Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 21.1.2007 20:52:35
|
|
|
|
Jančika_
|
Ponoči je bil Kajči precej bogi, sva mu morala dat opolnoči svečko. Ful je kuhal in jokal, ampak do jutra je bilo pa dobro in danes je bil že ok. Ampak zdaj pa mene iz minute v minuto bolj matrajo sinusi in sploh ne vem, kaj naj. Imam občutek, da mi bo glavo razgnalo in zobe ven potrgalo. In seveda Vasja še ne spi in se že eno uro nekaj jajca, samo vprašanje minut je, kdaj se bo zbudil še Kajetan...
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 21.1.2007 21:11:39
|
|
|
|
tanja981
|
ojla! ne morem verjet! danes mi je uspelo knedlčka spravit spat pred deveto uro pa še to brez kakršnega koli dretja, stokanja, ropotanja po kinderpetu itd......... Upam da bo tudi noč temu primerno mirna se pa moram malo pohvalit da je naš korenjak ugotovil da ma še dodatnih 10 prstkov za v usta dat in cuzit!!! Je čist zaljubljen v svoje prstke na nogicah! Kkr mu dam nogavičke dol, hop so že prstki v ustih! Začelo se je včeraj pa sem mislila da je zgolj naključje, danes pa se je skozi ves dan ponavljalo tako da naključje ravno ni no. Drugo presenečenje pa je bilo danes dopoldne: mamamamamamama...... sem samo gledala!!! drugače sploh noče kaj ponavljat - ponavadi dela aaaaaaaa bbbbbbbbbb pa kr neki poje pa vriska, dans pa kr mamamama. Sem bla prav ponosna Očitno se je splačalo da mu skoz ko me gleda govorim mama mama hahaha Nč šibam spat da se naspim, tut moji glavoboli še niso ponehali pa vročina je še vedno tukaj ampak taka blaga..... mah glih tolk da jo čutim da me neki matra. Nočko
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 21.1.2007 23:43:11
|
|
|
|
pearl
|
Joj, joj, komaj že sledim, pa me dober dan ni netu. Včeraj smo dopolnili 6 mesec , s tico seveda. Čestitke tudi Eli, ki je tudi rojena 20. julija. Zdaj se počasi navajamo na sedeči položaj v vozičku in vstran od mene. Nekaj časa ji je zanimivo, pol pa tečna tak, da nas cel Europark pozna. Sem po pomoti pred njo položila eno majčko, pa je tak hitro etiketo začela glodat in je bil nekaj sekund mir, etiketa pa se je tudi počasi napila sline in prišla do prodajalke že orng pijana. Irmy Zastavila si vprašanje glede izračuna naslednje porodniške, če bi po tej porodniški koristila krajši delovni čas za starševstvo. Starševsko nadomestilo se izračuna na podlagi dohodkov, od katerih se plačujejo tudi prispevki za starševsko varstvo (41. čl. Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih) in RSlovenija plačuje zavarovancem, ki koristijo krajši delovni čas, tudi ta prispevek 3. odst. 48. a člena, zato sklepam, da je osnova za izračun porodniške tudi plačilo prispevkov, ki jih država plačuje, ko se koristi krajši delovni čas zaradi starševstva. Vseeno pa ti predlagam, da se še obrneš na Center za socialno delo. Klaja Tebe pa že malo pogrešam. Kje sta? Jutri imamo sistematski pregled in jupi, počasi bo naša čebelica tudi pričela s sladko "medico" . Dajte, povejte mi, če ste si na teh razprodajah tudi kaj zase kupile? Jaz si še nisem čisto nič, mam pravo sušo v omari. Sem se zredila ravno toliko, da pri puloverjih kažem popaj in hlače so mi na tesno. Vanessina omara pa se redi in redi, da jo bo vsak čas razneslo. Sladko nočko.
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 22.1.2007 7:22:44
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Dobro jutro. Jaz imam pa blažen mir! Tamala spi, ati in Marcel sta pa pred pol ure odpeketala! Tanja - tudi naša mala že nakaj časa izvaja mama, ko me ni, kot da bi me poklicala, sam ti še to to! Se čist drugače čuje, ko Marcel reče "mami" pa tako lepo zraven pogleda! Je pa vseeno fajn slišat, se strinjam. Tudi jaz pogrešam Klajo! A pride na srečanje? KLAJAAAAA ..... kje si? Zdej grem pa hitro nad one moje grehe...ja sem se končno odločla, da danes pa zares začnem!
