brez zize (bravo miškauser posted image ), prvi dve sta minili brez joka in stoka, danes pa je malo pojamrala tam okol štirih zjutraj, pa smo se pocartale in je spala dalje. Po eni strani sem ful vesela, da se je kar sama odločla prespat celo noč brez zize, po drugi mi je pa kar malo hudo, da je dojenja konec, ma nikdar ni prav, a neuser posted image ? Spi pa naša žabica v bodiju s kratkimi rokavi, pižamici (pajac) in pokrita z dekico, imamo pa okol 20, 21 stopinj v spalnici.

Lep vikend vsem!

(odgovor članu piscancek)
Neposredna povezava do sporočila: 4609
20.5.2007 21:50:06   
issa
pozdravljene!
kako ste ve in vaši sončki?
no mi izkoristimo vsaki lep, sončen dan,pač v čim večji meri pa poskušamo da ga vsi trije skupaj,ker drugače sma večinoma lasa sama s malim gospodičem,...tako da ga čez dan kar pohajamo naokoli!
drugače ni nič novega pri nas,.jemo vse kar jesta ata in mami,spimo tudi vredi (se max 2x zbudimo),zobeki pa rastejo k šus,kr trije na enkrat (prvi trije) in je prav smešen za videt,ko se nasmehneuser posted image user posted image user posted image
plazimo ko šus,tako da ga je vsepovsod veliko,predvsem pri predalih,.user posted image user posted image včasih mu uspe da za trenutek sam postoji tak brez opore,..za kakšne 3 do 4 s pol pa na rito pristane,....
tako da smo max. aktivni,..predvsem kaj se pospravljanja tičeuser posted image user posted image user posted image
hm kaj ste vse na lepšem?

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 4610
22.5.2007 8:52:09   
Vesna
živjo punce.najnovejše mere:9350g in 75 cm.
hrana:malo štrajka zadnje čase,noče jest če ni spasirano,začne kot da bi se davil,če je spasirano in juhice pa mineštre tega poje dosti.po skutah mi bruha,navadni jogurt pa mu je dober.zelenjava je v redu,sadje bolj tako.
raznih smokijev pa mu ne mislim še dajat.
spanje:je katastofalno,se zbuja na vsako uro ali dve,ne vem kaj mu je,potem se seveda doji,lahko da je žejen,samo flaške noče ne čez dan ne ponoči.zelo malo tekočine pije.
govorenje:od kar se zbudi dokler ne gre spat nekaj brblja,po mamiuser posted image
plazenje:mu je že uspelo po vseh štirih,amapk bolj hiter je z vlečenjem in je kot specialec,povsod po stanovanju gre
buške:je že dobil eno,na glavčki,se je zvrnil ob mizo,smo zanalašč še med nosečnostjo zamenjali staro štirikotno klubsko mizo z okroglo novo ravno zaradi vala,da se ne bo potolkel,pa se je,in še na steklu si je zobek okrušiluser posted image ,ma ni nič jokla,mu je šlo na jok,ma potem se je delal heroja.se že dviguje ob opori,in se je prijel za mizo,dvignil in zgleda udaril ob steklo.
je dobrovoljček in res zlato moje bitje.
na dovpust ne vem kam,dejte povedat kake ideje.
lp vsem

8.8.2006 sem dobila največji zaklad na svetu,prečudovitega sinčka Vala.

(odgovor članu issa)
Neposredna povezava do sporočila: 4611
22.5.2007 9:23:48   
Splet.Ka
Dober dan.

Pri nas je ful vroče. Tako da se večinoma hladimo v senčkahuser posted image .

Samo to sem vam pozabila povedat, da naš srček nima več luknjice. Imamo pa težave z ledvičkamiuser posted image . Jutri imamo ultrazvok, da bomo videli, zakaj bakterije rovarijo po moji user posted image .

Buške še vedno zbiramo, zob še vedno nimamo, spt bo treba k frizerju,.... Če povzamem, luštno nam je.

Aha, spanje pa kakor kakšno noč. Prejšnji teden se je od 1ih ponoči zbujala po trikrat, včeraj in danes pa je spala po 12 ur v kosu.

Cvetim...

