solatja
|
da vas še jaz malo pozdravim. naša spet kašlja, tako da sem že drugo noč vstala, namazala prsni koš, dala fiziološko v nos, skuhala čaj, da je sploh lahko nazaj zaspala. je prav grozen ta kašelj, ker tako kašlja, da se od tega zbudi čez dan je pa vse ok, tako da se ji zabaše samo, kadar leži (med previnjanjem tudi praviloma kašlja ). no, pa saj je bila zdej zdrava... kako dolgo že... kaj pa vem, ja, štiri dni je bila prejšnji teden v vrtcu, ja. toliko je tega, da se že težko spomnim, kdaj je bila nazadnje bolna in predvsem kako dolgo je zdržala v vrtcu. zdej že dolgo ni bila več kot en teden naenkrat v vrtcu. po mojem več kot en mesec. tako da sem rekla, da jo bomo peljali na en preventivni pregled, ker je skoraj nikoli ne peljemo k zdravniku, ker samo od sebe zvodeni, bi pa bilo fajn, da ji spet malo kri pregledajo. je pa res, da ji ne dajem nobenih vitaminov niti immunala. oh ja. zobke pa umivamo samo zvečer, z zdrobljeno tabletko fluora in vodo. pa še to so zdaj prave muke (zgleda, da ji spet kej raste - še čakam na dve trojki, se mi zdi ). še sreča, da smo kupili zobno ščetko muco in da sama točno ve in teži, da je zdej treba it "muto mato", pol jo pa dobi v roke in je takoj fertik govori pa tudi skoraj vse. prejšnjo nedeljo je povedla najdaljši stavek (mam pidi pota papat! - mama, pridi jest kompot) me je skoraj na rit vrglo pa tudi ima zelo rada pesmice in več čas poje niga niga naja... ku(ž)a pa (pri)teče... kikili in potem vedno pove, kdo v vrtcu je tisti dan rekel kikiriki ful je smešna. je pa že kar lepo z žlico. v vrtcu imajo sicer ta velike (da sploh kaj spravijo nanjo in da še kaj ostane na njej, ko pride do ust), ko pa se ji ne da več, pa začne jest z roko in zraven govori: ne loko, lico papat (ne z roko, z žlico papat) in kaj ji naj potem rečem? zna pa tudi zelo lepo pit iz kozarčka (po umivanju zob dobi vsak večer samo vodo iz kozarčka), zato pa ima čez dan še flaško in jo bo imela še kar lep čas, predvsem zato, ker nima dude.