pearl
|
Adijo, vaši so pa že pravi velikani Naty Taja in Jančika. Naša pa se tam bori s sedmimi kilami in pol. Ampak mišelnike pa ima, nogice mislim, tak zaoblene, da so me zadnič vprašali, ko je imela oblekco, če sem ji slučajno oblekla dvojne štunfe . Vanessa pa je postala pravi cekec. Se me prilima za vrat, brado ali lice in me lupčka ko nora, samo cvikam, da ji slučajno ne bi padlo na pamet in me ugriznila. Pol pa me prime za lase in me vleče, jaz pa jo "kregam" zraven pa se tak smeji, kot da bi orehe sipal. Glede krajšega delovnega časa pa tako. Sem mislila in bla pametna, kak bom šla po 105 dneh delat in sem si le to sprva rezervila v službi, zdaj pa odkrito rečeno bi bila z malo doma še vsaj kako leto, mi je tak fajn, pa polenila sem se tak, da je kar groza. Možgani so na paši, tam neki na Veliki planini , jih bom šla kaki mesec prej iskat. Aja, da preidem k stvari. Midva z mojim si deliva porodniško brez slabe vesti. Nekaj dni pred koncem gre lepo on na porodniško, jaz bom pa tačas na dopustu, mi je še lanskega ostalo 17 dni in bomo lepo skupaj. Pa počasi bom res začela še migati - no bolj za svojo dušo, da opravim še nekaj obveznosti na sodišču, morda kako urco ali dve na teden. Izpit bo pa itak še malo počakal, na čas ko mi bo. Kapesanta Brez slabe vesti, če si se tako odločila, ampak če si boš skrajšala dnevni čas porodniške, se ti zaradi tega porodniška ne podaljša, razen, če imaš tih dogovor z delodajalcem, da boš delala krajši delovni čas tudi po poteku porodniške - takšna opcija sicer ni zakonita. Je pa druga opcija, da delaš krajši delovni čas do tretjega leta otrokove starosti, vendar ne manj kot štiri ure na dan. Socialno plača le prispevke, eurekov pa v denarnici za tiste urce ni, pa delodajalec te za tiste ure odjavi, pa prijavi center za socialno. Delovna doba pa je vprašljiva, praviloma teče samo tisti čas, ko si v službi, to mi sicer niso znali na centru in ZPIZ-u pojasniti, ampak je to logičen zaključek. To sem preverjala namreč čist po službeni dolžnosti.
|