|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
3.8.2007 12:01:49   
malicki
No da se še jaz malo javim, sem vas zadnje čase samo brala. Pa danes je Zala stara že 13 mesecev user posted image

Sicer je že nekaj časa nazaj, ampak naše mere pri 1 letu so bile 77cm in 8.700g. Smo že od vsega začetka bolj med tasuhimi. 

Nekaj dni po 1. rojstnem dnevu sva se z Zalo nehali dojiti, ker se mi je že nekaj časa zdelo da nima več pravega interesa - predvsem zvečer jo je vse drugo bolj zanimalo in sva se morali umakniti v spalnico, kjer sva imeli mir.
In ni bilo nobenega problema, nasploh ker je nikoli nisem uspavala z dojenjem.
Sedaj namesto dojenja zjutraj dobi stekleničko mleka, v katerega zmešam malo rižolinota in spije ponavadi cca. 2-2,5dcl. Od začetka sem še kupovala navadno mleko, ki pa se mi je v roku 1 dneva vedno sesirilo, pa še samo par dni ima rok uporabe, zato ji sedaj dajem alpsko mleko.

Zobokov imamo 8. So ji kar naenkrat zrastli, kar 6 v 2 mesecih, tako da smo malo nadoknadili. Zdaj pa se nakazujejo že zgornje trojkice.

O kahlici jaz tudi že malo premišljujem da bi jo začela malo navajati, za začetek za kakanje, pa kar nekako oklevam, pol pa še vsi pravijo da je prehitro. Pa tudi ne vem kakšno naj kupim, ali navadno ali ono nakičkano z nekimi špilikami user posted image

Se pa tudi počasi približuje naš dopust. Končno!!! Sredi meseca bomo šli za par dni na hrvaško, konec meseca pa v Grčijo na Zakintos.
Smo se pa šli 2x kopat v toplice in Zala je ful uživala, čofotala... pa doma sem ji naredila bazenček da se je hladila v tisti tahudi vročini.


Čestitam vsem ki so se in se še bodo poročile user posted image  in čestitke tudi novi nosečki user posted image .

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 2751
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
3.8.2007 12:17:28   
malicki
Pa še nekaj slikic user posted image

s kopanja
user posted image
user posted image

v takšnih pozah pa zadnje čase zaspančkam
user posted image


(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 2752
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
3.8.2007 12:47:48   
Alisa
oj,
kako ste kej? A že vse delate? Zanima me kako zdržite 8 ur brez svojih piškotkov.
Jaz zdaj ko malo delam in je Anže z atijem od 15h in ko gresta domov mi prav manjka en mali nagajivček. Res pogrešam gauser posted image . Ko pridem zvečer domov pa mucek mali že spi in mu lahko dam samo lupčka, pa malo pobožam, ne morem pa mu nič pet al pa tko kot sva se prej crkljala in obadva valala po postelji. Je kar težko, prej si bil z njim 24h na dan zdaj pa manj. Še dobr da je to sam še drug teden, potem pa bom izkoristila vsak dan posebej dokler ne grem redno delat.

Balerina tebi pa vse čestitke!!!user posted image

_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 2753
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
3.8.2007 13:25:28   
Alisa
še  eno vprašanjeuser posted image

Kaj naj naredim? Klicali so me iz vrtca in so rekli da bi Anžeta sprejel . Jaz sem drugač že zmenjena z eno gospo ki pazi 5 otrok in je v hiši. Kaj bi ve naredile. Ne vem kakšne cen so Vrtcih. Varuška ima namreč iksno ceno 170 eurov. Pomagajte.
Kok ve plačujete za jasli?
Hvala



