|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Male majčice in majčki (2006)
28.6.2006 21:10:33   
TiaSara
MiaSophia - sem ti kar fovš zaradi morja. Jaz bi šla tudi, ampak moj ne more, sama z user posted image  pa zaenkrat še ne upam. Bomo šli septembra. Ampak v tejle vročini bi bilo res bolj prijetno tam na morju - se vedno najde kakšna fina senčka ob vodi, kjer prijetno pihlja. Ne tako kot tu doma, ko smo cel dan zaprti v hišo, da nam zvečer že kar malo kisika manjka.

Jaz pa našega bolj v štorklji okoli prenašam. Jo pa sprejema čisto različno. Včasih je  njej prav zadovoljen, spet drugič pa sploh ne. Imamo tudi enga kengurujčka, ampak se mi zdi, da bi mu bilo v njem čist prevroče.

Punčica - držim pesti, da se ti tisti košček izloči sam, pa da ne bo še dodatnih težav. Pri meni tudi čišča še kar traja (1 mesec), pa včasih me tudi maternica še kar boli - morda pretiravam user posted image . No pregled imam čez 14 dni, pa bomo videli.

Je pa Andraž danes izrekel svojo prvo "besedo" - prav prikupen AG mu je uspelo izpustiti, ko sva se zjutraj previjala. Sploh se rad previja, saj ni čudno, ko ga vsaj za kratek čas osvobodimo vseh teh plenic.

Groza, ura je že 9, jaz pa švicam kot nora. Moram čimprej pod tuš.

No, naj se jutri res malce osveži, kot obljubljajo. Pa čim bolj mirno noč.

(odgovor članu MiaSophia)
Neposredna povezava do sporočila: 326
29.6.2006 8:11:41   
tea
Dobro jutro vsem skupaj!

Jaz sem danes ena prav pridna gospodinja- se moram mal pohvalituser posted image . Sem imela celo goro za zlikat, pa se kar nisem uspela spravit. Danes sem pa ob 5 vstala in zdaj je zame najbolj zoprno opravilo zaključeno. Za nekaj dni- potem pa spet od začetkauser posted image Se mi zdi da samo perem in likamuser posted image .
Tudi naš mišek je ves pikast. Saj ni nič čudnega, ko se pa kar prilepi name med dojenjem. Pa se podlagava s pleničko, pa nič kaj prida ne pomagauser posted image .  Se pa silno rad (kljub vsej user posted image vročini) tiška, sploh popoldne ko je že bolj jokcast, pa ga mal po trebuščku zvija.

puncica: ker vem, da pri vas uporabljate Oleovit D3 kaplice- koliko kaplic pa daješ?
Tudi jaz držim pesti zate in upam, da ti ne bo treba v bolnico!

cofek: vidim, da zelo lepo rastete! ampak naj te ne skrbi, da boste šli s tem tempom tudi v naprejuser posted image . Potem bi naš Gregi danes vagal celga hudiča, pa je bolj drobižkast, čeprav je do od 6 tedna do 3 meseca dobival po 330 g na tedenuser posted image . Jaz sem mojega pikeca v kengurujčku prenašala kar lep čas- čeprav večinoma doma. Se ni znal čisto nič zamotit in doma tudi ni nikoli spal, tako da sva vsa gospodinjska dela opravljala skupaj. Od pospravljanja do kuhanja, obešanja perila, skratka ni da ni. Mi pa zato danes še vedno rad pomaga pri vseh opravilih. Zgleda, da bom vzgojila pravega gospodinjcauser posted image .

Upam, da bo vročina počasi popustila in bomo malce lažje zadihali v naslednjih dneh.
Imejte se lepo, tea

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 327
29.6.2006 10:16:43   
puncica
Ojla punce
Evo na hitro, mi smo po starem, tamal se že tako prikupno smeji, da vsi okol njega potem skačemo user posted image danes vsaj tako vroče ni več, pa oblačno, zunaj še nisva bila, bova pa še verjetno šla če ne bo prej kakšnega dežeka. Sem pa začela mal telovadit, sem si dol z emulo potegnila mal pilatesa, pa trebušnjake v 8 minutah, bomo vidl če bo kej efekta user posted image user posted image Glede mojga koščka, ki se kr noče poslovit od mene, bomo vidl pa v sredo ko imam pregled in itak javim, potem pa zmagamo a ne user posted image user posted image

morje:  ja tud mi bomo šli na morje tam okol konc avgusta in upam da ne bo več tako vroče, bomo pa kar v istri.