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 22.1.2007 12:04:38
|
|
|
|
Alisa
|
Dan, ja punc kje pa ste? Kaj vas je sneg zametal al kaj?Mogoče pa še vse Jaz sem bila včeraj tečna k sam . Vsi so mi šli na živce! Včeraj me je celo tašča razkurla. Anžetu sem v avtu dala za jest mlekca, ker je bil lačen. In ko sma prišla k njej je ona imela pripravljeno za Anžeta juhico in kaj hudga; Zakaj si mu pa dala za jest v avtu, če mam pa jaz pripravljen za njega. Joj mi je kar prekipeval da bi šla najrajš kar domov. Popoldan mu je pa spet pripravla kao bio jabko? Da je domača in nič špricana? Haloooo! Ona še kar ne razume da živi v Trbovljah in da tam ne verjamem če je kaj bio, zaradi cementarne! Kapesanta, Plenička in Angie nič slabga ne mislim čez Trbovlje sm jezna sem ko , ker trdi neko neumščno da so bio- jabke . Potem pa še jaz in moj nisva pojedla kosila k ga je skuhala, ker mi ni nič pasalo jest. In me pogleda pa reče; a sta se vidva tud v avtu futrala!! Ma pa saj ni čudnga da sem jezna. Komaj sem čakala da se spokava domov in mi da mir. Ne vem kaj jo je pičl , ker druugač je pa uredu. Mal je užaljena po mojem ker sva se prijavila na Stanovanskem skladu za Cerklje. To njej glih ne ustreza ker bova potem tak daleč. Sm pa saj Slovenija ni tk velka. Ah, te tašče pa res znajo včas težit. Ona še kar vstraja da naj kupiva v Trbovlljah stanovanje, al pa v Litiji , pa ni šans. Če bi naju že kaj zvilo zaradi dinarčkev bi pa res šla v Trbovlje v hišo k staršem. Ker mamo spodaj celoten stanovanje. Juhice; kakšne juhice kaj delate malčkom? Jaz kar nimam nobene ideje več. Sploh pa ker ne smeš noter dat kar dam ponavadi za najino juhico. A ima kakšen predlog katera? Grem kar nekaj pojest. Če se bo kaj najdl . Bi morala it v trgovino, pa dežuje in se mi ne da. Spet sem lena. Ayt, pridne bodite.
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 22.1.2007 13:30:58
|
|
|
|
solatja
|
moj drugi post na tem forumu po dobrem tednu pristanerene 5 strani za prvim. prav občudujem vas, kk vam uspe tok pisat sem. sploh ne uspem prebrat niti tega, kar se je zgodilo v zadnjih dneh, kaj šele za tistih 45 strani, ko me ni, da bi vas vsaj malo spoznala. midve sma bli zdej en teden na štajerskem, na razvajanju pri moji mami, včeri smo bli na eni 50-letnici (ona se tk fajn drži, vse jo zanima, prenaša vse po vrsti... ful je res pridna!!!). skratka, ona je res fenomenalna!!!! pa moj dragi tud (čeprav ma svoje muhe!). js sm pa zdej okupirana s tenisom (veliki fen in 4x na leto za 14 dni skor mrknem, po porodu pa je to šele drugi velik turnir....). pa počas se morm spravit za mizo (me čakajo še 4 izpiti, 3 diplomski izpiti in ena diploma (upam, da mi ne bo treba pisat dveh, čeprav sem dvopredmetna!!!)). pa mogoč bomo v kratkem še poroko butnli, pa izpit za avto me čaka.... preveč časa? ni čudno, da ta mala spi pr men in se ponoči sam obračama, da ona papca... zdej je pa še tenis.... hja, bi kera prišla pospravlat in pucat, pa LIKAT????? mislim, da bom tu pa tam kej prišla pogledat, kaj se dogaja.... ja, mal zmedeno, ampak če se mi kuha juha, ta mala se pogovarja sama s sabo (to je dere ) in razbija, pa še tenis morm gledat.... mislim, da me razumete. lpvsem mamicam, njihovim polletnikom in ostalim članom družinic!!!!
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 22.1.2007 23:32:56
|
|
|
|
kapesanta
|
a že imate pustne kostume za naše mulčke? Jaz razmišljam da bi bil kar medo - ma iz H&M kapico in copatke od medvedka, pa bi mu še body pa žabice oblekla. Kar ne vem če bi mu kupovala pravi kostum in ga vlekla v njem okrog. Se mi zdi še premajhen...