_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2754
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
3.8.2007 13:33:56   
Naty*Taja
Balerinca - čestitke!! Glede tega, da te je malo strah - kr nej te bo! user posted image  Sej ne, se malo hecam. Ti sploh ne veš kaj smo mamice zmožne. Našadva sta oba tam nekje pri hiperaktivnih - to pa pomeni to, da mami cel dan ne sede na tazadno, ne je v miru, skoz neki laufa, pa previja, pa kuha, hrani.... no ja, je naporno, ni pa nemogoče. Čeprav jaz pravim, ko kam gremo, da je to misija nemogoče!user posted image
Predno to vse zrihtaš, previješ vzameš potrebno.... Je pa zdej super, ker je Marcel pri svojih 2,3 letih že čist samostojen - zadnjič se je zjutraj celo sam obleku (je blo kr vredu, sam cote so bile iz onega kota v omari, ki je za 5 let! user posted image  Pa ena roka je bila skupaj z glavo v eni odprtini user posted image ) tak sem se mu smejala. 
Pa risanke je začel gledat, tak da imam vsaj kakih 5 minut zase in za  delo. Pa zdej sta se navadla, da spita popoldansko spanje po kosilu skup... Jeseni pa itak gresta oba v vrtec in če mami ne bo dobila še službe...vas pridem kej obiskat, ker bom imela frajcajta na pretek. Po moje, da ne bom znala žvet! user posted image
Kot sem že velikokrat rekla: ni nam lahko, nam je pa lepo! A ne Janči - ti tud že veš kako je to!
Klaja čestitke za tak napredek Juliji - pri nas sicer vidiš, kdaj mala kida, sam mi na kraj pameti ne pride, da bi jo na kahlo devala, ker itak morem že Marcela skoz spominjat in njegove hlačke prat, ko mu uide.... Bomo kr drugo leto Marušo odvajali. Je pa res, da nas tele pampers pleničke ful razvajajo...
Malicki tvoja manekenka pa uživa na bazenu, a?
Angi - kr še enga, pa bosta spet z Markom skoz skup!user posted image  Vidiš, ko si premalo na tejle debati, pa se te še ni prijelo, tak kot Tanje, Klaje, Balerine, Ele ... kire še?
Aliska - tvoj Anže in naša Maruša imata skor čist iste mere! Sam v nama je razlika, a ne? user posted image
Lep pozdravček tudi vsem ostalim in sporočam, da gremo v nedeljo zjutri na morje.... user posted image user posted image user posted image
Mogoče se še kej oglasim do takrat, mogoče pa ne...

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2755
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
3.8.2007 17:27:40   
klaja
Midve pa sma včeraj bili pri pedopsihiatrinji (mislim, da sem napisala prav), moram rečt, da je bila živa katastrofa. Pa ne zaradi Julije, temveč zaradi zdravnice. Vsakih par minut je zastavla kako vprašanje in še to čist brez veze, saj ima v izvidih od psihologinje in defektologinje že vse napisano. Potem pa jo je malo božala in cartala in to je bilo to. Najbolj me razkuri, ko mi začne nakladat glede vrtca, da naj jo dam v razvojni vrtec. Pa bolj sem ji dopovedovala, da bom še nekaj časa doma, bolj si ni dala dopovedat. Me je vprašala, če bom zmožna skrbet za dojenčka in še za Julijo!?
Tako da na koncu več res ne vem, če me imajo za čist nesposobno al kaj?

Malicki - Zala pa je prava dama! Pa lep dopust vam želim!

Alisa - ti žal ne znam odgovorit na tvoje vprašanje, ker nimam izkušenj, mogoče bo katera kaj več vedela.

Naty-Taja vi pa uživajte na dopustu!

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 2756
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
3.8.2007 18:07:48   
Naty*Taja
Aliska, po moje ga daj raje v vrtec. Po moje je to bolj ziher. Kaj pa veš, kaj se zgodi z varuško. In če ga imaš namen enkrat dat v vrtec je bolje kr zdej, če si že dobila. Men je res super, ker se otrok ful velik nauči, hitreje napreduje, nauči se reda. A veš kak je meni fajn, ko se je Marcel lepo navadu, da poje kosilo in zgasne v posteljo. Zdej sem še Marušo tak navadla, in imam kako uro in pol čist za sebe!! Kaj pa vem no, jaz sem bolj za vrtec. Kar se pa plačila tiče pa nimam pojma, kako je, če oba delata... si lahko pa po moje informativno zračunaš - mislim, da obstaja nek izračun na csd šiška.
Klaja, ti pa kr poskus sama imet oba, če bo šlo bo, če ne jo boš pač dala v vrtec al pa kaki stari mami. Boš sprot vidla. Edino fajn bi blo, če bi imela nekje zazihrano, če bi kaka frka bila...