(odgovor članu Vesna)
Neposredna povezava do sporočila: 4612
22.5.2007 22:51:10   
tiasha77
Punce danes nisem najboljše volje (mala je prehlajena), zato samo toliko:

Hruška - držim pesti za ledvičke user posted image , pa super da je s srčkom vse OKuser posted image

Jutri imamo pregled, vam javim nove mere!LP

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4613
   [Brisano sporočilo]
22.5.2007 23:23:53   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tiasha77)
  Neposredna povezava do sporočila: 4614
23.5.2007 11:51:24   
tiasha77
Naše nove mere: 7970g in 72cm.

Po teži je na spodnji meji, višina v povprečju. Smo bile pohvaljene, da je motorično precej razvita. Prehlad boljše, malo še zakašlja tu pa tam, pa je rekel P, da so pljučka in grlo v redu, tko da ...

Nč, šibam, mala se je zbudila!LP

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4615
23.5.2007 21:44:17   
HuAnita
helou,
očitno nas daje vreme ali pa nismo prave čvekačice, da nič ne pišeteuser posted image
Mi se po novem zbujamo ponoči samo še 6x, od tega se vsaj 4x dojimo. Kdo pravi, da svet ni lep?! Capinka pa se zna že fino peljati a kolesom, tako da malega napokam v naročje, pa loviva sestrico po mestuuser posted image
Knedlček bi samo hodil hodil, hodil...., kar lovi me, potem pa šiba, niso mu ovira niti stopniceuser posted image user posted image  Le upam, da kmalu shodi, ker me res že daje križ, predvsme od utrujenosti, ker ponoči ne kakor ne sanjam dovoljuser posted image
Bom poskusila kakšno fotko prilimati...
Aja, mi gremo na dopust 12. 6., za 10 dni, na Mali Lošinj. Ne spomnim se točno imena kraja, samo ni nič znanega. Gremo pa z mojimi starši, fant bo pa doma užival in si spočil od nasuser posted image

Kako pa kaj dietičarke? Že vse vitke kot obešalniki?user posted image

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 4616
24.5.2007 10:52:54   
Splet.Ka
Ojla.

Naša ledvička niso nič uničena, mogoče ima user posted image  refluks, ampak to bodo ugotavljali kasneje. Tako da se mi je malo oddahnilo.

Morrak, mi je zadnjič patronažna rekla, da je veliko dojenčkov pri 9 mesecih slabokrvnih. Tudi naša user posted image  je, zato mora jest veliko mesa, suhega sadja, jajčni rumenjak,...

HuAnita, mi gremo 10. 6. na Lošinj, se bomo videli.user posted image

Tiasha, super za motorično razvitost. Naša pa malo zaostaja oziroma vse počne z zamikom. Zdaj se poskuša plaziti.

Kdaj hodite zdaj ven? Midve sva ob 10ih že doma, pa potem popoldne gremo še. Vmes je za vozičkanje prevroče, samo za dekico v senci je primerno.

PS: Kuham govejo juhico...kako to meni diši (a se ponavljamuser posted image ).

Lep pozdrav!

Cvetim...

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 4617
24.5.2007 12:47:34   
miši
helo evribadi

kako smo kaj? kaj vroooče?

tudi mi2 sva zunaj od 8.30 do 10.30, ker je potem že malo too much, bi se mama preselila k Ajdi v vozek. sedaj se je naše spanje popravilo,ko je Ajda tako aktivna, spi dobro uro dopoldan, popoldan pa kakor je, večinoma zdaj spimo že 1x na dan. vsaj to malo dlje.
Naša pupa zna že veliko stvari, mama že reče pa tudi Ajda pove, je lahko za izgvoroit, oponaša kuža in vse nas komandira z njenim malim prstkom. leze pa non stop,če bi se dalo,bi zlezla na luster.