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 23.1.2007 0:04:54
|
|
|
|
pearl
|
Danes smo pa opravili ceplenje in sistematski, naši gramčki in kilogramčki so pa takšni 7380 g in 55,8 cm. Bila je ful pridna nič ni zajokala, ko so ji vzeli kri, samo malo, ko je dobila injekcijo. Pol pa sva luftale po Mariboru in čakale na atija da zaključi s šihtom in potem k zobozdravniku. Je minilo kot šus, Vanessa pa je tak spala, kot top. Sem jo v Baby centru, kar orng potresla, da se je premaknila. Se mi pa danes od injekcije dalje ni polula. Naty Taja Vse dobro za zbran pogum. Alisa Si pa res imela vikend. Mi s to hrano imamo še kar srečo, ker ji do zdaj nisem nič še dala. Se pa bom tudi jaz mogla pripraviti na take šokove. Ampak sem si zabičala. Prvo leto je mamca edini in zakoniti kuhar, pa nobeden drug in pikaaaaaaaaa. Kar zavidam ti, da razmišljaš o Cerkljah. Jaz bi tudi šla, takkkkkkkkooooooj, mi je Gorenjska sanje, sam zdaj sva že na Štajerskem tak zabluzla, da to odpade. Solatja Dvopredmetna - nekam si ti to blizu, kaj študiraš mogoče v Mariboru na nekdanji Pedagoški? Nočko in sladke sanje. PS SašaŠ Kje sta z Elo?
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 23.1.2007 8:09:10
|
|
|
|
klaja
|
Jutro! A naju že pogrešate, ha?! Še sma tukaj, celi in zdravi. In na srečanje tudi pridema, če si ne boste premislile zaradi vremena. Sem redno čitala, vendar mi Julija ni pustila, da kaj napišem. Je taka ko vreme, ko sije sonček je dobre volje, ko pa je dež oziroma bolj kislo vreme, se pa tudi ona tako drži in sitnari. V petek sma si hodli po terapevtsko blazino na Sončeka, nama jo je zdravnica v razvojni predpisala in zdaj se lahko valjama pa njej in pridno telovadima. Super nova, dajem ji navadno skuto v sadje, mogoče kako žličko ali dve. Pa saj nismo tako daleč narazen, moj je iz okolice Zgornje Velke, sicer pa Radgono kar dobro poznam, je moja teta živela tam, vendar so se pred kakimi parimi leti preselili v Benedikt. Mi pa ni jasno, zakaj mi pri pediatru nihče nič ni rekel zaradi goste hrane. Sicer mi je tamkajšnja sestra enkrat rekla, da si naj preberem brošurico, ki mi jo je dala in bom v njej vse zvedla o gosti hrani. Samo kaj konkretnega tam ni zapisano! Naty - Taja tudi jaz danes začnem z nadaljevanjem mojih grehov. Diplomsko imam namreč že na četrt narejeno, samo zraven se moram vsest. Bom mogla pohitet, drugače bom še enkrat dispozicijo morala pripravljat. Sem si naredila urnik in se po novem vstajam ob sedmih (počasi bom pričela ob šestih, vendar se moram še tega sedaj najprej navadit), da lahko v miru vse pospravim, še preden se Julija zbudi. Naslednjo rundo ko zaspi skuham in zraven že lahko kaj pišem za diplomo. Se mislim zdaj tega držat, kako dolgo mi bo uspevalo pa še ne vem. Ok, lepo se imejte kljub slabemu vremenu!
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 23.1.2007 10:58:26
|
|
|
|
sašaš
|
Evo mene čisto na hitro! Kapesanta, Ela bo tudi kar medvedek - tista kapica iz H&M-a, na nosek ji bom črno piko naredila in to bo to (brk ji ne bom risala, ker bi vse razmazala, ko se slini in v usta nosi)! Upam, da bo vreme zdržalo, jaz se v kakšnem snegu ne grem jajcat do Maribora! Alisa, si bila kaj pridna zadnje dni? Ker drugače ne vem, kako bo s prevozom... Aja, se mi zdi, da te nekaj hormoni dajejo....kaj je zdaj to, hmmmmm....(pa si se meni zadnjič smejala)...pri vas bo sestrica, ne pa bratec pri nas! Mah, moram it! Me cajt baše, gremo v razvojno zdaj....
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 23.1.2007 11:23:24
|
|
|
|
kapesanta
|
saša, kaj ji boš pa zraven oblekla? Avtocesta bo pa menda ja poštimana, ne glede na vreme. A se damo na trojanah dobit, pa gremo v koloni do MB? Pa še celjanke usput poberem, oda se skupaj zgubimo....