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2757
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
5.8.2007 0:24:58   
Naty*Taja
Hojla punce. Vidim, da štrajkate! Jaz pa ne morem spat in se vam še enkrat, zdej pa res menda zadnjič javljam! Čez dobri dve uri namreč odrinemo! user posted image
Se mi sploh ne da it spat, ker bom ravno zaspala, pa se bom mogla že vstat!
No, sej nimam kej pametnega za povedat, razen tega, da sem crknjena tak, da še razmišljat ne morem!
Imejte se skrajno lepo teh 10 dni in upam, da bom imela po 15. kej več za brat. Vas kr malo pogrešam. A bi potem res vžgale kako srečanje s temi našimi enoletniki? Kak bi se kej gledali, kregali, lubčkali? Naša mala zdej sam lubčke tala. Dejmo se no nekje zment? Pa da še malo naše bušije vidmo. user posted image
Madona, če ne najdem kmalu službe, bomo še kr enga naredli! user posted image  Janči, kaj je zdej s tvojim tatretjim? A boste že kej delat začel? Kdaj pa pride Jo konje slikat? Mater mi je res dolgcajt ko moji vsi spijo, pa vas nikjer ni... al pač je katera tu?...
Čauči vsem vam in vsem malim en pusi!

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 2758
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
7.8.2007 10:46:46   
klaja
Evo še naše slikice iz rojstnega dneva (dopustniške slikice pa imam v albumu):

user posted image

user posted image

user posted image

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 2759
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
7.8.2007 11:07:37   
solatja
super fotke, klaja!!! user posted image user posted image user posted image tvoj trebušček je pa še precej neviden, kajne?? user posted image


morem povedat, da smo bili danes na cepljenju (zadnjič smo imeli tisto drisko) in smo se tudi zmerili. Gaja Helena je tako težka 10100g in ima 80 cm!!!! sestre sploh niso mogle verjet, kk je zrasla. sej za oblečt res nosimo hlače št. 80, bodi pa je že tud kak 86 vmes, od 74 smo se že čisto poslovili user posted image upam, da bo vse te kiklce in oblekce, ki jih imamo zaradi krst in r.d. na tone, drugo leto še prav in da se bo torej malo ustavila pri rasti user posted image user posted image
je pa tako jokala pri cepljenju kot da bi hotela nadomestit za vsa prejšnja cepljenja, ko se pogrunatala ni, kaj se dogaja user posted image user posted image se je poznalo, da je bila utrujena in zaspana in TEEEEČNAAA!!! user posted image user posted image

za srečanje sem zelo za, čeprav mislim, da se do konca meseca ne bomo nikakor dobiti v polnem številu, ker bo vedno kdo na dopustu...


_____________________________

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2760
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
7.8.2007 12:12:24   
Balerina
Vidim da viši malčki kar lepo restejo. Pri nas se je kar malo ustavilo, čeprav nosimo večino stvari št. 80 bodije pa tudi že 86. Se mi zdi da ima dol trup in ji je vse kar se spodaj zupenja potrebno kupit eno številko večje. To že od začetkauser posted image .
Pri pediatru smo bili sicer 26. in so jo zmerili da je 75cm dolga oz. zdaj je že visoka in da ima 10 g manj kot 10 kg. Je pa bil tudi pri nas tako jok da jo v ordinaciji sploh nisem mogla pomirit in sem jo lahko šele zunaj. Temu primerno se z zdravnikom nisva mogla skoraj nič pogovort.

Aliska ti si spraševala za mnenje glede vrtca ali privat varstva. Jaz sem bolj za vrtec. Ne vem kar nekako ne zaupam tem privat. MOrda premalo poznam ampak se mi zdi da v vrtcu imaš varstvo zagotovljeno privat pa nikoli ne veš. Kaj pa če ta gosspa zboli. No ja jaz imam že vprašanje glede hrane kako je pripravljena. Ker jaz si ne predstavljam da kuham in pazim 6 Gaj.
To je to za enkrat saj se je naša princeska zbudila.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 2761
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
8.8.2007 19:56:36   
Alisa
oj, a je še kera v Sloveniji al ste vse na Hrvaškem?
Upam da mi bo uspelo napisat, ker sem na šiht pa skoz eni neki tečkajouser posted image , je teh turistov ko dreka in skoz sm sprašujejo, kje je to pa kje touser posted image .