tea: žal ti ne morem pomagat glede kaplic, ker jih še nismo nabavl, navodila sem pa stran vrgla od punčice, kokr se pa spomnem pa se mi zdi da smo dajal po eno kaplico, nisem pa čisto sigurna user posted image

voda:
mi dajemo kr iz pipe in prekuhano, pa ni problemov, jaz pa itak pijem kar tisto iz pipe al pa čajček, nimam pa več težav, glede na to, da se mi je na začetku zdelo da me mal ledvice bolijo, je zdej vse ok, krčkov pa tud nimamo ne vem kolk.

cofek našmu najbolj paše, da ga nosmo na trebuščka obrnjegna na roki, tako da ima glavico na komolcu, tako kot je Barbs rekla kot kosmato opico no neki takega, tako mu najbolj paše če ima težave oz. krčke, pa potem mal bruhca po tleh, pa kake kupčke skušča al pa prdi. No sej mogoče ste že to probal a vseeno, glede kupčkov, pa kaj če podira vmes med hranjenjem, da ga daš na ramena, pa men je pediatrinja rekla da naj ga dam ful nazaj, tako da kr čez hrbet gleda, no neki v tem smislu.

spanje ja naš spi najraje na hrbtu, ga dam na bok pa se takoj prevali itak pa že glavico lepo obrača, tako da ni problema, tako ga kar tako pustim, ker če ga podložim zadaj, da bi bil na boku je kr neki živčn in jezen in se začne dret, tako da zdej večino spi na hrbtu, ko pa ga kaj začne matrat ga pa dam tud jaz malo na trebušček, zjutraj ko pa ga dam k sebi ga pa dam če jamra na trebušček in potem mal poprdi in je bolje, pa zaspi, no če je zaspan, drugač pa tud glavo gor tišči pa se dere ker se zmatra user posted image

MiaSophia, mojsoncek dejte si popravit na profilu znakec, ker zdej ste obe moškega spola user posted image

Ja nič zdej grem pa mal pospravljat, itak imamo spet bombouser posted image ja kdaj se bo vse pospravl ne vem, pa se mi zdi da nonstop sam pospravljam user posted image
UŽIVAJTEuser posted image

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu tea)
Neposredna povezava do sporočila: 328
29.6.2006 11:45:17   
MarijaPo
miasophia - kera je to knjiga?

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 329
29.6.2006 13:36:48   
Mari71
Spanje na trebuščku - pri nas že 2 dni velja in je ZAKON! Mali se sploh ne zbudi, ga moram prevaliti na hrbet kar sama, če hočem da npr. papcamo. Smo pa zaenkrat ves čas zraven ali v bližini, čeprav glavico lepo obrne, ko mu zmanjka zraka (parkrat je obležal za sekundo na nosku in se je lepo obrnil).
Ponoči še vedno spi na hrbtu, vsaj zaenkrat, se je pa prekotalil ( prav zares kotali se še neuser posted image , se pa zbrca) v spodnji kot zibke že 2 noči zapored.

MarijaPo - tudi pri nas najprej ni šlo zlahka - sem  mu morala prav glavico parkrat v jogi podržat (če spi v najini postelji) in malo počakat, da je zakapiral, da so se krčki prenehali in da mu je v bistvu fajn. Probaj pri Evici parkart, ko ne bo čisto znervirana že v štartu.

Gruljenje - začel je ta teden, danes pa je pridelal že zelo kakovostne in različne zvoke. Največ med previjanjem (Zelo rad je nagec, pri zavijanju pa je včasih stok in jok) in ko se intenzivno pogovarjam z njim. Smejkote izvaja pa od polnega enega meseca dalje, vedno večkrat dnevno.
pozdravčke

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 330
29.6.2006 13:37:56   
lenika
Pozdravljene.

Prejšnje dni sem že pisala, da naš Matic čez dan spi samo na trebuhu, danes pa sem še ugotovila, da je tudi pomemben prostor, v glavnem potrebuje veliko prostora. Dopoldne je spal zunaj na vrtu na dekici brez problema, po kosilu pa ga navadno dajem na nanjino posteljo, danes sem ga pa poskušala dat v njegovo posteljico in je bil strašen jok, kaj jok, dretje. In ga dvignem, prestavim na najino posteljo in gospod tam spi. No zaenkrat se ga še upam dat tam na sredo 2m široke postelje in ga hodim vsakih 5 minut gledat, s tem da imam itak nonstop odprta vrata, kmalu se ga pa ne bom več upala na posteljo dajat ali pajo bo treba fajn s kakšnimi blazinami zadelat.

