Azzurra
|
Da vam javim novosti iz današnjega pregleda. Torej, po skoraj 8 tednih so mi le naredili ultrazvok. Res je, da sem se o tej moji situaciji skrajno resno informirala in dejstvo je, da pred 22. tednom otroku v maternici nimajo kako pomagati, ma vseeno...do prejšnjega tedna nisem vedela sploh če je živ, potem je ginekolog poslušal utripe in so bili, nato so se pojavili tudi močnejši gibi (se mi je zdelo da jih čutim, a nisem bila sigurna) a vseeno, nisem imela pojma v kakem stanju je. No, danes UZ. Kot da ni dovolj vsega, je ugotovil, da imam posteljico spredaj in nizko desno, sega tik na maternično ustje. Ali ve kaj več veste, kaj to pomeni? Sicer me je potolažil, da se bo verjetno dvignila, a vseeno...nobenih posebnih ukrepov mi ni predpisal, a ko sem to omenila kolegici, je rekla, da še vse, ki so imele nizko posteljico, da so morale več ali manj počivat, če ne celo ležat do konca. A ja??? Ma je to res? Pa da nič dvigovat. A jaz imam malega, ki ga hočeš nočeš moram dvignit. Pa tudi v službi (saj veste, da delam v knjižnici na eni fakulteti) dvigam in plezam po lojtrcah in to v dveh izmenah in to 6 dni na teden, včasih se mi zdi, da imam trebuh na kolenih ko končam šiht, vse me boli in nateguje v trebuhu, pa sem do zdaj vedno slišala, da je to normalno, zdaj pa ne vem, ene ležijo, jaz pa lahko opravljam vse. Kaj je res? No, ma nema veze. Tudi to bom morala prestat in preživet, pa upam, da ta posteljca + to moje stanje ne pomeni nujno CR, kajti tudi na to sem posumila, glede na to, da se skoz govori o "načrtovanemu porodu, kjer bo prisotna ekipa", sem posumila, da ekipa ne bo čakala 10 ur, da jaz rodim, ali pač? Da ne dolgovezim (sicer mi pa dobro uspeva dolgovezenje, a? ), otročiček je živ in dobro napreduje, mere so primerne, po izostanku M sem noseča 19 tednov in 5 dni in mere so točne za 19t5d, vse štima, edino srček smo videli kako utripa, ni pa ga mogel točno pregledat, ker je rekel, da je otroček obrnjen tako, da ga zakriva s hrbteničko. Zaenkrat ni vidnih znakov anemije. Kaj bi dala, da bi tako ostalo!!!!!!!!!!! Naslednji teden dam kri, da bodo kontrolirali koncentracijo protiteles (titer) in 23.10. imam spet pregled. Kar pogosto je to, kajne? Cel čas pregleda sem gledala proč od ekrana, nekje na sredini me je vprašal, da če namenoma gledam proč, pa sem rekla, da ja. MIslim, da se je čudil, ker je rekel, da nosečnice navadno hočejo gledat in vse videt, a jaz ne znam razložit. Mene je ultrazvokov strah. Zame to ni event, happening ali žur. Zame je to skrajno resna stvar, kjer lahko izvem tako lepe kot grde stvari, ki se jih bolj bojim. Če bi to bila normalna nosečnost, ne rečem, bi rada gledala. Toda zdaj...Za gledat - saj ga bom gledala ko se bo rodil, celo življenje ga bom gledala in božala in če bo treba dala tudi dve pike poke po ritki, a za zdaj mi je važno samo to, da iz ust strokovnjaka slišim, da napreduje dobro. Moj dragi mi je rekel, da me tudi sam ne razume in da s takšnim obnašanjem delujem nezrelo. Ma si ne morem pomagat. Meni je bolj nezrelo to, da grejo ženske na ultrazvoke vsaka dva tedna samo zato, da izvejo spol naprimer. Ja, tudi kar se spola tiče, je vprašal če hočemo vedet, pa sva rekla, da meni ne povedat, Mitji pa ja, pa sem si zaprla ušesa in zamižala - pa se je G zasmejal in je rekel, no, bomo naslednjič povedali, danes recimo da se ne vidi Tako, moj načrt, da ne bom dolgovezila je propadel, se opravičujem vsem, ki boste naleteli na to klobaso. Ura še ni 20. in Liam že spi. Zadnje čase hoče it spat tako zgodaj in je prav siten že okoli 19. ure. kaj vaši grejo tudi tako zgodaj spat? Sicer je v redu tako, saj spi do 7.30 v kosu, tudi več včasih, čez dan pa enkrat in to 1 uro in 15 minut mu je max. Kako pa vaši? Spet bluzim. Grem, da me ne vržeste dol
11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam. 21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša. 7.7.2009, Milano...Bono&Co.
|