No hotela sem to povedat, da naš Anže od ponedeljka tud hodi in ga sploh ne4 morem več lovit.
Včeraj sva šla dopoldan z vožičkom na pošto pa je potem nekaj tečkal pa sem ga dala vn in je on peljar voziček, kar naenkrat pa voziček spusti in buf na cesto. Se mi je tak film zvrtu kaj bi lahko blo, da sem ga stlačla nazaj v voz in ga peljala domov, kljub 2 minutnem dretju in vriska.

Zadnjič je bil pas moj dragi z kolegom na pijači in sta imela Anžeta s sabo pa jima je kr naenkrat ušol (splazil) proti cesti in tam je bil parkiran en težk motor in ne boste vrjelo mulo malo je bil gor na motorju - zlezu je goruser posted image , naklar moj pogrunta da Anžeta ni in pokgleda po lokalu (onadva sta bila namreč na vrtu) malega nikjer in pol ga zagleda na motorju kak ruka in tolče gor pa se reži.
Očitno bom mela zdaj ko hodi še bolj pestro.
Ko pa hodi pa tok začne tečt ko me zagleda da ga gledam in se zasuče začne tečt in pol celebne ker se čist z nogam zafacla. Res pravi šumi je ratu.

Klaja lepe slikice!!! Upam da se počutiš Super!!

Balerina - Ja sm se odločla za vrtec.

Ja nič zdaj moram pa it.
Fajn spite!!!
nočka


_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 2762
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
13.8.2007 12:52:15   
Azzurra
Pozdravljene vse mamice julijk in julijčkov 2006!
Sem Azzurra iz Kopra, včasih sem se še kaj oglasila na tej strani, potem pa me je zmanjkalo user posted image . Ma ja, mi živimo na enem hribu v predmestju Kopra in nihče ne vleče optičnih kablov do tjauser posted image , tako da smo se nekaj časa šlepali z analogno linijo, ki pa je itak odpovedovala. Tako, en teden pred iztekom porodniške pa nam je Telekom blagovolil pridet zamenjat neke parice v omarico in takoj smo dobili ADSL....ki mi pa zdaj ne pomaga kaj dosti, ker sem spet v službi.
torej, to je uradni in neuradni izgovor, da me zdaj **** mesecev ni bilo na spregled.

Drugače pa osvežim podatke, 11.7.2006 sem rodila sinčka Liama. To leto nam je bilo res lepo. Liam je tak priden fant. Moja mama mi vedno nese pod nos, da sem imela več sreče kot pameti in da "ni po meni". Večino noči od 4. meseca dalje je prespal, nikoli ni bil nič bolan, zobki so prišli brez da bi sploh vedeli, da se kaj dogaja. Fant je ogromen, nosi številko 92 in ima kakih 11 kil, ni pa nič debel, nogice ima kot suha južina, res pa ima okrogla lica. Nimam nobene slike pri sebi, ma bom ob priliki pripopala kakšno.

Ja, tako lepo nam je bilo, da smo naročili kar še enega dojenčka! Sem 11 tednov noseča in rok imam 2.3.2008.

Po tolikem času sploh več ne vem kaj naj napišem. Upam, da ste vse dobro. Žal mi je, da se nismo boljše spoznavale, bom poskusila to popravit in se večkrat oglasit na forumu. Za eno julijko že vem, da pričakuje, kaj pa še katera druga?

No, za zdaj vas pozdravljam in vam želim lep dan, jutri imam pa pregled, pa vam kaj javim!!!

_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2763
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
13.8.2007 13:44:41   
Alisa
Oj,
najprej en lep pozdrav naši izgubljeni Azzurri!user posted image user posted image user posted image
Ha jaz se te spomnil, res se vas je kar nekaj zgubilo, tiste katere smo klepetale na začetku, oz. skozi nosečnost.
No jaz sem tud rodila 11.7 in sicer fantka Anžeta. Zdaj je tud že pravi mali nagajivček, ki včasih hoče dosečt svoje čeprav nima prav. Ampak to ni panike, bomo že šli čez.

Sicer pa Azzurra vse čestitke user posted image  user posted image user posted image .
Če prav vem so zdaj ponovno nosečke;
Se pravi Ti, Klaja, Tanja981, Balerina, ElaM. UUUUUUUU pa saj vas je že kr nekaj user posted image user posted image user posted image .
A sem katero spustila?

_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 2764
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
14.8.2007 10:10:03   
Angellina
Žio babike!