Voda- Mi navadno iz pipe prekuhamo in ponudimo ohlajeno na sobno temperaturo.

Upam, da bo danes kaj napovedanega dežja, samo upam, da ne bo kakšne toče.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 331
29.6.2006 13:41:27   
pikicaa
OJLA

Da se vam malo javim. Končno mi je uspelo priti do računalnika. Res nisem pozabila na vas.
Non stop sem imela eno samo skaknje po uradih, da smo uredili vse papirje za našo user posted image  , da bomo lahko šli naslednji teden na morje. user posted image  je matrala tale vročina in mi je cele dneve in noči visela na joških.  Drugače pa smo imeli v ponedeljek sistematski pregled. Naša user posted image  je težka že 4250g. Dobila je tudi AD3 kapljice pa še vedno odlašam z njimi. Sploh ne vem če bi ji začela dajat. Baje imajo krče po njih.

Nimam časa da bi brala vse za nazaj, zato mi povejte, če vašim user posted image  dajete kaj čaja. Naša ga sploh noče spit. Vsi mi nekaj pametujejo, da je žejna ker je takšna vročina.Kaj naj naredim da ga bo pogoltnila?

Punce uživajte in se pišemo. 

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 332
29.6.2006 14:39:36   
tt79
Živjo!

Danes se pa končno da dihat, a ne...mi mamo dans eno tečko, že ves se joče, pa nikakor da zaspi...user posted image res ste dobre tiste mamice, ki mate bol zahtevne otroke, pa ko jamrate že od vsega začetka-pr nas je tako prvič, pa sem že čist hin...user posted image

AD3 kapljice dajem že 4dni in zaenkrat ne duha ne sluha o kakšnih krčih...me pa zanima nekaj v lekarni mi je rekla da dajem po dve kapljici na dan, pediater mi o jemanju ni nč govoril, ve pa vidim, da postopoma dodajateuser posted image Zanima me po koliko dneh dodate kaplico več oz.kako se stopnjuje?

Današnja tečka je sprožla alarm....

(odgovor članu pikicaa)
Neposredna povezava do sporočila: 333
29.6.2006 15:54:17   
MarijaPo
Mari - imas prav, bom probala enkrat, ko ne bo glih tecna in ko bo npr. zaspana, pa si bom zazelela malo adrenalinskega experimentiranja (adrenalinskega zato, ker se eva hitro vznemiri in se potem dere). Danes sem spet probavala njene sposobnosti lezanja na trebuscku in ona se prav neverjetno dviguje z zgornjim delom trupa, ne vem od kod ji tok moci, a ni tako, da pasejo kravice sele kasneje? Eva ze ornk drzi gor glavo in potem, ko rata zmatrana, opleta z njo tko kot metalci na zurih.

Sicer je pa zdajle krasno, ker dezuje, ni ga cez ornk ohladitev. Eva je takoj zaspala, cim se je ohladilo, malo bedno sem jo dala v posteljico, tako da si zdaj lezi na eni roki in se bo po moje zbudila in krulila, ker jo bo bolelo.
Kuham njoke in goveji zrezek (ali ti dve stvari sploh gresta skupaj?).

Zakaj se vsi vasi soncki ze smejijo, moja evica pa se kar ne, pa bo v nedeljo stara 6 tednov. :( Enkrat se je Igorju, ko je prisel iz sluzbe, meni pa samo 1x v speglu, tko direkt meni se nikoli. user posted image

Uzivajte!

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 334
29.6.2006 16:04:16   
MiaSophia
Čau majke!

MarijaPo: naslov knjige je Dojenček: kaj pričakujemo prvo leto, avtor Arlene Eisenberg, azložba Vale-Novak, 2001. Res zelo fajn bukva, a je žal nisem mogla nikjer kupit. K sreči imam "vezo" v knjižnici, da sem jo lahko imela kar nekaj časa...Če jo pa ti kje najdeš za kupit, se pa priporočam.