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 23.1.2007 11:36:34
|
|
|
|
Alisa
|
oj, najprej en lep pozdravček vsem ! Kapesanta lahko se dobimo na Trojanah, pa se pol ena za drugo peljemo da se pol skupinsko zgubimo . Ne res mislim da se lahko dobimo. Kaj uro že vemo kdaj? Sašaš nč ne bo sestrce za enkrat, nisem pri volji zdaj še za enga . Sem pa mogoče mal br tečna bila zaradi menste. Danes sem že boljše volje . Ja sem bila pridna te dni, sem voziček spucala, pa avtosedež za malega sem kupla, pa zlikala, pa oprala in itd... a sem bila dost pridna da se lahko peljem s tabo proti MB? Zemljevid sem pa tud že preštudirala. Danes je pa Anže mal tečkast. Včeraj nisva bila nič zunaj ker je tako vreme, danes pa očitno tud ne bo vseskup nč, še kar dežuje nekaj. Mali sploh ne ve kaj bi rad, bi spal, pa si ne najde položaja, pa bi kravce pasu pa obračal, pol je pa tok zmahan da še zaspat ne more brez da bi tečkav. Očitno je mal vremenski. Maškare- jaz imam nek kostimček za pikopolonico, pa ga bom kar v tist oblekla. Po obrazu mu pa ne bom nič mazala, ker je mal preveč občutljiv, pa še prec se bo razmazu.
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 23.1.2007 11:42:07
|
|
|
|
Jančika_
|
Heheh, a smo se mal razvadile zaradi vremena ? Kaj pa je tehle par kapelj, če sediš v avtu na toplem! Jaz sem morala z Vasjem v posvetovalnico januarja pred dvema letoma, snega kolker hočeš, MINUS 17 (!!!) in PEŠ. Včeraj sem pa šla v tahujš dežju ponj v vrtec - peš seveda, Kajetana v štorkljo, marelo v roko, Vasji pelerino gor, pa juriš po lužah. Za pusta sem Kajetanu naročila tak kombinezon jelenčka iz Mothercarea; naročila sem ga k prijateljici, ki živi v Londonu in je včeraj prišla sem, ampak ji še niso dostavili, tako da mi bo poslala, ko bo šla nazaj. Jaoooo, kak me sinusi matrajo . Po levi polovici obraza sem zatečena, pa ful me štema not. Je pa boljše kot včeraj, vsaj to, da ne gre na slabše. Tak da če boste v četrtek mislile, da sem se zredila, se nisem (menda, no ) - od sinusov sem tak lepo okrogla v obraz .
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 23.1.2007 11:42:54
|
|
|
|
Jančika_
|
Alisa, ob dvanajstih.
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 23.1.2007 12:15:19
|
|
|
|
Alisa
|
Jančika hvala! Očitno sem uro med posti pregledala , ah bo že. Pozdravi se!
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 23.1.2007 12:27:56
|
|
|
|
Jančika_
|
Ej glih penim. Me je mož klical, da je zjutraj pozabil pustiti Vasjeve dežne hlače v vrtcu. Še dobro, da ni še njegove pelerine s sabo v službo nesel . Se že veselim svinjarije in mokrote, pa še Kajči je danes tak siten, da bo naša današnja pot iz vrtca prava veselica . Aja, da ne boste mislile, da jaz uživam v takem vremenu okoli plajtrat. Ne - ampak če nimaš izbire, pač narediš, kar moraš...
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 23.1.2007 13:04:43
|
|
|
|
solatja
|
ne, pearl, sem dvopredmetna v LJ, na filotu. kdaj pa je letos pust....sm čist pozabla, jao jao!!mislim, da bomo meli bolj provizorično... Pika Nogavička je vedno super rešitev 5 pred 12 brez kakega kompliciranja. ko jamrate o vremenu, tule na obali je precej brezveze, ampak dežja pa ni!!! je pa mal burje tk da mislim, da boma skočle sam po kruh. dans ne boma hodle do morja, golobov in galebov, pa bark in betonskih plaž.... ko tuki piha, je kr divje....zgleda da je vmes neki deževalo in je zdej vse mokro... sicer se pa morma pohvalit, da je včeraj pojedla 3 četrt frutka in še pol frutkovga soka je spila in pol je, boga reva, ko sem jo mal vozla, zaspala kr v stolčku za jest.... revca!
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 23.1.2007 13:37:03
|
|
|
|
Alisa
|
Solatja naš je včeraj ko sem mu dajala jabko in hruško zaspal. Med jedjo in spal 3 ure skup, ne vem kaj mu je blo. Pojedel je pa boge 4 žličke. Ostalo sm pa jaz . Angieeeeeeeeeeeeeeee! Kam si se pa ti zgubila? Pa plenička tud? Nekje ga skup vandarta a ne?