Kok so luštne fotke! user posted image user posted image user posted image

Naty, ti si smešna. Sem vesela za vse nosečke, ampak sama, se pa za to ne bom odločila. Vedno sem si želela samo enega otroka in enako čutim tudi danes. Sploh glede na mojo porodno izkušnjo, kjeb temu, da pravijo, da čas celi rane.

Eno vprašanje. Kak naj ohranjam moči, če sem izčrpana do onemoglosti? Mark se po novem zbuja striktno ob treh zjutraj in traja do jutra, da zaspi nazaj. Včasih pa sploh ne zaspi, tko, da je že kr v navadi, da ob šestih zjutraj kuham kosilo in pospravljam. Sej ajd parkrat to gre, v nedogled pa ne, ker moram hodit v službo, kjer ne morem zgledat kot na pol mrtva Lojzka. Pa ko končno pride nedelja in upam, da bom vsaj malo nadoknadila in se spočila...no way, ob treh auf. Ko se je dans zbudil, sem ga kr v postelji previla, mu dala pit, dudo, stisnila k njemu kužka, ga pokrila in šla. 5 min, pa je blo vpitje. 3 x sem šla še k njemu, četrtič sem ga pa kr pustila. Pa je jokal in vpil...pa malo nehal, pa spet. Na koncu je ob pol šestih zaspal na nasprotni strani postelje.
Res sem zelo utrujena, pa tko slabo se počutim...vrtoglavica, brez volje... Sem si šla po vitamine, če bo kej bolš.

Aja jaz menstruacije še kr nimam. Sem bla 4 mesece nazaj pr ginekologu, mi je dal tablete (za tri mesece) za sprožitev menstruacije...Takrat sem jo pol dobila, ko bi se pa morala pojavit sama, brez tablet, je pa ni od nikoder. Očitno je neki narobe. Ni pa nosečnost, da ne bo pomote. Je že katera slišala za kaj podobnega?

Nč, moram se pripravit za v službo.

Lepo bodite user posted image

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 2765
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
14.8.2007 16:40:42   
Balerina
Azzurra pozdravljena ja midve bova pa klepateli tu in še pri marčevkah 2008 mam tud jaz marca rok. Za enkrat 21. marca.  Upam, da ti ni preveč slabo meni niti ni le lačnnnnnnnna sem. Joj bi cel dopoldan jedla če pa ne jem mi pa je slabo ja. Sem pa dones vidla našo pikico je že 1,7 cm velika.

Pri nas je že tudi kar nekaj časa nočno bujenje. Se ji tud dude na da poiskat se kar jokat začne češ kar prit mi dudo dat. Pa včasih je dost sam duda včasih pa ne zaspimo in ne zaspimo. Sem poskusla z vodo in sokom pa ne gre. mleka pa ji nočem dat ker pol bomo se pa skoz ponoč hranl. Angellina veš kaj pa pri nas pomaga. Da je oči dežurn, mal heca ampak res ko se moj javi no dons bom pa jez dežurn za vstajanje se Gaja niti enkrat ne zbudi. Po moje mu ne zaupa ker on je tako ali tako ponoči ne sliši. Siši samo moje jambranje ko sem že čist fuč. No pri nas oči začne danes doooolg dopust dobrih 14 dni pa bo kar skoz on dežurn se bom vsaj mal naspala.

V soboto imava dan D in potem dopust. Že kar v nedeljo zjutral letimo po moje bomo prve dva dni dopusta kar prespal.
 

(odgovor članu Angellina)
Neposredna povezava do sporočila: 2766
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
14.8.2007 16:57:11   
Azzurra
Ciao punce.
Kako je bilo kaj včeraj, 13.8.2007? Kakšni so bili kaj vaši otroci? Me prav res zanima, če je bil tak težek dan, kajti na našem hribu (v soseski imamo kar nekaj majhnih otrok) je vse povprek kričalo, jokalo in cepetalo! Jaz mojega Liama še v življenju nisem videla tako sitnega, kot je bil včeraj! user posted image  Za vsako stvar je bilo NE ! Ne za jest, ne za pit, ne za spat, ne za it sem, ne tja, ma živa sitnoba ga je bila. Me je prav zaskrbelo kaj se dogaja, ker res še živi dan ni bil tak. Pa sem seveda takoj "obtožila" moje starše, ki ga čuvajo, da mu vse dovolijo in da potem ko je popoldne doma je seveda siten in užaljen, ker pri nas doma se pač določenih stvari ne sme. Samo včeraj sta bila tudi moja starša vsa iz sebe zaradi te male tečnobice.