Pikicaa: hm, jaz sem včeraj dala bambini malo vode..in ni bila nič kaj navdušena, čeprav je kasneje naredila 4 šluke. Dans pa ni blo tega filma...Čaja še nisem dala.

tt79: men je pediatrinja rekla, da naj v 14ih dneh pridemo postopoma do 7ih kapljic dnevno. Zdej sva na 5ih. V soboto greva na 7.

lenika: ja, to pa res ne morš verjet, kak user posted image  uživajo na velki postli. Tudi jaz jo dobim k seb v posteljo, ko user posted image  oddide v službo in je to res taaak filing user posted image

Tudi naša bejba se spravi v spodnji del zibelke, pa tudi če spi v košari Dreami, se kar pripopa na eno stranico in bi kar nekam zlezla user posted image
Zdele spi na velki postelji in ne leze nikamor user posted image . Zunaj pa tak lepo grmi...
Grem kak pis čokolade dat v usta, se mi zdi, da mi je cuker padu...

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa. (E. Store)

(odgovor članu tt79)
Neposredna povezava do sporočila: 335
29.6.2006 16:07:24   
MiaSophia
MarijaPo, seveda grejo skupaj njoki z govejimi zrezki!

Odločitev, da boš mati, je usodno pomembna.
Takrat izbereš, da bo tvoje srce za zmeraj hodilo po svetu zunaj tvojega telesa. (E. Store)

(odgovor članu MiaSophia)
Neposredna povezava do sporočila: 336
29.6.2006 16:37:43   
Mari71
Eva ze ornk drzi gor glavo in potem, ko rata zmatrana, opleta z njo tko kot metalci na zurih.

user posted image user posted image  Boljše primerjave pa še ne!
Bravo MarijaPo. In zelo prav imaš - naš Gašper je tudi takrat pravi metalec, sam da nima glih bogve kolk las, oz. zelo zelo malo:).
Aja - pa Evin smejko v ogledalu tudi šteje!

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 337
29.6.2006 17:11:48   
Barbs
user posted image Oj punce, samo na hitro, da ne pozabite nameuser posted image  ... te dni samo norimo okrog uradov, odvetnikov, agentov ...piuser posted image da ja!!!! Sem mislila, da bo dolgo vroče poletje en sam žur, zdaj pa to - ampak, je treba potrpeti, če hočemo  avgusta že plavati....tokrat ne na morju, ampak kar pod našo hišouser posted image

Aleks je čist iz sebe : sploh vam ne morem napisat, kako mi spimo, kako se hranimo, kako se smejemo, ker je vse ena sama zmeda - danes naprimer spi k taprav črnogorc, včeraj je imel pevske vaje.... edina konstanta je brezzobo smejanje vsakič, ko je nag na previjalni... kar meče ga in se reži in gruli in brca...ma kar mehurčki se mu delajouser posted image user posted image .... Pa spet ta temenca - men se bo sfucalo - ne vem, kaj naj nardim - pa je blo že ok po putru, ki sva mu ga namazal na glavo zadnjič ( tudi na popovih zdravnikih sva prebrala, da je ok kar pravjo stare čarovnice), zdaj pa spet.... Bom vprašala pediatrinjo naslednji teden; vendar ga ne bi rada mazala s tisto lekarniško kremo, ki menda ni prav neškodljiva---- ne vem no....user posted image user posted image  Pa še vroče je...

Bodte fajn, nsi koščki in joški naj se vam poštimajo... pa se beremo.user posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu Mari71)
Neposredna povezava do sporočila: 338
29.6.2006 17:13:39   
Barbs
aja, Marija - njoki in goveji zrezkiuser posted image user posted image  Valda! Samo malo več omakce naredi zraven zrezkov - lahko paradižnikove  ali pa kar navadne "rjave" ... njami.... pa ne pozabi na parmezanuser posted image

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 339
29.6.2006 19:58:17   
puncica
Ja tud našmu glavo meče tako kot metalcem čeprav moj pa pravi da naš pa rejvauser posted image