Kar se hrane tiče, nimam časa,da bi na dolgo napisala jedilnike, tako da bom samo na hitro par idej,te se bodo lažje uresničevale, potem,ko ne bo več flaške (mleka).
Npr. takole je pri nas:
*zjutraj ko vstanemo-flaša (mleko 3)
*čez 3 ure-vse možne kombinacije sadja+misliji/kosmiči/žitarice (se jih da fino uprašiti v mikserčku) ali s skuto (kupim od LJ.mlekarn tazeleno ali dobimo domačo) ali z jogurtom. tudi kompot ima rada (po šalčki) iz domačih jabolk,sliv in biomarelic.to sadje tudi porabim.
*čez 2-3 ure flaša (jo počasi ukinjamo) ali telečje kuhano meso zmiksam, dodam nekaj goveje jušne osnove (naredim v naprej za v skrinjo-v kocke)+kuhana zelenjava (po 2,največ 3 različne)+male testeninice.
tukaj se res lahko izmišljuješ, menjaš meso,zelenjavo,dodaš riž, testenine,polento in razne vrste kaše (ajdove ji še ne dam).
Če ji dam samo kašo (npr. cvetača+korenje), ji vmes zamešam še žličko domačega deviškega olja ali sezamovo olje.
*čez 3 ure-ponavadi malo poje z nama(imamo pozno kosilo), večinoma zelenjavo, npr. paradižnik iz solate, riž,zelenjavno prilogo, meso (kakor kdaj).
temu sledi kako lahko sadje (banane ne).
*zvečer pred spanjem dobi žitno kašo za lahko noč od Hippa, po flaški.
***vmes popijemo kar pecej čaja. če ni časa za kuharijo ali če ni sadja, ji seveda dam tudi kupljene kašice,ki so izdelane iz bioloških pridelkov.piškotek dobi občasno. kruh ji dam,ko jaz zajtrkujem-tako po drobtinicah,da ga sama nosi v usta, jemo večinoma pravi polnozrnat kruh (Sosedov ne šteje!),babi ga tudi naredi iz pirine ali polnozrnate moke (njam njam). sladkarij zaenkrat ne obrajta, torto sme ji dala za poskusit pa se je zmrdovala,hvala bogu. Smokijev ji ne bom dala,dokler bo le šlo, fruhtswerge še nismo dali,ni potrebe. tudi jogurte jemo 3.2,kar je čisto ok. npr. razni vanilijevi jogurti imajo 10% mlečne maščobe, to je ogromno.
Velikokrat je tako,da če jaz kaj jem, hoče tudi ona, tako da včasih res kar naprej jemo,kar je tudi zelo fajn in odlično za metabolizem. kakamo vsaj 1x na dan. pri kuhanju tudi uporabljamo začimbe, razne kaše,mesa jemo kar dosti (že zaradi športa),tako da ga Ajda dobi 3x na teden. poje precej žitaric,vlaknin,tudi špinača je na seznamu "favourite". Slabše pa ji tekne riž (ga moram (čist spasirat) pa polenta (mora bit kaj dobrega zraven). pire krompir ji naredim zraven špinače, sicer krompirja ne jemo prav veliko.v pire ji tudi dam malo korenčka in rumenjak.
no,gotovo sem pol še pozabila povedat. mislim,da nam gre kar dobro. smo zelo zdravi (trkam), do sedaj je enkrat smrkala (pri 3 mesecih) in 1x kašljala (6 mesecev).
bom še fotke dodala kasneje.
čaw

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4618
24.5.2007 13:53:48   
miši
takole veselo je pri nas:
user posted image

user posted image

user posted image  

user posted image

< Sporočilo je popravil miši -- 24.5.2007 13:55:13 >

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 4619
24.5.2007 13:58:52   
miši
tole sedaj naredi v nekaj sekundah:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 4620
25.5.2007 22:53:00   
Nea
Hojla!

Ful sem utrujena user posted image Lara je zadnje dni postala nemogoča: niti za par korakov ne smem stran od nje. Takoj je user posted image . Hoče da jo nosim, ko se s čem igra da sem vedno zraven, sestrico ignorira, se strašno jezi če ji vzamemo kaj iz rok, v avtu ne zdrži niti 15 minut, a Bog ne daj da jo spustim budno v posteljo.
Ne vem zakaj je naenkrat taka. Je bila ful pridna, in se je v enem tednu ful spremenila.

Aktivna pa je še vedno 100 na uro. Porivati telovadnico uz brrrm, brmmm je postalo šala mala. Zdaj se lepo drži za sedežno in počasi premika (hodi) od enega konca na drugi.

andrejaz - super za Sarino kri user posted image

hruška - user posted image za ledvičke
miši - tvoja Ajda je pravi cukerček

Hranimo pa se tako, da mami vsak dan za dopoldansko malico pripravi sadno kašico, za kosilo pa zelenjavno juho al pa kašico. Odvisno od tega kaj imam doma. Včeraj je bila ful navdušena nad ananasom, tudi mango z banano ji dobro gre. Velikokrat sadje zmešam z jogurtom, al pa skuto. Pudinge in monte ji še ne dam, ker so preveč slatki. Smokije dobi zelo redko in to samo par. Hrenovk še ni probala. Vode spije ogormno in velikokrat sama zahteva, da ji dam njen magični lonček.
Sadne hippove kašice pa ne mara. Zelenjavne pa enkrat ja, drugič ne.