No, zdaj ne vem, ali je bil res težek dan, ker pravim, pritoževale so se tudi vse soseske mamice, ali ga kje lomimo in kako naj se s to fazo spopademo.

Danes sem v službi do poznega in prejle sem poklicala domov k mojim, pa pravijo, da ni ne duha ne sluha o včerajšnji sitnobi, da se zabava, igra, se smeje, klepeta...user posted image  

Ja, zjutraj pa sem bila na pregledu in prvem ultrazvoku tako da sem videla našega novega bodočega člančka, se je kar lepo videlo rokico s prstki in kako pleše rokenrol.
Grem stavit, da bo že danes (sem komaj 11 tednov noseča) takoj kakšno nestrpno klicarjenje, če se "je že vidlo kakšnega spola je"....user posted image  (tašča user posted image user posted image user posted image )

user posted image user posted image user posted image

V glavnem, veliko dete je fajn, malo dete je tudi fajn, jaz sem malo manj, ker sem utrujena še od jutra (zgodaj šla od doma na pregled in v laboratorij, potem pa nič domov, pa v službo, ker začnem ob 10.30 in končam ob 18.30....ej, vi veste kako dolg je dan ko si v službi do take ure? user posted image user posted image user posted image


_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 2767
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
14.8.2007 22:26:45   
kapesanta
Ohoj, lejo Azzura se je našla.... Čestitke tudi tebi in naj raste in raste in raste.

Mi gremo jutri k tašči in tastu na dolenjsko - men bi bolj pasalo, če bi šli do živalskega vrta ali pa kam drugam samo mi3, ampak je treba po taščo, ker bo mirkala Roka - smo moji mamici dali mal dopusta.

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 2768
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
16.8.2007 13:02:08   
klaja
Zdravo!

Azzurra da še te tukaj enkrat pozdravim!

Nam 13. ni nič škodil, je bila kar znosna. Sem pa imela nečakinjo (10 let je stara) na počitnicah in je dala Julijo na sedežno in se je igrala z njo, jaz pa sem kuhala. Potem pa mi je prišla v kuhinjo povedat, kako lepo zna Julija ležat na sedežni, pa me je skoraj kap. In ko sma prišli do sedežne se je že obrnila na bok in čof na tla. Prava katastrofa, drla se je ko zmešana in tulila, nečakinja pa je tudi imela solzne oči. Samo se je potem pomirila in ni bilo nič hujšega. Tako da sedaj bom občutno bolj pazljiva glede sedežnih in postelj in tudi tega kdo jo pazi. Sem si pa čisto sama kriva, bi lahko vedla in jo dala na tla, pa bi blo. Vem za drugič.

Nekaj me zanima, tiste, ki ste dajale vašim user posted image AD3 kapljice, a jih še dajate? Meni je pediater rekel, da bi ji naj še dajala, samo sma jih opustili. Edino več morske hrane bi mogla zdaj pojest in bit čim več na sončku.

Mi smo si pa včeraj privoščili kopanje v Banovcih in je mala ful uživala, le popoldne je postala sitna, ker je bila že zaspana in tam ni hotla spat. V vodi pa je čofotala 100 na uro.

Angellina, pa ga daj zvečer bolj pozno spat, mogoče bo kaj pomagalo. Ti naši malčki si iščejo svoje pravice, da je kaj. Za menstruacijo pa najboljše da greš nazaj h ginekologu al pa vsaj pokličeš in vprašaš kako in kaj. Jaz je prej tudi po tri mesece nisem imela, samo takrat se nisem sekirala. Očitno ti hormoni delajo po svoje!

Balerina potem pa le uživaj v soboto v svojem dnevu in naj bo tak kot si si ga zamislila. Pa lep dopust, potem pa lahko kako slikico prilimaš sem gor!

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 2769
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
16.8.2007 22:15:51   
sašaš
Evo mene opet...

Ja, konec potepanja po morju! user posted image  Aaaaaaaaaaa, je bilo luštno! user posted image  Malo smo bili na Pagu, teden dni na Korčuli, potem pa smo se počasi ob obali vračali proti domu...