Je pa očitno postal palček zakon, ker ga nonstop sesauser posted image pa ne vem al je to dobr al ne, mah glavno da je mir, sicer nobenga ne poznam, ki bi imel pokvarjene zobe zarad sesanja palčka pa poznam ene 3, ki so sesal palček. Vsaj pomiri se in sam zaspi, tako kot zdajle, še bedi in lepo sesa palček pa že cel teden kr sam zaspančka zvečer, lepo se skopamo, ker je zakon, kr smeje se v banici, potem mal na jošk, če je lačen al pa mal za pocartat, potem ga dam v postlco, pa čakam kaj bo user posted image , mal pojokca kakšnih 5 sekund in si že tišči rokico v usteka, potem natrofi palček in smo na konju, lepo je tiho in v miru zaspi potem pa palček kr ven pade al kaj, ker ko ga pridem gledat ga nima več. Skratka dude noče je pa našel palček, drugač bi bil pa kr na jošku, pa itak ne bi bil problem če ne bi potem ful bruhal, pa se čist pobruhal, ker pač zizika ni prazna in itak da ni lačen in se carta, potem pa posledično bruha tolk da imamo kr poplavo po tleh al pa po plenici.

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 340
30.6.2006 8:30:57   
Lara28
Ojla, tukj zombi...user posted image user posted image
Nismo spali že dve noči. Naše dete je zamešlo dan in noč in to kljub vsem upoštevanjem , da ponoči ne prižigamo luči, se ne pogovarjamo z njim... samo jest, kupčka podret in nazaj spat. Zdaj je pa kriza. POdenvi pa sitnoba in ne zbudiš ga z ničemer...
Pa še nekaj - kopanje je pri nas zadeva, ki je spremljana z kričanjem. Nikakor mu ne moreva priljubit kopanja, čeprav sva že marsikaj poskusila. Čim je zraven voda, je katastrofa. Že pri umivanju je jok, če krpa ni dobro ožeta in mu kje kakšna kaplja vode steče! Na pomoč!!! Kaki nasveti? Saj otroka moramo nekako spucat ne?
LP

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 341
30.6.2006 9:48:19   
F*S*M
ojla, malo na hitro se vam oglašam in vam sporočam, da sem v album dala nekaj fotk našega razgrajača.

Lara 28, nimam pojma kako bi svojega malčka pripravila na kopanje, kaj pa če mu za kakšno stopinjo daš bolj toplo vodo in panotri kakšen šamponček za pomirjanje. Poskusi. Mogoče ga pa zebe. Pa velik sreče da ga boste naravnal8i na pravi dan in noč.
Tu pri nas je eni moji znanki otrok imel obrnjen dan in noč 8 mesecev. Želim ti vse najbolje.

Lepo se imejte

Moje sonce je začelo sijati 13.05.2006 ob 20.39

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 342
30.6.2006 11:23:47   
Barbs
Lara 28 , a ga dasta skupaj s plenico not? Mislim, tetra? Ker nekateri so bolj pomirjeni, če jih namiliš na plenici, potem pa skupaj z njo v vodo, da se ga drži... Naš Aleks je bil tako "vajen" od patronažne, ki ga je tako začela kopat, zdaj pa se hoče samo tako. Da ga najprej pomočimo skupaj s plenico not, potem jo pa počas odvijemo stran in je - vendar jo še vedno čuti, ker sedi na njej... zadnjič je moj dragi hotel nekaj sksperimentirat v smislu "zdaj sva pa že dedca, si bova pa kar tako mal umila lulčka in vse ostalo, saj ne rabiš plenice..." pa je že nabiral ustka in vklapljal sireno, ko mu je pomočil nogico not...potem sva ga hitro zavila v plenico in je blo vredu.. ne vem, saj lahko, da je bilo naključje...user posted image

Punčica, naš pa repa..... ej, kaj to dela z rokami, to ni res...user posted image user posted image

(odgovor članu F*S*M)
Neposredna povezava do sporočila: 343
30.6.2006 12:18:03   
mojsoncek
Oj! Se jaz na hitro pokomentiram dogajanje pri nas...

Anze je zadnje dva dni ful nervozen in se ga sploh ne da pomiriti. Po novem se pri nas futramo na eno uro in pol do maksimalno dve uri in pol. Verjetno je vse to zaradi te user posted image  vrocine, ker imamo v stanovanju ze dva dni ful vroce, ker se je vse pregrelo in se sploh ne ohladi (ze zjutraj je v dnevni sobi 27 stopinj pa do enih sonce niti blizu ne pride). Tako, da bova po hitrem postopku z user posted image  kupila eno portable klimo. To je vse kar lahko se narediva, da bo malcku malo lazje. 

Ce ima kaksna se kaksen dober predlog, kako bi ga cez dan lahko pomirila in mu olajsala "trpljenje" naj prosim kaj napise!!!