Zadnje čase ima rada telefončke. Jih da na uho in se kao pogovarja. Ful je hecna. Muho pa od daleč zagleda in pravi bzzz.

Včeraj sem z obema bila sama na bazenu. Polovica Eminega vrtca je bila tam tako, da ji ni bil dolgčas pa še jaz sem imela več časa za Laro. Obe sta uživali. Domov pa nas je nagnala nevihta.

Zdaj pa grem počivat.
Fajn bodite!
Nea

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 4621
27.5.2007 21:53:18   
andrejaz
Pozdravljene

Vam moram najprej napisati kako sem vesela, ker sem včeraj ponoči postala teta. Je punca od mojega brata rodila tudi zelo velikega fantka kot je bil tudi moj Mark.

Smo se pa avgustovke čisto polenile glede pisanja – se vidi da so prišli lepši in daljši dnevi ter da so naši otročki čedalje bolj aktivni.

Naša Sara bi po novem samo še stala. Toliko časa sitnari, da jo postavim pokonci, potem se ji pa samo smeje ko stoji. Plazi oz. odriva pa se vedno samo nazaj, naprej ji še ni uspelo.

Morrak – tudi moja Sara je slabokrvna oz. je sedaj že veliko bolje saj je začela veliko več jesti goste hrane. S hrano ji lahko pomagaš tako, da ji daš čimvečkrat rdeče meso, rumenjak, pa tudi suho sadje, grah,….

Hruška – ja super da je z ledvičkami vse OK

Ven pa hodimo približno enako ne glede na vremenske razmere. Zjutraj (nekje med 7.30 in 8) dam Saro v nahrbtnik in gremo na krajši sprehod do Markovega vrtca. Popoldan pa gremo ven nekje oko 14.30, ko gremo iskat tudi Marka v vrtce in smo nato zunaj do večera.

Sedajle pa moram na hitro nehati, ker se je eden od mojih otrok zbudil

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 4622
27.5.2007 22:05:17   
andrejaz
Evo sem prišla nazaj – oba moja otročka spita in nimam pojma zakaj je babyfon tako cvilil

Miši – lušne slikce male plezalke.

Pametni kuža – sem ga vidla na mišinih slikcah. A so vaši otročki kaj navdušeni nad njim? Sari sploh ni nič zanimiv. Se mi zdi kot da smo stran vrgli denar.

Nea – tudi Sara je prav navdušena nad muhami in se je zadnjič tako oglašala kot da jo kliče.

Pa malo se moram še pohvaliti. Slikici obeh mojih sončkov sta v reviji Moj malček v rubriki fotonatečaj. Tiste ki imate revijo- je v zadnji številki in sicer Mark je na sliki med žogicami, Sara pa na sliki tlači nogice v usta.

Miši – zdi se mi, da je tudi slika tvoje Ajde objavljena v tej rubriki. A je Ajda na sliki z očkom?

Lepo se imejte

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4623
28.5.2007 10:48:00   
miši
juhej

pametni kuža-pri nas pa je čisto nora nanj, se mu kr smeji, poje zraven, ga girze, mlati, boža, pokaže "moj moj", pokaže noska, oči, ušesa. razume verjetno tudi že kaj...mi smo ga dobili pa smo ga kr vklopli, tko da je zdaj skos na njenem igrišču.
ja,naša Ajda je na sliki.
alarm!
šibam
lp

(odgovor članu andrejaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4624
28.5.2007 10:56:13   
Splet.Ka
Mi pa nimamo pametnega kuža, pa ga bomo nabavili. Sara se ga zelo razveseli, ko prideva k mišiuser posted image . Res!

Drugače je pri nas grdo vreme. Sva šli hitro za 2 uri ven takoj zjutraj, da naju dež ne bi prehitel.

Še vedno smo brezzobi. Sem mislila, da bo zobek, pa sem se zmotilauser posted image .

A ima katera od vas podaljšano porodniško? Sem zadnjič brala julijke in bodo vse še nekaj časa doma.

Lep pozdrav!

Cvetim...

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 4625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Otroci brez varstva
kili kili

Ali bi vozil-a otroka v varstvo v Kamnik ,če bi ga v prihodnosti kdaj odprli?

Ja (19%)

Ni pomembno kje je samo, da dobim varstvo (2%)

Mogoče (7%)

Nevem (14%)

Ne (43%)

Nikoli (16%)

Število vseh glasov: 58

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!