A kar 2 novi nosečki imamo?! user posted image  Čestitke!!! user posted image user posted image user posted image  Azzurra, wb!

Nekatere jamrate zaradi spanja - ne vem, kaj naj vam rečem. Mene je pa zadnjih nekaj dni skrbelo, ker je Ela toliko spala (od 8. zvečer pa do 10. in še čez zjutraj). user posted image  S tem, da tudi čez dan veliko spi.

Danes sva bili pri "teti", ki bo Elo čuvala. Mi je bilo všeč, njej pa še bolj, sploh ni hotela domov. Vidim, da vas večina "navija" za vrtec. Jaz, vzgojiteljica, dam pupo pa v privat varstvo (5 otrok bo tam). user posted image

Še to naklofam, da Ela še ne hodi (se spusti za kakšen korak), zobkov ima še vedno 8 (in to rumenih, zaradi železa user posted image ), frizura je še vedno zelo "švoh", je pa pravi mali norček. Njena najpogostejša beseda je: adn!? user posted image

Noč! user posted image

Še tole:


user posted image

Več fotk pa ne morem prilepit, ker mi shrani.si ven meče! user posted image





< Sporočilo je popravil sašaš -- 16.8.2007 22:28:46 >


_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2770
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
16.8.2007 23:12:11   
sašaš
Zdaj bo pa šlo!

user posted image
Njami, zmazala sem cel kos!

user posted image  
Džungla v CP je zakon!

user posted image
Še dobro, da mi mami namontira 2 slinčka!

< Sporočilo je popravil sašaš -- 16.8.2007 23:16:42 >


_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 2771
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
17.8.2007 8:25:55   
Azzurra
En pozdrav iz Kopra!!!

Kaj ve ste večinoma dale otroke v jasli?
Ej, kako vam je sploh zneslo kaj dobit? pri nas ni prostora! Nevemkateri smo na čakalni listi, pa je jasno, da ne pridemo not, tako da sem dala še eno vlogo za vpis za september 2008! Še dobro, da imamo nonote doma, ki so se tudi sami ponudili za čuvanje, a mene je samo strah, da jim bo prenaporno, ker moji starši niso več najmlajši. Zaenkrat ga čuvajo že mesec dni in do zdaj se noben od njih treh ne pritožuje!

MI imamo še eno specifiko, to je naš popoldanski urnik, kajti očka ima urnik do 16.30 (in še nikoli ni končal ob uri, pač pa prihaja domov tudi po 20. uri....no comment user posted image ), jaz pa vsak drugi teden delam do 18.30 in smo iskali vrtec s popoldansko skupino. Res je v kopru en tak, toda gledali so me kot marsovca, ko sem povedala, da imamo jasličarja. Komentar: se vam ne smili tako majhen otrok v popoldanskem varstvu? user posted image user posted image user posted image  Valda se mi smili, samo dejstvo ostaja, da jaz delam dvoizmensko, moj dragi do 16.30 in da tudi če bi se zašibal iz službe, ne pride do vrtca ob uri, ko ga zapirajo (zapirajo pa večinoma ob 16.15 do 16.30, torej za nekaj minut zgrešimo...v službi se ne da zmenit nič, v vrtcih, ki zapirajo ob 16.30 pa tud ne).

ker začnem z delom ob 10.30, bi ga pripeljala v vrtec recimo ob 10.15.  Pa so mi rekli, da ne gre to tako, da za popoldansko varstvo bi ga morala pripeljat po kosilu, torej ob 12. uri...user posted image user posted image user posted image  Pa jaz nisem dovolj pametna ali so oni malo preveč togi???
Tudi popoldanska skupina je seveda nehomogena, tako da so mi odsvetovali. No še dobro, da imamo alternativo, kaj pa če je nebi imeli?! Ma, raje ne razmišljam...

Tiste, ki jih imate v privat varstvu,  koliko pa kaj plačate, če smem vprašat?




_____________________________

11. 7. 2006, od 4:10 nam dobro družbo dela fantek Liam.

21. 2. 2008, ob 15:08 smo dobili punčko, ime ji je Daša.

7.7.2009, Milano...Bono&Co.