Ponoci pa lahko samo potrkam spimo kot ta veliki tam nekje od desetih pa do petih po papcanju pa se kaksne tri urce do kaksne pol devetih - devetih.

Lara28 - upam, da boste kmalu uspeli zamenjati nazaj dan in noc. Za kopanje pa res poskusite to zadevo s plenicko. Tudi mi jo prakticiramo.

Zdaj se pa spet nekaj oglasa, pa tako lepo je spanckal na balkonu kjer je se bolj hladno...

sibam

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 344
30.6.2006 13:19:15   
cofek
Oj, mamice!

pa se je malo (poudarek na malo!user posted image ) ohladilo...

hvala za nasvete, poznamo tisto "na roki kravce past", pa včasih pomaga, včasih pa ne...zdaj sem mu začela dajat Lefax (ala Sab simplex, pa nisem čisto prepričana da je kaj boljšuser posted image ) se mi zdi da se mora zadev navadit, pol pa je... tko da zdej ne vem al bi že začela z AD3, al ne user posted image  (saj vem sonce, pa to - kaj pa vit. A? čeprav očitno ni toliko pomemben, če drugi predpisujejo tudi samo vit.D?! kaj pa vem....)

na previjalni tudi mi grulimo in se smejimo, pa ritamo v desno,... skratka cel žur; tko "na suho" pa bolj poredko..drugače pa tudi naš bolj repa, čeprav včasih (beri med krči) že vse skupaj meji na hip-hop (v kombinaciji z nogicami namreč)user posted image

kopanje - user posted image  ga da v vodo kar brez plenice, ko sem ga pa zadnjič jaz kopala pa sem delala vse po šolsko - torej s plenico in se mi zdi da je bil malce bolj umirjen (kaj pa vem...)

vidim da debatirate tudi o knjigah - poleg tiste "Dojenček..." bi fuuuul priporočila dve od Miriam Stoppard in sicer "Kaj zmore vaš otrok" in "Nega dojenčka in malčka", ki sta izšli pri DZS - nisem pa še prečekirala če se ju slučajno še da kupit - bom šla takoj zdaj pogledat...

moram pa povedat, da bi mi ful prav prišli nasveti za kosilo - ne vem namreč kaj bi skuhala (na tem področju nimam glih domišlije...) no, danes bomo recimo jedli puranje ražnjiče, user posted image  pa še solato zraven.

tole z zamenjavo dneva z nočjo  - upam, da boste kmalu zamenjali nazaj - tudi mene sem pa tja zaskrbi da bi se nam kaj takega zgodilo - če recimo čez dan kaj več spi..

lp,t

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 345
30.6.2006 13:51:47   
maya2
Puncica: Kako kaže? Meni ne ravno najboljše...user posted image

Si sploh ne predstavljam, kako to zgleda da se user posted image  noče kopat, naša se na širko smeji že ko pripravljamo, in jo že čisto od začetka kopava brez pleničke, je sploh ne rabi... je pa tudi naša fuuul rada nagec, se pritožuje, ko jo oblačim, predvsem sedaj ko je vroče... user posted image

LP

(odgovor članu cofek)
Neposredna povezava do sporočila: 346
30.6.2006 14:53:46   
Mari71
Lara28 - kopanje: mi nimamo težav, gre rad celo brez pleničke, ampak ena moja znanka je zadevo rešila tako, da je šla parkrat v taveliko bano skupaj z otrokom. Morda lahko tudi ti probaš (upam, da nimate samo tušauser posted image ). Veliko sreče!
Pa še to: naš Gašper je imel na začeku doma tudi pobrklano noč in dan. Patronažna nama je svetovala, naj podnevi vklopimo radio, TV , naj odpremo okno (zraven je gradbišče), naj bo na svetlem (ne direkt na soncu)...skratka šunder in svetloba. In je pomagalo. Ponoči seveda stroga tišina in tema ali kaka švoh lučka (to prakticiramo še sedaj in deluje). Upam, da boste to čim prej zrihtali!