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 23.1.2007 14:12:33
|
|
|
|
Jančika_
|
Naš nima v tem vremenu nobenega apetita po gosti hrani. Danes sem že 3x probala, pa kr pljuva in se davi; samo joška zaleže, pa še tisto bolj oblizne kot kaj drugega . In zdajle spi že tretjič danes, to se zgodi hudo hudo redko. No, kar naj se naspi; ko pride domov Vasja, ni šans, da bi zatisnil oči, se preveč dogaja . Se grem zdaj psihično pripravit na to, da bomo cel dan sami doma in da bom danes oba spravljala sama spat. Odkar Vasja nima dude, je to malo bolj zahteven posel kot prej.
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 23.1.2007 15:35:14
|
|
|
|
kapesanta
|
Plenička in Angi so ble dons pri naju na obisku - mi žal nimamo shoping centra, kamor bi lahko šle sprehajat naše bebike, tko da se moramo potolažit brez sprehodov.... Važn da je luštn...
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 23.1.2007 22:04:38
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Jao kako so luštni tile naši ženini!! Klaja - jaz sem že na 8 strani!! (sej veš, prva je platnica, druga je prazna stran, tretja je ponovljena platnica, četrta je zahvala, peta izjava o avtorstvu, šesta kazalo tistega kar še nimam, sedma pa uvod.... ) Tolk o moji diplomi! Sej se trudim, sam kaj ko je vedno bolj zanimivo kej drugega - pa morem skuhat, pojest, forum prečekirat .... No sej bom resna od sobote naprej, ko bom gospa . Mojadva pa zdejle spita, smo se tudi sami rihtali Jančik, ker je ati na seji! Pa sej kr gre, če to večkrat počneš! Me pa že dva dni fajn leva dlan srbi, tak da upam, da bo res kaka finančna enekcija prišla . Zdej bo pa že kmalu četrtek in jaz pridem, pa če je kr pol metra snega, sej bojo pa ja splužli, pa zimske gume tudi niso bile zastonj! Aja - Janči, a gremo skup?
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 24.1.2007 7:44:36
|
|
|
|
Naty*Taja
|
Kje pa ste? Nimam nič za brat, grem pa nad moj gehek!
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 24.1.2007 9:23:16
|
|
|
|
malicki
|
Jaz komaj čakam da se jutri vidimo . Pa upam da bomo vse našle to picerijo. Alisa jaz juhico naredim iz različne zelenjave - bučke, brokoli, cvetača in korenček. Danes pa ji bom naredila špinačo in krompirček. Meni tudi že zmanjkuje idej pa sem šele na začetku uvajanja Bom pa počasi začela še z rižekom, ajdovo kašo in prosom. Pa v trgovini gledam na fruteke in podobne zadeve, da bi dobila malo idej pa mi nič ne pomaga. Pri papcanju pa je Zala zelo pridna, nič se ne zmrduje, poje že enih 100ml sadne kašice in popoldne malo manj zelenjavne. Klaja pediater ozir. sestra bi ti morala svetovati vsak mesec sproti glede uvajanja GH, ne pa da ti dajo brošuro in se znajdi sama. Vsaj tako je pri nas, pa vedno ko pridem tja se lahko pogovorimo če me kaj zanima. Lahko pa še vedno pokličeš patronažno sestro. Tako zdaj pa gremo papcat in potem k frizerju, da bo jutri mama lepa
|
|
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 24.1.2007 10:24:31
|
|
|
|
kapesanta
|
Ojej, z Rokom sva pa že na 200ml kašice, pa še to mu ni dost - ko zmanjka plane v tak užaloščen jok... Ajej, po mojem bo po mamici, nikol dost hrane... Ja nč, grem do Angi in pol skupi do Pleničke, spet bo en deževen čvek padu. Še vedno sem vam fouš šopin centre (denarnica pa prou nč). Se vidmo jutri. Ljubljančanke - na Trojanah ob 10.30 - al je to prepozno? Po mojem ne. Celjanke - se po poti poberemo al se bote same borile z avtocesto?
|
|
RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006 24.1.2007 10:31:08
|
|
|
|
Jančika_
|
Po moje bo najboljše, da se bova sami podali do MB; če se bomo kje menile, se bomo še zgrešile in izgubile . Kakšno je pa kaj vreme na zahodu? Ker tule pri nas je kr fajn, celo sonce se kaže. Jutri pa tudi menda ne bo preveč padalo, glede na napoved.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Teden otroka®: Otrok – nepopisan listOb letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Božična smrečicaAdminKakšno božično smrečico ste postavili letos?umetno (
74%)
živo (
19%)
iz drugih materialov (
2%)
nobeno (
4%)
Število vseh glasov: 89Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!