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 2772
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
19.8.2007 0:20:30   
pearl
Pozdravljene punce!
Majko me res ni bilo dolgo na forumu. Najprej čestitke vsem nosečkam, kar bila bi na vašem mestu. Saj bo, ampak mogoče šele čez kako leto, dve ali celo več.
Naša Vanessica je pridna punčka, malo grize, se malo dere in ne prespi celo noč. Je pravi mali cekec. Hodimo še ne, dojimo se še ful. Ko pridem domov je ziza obvezna, pa tudi zaspi z njo, pa še ponoči tam okrog pol treh papca in zjutraj, kot da bi imele 1 mesec, saj pri dveh mesecih je spala celo noč. Imam jo v varstvu in je zelo zelo zadovoljna, še za domov ji ni, ko prideva ponjo.

Imamo pa eno težavo, preboleli smo 6. bolezen, zdaj pa ima že kar nekaj časa bulice na zatilji. Takrot ko je prebolevala 6. bolezen, je pediatrinja rekla, da je to normalna reakcija. Zdaj pa se posvetujem s kolegicami in ima marsikateri otrok to, bomo pokazali takoj pediatru, ko se vrne z dopusta. Upam le na ni kaj drugega, kot zamašene lojnice.

Skratka, naš tempo je ob gradnji hiše in službe nabit, pa še najdemo trenutke, da uživamo in to maksimalno.

Mejte se!

(odgovor članu Azzurra)
Neposredna povezava do sporočila: 2773
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
19.8.2007 14:58:16   
kapesanta
Klaja - glede AD3 - men je rekla, da naj ponucamo tisto kar imamo v steklenički potem pa lahko nehamo. Pa tudi mi že imamo padec s sedežne za sabo - se je tolk na hit obrnil, in telebnil na tla, da sploh nisva reagirala, pa sva ga oba gledala...

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2774
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
19.8.2007 17:51:14   
plenicka
Oj, še jaz. Resnično mi ne ostaja nič časa za forum, danes pa sem si vseeno vzela trenutek. Je Žiga pri moji mami(tudi jaz), vendar sta na sprehodu. Trenutno je v varstvu pri njej, do konca meseca, potem pa gre v privat varstvo. Zakonski par, ki pazi že kar nekaj let tako male otroke, z Žigcem pa bo še en fantek. Azzura, za varstvo bom plačevala dobrih 200 EUR (odvisno od tega, koliko dni in ur na dan bo v varstvu). Zame jaslice ne pridejo v poštev, ker jih zaprejo preden pridem ponj tako, da mi je ostalo samo privat varstvo, ker starši so malo preveč oddaljeni od najinega kraja bivanja. To nameravam prakticirati do njegovega 3. leta, potem pa vrtec. Mogoče kar v kraju, kjer sem zaposlena. Se bom čez 2 leti s tem bolj pospešeno ukvarjala. Drugače pa tudi Žiga še en hodi, stoji samostojno par sekund, celo kakšen korak naredi, vendar takoj poišče oporo-še ni 100%, ponoči se sedaj včasih zbudi, vendar takoj zaspi nazaj, je skoraj vse (sploh kuhinja moje mami mu zelo ugaja!!!-moja mu sploh ne-saj sem vedela, da nisem dobra kuharica!!!), zelo razločno in naglas reče NE in pred parimi dnevi je prvič razločno rekel mama. Čez teden sva skupaj največ 3 ure, čez vikende pa sva skoraj vedno nekje-samo, da sva skupaj. Evo, tole od mene! Uživajte!

PS:AD3 kapljice mu še vedno dajem-še kakšen dan pa jih bo zmanjkalo, potem pa končam z njimi.   

_____________________________

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno. (Mali princ)

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 2775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  109 110 [111] 112 113   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako z Lahkonočnicami uspavati svoje male ...
Kakovostno spanje je ključnega pomena za zdrav razvoj in dobro počutje otrok. Umirjena večerna rutina, med katero tudi p...
ABC Šport: Migamo, igramo in fino se imamo...
photo
ABC Šport že 25 let ponuja pestre in netekmovalne vadbe za otroke od 1. do 16. leta. Programi so prilagojeni starosti in...





slutnja

ste se znebile strij po porodu?s cim

jih nisem dobila (34%)

imela sem jih ze imela tudi pred porodom (14%)

da (3%)

ne (28%)

ne,se ne obremenjujem (21%)


Število vseh glasov: 403

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!