< Sporočilo je popravil Mari71 -- 30.6.2006 14:55:18 >

(odgovor članu Lara28)
Neposredna povezava do sporočila: 347
30.6.2006 14:57:14   
puncica
Naš tamal je pa zdejele ful priden, kr spi na terasi user posted image , ponoč bo pa spet alarm na 2 urce, ja itak če pa podnev premal poje a ne user posted image

maya2 kako kaže, ja no kaj naj rečem, imam še mal več rjavga izcedka sam upam da se bo končal, pa da mi kej ne gnije noter. Komi čakam sredo da mi pove al je ok al ni, me je pa tud groza bolnica pa narkoza pa to, upam da se bo do srede uredilo. Držim pesti, zate kot zame.

kopanje ja naš princ se ful rad kopa pri punčici pa so bile težave, tako da smo jo potem kopal tako na dva dni, pa tiho je bila edino na trebuščku v banjici na hrbtu pa je bila ful nezaupljiva. Lara28 kaj pa če probaš z njim it v veliko banjo al pa v spremenit kopanje v čebričku/banjici (ne vem kaj imate al čebriček al banjico), pa ogrej kopalnico da bo toplo, pa vodico tud. Mogoče bi ga zavila v pleničko pa s pleničko noter spustila v vodico. Hmmmm še kakšna ideja user posted image   mogoče pozneje user posted image Upam pa da se čim prej navadi tud naša je imela obodbja da se ne bo kopala, pa tuširala, pa je kr iz bane skakala user posted image pa tud na začetku ful jokala potem pa se je unesla, a ja pa kakšno musko mu naštimi tako pomirjajoču al pa mu poj, pa tako nežno prigovarji, da nič ne bo, pa počasne gibe delaj v vodi. No upam da bo kej pomagal.

mojsonček: ja takole kaj pomagat proti trpljenju, kaj pa vem, kaj pa če ga večkrat umiješ, da se ne bo tako limal, pa mogoče oblečeš samo v bodi brez rokavčkov, pa nič pokrivat, mogoče bi pomagal kak kengurujček al pa v voziček, pa vozit čez copat, prag, predpražnik da ga mal ruka. Pa kakšno pesmico mu naštimi, kej mu zapoj, al pa ga pihaj tako s kartonom al pa kakšnim cajtngom user posted image , če ga nosiš si dej plenico al pa brisačo spodaj, da se ne bo na roke nalimal, pejta v kakšen gozdiček al pa kam kjer mal pihlja pa ni toliko vroče. Kaj še user posted image hmmmmmmmmmmmmmmmmm mogoče ga večkrat pustiš brez pleničke da se mal razbrca pa utrudi, da bo kej zaspančkal. Ma če se še kej spomnim ti napišem:

cofek: mi bomo danes jedl kr salatno kosilo, zmešaš koruzo, papriko, zelje.... pa daš noter še šunko narezano, mal sirčka pa kakšno trd kuhano jajco in voila ful dobr, sem zadnič prvič probala a ja pa še majoneza pa kis ne sme manjkat. No naš ni imel nobenih težav super. Itak pa sem že rekla da vse jem. Sam ne vem če ti bo prišlo v upošteva vse to glede na to da tamalga matrajo krčki. Jutri bom pa verjetno delala rižev narastek, ne vem zakaj a se mi je ful zluštal danes to user posted image

Ja nič uživajte grem gledat kaj naš počne, če je že kej lačen, ker bo minil že tri urce od kar je jedel user posted image

(odgovor članu maya2)
Neposredna povezava do sporočila: 348
1.7.2006 0:14:01   
Pupica
Evo čist na hitro še od nas javljanje(predno bo alarm za jest)čakam namreč da se zbudi, ker me že vse tiši...
V glavnem danes, pardon včeraj smo bili v posvetovalnici in ne morem verjet. Zrastli smo za 8 cm, zredili pa za 910guser posted image
Dobili kapljice, z navodili da do konca vgusta lahko jemljemo eno D3(plivit) kapljico, potem pa po 2.
Cepljenje pa je baje ukinjeno.
Popek se nam je tudi lepo zacelil, tako da sedaj redno zvečer, včasih pa še popoldne prakticiramo kopanje.
Spanje še vedno na buhiju, ampak le pol ure, potem ga raje prekucnem na bok.Sej se itak ne zbudi.

Zdej pa šibam počas....user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 349
   [Brisano sporočilo]
1.7.2006 9:49:00   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pupica)
  Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Oskar, Adam, Izak ali Manuel
TLF

Katero ime bi izbrali za sina?

Oskar (17%)

Adam (5%)

Izak (15%)

Manuel (9%)

nobeno (54%)

vseeno (1%)

Število vseh glasov: 551

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!